Alioşa ” File de Jurnal ”

01/10/2014

Kelemen Hunor ( UDMR ), presedintele ROMANIEI ???

Filed under: generale — Aliosa @ 6:47 pm

Motto:
” Nu-i PROST cel care cere, PROST este cel care da ” ! 😦
Din vorbirea populara.
” Lumea ( ROMANIA , n.n.) nu va fi distrusa de cei ce fac rau ci,
de aceea care doar privesc si refuza sa intervina ” ! 😦
Mark Twain.

De ce incep cu Kelemen Hunor si nu cu alt candidat ?
Raspunsul este simplu: este PRIMUL pe LISTELE de vot !
( la  tragerea la sorti la BEC a ordinii inscrierii pe LISTE, a iesit primul ).
Kelemen Hunor candidează pentru a doua oară la alegerile prezidențiale,
după ce la cele din 2009 a obținut un scor de 3,83 la sută.
Din 2011 este președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România
și este în prezent ministru al Culturii.
Kelemen Hunor s-a născut la Cârța, în județul Harghita, în urmă cu aproape 47 de ani. Este căsătorit din 2012, iar din 2013 a devenit tatăl unei fetițe.
Intrebat de jurnalisti la iesirea din Biroul Electoral Central dupa depunerea dosarului pentru candidatura si a celor peste 270.000 de semnaturi de sustinerea a candidaturii sale,Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a raspuns ca militeaza pentru descentralizare şi pentru ”regiuni puternice, foarte bine definite, cu identităţi regionale foarte clare, comunităţi puternice”.
El a arătat că pentru campania sa cuvântul cheie va fi ”respectul” şi că vrea ”o Românie puternică”.
”Vreau o Românie respectată, o Românie puternică, o ţară respectată în Uniunea Europeană şi în această regiune.Eu cred că în acest moment avem toate pârghiile şi toate atuurile de a deveni o ţară puternică în această regiune şi o ţară care va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană”, a spus liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.
Kelemen Hunor deține, potrivit declarației sale de avere :
-mai multe terenuri și case de locuit în județele Cluj și Harghita,
– un Ford Fiesta
– tablouri ale unor artiști contemporani în valoare de 6 mii de euro.
– mai multe conturi în valoare de peste 150 de mii lei ! 🙂
Din spusele sale,in 2013, de la Camera Deputaților,a câștigat puțin peste 58 de mii de lei.
Sursa informatiilor de mai sus, INTERNETUL .
Toate bune si frumoase pana aici, nu-i asa ?
Ca cetatean si alegator roman onest si cu dragoste de NEAM si TARA,
imi permit sa-l intreb pe Kelemen Hunor,
liderul UDMR si Ministrul Culturii in Guvernul ROMANIEI urmatoarele :
1) Fiind MINISTRU in cabinetul PONTA , regreta sau nu ,faptul ca MAGHIARII din ROMANIA s-au lasat MANIPULATI de Traian Basescu
” Va rog , IESITI la VOT ” ! 🙂
” Va rog, NU IESTI la VOT” ! 😦
in iulie 2014 versus REFERENDUMUL de DEMITERE al presedintelui TARII ???
Daca IESEAU si maghiarii la vot in 29 iulie 2014,se intrunea CVORUMUL iar acum, Traian Basescu, NU mai era presedintele ROMANIEI !!!
2) Care a fost partea sa de contributie la NEIESIREA la VOT a MAGHIARILOR ? 😦
3) Va merge pe ARENA NATIONALA la meciul de fotbal din Preliminariile EURO 2016 ,
dintre ROMANIA si UNGARIA ???
Daca DA, cine ar vrea sa castige ???
La aceste nevinovate intrebari, NU m-as supara daca NU mi-ar RASPUNDE dar,
la urmatoarea intrebare,
M-AS SUPARA TARE de tot daca NU-MI va RASPUNDE ! 😦
4) Daca prin absurd ar ajunge presedintele Romaniei,
pe cine il va desemna ca Prim Ministru?
-Pe Traian Basescu  LT&TB !sau pe pastorul reformat Laszlo Tokes 19
5) Cum ar trata problema ” autonomiei asa zisului-tinut-secuiesc ”
ceruta cu insistenta de liderii UDMR inca din 1990
si de Ungaria vecina care nici acum nurecunoaste Tratatul de la TRIANON ( vezi mai jos totul despre acest tratat ) ?
6) Ce atitudine va avea fata de iredentistii unguri din tara vecina si a partidului extremist condus de Vona , interzis in Ungaria dar activ in ROMANIA ?

6) Pentru cei care sunt interesati, pe
http://gandeste.org/general/preliminarii-la-evenimentele-de-la-targu-mures-din-martie-1990/45791
si pe
http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/02/14/echinox-cu-fantome-iredentiste-1/

veti gasi lucruri mai putin cunoscute sau necunoscute deloc …………….

7) Si o ultima intrebare pentru dl.Kelemen Hunor :
– Cum comentati cele scrise in articolul de mai jos ???
Sursa fotografiilor, INTERNETUL ! 🙂

@
” O armată formată din brigăzi paramilitare ungare este gata de luptă.
La granița cu România, în Ungaria,pădurile sunt pline de grupări paramilitare instruite pentru lupte urbaneGarda Maghiară (Magyar Gárda) si
Plutonul secuiesc și Frontul Național Maghiar (Magyar Nemzeti Arcvonal – MNA)
instruiesc brigăzi paramilitare în România
Autonomia înarmată a pumnului maghiar.
Când nu mai au răbdare să mai defileze sub formă ”civică” şi ”europeană”, extremiştii maghiari trec la pumni, dar şi al prezenţei ciudate a unei organizaţii paramilitare la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal care are loc în prezent la Joseni, în Harghita. Semn că marii luptători pentru idealurile lui Horthy
nu mai au răbdare şi că îşi dau arama pe faţă.
A crezut cineva în lupta paşnică şi plină de ”argumente” a extremiştilor maghiari? Foarte rău, pentru că în spatele ei se ascunde altceva.
Prezenţa mişcării paramilitare “Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület” din Ungaria, un fel de gardă patriotică păstrătoare de tradiţii militare, la tabăra tineretului maghiar care s-a desfăşurat la Harghita.
Organizaţia este, de fapt, continuatoarea sub alt nume a Gărzii Maghiare interzise până şi în Ungaria ca mişcare de extremă dreapta.
În plus, la eveniment va fi prezent şi fostul şef al Gărzii Maghiare, Vona Gabor, în prezent lider al partidului nazist Jobbik.
De ce este nevoie de uniforme militare şi de demonstraţii de forţă la o tabără a tineretului maghiar dedicată autonomiei?
Şi de când a devenit România locul de expozeu a nebuniei extremiste de inspiraţie nazistă? Extremiştii maghiari nu mai fac efortul de a se ascunde în spatele cuvintelor frumoase. Ameninţările lor la adresa integrităţii României iau de aceea forme din ce în ce mai ameninţătoare. Semn că anunţul privind protectoratul Ungariei este luat mai în serios decât au vrut să creadă unii dintre liderii de opinie din România, care au tratat-o ca pe o glumă proastă. Proastă, da. Glumă, nu.
PERICOL IMINENT – FORȚE PARAMILITARE MAGHIARE ÎN ROMÂNIA
Vă prezentăm ÎN PREMIERĂ armata care așteaptă ordinul de a lupta pentru refacerea UNGARIEI MARI
– Aşa arată demonstraţiile ”paşnice” pentru autonomie a grupărilor paramilitare maghiare:
VIDEO:

Grupările paramilitare maghiare  :Recrutări în Garda Maghiară
Recruţii organizaţiei trebuie să semneze un act prin care se obligă să nu divulge secretele interne.
Înfiinţarea în România a unei ramuri a organizaţiei extremiste Garda Maghiară, interzisă deja în Ungaria.
După o perioadă de monitorizare discretă, persoanele recrutate de Garda Maghiară – Plutonul Secuiesc sunt testate, iar după instrucţie depun jurământul pe sfânta coroană ungară.
În cuibul Gărzii Maghiare Încorporările în Plutonul secuiesc ( subunitate a Gărzii Maghiare, ce aparţine de batalionul „Wass Albert”, de la Gyor- Ungaria) sunt făcute de către ofiţerul recrutor Csibi Barna (30 de ani). El a fost instruit de către superiorii din Ungaria, iar activitatea de recrutare se face după anumite tipare.
Adeziunea

Orice potenţial nou membru este în prealabil monitorizat o anumită perioadă de timp. De asemenea, se culeg informaţii despre persoana vizată, astfel încât profilul acesteia să corespundă activităţiii şi obiectivelor Gărzii.
După depăşirea acestor etape, candidatul trebuie să completeze mai multe chestionare. Cel de adeziune conţine două capitole cu întrebări-capcană, dar şi cu întrebări prin care se urmăreşte obţinerea unor informaţii esenţiale:
Vrei să devii gardist?
La acest capitol, candidatul trebuie să răspundă unor întrebări de genul: „ Dispui de bocanci negri, pantaloni de instrucţie, cămaşă albă, vestă şi şapcă?“
Vrei să devii simpatizant?
Acest capitol cuprinde o altă serie de întrebări:\ „Ai făcut armata?“, „Dacă da, ce grad şi la ce armă?“, „ Ai instruit şi pe alţii?“.
Cel care vrea să devină „simpatizant” mai trebuie să menţioneze dacă practică „sporturi speciale” sau dacă ar fi dispus să-şi rişte viaţa în contextul în care, „într-un cadru constituţional, ar fi nevoie de militari”. Nu se precizează dacă este vorba de „cadru constituţional” maghiar sau român.
Una dintre ultimele întrebări este următoarea:
„Pe ce plan poate Garda Maghiară şi naţiunea să conteze pe dumneavoastră şi pe ce plan doriţi să vă desfăşuraţi activitatea alături de noi?”
Ultimul angajament din chestionar este următorul:
„Iau cunoştinţă că încălcarea prezentei adeziuni duce la excluderea mea imediată din Garda Maghiară”.

Deşi asociaţia ce urmează a fi înfiinţată, „Garda Maghiară – Plutonul Secuiesc“, îşi declară obiectivele civice şi culturale, membrii Gărzii Maghiare recunosc faptul că principalul scop este autonomia, confundată de multe ori cu independenţa.
O celulă a Plutonului Secuiesc, formată din şase membri, este frecvent semnalată făcând antrenamente de luptă atât în oraş, în spatele Liceului „Gabor Aron”, cât şi în munţi, la Valea Uzului, în condiţii extreme. Instructor era un anume Arpad Magyarosy, din Sovata. Tot la Valea Uzului, unde se află un cimitir al soldaţilor căzuţi în Primul Război mondial (români, maghiari, germani), în luna august a fiecărui an au loc comemorări la care participă inclusiv militari unguri. În zonele greu accesibile ale Văii Uzului, pe Vârful Mădăraş (1.801 metri), membrii Gărzii Maghiare îşi desfăşoară antrenamentele, cele mai dure fiind cele din perioada iernii. Ei îşi marchează locurile „plantând” cruci apostolice (dublu barate) cu însemnele organizaţiei şi cu hărţi ale Ungariei mari, deşi public încearcă să convingă delimitarea lor de aspiraţiile revizioniste.
Antrenamentele „speciale” sunt justificate de Csibi Barna, iniţiatorul şi recrutorul organizaţiei, prin necesitatea de a avea membri pregătiţi pentru orice situaţie.
„Însă, degeaba un aspirant este cel mai tare din parcare dacă noi nu ştim că putem conta pe el. Nu este recrutat în funcţie de aptitudini, ci de modul în care răspunde întrebărilor din chestionarul de adeziune.”
– spune ofiţerul de recrutare. Nu recunoaşte caracterul paramilitar al antrenamentelor efectuate.
„Deocamdată nu ne pregătim astfel.”
– susţine „ofiţerul” recrutor.
Tratatul de la Trianon
Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Printre alte reconfigurări de frontiere, s-a semnat şi revenierea Transilvaniei şi a părţii răsăritene a Banatului la România.
Anunţ pentru recrutarea de noi membri
Numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor locale susţin, din convingere sau din interes politic, chiar şi unele demersuri exotice ale organizaţiilor extremiste. Una dintre aceste iniţiative aparţine Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate (HVIM), care a propus Consiliului Local Miercurea Ciuc ca la intrările în localităţi să fie amplasate indicatoare în limba „runic secuiască“. Iniţiativa a fost aprobată şi pusă în aplicare prin Hotărârea Consiliului Local nr. 101 din 26 iunie 2009. Decizia a fost atacată în instanţă de Prefectura Harghita, procesul fiind pe rol. Indicatoarele runic secuieşti sun instalate cu bani de la bugetul local, hotărârea fiind motivată prin aceea că „secuii au folosit alfabet cu semne asemănătoare celor din alfabetele runice înainte de a adopta alfabetul latin sub influenţa Bisericii Catolice”.
Fraternizarea cu alte organizaţii similare
Excelentele relaţii din ultimii ani dintre Bucureşti şi Budapesta contribuie în mare măsură la prevenirea unor acţiuni în forţă a organizaţiilor extremiste.
În Transilvania şi cu precădere în judeţele locuite de secui (Mureş, Harghita şi Covasna), în afara Gărzii Maghiare activează alte două organizaţii revizioniste, care atrag atenţia prin virulenţa cu care militează pentru refacerea Ungariei mari. Este vorba HVIM („Mişcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate”) şi de EMI (Tinerii Maghiari din Transilvania).
Tinerii Maghiari din cele 64 de Comitate- HVIM
„Mişcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate” este o organizaţie considerată periculoasă prin scopurile propuse şi radicalismul cu care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon şi, implicit, pentru refacerea Ungariei mari, care era împărţită administrativ în 64 de comitate.
Liderul asociaţiei, cu sediul la Budapesta, este un anume Laszlo Toroczkay, care a avut interdicţii de intrare în România, Slovacia şi Canada. Este originar din România şi are o soră căsătorită cu un irlandez al cărui tată a făcut parte din IRA. Toroczkay susţine că şi-a făcut ucenicia sub îndrumarea socrului surorii sale. Anul trecut a avut o campanie de recrutări în România, centrul filialei din ţara noastră fiind la Odorheiul Secuiesc, judeţul Harghita.
Alături de Garda Maghiară şi EMI, reprezentanţii HVIM sunt invitaţi tradiţionali la taberele anuale organizate în luna august, cu ocazia comemorării soldaţilor maghiari căzuţi în cele două războaie mondiale. Este un bun prilej pentru discursuri şi manifestări revizioniste, dar şi de demonstraţii de lupte specifice trupelor speciale. Liderii HVIM România sunt Waum Petre Marius (29 de ani), de profesie ospătar, actualmente şomer, şi Szocs Csongor (20 de ani), student la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc.
Tinerii Maghiari din Transilvania- EMI
Organizaţia „Tinerii Maghiari din Transilvania” (EMI) militează pentru anularea Tratatului de la Trianon, scop pentru care organizează anual, în luna august, tabere la Gheorgheni, judeţul Harghita, unde sunt invitaţi şi lideri şi membri ai Gărzii Maghiare din Ungaria şi România.
La aceste tabere participă politicieni şi lideri de opinie de extrema dreaptă din Ungaria, cu discursuri instigatoare la adresa statului naţional-unitar român. În tabără se afişează steaguri ale Ungariei mari şi se vând insigne revizioniste.
Printre participanţii tradiţionali se regăsesc Vona Gabor- liderul şi fondatorul Gărzii Maghiare şi al partidului extremist Jobbik, Laszlo Tokes, Wass Endre, fiul criminalului de război Wass Albert, şi avocata austriacă Eva Maria Barki. Cea din urmă a avut de două ori interdicţie de a intra în România, în 1994 şi 1998, din cauza instigărilor sale la acţiuni împotriva statului român.
Organizaţia EMI din România este o filială a Tineretului Maghiar Unit (tot EMI), din Ungaria. Liderul filialei EMI din Miercurea Ciuc este un liceean, Şorban Attila Orş , în vârstă de 17 ani.
Întruniri clandestine
Sub acoperirea unor manifestări culturale sau comemorative, liderii organizaţiilor extremiste, precum Garda Maghiară, Tineretul Maghiar din Transilvania (EMI) şi Tineretul Maghiar din cele 64 de Comitate (HVIM) se întâlnesc în România pentru consfătuiri de taină.
O astfel de întrunire a avut loc la 23 octombrie 2009, în Odorheiul Secuiesc, judeţul Harghita. Pretextul: o manifestare în cinstea eroilor Revoluţiei din Ungaria, din 1956. La manifestare au participat 100 de persoane, din România şi din Ungaria, prilej cu care s-au afişat steaguri ale Ungariei mari şi pancarte cu lozinci precum: „Dreptate pentru Ungaria“, „Aici, eu nu sunt turist, sunt acasă” sau „Dreptate pentru ţinutul secuiesc“.
Acţiunea s-a derulat în subsolul restaurantului Gonduzo, unul dintre oaspeţii de seamă fiind Lipusz Zsolt, membru al partidului extremist ungar Jobbik. Pentru cazarea cetăţenilor unguri a fost închiriată o pensiune pe numele unui localnic.
“Noi aparţinem de Batalionul Wass Albert, din Ungaria. După testări, comandantul batalionului din Ungaria decide ce grad şi ce funcţie i se acordă fiecăruia.”
– Nandor Kerestes ofiţer de presă al Plutonului secuiesc.
“Majoritatea celor care se orientează către astfel de organizaţii nu sunt bine integraţi în societate. Aderarea la astfel de organizaţii rezidă din căutarea identităţii şi din dorinţa de a aparţine unui grup.”
– Hanibal Dumitraşcu psiholog.
Sursa: adevarul.ro

PS !!!
Am preluat articolul si l-am postat asa cum a fost el REDACTAT si PUBLICAT de AUTOR,
fara nici o adaugire, modificare sau eludare a vreunui cuvant .

Comentariile le las pe seama Domniilor Voastre !
Cu stima,
Aliosa.

17 comentarii »

 1. S-a băgat şi el în seamă! Că doar nu s-au volatilizat toţi românii din ţară şi-a rămas doar Hunor ca să se intituleze preşedinte!!!!

  Comentariu de StropiDeSuflet — 01/10/2014 @ 11:24 pm | Răspunde

  • Buna dimineata, Doamna Aurora !
   ” S-a bagat si el in seama ” este UNA dar
   l-au bagat altii in seama indemnandu-l sa candideze, este ALTA ! 🙂
   POSTAREA de fata NU SE VREA un mesaj ANTI Kelemen Hunor
   ci un SEMNAL de ALARMA tras de mine incaodata, cu privire la ” politica pasilor marunti ”
   facuta de UDMR si PCMT si nu mai stiu ce alta formatinue magiara ” sub acoperire ” 😦
   inca din 1990 pentru obtinerea AUTONOMIEI TERITORIALE a asa -zisului tinut secuiesc care de fat este TINUT ROMANAEC de la BUREBISTA, DECENEU, ZAMOLXIS si DECEBAL !!! 🙂 🙂 🙂
   Pe mine ma intriga foarte mult POLITICA DUPLICITARA a politicienilor romani
   care, pentru cateva sute de mii de voturi maghiare,
   le-a facut de-a lungul timpului ( 1990-2-14 ) , jocul murdar al liderilor maghiari ………………
   joc care, a dus la INVRAJBIREA maghiarilor si romanilor din TRANSILVANIA care traiau in pace si armonie pe timpul lui NICOLAE CEAUSESCU, impuscat la ordin KGB-ist !!! 😦 😦 😦
   Anul acesta, fantomele iredentismului unguresc au venit şi cu un steag secuiesc ceea ce a dus la escaladarea animozitatilor dintre romani si maghiari ! 😦
   Imi aduc foarte bine aminte ca in LICEUL MILITAR ( 1966-1969 ),
   SCOALA MILITARA de OFITERI ACTIVI ( 1969-1972 ),
   ACADEMIA MILITARA ( 1985-1987 )
   am avut COLEGI de etnie maghiara cu care m-am inteles foarte bine !!! 🙂 🙂 🙂
   Acei colegi , au devenit acum distanţi, duplicitari, conspirativi, udemerişti cu steag secuiesc în vârf de suliţă si din pacate, NU AU PARTICIPAT la nici o ANIVERSARE de absolvire
   ( 45 ani LM, 42 ani Sc.Mil.Of.,27 A.M) !!! 😦 😦 😦
   Ce păcat de ei, au dat cu piciorul unei decente relaţii inter-etnice împinşi de fantomele iredentiste.
   Din Martie 1990, de la Târgu Mureş, Harghita şi Covasna, se aude din nou, şi tot mai tare, zăngănitul săbiilor, fantomele iredentismului de la 1848 – 1849 redeşteptând visul unei Ungarii Mari prin acapararea, prin orice forme, de teritorii de la statele vecine, teritorii pe care cred, nici mai mult nici mai puţin, decât că le-ar fi adus străbunii lor pe cai, când au venit aici, în Europa.
   Din aceasta cauza am dat unda verde acestei postari ! 😦
   DA, aveti DREPTATE, Kelemen Hunor NU VA AJUNGE niciodata, dar niciodata
   Presedintele ROMANIEI dar , dupa cum cunosc "politica duplicitara a UDMR "
   in TURUL DOI de scrutin, va SANTAJA POLITIC pe cei doi candidati ajunsi in FINALA
   ca in schimbul VOTURILOR maghiarilor, respectivul candidat
   SA LE PROMITA AUTONOMIA toaala, asa cum si-au propus
   in blestematul lor de program tinutului secuiesc !!! 😦 😦 😦
   Iar daca fereasca Dumnezeu unul dintre cei doi candidati va fi ” neamtul” Klaus Werner Iohannis,
   va lua nastere „UNIOM TRIUM NATIONUM „!!! 😦 😦 😦
   format din maghiarii lui Kelemen Hunor plus cei ai lui Laszlo Tokes,
   sasii lui Klaus Werner Iohaniis
   si romanii lui
   Basescu,Blaga, Ungureanu, Udrea, Videanu, Blejnar, Bercea Mondialu',Luta, Nemes,Vreme, Funeriu, Macovei si alti TRADATORI de NEAM si TARA !!! 😦 😦
   Asta-i problema grava care ma framanta ! 😦
   Multumesc pentru vizita si comentariu ! 🙂
   S-aveti parte de-o zi frumoasa ! 🙂
   Cu respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/10/2014 @ 8:55 am | Răspunde

   • Nu vreau să cred că vreun român ar accepta vreodată separarea de ţară a vreunei palme de pământ !
    Refuz să cred aşa ceva. Şi mai vreau să cred că românii noştri vor avea suficient discernământ încât să aleagă şef de stat tot un român! In rest, vă dau dreptate.

    Comentariu de StropiDeSuflet — 02/10/2014 @ 3:52 pm | Răspunde

   • Doamna, din pacate, sunt cel putin 1.238.000 ( dupa recesamantul populatie din febr.2012 )
    de ROMANI de etnie maghiara care,
    vor AUTONOMIA TERITORIALA totala a asa zisului tinut romanesc ! 😦
    ( adica STAT in STAT ) cu guvernul lor etc etc etc cum ar fi VATICANUL in ITALIA, KOSOVO , TRANSNISTRIA ………………..
    Iar daca mai punem la socoteala si ROMANII -romani,
    TRADATORI de NEAM si TARA care ,pentru avantaje politice , materiale si morale , sunt in stare de orice,
    lucrurile s-ar complica si mai tare …
    Eu NU SPUN ca Kelemen Hunor va ajunge PRESEDINTELE ROMANIEI,
    nici ca cineva ar pleca cu PAMANTUL din TARA peste hotare,
    ci doar vreau spun ca ROMANI sunt
    – si maghiarul Kelemen Hunor ;
    -si ” neamtul” Klaus Werner Iohannis
    -si romanul Victor Ponta
    iar in turul doi de scrutin, TRADATORII de NEAM si TARA se vor uni din interes si razbunare politica
    dand voturile celui care le promite imunitate si avantaje de toate felurile !!! 😦 😦 😦
    In rest, sanatate sa fie caci, le vom rezolva pe toate ! 🙂
    Cu stima,
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 02/10/2014 @ 4:33 pm | Răspunde

 2. Non seguo la politica del tuo Paese e quindi non mi permetto di dare giudizi o esprimere pareri.
  Ti lascio un grande saluto e ti auguro una serena notte.
  Ciao, Patrizia

  Comentariu de Patrizia M. — 01/10/2014 @ 11:45 pm | Răspunde

  • Buon giorno, Pat !
   Non mi dispiace che tu non capisci la nostra politica soprattutto in Intal non sono in ROMANIA! 🙂
   Purtroppo, ci sono molti libri romanzo che non capiscono politica rumena, ma lo fanno come loro capi di partito dettare, e gruppi criminali mafiosi o di famiglia! :, (
   Non mi aspetto risposte dal Signore, ma il candidato UDMR, Kelemen Hunor e politici rumeni! 🙂
   Per me, il fatto che avete visitato la mia casa virtuale e vi ha lasciato un commento, contano di più, e per questo, ringrazio !!! 🙂 🙂 🙂

   Avere un partito giornata bella e unica gioia !!! 🙂 🙂 🙂
   Con simpatia e amicizia sincera virtuale
   Alesa.

   Comentariu de Aliosa — 02/10/2014 @ 8:10 am | Răspunde

 3. Einen guten Tag für die ja Politik ist eine Sache für sich das streiten sich die Geister ich wünsche einen guten Feiertag liebe Grüße von mir Gislinde

  Comentariu de giselzitrone — 02/10/2014 @ 4:23 pm | Răspunde

  • Das heißt, die Politik Kampf mit Geistern! : (
   Ich wünsche Ihnen einen angenehmen Urlaub! 🙂
   Aljoscha.

   Comentariu de Aliosa — 02/10/2014 @ 4:38 pm | Răspunde

 4. Eu zic că nu trebuie să confundăm secuii cu sașii.
  Primii vor un ținut autonom, să schimbe Constituția și unii dintre ei
  colaborează cu extremiștii din Ungaria, care le promit vrute și nevrute.
  Sașii, care au mai rămas sau care s-au întors după mulți ani,
  ne-au învățat multe lucruri și au creat o tradiție care ne înnobilează multe regiuni din țară.
  Politica se face sus, dar oamenii obișnuiți trăiesc într-o altă sferă, mai simpli și mai uniți.
  Și noi trebuie să fim la fel, imuni la divergențele politice și lucizi în decizia pe care o vom lua.
  Fiecare după cum crede de cuviință, dar să meargă la vot și să-și asume răspunderea pentru alegerea făcută!
  Să ai o seară blândă și o noapte de vis, Alioșa! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 02/10/2014 @ 5:31 pm | Răspunde

 5. Ai dreptate, Petru !
  Nu trebuie sa confundam SECUII cu SASII
  ( nu stiu de unde ai dedus asta 😦 ca eu unul, n-am lasat sa se inteleaga asa ceva 😦
  Dar nici nu trebuie sa confundam SECUII cu MAGHIARII !!! 😦 😦 😦
  SECUII sun SECUI iar MAGHIARII sunt MAGHIARI ! 🙂
  Problema ca SECUII sunt MAGHIARI a fost pusa pe tapet intentionat de catre unii lideri maghiari
  tocmai pentru a induce lumea occidentala dar si cea romaneasca, intr-o grava eroare ! 😦
  Nici macar EI, maghiarii nu s-au pus de acord si raspund diferit la intrebarea :
  SECUI sau MAGHIARI ???
  Din presa vremii, imi amintesc ca la Recesamantul din 2011,
  cetatenii romani de origine maghiara din judetele Harghita,Covasna si Mures,
  au fost sfatuiti de Partidul Civic Maghiar ( PCM , Laszlo Tokes ) sa se declare SECUI
  nu maghiari la rubrica” ETNIA ” din fisa de recesamant ,
  tocmai pentru a avea motiv plauzibil sa ceara AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC ! 😦
  SECUII sunt reprezentanţii unui alt popor decât cel maghiar ! 🙂
  Secole de-a rândul regalitatea de la Budapesta şi nobilii maghiari au încercat să-i maghiarizeze pe secui.
  S-a dovedit istoric că secuii sunt un melanj etnic huno-avaro-român.
  Ei s-au simţit cultural și spiritual de-a lungul istoriei in ROMANIA, altceva decât maghiarii !! 🙂 🙂
  De aceea au avut relaţii excelente cu domnii valahi ai Moldovei şi Ţării Româneşti.
  Nu de puţine ori au fost aliaţi cu Petru Rareş sau cu Mihai Viteazul împotriva nobilimii maghiare opresoare.
  Moise Secuiul a fost un aliat de onoare şi nădejde al lui Mihai Viteazul împotriva Bathorestilor…………..
  Onomastica, toponimia şi hidronimia din scaunele secuieşti dovedesc că
  SECUII s-au contopit cu masa majoritară românească, de-a lungul sutelor de ani de existență în sud-estul Carpaţilor ! 🙂
  ” Politica se face sus” dar VOTURILE vin de JOS asa ca, trebuie sa fim foarte atenti caci altfel,
  poate ajunge Presedintele ROMANIEI o persoana TRADATOARE de NEAM si TARA !!! 😦 😦 😦
  Multumesc pentru urarile din finalul comentariului dar,
  cat de ” blanda ” va fi seara si cat de ” buna ” va fi noaptea,
  din pacate, depinde si de rezultatul meciului
  Dinamo Kiev-Steaua Bucuresti
  din UEFA Europa League care va incepe la ora 20.00 ! 🙂
  Forza STEAUA !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 02/10/2014 @ 6:35 pm | Răspunde

 6. Passaggio pomeridiano per leggerti e salutarti.
  Sei sempre bravissimo nel pubblicazre i tuoi pezzi.
  Un caro saluto

  Comentariu de newwhitebear — 02/10/2014 @ 6:44 pm | Răspunde

 7. ★───────★───────★───────★
  ▐███▐█▀█▐█▀▀▐▌█▀▀───★ ABBRACCIO
  ▐▐▐█▐█▀█▐█▄█▐▌█▄▄ ★ BY NANCY
  ★───────★───────★───────★

  Comentariu de malaklove — 02/10/2014 @ 8:58 pm | Răspunde

  • Buon giorno !
   Grazie per la vostra visita , commento e video ! 🙂

   Buona giornata !
   Con amicizia,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 03/10/2014 @ 9:27 am | Răspunde

 8. Inainte sa comentez postez ceva ce am gasit on f.b
  ” – Elena Dogaru –
  azi am fost martora la ceva oribil din partea prtidului PDL .
  4 insi din PLOIESTI CARE tineau cu pdl vorbeau cum vor vota ei
  in mai multe comune din jurul POIESTIULUI pentru suma de un 5000 BANI NOI PENTRU UN VOT,,,,,,,,,,,,,,,
  PE ASTIA de ce nu ii gaseste DNA oare si de data aata mai poate ROMANI
  sa fie inselati de unii care sunt platiti pentru a frauda????????????????
  DRAGI POLITICIENI DE LA PUTERE faceti ceva in privinta asta nu mai suportam nedreptatea,
  ajunge de 25 de ani ,,,,,,,suntem cei care nu suntem in tara
  si mergem la sute de km ca sa votam dar degeaba daca unii voteaza de mai multe ori pe bani din partea PDL,,,,,,,,,
  VA ROG FACETI CEVA MULTUMESC ” .
  Despre Kelemen Hunor am sa revin sa fac o mica postare.

  Comentariu de Beta — 03/10/2014 @ 3:22 pm | Răspunde

 9. Buna ziua, Doamna Anda !
  Inainte sa comentez ceva, va multumesc pentru POSTAREA si pe blogul meu a celor auzite de Elena Dogaru
  versus ce au sa faca cei 4 NETRBNICI de PDL-isti cu VOTUL lor ! 🙂
  Daca a trai intr-o TARA normala, institutiile abilitate ale statului ar trebui sa se AUTOSESIZEZE ! 😦
  Dac cum DNA are sef un fost pedelisto-basist, sunt convins ca NU va face nimic ! 😦
  Iar la Parchetul General, este un om pe care eu, ca om neafiliat NICIUNUI partid politic, nu-l inteleg deloc ! 😦
  ( Cererea facuta de senatorul ILIE NASTASE si deputatul Madalin Voicu
  , referitoare la ” acoperitul-descoperit ” Robert Turcescu este doar un exemplu ………………………………..
  PDL-stii au dat MITA prostimii dintotdeauna dar cel mai mult si mai mult in npv.2009 pentru
  ca Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale,
  lucru care, spre NENOROCIREA romanilor si-a ROMANIEI, s-a si intamplat 😦 😦 😦
  Acum , aceiasi pedelisti, vor da MITA ca prostimea sa-l voteze pe Klaus Werner Iohannis,
  omul lui Traian Basescu si a cancelarului Germaniei , Angela Merkel 😦 😦 😦
  Astept sa reveniti cu un comentariu si despre Kelemen Hunor , omul care ” joaca la doua capete „,
  adica, in TURUL DOI de SCRUTIN va ordona MAGHIARIMII sa-l VOTEZE pe candidatul care ii va promite :
  – autonomia teritoriala a tinutului secuiesc;
  – 2-3 functii de ministri in NOUL GUVERN ce sa va ” NASTE ” dupa alegerea presedintelui TARII;
  – un post de VICE-PREMIER pentru el !!! 😦 😦 ::-(
  Pe nenorocitii de activisti pedelisti care vor da MITA prostimii sa-l voteze pe” NEAMT ”
  numai Judecata DIVINA ii poate sanctiona caci JUSTITIA romana este inca a lui Basescu !!! 😦 😦 😦
  O dupa amiaza placuta ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 03/10/2014 @ 4:34 pm | Răspunde

 10. Keleman Hunor candidatul UDMR la presedentie, nu are prea multe sanse sa castige acest scaun. Nu se stie ce aranjament a facut Basescu astazi cu Orban doua fiare ticaloase din Europa. Ramane de vazut pentru ca Orban este si purtatorul dorintelor lui Putin si cum Basescu nu se poate expune ca e cu rusii pentru ca nu l-ar mai crede nimeni cand pune asta in carca celor de la PSD. Si-ar pirde cel mai fain slogan demolator pentru ca oamenii in general nu citesc , nu se informeaza si daca au oarecare simpatie catre cineva, preiau din mers fara sa mai gandeasca sau sunt subiectivi in marea lor majoritate. Nu am prea multe informatii despre acest candidat , stiu doar ca nu s-a spus nimic rau despre el, are o avere normala nu exceleaza nici in sus nici in jos. Ca sunt curve la caracter (iertat fie-mi acest cuvant) se stie si de aceea castiga in general ce-si propun fata de oameni slabi insa sunt perseverenti si nu se lasa pana nu-si ating scopul. Categoric ca asa cum au procedat pana acum si de aceasta data vor folosi santajul in turul 2. Sa speram ca cel pe care-l votam nu se va lasa prostit si pacalit avand in vedere ca are de unde sa castige voturi si nu cred ca o sa fie in situatia de a face compromisuri care sa aduca prejudiciu tarii cu tinutul lor secuiesc. Sunt diplomati, bine pregatiti asa cum este acest lider al lor si stiu sa rastalmaceasca bine vorbele pentru a nu se intelege clar ce urmaresc si ce vor face iar cand treaba s-a realizat nu mai e nimic de facut. Am inteles ca maghiarii din Ardeal, nu cei extremisti, au luat pozitie si au facut miting impotriva venirii lui Orban in Romania-Transilvania. Sunt de salutat si sa intelegem ca nu toti isi doresc nebunii extremiste care conduc la destabilizarea statelor. Pentru mine problema este Tokes care a dat in judecata participantii la Sinteza zilei din data de 15 sept. a.c cat si pe M.Gadea si Antena 3. Sarpele asta are mult tupeu daca am putea scapa de el am avea un dusman in minus. Nu cred ca o sa fie sustinut decat daca stie de un aranjament din afara si daca Basescu impleteste itele cu securitatea in asa fel incat sa se razbune pe romani nepierzand aceasta ultima sansa si vazand ca nu prea reuseste cu Udrea lui, in rest nu are incredere ca atunci cand nu o sa mai fie sef nu o sa fie pedepsit chiar de-ai lui de care cu tot sprijinul acordat si-a batut joc.

  Comentariu de Beta — 04/10/2014 @ 12:47 am | Răspunde

 11. Buna dimineata, stimata Doamna !
  Cu siguranta, Kelemen Hunor NU VA ajunge Presedintele ROMANIEI ! 🙂
  In Turul Doi de scrutin insa, va ” juca tare de tot la DOUA capete ” ! 😦
  Adica, VA NEGOCIA ” la sange ” pentru ce va DA VOTURILE maghiarimii , unuia sau altuia dintre cei doi candidati ! 😦
  Din cauzaunei ” amigdalite” venite pe neanutate asupra mea, de doua zile,
  de durere NU m-am mai uitat la tv.ca altadata asa ca,despre mitingul maghiarilor impotriva venirii in Romania
  a premierului ungur Viktor Orban, NU stiu nimic dar o sa aflu mai ales ca ,
  dupa administrarea unui ANTIBIOTIC foarte puternic ( dar si f.scump ),
  DUREREA din partea dreapta a fetii ( gat,obraz, ureche ) incepe sa cedeze si poft de TV si NET sa creasca !!! 🙂 🙂 🙂
  Nici despre actionarea in instanta a lui M.Gadea si Antena 3 de catre pastorul reformat, de Basescu DECORAT,
  nimeni altul decat TRADATORUL de NEAM si TARA ,Laszlo Tokes , NU STIAM ! 😦
  Daca ti-as vorbi despre sentimentele mele fata de ” sarpele ” L.Tokes, te-ai ” cruci ” nu alta ! 😦
  Cat despre vizita premierului ungur Viktor Orban la Cotroceni, speculatii se pot face multe ….
  Si scenariul dvs. este plauzibil dar DEDESUBTURILE politice,
  sunt mult mai GRAVE la adresa SIGURANTEI NATIONALE a ROMANIEI ! 😦
  Daca tot s-a ajuns sa discute „tete-a-tete ” , cei doi dusmani ai poporului roman, ar fi trebuit sa vorbeasca si despre
  HULIGANII zisi SUPORTERI ai nationalei de fotbal a Ungariei ca,
  pe 11 octombrie cand se va juca meciul de fotbal din preliminariile lui EURO-2016
  dintre ROMANIA si Ungaria,sa NU se mai REPETE comportarea HULIGANICA,IREDENTISTA si ANTIROMANEASCA
  a respectivilor golani ce-au devastat anul trecut tot cu aceeasi ocazie ( ROMANIA-Ungaria 3-0 🙂 🙂
  centrul istoric al BUCURESTIULUI !!! 😦 😦 😦
  Din pacate, cei doi au discutat cu totul si cu totul alte probleme printre care dupa mine,
  si problema VOTULUI electoratului maghiar in Turul Doi de scrutin ( 16 nov . ) 😦 😦 😦
  Cum amandoi sunt in stare de orice, V.Orban, i-a readus aminte lui T.B.ca,
  la REFERENDUMUL din 29 iulie 2012
  daca maghiarii IESEAU la VOT, acum base era in puscarie ……
  si ca atare, a venit momentul ca sa se achite de datorie, adica, sa fie de acord cu AUTONOMIA tinutului secuiesc
  in schimbul votului maghiarimii candidatului agreat de Basescu ! 😦 😦 😦
  E un punct de vedere………………
  Multumesc pentru comentariu ! 🙂
  Un sfarsit de saptamana frumos va doresc ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 04/10/2014 @ 10:09 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: