Alioşa ” File de Jurnal ”

17/06/2016

27 de ani de la semnarea Declaratiei de la Budapesta !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:29 am

Motto:

” Cine UITA, nu MERITA”  ( Nicolae IORGA)

” Cei care au facut-o sa-si ceara iertare poporului roman” ( Cicerone Ionitoiu)
” Din negura istoriei am fost si am ramas statornici aici unde stramosii au sfintit, cu single lor leaganul imultirii noastre. Alti venetici au trecut pe aici, au jefuit si ucis bastinasii, intilniti in drumul lor cotropitor. Printre ei se numara triburile maghiarilor ( ungurilor) sub conducerea lui Arpad care inving statul morav si se aseaza in pusta Panoniei, initial incercasera sa patrunda in peninsula Balcanica, si spre vestul Europei insa germanii i-au infrint la riul Lech (955).

Prin aceasta retrospectiva istorica vrem sa lamurim pe unii care tendentios afirma ca vor sa stabileasca ”relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic”.

Campania revizionista a aprins focul care mocnea, … sub egida Academiei Ungare s-a publicat la Budapesta in 1982, o istorie a Transilvaniei in trei volume, folosind un material de manipulare a trecutului. Istoria insangerata pe care au trait-o bastinasii: singele celor 45 de tarani romani-arsi pe rug pe 12 noiembrie 1918 in comuna Belis, atrocitatile savirsite pe 14 septembrie 1940 de la Ip si Traznea la Hunedin nu i-au pus pe ganduri pe cei – romani, care au fost convinsi ( de cine ?) sa semneze DECLARATIA de la BUDAPESTA din 16 iunie 1989, cu prilejul reinhumarii lui Imre Nagy.

Iata continutul DECLARATIEI de la BUDAPESTA din 16 iunie 1989: ”Noi romani si unguri consideram ca libertatea si propasirea celor doua popoare poate fi realizata si garantata numai intr-un cadru politic pluralist de respectare a drepturilor si libertatilor omului. O actiune comuna a fortelor democratice maghiare si romane se impune pentru atingerea acestui scop. Progromurile comuniste si politica dusa de dictatura Ceausescu au creat o situatie acuta, care impiedica comunicarea dintre romani si unguri.

Dialogul inceput astazi intre noi doreste sa invinga aceste piedici si sa stabileasca bazele unei relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic.

Data fiind configuratia hartii etnice, solutionarea nu poate veni, in nici un caz, din revizuirea frontierelor, ci din schimbarea rolului lor in sensul liberei circulatii a persoanelor, a informatiei si ideilor, in conformitate cu acordul de la Helsinki. Situam deci imbunatatirea relatiilor romano-maghiare in perspectiva procesului de restructurare democratica general europeana, care sigur va fi in stare sa rezolve problemele acumulate de-a lungul istoriei intre popoarele continentului ; intr-un mod in care sa satisfaca interesele legitime ale fiecaruia in parte.

TRANSILVANIA A FOST UN SPATIU DE COMPLEMENTARITATE si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata. Dreptul la o reprezentare politica autonoma si autonomie culturala a fiecarei natiuni trebuie garantat. Realizarea sa implica asigurarea scolaritatii de toate gradele in limba maghiara, inclusive reinfiintarea Universitatii maghiare din Cluj.

Principiile enuntate vor sta la baza tuturor actiunilor commune pe care semnatarii inteleg sa le intreprinda in viitor. Apelam la organizatiile democratice, precum si la acele personae care impartasesc aceste principia sa se alature acestei actiuni. ” ( urmeaza semnaturile)

Contextul in care s-a semnat DECLARATIA de la BUDAPESTA din 16 iunie 1989 :

In Romania anilor 1980-1989 situatia economica ajunsese la dezastru. Cativa generali au fost castigati de NKVD, fiind descoperiti au fost inlaturati din ordinul lui Nicolae Ceausescu, care a cerut sa nu fie judecati pentru spionaj! Doar generalul Ioan Șerb a fost judecat si degradat, au fost si alte comploturi.

In 1987 Europa fierbea, Mihail Gorbaciov cauta sa obtina acordul Statelor Unite pentru a actiona in Europa de est. In privinta Romaniei Mihail Gorbaciov ajunsese la concluzia ca trebuiesc reforme profunde si radicale, gasise si omul potrivit care sa coordoneze actiunea in persoana lui Silviu Brucan, ce dovedise ca nu avea scrupule, -nici ceva comun cu istoria poporului roman si a pamantului ospitalier al tarii. Mihail Gorbaciov dupa ce tatonase inalte personalitati americane, obtine mana libera (dezlegare) sa faca schimbarea, conditia sa fiind: PCR sa ramana forta conducatoare, implicand ramanerea Romaniei in orbita sovietica !

Inarmat cu insarcinarea de a lichida regimul ceausist, Silviu Brucan (maestru al dezinformarii) a inceput sa circule intre Moscova, Washington, Londra, in perioada octombrie-noiembrie 1988, complotand ! Simultan, in Ungaria se faceau pregatiri pentru o manevra comuna a trupelor NATO cu cele ale Tratatului de la Varsovia. In ziua de 10 martie 1989, radio BBC a comunicat scrisoarea deschisa semnata de sase (6) membri PCR adresata lui Nicolae Ceausescu, semnatarii ( cadre superioare de partid : Gheorghe Apostol , Alexandru Bârlădeanu, Corneliu Mănescu, Grigore Răceanu, Constantin Pârvulescu) pretind ca au iscalit-o alaturi de Silviu Brucan, dar de fapt ( scrisoarea) a fost semnata de Michel Palmery (demnitar la ambasada SUA din Bucuresti, care a transmis-o pe canalul diplomatic ! … Pe 13 martie 1989 scrisoarea a fost difuzata si de Radio Europa Libera ! Semnatarii au fost pusi sub urmarire, Silviu Brucan si-a continuat activitatea conspirand cu Ion Iliescu si Nicolae Militaru la pregatirea LOVITURII de STAT din decembrie 1989.

Cu ocazia reinhumarii lui Imre Nagy, la Budapesta s-au adunat tot sase (6) „refugiati” romani, care sub „masca”de refugiat se jucau de-a dialogul, – pregatiti si sprijiniti de fundatia SOROS !

Iata-i:
Dinu Zamfirescu, membru al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania, si membru al Partidului National Liberal(PNL);
Stelian Balanescu (Cercul Roman din RFG);
Mihnea Berindei (Vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania);
Ariadna Combes (Vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania);
Mihai Korne, director al revistei „Lupta”;
Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia;

Acestia au iscalit – DECLARATIA de la BUDAPESTA din 16 iunie 1989, pe 18 iunie textul a fost difuzat de posturile de radio BBC si Europa Libera, iar pe 19 iunie a fost publicat de ziarele maghiare.

Au mai fost si alti semnatari alaturi de instigatori, iata-i: Neagu Djuvara, Monica Lovinescu, Eugen Ionescu, Virgil Ierunca, Paul Goma, Theodor Cazaban, Marie-France Ionescu, Matei Cazacu, Alexandru Niculescu, Adrian Niculescu, Bujor Nedelcovici, Alexandru Missirliu, Doru Braia, Dan Alexe, Daniel Boc, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Ileana Vrancea, George Barbul, Ileana Verzea, Dina Braitianu- Missirliu, Vladimir Tismaneanu.

Dupa ce Regele Mihai a aprobat DECLARATIA de la BUDAPESTA din 16 iunie 1989, Ion Pantazi si Duiliu Vinogradschi au publicat in „Stindardul Romanesc” o dezavuare : ”Cum isi permit acesti IMPOSTORI sa vorbeasca in numele Poporului Roman, sa semneze o declaratie, care certifica TEZA MAGHIARA ca romanii si ungurii au venit in Transilvania in acelasi timp !? despre ce autonomie politica isi permit sa vorbeasca inconstientii umanitaristi…”

Ion Ratiu (Uniunea Mondială a Românilor Liberi) a dezavuat (textul declaratiei si semnatarii) in ziarul Romanul Liber , spunand: ” Declaratia a facut un mare deserviciu istoriei si chiar viitorului poporului roman. E PRIMA DATA CAND UN GRUP DE ROMANI A RECUNOSCUT IMPLICIT CA Transilvania nu este pamant romanesc, ca ne-am format acolo impreuna cu ungurii”.
***
Cei ce au facut-o sa-si ceara iertare poporului roman !
semneaza Cicerone Ioniţoiu.
Sursa :

http://www.universulromanesc.com/ginta/threads/2187-Declaratia-de-la-Budapesta-din-16-iunie-1989-Cei-ce-au-facut-o-sa-si-ceara-iertare-poporului-roman

Comentariile le las pe seama domniilor voastre .

Indiferent de veti comenta sau nu, domniilor voastre care veti ajunge pe aici cu CITITUL, va doresc din toata ❤  un sfarsit de saptamana cat mai placut ,o Duminica Binecuvantata

un gand curat si-o bautura racoritoare  Un gand curat si-o bautura racoritoare ........mai ales c-afara-i cald tare, tare !  razand-cu-gura-panla-urechi

Aliosa.

 

13 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  Iata cele mai importante STIRI ale zilei de 17 iunie:

  – Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei ,
  trimis in judecata in urma cu foarte mult timp in dosar cu clanul interlop Bercea Mondialu, a fost CONDAMNAT prin sentita DEFINITIVA si IREVOCABILA de Curtea de Apel Constanta la 4 ( patru ) ani de INCHISOARE cu EXECUTARE iar ACUM, cand postez aceste cuvinte, fratele fostului presedinte, se afla deja dupa gratii, cot la cot cu alte pramatii, scursuri ale societatii romanesti postdecembriste, infestata si dominata de lichele securiste, ce in varful piramidei sociale s-au cocotat, sa scoata ROMANIA la mezat !!! 😦 😦 😦

  – ” In vremuri ale INSELATORIEI UNIVERSALE, a spune ADEVARUL, este un act REVOLUTIONAR ” ( George Orwell) si de mare CURAJ adaug EU ! 🙂 O deputată britanică a fost ucisă cu brutalitate de către un fanatic. Laburista Jo Cox, care făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, a fost împușcată de trei ori și înjunghiată de un bărbat de 52 de ani, care a strigat „Britain first” în timpul atacului.
  Consecințele deciziei CCR privind abuzul în serviciu sunt încă nelămurite. În timp unii jurnaliști , moderatori de emisiuni tv., formatori de opinii si politicieni NEPENALI consideră că decizia Curții Constitutionale va face scăpate multe dintre numele grele cercetate pentru abuz în serviciu,inclusiv pe Traian Basescu , ministrul Justiției cu nume de pruna,dă asigurări că „nu se schimbă nimic în lupta anticorupție”.

  – Judecătoarele Antonela Costache și Viorica Dinu au fost condamnate la 8 ani de închisoare în primă instanță, fiind acuzate că au cerut 150.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest pe Dinel Staicu. Cele două judecătoare au fost prinse după ce ofițerii DNA le-au păcălit spunându-le că nu pot fi interceptate dacă discută în lifturi capitonate cu aluminiu sau tablă.

  – In lista datornicilor la stat publicată de ANAF luna trecută, Casa Regala a Romaniei condusa acum de Principesa Margareta si sotul ei „actor” apare cu datorii de peste 4 milioane de lei………………………Un roman simplu, daca nu-si platea la timp TAXELE si IMPOZITELE la stat, i se confiscau bunurile mobiliare si imobiliare ……………………….
  ” NOI vrem EGALITATE, dar nu pentru CATEI” ………………………….

  Un sfarsit de saptamana fara CANICULA si VIITURI
  dar cu SOARE, muzica faina, bautura si fripturi !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa

  Comentariu de Aliosa — 17/06/2016 @ 7:55 am | Răspunde

 2. Abraço, Aliosa
  Obrigada pela sua visita em meu Blog

  Comentariu de araanz50 — 17/06/2016 @ 9:24 am | Răspunde

  • Si EU iti multumesc pentru vizita , urari si frumoasa postare ! 🙂
   Un sfarsit de saptamana cu binecuvantare

   un gand curat, o floare si o imbratisare ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 17/06/2016 @ 10:07 am | Răspunde

 3. Mulțumiri pentru prețioasele informații, istorice dar și de actualitate. Ne pică bine când vedem câte o pramatie care ajunge pe merit după gratii, dar ne întristăm că mulți alții scapă nepedepsiți și netaxați. Să ne încredem, însă, în zicala care spune că Dumnezeu nu bate cu bota! 😉
  Îți doresc și eu să nu te bată prea tare soarele, că pe aici a început! Noroc că mai bate și vântul. Să auzim de bine, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 17/06/2016 @ 9:25 am | Răspunde

  • Sper ca bunul Dumnezeu milostivul,
   sa nu stea prea mult pe ganduri
   cautand prea mult motivul
   pentru a-i scoate din randuri
   pe toti HOTII si sa-i care cu plugul
   spre plantat de rasaduri
   pe pamantul tasat cu tavalugul
   din jurul inchisorilor cu garduri
   de sarma ghimpata in care cucul
   nu-si face niciodata cuiburi ! 😦
   Cine intra-n cardasie
   cu tiganii din Banie,
   cu sau fara cumetrie,
   toti ajung la PUSCARIE !!! 🙂 🙂 🙂
   Multam pentru vizita si sfaturi ,Petru ! 🙂
   Weekend placut din toata ❤ iti doresc ! 🙂
   Sandu.

   Comentariu de Aliosa — 17/06/2016 @ 10:03 am | Răspunde

 4. Multumiri pentru aducerea aminte ! Seara minunata si w/e excelent !

  Comentariu de mcooper801 — 17/06/2016 @ 7:36 pm | Răspunde

  • Weekend placut si multumiri pentru vizita ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 18/06/2016 @ 9:23 am | Răspunde

   • Neata ! Neata ! O zi pe placul inimii tale ! 🙂

    Comentariu de mcooper801 — 18/06/2016 @ 9:48 am | Răspunde

   • ‘Nata, ‘neata si tie
    chiar de-i sus soarele pe cer ! 🙂
    Eu plec la piata sa cumpar o rachie
    s-o beau la iarna cand e ger !! 🙂 🙂
    Sa ai si tu o zi pe placul ❤ tale ! 🙂
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 18/06/2016 @ 10:28 am | Răspunde

 5. Un passaggio per leggerti e salutarti.
  A presto

  Comentariu de newwhitebear — 17/06/2016 @ 9:48 pm | Răspunde

 6. Sfanta sarbatoare a coborarii Duhului Sfant sa-ti aduca pace, multumiri sufletesti si binecuvantari alaturi de frumoasa-ti familie.
  Postarea este excelenta, mi-ar place sa stiu ca multi romani au citit si mai ales si-au insusit numele celor care tipa pe posturile unde se dezinformeaza si se fac spalaturi pe creier pentru a nu mai denigra oamenii care stiu adevarul istoric si primesc doar injurii si jigniri de la cei ce ies cand nu trebuie in Piata Universitatii si se rostogolesc pe acolo ca buni romani cand de fapt sunt niste tradatori alaturi de cei ce-i formeaza si manipuleaza.

  Comentariu de Beta — 18/06/2016 @ 11:53 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: