Alioşa ” File de Jurnal ”

25/10/2016

La Multi Ani Armatei ROMANIEI, de Ziua Ei !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 6:40 pm

ziua-armatei-romane-sarbatoritac85196a910748a23d911960f2bcf3e82Armata-Română

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drapelul TARII mele, ROMANIA !

Motto:
” Cine UITA, nu merita ” ( Nicolae Iorga)

Nu as fi publicat materialul ce urmeaza ca articol de sine statator daca nu as fi aflat cu stupoare din mass media vorbita ca azi, 25 OCTOMBRIE, de Ziua ARMATEI ROMANIEI,
seful Consiliului Suprem de Aparate al Tarii ( CSAT), presedintele Romaniei,
Klaus Werner Iohannis KWI2
a LIPSIT de la festivitatea de depuneri de coroane in MEMORIA sutelor de mii de OSTASI ROMANI cazuti pe CAMPURILE de BATALIE in cel de Al Doilea Razboi Mondial pentru RECUPERAREA BASARABIEI, BUCOVINEI de NORD si tinutul HERTEI luate cu japca de hoardele staliniste in 1940 si pentru eliberarea ARDEALULUI de NORD luat prin foc si sabie de trupele ungaro-fascisto-horthyste tot in acel nenorocit an 1940 dar, mahnirea si revolta interioara produsa de OFENSA adusa ARMATEI ROMANIEI de ZIUA EI, este atat de mare incat, ii reamintesc domnului presedinte Klaus Werner Iohannis ca , prin NEPARTICIPAREA directa in calitate de sef al CSAT la fesivitatea consacrata ZILEI ARMATEI ROMANIEI, a dat dovada suprema ca nu-l INTRESEAZA decat sa-si RECUPEREZE CASA cumparata cu ACTE FALSE in Sibiu pe vremea cand era primarul orasului, CASA pe care Curtea de Apel BRASOV , printr-o DECIZIE DEFINITIVA si IREVOCABILA i-a LUAT-O !!! clappinghat  Inainte de 1989   domnul Klaus Werner Iohannis, ca profesor de fizica, preda elevilor in sali de CLASA ferite de VANT, PLOAIE, FURTUNI, VIJELII, FULGERE, TRASNETE, NINSOARE, LAPOVITA si GER iar MILITARII Armatei ROMANE,  STIU SIGUR ca participant DIRECT ,  munceau  ZI si NOAPTE, pe SCHIMBURI, construind  drumul strategic de legatura dintre SUDsi NORD,   TRANSFAGARASANUL

Canalul  DUNARE- MAREA NEAGRA

la a carui construcitie mi-am adus si EU aportul ca OFITER cu APROVIZIONAREA tehnico-materiala in perioada  1982-1984 ,Transalpina, Casa  POPORULUI ( actuala cladire a Parlamentului Romaniei ) iar dupa 1989, ca sef al Forumului Democrat German si ulterior ca PRIMAR al SIBIULUI, ” tragea sforile ”  versus RETROCEDARILE cu prioritate a   imobilelor din Sibiu nationalizate  in iunie 1949 , catre  FDGR al carui sef era, ca ulterior, Primaria Sibiului sa plateasca CHIRIE noilor proprietari de SCOLI, SPITALE, GRADINITE, DISPENSARE ,CAMINE CULTURALE  s.a. iar MILITARII ROMANI MUREAU pe teatrele de operatii din IRAQ, KOSOVO, AFGANISTAN  fiind trimisi in misiuni conform intelegerilor in cadrul NATO…………………………..

 

” 25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.
Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-ţi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.
La 25 octombrie 1944, Armata Română elibera ultima localitate românească de sub ocupaţie străină: oraşul Carei. Acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal alcătuiesc un drum glorios, soldat pe pământul transilvan cu numeroase jertfe. Mii de militari din cadrul Armatei a IV-a, comandată de bravul general Dăscălescu, şi trupele Armatei I ale generalului Atanasiu au căzut vitejeste în luptele sângeroase de la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Oarba de Mureş, Păuliş, Turda, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare şi Carei, în total peste 50.000 de oameni (morţi şi răniţi).Odată cu încheierea acţiunii de eliberare a teritoriului patriei, după 25 octombrie 1944, Armata Română a participat, la eliberarea Ungariei. Ea a desfăşurat acţiuni militare pe Tisa mijlocie, pentru eliberarea oraşelor Debreţin şi Nyiregyhaza şi a participat la marea operaţie pentru eliberarea Budapestei, unde şi-a adus o contribuţie importantă la ruperea centurilor fortificate ale oraşului şi la nimicirea marilor centre de rezistenţă.A avut, de asemenea, un mare rol în eliberarea oraşului Miskolc şi în cucerirea munţilor Hegyalya, Bukk şi Matra. Pe frontul din Ungaria, brava armata română a angajat peste 210.000 militari, eliberând 14 oraşe mari şi 1.224 de comune. In cursul acestor lupte, din rândul ostaţilor noştri au căzut la datorie 42.000 de oameni (morţi, răniti, dispăruţi şi prizonieri). In Cehoslovacia, armata română, acţionând, în continuare, alături de armata sovietică, a desfăşurat acţiuni în perioada 18 decembrie 1944 – 12 mai 1945.
Pe frontul Cehoslovaciei au participat 248.450 militari români, din rândurile cărora au căzut 67.495 de eroi. De asemenea, aproximativ 2.000 de militari români din Regimentul 2 Care de lupta şi-au adus contribuţia la eliberarea părţii de nord-est a Austriei. Ei au înfruntat inamicul în lupte grele la Mistelbach, Zisterdorf şi Poysdorf. Cu un efectiv total de peste 538.536 de luptători, din care au pierit peste 169.822 de eroi, armata română, care a parcurs peste 1.700 de km de la Marea Neagra până in cadrilaterul Boemiei, a eliberat peste 200.000 km pătraţi de sub ocupaţie straina (România, Ungaria, Cehoslovacia şi Austria), a traversat prin lupte grele circa 20 de masivi muntoşi, a forţat 12 cursuri mari de apă şi a eliberat peste 3821 localităţi, dintre care 53 de mari oraşe.
Ostaşii români au provocat inamicului pierderi echivalând cu 15 divizii. Pe frontul de vest, efortul economic al României a atins fabuloasa sumă de 1.120.000.000 dolari, ceea ce însemna de patru ori bugetul României pe exerciţiul financiar 1937-1938. Zilnic, contribuţia României în războiul antihitlerist a fost de aproape 5 milioane de dolari. La 9 mai 1945, când războiul a luat sfârşit cu victoria Naţiunilor Unite – armata română se găsea în apropiere de Praga şi în estul Austriei, prezentându-se cu un bilanţ bogat de luptă, şi s-a întors în ţară cu drapelele de luptă acoperite de glorie, trecând pe sub Arcul de Triumf ca o armată biruitoare, care şi-a făcut datoria faţă de patrie şi poporul său, precum şi faţă de alte popoare
Din anul 1830, anul înfiinţării armatei române moderne, până în 1951, în tradiţia românească nu a existat o zi dedicată exclusiv sărbătoririi acestei instituţii. Aflată în centrul atenţiei publice, mai ales după Războiul de Independenţă din 1877-1878, armata a participat anual la manifestările prilejuite de Ziua Înălţării Domnului, devenită, după Primul Război Mondial, Ziua Eroilor, şi la cele din Ziua Naţională a Regatului Românei (10 Mai).
Dacă armata, ca organism al statului român nu a avut propria zi aniversară, în schimb, categoriile de forţe armate, respectiv diferitele genuri de arme, unităţi şi mari unităţi îşi sărbătoreau ziua odată cu praznicele propriilor patroni spirituali. Aceşti patroni au fost confirmaţi pentru categoriile de forţe armate prin Înaltul Decret Regal nr. 1621 din 24.05.1929, iar pentru unităţile ce aparţineau aceluiaşi tip de armă prin Înaltul Decret Regal nr. 1343 din 17.04.1931. În martie 1948, acest gen de sărbătoare a fost abandonat, fiind apoi reluat din anul 1994. În prezent, zilele categoriilor de forţe ale armatei şi cele ale genurilor de armă şi specialităţilor militare sunt stabilite prin Regulamentul onorurilor şi ceremoniilor militare, R.G. – 4, aprobat printr-un ordin al ministrului apărării naţionale din 2009.
În ţara noastră, pe data de 20 iulie 1951, Prezidiul Marii Adunări Naţionale a emis Decretul nr.125 în vederea declarării zilei de 2 octombrie, pentru prima oară, ca “Ziua Forţelor Armate ale R.P.R.”. Motivul acestei alegeri îl constituia faptul că, la 2 octombrie 1943, Stalin aprobase organizarea Diviziei “Tudor Vladimirescu” din prizonieri de război români, devenind, astfel, “sâmburele” viitoarei “Armate Populare” din România. Timp de aproximativ un deceniu sărbătorile oficiale româneşti au căpătat un profund caracter prosovietic, anulându-se, practic, aproape toate simbolurile naţionale şi mistificându-se evident aspectele de ordin istoric.
În 1958, prin Ordin al ministrului forţelor armate, s-a revenit la tradiţiile unităţilor şi marilor unităţi cărora li s-a permis să-şi sărbătorească sau să comemoreze principalele momente din toată perioada existenţei lor. Ideea după care întreaga armată română îşi avea “sâmburele” în Divizia “Tudor Vladimirescu” devenea astfel de domeniul trecutului. În anul următor retragerii armatei sovietice din România, prin Decretul nr. 381 din 01.10.1959, Ziua Forţelor Armate a fost mutată pe data de 25 Octombrie. În Decret nu se face nici o referire explicită la motivul acestei decizii. La vremea respectivă, ea a reprezentat un act de curaj. Motivul principal al deciziei de schimbare a Zilei Armatei trebuie căutat în faptele de arme ale Armatei Române şi în rezultatul acestora: reîntregirea graniţei de Vest a României şi anularea, de facto, a prevederilor Dictatului de la Viena. Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat efectiv de Armata Română pe câmpul de luptă, recunoscut juridic în art. 2 al Tratatului de pace dintre România şi Puterile Aliate şi Asociate, încheiat la 10 februarie 1947. Recunoaşterea importanţei zilei de 25 octombrie 1944 pentru istoria Armatei României şi istoria naţională, în ansamblul ei, este pusă în evidenţă şi de faptul că autorităţile timpului şi-au asumat chiar riscul unor speculaţii nefavorabile lor, care puteau asocia faptele de arme cu ziua regelui Mihai, născut tot într-o zi de 25 octombrie, sau cu forma de guvernământ existentă înainte de 30 decembrie 1947. Deci, 25 Octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine. Chiar dacă acest teritoriu a fost preluat iniţial de administraţia sovietică, fiind retrocedat României pe 9 martie 1945 (la câteva zile după instalarea guvernului Groza, pe 06.03.1945), în ziua de 25 octombrie 1944 Armata României a trăit un moment înălţător, prin atingerea hotarului firesc al patriei sale.
25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce la hotarele ei patria care a zămislit-o.
La mulţi ani Armatei Române și bravilor ei slujitori în activitate, rezervă și în retragere!
Verae amicitiae sempiternae sunt! – Cicero
O nouă zi, o nouă aventură! – F.B.
Cea mai infidelă amantă a omului este Speranța. Te înșeală zilnic și totuși,
trăiești cu ea toată viața!
Cel mai mare păcat al oamenilor e frica, spaima de-a privi în față să
recunoască adevarul, el e crud, acest adevăr, dar numai el folosește. – Mihai Eminescu
Carpe Diem! – Horatiu” Sursa : Internetul .clappinghat
14724541_1099654950070863_6240908662682423159_n iar Domniilor Voastre, stimate vizitatoare si vizitatori, va urez TOT BINELE din lume !
Colonel(rtg)Aliosa.

22 comentarii »

 1. La multi ani armatei si celor CE SUNT SAU AU FOST MILITARI !

  Comentariu de Adrian Ronai — 26/10/2016 @ 12:29 am | Răspunde

  • Buna dimineata Adi !
   In numele BARBATILOR care au FOST si sunt MILITARI i Armatei ROMANIEI,
   iti multumesc domnule COLONEL in retragere ADRIAN RONAI,
   singurul meu COLEG de Scoala Militara de Ofiteri de GENIU promotia 1972 ,
   care, din cand in cand si mai ales la CEAS ANIVERSAR,
   mai treci pe BLOGUL meu pentru o vorba buna si-o sincera URARE !!! 🙂 🙂 ::)
   Te rog frumos sa-i transmiti din partea mea Doamnei Tale de-o Viata,
   pe care am cunoscut-o la petrecerile aniversare ocazionate de absolvirea in 1972 a scolii militare de ofiteri activi,
   petreceri desfasurate la RAMNICU VALCEA in
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
   si la BUZAU in
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/09/19/
   respectele si sarutarile de maini impreuna cu urarea de multa sanatate si o batranete cat mai frumoasa !!! 🙂 🙂 🙂
   Am onoarea sa te salut si sa te imbratisez frateste ,
   Sandu 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 9:24 am | Răspunde

 2. La mulți ani!

  Comentariu de sweet & salty — 26/10/2016 @ 3:19 am | Răspunde

  • Buna dimineata Em!
   Multumesc frumos pentru URARE ! 🙂
   Sunt convins ca TATAL domniei tale a SLUJIT cu DEMNITATE si ONOARE 🙂
   PATRIA sub DRAPELUL TRICOLOR
   si as fi onorat daca mi-ai spune macar unde si cand a INDEPLINIT serviciul militar OBLIGATORIU la acea vreme .
   O zi de MIERCURI cat mai frumoasa si calduroasa ! 🙂
   Cu stima si respect,
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 10:08 am | Răspunde

   • Cu mult drag.
    Uite, ai să mă cerți, dar habar nu am unde. Îl întreb cu prima ocazie și îți răspund. Am văzut fotografii cu el îmbrăcat în ținuta militară, dar nu știu unde a făcut serviciul militar.
    Seară de miercuri cu parfum de gutui! 🙂
    Em

    Comentariu de sweet & salty — 26/10/2016 @ 5:47 pm | Răspunde

   • Uite, n-am sa te cert deloc , ba, dimpotriva, ma bucur ca ai sa TRECI din NOU pe AICI,
    sa-mi spui unde-a facut ARMATA distinsul tau TATA !!! 🙂 🙂 🙂
    De parca mi-ai fi citit gandurile, astazi, de sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic DIMITRIE,Izvoratorul de Mir,
    dupa masa de pranz udata cu un ZAIBAR vechi de vreo 5 ani,si inainte de cina,
    am mancat o GUTUIE cu un PARFUM deosebit !!! 🙂 🙂 🙂
    Si daca tot mi-ai urat o ” seara de miecruri cu parfum de GUTUIE ”
    te asigur ca inainte de culcare, voi mesteca fara graba, 2-3 lingurite cu DULCEATA de GUTUI 🙂
    ca PARFUMUL ei, sa staruie cat mai mult in gura si pe limba mea !!! ::) 🙂 🙂
    Cu mult drag,
    te voi astepta cu o gutuie-n prag,
    data viitoare cand imi vei spune,
    unde a facut TATAL tau pe bune,
    serviciul militar ! 🙂
    Aliosa 🙂 ❤ 🙂

    Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 7:52 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!!
  STIRI din ultimele zile ce se vor trecute rapid cu vederea de catre cei INTERESATi dar in ele, VIZATI !!! 🙂 😦 🙂

  1) Nici NU s-a STINS ecoul declaratiei sefei PNL&PDL precum ca Dacian Julien Ciolos va fi PREMIERUL PNL,
  ca , intentionat sau neintentionat, CIOLOS le-a „trs-o” 🙂 penelistilor si iohannistilor ! 🙂
  Desi LEGEA eliminarii celor 102 TAXE si IMPOZITE propusa de PSD a fost VOTATA in plenul Parlamentului INCLUSIV de parlamentarii PNL&PDL 🙂 😦 🙂 , „tehnocratul” 🙂 Ciolos, a CONTESTAT-O la Curtea Constitutionala !!! 🙂 🙂 🙂
  De unde se vede ca tandemul PNL&Ciolos , este NESERIOS ca sa nu spun IPOCRIT si DEMAGOG 🙂 🙂 🙂

  2) Iar ca ” tacamul ” sa fie complet, Ciolos a CONTESTAT la CCR si LEGEA conversiei creditelor in franci elvetieni la data IMPRUMUTULUI , lege care, a fost VOTATA si de PNL&PDL-istii ” Gyvernului Meu ” 🙂 🙂 🙂

  – De rasu’plansu’nu-i asa ??? 🙂 😦 🙂

  3) Liderii UDMR din Transilvania continua campania electorala ANTIROMANEASCA cu sloganuri parsive si perverse precum:
  -” Salvam ORADEA de BUCURESTI ” 😦
  -” Salvam CLUJUL de BUCURESTI ” 🙂 iar autoritatile locate subordonate ” Guvernului Meu” , adica lui Iohannis%Ciolos,
  se fa ca NU VAD desi acele afise electorale din ORADEA si CLUJ unde PRIMARII sunt penelisti si pedelisti,
  SE VAD si de pe LUNA !!! 🙂 🙂 🙂

  De unde se vede ca ” Guvernul Meu ” vrea sa faca ALIANTA postelectorala cu UDMR ca sa conduca ROMANIA inca 4 ani 😦 ;-( 😦

  4) Desi CIOLOS a promis ca ” Guvernul Meu ” NU va face POLITICA 🙂
  el insusi si-a ANUNTAT participarea la MITINGUL liberalilor, penelistilor si-a altor ” tineri liberi si frumosi” ce se va desfasura in BUCURESTI chiar cu o SAPTAMANA inaintea ALEGERILOR parlamentare din 11 decembrie a.c. iar Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va PARASI ” Guvernul Meu” pentru a CANDIDA candida la Bucuresti,pe listele unui partid minuscul,” NEOMOLOGAT ” inca 🙂 🙂 🙂

  O zi de MIERCURI fara PLOAIE 🙂 ca la MINE, PLOUA 😦
  Aliosa:)

  Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 11:18 am | Răspunde

 4. Mulțumesc, așa cum se cade, pentru documentatul articol de Ziua Armatei, și, de asemenea, pentru proaspetele știri. Încă o dată, la mulți ani militarilor în funcție sau în rezervă! 🙂
  Vreme foarte mohorâtă e pe aici, dar tot nu mă las! Voie cât mai bună îți doresc și ție, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 26/10/2016 @ 11:52 am | Răspunde

  • Am avut toata ziua voie buna, ba chiar am ciocnit si un pahar cu vin de Mavrodin cu un amic pe nume DIMITRIE ! 🙂
   Vreme mohorata si la mine a fost dar, n-am bagat- o-n seama , ca n-avea nici un rost ! 🙂
   Multam pentru URAREA adresata militarilor ARMATEI ROMANIEI de Ziua lor ! 🙂
   Seara faina Petru iar daca ai vreo DUMITRA-n preajma,
   du-te la EA cu-o FLOARE , fa-i o frumoasa URARE si de acolo inainte,
   FACA-SE voia DOMNULUI !!! 🙂 🙂 🙂
   Sandu 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 7:58 pm | Răspunde

 5. La multi ani, armatei romane!
  La multi ani tuturor celor care servesc petria si celor care au servit-o !!!

  Comentariu de lacrimaroua — 26/10/2016 @ 1:00 pm | Răspunde

 6. LA MULTI ANI ! de Sfantul Dumitru, sa-ti traiasca sarbatoritii daca ai Aliosa.La fel si prietenilor de pe blogul tau le urez sa le traiasca sarbatoritii.

  Comentariu de Beta — 26/10/2016 @ 1:23 pm | Răspunde

 7. Buna seara Anda !
  In FAMILIE nu am nici un DUMITRU sau DUMITRA dar , ca fost COMANDANT de BATALION ca OFITER ACTIV,
  am multi fosti subordonati ce poarta numele de DUMITRU si DIMITRIE ! 🙂
  Chiar am si ciocnit azi un pahar cu vin de Mavrodin cu un fost subordonat numit DIMITRIE ! 🙂
  Multumesc atat pentru URARE cat si pentru FELICITAREA minunat realizata ! 🙂
  La Multi Ani persoanelor dragi tie ce poarta numele de DUMITRU, DIMITRIE,MITICA si DUMITRA ! 🙂
  Cu stima ,
  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 8:04 pm | Răspunde

 8. @ ALLL !!!

  Un Veteran de Razboi de 94 de ani ,din Al Doilea Razboi Mondial,
  EMOTIONAT vizibil ca a dat mana cu Comandantul Suprem al Fortelor Armate ale Romaniei,
  presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis ,
  dupa festivitatea inchinata Zilei ARMATEI ROMANIEI,
  trecand prin dreptul Policlinicii Militare de la Cobalcescu ( Bucuresti) ,
  se gandeste sa-si faca un control medical si ca atare, merge la cardiolg .
  Doctorul îi ascultă inima cu stetoscopul şi începe să dea din cap:
  – Of, of!
  Omul îl întreabă pe doctor:
  – Care-i problema?
  – Păi, spune el, aveţi un murmur la inimă. Fumaţi?
  – Nu, spune veteranul.
  – Beţi mult?
  -Nu.
  – Viaţă sexuală aveţi?.
  – DAAA………., bineînţeles ! 🙂
  – Păi, atunci, spune doctorul, mi-e frică cu murmurul ăsta, să nu faceţi un infarct,
  aşa că va trebui să renunţaţi la jumatate de viata ( viata sexuala )
  Uitându-se perplex la doctor, VETERANUL in spune:
  – Care jumătate — privitul sau gânditul??? 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 26/10/2016 @ 8:20 pm | Răspunde

 9. @ ALLL !!!
  Iata principalele STIRI ale zilei de JOI, 27 oct.2016:

  1) Aseara, centrul ITALIEI, adica ZONA care in luna AUGUST a fost zguduita puternic de CUTREMURUL care provocat moartea a cel putin 300 de OAMENI 😦 😦 😦 a fost ZGUDUITA din nou 😦 de 2 ( DOUA) CUTREMURE care s-au soldat cu moartea a cel putin unei persoane si cu mari pagube materiale ……………Primul seism de ieri a avut magnitudinea de 5.4, iar cel de-al doilea doilea de 6,1 grade pe scara Richter .

  2) Cu doar cateva zile inintea alegerilor prezidentiale din Republica MOLDOVA
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/09/15/
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/10/23/
  candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu,( ca si candidatul PNLD in 2004, Teodor Stolojan ) 😦
  s-a retras din cursa electorala si a anuntat ca o va SUSTINE 🙂 pe Maia Sandu, candiata FORTELOR PRO-EUROPENE ………..
  Pe buna dreptate, Maia Sandu s-a PRINS de CACEALMAUA lui Marian Lupu ( PD) si i-a RESPINS sprijinul FALS………..considerand ca ,STRATEGIA de DOI lei a lui Lupu, il va AVANTAJA pe candidatul SOCIALISTILOR pro-RUSI, Igor Dodon…………….

  3) Astazi, este ULTIMA zi in care partidele trebuie sa DEPUNA la AutoritateaPermanenta Electorala,
  LISTELE pentru ALEGERILE PARLAMENTARE din 11 dec.a.c.
  cu CANDIDATII lor
  PENALI, NEPENALI, in slujba TRADATORILOR de NEAM si TARA care vor DESTABILIZAREA si FEDERALIZAREA Romaniei,
  dar si Autonomia TRANSIVANIEI ,fosti INFORMATORI si COLABORATORI ai SECURITATII lui CEAUSESCU, fosti MINISTRI in ” Guvernul Meu ” care au fost PARASUTATI ” 🙂 de la Bruxelles pentru a ORGANIZA ca TEHNOCRATI alegerile LOCALE si PARLAMENTARE si nu sa CANDIDEZE , foste slugi in ONG-urile din Romania, platite de miliardarul americano-ungur Soros ………….
  actuali DEPUTATI condamnati DEFINITIV si IREVOCABIL de JUSTITIE, fosti locatari ai ” beciului domnesc” , foarte multi politicieni si oameni de afaceri PENALI trimisi in judecata, in urmarire penala, in arest la domicilui sau sub control judiciar ,
  IMBOGATITI din CONTRACTE oneroase cu statul si……………
  chiar ” vedete ” de televiziune care, NU au nici o VIZIUNE clara asupra politicii si a ceea ce ar trebui sa faca daca ar ajunge in Parlamentul Romaniei dupa 11 decembrie a.c.

  Cum Autoritatea Permanenta Electorala este CONDUSA de o ” BASISTA” care se FATAIA in stafful lui Vasile Blaga&PDL in iunie 2009 inaintea REFERENDUMULUI de DEMITERE a lui Traian Basescu dand din coate ca sa ajunga in fata sa fie vazuta de paparudele portocalii la televizor, sunt convins ca LISTELE basistilor( pmp), iohanistilor ( pnl&pdl) si useristilor, vor TRECE pe banda rulanta !!! 🙂 🙂 🙂

  O zi de JOI, fara PLOI ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Comentariu de Aliosa — 27/10/2016 @ 10:30 am | Răspunde

 10. Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Comentariu de octavpelin — 27/10/2016 @ 10:38 am | Răspunde

  • Multumesc frumos pentru preluare, Octav ! 🙂
   O zi pe placul domniei tale ! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/10/2016 @ 10:48 am | Răspunde

 11. Guter Beitrag wünsche dir einen wunderschönen Tag liebe Grüße und Umarmung Gislinde

  Comentariu de giselzitrone — 27/10/2016 @ 10:40 am | Răspunde

  • Danke für Ihren Besuch, Gislinde Anerkennung und die besten Wünsche! 🙂
   Gedanken sauber und warm umarmt virtuelle Gesundheit,
   von allen ❤ dein Reich! 🙂
   Mit freundlichen Grüßen,
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/10/2016 @ 10:55 am | Răspunde

 12. CUM SA VINA LA CEREMONIA DE 25 OCTOMBRIE, ZIUA ARMATEI ROMANIEI,GAULEITERUL NAZI,SASUL KLAUS WERNER JOHANNIS,CETATEAN GERMAN ,AJUNS MOSIERUL ROMANIEI CU AJUTORUL LUI ANGELA MERKEL SI A SERVICIILOR SECRETE GERMANE BND,SCHINDLER,SI-O DAT DEMISIA.
  DACA VENEA ,RECUNOSTEA CA SASII AU FOST PARTASI SI COLABORATORI AL GERMANIEI NAZISTE
  SI A URSS-ULUI LUI STALIN,O JAVRA!

  Comentariu de octavpelin — 27/10/2016 @ 10:42 am | Răspunde

 13. @ ALLL !!!
  Un Veteran de Razboi, la azil ,îi povesteşte unei colege că răposata lui soţie
  îi ţinea „scula” în mâini la culcare şi numai aşa putea să adoarmă.
  Bătrâna, miloasă, îl ajută, deci, şi ea, să poată dormi moşul.
  Şi, într-adevăr, moşul adoarme; doarme ca un copilaş.
  Aşa câteva nopţi, dar, după o săptămână, moşul vine la ea şi-i zice:
  – Îmi pare rău, dar am găsit altă!
  Baba, supărată:
  – Şi ce, mă rog, are ea şi eu nu am?
  – Parkinson !!! 🙂 😦 🙂

  Comentariu de Aliosa — 27/10/2016 @ 8:37 pm | Răspunde

 14. @ ALLL !!!
  La Multi Ani 2017 🙂
  militarilor ROMANI din activitate, rezerva, retragere si veterani de razboi !!! 🙂 🙂 🙂
  Din pacate,
  „La VREMURI NOI, OBICEIURI VECHI ” 🙂 😦
  iar cei care NU inteleg de ce-am spus ASTA, sa intre pe
  http://r-26500.blogspot.ro/2017/01/avem-o-ultima-dovada-care-confirma-ca.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+AsociaiaMilitarilornRezervr-26500+(Asocia%C5%A3ia+Militarilor+%C3%AEn+Rezerv%C4%83+%22R-26500%22)
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 03/01/2017 @ 7:27 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: