Alioşa ” File de Jurnal ”

16/09/2014

ROMANI, treziti-va pana nu-i prea tarziu !! ( Partea a II-a ) !!

Filed under: Uncategorized — Aliosa @ 10:00 am

In loc de motto :

Se apropie cu pasi repezi data cand se va incheia LISTA cu candidatii la presedintia ROMANIEI iar TRADATORII de NEAM si TARA din anii postdecembristi, se inghesuie la ordin strain sa se inscrie in cursa pentru fotolilu de la Palatul Cotroceni spre a desavarsi opera de tradare nationala a inaintasilor lor spre subjugarea definitiva a TARII , puterilor straine in slujba carora actioneaza cu cinism si interes personal   …………….

In cele ce urmeaza, ca o continuare a celor postate pe https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/03/13/,

postez prin coppy – paste, sub TITLUL de mai sus, cele ce urmeaza, trimise prin e-mail, de un prieten devotat mie si TARII noastre, inca de pe vremea cand eram

https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/07/28/

”  Prezidenţiabili sub steaguri străine: Pe mâna cui dăm România?

Adenda: Monica Macovei, biografie la SECRET

 

MONICA MACOVEI – CONFERINTA“Cu un trecut nomenclaturist comunist, ceva mai discret, cu pregătire specială pentru misiuni secrete externe începută în anii ’80 şi continuată ulterior, a parcurs, după 1990, tenace şi cu capacitate de disimulare de domeniul patologicului, întreaga ierarhie a mişcărilor civice anticomuniste”

Prezidenţiabili sub steaguri străine: Pe mâna cui dăm România?

O întrebare justificată ne dă nelinişti, ne frământă şi ne pune la încercare responsabilitatea civică: “Cine sunt, ce au făcut sau ce pot face pentru oamenii ţării şi patria românilor candidaţii înscrişi în competiţie pentru preşedinţia României?”.

Pe unii doar calcule meschine, vanităţi patologice, spiritul aventurii politice şi/sau combinaţiile talciocului dintre primul şi al doilea tur de scrutin i-au determinat să se “bată” pentru un loc pe lista candidaţilor. Această categorie de candidaţi include indivizi lipsiţi de simţul ruşinii pentru ceea ce sunt, fără minima capacitate de autoevaluare în raport cu importanţa şi greutatea misiunii naţionale de preşedinte al României.

În faţa acestei jenante realităţi politice, noi, cetăţenii alegători, avem obligaţia fundamentală – civic şi patriotic – să lăsăm la o parte primele impresii (“care contează”, dar, de regulă, false) induse de propaganda electorală a candidaţilor.

Suntem datori, în faţa prezentului şi viitorului nostru, dar şi al urmaşilor noştri, să judecăm “la rece” ce s-a întâmplat cu România în timpul scurtei noastre existenţe, comparate cu dimensiunea istorică a dăinuirii ca popor.

Să ne reamintim faptele conducătorilor României a căror cârmuire a treburilor dinlăuntru ale statului şi pricepere în politica internaţională ne-au marcat, în bine ori rău destinele. De la împlinirea la spargerea graniţelor, de la eliberări naţionale la ocupaţii străine, de la sărăcie la prosperitate, de la un popor eminamente agricultor şi neştiutor de carte, la un popor calificat pentru toate meseriile industriale, cu învăţământ de nivel mediu (bacalaureat ori atestat profesional într-o meserie) obligatoriu şi gratuit, de la un popor uitat de lume, la un popor cu repere unicat în competiţia mondială a valorilor.

După astfel de reflecţii, să-i comparăm pe aspiranţii la suprema demnitate a statului cu înaintaşii lor. Unii făuriră România demnă şi respectată, participantă activă la crearea patimoniului de cultură şi civilizaţie universală, iar alţii năruiră totul şi ne promit castele de nisip.

“Azi, iarăşi, chiar nu suntem nimic în lume?!”

Dacă dorim, cu adevărat, să însemnăm ceva în lume, suntem obligaţi la un examen de conştiinţă. Să ne întrebăm şi sa decidem, dacă dorim continuitatea în ceea ce a fost fast ori nefast în trecutul nostru. După cum negreşit este să căutăm ce parte a trecutului lor doresc să ascundă competitorii înscrişi în cursa prezidenţială, fiindcă ei nu vor fi liberi de constrângeri cât timp cineva le controlează acea parte ascunsă a existenţei lor.

Să o spunem clar şi răspicat, în cursa prezidenţială sunt şi candidaţi ale căror cordoane politice ombilicale nu au fost tăiate de sursa păcatului originar a sistemului politic eşuat.

Un exemplar de candidat, însă, depăşeşte orice culme a tupeismului şi neruşinării. Cu un trecut nomenclaturist comunist, ceva mai discret, cu pregătire specială pentru misiuni secrete externe începută în anii ’80 şi continuată ulterior, a parcurs, după 1990, tenace şi cu capacitate de disimulare de domeniul patologicului, întreaga ierarhie a mişcărilor civice anticomuniste. Cu reputaţie, după unii discutabilă, de “port drapel al apărării drepturilor omului” şi “simbol al luptei împotriva corupţiei”. A fost ministru, în mai multe guverne, europarlamentar, funcţionar internaţional, disident în partidul care i-a dat întreaga susţinere şi, mai nou, are ambiţia să-şi completeze CV-ul şi cartea de vizită cu “Former candidate of Romanian President”. Asta dă bine, atât în dosarul din arhiva de la Yasenevo, cât şi în cel al subfilialei de la The Open Society Institute–Budapest, o altă “Mărie”, acoperită cu aceeaşi pălărie.

“Să dăm Cezarului ce este al Cezarului” şi să lăsăm caimacul deconspirării identităţii multiplului agent, cu 11 ani “albi” în CV (!) autorului iniţiativei, în direct, la o oră de maximă audienţă şi, neapărat, cu un zgomotos promo “breking news“, încă de dimineaţa, ca să se poată mobiliza poporul. Asta, dacă… are în vedere şi acest exemplu, din toate câte le are la îndemână. Căci, din “înalte raţiuni de stat”, va proceda, de la sine înţeles, la o divulgare selectivă.

Multe din cele ce ni s-au întâmplat în ultimul sfert de veac, aiureala de pe scena vieţii politice din România vin să demonstreze, până peste evidenţe, că unii dintre actorii importanţi ai evenimentelor publice sunt nişte “robotikon”, nişte iepuraşi scoşi din jobenul “unchiului” Sam ori căciula unchiului Vania, sau din băsmăluţa unei “Die Tante”. Musai spovediţi la “Zidul de Apus”!

În ultimul sfert de veac, România a fost ocupată, între alţii, şi de o imensă reţea de aşa-zise organizaţii neguvernamentale, un mixaj de “para-ambasade” ale câtorva entităţi externe, care au “semănat democraţie” şi “culeg” partide şi partiduleţe, prin care impun personalităţi publice de faţadă, nonvalori intelectuale, “yes man’s” gata să servească, mai degrabă, sub orice alt steag decât sub faldurile tricolorului românesc.

Construcţiile politice prin care s-a încercat, când de unii, când de alţii, disoluţia dictaturii stângii generate de marea armată a activiştilor din eşaloanele secunde ale Partidului Comunist Român, crescuţi în pepinierele Frontului Democraţiei şi Unităţii Socialiste, catalizatorul socio-politic al întregii societăţi, nu au avut altă materie primă decât …moştenirea ideologică temeinică şi rezerva de cadre, inclusiv cea a “Şoimilor Patriei”, îndestulătoare pentru încă vreo trei generaţii, lăsată de fostul regim.

Realitatea trebuie judecată lucid, deciziile trebuie luate la rece, înţelegând că altfel nu s-ar putea, decât dacă România ar fi epurată de populaţie şi colonizată cu migratori.

Nu-i loc sau moment de lăsat a ne cuprinde deznădejdea. Establishmentul politic trebuie făcut să înţeleagă ca un popor scârbit de politicianismul vulgar are nu numai dreptul, dar şi puterea să-l supuna celei mai severe judecăţi: “VOTUL ALB”!

Votul alb sau votul de protest reprezintă, în orice sistem democratic, dreptul cetăţenilor de a-şi manifesta nemulţumirea în cadrul proceselor electorale.

Acest tip de vot este consecinţa directă a eşecului sistemului politic şi constituie un instrument esenţial pentru îmbunătăţirea platformelor politice şi a programelor de guvernare.

Puţin cunoscut în România, votul alb reprezintă un subiect important de dezbatere în democraţiile din întreaga lume şi o realitate pentru ţări dezvoltate ca Franţa (legiferat în anul 2003), Belgia şi Suedia.
La nivel european există o impresionantă mişcare care acţionează, nu fără rezultate, pentru introducerea votului alb ca vot valid în scrutinele electorale.

Este de domeniul fanteziei ca majoritatea parlamentară, dominată de fripturiştii politici transpartinici, să adopte şi în România o lege a votului alb. Dar această imposibilitate previzibilă nu ne impiedică să umplem urnele cu buletine de vot sub al căror antet să scriem “ALB” şi peste să aplicăm ştampila.

La câtă batjocură, la nivel naţional, s-a pretat să ne supună întreaga clasă politică, respingerea prin votul alb este o etapă necesară, înaintea adoptării spontane a democraţiei directe. A democraţiei directe civilizate, menţinută din Evul Mediu în unele dintre cantoanele Elveţiei.

Aurel I. Rogojan

Sursa: Cotidianul

Adenda via Jurnalul National:

Monica Macovei, biografie la SECRET. Tatăl său, decorat cu Steaua RSR de Ceauşescu

Monica Macovei (fostă Gherghescu) este foarte discretă cu biografia ei. Prietena comisarului Reding şi consiliera numărul 1 a Ambasadei SUA din România este produs sută la sută de nomenclaturist al CC al PCR. Vasile R. Gherghescu, colonel în retragere, după 1989, a fost magistrat, după spusele cu jumătate de gură ale fiicei. Monica Macovei nu a precizat exact “arma” în care a fost înregimentat tatăl ei. În perioada în care a primit “repartiţie” în vila din Intrarea Ioanid nr. 3, la începutul anilor ’70, tovarăşul Vasile R. Gherghescu funcţiona la Consiliul de Stat al RSR. Pentru activitatea depusă a fost decorat de Nicolae Ceauşescu la 30 decembrie 1971, Ziua Republicii. Decretul 138/1971 consemnează, la art. 24, conferirea Ordinului Steaua Republicii Socialiste România, tovarăşului Vasile R. Gherghescu, consultant specialist în aparatul Consiliului de Stat.

Prin acelaşi decret au fost decoraţi practic toţi cei care formau nomenclatura de partid şi de stat din România. Îi găsim alăturaţi lui Gherghescu pe numeroşi generali şi ofiţeri din Securitate şi Spionaj: Alexandru Dănescu, Neagu Cosma, Dumitru Gherguţ, Constantin Geică, Jean Moldovan. Monica Macovei poate consulta acest decret să afle că împreună cu tatăl ei au mai fost decoraţi Iulian Vlad, generalul Pleşiţă, Constantin Manea, şeful de cabinet al lui Nicolae Ceauşescu, numeroşi minştrii şi şefi de instituţii centrale. Între aceştia şi viitorul ei şef, procurorul general al RSR, Nicolae Popovici. Aşadar Monica Macovei are un dosar “beton” de cadre pe care încearcă să-l bage sub preş.

Autor: Gabi Golea  ”

Aliosa.

11 comentarii »

 1. Monica Macovei n-are nicio șansă pentru a ajunge în turul II în bătălia pentru președenție.
  De unde se dovedește, încă o dată, cât de departe de realitate sunt politicienii din vârf.
  Sau poate că au orgasm numai când se văd pe afișele electorale
  care-i numesc CANDIDAȚI la cea mai înaltă funcție din stat.
  Pe Macovei și Tăriceanu îi suspectez eu că ar fi „ofițeri sub acoperire”,
  despre care se tot vorbește în ultima vreme. 😉
  Să ai o zi plină de voie bună, Alioșa! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 16/09/2014 @ 10:15 am | Răspunde

  • Buna seara, Petru !
   Probleme nerezolvate din perioada 29/08-13/09/2014 cand am fost plecat de acasa,
   m-au tinut departe de laptop si abia acum iti pot raspunde .
   Ai dreptate, Monica Macovei NU ARE NICI o SANSA dar primind ORDIN sa CANDIDEZE la presedintia ROMANIEI,
   s-a inscris in cursa prezidentiala pentru a scopuri ce noua inca ne scapa ! 😦
   Cred ca individa a avut cel mai ” mare orgasm ” la anuntarea vestii ca idolul si mentorul ei
   a castigat al doilea mandat de presedinte in dauna nefericitului si neispiratului Geoana ! 🙂
   Atunci, de la fereastra unei camere din Modrogan,individa, in culmea fericirii,
   alaturi de un NIMENI care acum e de partea Udrei , cu ochii iesiti din orbite si cu fata schimonosita de bucurie,
   facea cu mana si dadea „pupici” votantilor basisti tip Bercea Mondialu , Nelu Fileata, Marian Capatana si gastii mafiote basisto-pedeliste ! 😦
   Cat despre sintagma ” ofiteri sub acoperire ” , individa este prea ” incuiata mental ” ca sa poata indeplini misiunile unui ofiter sub acoperire ! 😦
   ” Ofiterul sub acoperire ”
   este o PERSOANA inteligenta, integra, iubitoare de NEAM si TARA,
   incoruptibila, patriota, cu un inalt spirit de sacrificiu,
   devotata intereselor ROMANIEI,gata sa-si de VIATA pentru interesul national , care lupta pentru ROMANI nu pentru straini etc etc etc ,
   calitati pe care respectiva, NU LE ARE , avandu-le insa pe OPUSELE celor insiruite de mine mai sus ! 🙂
   Dupa mine, individa este TRADATOARE de NEAM si TARA ce lucreaza sub acoperire pentru Traian Basescu si PPE
   alaturi de un alt TRADATOR de NEAM si TARA, pastorul reformat, Laszlo Tokes, cel DECORAT de ilegalul de la Cotroceni
   cu cea mai inalta distinctie romaneasca pentru servicii speciale , personale si antiromanesti aduse marinarului pana in 2009 ! 😦
   Multumescpentru vizita si comentariu !
   sa ai parte de-o seara frumoasa ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 16/09/2014 @ 6:09 pm | Răspunde

 2. Non posso dire molto non conoscendo a fondo la situazione politica della tua Nazione!
  Ma posso sicuramente lasciarti il mio saluto e un abbraccio.
  Ciao, Pat

  Comentariu de Patrizia M. — 16/09/2014 @ 10:42 pm | Răspunde

  • Buon giorno, Pat ! 🙂
   Grazie di cuore per la vostra visita, come e commento ! 🙂
   Buona giornata !!! 🙂 🙂 🙂
   Con simpatia,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 17/09/2014 @ 8:38 am | Răspunde

   • Aliosa, as vrea sa iti scriu un mesaj privat. Cum sa procedez? Multumesc pentru intelegere. 🙂

    Comentariu de zaraza26 — 08/10/2014 @ 1:12 pm | Răspunde

 3. @ ALL !!!
  Sunt complet dezamagit ! 😦
  La un asemenea subiect, doar un singur comentariu ( PETRU) din TARA ??? 😦 😦 😦
  De unde se vedea ca ROMANILOR nu la pasa cine va conduce TARA in urmatorii 5 ani ! 😦
  Atunci, nu mai am decat a spune :
  – Sa nu va plangeti de viitorul PRESEDINTE al ROMANIEI chiar daca va fi mai rau ca Traian Basescu ! 😦
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 17/09/2014 @ 8:42 am | Răspunde

 4. ciao Aliosa sia sereno.. non penasare troppo alla politica … 😉 Pif

  Comentariu de Rebecca Antolini — 17/09/2014 @ 12:03 pm | Răspunde

  • Ciao, Rebecca!
   Il fatto che avete visitato il mio blog e non importa
   che non hai commentare nostra politica romena ipocriti molto contorte! 🙂
   Qui, Traian Basescu ha fatto diversi cattivi Romani nel termine di dieci anni
   come Mussolini e Berlusconi insieme in un periodo di dittatura personale molto più a lungo…

   Una bella giornata e tutto il meglio! 🙂
   Sinceramente e rispettosamente,
   Alesa.

   Comentariu de Aliosa — 17/09/2014 @ 1:06 pm | Răspunde

   • Io sono di origine austriaca, la politica fa schifo da per tutto 😉

    Comentariu de Rebecca Antolini — 17/09/2014 @ 5:00 pm | Răspunde

   • Buona sera, rebecca !
    Così è con la politica!
    Come AUSTRIA è neutro, e neutro in modo da signore, capisco molto bene e non importa se non hai mai commentare i miei articoli politici!
    Inoltre sto godendo ogni visita Vostra Signoria anche solo lasciare un MI PIACE!
    Grazie per la visita e la confessione!
    Cordiali saluti e l’apprezzamento,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 17/09/2014 @ 5:52 pm | Răspunde

 5. Oare tot ce se scrie o fi adevarat?
  http://ohanesian.wordpress.com/2013/09/07/te-ustura-victoras/
  Eu chiar citesc biografiile candidatilor la presedentie,dar oare in cele oficiale s-a scris tot?
  Dupa mine, presedintele trebuie sa fie pentru tara…

  Comentariu de yousef59 — 19/09/2014 @ 3:29 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: