Alioşa ” File de Jurnal ”

24/02/2017

Klaus Werner Johannis presedintele Romaniei vs.Klaus Werner Johannis presedintele FDGR !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 11:31 am

Motto:
petre-tuteaCitat din ILEANA VULPESCU.N.Titulescu

 

 

 

 

 

 

 

kwi-demisiaiohannis-instigand-multimea-in-22-ian-2017klaus-iohannis-liber1raifaizan-d7624wt1spcase_fam_iohannis_07

 

FDRG lui Klaus Werner Johannis, scrie cu subiect si predicat ca :

„ România şi poporul român şi-au asumat trecutul fascist”!

Forumul Democrat al Germanilor din România a fost condus ani de zile chiar de actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis
Într-un Comunicat al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), condus ani de zile chiar de actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, se spune negru pe alb: „Aşa cum România şi poporul român şi-au asumat trecutul fascist al perioadei antonesciene, şi minoritatea germană din România îşi asumă anii 30 şi 40 ca o perioadă nefastă a istoriei sale şi regretă profund abuzurile şi crimele săvârşite de unii cetăţeni din rândurile sale”!
Cum, adică? România îşi asumă „trecutul fascist”, iar minoritatea germană doar „perioada nefastă”?
Citită cu atenţie, propoziţia aceasta din Comunicatul FDGR, postat chiar pe site-ul asociaţiei, conţine un uriaş neadevăr, menit să jignească România şi poporul român sub acuzaţia asumării unui „trecut fascist”! În acelaşi timp, se spune că „Grupul Etnic German”, al cărui succesor declarat este FDRG, reprezintă doar o „perioadă nefastă” a istoriei minorităţii germane din România! Nu cumva lucrurile stau exact invers?
Dacă FDGR ar fi doar o asociaţie culturală a etnicilor germani din România, identică UDMR-ului, care este organizaţie culturală a maghiarilor din România, poate că n-am fi atenţi la aceste amănunte ce ar putea fi generate de confuzia din capul unor conducători neinstruiţi. Dar FDGR este organizaţia care l-a avut ca preşedinte pe actualul Preşedinte al României, Klaus Iohannis, cel care a fost desemnat prin votul popular să reprezinte acum ţara în faţa lumii întregi!
Mă aşteptam ca, după publicarea acestui Comunicat al FDGR, Iohannis să iasă public şi să se dezică de conţinutul său, negînd măcar propoziţia de mai sus, căci România nu a fost niciodată un stat fascist, în afara celor 138 de zile (în perioada dintre 14 septembrie 1940 – 14 februarie 1941), când s-a vorbit de Statul Național-Legionar! De altfel, exact în aceste 138 de zile ale Guvernului Legionar, mai exact în 20 noiembrie 1940, prin Decretul-lege 3884, a fost înfiinţat „Grupul Etnic German” (GEG), desfiinţat apoi de către Regele Mihai I prin Decretul–Lege nr.485 din 8 octombrie 1944.
Nu vrem să facem aici şi acum istoria GEG, acesta fiind atributul istoricilor (v. în acest sens chiar serialul istoricului Victor Dogaru din Cotidianul), dar nu putem să trecem peste cîteva evidenţe.
Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), chiar în perioada cînd îl avea ca preşedinte pe Klaus Iohannis, s-a prezentat în faţa instanţelor ca fiind succesorul „Grupul Etnic German” (GEG) şi chiar a obţinut mai multe proprietăţi care au aparţinut GEG!
De asemenea, chiar în art. 6 din Statutul FDGR, se scrie negru pe alb: „FDGR este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrîngere”. Fără nici o excepţie, fără nici o nuanţă, deci FDGR este şi succesorul GEG!
Întrebare:

-cînd pretinzi proprietăţile, nu incluzi şi ideologia? Cum ar zice specialiştii, nu preiei atît activul, cît şi pasivul?
În oglindă, nu ştiu ca vreo asociaţie românească să fi revendicat şi să fi primit patrimoniul „Mişcării Legionare”, după modelul practicat de „Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)!
În aceste condiţii, afirmaţia din Comunicatul FDGR, potrivit căreia „România şi poporul român şi-au asumat trecutul fascist”, este o gravă jignire la adresa poporului român şi a României, mai ales că FDGR ar fi ultima instituţie care să se plîngă de vreo discriminare, căci preşedintele său a fost ales de către români primar al Sibiului şi, ulterior, chiar Preşedintele României!
Cu atît mai gravă mi se pare lipsa de reacţie a lui Klaus Iohannis la apariţia acestui Comunicat al FDGR! Încă mă feresc să fac afirmaţii tranşante, considerînd că Preşedintele n-a fost atent la nunaţele pe care le-am semnalat aici, aşteptînd cu oarecare încredere ca acesta să se pronunţe în timpul cel mai scurt faţă de propoziţia: „România şi poporul român şi-au asumat trecutul fascist” din Comunicatul FDGR.
Înţeleg şi respect atitudinea minorităţii germane de a regreta „perioadă nefastă” cînd a fost condusă de „Grupul Etnic German”, dar nu pot accepta că acel „Guvern Legionar” face ca România să-şi asume un „trecut fascist”, ci, cel mult, o „perioadă nefastă” din istoria sa!
Dacă Iohannis crede, totuşi, că între „Germania nazistă” şi „România fascistă” se pune vreun semn de egalitate, să ne spună explicit, astfel încît să ştim şi noi care este poziţia celui care ne reprezintă ţara în lume!

Art. 80 din Constituţie spune că „Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării”, dar art. 96, al. 1 spune şi că, în şedinţă comună, Senatul şi Camera Deputaţilor „pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare”!
Trebuie să ştim clar dacă preşedintele Klaus Iohannis crede, la fel ca FDGR, pe care l-a condus ani de zile, că România are un trecut fascist asumat! Căci, cu imaginea României în lume nu se poate juca nimeni, cu atît mai puţin Preşedintele ţării.”
Sursa :

http://www.cotidianul.ro/fdgr-ul-lui-iohannis-scrie-ca-romania-si-poporul-roman-si-au-asumat-trecutul-fascist-296381/

Despre  cele 6 ( sase )  CASE  cumparate de fostul primar de Sibiu, Klaus Werner Johannis, am postat atat de multe incat am fost chiar INJURAT de POSTACII platiti de partidele johannistului asa ca, NU mai postez  LITERE ci un VIDEOCLIP  care va va LAMURI pe deplin, un  videoclip realizat de un JURNALIST profesionist, care lucreaza CULMEA IRONIEI,la Digi24 Tv  post FAN Johannis  !!!  🙂  😦  🙂


Sa ma mai INJURE johanistti&penelistii&pedelistii&useristii caci ,DUMNEZEU ii va  pedepsi cand se vor astepta ei mai putin !  🙂  Amin ! 🙂
weekend-placut1
Aliosa.

18 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  Dintre zecile de STIRI ce-mi circula prin minte,
  am selectat pentru domniile voastre spre luare aminte,
  pe urmatoarele :

  1) Astazi , presedintele Romaniei, Klaus Werner Johannis va promulga LEGILE votate in PARLAMENT de RESPINGERE a OUG.nr.13/31/01/2017 si de APROBARE a OUG nr.14/2017( care RESPINGE OUG nr.13/2017) ! 🙂
  Dupa promulgare, cele doua legi vor fi PUBLICATE in Monitorul Oficial al Romaniei Partea intai iar din acel MOMENT,
  „tinerii liberi ” 😦 si FRUSTRATI de neimplinirile lor si MANIPULATI de mafia PNL(PDL)&USR&Ciols&Soros&Johannis 😦 😦 😦
  care vor sa RASTOARNE Guvernul PSD&ALDE instalat in 4 IAN.2017 pe MOTIV de instalare la Palatul Victoria a ” guvernului johannisto-ciolosist ” ar trebui sa INCETEZE iar CABINETUL GRINDEANU lasat sa isi puna in aplicare PROGRAMUL de GUVERNARE care-i CEL mai BUN din ultimii 25 de ANI ! 🙂

  2) Ieri ( 23/01/) la depunerea juramantului la Palatul Cotroceni
  de catre NOII MINISTRI ai Cabinetului Grindeanu ,Johannis a declarat
  – ” cred ca aceasta miscare este una buna ” ;
  – ” vad aceasta miscare ca o miscare de intarire a echipei guvernamentale ” ;
  Cu privire la ” RAZBOIUL POLITIC ” 😦 dintre cele doua palate care au ADUS MULT RAU ROMANIEI in aceste prime DOUA LUNI din anul 2017 , Johannis a spus :
  – ” sunt întrunite toate condițiile pentru a trece la normalizarea situației”.

  Mai mult 🙂 si mai SURPRINZATOR 🙂 🙂 , dupa ceremonie, Johannis i-a INVITAT pe presedintii celor doua camere ale Parlamentului , Tariceanu & Dragnea si pe premierul Grindeanu intr-un separeu, la adapost de OCHII si URECHILE celorlalti participanti la ceremonie, si ,
  TIMP de cateva ZECI de SECUNDE , au DISCUTAT 🙂 ce numai ei 4 ( PATRU ) 🙂 STIU ce au DISCUTAT !!! 🙂 😦 🙂

  @@@@@ Dupa parerea MEA 🙂 , Johannis care a primit cea mai GREA LOVITURA de la INVESTIREA sa in functie, respectiv RESPINGEREA de catre JUDECATORII ( stima lor ) 🙂 🙂 🙂 de la Curtea de Apel PITESTI a CONTESTATIEI in ANULARE a DECIZIEI DEFINITIVE si IREVOCABILE a Curtii de Apel BRASOV 🙂 🙂 🙂 versus ANULAREA contractului de vanzare-cumparare a CASEI
  din Sibiu cumparata cu ACTE FALSE 😦 😦 😦
  ( halal presedinte ) 😦 😦 😦
  a ajuns la CONCLUZIA ca a sosit momentul ca ” sa INGROAPE securea RAZBOIULUI ” cu COALITIA de GUVERNARE PSD&ALDE
  si ca, ar fi mai bine pentru TOTI sa NU se mai CERTE ca tiganii la impartit PRADA FURATA de la BATRANI , BATRANE, HANDICAPATI , ASISTATI SOCIAL si IMBOGATITI pe nedrept ……………………………………

  3) Pentru DETRACTORII care m-au criticat pe nedrept cand in urma cu ceva timp am spus de zeci de ori ca NUMIREA de catre PRESEDINTIE, PARLAMENT si PARTIDE a unor SEFI in CCR si ICCJ,
  NU este BUNA ci NOCIVA 😦 😦 😦
  le reamintesc fara falsa modestie ca ” VIATA bate FILMUL ” !!! 🙂 🙂 🙂
  – Fosta SEFA a ICCJ, numita pentru ” merite deosebite ” 🙂 😦 🙂 ” JAVRA ORDINARA ” , zis si ” PROFESORUL ” 🙂 🙂 🙂 demascat RECENT de puscariasul Omar Haysaam , doamna Livia STANCIU, NUMITA judecator la CCR de catre Klaus Werner Johannis pentru ” merite SPECIALE ” 🙂 😦 🙂 dupa IESIREA la PENSIE , este UNA dintre cei DOI Doi dintre judecătorii Curții Constituționale au redactat opinii separate 🙂 😦 🙂 la decizia prin care CCR a respins sesizarea Avocatului Poporul privind OUG nr. 13/31/01/2017/ , CONSIDERAND ca SESIZAREA ar fi trebuit ADMISA 🙂 🙂 🙂 ( ca sa-i faca pe plac lui Johannis care a NUMIT-O ) 🙂 🙂 🙂
  iar OUG nr.13/2017 ar fi trebuit declarată NECONSTITUTIONALA ……………………

  – De unde se vede ca ” O mana spala pe ALTA , si amandoua OBRAZUL ” !!! 🙂 😦 🙂

  Weekend placut celor ce ajung pe aici ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 11:34 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  La Multi Ani ROMANI-ROMANI ,
  De DRAGOBETELE din STRABUNI !!! 🙂 🙂 🙂

  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 12:00 pm | Răspunde

 3. Buna Aliosa ! ❤
  Parerea mea este ca Johanis nu a ingropat securea razboiului cu PSD-ul , Dragnea si Tariceanu ci pur si simplu doreste sa ajunga in America la noul presedinte .
  Cum Dragnea si Grindeanu deja au sprijin din partea presedintiei americane s-a gandit plavanul sa faca pace cu ei si poate, poate reuseste sa le strice rostul pe acolo si sa fie el iar la butoane ca pana acum cand i s-au rupt picioarele la jilt si se face o mare gaura la fundul lui.
  Nu are moralitatea si taria de a pleca de buna voie sa nu mai ocupe locul de pomana pentru ca nu a facut nimic bun in jumatate de mandat.
  Nu-l duce mintea cand sa se opreasca .
  Cred ca deja si securitatea incet, incet il lasa singur.
  Doamne ajuta pentru ca deja judecatorii au prins curaj si au inceput sa judece asa cum e bine !
  Un sfarsit de saptamana placut si iubeste romaneste de Dragobete !

  Comentariu de Beta — 24/02/2017 @ 12:11 pm | Răspunde

  • Buna seara Anda !
   In primul rand multumesc frumos pentru superbele IMAGINI postate si URAREA facuta ! 🙂
   In al doilea rand, tin sa precizez ca am postat acel CITAT versus ” normalizarea situatiei ” ca sa-i arat mai incolo lumii virtuale DEMAGOGIA demagogului care, SIGUR nu va tine ” ingropata securea razboiului ” 😦 ci o va SCOATE la suprafata mereu dar nu asa vizibil cum a facut-o pana acum ci mai DISCRET ( invatat fiind de acei CONSILIERI nemti ) 🙂 si mai ales prin NEPROMULGAREA la timp a LEGILOR votate de majoritatea parlamentara PSD&ALDE, RETRIMITEREA acelor LEGI la PARLAMENT sau CONTESTAREA lor la CCR ca sa ” puna bete-n roate cabinetului GRINDEANU in implementarea PROGRAMULUI de GUVERNARE PSD&ALDE ………………….
   Cat priveste vizita lui Johannis in SUA, cu toata tactica lui , NU cred ca se va materializa anul acesta caci TRUMP are TREBURI mai IMPORTANTE de facut decat sa se INTALNEASCA cu un presedinte care a PRIMIT recent de la o Curte de Apel DOVADA incriminarii faptelor sale penale!!! 🙂 🙂 🙂
   IMPORTANT este faptul ca JUDECATORII de la Curtea de Apel PITESTI au dat dovada de VERTICALITATE si IMPARTIALITATE !!! 🙂 🙂 🙂 si NU s-au lasat INFLUENTATI de fortele oculte din jurul lui Johannis ……………………….
   Am retinut de la BUNA mea MAMA la decesul unui frate de-al meu in MARTIE 1990 expresia plina de durere dar si de intelepciune indreptata catre Dumnezeu :
   – De ce Doamne ai rupt” NODUL GORDIAN ” ? 😦
   De atunci,” NODUL GORDIAN ” de care vorbea MAMA, s-a mai RUPT de DOUA ori 😦
   caci ,mi-au mai MURIT inca doi frati, Dumnezeu sa-i odineasca in pace ! 😦
   Asa si cu Johannis ! 🙂
   JUDECATORII de la Curtea de Apel BRASOV au RUPT pentru PRIMA data ” NODUL GORDIAN ” 🙂
   JUDECATORII de la Curtea de Apel PITESTI l-au RUPT si ei 🙂 🙂 si …………………..vor mai URMA si altele …………………
   Seara placuta in familie si La Multi Ani de DRAGOBETE ! 🙂
   Cu stima,
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 9:22 pm | Răspunde

 4. La mulți ani iubitori, române Alioșa! Să emani multă dragoste și să fii iradiat de iubirea celor din jurul tău! Astăzi, de Dragobete, dar și în zilele care urmează, mai ales că vine 1 Martie și 8 Martie, alte prilejuri de a exersa acest sentiment nobil și atât de necesar. Un sfârșit de săptămână excelent, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 24/02/2017 @ 12:41 pm | Răspunde

  • Multumesc Petru pentru URARE ! 🙂
   Astazi i-am oferit doamnei mele un CEC in ALB pentru a-si ALEGE martisoarele dorite :
   dupa care, ne-am ospatat cu un pranz de nota ZECE 🙂 iar eu cu cateva pahare cu VIN rozaliu ! 🙂
   Vom repeta „figura” la un local si mai bun pe 8 MARTIE cand PRANZUL va fi combinat cu DANS 🙂 iar compania va fi mai mare caci suntem mai multe familii care vom petrece impreuna Ziua FEMEII !!! 🙂 ❤ 🙂
   Un sfarsit de saptamana cat mai frumos si tie Petru ! 🙂
   Sandu 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 9:29 pm | Răspunde

 5. Bună ziua dragi Aliosa,
  aici, în sfârșit, am venit la tine.
  desigur I sottoscrita,
  Îmbrățișez prietenia cu Rebecca … bussi 😉

  Comentariu de Rebecca Antolini — 24/02/2017 @ 5:13 pm | Răspunde

  • Ciao Pif !
   Molte grazie per la vostra intenzione di esprimere i tuoi pensieri lingua rumena! 🙂
   Per non rovinare il fascino di distacco, ho lasciato il commento, come hai postato
   e dei Romani che lo leggerà capirà quello che vuoi dire! 🙂
   Purtroppo, „Google Translate” tradurre come dovrebbe, ma come programmato da parte di coloro che hanno installato l’applicazione! 😦
   Vi abbraccio con amicizia e soprattutto perché oggi celebriamo Dragobete in rumeno 🙂
   che è l’equivalente di San Valentino! 🙂
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 9:45 pm | Răspunde

   • Ti ringrazio di cuore abbi un buon weekend 😉

    Comentariu de Rebecca Antolini — 24/02/2017 @ 10:36 pm | Răspunde

 6. Buona serata Aliosa, e buon fine settimana!

  Comentariu de pinuccia513 — 24/02/2017 @ 7:06 pm | Răspunde

  • Grazie Pinuccia !
   Buona serata e buon fine settimana anche a te ! 🙂
   Buon Weekend ! 🙂

   Con simpatia,
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/02/2017 @ 10:00 pm | Răspunde

 7. @ ALLL !!!

  Buna dimineata lume virtuala !
  Imi cer iertare ca IERI n-am trecut,
  pe la TOTI ( TOATE) macar pentru un simplu La Multi Ani de DRAGOBETE
  dar, Dumnezeu asa a vrut 😦
  sa stau cu gandul doar la al meu FRATE ……………
  Inima imi plange,
  lacrimile-mi curg,
  de mine, zambetul se va mai atinge ,
  iar sufletu-mi va fi un rug
  in flacari ,ce nu se vor mai stinge,
  nici daca l-ar tasta un tavalug ! 😦
  Asa a vrut poate Dumnezeu,
  sa loveasca-n mine,prin fratele meu…
  Vorba presedintelui Johannis : ” GHINION” 😦
  pentru FRATELE meu ION !!! 😦 😦 😦
  Eu n-am avut ce face ,
  de-aceea, NU mai vreau decat PACE ! 🙂

  La mine ceru-i innorat,
  si sta din nou sa NINGA,
  PAMANTUL este inca inghetat,
  iar din vazduh ,a si-ncceput sa curga,
  fulgi de un alb imaculat …,
  ce se topesc urgent cand e s-atinga
  ogorul verde si drumul neasfaltat ,
  ce duce spre ” Padurea Nebuna ” ! 😦
  Un sfarsit de saptamana BINECUVANTAT tuturor persoanelor virtuale care ajung pe AICI ! 🙂
  Cu respect,
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/02/2017 @ 10:34 am | Răspunde

 8. Bom dia Aliosa
  Obrigada pelo belo vídeo que vc postou no meu WD
  Beijos co carinho.
  Araan

  Comentariu de araanz50 — 25/02/2017 @ 12:42 pm | Răspunde

 9. Bom dia!
  Beijos com carinho

  Comentariu de araanz50 — 25/02/2017 @ 12:43 pm | Răspunde

 10. @ ALLL !!!

  La ora unu noaptea, cand noul presedinte american Trump dormea bustean, suna telefonul:
  – Alo, domnu’ Trump, se aude o voce.
  – Da, zice Trump somnoros 😦
  – Iertati-ma ca va trezesc, sunt eu, hackerul Guccifer din Romania 🙂
  Nu v-am sunat sa va felicit, pentru ca eu v-am facut presedinte, spargandu-i e-mail-ul lui Hillary,
  v-am sunat in legatura cu cei trei extraterestrii care va vand tehnologie din alta galaxie ! 🙂
  – Cum, zice mirat Trump, tu stii secretul nostru cel mai bine pazit si pe care si eu l-am aflat abia acum patru ore?! 😦 🙂
  – Da, spune Guccifer, nu mai cumparati nimic de la ei 🙂
  Le-am spart e-mail-urile…sunt…………..CHINEZI !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa .

  Comentariu de Aliosa — 25/02/2017 @ 7:48 pm | Răspunde

 11. un sereno sabato sera.
  Un caro saluto

  Comentariu de newwhitebear — 25/02/2017 @ 7:54 pm | Răspunde

  • Grazie Gian Paolo !
   Un sereno sabato sera, anche a te ! 🙂
   Un caro saluto,
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 25/02/2017 @ 8:17 pm | Răspunde

 12. @ ALLL !!!

  Vizionare placuta caci , SONORUL este MORT 😦
  ca si EROUL principal al VIDEOCLIPULUI …
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 25/02/2017 @ 8:18 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: