Alioşa ” File de Jurnal ”

20/02/2017

” Lasati-ne sa fim STAPANI , in casa noastra de ROMANI „!!!

Filed under: generale — Aliosa @ 12:44 pm


Eminescu&16473705_396779107350487_6887776446151671819_n
” In vremuri ale INSELATORIEI universale,a spune ADEVARUL e un act revolutionar ” ( George Orwell)
si de mare, mare , CURAJ adaug de la MINE !
DOVADA ?
NUMARUL de COMENTARII versus materialul ce-l voi posta dupa ZICERILE POPULARE de mai jos :
– Nu ma lasa sa MOR, c-apoi, am sa te OMOR !
– Spune-mi cu cine te-ntalnesti, c-apoi, o sa-ti spun ce fel de OM esti !
– Nu te pune cu PROSTUL , ca are MINTEA odihnita !
– Ajuta-ma la NECAZ ca sa te lovesc la BUCURIE !
– Frate , frate, dar, BRANZA-i pe BANI !
– DE CE sa ma leg la CAP daca NU ma doare ?
– Daca am tot ce-mi trebuie, DE CE sa-l plang pe altul ?
– TRADATORII de NEAM si TARA, sunt cu sutele de mii, PATRIOTII insa, ii numeri pe degete !

Suplimentar fata de materialul profesorului ION COJA ma simt nevoit sa le reamintesc UNGURILOR ADRVARAT 🙂 🙂 🙂 si NU leprelor care-i fac de batjocura si invenineaza continuu relatia cu noi
– de LOVITURA de STAT bolsevica din 31 octombrie 1918 inceputa prin asasinarea contelui Tisza.
Practic, din 22 martie 1919 la Budapesta a inceput „teroarea rosie” condusa de Aron Kohn zis Bela Kun si Szamuelyi Tibor, care a durat 134 de zile.
Cine le-a redat independenta si suveranitatea statala !?
Oare nu ARMATA ROMANIEI care intr-o campanie fulger, intre 26 iulie – 03 august 1919 , a alungat bandele lui Bela Kun  si s-a FOTOGRAFIAT  ar-in-1919-la-budapesta in fata Parlamentului Ungariei din Budapesta !?  🙂  🙂  🙂
Daca romanii nu ar fi fost acea natie zdravana, care nu a agresat pe nimeni cu intentia de ocupa teritorii nemeritate si nejustificate istoric, am fi ramas la Budapesta si am fi facut legea celui mai puternic.
Si in loc de recunostinta primim pedeapsa indelungata de la acel popor pe care l-am salvat atunci de o bolsevizare barbara, mult mai crunta decat sovietizarea in care, peste inca un razboi mondial, am picat laolalta ca obiecte ale tradarii vestului civilizat!
Motive de zavera, cu subiect Transilvania, exista doar inventate, pentru ca si ei sunt constienti de falsitatea teoriilor lansate in decursul anilor.
Pacatul a facut ca problema sa nu fie transata inainte de ’89, la mijloc operand acea parcimonie diplomatica intre statele din fostul lagar socialist.
Dupa lovitura de stat din decembrie 1989 a fost chiar mai rau pentru ca, pe de o parte, avantul revansard maghiar a primit confirmare oculta, iar pe de alta parte noile structuri de putere de la Bucuresti au tradat in favoarea aceluiasi curent malefic care a organizat si sprijinit farsa cu asa zisa revolutie romana.
Putin a lipsit sa fim altfel decat suntem! 😦 ( reamititi-va episodul TARGU MURES, martie, cu ROMANUL Mihai COFARIU maltratat de bestiile extremiste MAGHIARE si preezentat OPINIEI PUBLICE mondiale ca fiind MAGHIAR batut cu bestialitate de ROMANI )
Si iata cum falsa problema a TRANSILVANIEI a ramas din nou intre linii, dandu-se apa la moara celor care au stiut sa strige mai tare iar ACUM , NU NUMAI ca STRIGA versus AUTONOMIA TRANSILVANIEI dar prin ONG-urile si partiduletul numit USR ,subventionat de miliardarul americano-ungur, George Soros nicusor_dan_37734400mmgs ( randul de jos, in mijloc 😦 , iar inapoia lui , Monica Macovei 😦 , TRADATOAREA nr.1 a ROMANIEI, pupila lui Traian Basescu )
Si aceia au fost, din pacate ca mai mereu, ungurii!
Daca este putin probabil sa fie linistiti politic, trebuie sa fie lamuriti din punct de vedere al adevarului istoric deteriorat cu intentie.
Putem vorbi despre un real efort criminal in aceasta directie, pentru ca au fost ascunse documente, timp in care s-au fabricat altele, atentandu-se la siguranta nationala prin invocarea unor preemtiuni in proprietatea unor sute de mii de hectare, in terenuri arabile si paduri !!! 😦 😦 😦
Forta latenta a abuzului de drept si de fapt impotriva romanilor din zonele locuite majoritar de maghiari este evidenta si, pentru ca nu a fost zagazuita legal, la timp si cu hotarare, a devenit practica.
Invocand acel desuet principiu al discriminarii pozitive, plaga sistemica aruncata asupra popoarelor Europei prin lozinca inventatei corectitudini politice,
maghiarii din Transilvania se vor mai egali decat ROMANII !!! 😦 😦 😦
Din cate se pare, manifestarile revizionist – iredentiste din Ardealul romanesc provoaca si sustinerea Budapestei precum si un loby din partea mai multor state din lumea intreaga ……………
Linistirea acestora intre granitele Romaniei ar stinge focurile si in Ungaria.
Suntem ofuscati pe nedrept de prezenta oficialilor din tara vecina la manifestari diverse ale conationalilor, din cauza lipsei de exercitiu in ce priveste preocuparea Bucurestiului pentru diaspora romaneasca.
Ignoranta oficialilor romani nu ar trebui sa ne deterioreze sentimentele nationale, mai ales acum cand ai nostri haladuiesc cu milioanele prin alte zari pentru un ban in plus! 😦   Spre norocul ROMANILOR ADEVARATI,  nu a politicienilor INDOCTRINATI  de partidele din care fac parte , foruri europene competente ,  i-au  ” pus la COLT”  🙂

https://aliosapopovici.wordpress.com/2015/08/17/

pe IREDENTISTII unguri si EXTREMISTII maghiari versus autonomia asa zisului ” tinut secuiesc ”  care a fost, este si va fi TINUT ROMANESC !!!   🙂  🙂  🙂

https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/03/19/

” SA SE STIE !!!
Foarte adevarat: ultimul rege din dinastia arpadiana, a decedat la 300 ani dupa regele Stefan (la 1300).Din 1300, pana in 1527, au fost numai regi straini, ce nu aveau nici o legatura cu ungurii.

Numele de „Ungaria” deriva din turca si inseamna”10 sageti”, adica numarul triburilor turcice venite in Panonia: 3 triburi de turci Cabari (proveniti din Khazari-popoare turcice care au adoptat iudaismul),6 triburi de populatii turcice,care au format baza ungurilor (dintre care cel mai puternic era tribul maghiarilor) siun trib de Baschiri, de la carederiva si cuvantul „Bozgor”(baschir, boschir, boscor) din care s-a format in romana verbul „a boscorodi-a vorbi neinteles”.
Ungaria Mare nu a existat! Să afle şi TOKES!
Este scornită de minţile înfierbântate care confundă realitatea cu visurile deşarte de mărire!
Ungaria aşa zis Mare a fost un artificiu administrativ, o găselniţă birocratică, a unui funcţionar oarecare, numitBuest, decizie luată în 1867, de azi pe mâine, într-un birou, în urma unor intrigi şi aranjamente de culise.
Ungaria aşa zis Mare nu a fost o realitate istorică, împlinită printr-un eveniment de anvergură. Nici vorbă să se compare cu procesul prin care s-a ajuns la constituirea României Mari, proces care are la temelia sa jertfa a, sute de mii de români!
Prin jertfă se consolidează tot ce este trainic în istorie. Unde este jertfa ungureascăla 1867?! Unde a fost jertfa ungurească atunci când, după un veac şi jumătate deocupaţie turcească totală,Budapesta este eliberată de armatele imperiale austriece?
Să le aducem aminte celor care calomniază România cu atâta pasiune, faptul ruşinos, penibil, jenant, de care ne-am ferit să facem caz, căîn armata care i-a alungat pe otomani din Budapesta şi din Ungaria, nu a existat niciun combatant ungur! Repet: când turcii, care transformaser Ungaria în paşalâc, au fost alungaţi de armatele unei puteri europene, creştine, în acea armată nu a fost niciun ungur care să fi ridicat sabia pentru gloria, liberatea sau demnitatea maghiară! Nici unul! La fel cum,în cele aproape două secole de ocupaţie turcească, nu s-a înregistrat niciun moment de rezistenţă, de opoziţie ungurească la ocupaţia musulmană.
Nota bene: principatul medieval ungar, creaţie a Bisericii Catolice, nu a avut o omogenitate etnică comparabilă cu a principatelor româneşti, între care includ şi Transilvania.
Nu întâmplător regii Ungariei de origine maghiară îi numeri pe degete, într-o jumătate de mileniu!
Asta până la Mohaci, în 1527, când statul ungar dispare. Dispare Ungaria,dar nu şi Transilvania, care continuă să existe! De ce nu dispare şi principatul Transilvania odată cu Ungaria, la 1527? Simplu de ce:pentru toată lumea, pentru toate cancelariile din acea vreme,Ungaria şi Transilvania erau lucruri diferite, entităţi complet separate, care nu puteau fi gândite împreună!
Dimpotrivă, în linii mari, Transilvania se afla în aceeaşi situaţie cu Moldova şi Ţara Românească, fiind toate trei părtaşe în mod firesc la aceeaşi istorie, la acelaşi model de organizare politică. Insistenţa cu care ne atacă detractorii maghiari ne obligă la gestul cel mai firesc: comparaţia între cel calomniat şi calomniator! Foarte uşor şi la îndemâna oricui este să constate căoportunismul şi lipsa de demnitate este mult mai prezentă la liderii maghiari, decât la cei care ne-au condus şi reprezentat pe noi!
S-o spunem pe şleau şi pe înţelesul omului de rând:momentele în care să-ţi fie ruşine de tine că eşti maghiar sunt mult mai numeroase şi mai jenante decât cele care i-ar îndreptăţi cât de cât pe români să trăiască acest sentiment dureros. Nu mai intrăm acum în detalii, dar aceste detalii de urgenţă trebuie adunate de istoricii specialişti şi puse pe tapet, căci numai aşa vom închide gura celor care şi-au făcut o meserie din a calomnia tot ce este românesc!
Ţinem totuşi să punem o întrebare pentru bravii noştri detractori maghiari, mai activi ca de obicei în preajma zilei de 1 Decembrie:câţi sunt românii care au făcut istorie pentru Budapesta, şi câţi sunt maghiarii care au marcat istoria pentru români?Câţi sunt românii al căror nume a fost maghiarizat şi se fălesc azi cu ei toţi maghiarii, şi câţi sunt maghiarii cu nume românizat?.
Să mi se ierte simplicitatea, aproape penibilă, a demersului pe care îl propun! Dar nu avem încotro şi trebuie să ne coborâm la nivelul cerebral al celor care ne agresează, agasanţi şi insistenţi cu orice ocazie! Să vorbim aşadar pe înţelesul minţii lor, împuţinată de ură şi năluciri deşarte! Avem nevoie, zic, de aceste două liste, riguros alcătuite, ca să le facem publice şi să tranşăm o nefirească, la care suntem obligaţi să participăm, oricât de neserioasă ni se pare nouă, românilor.
Pentru cei ce vor face această operaţiune, de listare a românilor care împodobesc Pantheonul unguresc, le recomandăm să verifice situaţia din satul Buia, unde s-au născut cei doi mari matematicieni Farkas şi Janos Bolyai.
Am prieten un istoric din Sibiu, care mi-a demonstrat că tatăl, Farkas din Buia, scris Bolyai, era român, că tot satul Buia era românesc pe la 1800, iar numele de botezFarkas, adică Lupu, este un bine cunoscut nume de botez tipic românesc, larg răspândit la românii din Ardeal, din Maramureş! Din păcate acel coleg se teme pentru persoana lui şi pentru familie să-şi susţină ipoteza, adevărul!. Să-l ajutăm noi, dacă nu pe domnul istoric, atunci măcar pe domnul Adevăr să iasă în lume teafăr, întreg, nemăsluit!
Acelaşi exerciţiu nu ar strica să-l facem şi cu ceilalţi vecini, întrebându-ne câţi ucrainieni, ruşi, bulgari, sârbi sau greci au scris pagini de istorie românească, şicâţi români i-au fericit pe vecinii noştri şi ar binemerita nu numai un cuvânt de recunoştinţă din partea acestora!. Dar ar merita ca în toate aceste ţări, în Grecia, în Bulgaria, în Serbia, în Ucraina, în Ungaria, să înceteze prigoana împotriva celor ce simt româneşte şi se consideră români!
Oare cât vom mai tolera persecutarea şi marginalizarea românilor fără a face auzit măcar protestul nostru, al românilor din România, care nu riscăm nimic demascând neruşinarea guvernanţilor vecini, a guvernanţilor noştri, complet surzi la suferinţa românilor din ţările vecine?!
Pentru acei unguri care nu mai ostenesc blamându-i pe români în toate felurile, să le reamintim:la Trianon, în 1920, s-a decis creare statului Ungaria!Budapesta nu mai fusese capitala unui stat adevărat, suveran, încă din 1527, după dezastrul de la Mohaci.
Abia după 400 de ani, la Trianon, a apărut din nou un stat ungar. De data asta, pentru prima oară în istoria lor, ungurii erau majoritari în propria ţară. Iarstatul ungar era, pentru prima oară, un stat naţional! Comunitatea internaţ ională le-a făcut ungurilor acest dar, iar ei, maghiarii, consideră că atunci, la Trianon, s-a produs cel mai mare dezastru din istoria lor!
Care e logica acestor resentimente? Cum puteţi deplânge la nesfârşit dispariţia graniţelor care aparţineau altora, adică habsburgilor?! Nicidecum maghiarimii! Nu vă deranjează ridicolul> situaţiei?!
Până la Trianon, vreme de 400 de ani, ungurii au trăit sub guvernarea şi administrarea altora, ba a turcilor, ba a austriecilor. Abia după Trianon, ungurii s-au trezit fără stăpân, liberi să se guverneze cum vor! Şi ştiţi dumneavoastră, fraţi maghiari, care a fost prima iniţiativă a politicienilor dumneavoastră de atunci, a liderilor de la Budapesta?
Care a fost primul lor gând de autoguvernare maghiară, suverană şi independentă pentru prima oară după 400 de ani?
Nu ştiţi, căci este tare jenant ce a decis, de capul ei, clasa politică din Ungaria!
Au decis să trimită şi au şi trimis la Bucureşti o delegaţie de trei conţi maghiari, care i-au propus regelui Ferdinand şi lui Ionel Brătianu ca Ungaria să se lipească la România, într-un stat dualist, după modelul dualismului austro-ungar instituit în 1867!.
Nici mai mult, nici mai puţin! Aşadar instituirea unui dualism româno-ungar a fost proiectul politic cel mai dorit, speranţa cea mare a politicienilor maghiari!. Lipsiţi de exerciţiul guvernării, al libertăţii, fruntaşilor unguri le-a fost teamă de riscurile şi provocările la care te supune suveranitatea. S-au simţit singuri şi neajutoraţi, neasistaţi! Nu ştiau încotro s-o apuce!
Cam la fel cum au reacţionat ţiganii noştri când au fost eliberaţi din aşa zisa robie: s-au trezit şi ei dintr-odată neasistaţi şi s-au întors pe capul boierului român să afle cu ce l-au supărat şi să ceară să rămână mai departe sub pulpana sa!
Unde era dispreţul politicienilor maghiari faţă de tot ce este românesc atunci când au venit la Bucureşti cu căciula în mână cerşindu-ne întovărăşirea?! Unde era dorul de libertate şi neatârnare care animă, se zice, întreaga istorie cavalerilor maghiari?! Prin ce impuneau românii în faţa vecinilor maghiari? Prin faptulevident că în această parte a Europei, a lumii, statul cel mai vechi şi mai stabil, cu o continuitate neîntreruptă de peste 600 de ani, era statul român.
Nici în toată Europa nu găseşti multe popoare care s-au învrednicit de o asemena performanţă politică! Semn de cuminţenie şi de înţelepciuneatât la nivelul domnilor, cât şi la nivelul omului de rând de la talpa Ţării! Nu întâmplător românii se numără şi printre cele numai câteva popoare din Europa careau fost in stare sa-si elaboreze un cod juridic propriu, vestitulJus Valachicum. Da, oameni buni, aşa s-au petrecut lucrurile după Trianon! A fost un moment jenant pentru bieţii unguri, iar guvernanţii şi mai apoi istoricii români, ca nişte veritabili domni, ca nişte adevăraţi boieri, ca nişte buni vecini, ca nişte oameni adevăraţi, ne-am abţinut să-l popularizăm, să-l mediatizăm şi să-l comentăm!
Să facem caz, ori, ferit-a Sfântul, să facem haz! Căci comentariul, oricare ar fi fost, nu putea fi decât unul complet defavorabil ne-prietenilor noştri! Şi poate că aşa ar trebui să procedăm şi în continuare! Să facem uitate asemenea momente de slăbiciune ale Celuilalt!
Din păcate abnegaţia ungurească sistematică,instituţionalizată, de a lovi şi calomnia tot ce este românesc, ne obligă să părăsim îndătinat a noastră atitudine de a-i lăsa pe neprieteni în plata Domnului. Bunătatea noastră şi bunul nostru simţ sunt considerate slăbiciune, prostie chiar! E timpul ca această impertinenţă să capete răspunsul cuvenit, iar cei fără ruşine să fie obrăzniciţi şi puşi cu nasul la perete, să nu şi-l mai ridice aşa de sus fără niciun temei!
Dacă nu se găsesc maghiarii de bun simţ care să-i tragă de mânecă pe conaţionalii lor mai zănateci sau nu îndrăznesc, să ne ocupăm noi, românii, de această trebuşoara.Avem nevoie, aşadar, de o strategie bine pusă la punct prin care să contracarăm eforturile sistematiceale celor care, cu fel şi fel de minciuni, ne calomniază şi ne sabotează cu orice ocazie!
Noi nu avem nevoie de minciuni, de alte calomnii ca să le răspundem, ci avem de partea noastră adevărul şi nu mai putem întârzia cu punerea în funcţiune a acestei arme teribile: ADEVĂRUL! Şi adevărul este de partea noastră în cele mai multe cazuri! Numai detractorii noştri au motive să se teamă de adevăr!
Numai că trebuie să avem grijă mare: Dumnezeu, oricât ne-ar iubi, nu ne bagă şi în traistă!.Ne-a iubit Dumnezeu atunci, la Alba Iulia, şi a vegheat Sfântul Duh la opera care se finaliza în acea zi de neuitat. Dar acel final fericit se împlinea prin fapte de vitejie şi de dăruire apostolică a cărturarilor noştri, şi datorită jertfei româneşti din acei ani teribili ai Marelui Război.

1 Decembrie s-a împlinit prin voia Domnului, dar nu ne-a picat din cer!
Tuturor românilor aşadar, pentru fiecare român în parte şi pentru întreg Neamul nostru cel românesc, inima şi fruntea sus! Avem de ce!
Prof. univ. dr. ION COJA ”
Sursa : internetul .
Apropos, ştiţi cum a chemat-o pe mama lui MATEI CORVIN
(rege al Ungariei timp de 32 de ani – 1458-1490 – fiul lui IANCU de HUNEDOARA ) !? 🙂 🙂 🙂
– ELISABETA SALAJAN !!! okclappinghat
Daca va intrebati DE CE am postat materialul  de mai sus,opera a Prof.Univ.Dr.ION COJA, raspunsul il veti AFLA 🙂 daca veti  RECITI ( CITI ) si cele postate pe :

https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/12/12/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/05/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/20/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/30/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/03/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/07/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/15/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/27/


Aliosa.

35 comentarii »

 1. Oare aude cineva?
  Mi-a placut tare mult titlu ! 🙂
  Un inceput de saptamana placut alaturi de familie ! 🙂

  Comentariu de Ileana — 20/02/2017 @ 2:32 pm | Răspunde

  • Buna seara Ileana !
   Ma bucur ca ti-a placut TITLUL ! 🙂
   Sunt convins ca ti-a placut si MELODIA care are TITLUL care ti-a placut ! 🙂
   Din pacate, doar prietena virtuala ” Beta” te-a AUZIT iar DOVADA este ca ti-a raspuns cu un videoclip minunat si la obiect ! 🙂
   Multumesc pentru vizita si apreciere ! 🙂
   O seara cat mai frumoasa si-o saptamana fabuloasa ! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 20/02/2017 @ 10:20 pm | Răspunde

   • Buna seara ! Mi-a placut TITLUL si MELODIA 🙂 ii multumesc frumos doamnei Beta ❤
    Dar, inainte de toate, felicit felul domniilor voastre de a Fi !
    Seara de poveste ! 🙂

    Comentariu de Ileana — 20/02/2017 @ 10:55 pm | Răspunde

   • Buna seara Ileana !
    Multumesc pentru MULTUMIRILE aduse ! 🙂
    Seara de poveste si tie ! 🙂
    Aliosa 🙂

    Comentariu de Aliosa — 21/02/2017 @ 8:52 pm | Răspunde

 2. Comentariu de Beta — 20/02/2017 @ 6:32 pm | Răspunde

  • Comentariu de Beta — 20/02/2017 @ 6:33 pm | Răspunde

   • CEAIUL este tentant si chiar ca am baut o CANA mare cu CEAI VERDE ! 🙂
    Imaginea este superba, coregrafia minunata, urarea nimerita si ora potrivita ! 🙂
    Multumesc frumos pentru toate ! 🙂
    O seara linistita si-apoi, o saptamana cat mai frumoasa ! 🙂
    Aliosa 🙂

    Comentariu de Aliosa — 20/02/2017 @ 10:28 pm | Răspunde

   • Superba melodia draga mea Beta ❤ ! O seara frumoasa, pupici ! ❤

    Comentariu de Ileana — 20/02/2017 @ 10:57 pm | Răspunde

   • Pana ti-o multumi BETA , da-mi voie sa-ti MULTUMESC eu ! 🙂
    O seara frumoasa si multi pupici din partea doamnei BETA ! 🙂
    Aliosa 🙂

    Comentariu de Aliosa — 21/02/2017 @ 8:54 pm | Răspunde

  • Buna seara Anda ! 🙂
   Ai o INIMA GENEROASA si FRUMOASA ca si ARTISTA din videoclipul de mai sus ! 🙂
   Sa-ti ramana multi ani de aici inainte INIMA la fel de GENEROASA ! 🙂
   Imi place si ARTISTA, si MESAJUL dar si ROMANIA ! 🙂
   Seara faina ! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 20/02/2017 @ 10:23 pm | Răspunde

 3. Buona settimana e tantissimi saluti 🙂

  Comentariu de pinuccia513 — 20/02/2017 @ 8:53 pm | Răspunde

  • Buona settimana e tantissimi saluti, anche a te , Pinuccia ! 🙂
   Con simpatia,
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 20/02/2017 @ 10:29 pm | Răspunde

   • La simpatia e reciproca Aliosa buona notte! 🙂

    Comentariu de pinuccia513 — 20/02/2017 @ 11:44 pm | Răspunde

   • Buona sera Pinuccia !
    Sono convinto che la simpatia e reciproca ! 🙂
    Buona serata ! 🙂

    Aliosa 🙂

    Comentariu de Aliosa — 21/02/2017 @ 9:01 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 😦 🙂
  STIREA zile a venit dinspre televiziunea puscariasului Dan Voiculescu unde, moderatoarea Dana Grecu, pierzand-si cumpatul si neavand ARGUMENTE solide, l-a DAT AFARA din emisiune pe secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, prezent la dezbateri !!! 🙂 😦 🙂
  In acest fel, moderatoarea care in urma cu ceva timp, se ASEZA-SE in GENUNCHI cand colegii ei au organizat acel protest legat de ALUNGAREA lor din fosta locatie scoasa la LICITATIE pentru RECUPERAREA prejudiciului adus STATULUI ROMAN de Dan Voiculescu in ” Dosarul ICA” s-a ” AUTODESCOPERIT ” 🙂 aratand LUMII INTREGI cu subiect si predicat ca SUSTINE PNL(PDL) 😦 , pe presedintele Romaniei,Klaus Werner Jogannis si POLITRUCII lui INDOCTRINATI , INRAITI, FRUSTRATI , OFTICATI si plini de URA la adresa VOTANTILOR PSD ( peste 4 MILIOANE in 11 dec.2016 ) ………………..
  Ca sa INTELEGETI pentru ce l-a DAT AFARA din emisiune slujbasa lui Dan Voiculescu pe Codrin Stefanescu ,
  secretarul general al PSD , urmariti videoclipul de mai JOS ! 🙂

  Comentariile le lasa pe seama domniilor voastre ! 🙂
  O zi de MARTI faca cele ” TREI CEASURI RELE ” ! 🙂
  Aliosa .

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2017 @ 8:42 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!!
  Dar STIREA cea mai GRAVA , cu repercusiuni incalculabile asupra SIGURANTEI NATIONALE 😦
  vine tot din partea partidului presedintelui Johannis prin faptele petrecute in urma cu multi ani sub directa indrumare si obladuire a lui PETRE ROMAN ( actuamente in PNL) , FSN-istul,PDSR-istul,PD-istul, fost PREMIER cand MINERII au fosc CHEMATI in BUCURESTI ( 13-15 iunie 1990) 😦 😦 😦
  ” sa CURATE ” Piata Universitatii de fortele OSTILE DEMOCRATIEI 🙂 🙂 🙂
  CITITI si va veti INGROZI ! 😦

  ” În România au dispărut două reactoare nucleare și nimeni nu se sesizează de asta! „Părintele” centralei de la Cernavodă face dezvăluiri incendiare

  De mai mulţi ani, România se chinuie, fără succes, să realizeze unităţile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. „Piesele reactoarelor pentru acele unităţi, produse în România, erau în stadiu avansat de fabricaţie încă din anul 1990, inclusiv 602 tone de combustibil nuclear. Din păcate, toate acestea au dispărut fără urmă în anii ’90”, ne-a dezvăluit inginerul Cornel Mihulecea, omul care s-a ocupat de proiectul energiei nucleare româneşti.

  La începutul acestui an, guvernul anunţa că unităţile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă vor fi realizate cu o investiţie de 6 miliarde de euro, venită din China. În cursul acestei luni ar fi urmat să se înfiinţeze o societate româno-chineză care să materializeze proiectul. Cu toate acestea, se bate pasul pe loc.

  De ce? „Chinezii voiau să vină cu banii, iar noi urma să venim cu tehnologia, pentru că ei ştiau, pe bună dreptate, că noi avem capacitatea tehnologică de a construi centrale nucleare. Lucru care nu se mai poate face, pentru că unităţile economice autohtone care se ocupau de aşa ceva au fost desfiinţate pe motiv că sunt fiare vechi”, ne-a explicat inginerul Cornel Mihulecea, fost preşedinte al Comitetului de Stat pentru Energie Nucleară.

  Planul iniţial prevedea construcţia a cinci unităţi cu reactoare canadiene de tip CANDU, care folosesc drept moderator în reacţia nucleară apă grea.

  Pentru acestea, România a cumpărat licenţa, a asimilat tehnologia şi a început să construiască centrala şi reactoarele, să producă combustibilul nuclear şi apă grea.

  În 1996 a fost pornită unitatea 1, iar în 2007, unitatea 2.

  Vom cumpăra unele noi din Canada.
  Greu de înţeles de ce aşa târziu, în condiţiile în care la Bucureşti, la IMGB, erau deja realizate componentele de bază pentru unităţile 1, 2, 3 şi 4 (din care unităţile 1 şi 2 au fost montate şi funcţionează – n.r.) iar la Piteşti exista deja o rezervă de 602 tone de combustibil nuclear.

  „În ianuarie 1990, premierul Petre Roman m-a sunat şi mi-a cerut să mă pensionez. Am întrebat cui să predau tot ce am de predat – gândiţi-vă că este vorba despre tehnologie nucleară şi combustibili nucleari! – iar el mi-a răspuns că nu trebuie să-mi fac griji, să plec şi gata! După câţiva ani de la plecarea mea, primele două reactoare au fost puse în funcţiune, dar celelalte două, pentru unităţile 3 şi 4, au dispărut, la fel cum au dispărut fără urmă şi cele 602 tone de combustibil nuclear, omologat şi fabricat legal în România. Cu acest combustibil ar fi putut funcţiona timp de 5 ani un reactor care furnizează 9% din energia ţării. Acum, va trebui să cumpărăm reactoare de la canadieni. Mi-e ruşine pentru ceea ce se întâmplă”, ne-a spus Cornel Mihulecea.

  Nota redacției. Abia azi am aflat de existența acestei dezvăluiri, care ar fi trebuit să țină pagina I a tuturor publicațiilor din România! Între timp, dacă nu mă înșel, nemernicul care răspunde la numele de PETRE ROMAN a fost răsplătit cu un loc în Parlamentul României, pe listele liberalilor. Asta este presa din România și clasa politică! Nici nu știi ce să-ți fie mai mare: rușinea sau scârba?! ”
  Sursa:
  http://www.justitiarul.ro/tag/petre-roman-centrala-nucleara-de-la-cernavoda/
  Comentariile le las pe seama celor CURAJOSI ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 21/02/2017 @ 9:26 am | Răspunde

 6. serena serata, Aliosa
  Un caro saluto

  Comentariu de newwhitebear — 21/02/2017 @ 8:04 pm | Răspunde

 7. Thanks a lot dear for exploring my blog…😊😊

  Comentariu de 👉Jyoti❣ — 21/02/2017 @ 9:22 pm | Răspunde

 8. Zâmbește, mâine va fi mai bine ! 🙂
  Dumnezeu îți prețuiește dragostea, bunătatea, reușitele, mulțumirea, seninătatea , omenia ! 🙂
  Asta e tot ce contează .
  O noapte liniștită, prieten drag ! 🙂
  Smile, tomorrow will be better! God appreciates his love, kindness, success, gratitude, serenity, kindness. This is all that matters.
  Sleep well, dear friend! 🙂

  Comentariu de Ileana — 22/02/2017 @ 12:30 am | Răspunde

 9. Buna dimineata draga prietena !
  Prima fraza, este un indemn intelept de care musai trebuie sa tin cont caci altfel,
  GANDURILE NEGRE imi vor napadi mintea iar rezultatul poate fi unul dureros ! 😦
  De parca ai fi STIUT necazul prin care trec ,( necaz legat NU de persoana MEA ci a FRATELUI meu ce va trebui sa suporte o OPERATIE cruciala,chiar astazi, 22 februarie ) 😦 😦 😦 ,
  INDEMNUL tau ma mai fortifica putin …………………
  A doua fraza, banuind ca-i pornita din toata inima si sinceritatea 🙂
  este mai mult decat un INDEMN 🙂
  este o adevarata CONSOLARE 🙂 🙂 ,
  un semn de la DUMNEZEU ca persoana mea este sub OCROTIREA bunului IISUS HRISTOS ,
  singurul in care mai am INCREDERE 🙂
  , singurul care -mi mai poate reda SPERANTA ca VOI fi
  ” Lasat sa fiu STAPAN in casa mea de ROMAN” 🙂 🙂 🙂 ,
  ca in ” Romania lucrului bine facut ” 😦 😦 😦
  va DISPAREA ura, dezbinarea, invrajbirea,NEDREPTATEA , FAVORITISMUL, NEPOTISMUL si MAFIA din MAGISTRATURA, PROCURATURA si JUSTITIE 😦 😦 😦
  iar FRATELE meu va TRECE cu BINE prin greaua OPERATIE ce o va suporta chiar astazi incepand cu ora 10.00 😦 😦 😦
  DUMNEZEU sa OCROTEASCA ROMANIA si pe ROMANI 🙂
  si sa-i calauzeasca pe medicii ce-l vor OPERA pe FRATELE meu sa aibe MAINI de ” aur” iar instrumentele chirurgicale folosite de ei,sa-i SALVEZE VIATA !!! 🙂 🙂 🙂
  Amin ! 🙂
  IMAGINILE postate sunt SUPERBE iar pentru asta, iti multumesc din toata ❤ si cu toata sinceritatea Ileana ! 🙂
  FATA este o " dulceata" 🙂
  Buchetul de GHIOCEI este superb 🙂 🙂
  iar GESTUL tau, surprinzator de frumos !!! 🙂 🙂 🙂
  Faptul ca ai TRADUS frumoasele ganduri exprimate prin cuvintele postate si in Limba ENGLEZA,
  ma duce cu gandul sa te intreb fara a te considera " trasa de limba " 🙂
  – ai plecat din ITALIA si profesezi in ANGLIA ??? 🙂 🙂 🙂
  Iti multumesc

  din tota ❤ pentru frumoasele imagini si cuvintele postate ! ! 🙂
  O zi pe placul ❤ tale ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Comentariu de Aliosa — 22/02/2017 @ 8:14 am | Răspunde

 10. @ ALLL !!!

  STIREA zilei de 22 februarie 2017 este legata de JUDECAREA la Curtea de Apel PITESTI a caii de atac extraordinare depusa de avocatii familiei Johannis 😦 😦 😦 de ANULARE a DECIZIEI definitive si irevocabile a Curtii de Apel BRASOV , versus CASA din SIBIU cumparata cu ACTE FALSE
  de catre familia presedintelui Romaniei !!! 😦 😦 😦

  https://www.agerpres.ro/justitie/2017/02/15/un-nou-termen-in-procesul-privind-casa-familiei-iohannis-programat-miercuri-la-curtea-de-apel-pitesti-08-56-18

  Pentru ” prietenii ” mei din mafia penelisto-pedelisto-useristo-ciolosisto-sorosisto-johanniste ,
  le REAMINTESC cu subiect si predicat CE toata SUFLAREA ROMANEASCA onesta STIE 🙂
  si numai ei, NU vor sa RECUNOASCA 😦 😦 😦

  @@@ JUDECATORII de la Curtea de Apel PITESTI, au amanat pentru astazi 22 februarie 2017 VERDICTUL versus CONTESTATIA in ANULARE depusa de avocatii familiei Johannis versus PIERDEREA DEFINITIVA la Curtea de Apel BRASOV a PROCESULUI cu CASA cumparata cu ACTE FALSE !!! 😦 😦

  ” Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

  La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a RESPINS 🙂 un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost ANULAT 🙂 🙂 🙂 un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.
  Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii.

  Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept a lui Nicolae Baștea „.
  Sursa informatiilor din GHILIMELE, justitiarul.ro/
  Comenteze CINE vrea ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Comentariu de Aliosa — 22/02/2017 @ 9:19 am | Răspunde

 11. Bună dimineața și mulțumiri pentru toate știrile, Sandule! Am trecut în fiecare zi pe aici și te-am citit fără a lăsa urme, în afara like-ului. Acum, după ce m-am amuzat cu videoclipul de la Antena, am simțit că trebuie să-ți arăt recunoștința, mai ales că nu urmăresc postul respectiv și nu aveam cum să cunosc chestiunea. 😀
  Toate cele bune și încă ceva pe deasupra! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 22/02/2017 @ 10:48 am | Răspunde

  • Buna ziua Petru !
   Nu sunt FAN Antena 3 , ba dimpotriva ! 🙂
   Dar, pentru a-mi FORMA i OPINIE cat mai aproape de ADEVAR, urmaresc in limita timpului disponibil cat mai multe POSTURI tv ! 🙂
   Si EU m-am amuzat in timp ce vizionam VIDEOCLIPUL cu pricina si tocmai de aceea l-am postat, ca sa se AMUZE si alte persoane ! 🙂
   Ma bucur ca ai trecut din nou pe aici iar faptul ca am POSTAT circul de la Antena 3 , sper sa fie o buna DOVADA a faptului ca nu-s FANUL lor, al JURNALISTILOR , si cu atat mai putin al mogulului Dan Voiculescu care-i ACOLO unde MERITA 🙂 🙂 🙂
   si unde ar trebui sa fie FFF multi fosti presedinti de Consilii Judetene, magistrati, procurori, judecatori, guvernanti, parlamentari, demnitari, afaceristi, DENUNTATORI, provocatori, informatori si mai ales TRADATORI de NEAM si TARA ,
   in frunte cu Traian Basescu si Klaus Werner Johannis !!! 🙂 🙂 🙂
   Multumesc pentru urare si………” inca ceva pe deasupra ” !!! 🙂 🙂 🙂
   Sandu ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 22/02/2017 @ 11:36 am | Răspunde

 12. Ziua bună! Da, aceste gânduri ar trebui să ne anime pe toți românii și să dorim să avem o țară cu adevărat „a noastră”, de care să ne bucurăm din plin, împreună cu copiii și nepoții, netulburați de nimeni. Dar ce să-i mai facem, când „scumpii” noștri politicieni (în sensul că ne costă prea mult!) au vândut această țară, bucată cu bucată, de 26 de ani încoace. Marile „privatizări” (de fapt jafuri) au distrus iremediabil economia acestei țări și ne-au adus la mâna altora… Numai la noi în oraș, de exemplu, nenea Bombo a dat marile combinate metalurgice pe mâna rușilor, iar acum sunt praf și pulbere. Și răspunde cineva pentru aceste dezastre? Ba bine că nu. Și atunci, oamenii cum să-i mai creadă pe cei ce le-au urmat, că taman ei ne vor cu adevărat binele. Eu unul nu mai cred deloc în niciunii! Toți, dar absolut TOȚI sunt niște trădători ai țării. Se vede de la o poștă ce fel de „bine” ne doresc! Bine pentru ei și…. atât.
  Sănătate și numai bine, alături de cei dragi! 🙂

  Comentariu de Alex — 23/02/2017 @ 1:27 pm | Răspunde

  • Seara buna, Alex !
   In primul rand, iti multumesc ca ai TRECUT pe aici si ai lasat ca de obicei, un COMENTARIU impartial si la obiect ! 🙂
   Asa este, ai DREPTATE ! 🙂
   DEVALIZAREA Romaniei, DISTRUGEREA economiei, agriculturii, retelei de irigatii,
   VANZAREA pe nimic a combinatelor siderurgice, chimice, petrochimice , flotei comerciale,
   INSTRAINAREA pamantului arabil, padurilor samd 😦 😦 😦
   a inceput inca din mandatul lui Ilescu,a continuat in mandatul lui Constantinescu, s-a amplificat in mandatul lui Basescu si perfectionat in mandatul lui Johannis iar DOVADA suprema a implicarii actualului presedinte este NEPROMULGAREA Legii Padurilor si RETRIMITEREA ei la Parlament cu scopul ASCUNS de a-i FAVORIZA pe AUSTRICEII care LEGAL si ILEGAL au LASAT fara COPACI muntii nostri seculari ………
   Cat despre „nenea Bombo” pe care NU l-am agreat deloc mai ales de la MINCIUNA cu ” MILIONUL de la Matusa TAMARA ” 🙂 🙂 🙂 , de bine de rau, el a ” platit cu varf si indesat ” dar,
   ce ne facem cu ” JAVRA ORDINARA ” care a MATRASIT FLOTA 😦 , vandut rusilor Alro Slatina samd iar ACUM ne da LECTII de MORALITATE si culmea ironiei, il PLATIM si cu peste ZECE MII de lei pe luna ca SENATOR , in loc sa fie la Poarta Alba ??? 🙂 😦 🙂
   Atata timp cat au DEVALIZAT, FURAT, DISTRUS si VANDUT TARA,
   si EU ii consider niste TRADATORI de NEAM si TARA !!! 😦 😦 😦
   Nu in ultimul rand, iti doresc si eu atat domniei tale cat si frumoasei FAMILII, multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor voastre ! 🙂
   Cu stima si respect,
   Aliosa .

   Comentariu de Aliosa — 23/02/2017 @ 8:19 pm | Răspunde

   • Seara bună!
    Așa este, toate cele enumerate mai sus, sunt realități atât de triste de pe la noi. Cu toți s-au „straduit” să facă praf ceea ce nu Ceaușescu, ci oamenii din acest popor, au clădit cu trudă și sacrificii în atâtea zeci de ani. Dacă le-ar fi luat pentru ei, dar le-ar fi păstrat să funcționeze și să ofere locuri de muncă românilor, în continuare, tot ar mai fi fost ceva, dar să le dai pe nimic unora care le-au vândut la fier vechi…. asta este strigător la cer.
    Chiar așa, de ce nu propune cineva un proiect de lege, în care să se definească și să fie sancționată cu asprime „trădarea de țară” sub toate formele ei? Cred că ar fi o idee care ar da fiori reci multor „aleși”.
    Mulțumesc mult pentru gândurile bune. Numai bine vă dorim și noi, la toată familia! 🙂

    Comentariu de Alex — 23/02/2017 @ 8:29 pm | Răspunde

   • Buna seara Alex !
    Scuzata-mi fie lipsa de modestie dar EU, din 1972 cand am absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi ” Nicolae Balcescu ” din SIBIU
    https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
    si pana in 15 decembrie 1989 🙂 🙂 🙂 am CONTRIBUIT cu militarii din subordine la CONSTRUIREA Canalului Dunare Marea Neagra, STRANS recoltele BOGATE obtinute de IAS -uri de pe trenurile IRIGATE, SALVAT bunuri materiale si vieti la INUNDATIILE catastrofale din anii ’70 , SALVAT bunuri materiale ale STATULUI in urma devastatorului CUTREMUR din 4 MARTIE 1977 😦 😦 😦 , construirea Casei Poporului ,
    APARAT de MINE magnetice PLUTITOARE din AMONTE de barajul de la Portile de Fier 1 in timpul RAZBOIULUI din RSF IUGOSLAVIA samd .asa ca, STIU cu cate EFORTURI s-au CONSTRUIT toate cele de dinainte de dec.1989
    si VANDUTE de NENOROCITII care au NENOROCIT ROMANIA !!! 😦 😦 😦
    Cat priveste IDEEA domniei tale versus propunerea de ELABORARE si VOTARE a unei LEGI versus ” TRADAREA de TARA ” 🙂 ,
    cine s-o INITIEZE si s-o VOTEZE ??? 🙂 😦 🙂
    – TRADATORII de NEAM si TARA care-s in Parlamentul Romaniei ??? 🙂 😦 🙂
    Cat il priveste pe PRESEDINTELE TARII, ” tradarea de tara ” este STIPULATA ca sanctiune de DEMITERE din functie dar…………………,
    CINE s-o PUNA in APLICARE cand TOTI sunt ” o apa si-un pamant ” ? 🙂
    EU, de-as fi parlamentar, as INITIA in cei 4 ani de mandat macar doua PROIECTE de LEGI :
    a) Raspunderea MAGISTRATILOR 🙂
    b) Confiscarea AVERILOR fraudulos acumulate ! 🙂
    Dar cum NU sunt nici macar membru al vreunui partid , NU pot decat sa spun ce gandesc ……
    Multumesc ca ai trecut din nou pe aici ! 🙂
    Un sfarsit de saptamana cat mai frumos intregii FAMILII si cum azi e Ziua Indragostitilor,
    La Multi Ani de DRAGOBETE ! 🙂
    Cu prietenie,
    Aliosa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 7:38 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: