Alioşa ” File de Jurnal ”

11/07/2016

Ce NU STIU romanii despre ” parteneriatul strategic ” dintre ROMANIA si SUA !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:02 am

In loc de motto:

Despre NATO  nato_expansion_844403974stie toata lumea dar despre „Parteneriatul Strategic ” dintre ROMANIA si SUA,doar OLTENCELE din DEVESELU razand-cu-gura-panla-urechi
Ca toata lumea virtuala sa inteleaga sensul TITLULUI de mai sus,postez cu GHILIMELELE de rigoare fara nici o adaugire sau stergere de cuvinte, MATERIALUL ce urmeaza :

” Asociaţia Militarilor în Rezervă „R-26500”                                                                             Summit-ul NATO de la Varşovia (8-9 iulie 2016)

 

1]. Detalii formale – aici! Textul declaratiei finale – aici!
2]. De interes pentru Romania – aici! Iese in evidenta un element negativ pentru interesele Romaniei, asupra caruia am atras atentia de multa vreme. Readucem aminte acel element aparent minor, despre care multi romani au cunostinta, fara sa inteleaga exact ce semnifica. Elementul este acela ca in afara de faptul ca este integrata in NATO, Romania este si partener militar strategic al S.U.A. Parteneriatul strategic este in afara cadrului NATO.

Cu siguranta ca multi cetateni nu realizeaza distinctia. Aceasta este extrem de simpla: in cazul unui conflict militar in care sunt angrenate S.U.A., dar care nu angreneaza NATO, Romania intra obligatoriu in razboi de partea S.U.A. in afara cadrului NATO. La fel ca alti parteneti strategici care unii pot fi in NATO (majoritatea statelor NATO nu sunt si parteneri strategici ai S.U.A.) sau din afara NATO (cum ar fi de exemplu, Pakistan sau Noua Zeelanda).

Astfel, daca intre S.U.A. si F. Rusa izbucneste un conflict militar sa il denumim particular, respectiv despre care celelalte state NATO considera ca nu indeplineste conditiile de interventie care fac parte din acordul NATO (cum a fost, de exemplu, interventia SUA in Iraq sau in Afganistan sau in Panama), doar S.U.A. va intra in razboi contra Rusiei, sprijinite nu de NATO ca alianta, ci exclusiv de partenerii sai strategici, printre care si Romania. Mai departe, fiecare român rational ar trebui sa încerce sa analizeze consecintele pentru Romania aplicate punctual pe exemplul dat. Si cam ce reprezintă de fapt notiunea de parteneriat strategic!

3]. Din punct de vedere strict militar, nu asistam decat la un joc extrem de periculos pentru România. Presedintele Klaus Iohannis s-a trezit la fel ca si predecesorul sau cum că România ar fi rezolvata din punct de vedere al securizarii, devenind probabil in imaginatia dumnealui o supraputere militară. Fapt pt. care presedintele a cerut sprijin militar al aliantei pentru … Georgia, Ucraina si Republica Moldova. Intr-adevar, este o strategie importanta incercarea de a interpune alte teritorii intre Rusia si Romania. Numai ca cererea in sine provenita exact de la un un oficial care reprezintă România, nu poate sa determine decat iritarea si incitarea Rusiei, nu de catre NATO in ansamblu, ci in mod punctual de catre Romania.

4]. Mai descoperim ca la summit NATO a decis sa disloce in Romania o brigada sub steag NATO. De fapt, NATO nu disloca nimic, brigada fiind mixta si incadrata in principal de … romani si bulgari, carora li se alatura o companie poloneza! Celelalte state NATO declinandu-si in mod bizar, dar cu siguranta deloc la modul intamplator, orice oferta de incadrare a brigazii mixte in aceasta zona a aliantei. In alta ordine de idei, militarii cunosc bine spre deosebire de spectrul civil si mass media, faptul ca la scara unui conflict de anvergura, structurile de rangul brigada sau batalion au o valoare militara pur simbolica. Rusii dislocand in replica la granita cu Ucraina structuri masive in genul diviziilor. La modul informativ, cu ocazia summit-ului, NATO a decis dislocarea a 4 batalioane in Polonia si Tarile Baltice. Care insumate reprezinta o forta relativ egala (in fapt, este usor inferioara) cu a brigazii mixte care va lua fiinta in Romania. Facem aceasta precizare pt. echidistanta. Urmare a faptului ca diversi ciudati din media, necunoscand diferenta dintre un batalion si o brigada sau poate pt. intoxicare, au acreditat deja ideea ca Polonia si Tarile Baltice ar fi beneficiat de un sprijin net superior Romaniei. Cand de fapt, Polonia si Tarile Baltice (sunt 3 state baltice) beneficiaza impreuna de acelasi sprijin cat Romania singura!

5]. Scutul antiracheta. Ies din nou la vedere diferendumurile militare pe teme de autoritate, intre S.U.A. si diverse state europene. Aflam totusi un lucru bun pentru Romania. Si anume ca NATO ar prelua comanda scutului antiracheta din estul Europei, dupa ce Franta a primit asigurari ca aceste sistem defensiv nu se va afla sub controlul direct al SUA. Lucru bun in sensul ca decizia disperseaza posibilele tinte rusesti axate punctual pe obiective apartinand SUA cum este Scutul de la Deveselu, asupra intregii aliante NATO. Nu ne putem inca baza pe concretizarea informatiilor aparute, in conditiile in care in trecut Franta a mai abandonat o data structurile NATO, respectiv intre anii 1966-2008. Lucru pe care putini romani il cunosc. Nu este clar de ce Franta a abandonat NATO timp de cca. 4 decenii, cel mai probabil din motive de orgolii. (Francezii stând bine de cand este lumea la orgolii, doar in razboaie nu prea reusesc sa convinga pe nimeni ca orgoliile lor ar fi si intemeiate. Cu referiri directe la jenanta infrangere a armatei franceze in Batalia Frantei din Cel de-al 2-lea Razboi Mondial, dupa o rezistenta perfect de parada in fata Germaniei sau cu referiri la Batalia de la Dien Bien Phu cand niste soldati vietnamezi iesiti din pesteri au zdrobit trupele franceze cu tot cu faimosii luptatori ai Legiunii Straine).

6]. Legat de summit, mai exista un element. Oarecum jenant pentru Romania, acesta fiind urmare a lipsei de consultare a factorilor politici deveniti strategi peste noapte, cu specialistii militari autntici. Decidentii politici sperand sa aduca pe agenda NATO infiintarea unei flote in Marea Neagra, ceea ce nu au reusit. Cererea pare intemeiata ca forma, insa d.p.d.v. militar este perfect amatorista. In ciuda intoxicarilor din ultimii ani provenite din zona politica privind rolul strategic al M. Negre, in realitate M. Neagra este un un lac ceva mai mare, dar cu intindere atat de mica la nivel strategic, incat rachetele si aviatia pot lovi obiective de pe tarmul opus, cu sau fara o flota maritima masiva interpusa. (Orice militar cu cunostinte minime de strategie cunoaste ca d.p.d.v. strategic, Marea Neagra nu are mare valoare, fiind o intindere ignisfianta de apa in genul unui lighean cu apa situat intre 2 tancuri ostile. Fiind evident ca o flota de barcute pozitionate in lighean, nu pot schimba nicidecum rezultatul bataliei intre cele 2 tancuri). O flota maritima masiva care stationeaza si actioneaza sub bataia directa permanenta a aviatiei si rachetelor de coasta sau cu raza medie ale adversarului, poate aduce intr-adevar un plus de forta militara. Numai ca la situatia legata de mica intindere a Marii Negre, o astfel de flota devine cam inutila. Oricare parte beligeranta ar detine-o. Ca si concluzie legata de cererea in sine, a nu realiza ca un stol de rachete lansate de pe tarmul estic al M. Negre, lovesc Bucurestiul la 140 km pe deasupra flotei din Marea Neagra sau ca o flota maritima masiva interpusa in Marea Neagra nu poate deveni decat un morman de fiare in cateva minute, este de-a dreptul amatorism.

Per ansamblu, putem tragem si niste concluzii neaos romanesti! Si care ar fi urmatoarele:

– S.U.A. avanseaza si se consolideaza pas cu pas in fata adversarului tradional si care este Rusia. De partea cealalta, Rusia face acelasi lucru in fata SUA. Atentie la un amanunt! Ambele isi etalează puterile, dar nu imediat langa propriile granite despartite de o fasie de apa de numai 80 km din Str. Bering! Ci pe teritoriile unor state-victima situate la mii de kilometri distanta, mai exact in Europa de Est!
– Alte state ale NATO au o anume prudenta fata de situatia creata, dand de inteles S.U.A. ca daca americanii cauta cu intentie si in mod solitar provocarea unui razboi cu Rusia, statele respective si care pot fi majoritare, pot face si pasul inapoi cat timp propriile interese nationale nu le sunt afectate. Exemplu? Rusia nu va ataca niciodata Germania careia ii furnizeaza gaze naturale si nici Germania nu va raspunde unei conflict punctual intre USA si Rusia, cat timp concernul VW are linii de productie in Rusia.
– Romania este constanta, respectiv joaca si in NATO si ca partener strategic al S.U.A. si inca in prima linie. Fara sa aiba grija propriilor interese nationale.
– Rachetele rusesti stationare se afla la cca. 500 km (nu mai luam in calcul pe cele mobile instalate pe submarinele rusesti din M. Neagra si care pot fi oriunde), iar o singura incarcatura nucleara este suficienta sa rada judetul Olt, de exemplu, de pe suprafata pamantului, plus judetele periferice.

Cu alte cuvinte, dincolo de intimidarile mediatice si etalarile de forte, orice roman rational – mai ales din sfera conducerii statului, ar trebuie sa ia in calcul, la modul realistic, consecintele angrenarii artificiale a Romaniei intr-un razboi! In conditiile in care Romania poate evita acest lucru, cu o minima inteligenta si mai ales cu o buna credinta si diplomatie a conducatorilor romanilor, aparandu-ne propriile interese nationale si nu pe ale altora. Mai ales in conditiile in care liderii unor diverse state NATO din Europa, au dat de inteles mai in clar sau mai voalat (Germania, Franta, Ungaria, Grecia, Italia, Bulgaria), ca la mijloc nu este nicidecum vorba decat de o escaladare a tensiunilor exclusiv intre S.U.A. si Rusia, si nicidecum intre Europa si SUA si nici intre NATO si SUA. Statele NATO reactionand de la caz la caz, in cazul unui conflict: partenerii strategici ai SUA avand misiunea lor in cazul unui conflict cu Rusia si care nu coincide cu misiunea generala a NATO!

Referitor la inteligenta romaneasca si buna credinta si diplomatie a conducatorilor romanilor! La urma urmei, americanii si rusii se invecineaza la numai 80 km in zona Alaskăi. Pot sa se autodistruga pe propriile teritorii cat doresc, fara sa fie deranjati de nimeni. Numai ca nu vor asa, nu sunt naivi nici unii, nici altii! Trebuie sa aiba mereu intre ei ca scut niste state-marionetă pe care sa isi experimenteze distrugerile. Cam acesta este si rolul Romaniei in toata povestea asta, care este băgată ca moaţa în faţă, de alţii, dar cu mâna stupizilor noştri conducători!”
Sursa:

http://r-26500.blogspot.ro/2016/07/summit-ul-nato-de-la-varsovia-8-9-iulie.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+Asociatia

O zi de luni buna si-o saptamana perfecta !Aliosa.

37 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  Buna Dimineata Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor ! 🙂

  Daca NU va intereseaza ” parteneriatul strategic” ROMANIA-SUA,
  poate va intreseaza principalele STIRI ale zilei de lunin11v iulie :

  – ” La POMUL laudat sa nu te duci cu SACUL ” ! 🙂
  Fara RONALDO in teren accidentat fiind de un francez in prima repriza si inlocuit ,
  PORTUGALIA in invins cu 1-0 FRANTA in finala EURO 2016 prin golul superb marcat de EDER in repriza a doua a prelungirilor,
  devenind astfel CAMPIOANA EUROPEI pentru prima data !!! 🙂 🙂 🙂
  Sarbatoarea planificata a se desfasura in Franta , a fost astfel ANULATA de VICTORIA PORTUGALIEI
  iar la PARIS, in loc de ODA BUCURIEI si VALURI de SAMPANIE,
  FRANCEZII , SUPARATI si REVOLTATI,s-au BATUT intre ei ( suporterii cu jandarmii ) 😦 😦 😦
  in timp ce toata PORTUGALIA era in SARBATOARE 🙂 🙂 🙂

  – Daca tot NU face NIMIC bun in TARA, daca PARLAMENTUL i-a LIMITAT posibilitatea de a EMITE ORDONANTE de GUVERN ca sa VANDA strainilor de NEAM si TARA , SAREA, CUPRUL si Aeroportul international Henri Coanda din OTOPENI,
  omul NUMIT de fortele oculte din lume sa GUVERNEZE ROMANIA , premierul Dacian Cioloș începe astăzi o vizită oficială în Vietnam, ca, nu-i asa, pe BANII „prostilor”te poti PLIMBA oriunde in lume !!! 😦 😦 😦
  ba chiar si cu NEVASTA cum face presedintele Klaus Werner Iohnninnis 🙂 😦 🙂 😦
  După vreo trei zile petrecute în Vietnam, Cilos va trece si prin MONGOLIA chipurile pentru a participa la ULAN BATOR la un summit euro-asiatic la Ulan Bator………………………

  – De la summitul NATO de la VARSOVIA, presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis , unde a spus vrute si nevrute, s-a intors in TARA, mai NELAMURIT decat ERA INAINTE ……………………….vs functionarea NATO si ” parteneriatul strategic ” cu SUA !!! 😦 😦 😦
  Iarta-l DOAMNE ca nu-i VINA lui ! 🙂

  O zi de luni superba si-o saptamana minunata ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 9:04 am | Răspunde

 2. Buna dmineata! Aliosa
  Aliosa,strategiile sunt ptr. oameni inteligenti ,ma intreb oare cei care au trecut prin conducerea tarii,ce strategii au facut de ne-a distrus tara si psihicul omenirii, cu legile si strategiile lor ❓
  Sa ai o noua sap[tamana de vis!

  Comentariu de anytza — 11/07/2016 @ 9:13 am | Răspunde

  • Buna dimineata, Anytza !
   STRATEGIILE pentru SECURITATEA NATIONALA trebuie facute de SPECIALISTII din domeniul MILITAR 🙂
   NU de niste PAPAGALI care nici macar SERVICIUL MILITAR nu l-au facut 😦
   Nu au tras niciodata cu PUSCA 😦 ci au LINS si SLUGARIT 🙂
   tot felul de AGRAMATI ajunsi fara VOIA lor dar cu sprijinul FORTELOR OCULTE din AFARA 😦
   sa conduca DESTINELE a peste 23 de milioane de ROMANI ( in dec.1989 )
   si SOARTA unei TARI frumoase si mai ales BOGATE ,
   cu o INDUSTRIE si AGRICULTURA ce EXPORTA 🙂 bunuri de MILIARDE de DOLARI inainte de 1989
   iar acum, IMPORTA 😦 tot felul de bunuri CONTRAFACUTE si PRODUSE infestate cu tot felul de chimicale 😦
   Asa este,STRATEGIILE sunt facute pentru OAMENI inteligenti si NU pentru IMPOSTORI, OPORTUNISTI si AGRAMATI dornici de PARVENIRE si IMBOGATIRE pe seama BANULUI PUBLIC si a unor ACTE FALSE 😦 😦 😦
   precum Traian Basescu ( casa MIHAILEANU ce si-a atribuit-o cand era Primar General al Bucurestiului)
   sau Klaus Werner Iohannis ( casa din SIBIU cumparata cand era PRIMAR cu ACTE FALSE ) ………………….
   Multam pentru urare ! 🙂
   La fel si domniei tale ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 10:07 am | Răspunde

   • Buna ! Aliosa ,da asa este ,mie imi pare rau si nu am fost de acord cand s-a votat legea ca tinerii nu vor mai face armata ,ptr. ca acolo erau educati ,am 2 baieti care au facut armata si au o gandire sanatoasa si respect ,unul din baieti a facut la Bobocu ,celalalt nu mai retin parca ceva de Focsani ,dar sunt oameni ,acum tinerii de azi au mentalitati gresite si au inteles libertatea gresit

    Comentariu de anytza — 12/07/2016 @ 12:09 pm | Răspunde

   • Sa va traiasca BAIETII si sa aiba la randul lor si BAIETI pentru a le duce NUMELE mai departe ! 🙂
    Cat priveste Legea prin care s-a RENUNTAT la SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU, am spus-o si la timpul respectiv si o repet si acum:
    – a fost cea mai mare PROSTIE, a fost cea mai grava lovitura data APARARII ROMANIEI prin FORTE PROPRII !!! 😦 😦 😦
    Cei care au propus PRIOECTUL acelei LEGI sunt TRADATORII de NEAM si TARA de ieri , azi si de maine ! 😦
    Chiar daca am aderat la NATO si avem ” Parteneriat strategic ” cu SUA, in caz ca , fereasca Dumnezeu vom fi ATACATI de cineva,
    pana se INTRUNESTE Comandamentul NATO, pana ne vin in AJUTOR ALIATII ,
    suntem deja OCUPATI si DESFIINTATI ca STAT INDEPENDENT si SUVERAN iar INTERVENTIA aliatilor din NATO va fi TARDIVA !!! 😦 😦 😦
    Dar daca fereasca DUMNEZEU suntem NEVOITI sa purtam un RAZBOI cu un ALIAT din NATO ??? 🙂 😦 🙂
    Cine ne mai AJUTA daca REZERVA OSTIRII ROMANE NU mai EXISTA fiind DESFIINTAT Serviciul Militar Obligatoriu ??? 😦 😦 😦

    GHICI ghicitoarea mea :
    Cine CREZI ca s-a bucurat cel mai tare si mai tare ca in ROMANIA postdecembrista NU SE MAI executa OBLIGATORIU serviciul militar? 😦

    Daca si acum era SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU,
    foarte multi TINERI erau OAMENI nu numai BINE EDUCATI dar si BINE CALITI FIZIC nu ca foarte multi din
    ” tinerii frumosi si liberi” din ziua de azi care consuma DROGURI, produc VIOLURI in grup ( vezi cazul celor 7 VIOLATORI din Vaslui ) CONDUC masini luxoase FARA PERMIS de CONDUCERE sau sub INFLUENTA bauturilor alcoolice UCIGAND OAMENI pe trecerea de pietoni dupa care FUG de la LOCUL ACCIDENTULUI,FURA, TALHARESC, SPARG bancomate sau le SMULG din PERETI cu tot cu BANII samd…………

    Forte OCULTE din TARA si din AFARA au avut in cap inca dinainte de decembrie 1989 DISTRUGEREA „pas cu pas” 😦 a ROMANIEI, iar planul lor DIABOLIC a prins deja CONTUR ……………………..

    Ar fi foarte multe de spus pe aceasta tema dar ma opresc aici rugandu-ma la DUMNEZEU sa-i pedepseasca pe toti TRADATORII de NEAM si TARA care,dupa decembrie 1989 au dus DELIBERAT frumoasa si bogata noastra ROMANIE , spre DEZASTRU iremediabil ! 😦

    Comentariu de Aliosa — 12/07/2016 @ 6:24 pm | Răspunde

 3. O săptămână minunată să ai, Alioşa! Răcoroasă şi plină de inspirație, ca această zi de luni. 🙂

  Comentariu de TinaC — 11/07/2016 @ 9:17 am | Răspunde

  • Buna dimineata Cristina !
   Multumesc pentru apreciere si urare ! 🙂
   Chiar voi avea nevoie in aceasta saptamana si de RACOARE 🙂 dar si de INSPIRATIE 🙂 🙂
   mai ales ca , facandu-mi-se dor de nepotelul ANDREI
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/04/18/
   voi merge la el sa-i duc CADOURI si sa ma JOC cu el in Parcul Tineretului din Capitala ! 🙂
   O saptamana minunata sa ai si domnia ta, Cristina ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 10:22 am | Răspunde

 4. Foarte interesante aceste informatii … cate dedesupturi are politica … 😦 😦
  O zi linistita va doresc , toate cele bune! 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 11/07/2016 @ 9:26 am | Răspunde

  • Buna dimineata !
   Asa este, sunt nu numai INTERESANTE dar si FOLOSITOARE aceste INFORMATII mai ales ca ” stapanirea ” actuala, ” STAPANITA ” 😦 de fortele oculte din AFARA 😦 ne spune doar ce vrea EA, ca sa-i cada EI bine in ochii romanului de rand ………………..
   Presedintele Klaus Werner Iohannis are IMPRESIA ca toti ROMANII sunt precum fostii sai ELEVI de FIZICA de la liceul unde a PREDAT si facut MEDITATII pe BANI ca sa-si CUMPERE mai intai o CASA pe care s-o INCHIRIEZE 🙂 sa scoata BANI 🙂
   BANI cu care sa mai CUMPERE inca o CASA pe care s-o INCHIRIEZE ……………….
   pana ce si-a CUMPARAT 🙂
   6 ( SASE ) CASE de la STAT pe vremea cand era PRIMAR de Sibiu……………
   O zi frumoasa si linistita si eu va doresc ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 10:29 am | Răspunde

 5. O saptamana placuta si cu racoare iti doresc. Interesanta si necesara postarea de astazi. Cat priveste Dacian Ciolos isi executa rolul cu brio asa cum a facut si la Comisia Europeana unde a muncit pentru oculti nicidecum pentru Romania. De aceia Basescu l-a recomandat ca premier si totul s-a executat, pentru ca ocultii sa-si vada in continuare de distrugerea noastra si inavutirea lor iar Basescu cu ai lui sa doarma linistiti ca si in afara mandatului se continua ce a promis acum 12 ani cand s-a batut palma pentru nenorocirea noastra.

  Comentariu de Beta — 11/07/2016 @ 12:51 pm | Răspunde

  • Buna ziua Beta ! 🙂
   Postarea de astazi e nu numai INTERESANTA si NECESARA dar si adusa la cunostinta lumii virtuale imediat dupa terminarea ” summitului ” NATO de la VARSOVIA unde presedintele ” generatiei facebuc ” 🙂 , Klaus Werner Iohannis, s-a intrecut in GAFE care mai de care mai hazlii si penibile pentru o persoana atenta la ce-a spus in fata liderilor TARILOR din NATO
   facand de fapt de RUSINE ROMANIA in primul rand !!! 😦 😦 😦
   Ca si Traian Basescu pe vremea COABITARII cu guvernarii USL cand arata cu capul plecat liderilor UE hartia de INTELEGERE cu premierul de atunci a Romaniei, Victor Ponta, Klaus Werner Iohannis a incercat sa-si aroge merite ce nu-s ale lui privind NATO si s-a PLANS ca la noi, CORUPTIA ( de parca el n-ar fi CORUPT ……….) impiedica functionarea NATO……………………
   Cat priveste pe NUMITUL Bruxellesului sa GUVERNEZE ROMANIA , FRANCOFONUL Dacian Ciolos, asa este, pe vremea cand Traian Basescu l-a facut COMISAR pentru PROBLEME de AGRICULTURA la Consiliul Europei, individul a ” lucrat” 😦 pentru tara sotiei lui, adica pentru Franta si nicidecum pentru ROMANIA !!! 😦 😦 😦
   Iar acum, din NENOROCIRE pentru ROMANIA, ” lucreaza ” pus de ALTII 😦 😦 😦 la DISTRUGEREA ROMANIEI prin tot felul de metode cum ar fi NEACCESAREA nici unui EURO pe anul 2016 din cele 23 de MILIARDE puse la dispozitie de UE pentru ROMANIA pentru perioada 2014-2020 iar MAI NOU 😦 😦 😦 vrea sa VANDA si ultimele resurse STRATEGICE ale TARII precum SAREA si CUPRUL si chiar si Aeroportul International ” Henri Coanda” de la OTOPENI !!! 😦 😦 😦
   Ipocritul de Traian Basescu la televizor urla impotriva „tehnocratilor ” si a lui Iohannis, asa, ” de ochii lumii ” dar in mintea lui perversa , are deja PLANUL facut cu PDL&PNL ca sa REVINA prin toate metodele la PUTERE ( PNL-stul Petrache ca sa ajunga presedintele Consiliului Judetean ILFOV , i-a cedat partidului de 2 lei al lui Basescu, DOUA functii de VICEPRESEDINTI judeteni ) 🙂 😦 🙂
   Multumesc pentru COMANTARIU pertinent si frumoasa felicitare-urare, postata ! 🙂
   O saptamana frumoasa dar racoroasa ! 🙂
   Cu stima,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 5:16 pm | Răspunde

 6. Se vede că ești expert în strategii militare, doar nu degeaba ai lucrat în domeniu. Eu mă rezum în tactica jocului de șah, că și acolo trebuie să calculezi atacul și apărarea, psihologia adversarului și metodele de intimidare. 😉
  Cât despre fotbal, eu mă bucur că a câștigat Portugalia, că prea erau siguri pe ei francezii! Cinste campionilor! 🙂
  O zi cu mult mai bună ca altele și o săptămână tot mai îmbucurătoare, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 11/07/2016 @ 4:22 pm | Răspunde

 7. Salut Petru !
  ” Expert in strategii militare ” nu sunt dar LICENTIAT in STIINTE MILITARE, sunt ! 🙂
  Ca sa inteleaga si POSTACII platiti de altii ca sa ma DENIGREZE , precizez faltul ca LICENTA am obtinut-o in august 1987
  in urma absolvirii ACADEMIEI MILITARE
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
  pe INVATATURA si nu pe PLAGIATURA precum condamnatii la INCHISOARE cu EXECUTARE pentru a primi cate 30 de zile REDUCERE de pedeapsa ca sa fie mai repede ELIBERATI si nici ca CEI 9 ( NOUA) licentiati de catre penalul general Gabriel Oprea………….
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/07/09/
  Cat priveste SAHUL, n-am MEDALII si nici TITLURI dar pentru un neprofesionist,
  STIU bine a MUTA PIESELE pe tabla de SAH ca sa-i fac pe maestrii sa TRANSPIRE pana la a pronunta fatidicu cuvant ” Sah Mat ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Pe un blog drag mie

  https://araanz50.wordpress.com/2016/07/01/
  am POSTAT inaintea disputarii FINALEI EURO 2016
  ca vreau sa castige PORTUGALIA fara a spune pe acel blog DE CE ! 🙂
  Acum ca PORTUGALIA a CASTIGAT 🙂 pot sa-ti spun ca-mi pare BINE 🙂
  pe motiv ca , pe langa faptul ‘ ca prea erau sigur pe ei ” ,
  de-a lungul TIMPULUI , AU RAS de NOI confundandu-ne cu TIGANII cersetori si hoti…………………..
  Nu degeaba spune vorba romaneasca
  ” Nu pentru cine se PREGATESTE ci pentru cine se NIMERESTE ” !!! 🙂 😦 🙂
  In seara zilei de 7 MAI 1987 , toata SPANIA, era PREGATITA sa serbeze VICTORIA echipei FC BARCELONA si cand colo, a castigat STEAUA BUCURESTI, echipa ARMATEI Republicii Socialiste ROMANIA !!! 🙂 🙂 🙂
  Duminica seara, toata FRANTA era pregatita sa serbeze VICTORIA in finala EURO 2016 a FRANTEI cand colo,
  a castigat PORTUGALIA !!! 🙂 🙂 🙂
  ” Dumnezeu nu da cu toata padurea .” ! 🙂
  O saptamana pe placul tau, Petru ! 🙂
  Sandu.

  Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 4:35 pm | Răspunde

 8. letto e meditato. Sereno lundeì pomeriggio, Aliosa.
  Un caro saluto

  Comentariu de newwhitebear — 11/07/2016 @ 5:02 pm | Răspunde

  • Gian Paolo buono!
   Sono contento che hai citato e si domandava che ho postato in particolare come parte della NATO,
   ITALIA ROMANIA come! 🙂
   Grazie a tutti ❤ per la visita, la lettura e la meditazione! 🙂
   Una settimana più divertente! 🙂
   Cordiali saluti,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 11/07/2016 @ 6:00 pm | Răspunde

 9. Buna dimineata,dragilor!
  E marti,e o dimineata racoroasa la cele 19 grade cate erau pe la 6,acum cand scriu acest coment deja s-au facut 21… urca,urca si peste zi va fi de groaza!?😛
  Sa nu uitam cum,ca:
  Oamenii buni ne dăruiesc fericire.
  Oamenii răi ne dăruiesc experientă.
  Oamenii cei mai răi ne dăruiesc lectii de viată.
  Si oamenii cei mai buni ne dăruiesc amintiri…
  O oaza de liniste este cea mai inteleapta dorinta a omului pentru viata lui…
  Cat de important este sa traiesti macar in casa ta intr-o atmosfera de armonie sufleteasca….
  O zi reusita de marti.. dimineata este racoroasa ,cu cant de pasarele si mireasma de flori si aroma de cafea…o combinatie sublima… O zi minunata sa aveti va imbratisez cu drag !
  Despre postare,interesanta,documentata si foarte bine venita..in ea fateta celor care ne conduc in care ne-am pus nadejdea prin acordarea increderii date la vot.. multumesc,Aliosa!
  Toti,se dovedesc a fi o apa si-un pamant !
  Asa ca ,prefer sa stau cat mai departe de toate aceste mizerii pe care le primim ori cu care suntem indopati precum,gastele????
  Am un sot care se framanta si enerveaza,supara si nu-i face bine..ca sa echilibrez,nu caut sa stiu prea multe ;de asta nu ma mai implic ca altadata !
  Nu merita !
  Nu avem nicio putere !
  Ne-au secatuit!
  Ce am vazut ieri la tv cu acel politist… imi spune multe… si atunci ????
  Te felicit si apreciez ce faci si cum o faci!
  O zi frumoasa cu mii de multumiri! ….

  Comentariu de anitanna — 12/07/2016 @ 7:42 am | Răspunde

  • Buna diminata doamna Anita !
   Un comentariu plin de cuvinte de lauda la adresa mea , cu SFATURI INTELEPTE si OPINII corecte
   despre cei care INTAMPLATOR au ajuns sa CONDUCA ROMANIA dupa ASASINAREA brutala, NEOMENEASCA
   a sotilor CEAUSESCU , in 25 DECEMBRIE 1989,
   chiar in Zi de Sfant CRACIUN ! 😦
   Ca sa ” nu dau apa la moara” ( ca abia asteapta DERACTORII mei ) 🙂 ,
   reiterez faptul ca NU SUNT NOSTALGIC COMUNIST si NICI NU AM FACUT PARTE din structurile de conducere ale PCR si UTC
   ( precum MULTI altii care ne-au condus, printre care si MRU ( actualul Sef al Serviciului de Informatii Externe , Mihai Razvan Ungureanu, zis „UNGUENT ” 🙂 de pe vremea cand, PREMIERUL Romaniei fiind, a CHELTUIT din BUGETUL TARII 😦
   peste 1 ( UN ) MILION de LEI noi pentru folosinta lui personala, culmea, chiar si UNGUENTE ..) 🙂 🙂 🙂
   Legat de POSTAREA de fata, daca poate fi vorba de vreun MERIT 🙂 ,
   meritul meu este acela de a o fi PUBLICAT 🙂 🙂 🙂
   caci AUTORII materialului din GHILIMELE, sunt alti CAMARAZI din ARMATA de REZERVA,
   ” Elita Ostirii Romane ” 🙂
   care, cu mult PROFESIONALISM si DARUIRE,ARATA poporului roman,
   ce NU VOR SA ARATE CONDUCATORII , agramati, plagiatori de DOCTORATE ,corupti, ipocriti, oportunisti,
   LACOMI ( 6 ( SASE ) CASE iar ALTII DORM in CANALIZARI 😦 ,
   TRADATORI de NEAM si TARA ( renuntarea la ” Mostenirea GOJDU- MRU, la „Tezaurul Romaniei de la Moscova -TOTI ) ,
   plini de BANI FURATI de la STAT prin tot felul de SMECHERII financiare si ACTE FALSE …….,
   iar in SPITALE ,bolnavii isi ADUC de ACASA MEDICAMENTELE si PANSAMENTELE 😦
   Si eu va felicit ca aveti GRIJA ca SOTUL sa stea cat mai departe de POLITICA POLITICIENILOR PARSIVI ……………
   La fel procedeaza si SOTIA mea cu mine dar, cu toate eforturile ei, EU tot ii DEMASC pe NENOROCITII de dupa 1989
   care AU NENOROCIT ROMANIA vanzand-o STRAINILOR 😦 😦 😦
   pentru COMISIOANE GRASE pentru ei si PROGENITURILE lor agramate dar pline de IFOSE si PROSTIE !
   Multumesc frumos pentru URARI ! 🙂
   Ziua de MARTI este frumoasa in „Padurea Nebuna” 🙂 ,programul de lucru este deja facut iar dupa ce voi RASPUNDE persoanelor virtuale care au comentat de aseara si pana acum ceva pe blogul meu,
   voi merge la CUMPARATURI de CADOURI pentru nepotelul meu ANDREI
   pe care NU l-am mai plimbat prin Parcul Tineretului din primavara
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/04/18/
   O zi de MARTI cat mai frumoasa si placuta intregii dumneavoastra familii 🙂 🙂 🙂
   iar ” CELE TREI CEASURI RELE ” ale zilei, pe CAP cu ele sa se spele POLITICIENII de toate culorile ! 🙂
   Cu stima si prietenie,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 12/07/2016 @ 9:15 am | Răspunde

 10. @ ALLL !!!
  Iata cele mai importante STIRI ale zilei de MARTI 12 iulie :

  – Aseara, la LISABONA, NOII campioni ai Europei la Fotbal editia 2016, fotbalistii nationalei PORTUGALIEI, au fost PRMITI si APLAUDATI de ZECI de MII de fani iar Presedintele PORTUGALIEI i-a INTAMPINAT, FELICITAT si PREMIAT personal ca pe niste EROI !!! 🙂 🙂 🙂
  PORTUGALIA a devenit pentru PRIMA oara CAMPIOANA EUROPEI iar RONALDO&CO, sunt priviti ca adevarati EROI ! 🙂 Brovo lor, bravo PORTUGHEZILOR !!! 🙂 🙂 🙂

  – CARTEA despre Muntele Athos ” scrisa” 🙂 🙂 🙂 in PUSCARIE de fostul puscarias Gheorghe Becali,pentru a PRIMI o REDUCERE de 30 de zile din pedeapsa, l-a DUS pe Mitroplitul ARDEALULUI, cel care i-a SUPERVIZAT cartea guralivului latifundiar ( cioban) ,
  la sediul DNA pentru a da cu „subsemnatul” …………..
  Mitropolitul le-a spus procurorilor DNA ca el NU a AVIZAT cartea 🙂 ci a BINECUVANTAT-O !!! 🙂 🙂 🙂
  Intrebat de JURNALISTI ” CATI BANI a primit de la Becali ” pentru BINECUVANTARE , mitropolitul ARDEALULUI a spus”
  – ” Ce-am avut de declarat, am declarat.” Buna ziua ……………” 🙂 🙂 🙂

  – Doamna Theresa May va deveni miercuri 13 ( nu-i superstitioasa ) 🙂 iulie ,noul prim-ministru Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord . Ea a fost confirmată drept lider al Partidului Conservator, după ce contracandidata sa, Andrea Leadsom,
  s-a retras din cursa pentru șefia partidului. Astfel, Theresa May va deveni a doua femeie premier al Marii Britanii,
  după Margaret Thatcher, care a condus Guvernul in perioada 1979 -1990.

  – Fostul primar general al Bucurestiului ,Sorin Oprescu ,dupa spusele DENUNTATORULUI fost sef al Administratiei CIMITIRILOR ,
  a luat un milion de euro șpagă de la patronii unor firme pentru a le oferi contracte publice !!! 🙂 😦 🙂
  Sorin Oprescu, care era numit „Barosanu” în convorbirile telefonice înregistrate de procurori,
  negociase o mită de 45% din valoarea contractelor acordate unei firme de construcții………………

  – Aseara, DETINUTII de la Penitenciarul din Iași s-au revoltat reclamând condițiile din celule, mâncarea proastă și bătăile primite de la gardieni dar si STRIGAND lozinci deocheate impotriva ministrului justitie PRUNA 🙂 🙂 🙂

  Daca mi-a SCAPAT vreo STIRE importanta, posteaz-o domnia ta iar lumea virtuala se va bucura ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 12/07/2016 @ 10:11 am | Răspunde

 11. Aliosa ,iti doresc o zi racoroasa ca s-a anuntat ca vine iar canicula 🙂
  si-ti ofer o melodie frumoasa 🙂

  Comentariu de anytza — 12/07/2016 @ 12:14 pm | Răspunde

  • Multumesc pentru videoclipul postat ! 🙂
   Din pacate, in ” Romania lucrului bine facut ” 🙂 😦 🙂
   doar fostul primar de SIBIU ce si-a CUMPARAT cu „BANI din MEDITATII ” 🙂 6 ( sase ) CASE ,
   actualul presedinte Klaus Werner Iohannis care se pregateste sa plece in vacanta undeva prin PORTUGALIA ( MADEIRA )
   sau la VILA ” prietenului ” 🙂 sau din SUA ,
   poate ZAMBI in fiecare ZI !!! 🙂 🙂 🙂
   Un ROMAN cu dragoste de NEAM si TARA,
   NU poate ZAMBI in fiecare zi cand vede si simte
   NENOROCIREA ce a cazut pe NEAMUL si TARA lui
   din cauza politicienilor ipocriti, lacomi, oportunisti , impostori si PROFITORI ……………………………..
   La mine ziua a fost extrem de CALDUROASA iar seara se anunta SUFOCANTA ! 😦

   Comentariu de Aliosa — 12/07/2016 @ 6:34 pm | Răspunde

   • Asa este Aliosa ,eu mereu spun ca i-as impusca pe toti 🙂 fara mila ,cu toate ca se spune sa nu pacatuim cu gandul macar ,dar ei ce fac cu noi nu-i pacat ,ma gandesc 🙂
    La mine a fost o zi torida ,acum adie vantul dar cred ca o sa dorm bustean ,azi noapte m-a kinuit un tantar si de la ora 3,00 nu am mai putut dormii 🙂 ,azi am cumparat pastile de tantari ,sa pot dormii 🙂

    Comentariu de anytza — 12/07/2016 @ 7:32 pm | Răspunde

   • Interesant si chiar curios este FAPTUL ca in RASPUNSUL dat mai SUS eu am VORBIT despre UNA 🙂
    iar domnia ta vorbesti despre cu TOTUL ALTCEVA ……………..
    Mie imi place sa mi se RASPUNDA la problema expusa in acel comentariu, NU cu alte divagatiuni……………
    caci altfel, imi pun tot felul de intrebari ……………………………..
    Nu sunt de acord cu expresia : ” ………….i-as impusca pe toti” 🙂 😦
    si nici nu mai doresc sa apelati la asemenea expresiipe blogul
    meu care este un BLOG deschis dialogului virtual civilizat, fara AMENINTARI si INJURATURI ……………
    NOI nu avem dreptul SA IMPUSCAM pe NIMENI ca nu suntem nici DUMNEZEU si nici slugile diavolului ……………
    Se vede treaba ca inca nu ati aflat ca in ROMANIA postdecembrista ,

    pedeapsa cu MOARTEA a fost ABROGATA

    imediat dupa ce SLUGIILE DIAVOLULUI au IMPUSCAT pe sotii CEAUSESCU in 25 DECEMBRIE 1989 , in Zi Sfanta de CRACIUN ! 😦

    SINGURA noastra PEDEAPSA ce-o putem APLICA legal si cu CONSTIINTA impacata,
    este VOTUL la ALEGERILE locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale ! 🙂
    Din pacate, sunt foarte multi ROMANI care SPUN pe INTERNET una si in PRACTICA fac alta………………..

    Foarte multi ROMANI au INJURAT si BLESTEMAT regimul pedelisto-basist care a NENOROCIT TARA 😦 😦 😦
    mai ales in guvernarile lui Boc si MRU ,iar in CABINA de VOTARE ,
    i-au VOTAT la LOCALE din nou pe NENOROCITII care au NENOROCIT Romania !!! 😦 😦 😦

    Cat priveste TANTARUL care v-a ” kinuit ” alungandu-va SOMNUL, daca va consoleaza cu ceva,
    EU sunt CHINUIT seara de seara, pana la ora 02.00 de ” tinerii frumosi si liberi ” ce se harjonesc ,iubesc, consuma bauturi alcoolice si fac tot felul de mizerii pe ritm de manele si URLETE salbatice ca a TIGANCILOR cu fuste largi si lungi atunci cand MASCATII ii INCATUSEAZA si-i RIDICA de la palatele cu turnulete pe TIGANII hoti, evazionisti, talhari, criminali samd……….

    O zi RACOROASA si o NOAPTE fara TANTARI care sa va CHINUIE ! 🙂
    Aliosa.

    Comentariu de Aliosa — 13/07/2016 @ 7:47 am | Răspunde

 12. @ ALLL !!!
  Iata principalele STIRI ale zilei de MIERCURI 13 iulie :

  – Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu ,lcare i-a luat partidul blondei din Plescoi acum ” sub control judiciar ” si cu ” morcovu’-n …………………..actualul presedinte al acelui partid de DOI LEI 🙂 , ” Ca sa ramana cu orice pret la putere ” 🙂
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/
  a FACUT si DESFACUT aliante politice, a DEZBINAT si MANIPULAT parlamentari , a BAGAT DISCORDIE in TOTI si TOATE, iar dupa o NOUA REEVALUARE a penalului Gabriel Oprea, ce a primit in regimul basescu inca DOUA stele de GENERAL pentru meritul de a-l fi TRADAT pe fostul premier ADRIAN NASTASE,fost sef de partid UNPR , partid format de PARLAMENTARII dati AFARA de partidele pe LISTELE carora au ajuns PARLAMENTARI,si, cum Oprea a RENUNTAT la sefia UNPR, cel care i-a urmat la conducere, VAZAND ca a fost REFUZAT privind FUZIUNEA atat de PDL&PNL cat si de PSD, a ACCEPTAT toate CONDITIILE maleficului si sinistrului individ ce raspunde la numele de Traian Basescu si trecut CU parlamentarii puscariasului Dan Diaconescu si a celor REFUZATI de PSD, la PMP-ul basistului personaj ! 😦
  Si astfel, UNPR ( Uniunea Nationala a PROSCRISILOR din Romania ) va fi absorbit de PMP ( Partidul MINCINOSILOR Penali ) iar ca AROGANTA si PROSTIA sa iasa imediat in fata 🙂 ,președintele UNPR, Valeriu Steriu, a spus ca noul partid va reprezenta o alternativă la PSD și PNL, partide cu care va păstra totuși alianțele din teritoriu !!! 🙂 😦 🙂
  De unde se vede ca POLITICA este o mare CURVA …………………..

  – Daca pe 11 iulie a.c. Mitropolitul ARDEALULUI a dat cu ” subsemnatul ” 🙂 la DNA in cazul CARTII ” scrise ” 🙂 🙂 🙂 de Gheorghe Becali in PUSCARIE ca sa i se reduca PEDEAPSA cu 30 de zile,
  pe 12 iulie a.c. si ARHIEPISCOPUL TOMISULUI a dat cu ” subsemnatul” tot in acea CAUZA penala ……….
  AVOCATII celor doi INALTI PRELATI ai BOR 😦 au avut aceeasi DECLARATIE 🙂
  – Prea Sfintia Sa, nu a AVIZAT cartea lui Becali ci a BINECUVANTAT-O ” !!! 🙂 🙂 🙂 ( s-o CREADA Mutu ca EU nu o cred .) 🙂

  – Ieri , Ministerul Educatiei ( http://edu.ro) a dat publicitatii REZULTATELE la BACALAUREAT 2016 :
  – Inscrisi 137.000 de absolventi de liceu:
  – Au luat BAC-ul 86.000 ;
  – NU au luat BAC-ul 51.000 😦 😦 😦
  – Procentaj 66% .
  – doar 56 de absolventi au obtinut MEDIA 10 ( ZECE) la BAC …………
  – 19.446 de absolventi au obtinut 🙂 😦 🙂 nota MINIMA de TRECERE a BAC-ului…………….
  CONCLUZIE :
  Cine a INVATAT in timpul LICEULUI, a LUAT BAC-ul ! 🙂
  Cine a stat in CARCIUMI, DISCOTECI,PARANGHELII , ORGII, pe LINIA de CENTURA ,
  la MUNTE sau la MARE mai TOT TIMPUL anilor de liceu, NU a LUAT BAC-ul ! 😦
  Din cei 51.000 de REPETENTI la BAC , in sesiunea de toamna vor mai TRECE …………….vreo 10.000 iar RESTUL ,
  VOR INGROSA randul SOMERILOR consumand pe NEDREPT banii din BUGETUL STATULUI iar „TEHNOCRATII” lu’PESTE 🙂
  vor spune ca NU sunt BANI pentru SALARII si PENSII !!! 😦 😦 😦
  La Noi ca la Nimeni ! 😦

  O zi de MIERCURI racoroasa ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 13/07/2016 @ 8:25 am | Răspunde

 13. Scuze Aliosa ,daca te-am suparat ,eu nu o sa mai scriu nimic ,te voi citii ,ca eu cu politica asta nu sunt de acord si nu vreau sa stric subiectul .
  O zi fericita sa ai !

  Comentariu de anytza — 14/07/2016 @ 6:32 am | Răspunde

  • Buna dimineata !
   Din pacate, ati luat-o pe ” scurtatura” 😦 stimata doamna eludand cu buna stiinta ADEVARUL ! 😦
   EU nu v-am CERUT sa NU mai SCRIETI …………………….
   EU doar v-am RUGAT doar sa NU mai folositi CUVINTE EXTREME precum:
   -” I-as IMPUSCA pe TOTI ” ……………….
   CITITI cu ATENTIE toate RASPUNSURILE pe care vi le-am DAT la spusele dvs. si va veti convinge ca NU am CERUT nimic IMPOSIBIL ci doar ceva CORECT ! 🙂
   EU nu vreau sa fiu SANCTIONAT de WordPress pentru POSTARILE
   uneori NECUGETATE ale altor persoane virtuale …………………..
   In rest, faceti cum credeti de cuviinta ! 🙂
   Toate cele bune ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 14/07/2016 @ 6:55 am | Răspunde

 14. @ ALLL !!!
  Iata principalele STIRI ale zilei de JOI 14 iulie 2015:

  1) Ieri, Curtea Constitutionala a Romaniei ( CCR) s-a REMANIAT !!! 🙂 😦 🙂
  Au plecat 3 judecatori si au venit alti 3 judecatori ………………

  Cei TREI judecatori noi ,
  1) Livia Stanciu , fosta sefa a ICCJ pe vremea lui Basescu, numita de presedintele KJlaus Werner Iohannis;
  2) Attila Varga , propunerea Camerei Deputatilor prin grupul UDMR ………………………,propunere sustinuta si de PSD……………
  3) Marian Enache , fost parlamentar UNPR , numit de Senat cu sustinerea PSD……………..
  Cum acum UNPR s-a contopit cu partidul lui T.Basescu ………………………………….
  au DEPUS azi juramantul la Cotroceni unde , presedintele SENATULUI ROMANIEI, Calin Popescu Tariceanu,
  NU a fost INVITAT de Iohannis ! 😦 La Noi ca la NIMENI ! 😦

  Cei TREI preiau mandatele lui Augustin Zegrean (numit de Traian Basescu),
  Tudorel Toader (sustinut de PNL) si Valentin Puskas (sustinut de UDMR).

  In urma acestei REMANIERI , componenta actuala a Curtii Constitutionale dpdv al sustinerii politice, este :
  – 4 judecatori sustinuti de PSD (Marian Enache, Attila Varga, Valer Dorneanu si Simona Maya Teodorescu),
  – 2 judecatori desemnati de Parlament la propunerea si sustinerea PNL ( Mona Pivniceru si Stefan Minea – acesta din urma fiind numit si cu sustinerea fostului PDL),
  – 2 judecatori numiti de fostul presedinte Traian Basescu (Daniel Morar si Petre Lazaroiu)
  – 1 judecator, Livia Stanciu, desemnat de actualul presedinte, Klaus Iohannis.

  Dupa depunerea juramantului, judecatorii CCR s-au reunit in sedinta si l-au ales ca PRESEDINTE pentru TREI ANI, pe judecatorul VALER DORNEANU, fost consilier ( 1990-1992 ) pe probleme de legislatie al presedintelui Ion Iliescu, fost Adjunct al Avocatului Poporului,fost ministru delegat ( 1992-1995)in Guvernul Vacaroiu, fost presedinte al Camerei Deputatilor ( 2000-2004).

  Odata cu plecarea din fruntea CCR a judecatorului Augustin Zegrean ( omul lui Traian Basescu ) 😦
  omul care a gestionat in august 2012 ( dupa Referendumul din 29 iulie 2012 )
  nenorocita de ” ERATA ” 😦 😦 😦
  ce l-a SALVAT pe Traian Basescu ca sa ramana in continuare PRESEDINTELE TARII,
  desi a fost DEMIS de 7,4 MILIOANE de ROMANI printre care m-am numarat si EU ,
  NORMAL ar fi ca sa se observe o mare schimbare in functionarea institutiei supreme a Romaniei,
  adica , CCR sa fie ARBITRU IMPARTIAL doar pe probleme de CONSTITUTIONALITATE 🙂
  si nu pe partizanat politic 😦 ca pe vremea lui Zegrean, NU-I ASA ??? 🙂 🙂 🙂
  Domnia Ta, ce zici ? 🙂
  Eu zic ca ” O mana spala pe alta si amandoua obrazul ” !!! 🙂 🙂 🙂

  2) Mai multe clanuri de TIGANI dintr-un SAT apartinand de comuna Berevoești , judetul ARGES , au RAPIT si SECHESTRAT de-a lungul anilor 2008-2016, vreo 40 ( PATRUZECU) de copii și tineri pe care i-au ținut în lanțuri, i-au înfometat și i-au pus la munci grele și ilegale, cum ar fi TAIEREA si PRELUCRAREA lemnului din PADUREA invecinata, LEMNE pe care apoi, LE VINDEAU in judetele vecine, inclusiv in TELEORMANUL lui Videanu si Dragnea !!! 🙂 😦 😦 Dupa aproape 8 ( opt) ani de SCLAVIE 😦 😦 😦 cei 40 de tineri si copii, au fost ELIBERATI ieri, după ce sute de polițiști și jandarmi au intervenit în forță.

  3) Ministrul Justiției, „tehnocrata” Raluca Prună, pe BUNA DREPTATE 🙂 spune că nu va adopta nici o măsură sub presiune, chiar daca PUSCARIASII din mai toate penitenciarele din TARA s-au REVOLTAT in ultima vreme si mai ales acum cand premierul Romaniei Dacian Ciolos se plimba prin MONGOLIA dupa ce a petrecut vreo 3 zile si in VIETNAM …….
  Bine organizati ( la RELE nu-i intrece nici DRACU’ ) 🙂 DETINUTII din mai multe PENITENCIARE, inclusiv cel din judetul VASLUI unde-s ” cazati ” 🙂 si cei 7 ( sapte) VIOLATORI ai unei fete amarate care nici pana ACUM NU a primit DAUNELE MATERIALE stabilite de catre INSTANTA in sarcina NENOROCITILOR de VIOLATORI, CER pur si simplu AMNISTIEREA 🙂 😦 🙂
  DEMISIA minstrului Justitiei Raluca Pruna care chiar ca ar trebui sa DEMISIONEZE 🙂
  dar CER si DEMISIA GUVERNULUI ( nu ca n-as fi de ACORD ca Ciolos si ai lui BRUXELLEZI sa PLECE dar……………, prea MIROASE a MANIPULARE ca in nov.2015 cand „STRADA” a CERUT si OBTINUT demisia GUVERNULUI legitim ales in nov.2012 )
  Dupa umila mea PARERE 🙂 PUSCARIASII din PUSCARII , sunt MANIPULATI si INSTIGATI de televiziunile mogulilor din MASS-MEDIA ce sunt ACUM in INCHISORI si VOR sa SCAPE mai REPEDE avand in vedere ca ministresa Raluca PRUNA, a SUSPENDAT acel ARTICOL din CPP care PREVEDEA eliberarea cu cate 30 ( TREIZECI ) de zile mai devreme pentru FIECARE CARTE scrisa ( PLAGIATA) de ALTII pentru cei cu BANI aflati nin PUSCARII…………

  3) Cum de astazi pana luni TIMPUL meu va in totalitate ALOCAT doar pentru JOACA
  cu iubitul meu NEPOTEL , ANDREI
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/04/18/
  si NU voi mai reusi sa treci nici pe AICI nici pe la Domniile Voastre,
  va UREZ din toata ❤ , un sfarsit de saptamana RACOROS,
  cu cantec, distractii si voie buna !!! 🙂 🙂 🙂

  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 14/07/2016 @ 6:48 am | Răspunde

 15. Buna seara, Aliosa!
  As începe cu francezii. Într-adevăr, au luat bătaie rușinoasă de la nemți și vietnamezi, dar în trecut au avut și victorii strălucitoare, sa ne amintim ca pe vremea lui Napoleon tremura o întreagă Europa. Cred ca ultimele lor insuccese se datorează unei strategii proaste, poate și comandanți depășiți de evenimente. Adică n-ar trebui sa-i disprețuim, nu știm cum s-ar comporta acum.
  Apoi voi spune părerea mea despre parteneriatul cu SUA. Eu nu cred ca e o idee rea, ci cred ca este în interesul nostru. Asa cum a fost interesul nostru de a ne alia cu rusii împotriva turcilor pentru a ne câștiga independența, sau împotriva nemților în primul război mondial. Într-adevăr, armata rusa nu a făcut mare lucru, dar a avut un rol important în război, cel puțin au ținut ocupate importante trupe inamice.
  Eu nu cred ca va fi război la propriu, în ziua de azi războiul se duce pe alte plSi oanuri, mai mult propagandistice. Amintesc de succesul americanilor din Irak, bazat pe dezinformare și imaginea victoriei (ma refer, de exemplu, la doborârea statuii lui Saddam, care a demoralizat populația și armata și a făcut pe multi sa trădeze).
  Nu am studiat tactica militara decât cat am avut timp în cele 9 luni de armata și ce-am mai citit despre batalii celebre. De aceea e posibil sa n-am dreptate, dar e un punct de vedere. 🙂 Oricum ar fi, eu cred ca rusii ne sunt datori cu multe (chiar și teritorii), prieteni nu ne pot fi pana nu ne plătesc datoriile. 🙂
  Despre tulburările din pușcării – sunt în totalitate de acord cu tine.
  Îți doresc sa te simți în al nouălea cer alături de nepoțelul tău. O fericire mai mare ca asta nu știu dacă exista în viata.
  Toate cele bune!
  Mircea
  P.S. Aștept sa revii. 🙂

  Comentariu de De ce nu? — 15/07/2016 @ 12:05 am | Răspunde

  • Buna dimineata, Mircea !
   Am REVENIT ! 🙂
   As incepe prin a-ti multumi pentru vizita si comentariu si as termina cu urarea de multa sanatate si o saptamana perfecta ! 🙂
   Ca sa nu plictisesc cititorii si nici sa repet SPUSELE tale,
   iti marturisesc sincer ca sunt de ACORD in TOTALITATE cu spusele tale
   si chiar daca Nu ai STUDIAT tactica militara, ai gandit si analizat situatia politico-militara expusa,
   ca un absolvent al Academiei Militare Licentiat in STIINTE MILITARE !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu nepotelul ANDREI m-am simtit ” in al noualea cer ” iar de nu as fi avut si alte treburi importante, as mai fi stat cul EL inca o saptamana…
   Multumesc inca odata , Mircea pentru vizita si comentariu ! 🙂
   Numai bine,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 18/07/2016 @ 10:17 am | Răspunde

  • Buna dimineata Beta !
   Vei avea la indemana,
   Definitia fireasca:
   E-nceput de Saptamana
   Pe care ti-o doresc frumoasa !!! 🙂 🙂 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 18/07/2016 @ 10:20 am | Răspunde

 16. Comentariu de anytza — 16/07/2016 @ 9:08 am | Răspunde

  • Multumesc pentru postare ! 🙂
   O saptamana frumoasa ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 18/07/2016 @ 10:21 am | Răspunde

 17. Comentariu de anitanna — 17/07/2016 @ 11:10 pm | Răspunde

  • Multumesc pentru urare, Anita ! 🙂
   O saptamana pe placul domniei tale ! 🙂
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 18/07/2016 @ 10:22 am | Răspunde

 18. @ ALLL !!!
  Din NEFERICIRE si NENOROCIRE pentru ROMANIA 😦 😦 😦
  romanii STIU mai PUTINE despre MOLDOVA si VALAHIA decat stiu rusii……
  https://cubreacov.wordpress.com/2010/02/02/rusii-despre-romani-1840/
  Dar despre acest subiect, cu alta ocazie …………
  Iar despre NOUA ORDINE MONDIALA si relatiile RUSO-AMERICANE,
  ROMANII, chiar si cei LICENTIATI de catre PENALUL Gabriel Oprea ,
  NU STIU mai NIMIC !!! 🙂 😦 🙂
  http://www.cotidianul.ro/trebuie-sa-ne-intoarcem-la-principiul-paritatii-americano-ruse-260475/
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 24/07/2016 @ 8:07 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: