Alioşa ” File de Jurnal ”

04/12/2015

La parlamentarii suedezi MODESTIE si ONESTITATE, la parlamentarii nostri, CORUPTIE si IMUNITATE !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 12:09 pm

Motto:

„Nimeni nu este mai presus de lege”( Constitutia Romaniei, art.16. alin.2 .

Nu as fi postat materialul  ce urmeaza daca nu as fi vazut la televizor modul execrabil in care s-au comportat PARLAMENTARII ROMANI din Comisiile Juridice cand au interpelat-o pe electronista Cristina Guseth propusa de Dacian Ciolos ,desmnat premier al Romaniei de presedintele Klaus Werner Iohannis !  Desi individa propusa pentru  functia de MINISTRU al JUSTITIEI a dat raspunsuri evazive, de ” rasu’plans’ ”  icon_mrgreenicon_cry ,parlamentarii de la PDL,PNL,PSD,UNPR,si minoritati, primind din timp ORDIN politic de la sefii lor de partid, i-au dat AVIZ FAVORABIL iar daca Ciolos nu i-ar fi retras pe ” facebook”  dupa miezul noptii propunerea, tot acei slugarnici parlamentari ar fi VOTAT-o si-n plen ! 19 Un alt motiv care m-a determinat sa postez materialul ce urmeaza este NESIMTIREA  si TUPEUL ordinar cu care parlamentarii nostri si-au VOTAT INDEMNIZATII speciale, PENSII speciale ,asta in conditiile in care LEGEA SALARIZARII UNICE a bugetarilor sta ascunsa prin sertare prafuite iar MILIOANE de romani NU AU ce pune pe masa din cauza SARACIEI  !  Mai grav este faptul ca si-au VOTAT si BANI de PROTOCOL ,benzina si chiar si pentru ANGAJAREA la birourilor lor din TERITORIU a membrilor din familie, rudelor, prietenilor, sponsorlor si partidelor care i-au ajutat sa devina PARLAMENTARI !  Iar daca as incerca sa vorbesc despre  multi dintre ei condamnati deja, in curs de cercetari penale, care au facut trafic de influenta, averi fabuloase din ” salariul de bugetar” , opulenta de care dau dovada, masinile luxoase cu care se plimba si ” femeile usoare” cu care se afiseaza, m-ar prinde Mos Nicolae cu „ghetutele” nelustruite si-ar fi nepoliticos din partea mea fata de MOSUL !  razand-cu-gura-panla-urechi

Asa ca, iata cateva informatii despre PARLAMENTARII SUEDEZI :

 

” In prezent, PARLAMENTARII suedezi au la dispozitie garsoniere detinute de stat,cu o suprafata de circa 40 de metri patrati.
Singura camera este folosita atat ca living, cat si ca dormitor.
Spalatoria este comuna, iar demnitarii trebuie sa se programeze din timp daca vor sa isi spele asternuturile.

Sunt si parlamentari care traiesc intr-un spatiu chiar mai mic, de doar 21 metri patrati.
In aceste cazuri, inclusiv bucataria este impartita in comun. Nu exista personal de serviciu,
iar regulile sunt stricte: „Pastrati curatenia”.

Biroul unui parlamentar are circa 18 metri patrati.
Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici masini de serviciu cu sofer.
„Eu ii platesc pe politicieni.
Nu vad niciun motiv pentru care banii platitorilor de taxe
sa fie folositi pentru a le oferi politicienilor o viata de lux”,
explica un suedez in reportajul televiziunii braziliene.

Resedinta oficiala a premierului suedez nu depaseste circa 300 de metri patrati.
Nici acesta nu beneficiaza de personal de serviciu.

Suedia este impartita in 21 de comitate conduse de cate un birou administrativ numit de guvern impreuna cu un consiliu ales de cetateni.
Pe teritoriul Suediei sunt 290 de localitati.

Nici primarii si guvernatorii nu au dreptul la resedinte oficiale gratuite,
iar consilierii nici macar nu au salariu lunar sau un birou propriu, asa ca lucreaza de acasa.
„Suntem alesi sa reprezentam cetatenii si, la fel ca ei, avem propriile noastre slujbe”, a explicat o consiliera.

Doar parlamentarii, care lucreaza la elaborarea legilor,
se considera ca exercita un serviciu public pentru care trebuie sa fie remunerati cu salarii lunare.
Un parlamentar suedez castiga dublul venitului net al unui profesor.

Parlamentarii care nu domiciliaza in capitala nu primesc bani in plus pentru costurile suplimentare,
cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pentru a avea asistenti la cabinetele parlamentare din localitatile de origine.
Acolo, multi dintre ei lucreaza de acasa si utilizeaza sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se intalni cu alegatorii.

Toate calatoriile cu avionul ale parlamentarilor trebuie sa fie aprobate si rezervate la agentia de turism din cadrul Parlamentului,
nefiind alocate indemnizatii speciale.

Politicienii suedezi nu sunt privilegiati in fata legii si nu se bucura de niciun fel de imunitate.

Mona Sahlin a cumparat o ciocolata si alte cateva obiecte personale cu credit cardul guvernamental si a platit scump – si-a pierdut postul de vicepremier.
Scandalul a fost celebru in anii ’90 fiind cunoscut sub numele de „cazul Toblerone”.
Sahlin si-a compromis definitiv cariera politica, fiind nevoita sa demisioneze din functia de lider al Partidului Social Democrat.

Cetatenii sunt foarte atenti la modul in care Parlamentul isi foloseste puterea.
Transparenta activitatii parlamentare are radacini in Constitutie.
Fiecare cetatean are dreptul sa verifice cheltuielile politicienilor,
actele contabile emise de guvern si declaratia de impozit pe venit a premierului.

Mai mult, functionarii trebuie sa puna la dispozitia doritorilor corespondenta zilnica si emailurile oficiale ale prim-ministrului,
orice cetatean avand acces la aceste informatii.

In sala calculatoarelor este posibil chiar sa studiezi traseul unor documente, cum ar fi cheltuielile guvernamentale sau detaliile unei licitatii publica.
De exemplu, unul din rapoartele cu cheltuielile premierului a inclus si pranzul luat impreuna cu presedintele Bancii Centrale,
precizandu-se chiar si ce au mancat si au baut cei doi.

Administratia Parlamentului suedez tine socoteala cheltuielilor in rapoarte ale membrilor, depozitate intr-o singura incapere.
Exista dosare individuale pentru fiecare dintre cei 349 de demnitari, precum si pentru Purtatorul de cuvant al Parlamentului.
Orice suedez poate veni sa studieze dosarele sau poate cere informatiile prin intermediul Internetului.

Principiul transparentei este inclus in Constitutia suedeza de mai bine de 200 de ani.

El face ca excesele de putere sau cazurile de coruptie sa fie extrem de rare in aceasta tara „.  Sursa informatiilor de mai sus, internetul.

In concluzie,

ca sa vorbesc despre PRIVILEGIILE parlamentarilor nostri,CORUPTIA ce-i caracterizeaza, TRAFICUL de influienta ce-l fac pentru obtinerea de foloase materiale necuvenite ( sute de mii si milioane de euro ), MITA primita pentru tot felul de interventii pe langa ministri guvernului in folosul mituitorului, DOSARELE lor penale , TRASEISMUL lor de partid, COMPLICITATEA in care se complac cand vine vorba de a AVIZA vreo cerere a DNA pentru  ARESTAREA preventiva a vreunuia din ei,USURINTA cu care pun in aplicare ORDINUL PARTIDULUI ( vezi cazul  Guseth),ANGAJAREA pe post de secretare sau consiliere  la cabinetele lor din teritoriu  a sotiilor, copiilor, rudelor,prietenilor  si uneori chiar a unor ” fite” ,OPULENTA de care dau dovada la tot pasul si despre IMUNITATEA lor ( mai bine spus, despre COMPLICITATEA lor in a se APARA reciproc in parlament cand DNA cere AVIZ de ARESTARE a vreunui parlamentar CORUPT , care practica trafic de influenta etc etc etc ( vezi cazul VOSGANIAN -PNL, BORBELY-UDMR, OLTEAN -PDL, SOVA -PSD ) m-ar prinde CRACIUNUL fara BRAD impodobit  icon_cry

asa ca, le sugerez SA ADOPTE URGENT modelul SUEDEZ  !  clappinghat

Cititoarelor si cititorilor blogului meu , le doresc ca Mos NICOLAE  sa-i gaseasca sanatosi si cu ghetutele pregatite

pentru a fi umplute cu cele mai frumoase cadouri icon_exclaimPersoanelor care poarta numele de NICOLAE si derivatele lui, de Sf.Ierarh Nicolae, le urez din toata inima  un sincer si calduros La Multi Ani icon_exclaim

Imagine facuta de Beta !Aliosa.

23 comentarii »

 1. Buon fine settimana un bacio ♥

  Comentariu de Rebecca Antolini — 04/12/2015 @ 1:19 pm | Răspunde

  • Grazie Rebecca !
   Buon fine settimana anche a te ! 🙂
   Un caro saluto e un abbraccio ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 04/12/2015 @ 6:56 pm | Răspunde

 2. Aceste întrebări nu își vor găsi răspunsul normal în România decât peste 2 generații. Eu am trimis către un ONG care se ocupă de propuneri legislative următoarele propuneri:
  În speranța unei colaborări de durată vreau să vin și eu cu unele observații aspra legii propuse, sau la inițierea unei alte legi.

  Referitor la Parlament

  1Mandatele parlamentarilor să fie reduse la maxim două mandate
  2 Imunitatea să fie restrânsă numai asupra declarațiilor politice, indiferent unde se produc acestea. Insultele să fie pedepsite conform legii.
  3Prejudiciile aduse statului român de înalții demnitari ai statului ( miniştri, Prim ministru, etc), fie din incompetență fie din rea-voință dovedită, să fie recuperate de la aceștia.
  4Cei care au săvârșit acte cu caracter penal, şi au fost condamnați cu pedeapsă privativa de libertate sau cu suspendare, să nu mai poată candida la la nici o demnitate publică . Interdicția trebuie extinsă şi la cei care au fost reabilitați conform legii (Noul Cod Penal actualizat 2015 – Legea 286/2009, Art. 165 …….169)

  Referitor la aleșii locali

  1 Mandatele de primar să fie limitate la două
  2 Prejudiciile aduse statului român de aleșii locali (primar, consilier, angajați ai primăriei cu funcții de conducere, etc), fie din incompetență fie din rea-voință dovedită, să fie recuperate de la aceștia.
  3Cei care au săvârșit acte cu caracter penal, și au fost condamnați cu pedeapsă privativa de libertate sau cu suspendare, să nu mai poată candida la la nici o funcție de demnitate publică . Interdicția trebuie extinsă și la cei care au fost reabilitați conform legii (Noul Cod Penal actualizat 2015 – Legea 286/2009, Art. 165 …….169) Excepție fac cei care dovedesc faptul că au executat detenție pe criterii politice.

  Legea ar trebui adoptată până la alegerile viitoare pentru a asigura un climat sănătos la pornirea într-o nouă etapă.
  Vă mulțumesc pentru faptul că m-ați ascultat și sper să iasă o lege bună cât mai rapid
  Am primit urmatorul raspuns:
  Stimate domnule …………………………….
  Vă mulțumim pentru interesul arătat și pentru susținerea proiectului nostru. Inițiativa cetățenească …. este doar un prim pas spre ceea ce sperăm că va fi o modificare fundamentală a modului în care se propun și se validează legile în Parlament. Această inițiativă, pentru a intra în Parlament și a putea fi votată, necesită strângerea unui număr de 100000 de semnături, însă ea nu va preîntâmpina emiterea de legi abuzive și nici nu va limita, spre exemplu, numărul parlamentarilor aleși (la 300, față de cei aproximativ 550 care se află în funcție astăzi). Va face, însă, un lucru mult mai important: pentru prima dată în istoria țării, va da puterea cetățenilor de a se implica direct în modul de funcționare și de reformare a Parlamentului. Suntem conștienți de cât de multe schimbări trebuie făcute la nivelul administrației guvernamentale și al Parlamentului, însă trebuia să începem de undeva, iar aceste măsuri presante sunt, în primă fază, mai ușor de implementat. Pe de altă parte, odată ce inițiativa a fost publicată în Monitorul oficial (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx) aceasta nu se mai poate modifica și nici nu se mai pot introduce alte prevederi.
  Noi vă mulțumim, în numele întregii echipe, pentru toate informațiile și sugestiile pe care ni le-ați trimis și vă garantăm că vom ține cont de fiecare dintre ele, în măsura dezvoltării proiectelor și inițiativelor viitoare.
  Cred ca ar trebui sa citesti si : http://www.expunere.com/in-lipsa-unei-reactii-ferme-romanesti-un-istoric-sarb-ii-pune-la-punct-pe-extremistii-maghiari.html

  Comentariu de Popateapa — 04/12/2015 @ 3:09 pm | Răspunde

  • Salut Popica !
   Ca sa fiu cat mai scurt, te felicit pentru INITIATIVELE legislative facute ! 🙂
   Din pacate, pentru a se PROMOVA un PRIOECT de lege sunt necesare 100.000 de SEMNATURI
   iar pentru a se INFIINTA un NOU PARTID sunt necesare doar TREI adeziuni ! 😦
   De unde se vede ca PARLAMENTARII nostri fac LEGI doar pentru EI ( vezi cazul PENALULUI Marian Vanghelie si a celui catalogat de Ion Ilescu ” PROSTANACUL ” 🙂 🙂 🙂 care , cu inca un viitor penal si-au facut propriul PARTID ) …
   Iar daca amintesc si despre LEGEA INSOLVENTEI persoanelor fizice ( numita si LEGA FALIMENTULUI PERSONAL ) VOTATA in graba de 309 de DEPUTATI, 3 abtineri si NICI un vot impotriva, lege care deja a fost publicata in MOf al Romaniei Nr.464/26 iunie 2015,
   avem RASPUNSUL corect la multe intrebari NEPUSE parlamentarilor nostri ! 😦
   Oficial LEGEA se vrea un AJUTOR pentru cei care AU LUAT BANI de la banci si NU mai pot sa-i RETURNEZE dar ,
   neoficial, LEGEA ofera posibilitatea si PARLAMENTARILOR care-s cei mai APRIGI la IMPRUMUTURI cu DEDICATIE ( vezi cazul deputatei PENALE Elena Udrea cu cele 3 milioane euro imprumutati , cazul deputatului Anton fost PDL,PMP, acum UNPR samd) si care pot scapa de RAMBURSAREA imprumutului ca sa nu mai vorbesc de DEZVOLTATORII IMOBILIARI ,
   clienti permanenti ai bancilor dar si prieteni si sponsori ai parlamentarilor …………..
   Cat priveste LINK-ul postat, stiu ce contine,l-am CITIT de mult, am si un POST pe tema respectiva, ai COMENTAT si tu la vremea respectiva dar acum,nu mai stiu exact cand l-am publicat iar de umblat in arhiva blogului nu am timp .
   Multumesc pentru vizita si-n mod deosebit pentru comentariul facut ! 🙂
   O seara cat mai frumoasa ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 04/12/2015 @ 7:22 pm | Răspunde

 3. De multe ori când am criticat o persoana ajunsa într-o poziție ales fiind, am primit următorul răspuns : Și eu, dacă aș fi fost în locul lui la fel aș fi făcut! (sic)

  Comentariu de Popateapa — 04/12/2015 @ 3:12 pm | Răspunde

  • Buna dimineata Popica ! 🙂
   Sunt convins ca raspunsul
   ” Si eu,daca as fi fost in locul lui as fi facut la fel ” 😦
   este raspunsul unei persoane incapabile de a da un raspuns corect ! 😦
   Din pacate, ROMANIA postdecembriata, a avut parte si de PARLAMENTARI care si-au urmarit doar INTERESUL personal , familiat si de clan si al PARTIDELOR care i-au scris pe listele intocmite NU dupa CRITERII de INTELIGENTA, PROFESIONALE, INTEGRITATE,MORALITATE si ONESTITATE ci dupa CRITERII de LOIALITATE, LINGUSIM ,AVERE si SUPUNERE oarba fata de ordinele sefilor de partid ! 😦
   De-a lungul celor 25 de ani de ” capitalism primitiv” 😦 NU DESTEPTACIUNEA si ONESTITATEA a contat ci PROSTIA si SMECHERIA ,
   NU ce a avut in cap ci in buzunar, NU ce a spus ci ce a facut ,NU cat a primit ci cat a dat samd.
   PARLAMENTARII , odata AJUNSI in confortabilele fotolii din Casa Poporului construita cu SANGELE a SUTE de muncitori RANITI sau DECEDATI in timpul executarilor lucrarilor de excavatii si fundatii
   ( fff multi romani nu stiu acest lucru dar eu care in ARMATA fiind ,
   eram la curent cu toate nenorocirile caci lucrau GENISTII, colegii mei Scoala Militara de Ofiteri Activi de GENIU )
   UITAU imediat de cei care i-au VOTAT ……………
   LEGILE initiate de GUVERNELE pe care ei le sustineau, cand era vorba de INTERESUL lor, le APROBAU pe banda rulanta sau ” prin tacere” 😦
   ( legile pentru SALARIILE, PENSIILE, INDEMNIZATIILE , DEPLASARILE in tari exotice cu care ROMANIA nu avea nici un fel de RELATII diplomatice sau economice ,ACORDAREA in regim de urgenta a DESPAGUBIRILOR in cazul cumpararii de DREPTURI LITIGIOASE vs.RETROCEDARILE nepuse in aplicare si nu in ultimul rand legile pentru APROBAREA de facilitati FISCALE pentru ei, SPONSORII lor din campaniile electorale locale, parlamentare si europarlamentare si pentru PRIETENII lor din MAFIA din ANRP condusa de oamenii fostului presedinte Traian Basescu si premierul Emil Boc FUGIT la ora actuala din ROMANIA pentru ca a SIMTIT mirosul procurorilor DNA pe urmele lui in dosarele PDL-istului Ioan Oltean cel care a ” propus-o pe Crinuta Dumitrean, pupila sa, in functia de sef al ANRP !!! 😦 😦 😦
   Pentru a-si indeplini MURDARELE lor INTERESE, fff multi PARLAMENTARI au TRECUT ca prostituatele dintr-un pat in altul 🙂 ,
   de la un PARTID la altul ( TRASEISMUL de partid) ca sa RAMANA mereu la SACUL cu BANI gestionat de guvernele respective ! 😦
   Sunt atat de multe exemple incat m-ar prinde CRACIUNUL si tot NU le-as insirui pe TOATE ! 🙂
   O sa-l reamintesc doar pe cel numit ” JAVRA ORDINARA” 🙂
   de POLITISTII iesiti in strada in urma REDUCERII in 2010 a SALARIILOR tuturor BUGETARILOR cu 25 % ( in realitate cu 45 % ) 😦 , individ care inainte de 1989 era ” informator , turnator si colaborator al securitatii „( dupa spusele jurnalistilor ) iar dupa dec.1989,
   CPUN-ist, FSN-ist,PDSR-ist,PD-ist ( l-a indepartat pe Petre Roman de la sefia PD ) 😦 , PDL-ist si acum, PMP-ist !!! 🙂 🙂 🙂
   -De ce a trecut ” JAVRA ORDINARA ” de la un PARTID la altul ? 😦
   Ca sa RAMANA permanent la BUTOANE iar acum, SA REVINA la PUTERE dupa spusele lui, chiar in functia de PREMIER al Romaniei ! 😦
   De ce ? 😦
   Ca sa scape de PUSCARIE !!! 🙂 🙂 🙂
   Iar ca sa inchei in nota ta optimista, RECENT, deputatii au votat cu 309 , nici un vot impotriva si 3 abtineri,
   LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL
   nu pentru ca sa SCAPE saracimea de CREDITE ci sa SCAPE ei si sponsorii lor, DEZVOLTATORII IMOBILIARI !!! 😦 🙂 😦
   De asta, ce zici, Popica ???
   Eu iti spun doar atat :
   – SANATATE ca-i mai buna decat toate ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 05/12/2015 @ 9:17 am | Răspunde

   • ” Si eu,daca as fi fost in locul lui as fi facut la fel ” 😦
    este răspunsul unei persoane incapabile de a da un răspuns corect ! 😦
    Din păcate asta este România mea reală în care trăiesc şi sunt văzut ca o ciudățenie pentru că nu accept astfel de idei.Doar știi vorba românească ” schimbarea împăraților bucuria nebunilor” aşa a ajuns România să fie condusă de nebuni, pentru că şi jaful național este tot o nebunie.
    Cum sunt toate legile noastre şi aceasta (LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL) este ambiguă şi incompletă putând să apară tot felul de interpretări care să îi scape pe mari fraudatori. Da lege pentru unii, nu pentru toţi.
    Á propos, ai văzut cum tratează presa franceză evenimentele tragice de acolo? Simplu, clar şi fără exagerări ca la noi. Cu respect pentru victime şi pentru cei care i-au pierdut şi politicienii lor nu vor să facă cine ştie ce capital politic din eveniment.

    Comentariu de Popateapa — 05/12/2015 @ 12:44 pm | Răspunde

 4. […] 1 decembrie 2015 la Oltenița […]

  Pingback de 1 decembrie 2015 la Oltenița - Ziarul lui Ipu — 04/12/2015 @ 3:19 pm | Răspunde

 5. Reblogged this on Blogul lui Popa Țeapă.

  Comentariu de Popateapa — 04/12/2015 @ 3:21 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Vesti neprevazute dar dureroase aflate prin telefon in urma cu cateva secunde,
  ma obliga sa INCHID laptopul si sa NU mai raspund pana maine seara
  domniilor voastre care veti lasa comentarii pe aceasta pagina ! 😦
  Cu toata durerea ce-o port acum de cateva minute in suflet,
  urez din toata inima celor ce poarta numele Sf.Ierarh NICOLAE ,
  un sincer La Multi Ani 🙂
  iar COPIILOR din ROMANIA si din lumea intreaga ,
  Mos NICOLAE sa le umple GHETUTELE cu jucarii, dulciuri si poezii !!! 🙂 🙂 🙂

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 05/12/2015 @ 10:16 am | Răspunde

  • Regret că ai aflat aceste veşti triste şi sper să treci peste ele!

   Comentariu de Popateapa — 05/12/2015 @ 12:33 pm | Răspunde

 7. Le doresc tuturor politicienilor români, că tot „vine” diseară Moș Nicolae, să primească în dar câte o nuia sănătoasă, că mai mult nu merită! Să nu fie una aurită, ci una dureroasă, cu care să fie șfichiuiți mereu, după cum fac ei cu noi.
  Ție, Sandule, îți doresc o seară cu multe bucurii din partea alor tăi și mai ales a nepoțeilor! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 05/12/2015 @ 10:23 am | Răspunde

  • Daca ai fi citit si comentariul nr.6 ai fi inteles de ce nu ti-am raspuns pana acum …………..
   Chiar daca retroactiv, multumesc pentru urari .
   Cat despre urarea” o seara cu multe bucurii ” 😦
   din cauza unui EVENIMENT NEDORIT dar fff DUREROS ( decesul singurei matusi de-a norei…
   matusa care i-a fost si MAMA)
   pentru mine ,cel trecut de-a lungul anilor prin nenorociri si mai mari
   ( cutremurul din 4 martie 1977 cand eram OFITER de SERVICIU pe REGIMENTUL cu peste 1000 de militari dispusi in cladiri construite in anii ’50 , DECESUL unui FRATIOR ofiter PILOT pe MIG-29 la frageda varsta de 39 de ani , DECESUL PARINTILOR samd),
   SEARA de sambata spre duminica(5/6 ) a fost dominata de sentimente diametral opuse :
   – durere si compasiune pentru suferinta NOREI si,
   – bucurie ca mi-am revazut NEPOTELUL in noaptea de Ajun de Mos NICOLAE care a venit cu parintii
   pentru a o conduce pe drumul fara de intoarcere pe femeia care i-a fost NOREI si MAMA si MATUSA ……………..
   Cum ANDREI e inca mic ( 2 ani ) si nu a inteles semnificatia momentului,
   eu, bunicutul sau, i-am facut ” toate poftele” 🙂 si i-am dat CADOURI cat pentru DOI Mos Nicolae
   iar bunicuta lui, i-a pregatit cele mai alese gustari si feluri de mancare !!! 🙂 🙂 🙂
   O saptamana pe placul tau Petru ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 07/12/2015 @ 8:36 am | Răspunde

 8. Sereno sabato pomeriggio, Aliosa.
  Un passaggio per leggerti e porti un saluto.

  Comentariu de newwhitebear — 05/12/2015 @ 7:34 pm | Răspunde


 9. Danke lieber Freund einen schönen zweiten Advent liebe Grüße und Umarmung Gislinde

  Comentariu de giselzitrone — 06/12/2015 @ 2:41 pm | Răspunde

 10. Comentariu de Beta — 07/12/2015 @ 12:48 am | Răspunde

  • Buna dimineata ” Beta” !
   Postarea domniei tale, acum la inceput de saptamana,imi umple inima de bucurie
   alungand durerea cuibarita in in inima de evenimente neprevazute
   care au afectat-o in mod special pe NORA mea, MAMA iubitului meu nepotel ANDREI ……..
   Cum Mos NICOLAE a trecut deja, frumoasa imagine mai sus postata,va apare cu siguranta
   pe articolul dedicat traditionalei sarbatori de Ajun de Mos Nicolae ! 🙂
   O saptamana cat mai placuta ! 🙂
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 07/12/2015 @ 8:46 am | Răspunde

 11. @ ALL !!!

  Si daca tot am discutat despe LEGISLATIV,
  ar fi nedrept sa nu pomenim ceva si despre Administratia Prezidentiala,
  adica, despe PRESEDINTELE Romaniei ……
  Ca urmare, postez mai jos
  ” Scrisoarea unui ” DOBITOC” adresata presedintelui Iohannis ” 🙂

  ” Din capul locului, tin sa spun ca sunt un DOBITOC ! 😦
  Eu nu pricep nimic, niciodata, sau pricep ultimul, dupa ce s-au prins toti. Va spun sincer, eu n-am crezut ca romanii isi vor alege un presedinte ca dumneavoastra. Nu ma iau de trecutul politic, sau de promisiunile facute. Dar nu pareati… potrivit pentru job. Cum spuneam, sunt un dobitoc imeeeens si n-am inteles.
  La fel, n -am inteles nici dupa alegeri de ce defilati tot cu Blaga, Orban, Predoiu si MRU, dupa ce ne-ati promis alta clasa politica. De ce nu aprobati un cod fiscal care duce TVA la 19% dupa ce spuneati in campanie ca un TVA de 19% este prioritatea zero. De ce nu l-ati pus pe MRU la SIE decat dupa ce a venit un nene de-afara, sa intrebe de el.
  N-am inteles-o nici pe aia cu renovarile de cladiri prezidentiale.
  Nu inteleg nici cum puteti fi eficient la serviciu cu sase-sapte mini-vacante in sase-sapte luni de mandat.
  Nu inteleg nici de ce poarta sotia rochii cu sclipici la adunari la care toate doamnele poarta materiale mate.
  Dar sunt sigur ca aveti explicatii rezonabile pentru toate dilemele mele. Se prea poate, de asemenea, ca eu sa fiu prea prost pentru tara asta.
  Dar de-aia v-am si avertizat ca sunt prost. Ca sa nu va suparati pe mine cand o sa va intreb de salariu.
  De ce credeti ca trebuia marit salariul dvs. pana la 20.000 de lei? Ce faceti cu el, domnule presedinte?
  Chirie nu platiti. Intretinere nu platiti. Telefonul e platit, cablul tv si internetul – la fel.
  Motorina nu puneti.
  Rovigneta – asta chiar nu stiu… Cand va duceti la Sibiu opreste baiatul ala de la SPP masina la o benzinarie si cumpara rovigneta?
  Mancarea vine de la protocol. Sau nu? Cumva, doamna gateste? Si se duce la Lidl si la piata? Ca ar fi interesant de stiut daca-si ia ulei Unisol sau DeLaBunica, iaurt cu E-uri sau d-ala bio. Si stiti de ce? Pentru ca nici macar sotia dvs nu se poate juca cu sanatatea presedintelui…
  Hainele – le plateste Administratia Prezidentiala, nu? Pe bune, cu asta chiar sunt de acord. L-am vazut o data pe Basescu la Ploiesti, avea niste pantofi cum erau aia pe care-i furam eu tatei din hol sa-i arunc. Nimeni nu va vrea prost imbracat, sau cu pantofi obositi. Sa va ia statul si sosete bune, ca de la alea proaste ti se umfla picioarele…
  De fumat stiu ca nu fumati. De baut – la fel. Am vazut ca doamna face tenis, dar un instructor nu ia mai mult de 50 de lei pe ora. Ar putea face tenis si din salariul ei de profesoara, avand platite toate angaralele casei.
  20.000 de lei dumneavoastra, vreo 1.200 de lei sotia – si cheltuiti doar vreo 400 de lei pe luna, cu tenisul. Cu restul ce faceti? Care e diferenta, cand cheltuiti doar 400 de lei pe luna, daca va intra pe card 7.000 de lei sau 20.000 de lei?
  Nu credeti ca era justificata o crestere proportionala cu cresterea PIB-ului? Adica, un 5-6%? Ca n-am fi avut ce sa zicem, va spun eu. “Frate, a crescut omul vanzarile Romaniei cu 5 la suta? Sa-si ia o crestere de cinci la suta la salariu, ca orice agent de vanzari, ca uite, a ridicat firma/tara”.
  Dar asa, cand tara creste cu 5%, iar salariul dvs. cu peste 100%, situatia arata foarte aiurea, din perspectiva unui dobitoc ca mine. Pai asa, eu n-o sa apuc sa-mi iau Romania inapoi…” .

  Sursa: PS.News
  Comentariile le las pe seama domniilor voastre ! 🙂
  O saptamana asa cum v-o doriti ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 07/12/2015 @ 10:07 am | Răspunde

 12. @ ALL !!!
  Pe timpul cand Traian Basescu HAHAIA dupa fiecare ” tun” tras statului de fiica-sa notarita, ginerele smenar cumparator al ” drepturilor litigioase ” SUPRAEVALUATE de mafia pedelisto-basista, de PARLAMENTARII PDL gen Ioan Oltean ( acum cu ” BROSCOIUL in gat” caci poate fi ARESTAT din clipa in clipa de DNA dupa ce DEPUTATII au avizat favorabil cererea DNA ) GESTIONARUL banilor de la ANRP prin pupila sa Crinuta Dumitrean ( acum in arest preventiv ), DETRACTORII mei platiti de mafia pedelisto-basista ,ma INJURAU si BALACAREAU mai rau ca la usa cortului clanului Bercea Mondialu’inrudit cu Traian Basescu
  prin fratele sau Mircea Basescu cumatru de BOTEZ cu puscariasul Bercea! 😦
  Acum cand SPUSELE mele din urma cu multi ani se ADEVERESC datorita INSTRUMENTARII faptelor penale savarsite in ultimii ani de catre PDL-isti si basisti, PUPINCURISTII basisti care m-au barfit pe blogurile lor ,
  TAC ca ” PORCII in porumb” 🙂 sa nu-i auda proprietarii pamantului cum le devoreaza recolta !!! 🙂 🙂 🙂
  Iar ca toata pupincurimea basista sa inteleaga ca atunci am avut dreptate,
  acum, inclusiv unul Andronic, directorul de la un ziar basist ( mi-e sila sa-i dau numele ziarului respectiv)
  a fost chemat la DNA sa dea cu ” subsemnatu;” in dosarul retrocedarilor ilegale dar banoase pentru mafiotii si smenarii clanului portocaliu ! 🙂
  Iar ca TITLUL articolului sa-si justifice si mai bine existenta,
  ieri, 9 dec.2015, DEPUTATII au VOTAT asa cum le-a dictat NU NUMAI CONSTIINTA ci si PARTIDUL ! 😦
  Pentru deputatul PDL Ioan Oltean au dat aviz favorabil de ARESTARE ( 180 si ceva PENTRU si 100 si ceva IMPOTRIVA ) 🙂 😦 🙂
  ( de unde se vede ca cel putin 100 si ceva de DEPUTATI au PROBLEME cu JUSTITIA iar spusele ” broscoiului” :
  -” Nu va cer sa votati pentru sau impotriva ! Va spun ca oricand ce mi se intampla acum mie, vi se poate intampla maine si voua ” 🙂
  au avut EFECTUL SCONTAT ! 😦
  Culmea COMPLICITATII este faptul ca pentru deputatul ( tot de la PDL) Alin Teodorescu ,
  deputatii NU au DAT aviz favorabil arestarii …………….
  Incredibil dar adevarat ! 🙂 😦 🙂
  Ioan Oltean poate fi ARESTAT 🙂
  iar Alin Teodorescu a ramas cu IMUNITATE parlamentara si-si poate vedea linistit de ” afaceri ” 😦
  desi AMANDOI au savarsit aceleasi fapte penale !!! 🙂 😦 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 10/12/2015 @ 10:03 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: