Alioşa ” File de Jurnal ”

02/01/2016

Ultimul interviu dat de academicianul Florin Constantiniu !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:48 pm
Motto :
” Nu-mi ramane decat sa-l rog pe Dumnezeu sa ma ia la EL rapid si usor”
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii” !!!
In Cotidianul de marti, 4 ianuarie 2011, a aparut un exceptional interviu pe care academicianul Florin Constantiniu l-a acordat lui Ion Longin Popescu, interviu in care marele istoric a facut zguduitoarea marturisire: „Ce-mi doresc in 2011? Sa scap cat mai curand din aceasta lume de hotie, ticalosie si nevolnicie, care este Romania de astazi. Intrucat sunt prea batran pentru a mai emigra, cum nu exista la noi clinici de eutanasiere voluntara, cum procurarea Furadanului salvator e oprita prin lege, nu-mi ramane decat sa-l rog pe Dumnezeu sa ma ia la El rapid si usor”.

De 21 de ani traim vremuri pretins istorice. Totul a inceput la Revolutie, cand grupurile de tineri care ocupau Comitetul Central strigau exaltate: „Istorie, istoriee…”. De atunci asteptam mereu sa se intample ceva istoric. Asteptam ca cineva, un om de cultura sau un politician providential, sa ne spuna ca stie incotro trebuie sa mearga tara, ca exista un plan national de dezvoltare. De fapt, vrem sa ne vedem pe noi insine in postura de facatori de istorie. Din pacate, in alegeri, nu ne-am votat „visatorii” potriviti. Nimeni n-a „visat” pentru tara si pentru natiunea romana, ci eventual doar pentru sine, pentru ai sai si ai partidului sau. Multumita politicienilor, in ultimii 21 de ani, Romania aproape ca a fost scoasa din istorie. Nici unul dintre ei n-a avut curiozitatea sa deschida o carte de istorie, pentru a gasi acolo un indreptar, un ghid de orientare, o solutie anticriza. Dimpotriva, ajunsi la putere, politicienii au scos istoria pe tusa, marginalizand-o in scoli si universitati, impreuna cu latina – limba intemeietoare a romanilor. In fata acestui „holocaust” aplicat trecutului romanesc, un istoric de mare anvergura, precum este academicianul Florin Constantiniu, nu poate decat sa planga, sa se razvrateasca sub o coplesitoare durere. Pentru domnia sa, timpurile pe care le traim sunt atat de goale de continut istoric, ca nu-si mai doreste decat sa dispara fizic: „Imi doresc sa scap cat mai curand din aceasta lume de hotie, ticalosie si nevolnicie, care este Romania de astazi”.

„Ne indreptam spre o saracire intelectuala, care va transforma Romania intr-un desert cultural”
● Domnule profesor, toata lumea stie ca Istoria este dispretuita si ignorata in tara noastra. Cat de gresita este aceasta atitudine din partea guvernantilor ultimilor 21 de ani?
● Cauzele restrangerii dramatice si regretabile a ponderii istoriei in invatamantul romanesc trebuie cautate, in opinia noastra, mai intai, in confruntarea dintre globalism si identitatea nationala si, apoi, in perceptia eronata a necesitatilor de pregatire intelectuala si culturala a omului contemporan. Noile forte economice globale isi propun nu ocuparea unui teritoriu sau dominarea unei tari, ci subordonarea intregii lumi. In atingerea acestui tel, globalismul intampina un obstacol: identitatea nationala a popoarelor, intruchipata in statele nationale. Identitatea nationala se hraneste si din memoria istorica, si, atunci, globalismul ataca istoria pentru a slabi constiinta nationala. In al doilea rand, globalismul nu are nevoie de oameni cu un larg orizont de cultura, el vrea specialisti de nisa, performanti intr-un domeniu restrans. Ne indreptam spre o saracire intelectuala, care va transforma Romania intr-un desert cultural. Cred ca in predarea istoriei, a istoriei romanilor in primul rand, in ultimii 21 de ani, s-a inregistrat un regres pe cat de daunator, pe atat de condamnabil. Scoala romaneasca, o scoala cu excelente traditii de invatamant solid si fertil, a fost pusa la pamant de coalitia dintre elevii lenesi, bolnavi de socializare pe Facebook; parintii isterizati de odraslele nemultumite ca trebuie „sa-si faca temele acasa” si birocratii plafonati, grijulii cu scaunele lor, nu cu educatia, si copiind mecanic din publicatii straine, pentru a redacta legi, regulamente si programe analitice. De 21 de ani se fac reforme si iar reforme ale invatamantului, care, in realitate, submineaza functia instructiv-educativa a scolii. Primul pas in cretinizarea elevilor este prigoana dezlantuita de birocratii Ministerului Educatiei impotriva volumului de cunostinte transmise elevilor. La istorie – si nu numai la noi – s-a inceput cu indepartarea cronologiei: „Sa nu incarcam mintea elevilor cu date”. Foarte bine: istoria nu este o disciplina de memorizare, ci de analiza. Dar fara repere in timp nu se pot stabili legaturile cauzale. Si eu sunt impotriva invatarii pe dinafara a datelor lesne de gasit intr-o cronologie sau intr-un manual, dar – pentru Dumnezeu! – cum sa intelegi raporturile de cauza-efect dintre evenimente daca nu cunosti succesiunea lor in timp? Nu se doreste ca elevii sa aiba o pregatire temeinica, si cei trei componenti ai coalitiei de care am amintit prefera niste adolescenti ignoranti, incapabili sa depaseasca limbajul „misto” si „naspa”. Cu astfel de cetateni, viitorul Romaniei este sumbru.

● In timp ce bulgarii isi impanzesc tara cu santiere arheologice, in cautarea tracilor cu care nu au nici o legatura, romanii, urmasi directi ai dacilor si romanilor, sunt gata sa cedeze strainilor, spre distrugere, vestigiile daco-romane de la Rosia Montana. Care ar trebui sa fie atitudinea statului fata de cercetarea arheologica?
● Desi se vorbeste de conservarea „patrimoniului national”, nu se face nimic pentru pastrarea si valorificarea lui. S-a gasit un alibi: nu sunt bani. Dar banii se gasesc imediat cand se construiesc vile si se achizitioneaza masini de lux. Este o rusine ca statul roman nu a participat la „licitatia Brancusi”, pentru a achizitiona macar pipa unui roman care a deschis drumuri noi in arta. Nu ne pasa de Brancusi, dar avem bani pentru branduri care nu conving pe nimeni. Spre rusinea guvernantilor nostri, avem mult mai putine santiere arheologice astazi, in Romania, decat pe vremea lui Mihail Roller, de trista amintire. Sentimentul patriotic se infiripa la copil din interesul si dragostea pentru vestigiile trecutului. Sentimentul istoric al continuitatii se naste din atasamentul pentru un monument, o cruce inaltata sa vesniceasca un eveniment, un mic schit pierdut in munti. Cine-i invata pe copii sa le ocroteasca? Grija pentru urmele inaintasilor – vezi si cazul Rosia Montana – ar trebui sa fie un principiu sadit in constiinta romanilor inca de pe bancile scolii.

„Marii guru ai culturii romane de astazi nu mai vor sa stie ca sunt romani”
● Cui credeti ca i se datoreaza situatia catastrofala in care se afla astazi Romania?
● Situatia catastrofala in care se afla astazi Romania are, ca sa spun asa, doi responsabili, in afara crizei mondiale: clasa politica si masa poporului roman. Clasa politica postdecembrista nu a avut – indiferent de partid – nici un proiect national. A avut, in schimb, un unic gand: sa se capatuiasca. S-a repezit asupra Romaniei cu singurul gand al imbogatirii. Oamenii politici au actionat ca niste vandali, distrugand si jefuind totul. Mongolii, ungurii, turcii, nemtii, rusii nu au facut romanilor atata rau cat au facut politicienii postdecembristi in doua decenii. Cand, peste ani si ani, se va scrie istoria timpurilor de azi, „nu vor ajunge blestemele” pentru a-i condamna pe cei care au facut ca Romania sa rateze o mare sansa de afirmare si bunastare si sa fie adusa la sapa de lemn. Dar clasa politica nu si-ar fi putut desfasura „opera” nefasta daca in calea ei ar fi intalnit rezistenta hotarata a opiniei publice, manifestarea viguroasa a spiritului civic. Din nefericire, am ramas un popor de tarani – spiritul civic se naste la oras!–, o turma de oi care se lasa exploatata, batjocorita, calcata in picioare, fara nici o tresarire de revolta sau de demnitate (Goga observase, in 1916, acelasi lucru). Clasa politica din Romania este intocmai ca un raufacator sigur de impunitate. Si daca stie ca nu are a se teme de nimic, atunci de ce n-ar jefui in continuare? Proteste ca in Grecia – leaganul democratiei – sunt de neimaginat in Romania. Asta e marele nostru blestem: o masa supusa, resemnata, incapabila sa se mobilizeze pentru un mare proiect sau pentru o mare idee. Ma intreb daca noi, romanii, nu am parasit deja scena istoriei. O buna parte a elitei intelectuale a capitulat in fata globalismului, a capitalismului de cumetrie si a clientelismului politic, abandonand functia de ghid spiritual al natiunii. Oameni ca pasoptistii, oameni ca fauritorii Romaniei Mari ar fi priviti astazi ca anacronici si nostalgici. Marii guru ai culturii romane de astazi nu mai vor sa stie ca sunt romani. Am avut un exemplu la 1 Decembrie a.c.: cati dintre ei au scris sau evocat cu dragoste de trecut imprejurarile crearii Romaniei Mari?

„Din soldati am facut hoti, din ofiteri, pesti, dar cu caii ce sa fac, domnule ministru?”
● Romanii au mai trecut prin crize. Spre exemplu, Marea Criza din 1929-1933. Cum s-au descurcat guvernele de atunci?
● Intr-adevar, crize economice au existat si in trecut, dar fiecare eveniment este generat de conditiile istorice care ii confera unicitate. Solutiile deci nu pot fi identice in cazul unor crize. Cea din anii 1929-1933 a lovit dur Romania, si guvernantii de atunci, ca si cei de acum, au recurs la concedieri, intarzierea platii lefurilor, reduceri de salarii („curbele de sacrificiu”). A fost marea nesansa a lui Nicolae Iorga, cea mai stralucita minte a romanilor, sa fie prim-ministru in anii 1931-1932, cand criza se indrepta spre apogeu. A facut scandal in epoca replica data de el unei delegatii de agricultori, veniti la Mangalia, unde el isi petrecea concediul, pentru a se plange de situatia grea in care se aflau, fiind presati de banci sa-si achite datoriile. Iata relatarea lui Iorga insusi: „Iar, cum un om mai simplu strigase la capatul lamuririlor mele, ca el e «desperat», i-am spus, glumind: «Nu; fiindca aici e casa mea, colo e marea; daca erai in adevar desperat, la mare te duceai»”. Ziarele care-i erau ostile l-au acuzat ca i-a trimis pe protestatari sa se arunce in mare. Exasperat de „masurile de austeritate”, un colonel, sef de unitate, s-a dus la Constantin Argetoianu, ministru de Finante in guvernul Iorga, si l-a intrebat: „Din soldati am facut hoti, din ofiteri, pesti, dar cu caii ce sa fac, domnule ministru?”. Criza s-a rezolvat cand a incetat pe plan international. Sunt convins ca si acum va fi la fel. Adevarul este ca mari finantisti nu am avut decat doi: Eugeniu Carada si Vintila Bratianu. Nu am avut si nu avem mari competente financiare, capabile de elaborarea solutiilor de criza. Guvernantii de astazi vadesc o gandire rudimentara: „sa taie”, sa reduca salariile si sa sporeasca taxele. Un mare plan de investitii, de relansare a economiei nu exista. Sa asteptam, asadar, scrasnind din dinti, sfarsitul crizei pe plan mondial.

● Care este epoca din istoria romanilor pe care o admirati cel mai mult?
● Admiratia cea mai puternica o am pentru generatia pasoptista. O forta de creatie politica, un devotament pentru interesul national, un dezinteres total pentru destinul personal, totul a fost inchinat natiunii romane. Esecul Revolutiei din 1848 nu i-a descurajat pe pasoptisti. Au indurat exilul, dar au continuat lupta si, in doua decenii (1859-1878), au creat statul roman modern, caruia i-au castigat independenta. Doar doua decenii, adica exact cat i-a trebuit clasei politice postdecembriste sa prabuseasca Romania in haos si mizerie. Cum sa nu-i admiri pe pasoptisti? Sunt un model care ar trebui prezentat si explicat in toate dimensiunile lui, nu ca o simpla lectie de manual, ci ca un prilej de meditatie, responsabila si fecunda, pentru adolescenti, fauritorii Romaniei de maine. Dar cum sa le „incarcam mintea” cu evenimente si date? Nu se lauda, nu demult, Ministerul Educatiei ca a mai redus cu 35% cunostintele de transmis in invatamant?

● Ce va doriti in 2011?
● Ce-mi doresc in 2011? Sa scap cat mai curand din aceasta lume de hotie, ticalosie si nevolnicie, care este Romania de astazi. Intrucat sunt prea batran pentru a mai emigra, cum nu exista la noi clinici de eutanasiere voluntara, cum procurarea Furadanului salvator e oprita prin lege, nu-mi ramane decat sa-l rog pe Dumnezeu sa ma ia la El rapid si usor.

● Ce urare le adresati romanilor, domnule profesor?
● Urez poporului roman, la inceputul lui 2011, sa se revitalizeze si sa fie capabil sa reinnoiasca, in conditiile secolului al XXI-lea, performantele stramosilor din timpul lui Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si al luptatorilor pasoptisti.”

Sursa :

Au trecut peste 4 ani de la acel interviu iar lucrurile in ROMANIA in loc sa se indrepte in bine, s-au indreptat in rau din cauza guvernarii pedelisto-basiste ( guvernarea Basescu&Boc)  icon_crycare a DEVALIZAT  bogata noastra TARA iar acum vrea din nou la guvernare sub umbrela presedintelui Klaus Werner Iohannis care si-a vazut implinit visul ” VREAU GUVERNUL MEU ”  prin desemnarea ca prim ministru pe ” tehnocratul” Dacian Ciolos care nu face politica POPORULUI ROMAN ci a celor de la Bruxelles ! icon_mrgreen Sunt bucuros  si mandru ca am fost contemporan cu  academicianul Florin CONSTANTINIU care  a facut o atat de cuprinzatoare „radiografie”a societatii romanesti postdecembriste pana la data acordarii ULTIMULUI sau INTERVIU ,Dumnezeu sa-L odihneasca in pace !  De unde se vede ca,

” Tot ce-i romanesc nu piere ”

ARENA NAȚIONALĂ 6 aug.2011 089

19 comentarii »

 1. Un an nou cu bine, bucurie și sănătate!!! 🙂

  Comentariu de sweet & salty — 02/01/2016 @ 7:58 pm | Răspunde

  • Multumesc pentru vizita si urari, ” sweet&salty” ! 🙂
   Un an nou cu bine, bucurii, sanatate, impliniri si iubire din partea celor iubiti,
   din toata inima-ti doresc !! 🙂 🙂
   La Multi Ani 2016 !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu simpatie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/01/2016 @ 8:14 pm | Răspunde

 2. Un om fenomenal, părerea mea este că a fost ultimul mare istoric român …

  Comentariu de Doru — 02/01/2016 @ 8:53 pm | Răspunde

  • Tare imi este frica ca ai dreptate Doru……..
   Am postat interviul domnului Academician si Istoric, prof.Florin Constantiniu
   din RESPECT pentru Domnia Sa, pentru curajul si intelepciune de a spune ROMANILOR ADEVARUL
   ce-a fost ascuns in cei 26 de ani de la inlaturarea lui Nicolae Ceausescu de la putere …….
   Are DREPTATE in toate cele spuse iar eu subscriu in totalitate opiniilor domniei sale ! 🙂
   Multumesc pentru vizita si comentariu ! 🙂
   Anul care abia a inceput, sa-ti fie plin de sanatate, impliniri, bucurii
   si cat mai multe FOTOGRAFII !!! 🙂 🙂 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 02/01/2016 @ 9:22 pm | Răspunde

 3. Buona notte Aliosa

  Comentariu de pinuccia513 — 03/01/2016 @ 1:14 am | Răspunde

  • Grazie della vizita carissima Pinuccia ! 🙂
   Buona notte anche a te !!! 🙂 🙂 🙂
   Ti mando un forte abbraccio ,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2016 @ 1:25 am | Răspunde

 4. Bună dimineața și bine te-am regăsit, dragă prietene! Țin minte că, în zilele Revoluției, am făcut o ședință cu toți muncitorii din intreprindere. Foarte mulți tineri s-au ridicat și au luat cuvântul. În esență, mesajul lor era cam același: ”A venit timpul să ne afirmăm și noi în politică. Să formăm un alt partid cu care să conducem țara și poporul…” Niciunul dintre vorbitori nu a spus că ar trebui să fim mai conștiincioși în muncă, fiindcă, de acum, vom fi liberi să ne bucurăm de neîngrădit de rezultatele eforturilor depuse. Toată lumea voia să ajungă șef! Cam așa s-a întâmplat în toată țara și se vede ce a ieșit.
  O duminică plăcută și frumoasă, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 03/01/2016 @ 8:52 am | Răspunde

  • Buna dimineata Petru !
   In finalul articolului de fond am spus ca sunt mandru si bucuros ca am fost CONTEMPORAN
   cu academicianul Florin Constantiniu
   iar in acest comentariu spun ca sunt mandru si bucuros ca sunt CONTEMPORAN cu tine ! 🙂
   Nu incerc sa te flatez ci spun ADEVARUL
   asa dupa cum in toate ARTICOLELE postate anterior ( peste 600) 🙂 am spus ce-am gandit sincer ! 🙂
   Ca sa inteleaga si DETRACTORII mei „platiti” ca sa ma calomnieze pentru ca ii demasc pe MAFIOTII din toate partidele si din domeniul afacerilor cu statul a afaceristilor prieteni, sponsori sau rude cu cei care vremelnic conduc TARA ,
   apreciez la tine CURAJUL de a spune ADEVARUL in comentariile ce le faci pe blogul meu, fapt pentru care iti multumesc ! 🙂
   Ai dreptate, in decembrie1989 UNA s-a STRIGAT si ALTA s-a facut dupa aceea ! 😦
   TINERII despre care faci vorbire, s-au AFIRMAT in politicavdar NU pentru BINELE ROMANILOR ci pentru binele lor,al progeniturilor lor analfabete, FARA BAC de PROSTI ce erau dar cu BACUL luat pe SPAGA si INFLUENTA POLITICA,
   cum a facut un TAMPLAR ce si-a luat BAC-ul pe la 24 de ani ,datorita faptului ca era presedintele tineretului PEDELIST de undeva din nordul TARIi, TAMPLAR care ulterior a ajuns MINISTRU de INTERNE in guvernarea de trista-amintire, Basescu&Boc ! 😦
   Analfabetul respectiv, si-a dorit sa ajunga SEF si chiar a si ajuns individul iar acum ca PDL nu mai e PDL ci PNL,
   nesimtitul ne da LECTII de MORALITATE, CINSTE, CORECTITUDINE si ONESTITATE …………..
   Din nenorocire pentru ROMANIA 😦 dupa decembrie 1989 ,
   s-au AFIRMAT NONVALORILE, LINGAII, PARASUTELE , OPORTUNISTII, DENUNTATORII si politicienii CORUPTI ! 😦
   Din 4 in 4 ani ,odata cu alegerile parlamentare, partidele ajunse la PUTERE, au DAT AFARA din toate structurile oamenii numiti anterior de cei care castigasera alegerile , si si-au pus pe functii OAMENII lor, adica LIPITORII de AFISE, SPONSORII, AMANTELE, PARASUTELE, PROGENITURILE si toate SCURSURILE societatii care au ajutat PARTIDELE respective sa AJUNGA la PUTERE ! 😦
   Cum BOALA asta este CRONICA, guvernul de ” TEHNOCRATI” 🙂 condus de Ciolos numit de Bruxelles,
   VA DA AFARA din toate structurile statuluipe OAMENII fostei COALITII de guvernare
   si va NUMI oameni chiar daca-s AGRAMATI, INCULPATI si CONDAMNATI ,
   de la PNL ( PDL&PNL) ca sa se desavarseasca sloganul ” VREAU GUVERNUL MEU ” ( KWI) !!! 😦 😦 😦
   Sunt scarbit de toate cate s-au intamplat in ROMANIA postdecembrista
   iar daca as fi mai tanar cu 40 de ani, as pleca din TARA sa nu-i mai vad la televizor pe NENOROCITII care au NENOROCIT ROMANIA ! 😦
   Vorba cantaretului-DEPUTAT odata, Victor SOCACIU :
   ” MAMA lor la TOTI ” 😦

   O duminica faina din inima-ti dorescPetru ! 🙂
   Cu prietenie,
   Sandu.

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2016 @ 9:56 am | Răspunde

   • Îți mulțumesc și pot să spun același lucru despre tine. Să ne bucurăm, așadar, că suntem contemporani unul cu altul, dar și cu alți oameni de mare calibru intelectual și uman!
    Toate cele bune și frumoase, Sandule! 🙂

    Comentariu de racoltapetru6 — 04/01/2016 @ 11:06 am | Răspunde

   • Si eu iti multumesc pentru ca ai citit ce-am postat mai sus ! 🙂
    Ma bucur si-mi dau chiar si lacrimi cand vad la televizor sau aud la radio despre succese ROMANESTI in SPORT, concursuri de INVENTII si INOVATII, OLIMPIADE INTERNATIONALE scolare, studentesti si-n toate domeniile de activitate interna si internationala
    in care DRAPELUL ROMANIEI flutura pe cel mai inalt catarg de PREMIERE a celor merituosi dintre nerituosi ! 🙂
    Ma bucur ca am avut norocul sa te cunosc virtual si chiar daca in politica avem UNEORI si PARERI CONTRADICTORII
    ( desi amandoi suntem NEIMPLICATI in politica niciunui partid ) , DIALOGUL NOSTRU virtual si telefonic,
    a continuat in bune conditii ! 🙂
    Fie ca si NOUL AN abia sosit sa ne dea INTELEPCIUNE de a ne debarasa de POLITICA ROMANEASCA
    si a ne concentra mai mult pe teme agreate in aceeasi masura de amandoi ! 🙂
    O saptamana pe placul tau Petru ! 🙂
    Sandu.

    Comentariu de Aliosa — 04/01/2016 @ 11:41 am | Răspunde

 5. Un bun roman, un mare istoric, pacat ca ne-a parasit in urma cu aproape 4 ani!
  Dumnezeu sa-l odihneasca! 😦

  Comentariu de nicu scutaru — 03/01/2016 @ 10:15 am | Răspunde

  • Din pacate, ne-au parasit si ne paresesc VALORILE
   si ne raman pe cap NONVALORILE,
   politicienii CORUPTI, afaceristi dubiosi si aserviti, guvernanti numiti de la Bruxelles
   si mafia pedelisto-basista VOPSITA in alte culori
   si infiltrata in alte partide precum PDL in PNL, PDL in PMP, samd …………….ca sa revina din nou la putere
   sub umbrela neamtului Klaus Werner Iohannis, care se declara ROMAN sadea
   dar de PASTELE ORTODOX a plecat din TARA,
   de 1 DECEMBRIE, Ziua Nationala a ROMANIEI a ANULAT festivitatea de la Palatul Cotroceni
   iar de CRACIUN a plecat in America la casa de vacanta de acolo……..
   BUNII ROMANI s-au dus
   si au ramas NEbunii romani pusi pe capatuiala din BANII PUBLICI ! 😦
   Comentariul tau mi-a ” deschis OCHII” si am procedat in consecinta ! 🙂
   Multam frumos NICU ! 🙂
   O duminica de vis ! 🙂
   Cu prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2016 @ 12:42 pm | Răspunde

 6. @ ALL !!!
  Am navigat cu drag pe NET
  si-am ajuns pe la CristinadinMoinesti
  http://cristinadinmoinesti.wordpress.com/2013/06/19/
  unde-s BANCURI ” berechet”
  de razi pan’ te spetesti ! 🙂

  ” Contabilul pleaca de acasa, lasand sotiei o scrisoare:
  – La cei 40 de ani ai mei, sunt la un hotel cu amanta mea de douazeci…
  Ajuns la hotel, gaseste o scrisoare:
  – Eu am ramas acasa, la cei 38 de ani ai mei, cu amantul meu de 19 ani…
  si pentru ca esti un bun contabil,
  vei recunoaste ca 19 intra in 38 de mai multe ori ca 40 in 20 ” !!! 🙂 🙂 🙂
  O seara de duminica cat mai calduroasa ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 03/01/2016 @ 5:39 pm | Răspunde

 7. Anno nuovo ma i post hanno lo stesso alto livello di quello precedente. Sereno 2016.
  Un caro saluto.

  Comentariu de newwhitebear — 03/01/2016 @ 6:35 pm | Răspunde

  • Grazie per il saluto Gian Paolo!
   Capodanno 2016 porti salute, gioia, soddisfazione e come molti articoli buono come l’ultima! 🙂
   Felice Anno Nuovo 2016! 🙂
   Con stima e amicizia,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2016 @ 6:44 pm | Răspunde


 8. Wünsche dir eine gute neue Woche Grüße und Umarmung Gislinde

  Comentariu de giselzitrone — 04/01/2016 @ 2:57 pm | Răspunde

 9. La mulți ani cu sănătate și bucurii! Și un An nou cu speranțe multe că poate lucrurile vor merge spre mai bine în țara asta.
  Articolul este extraordinar. Câtă dreptate avea acest om minunat și atât de înțelept. Este trist că lucrurile stau atât de rău în țara asta și că nu reușim să ne redresăm într-o normalitate de care avem atâta nevoie….

  Comentariu de Alex — 06/01/2016 @ 2:23 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: