Alioşa ” File de Jurnal ”

17/10/2016

10 ( zece) mituri din ISTORIE mai putin cunoscute !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 8:56 am

In loc de motto:
Am vrut sa SCRIU despre ceea ce s-a intamplat in TARA ( uciderea icon_crycu sange rece a unui URSULET  coborat din padure in SIBIU dupa MANCARE , acuzatiile fostului presedinte  Traian Basescu ”  sa te fereasca Dumnezeu de FEMEILE care se URASC ” 19 despre ” SISTEMUL TICALOSIT”  infiintat, dezvoltat, perfectionat si aparat de el in cei 10( ZECE ) ani de regim basist  , scandalul Ghita&Kovesi, IPOCRIZIA vedetelor de televiziune care apeleaza la MORTI pentru a fi REEVALUATE de public icon_mrgreen samd ) si in LUME (  uciderea a mii de SIRIENI nevinovati  de catre BOMBELE americane si rusesti ce se CONFRUNTA in  SIRIA pentru a-si IMPUNE SUPREMATIA militaro-politica trompetistul1si nu numai, campania murdara din SUA dintre cei 2 candidati republican si democrat la PRESEDINTIA SUA icon_biggrin samd….)  in WEEKENDUL abia trecut dar,
UITANDU-MA la AUDIENTA ( comentarii si like-uri) de pe
https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/10/13/
fata de pe
https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/10/15/
mi-am zis in „barba” desi nu am :
– ” Qui prodest” ??? razand-cu-gura-panla-urechiicon_cryicon_mrgreen
asa ca, din dragoste pentru ISTORIE si ghidat de MOTTO-ul meu :
– OMUL cat traieste INVATA, eu TRAIND invat mereu” clappinghat
postez 10 ( ZECE ) icon_exclaimINTERPRETARI greşite ale ISTORIEI universale despre care ar trebui să aflati  ADEVARUL macar acum cand DEMOCRATIA pluteste-n AER peste tot pe MAPAMOND, omenirea TRAIESTE in PACE si ARMONIE, armele ucigatoare sunt in magazii la CONSERVAT, liderii politici ai LUMII se intalnesc zi si noapte peste tot facand „bai de multime”, SARACIA si ANALFABETISMUL au fost ERADICATE, ROMANII au de toate in CASA iar IARNA poate sa VINA ca ei sunt PREGATITI 100% , PUZDERIA de PARTIDE politice si formatiunile existente isi FAC CAMPANIE ELECTORALA trompetistul1 pe BANII lor, NU a POPORULUI, obligand alegatorii sa ASISTE la DEZBATEREA PROGRAMELOR de DEZVOLTARE economico-sociala cu MINTEA SANATOASA razand-cu-gura-panla-urechisi NU INFESTATA de bauturi contrafacute si oferite ca MITA ELECTORALA,toate DEZBATERILE intre adversarii politici se fac  eu-cu-cine-votez fara CERTURI, ACUZATII la persoana, insinuari si marlanii ca la ” usa cortului ” cand ,clanurile de interlopi fara CARTE dar cu SABII, TOPOARE, MACETE si PISTOALE isi fac propria lor lege SFIDAND autoritatile statului si a ” SISTEMULUI TICALOSIT ” infiintat, dezvoltat,protejat si laudat de cel care timp de 10 ( zece) ani ( 2004-2014) a DEZBINAT, INVRAJBIT , MANIPULAT si FOLOSIT o mare parte din natiunea romana pentru a-si IMPLEMENTA ideile sale de IMBOGATIRE din BANII si CASELE statului, dar i ideile lui TRADATOARE de NEAM si TARA icon_mrgreen.

In concluzie, in ” Romania lucrului bine facut ”  pe  rauri CURGE MIERE si VIN, POPORUL nu este MINTIT cu TELEVIZORUL,   functionarii statului NU primesc „bacsis” , NIMENI nu conduce masina sub INFLUENTA bauturilor alcoolice, JUSTITIA este IMPARTIALA si rezolva cu CELERITATE toate DOSARELE PENALE , PARLAMENTARII fac LEGI pentru POPOR si NU pentru EI, ministrii de resort sun SPECIALISTI in domeniul ministerului respeciv si nu in alte domenii, in SPITALE, MATERNITATI , camine de batrani, scoli , gradinite si gari, este CALDURA si buna dispozitie , PRESEDINTELE tarii NU este JUCATOR ca cel dinaintea lui, AFACERISTII isi achita intati  TAXELE si IMPOZITELE la STAT si dupa aceea fac POMENI ELECTORALE oamenilor   loviti de recentele INUNDATII  si LISTA ar putea continua dar,icon_mrgreen

cum ” vorba lunga-i saracia omului ” trec la subiect  prezentandu-va  cele 10 (ZECE)  mituri legate de ISTORIA universala :clappinghat

”   1. Cum comanda un împărat roman moartea unui gladiator? 19
Ţinând degetul mare în sus. Nici spectatorii şi nici împăraţii nu ţineau degetul mare în jos atunci când doreau ca un gladiator să fie ucis. De fapt, ei nici măcar nu foloseau gestul atât de des întâlnit în filme, care este reprodus ţinând degetul mare în jos.
În schimb, dacă se dorea ca individul să fie cruţat, atunci oamenii făceau un alt gest: ţineau degetul mare strâns în interiorul pumnului.
Gestul pe care l-am văzut în ultimul timp în filme, şi care presupune ţinerea arătătorului în jos pentru a indica moartea, este inspirat de un tabloul „Pollice Verso” din secolul al XIX-lea, al lui Jean-Léon Gérôme. Problema a fost că artistul a interpretat greşit expresia din latină „pollice verso”, crezând că ea însemnă „întors în jos”, când de fapt ea se traduce prin „întors în sus”.

2. De unde venea Marco Polo?ma-scarpin-de-uimire
Nu din Veneţia, ci din Croaţia.
Marco Polo s-a născut sub numele de Marko Pilić in Korcula, în 1254 în Dalmaţia.
Este un lucru sigur că, de fapt, faimoasa lui carte legată de călătorii a fost, în mare parte, lucrarea unui romancier numit Rustichello da Pisa, cu care a împărţit o celulă după ce a fost capturat de genovezi în 1296. Este adevărat că Polo a dictat-o, însă Rustichello a fost cel care a scris-o într-o limbă pe care Polo nu o cunoştea, adică franceza.

3. Unde a fost inventată ghilotina? icon_mrgreen
În Halifax, Yorkshire.
Această primă ghilotină era alcătuită din două plăci de lemn de 4,5m între care era prins un topor de fier controlat de un scripete şi o frânghie. Izvoarele oficiale arată că cel puţin 53 de oameni au fost executaţi cu această maşină în perioada 1286-1650.
În epoca medievală, regiunea Halifax era renumită pentru comerţul cu materiale textile. Cum oamenii obişnuiau să lase cantităţi mari de materiale scumpe la uscat, în aer liber, comunitatea de aici se confrunta cu o problemă destul de serioasă: furtul textilelor. Tocmai de aceea s-a recurs la inventarea unei astfel de maşini de ucis.
Aceasta, dar şi o altă maşinărie scoţiană, numită Maiden, se pare că i-a inspirat pe francezii care au împrumutat sistemul de pedepsire a infractorilor, redenumindu-l.
De fapt, termenul „ghilotină” provine de la doctorul Joseph Ignace Guillotin căruia îi displăceau teribil execuţiile în public. În 1789, acesta a creat un plan de reformare a sistemului penal francez, în încercarea de a-l face mai uman. În primul rând, el a propus o standardizare a pedepselor, astfel încât săracii şi bogaţii să primească aceleaşi pedepse pentru fapte similare, Majoritatea propunerilor sale au fost respinse, însă cea care privea crearea unui dispozitiv care să îi ucidă rapid pe cei condamnaţi la moarte a devenit populară. Aşadar, propunerea lui Guillotin a fost adoptată de dr. Antoine Louis, care în 1792 a creat primul prototip de astfel de maşină de ucis.
Cumva, numele lui Guillotin a rămas întipărit în mentalul colectiv, iar maşina de ucis a început să îi poarte numele, în ciuda faptului că familia doctorului nu a fost de acord.

4. Cine a spus: „…să mănânce cozonac”? icon_exclaim
Nu, nu a fost Maria Antoaneta.
Probabil aţi văzut vreun film sau aţi auzit vorbindu-se despre regina Maria Antoaneta a Franţei care, în 1789, când săracii din Paris se răsculaseră pentru că nu aveau pâine, afirmă cu ignoranţă că în lipsa pâinii, oamenii ar putea mânca cozonac.
Prima problemă cu acest scenariu este că nu era vorba de cozonac, ci de brioşă (Qu’ils mangent de la brioche) care pe acea vreme nu era nimic altceva decât o pâine mai bună şi nu un desert cum este astăzi.
Astfel, remarca reginei se poate să fi fost un act de bunătate, un fel de: „dacă tot vor pâine, măcar să le dăm una de bună calitate”.
A doua problemă este că replica nu i-a aparţinut acestei regine. Jean-Jacques Rousseau a fost cel care a declarat că a auzit-o, pentru prima dată, în 1740.
Antonia Fraser, cel mai recent biograf al Mariei Antoaneta, susţine că replica i-a aparţinut reginei Marie-Thérèse, soţie a lui Ludovic al XIV-lea, „Regele Soare”.

5. Care a fost cea mai umilitoare înfrângere pentru Napoleon? icon_cry
Toată lumea ştie că înfrângerea de la Waterloo a fost îngrozitoare,
însă aceasta nu a fost şi cea mai ruşinoasă.
În 1807, după semnarea Tratatului de la Tilsit,
Napoleon era bine dispus şi decide să sărbătorească prin vânarea unor iepuri.
Întregul eveniment a fost organizat de Alexandre Berthier, care din dorinţa de a-l impresiona pe Napoleon a cumpărat mii de iepuri pentru a se asigura că cei de la Curtea Imperială se vor distra îndelung. Problema a fost că iepurii cumpăraţi erau domesticiţi. iar atunci când au fost eliberaţi au crezut că urmează să fie hrăniţi şi nu împuşcaţi. Aşa că, în loc să fugă, ei l-au confundat pe bărbatul scund drept stăpânul care obişnuia să îi hrănească şi au fugit cu toţii spre el. Când a văzut mulţimea de iepuri fugind spre el, Napoleon a luat-o la fugă spre trăsură.icon_mrgreen

6. Câte soţii a avut Henry al VIII-lea? ma-scarpin-de-uimire
Depinde din ce punct de vedere priveşti. Majoritatea oamenilor spun că au fost doar 2, dar dacă eşti catolic, vei consideră ca a avut patru soţii.
Căsătoria lui cu Anne de Cleves a fost anulată din două motive. Mai întâi, Anne era logodită cu Francis, duce de Lorraine, iar în acele vremuri, logodna reprezenta o barieră legală care nu îi permitea unei persoane logodite să se mărite cu altcineva în afară de cel căruia îi promisese asta. În al doilea rând, căsătoria celor doi nu s-a consumat.
Apoi, a mai fost căsătoria lui Henry cu Anne Boleyn care a fost declarată ilegală chiar de Papa, pentru că regele mai era căsătorit şi cu prima sa soţie Catherine de Aragon.
Mai apoi, lucrurile devin şi mai complicate deoarece Henry, care conducea Biserica din Anglia, îşi declară singur, prima căsătorie ca fiind invalidă pe motiv că un bărbat nu se poate culca cu văduva fratelui său.
Aşadar, numărul soţiilor depinde de persoana în care ne încredem: Papa sau regele.
Să nu uităm şi faptul că însuşi Henry a ţinut să îşi anuleze căsătoria cu Anne Boleyn chiar înainte de a o executa pentru adulter.
Acelaşi lucru a făcut şi cu cea de-a cincea căsătorie a sa, în sensul că a anulat-o după ce a acuzat-o pe Catherine Howard de trădare pentru că l-ar fi înşelat.

7. Ce le plăcea romanilor să poarte? icon_exclaim
Cicero : Sandale, poate chiar şi coroane din frunze de laur, dar în niciun caz togi. Toga de bază era un semicerc din lână nevopsită. Ea era atât de groasă încât era nevoie de două persoane care să asiste la îmbrăcarea unui individ. Mai mult, pentru ca toga să stea pe corp şi să nu cadă, individul era nevoit să meargă cu una din mâini mereu îndoită. Ca urmare a acestor lucruri, majoritatea romanilor urau togile.
Oamenii purtau togi pentru a arăta că sunt romani, că sunt bărbaţi şi, foarte important, că sunt cetăţeni.
Istoricul Suetonius a reltatat că atunci când împăratul Augustus a observat un grup de bărbaţi care se plimbau prin oraş în haine practice şi lejere, s-a enervat şi a decretat ca toga să fie obligatorie în Forum.
De asemenea, din cauză că toga nu era un articol de vestimentaţie practică, ea nu se purta pe câmpul de luptă şi astfel a devenit un simbol al păcii. Străinii şi sclavii nu aveau voie să poarte togă, iar femeile care purtau un astfel de veşmânt erau fie prostituate, fie adultere.

8. Ce se întâmpla cu persoanele care erau acuzate de vrăjitorie în Anglia? 68
Ele erau achitate şi chiar dacă erau găsite vinovate, în cazuri extreme,
ele erau spânzurate şi nu arse.
Potrivit lui Malcolm Gaskill, care a scris cartea „Witchfinders”, despre cei care vânau vrăjitoarele din secolul al XVII-lea, este eronat să spunem că milioane de femei acuzate de vrăjitorie au fost arse pe rug în perioada 1450 şi 1750.
La fel ca mulţi alţi istorici contemporani, el crede că numărul celor executaţi a fost de aproximativ 40.000 şi că un sfert dintre persoane au fost bărbaţi.
În Anglia se pare că au avut loc doar 200 de execuţii ca urmare a vrăjitoriei şi majoritatea indivizilor acuzaţi au fost spânzuraţi. Mai exact, aici, în perioada 1440 şi 1650, în fiecare secol, doar o vrăjitoare a fost arsă pe rug. Margery Jordemaine, a fost arsă pe 27 octombrie 1441, Isabella Billington a fost spânzurată şi apoi arsă în 1650 şi Isabel Cockie, în 1596.
Scoţienii, francezii, germanii şi italienii obişnuiau să ardă pe rug vrăjitorii, dar nu de vii, ci după ce îi spânzurau.

9. Când s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial?
În 1990 icon_exclaimicon_mrgreen
Deşi ostilităţile s-au încheiat odată cu capitularea Japoniei, adică pe 2 septembrie 1945 icon_exclaim Războiul Rece a stat în calea unei înţelegeri legale. În 1950 au fost semnate tratate de pace cu Italia, România, Ungaria, Bulgaria şi Finlanda. Apoi, în 1950, toate ţările Alianţei, mai puţin URSS, au semnat tratatul de pace cu Japonia. De asemenea, Austria a aşteptat până în 1955 pentru a-şi recâştiga suveranitatea.
Totuşi, Germania a fost împărţită între puterile occidentale şi URSS şi nu a existat niciun tratat de pace cu Republica Democrată Germană 19
Aşadar, prima sărbătorire a reunificării Germaniei, pe 3 octombrie 1990,
a marcat încetarea oficială a celui de-al Doilea Război Mondial.19

10. Cleopatra era egipteancă? ma-scarpin-de-uimire
Cleopatra făcea parte din dinastia Ptolemeu, o familie de greci, la origine,
care a condus Egiptul după Alexandru cel Mare.
Familia sa refuza să vorbească egipteana, iar Cleopatra a fost prima care a îndrăznit să înveţe limba.
Este posibil ca mulţi să fi tras concluzia greşită, potrivit căreia Cleopatra era egipteancă, din cauza modului în care se prezenta ea, ca o reîncarnare a zeiţei Isis”.
Sursa : Internetul .
Daca as fi FEMEIE, v-as da PUPICI 55816528151014208494
dar cum sunt BUNIC,las nepotelul ANDREI andrei-la-3-anisori-26092016sa va dea la fiecare, cate un PUF de PAPADIE clappinghat

 

 

 

 

 

O zi de luni buna si-o saptamana perfecta !Cu stima si prietenie,

Aliosa Iubesc din toata INIMA, Drapelul TRICOLOR si ROMANIA !

20 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  PLOAIA

  esenta VIETII pe PAMANT,
  curge la mine din ceruri de doua zile ,
  ” Padurea Nebuna” e un mormant,
  iar pe deasupra ei mai zboara doar ciorile !!! 🙂 😦 🙂
  Iubesc PLOAIA rapida si rece,
  dar cand PLOAIA curge din ceruri mereu,
  un fior prin corp imi trece,
  si ma rog la Dumnezeu,
  sa opreasca PLOAIA !!! 🙂 🙂 🙂
  O zi de LUNI fara PLOAIE,
  ca la mine PLOUA mereu,
  voi sta tot timpu’n odaie
  rugandu-ma la Dumnezeu ,
  sa opreasca PLOAIA !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 17/10/2016 @ 9:06 am | Răspunde

 2. Foarte interesante și puțin cunoscute adevăruri, ce spulberă multe mituri, iar cea cu Napoleon și iepurii m-au dat pe spate de râs! 😀 Mă bucur că ai împărtășit cu noi aceste informații, pe care e bine să le ținem minte.
  Nici pe la mine nu se vede cerul, dar măcar nu plouă, deocamdată. Gânduri bune și urări de mai bine, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 17/10/2016 @ 9:31 am | Răspunde

  • Dupa prima lor citire, mi-am dat seama ca MERITA sa fie CITITE si de prietenele si prieteni mei virtuali asa ca,
   le-am postat si uite-asa, despre ele ai aflat si tu ca sa nu mai spun ca ” cea cu Napoleon si iepurii ” ::) te-a ” dat pe spate ” 🙂 iar asta ma bucura caci cele postate ti-au fost de folos ! 🙂
   Iti marturisesc ca aveam vre0 15020 de STIRI din WEEKEND-ul trecut dar asa dupa cum am precizat la inceputul postarii celor 10 MITURI,
   am renuntat la STIRI mai ales ca toate erau de RAU si nu de BINE versus cele ce s-au petrecut in TARA noastra atat in politica cat si in viata de zi cu zi ……………
   La mine a PLOUAT cu PAUZE dar a PLOUAT toata ziua , chiar si la aceasta ora de seara ! 😦
   Cum NATURA isi vede de mersul ei,
   NOI nu putem face decat sa asteptam in liniste si calm,
   revarsarea NATURII asupra OMULUI !!! 🙂 😦 🙂
   Adevarul este ca PAMANTUL are nevoie de APA ,
   culturile de TOAMNA au nevoie de APA,
   OMUL are nevoie de APA,
   iar APA are nevoie de NOI ca s-o dirijam unde si cum trebuie ! 🙂
   Ganduri bune de la mine catre tine,pleaca mereu ,
   sanatatea insa, ne-o da bunul Dumnezeu ! 🙂
   Cand VAD si-AUD ce se-ntampla-n ” Romania lucrului bine facut ” 😦 😦 😦
   ,mi se face lehamite de toti si toate si tare mi-e frica, ca imi va fi lehamite si de a mai naviga pe internet cu aceeasi pasiune cu care am navigat pana la lovitura de stat instrumentata de STRAINII de NEAM si TARA , organizata de COZILE lor de TOPOR din ROMANIA si aplicata cu forta parsiva a cuvantului pervers al politicii care, sa raman la limbajul decent ce l-am folosit dintotdeauna pe BLOGUL meu, este ” o SABIE cu doua taisuri ” ( NAPOLEON) ……………..
   de ” tinerii liberi si frumosi ” 🙂 😦 🙂 fara locuri de munca, fara prea multa carte dar foarte usor de MANIPULAT ( mai ales GALERIILE de FOTBAL pe care le-am vazut la tv.)
   de cei interesati in DESTABILIZAREA TARII si ajungerea la carma ROMANIEI a unui guvern de ticalosi si TRADATORI de NEAM si TARA ce-si aproba prin OUG salarii, pensii, indemnizatii, sporuri, bonusuri, bonuri de masa, bani de vacante in strainatate samd si NIMIC pentru OAMENII de rand ce muncesc, PENSIONARII care au CONSTRUIT tot ce STRICA ei acum samd……………..
   Ministrii actualului guvern, mai bine zis ” Guvernul Meu ” ( Iohannis) 😦 in loc sa se ocupe cu GESTIONAREA treburilor TARII asa cum le este MANDATUL de ministri TEHNOCRATI, fac CAMPANIE ELECTORALA ( culmea NESIMTIRII , nici NU a INCEPUT oficial ) 😦
   MAFIEI pedelisto-basisto-peneliste care , sub numele de PNL, care de fapt e PDL 😦 😦 😦
   sa ajunga din NOU la GUVERNARE !!! 😦 😦 😦

   Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, in loc SA FIE in mijlocul
   SINISTRATILOR din judetul GALATI loviti de NATURA si la PROPRIU si la FIGURAT,
   la ora cand postez aceste randuri discuta cu usile inchise in Dealul Cotrocenilor strategia de AJUNGERE la PUTERE a ” Guvernului Meu ” adica a lui Klaus Werner Iohannis cu ajutorul CELOR care in 15 noiembrie 2015 au provocat DEMISIA guvernului instaurat in 2012 in urma castigarii alegerilor parlamentare de catre USl ( Uniunea Social Liberala ) 🙂 🙂 🙂 adica PSD si PNL , in defavoarea PDL ( Blaga) !!!
   Culmea-CULMILOR ipocriziei politice, PNL ( acum ALIAT cu PDL ) este ADVERSARUL PSD-ului cu care l-a DEMIS pe Traian Basescu in 29 iulie 2012 …………………………………………………….

   Uite doar un MOTIV din cauza caruia imi este LEHAMITE de cele ce se intampla in politica romaneasca
   de la presedintie, guvern , PNL&PDL si parlament ………………

   Seara faina Petru ! 🙂
   Sandu 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/10/2016 @ 7:16 pm | Răspunde

 3. Bel Post Aliosa Sta arrivando il freddo! Buona settimana, tantissimi saluti Pinuccia

  Comentariu de pinuccia513 — 17/10/2016 @ 2:16 pm | Răspunde

  • Ciao Pinuccia !
   Sono contento che ti è piaciuto il mio post! 🙂
   ROMANIA arrivato freddo e, peggio ancora, ha piovuto in uno,
   fiumi hanno rotto gli argini e le inondazioni hanno causato gravi danni materil! 😦
   Qui, l’autunno è caratterizzato da freddo e pioggia e rumeni stanno già abituato ai capricci di autunno! 😦
   Grazie per la visita e l’apprezzamento! 🙂
   Una settimana più bella, anche se venite e freddo! 🙂
   Con simpatia e amicizia,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 17/10/2016 @ 7:30 pm | Răspunde

 4. Interesante aceste adevaruri nestiute, mutumesc pentru interesanta postare ca dealtfel toate ce ni le transmiti. o saptamana plina de reusite si bucurii ❗ ❤

  Comentariu de Beta — 17/10/2016 @ 2:56 pm | Răspunde

  • Buna seara Anda !
   Inainte de a ajunge la comentariul tau , eram trist si chiar nervos de toate cele ce se petrec pe scena politica romaneasca,
   eram nervos pe Iohannis care a PACALIT multimea cu SLOGANUL ca va ” fi un altfel de presedinte ” !!! 😦 😦 😦
   Desi NU l-am VOTAT ( si ma MANDRESC cu asta ) 🙂 am crezut ca SLOGANUL sau parsiv se referea ca VA FI un presedinte NEJUCATOR, adica NU se va impilca in campania PNL cand colo. OBSERV cu INDIGNARE ca actualul locatar de la Cotroceni este mai IPOCRIT
   decat fostul locatar, Traian Basescu !!! 😦 😦 😦
   Pur si simplu este o BATAIE de JOC la ADRESA ROMANILOR care l-au votat dar si a celor care nu l-au votat ……………..
   Culmea NESIMTIRII este ca VECHII politruci basisti si pedelisti, multi dintre ei cu dosare penale si mai multi cu ele in devenire,
   apar alaturi de POLITRUCII lui Klaus Werner Iohannis & Dacian Ciolos la diferite posturi de televiziune si……..
   MINT 🙂 MINT 😦 😦 MINT 😦 😦 😦
   poporul cu televizorul mai rau ca Traian Basescu si gasca lui pedelista
   ( Boc,Berceanu,Videanu, Blaga, Udrea, Ialomiteanu, Toader,Tinel, Visan, Preda, Cristescu, Boagiu, Turcan, Barbu ) in perioada 208-2012 )
   Noroc cu superba imagine cu fragmentul din poezia lui Cosbuc si fermecatorul chip al FEMEII cu coronita , ochi frumosi si zambet discret care mi-a schimbat complet starea de spirit iar noaptea ce se anunta mi se pare mai linistita ! 🙂
   Multumesc pentru minunata postare si urarile facute ! 🙂
   Seara linistita si vise placute din toata ❤ iti doresc ! 🙂
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/10/2016 @ 7:59 pm | Răspunde

 5. Multumesc pentru aceste lucruri interesante si nu in ultimul rand, multumesc pentru puful de papadie pe care l-am primit cu multa placere de la Andrei !
  O saptamana plina de liniste si multe bucurii ! 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 17/10/2016 @ 6:49 pm | Răspunde

  • Buna seara „Lacrimaroua” !
   Vizita domniei tale ma face sa cred ca nu degeaba am renuntat la un alt articol in favoarea celor 10 MITURI din ISTORIE pentru multa lume complet necunoscute , pentru alta lume mai putin cunoscute , pentru una lume cunoscute iar pentru alta destul de cunoscute ! 🙂
   Ma bucur si pentru ca, gestul micutului mei nepotel ANDREI , v-a impresionat iar ca sa va fac o marturisire,
   am ALES intentionat fotografia cu ANDREI si PUFUL de PAPADIE ca pana la urma, urmei,
   TOT un PUPIC ramane , chiar de este unul MIC ,nu-i asa ? 🙂
   Multumesc frumos pentru vizita si apreciere ! 🙂
   O saptamana plina de liniste si multe bucurii sa aveti si domnia voastra ! 🙂
   Cu simpatie si prietenie,
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/10/2016 @ 8:09 pm | Răspunde

   • Asa l-am si luat, cape un pupic din partea pretiosului dumneavoastra nepotel ! 🙂
    Multumesc pentru urari, va doresc numai bine cu mare drag !
    ❤ 🙂

    Comentariu de lacrimaroua — 18/10/2016 @ 9:39 am | Răspunde

   • Asa l-am conceput si eu ! 🙂
    Multumesc ca ati trecut din nou pe la mine
    chiar in zi de MARTI cand lumea spune,
    ca sunt ” TREI CEASURI RELE ” ,
    dusmanii TARII, pe cap cu ele sa se SPELE !!! 🙂 🙂 🙂
    Cu mare drag si din partea mea 🙂
    pleaca catre Domnia Ta, un gand curat si sincera URARE :

    Aliosa ❤

    Comentariu de Aliosa — 18/10/2016 @ 9:52 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!!
  Doamna Maia Sandu este candidatul comun al opoziției pro-europene la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Liderul PPDA, Andrei Năstase, s-a retras din cursă după ce sondajele au arătat că Maia Sandu ar avea șanse mai mari în turul doi de scrutin, în fața socialistului Igor Dodon.
  Pentru doritorii de DETALII versus aceasta STIRE legata de
  CAMPANIA ELECTORALA prezidentiala de peste PRUT,
  adica din Republica MOLDOVA ,
  postez LINK-ul care va duce acolo……………..
  http://www.cotidianul.ro/dragostea-de-tara-ce-poate-salva-moldova-289604/
  Lecturare placuta si ce mai vreti voi !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂

  Comentariu de Aliosa — 17/10/2016 @ 9:16 pm | Răspunde

 7. un passaggio per augurarti una serena nuova settimana

  Comentariu de newwhitebear — 17/10/2016 @ 10:12 pm | Răspunde

 8. @ ALLL !!!
  VESTILE din ultimele zile, sunt prea GRAVE ca sa fie date UITARII asa ca,
  iata principalele STIRI din weekendul trecut si pana azi :

  1) ” CORB la CORB nu-si scoate OCHII ” spune-o vorba din popor ! 🙂
  Presedintele SENATULUI, Calin Popescu Tariceanu , le-a cerut parlamentarilor să nu mai voteze cererile DNA versus AVIZAREA inceperii urmaririi penale si ARESTARII preventive a PARLAMENTARILOR PENALI, pe MOTIV ca,
  DNA a devenit „un instrument pentru anihilarea adversarilor politici”. !!! 🙂 😦 🙂
  Următoarea cerere de începere a urmăririi penale o vizeaza pe fosta ” invntata, protejata , promovata si sustinuta ” de catre ex-presedintele Basescu, fosta ministresa a Dezvoltarii Regionale si Turismului, URMARITA PENAL in dosarul ” Gala Bute” 🙂
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2015/02/03/
  deputata Elena Udrea si FINUL ei de BOTEZ caruia i-am uitat numele ………………………..

  2) Arhiepiscopul TOMISULUI , IPS Teodosie, este URMARIT PENAL si pus SUB CONTROL JUDICIAR intr-un dosar de FRUDARE a unor FONDURI EUROPENE si luare de MITA ( 500 de euro ) de la un PREOT ………………..
  In fond, IPS Teodosie a dat DECLARATII FALSE ( ca si Klaus Werner Iohannis vs. CUMPARAREA unei CASE in SIBIU pe vremea cand era PRIMARUL orasului…) la APIA pentru a PRIMI SUBVENTII de la GUVERN pentru LUCRARI AGRICOLE declarate executate dar in realitate NEEXECUTATE !!! 🙂 🙂 🙂
  De unde se vede ca si FETELE BISERICESTI au fata de BANI , aceeasi PERCEPTIE ca toti BORFASII, EVAZIONISTII, MANELISTII si HOTII ce au aparut in ” Romania lucrului bine facut ” 😦 😦 😦 ca ” CIUPERCILE dupa PLOAIE ” !!! 🙂 😦 🙂
  BOR a specificat ca se vor LUA MASURI daca VINOVATIA IPS Teodosie va fi DOVEDITA !!! 🙂 😦 🙂
  Pentru cine NU STIE, IPS Teodosie a mai fost CERCETAT PENAL in trecut si………………………………….,
  NU a fost SANCTIONAT de NIMENI !!! 🙂 😦 🙂

  3) Senatorii ROMANIEI au VOTAT propunerea PSD de ELIMINARE incepand cu 01/01/2017 a 102 TAXE si IMPOZITE prevazute la ora actuala in Codul FISCAL in vigoare !!! 🙂 🙂 🙂
  Liderrul PNL&PDL , blondina lui Iohannis, fosta IUBITA a liberalului Bogdan Olteanu acum URMARIT PENAL pentru PRIMIREA UNUI MILION de euro SPAGA pentru a interveni in numirea in 2008 a lui Mihaiu ca Guvernator al Deltei Dunarii 😦 😦 😦
  turbeaza de FURIE si CIUDA 🙂 🙂 🙂
  stiind ca PSD vva CASTIGA VOTURI MULTE pentru aceasta INITIATIVA legislativa dar,
  DECIZIA FINALA se va da in CAmera Deputatilor si acolo, e posibil ca sa se intample ORICE !!! 🙂 😦 🙂

  4) in CONTRAMASURA, liderul PNL&PDL, l-a determinat pe premierul Romaniei Dacian Ciolos , sa PREZINTE programul ” Guvernului Meu ” 🙂 🙂 🙂 chiar daca NU este MEMBRU PNL&PDL si in FISA POSTULUI sau NU o asemenea ATRIBUTIE ci doar
  ORGANIZAREA legala a ALEGERILOR parlamentare din 11 decembrie 2016 !!! 🙂 😦 🙂
  De unde se VEDE ca si Dacian Cilos , omul lui Iohannis, este la fel ca Boc, fostul om al lui Traian Basescu ………………..

  5) MOARTEA ursuletului din Sibiu, a fost urmata de DEMISIA sefului politiei municipale care l-a OMORAT cu sange rece !!! 😦 😦 😦

  6) IUBITUL fostei CONSILIERE a lui Basescu, fostei SOTII a sefului SIE din epoca Basescu, actualmente membru PNL, Adriana SAFTOIU, baronul de MURFATLAR, Gheorghe Ivanescu , a fost SALTAT si RETINUT ieri de mascati pentru AFACERI ILEGALE cu ALCOOL, EVAZIUNE FISCALA si PREJUDICIEREA statului roman cu 600 de MILIOANE de euro prin NEPLATA taxelor si IMPOZITELOR pe PROFIT ……….
  Cum fostul presedinte al Romaniei ( 2004-2014) Traian Basescu le-a fost SEF DIRECT fostilor SOTI Saftoiu ( ea CONSILIER personal, el, SEFUL SIE) 🙂 🙂 🙂 practic, imi este imposibil sa NU fac o legatura intre VINUL de MURFATLAR si Palatul Cotroceni din acea perioada !!! 🙂 🙂 Domnia ta, ce zici ??? 🙂 🙂 🙂

  7) Ex-presedintele Traian Basescu , de FRICA PUSCARIEI 🙂 🙂 🙂 SPUNE tot ce s-a intamplat in cei ZECE ani de MANDAT dictatorial la Cotroceni !!! 🙂 🙂 🙂 Ultima DEZVALUIRE este legata de LUAREA pe de-a MOACA ,la umbra ACADEMIEI NATIONALE de INFORMATII infiintata si condusa de actualul TRIMIS in JUDECATA ,Gabriel Oprea , pe vremea cand era ministrul Administratiilor si Internelor ,
  a unor titluri de ” DOCTOR in STIINTE POLITIENESTI ” 🙂 🙂 🙂 de catre NU mai putin de 700 de OFITERI de POLITIE !!! 🙂 🙂 🙂
  – ” NU e bine don’CHESTOR, nu e bine ” ii spunea Traian Basescu in urma cu ceva ani UNUI CHESTOR care l-a CONTRAT ……………

  8) LIBERALUL Relu FENECHIU,fost DEPUTAT la comiterea faptei penale, ca sa i se REDUCA PEDEAPSA, a RECUNOSCUT in fata procurorilor ca a PRIMIT spaga 1( un 0 MILION de euro pentru a interveni la Ministerul JUSTITIEI ( culmea JUSTITIEI ) 🙂 🙂 🙂
  in favoare SPAGUITORULUI pentru un CONTRACT banos 😦 😦 😦

  9) Pe DEPUTATA Elena Udrea, fosta PDL-sta, apoi PMP-ista si acum INDEPENDENTA 🙂 😦 🙂
  NU o DOARE tare ca este CERCETATA de DNA versus CAMPANIA electorala din 2009 pentru Traian Basescu 😦 😦 😦
  ci pentru faptul ca NU sunt CERCETATI PENAL si cei care au condus CAMPANIILE ELECTORALE PREZIDENTIALE pentru Geoana ( 2009 ) si Ponta&Iohannis in 2014 !!! 🙂 🙂 🙂

  10) Presedintele de onoare a; Partidului ROMANIA MARE, Lidia VADIM TUDOR, fiica cea mare a TRIBUNULUI Corneliu VADIM TUDOR ,disparut prea devreme dintre cei VII 😦 😦 😦 si-a ANUNTAT in perspectiva alegerilor parlamentare din 11 decembrie a.c.,
  CANDIDATURA pentru un mandat de DEPUTAT in Camera Deputatilor ! 🙂
  Din DRAGOSTE pentru NEAM si TARA ,in MEMORIAM marelui TRIBUN si POET Corneliu VADIM TUDOR ,
  daca VOI MERGE la VOT, voi VOTA lista PRM 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  caci in LISTELE celorlalte PARTIDE si FORMATIUNI politice,
  cu SIGURANTA se vor REGASI penalii PENALILOR din ” Romania lucrului bine facut ” 😦 😦 😦

  Dupa cum usor se poate constata 🙂

  la cele 10 ( zece ) MITURI din ISTORIE mai putin CUNOSCUTE 🙂 🙂
  am ADAUGAT 10 ( zece ) STIRI mai putin CUNOSCUTE si DELOC comentate !!! 🙂 🙂 🙂

  O zi de MARTI fara cele TREI ceasuri RELE !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 18/10/2016 @ 8:31 am | Răspunde

 9. Multumiri pentru cele 10 mituri de care , recunosc , multe nu le stiam….
  nu in ultimul rand ,pentru pupici , draga Aliosa ! 🙂
  Interactionezi cu noi prin intermediari !
  Tot binele din lume…si 🙂 Noapte de vis ! 🙂

  Comentariu de mcooper801 — 18/10/2016 @ 9:35 pm | Răspunde

  • Buna dimineata prietene !
   Adevarul este ca nici EU nu le STIAM pe toate caci este IMPOSIBIL ca un OM sa le STIE pe TOATE ! 🙂
   Cat priveste INTERACTIONATUL prin intermediari,
   intr-un fel ai dreptate, dar PUPICUL-papadie dat de nepotelul meu,
   este natural 100% iar de-l dadeam EU, ar fi fost FALS 😦
   din cauza a ceea ce se intampla in ” Romania lucrului facut” 😦 😦 😦
   sub inaltul PATRONAJ al unui fost PRIMAR PENAL, pe numele sau adevarat Klaus Werner Iohannis,
   ce si-a CUMPARAT o CASA in SIBIU cu ACTE FALSE iar dupa aceea, a ajuns prin voia unor romani din TARA si a romanilor din DIASPORA, presedintele TARII furate si devalizate de MAFIA PEDELISTO-BASISTE prin ANRP si alte SMECHERII FINANCIARE 😦
   DEZBINATE si INVRAJBITE de fostul presedinte Traian Basescu, la fel de IPOCRIT ca si actualul ! 😦
   Cm EU nu por RADE FALS ,
   am lasat NEPOTELUL cu sufletul pur si ❤ tanara imaculata, sa de-a PUPICI tuturor ! 🙂
   In concluzie, INTERMEDIARUL la care faci referire, este cea mai CURATA, NEPATATA, NEINFLUENTATA, INOCENTA, DRAGALASA , CURIOASA, INTELIGENTA si SINCERA FIINTA din " Romania lucrului bine facut " plina de
   PERVERSI, LACOMI, SPAGARI, OPORTUNISTI, EVAZIONISTI,
   AGRAMATI, PATATI, PENALI, HOTI ,DEMAGOGI, MANIPULATORI DEZBINATORI, DEMOLATORI,
   DOCTORI in stiinte MILITARE si POLITIENESTI fara sa fi FACUT macar o ZI de SERVICIU MILITAR in slujba PATRIEI si,
   nu in ultimul rand, TRADATORI de NEAM si TARA ,
   de la Cotroceni si pana in catunul de pe varful muntelei DEZGOLIT de PADUREA ce era inainte pe el si acum in AUSTRIA in buzunarele unor patroni de firme austriece care, cand au auzit de NOUL COD SILVIC aprobat de toti parlamentarii romani,
   au trimis JALBA la Cotroceni iar neamtul lor, presedintele ROMANILOR,
   a RETRIMIS Codul Silvic INAPOI la Parlament pentru a fi REDISCUTAT si ARANJAT in favoarea AUSTRIECILOR ! 🙂
   Uite AICI exemplu clasic de INTERACTIONARE intre MAFIA PADURILOR din ROMANIA si PRESEDINTELE TARII !!! 🙂 😦 🙂
   NU cel legat de NEVINOVATUL meu de NEPOTEL ………………….
   Multumesc pentru vizita si in mod deosebit pentru faptul ca mi-ai oferit prin cuvantul INTERACTIONARE 🙂
   posibilitatea de a da EXEMPLUL de mai sus care-i DUREROS de ADEVARAT ! 😦
   O zi de MIERCURI fara PLOAIE si VANT si daca se poate , cu SOARE ! 🙂
   Aliosa 🙂 🙂 🙂

   Comentariu de Aliosa — 19/10/2016 @ 6:47 am | Răspunde

   • Sa-ti traiasca nepotelul, draga Aliosa …si voi cei din jurul lui ! O seara excelenta ! 🙂

    Comentariu de mcooper801 — 19/10/2016 @ 5:58 pm | Răspunde

 10. Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Comentariu de octavpelin — 25/10/2016 @ 10:33 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: