Alioşa ” File de Jurnal ”

11/03/2017

Despre RACEALA de primavara !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:03 am

Motto:

 

 

 

 

Good Morning si o CAFELUTA !

” Cum ‘prindem’ răceala?

Când temperatura corpului trece de 37°C (febră), când îţi curge nasul, te simţi ameţit şi fără vlagă şi simţi o durere în gât. atunci ştii că te-a prins răceala.
Toate cele prezentate mai sus sunt doar simptome care îţi indică faptul că ai răcit, însă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în interiorul organismului când eşti răcit?

Ce se întâmplă în corpul tău când eşti răcit?

Totul începe în momentul în care un organism microsopic (bacterie, virus, fung etc.) reuşeşte să depăşească bariera sistemului imunitar (fie din cauza frigului, fie din cauză că am intrat în contact cu cineva bolnav) şi reuşeşte să se instaleze în organismul nostru – rezultând o infecţie. Drept urmare corpul nostru îşi mobilizează mai tare sistemul imunitar pentru a lupta cu „invadatorii”.

Cum se luptă sistemul imunitar?

Când organismele patogene (invadatorii) stimulează activitatea sistemului imunitar, se eliberează o substanţă numită pirogen endogen, care trasmite un semnal creierului prin care îi comandă să ridice temperatura la peste 37°C – iar atunci spunem că avem FEBRĂ.
Când temperatura este la peste 37°C au loc trei fenomene:
1. Celulele sistemului imunitar (leucocitele) devin mai eficiente – le creşte capacitatea de a neutraliza microbii.
2. Creşte cantitatea de interferon din corp – o categorie de proteine naturale produse de sistemul imunitar, care auacţiune antivirală şi anticanceroasă.
3. Se împiedică dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor şi virusurilor, deoarece majoritatea dintre ele nu pot supravieţui şi nu se pot înmulţi la o temperatură de peste 37°C.

Toate acestea se întâmplă atunci când organismul îşi urcă temperatura la peste 37°C.
Aşadar, observăm că febra este un mecanism de apărare al sistemului imunitar împotriva invadatorilor.

Pe lângă aceste trei simptome, când avem febră, experimentăm o serie de senzaţii neplăcute, însă şi acelea fac parte din acest mecanism natural de purificare a organismului.

Iată în ce fel:
* Apar stări de amorţeală, ameţeală şi lipsă de energie
În primul rând din cauză că organismul îşi canalizează resursele înspre sistemul imunitar, pentru a-l face cât mai eficient în lupta cu „invadatorii”. Din acest motiv apare în corp o lipsă de vitamine, minerale şi energie, în special o lipsă a vitaminei C, care este esenţială pentru sistemul imunitar, deoarece o leucocită (globula albă) foloseşte de patru ori mai multă vitamină C decât o celulă normală.
Iar în al doilea rând, se poate ca organismul să facă unele minerale indisponibile pe timpul infecţiei, deoarece unele bacterii care ne invadează corpul au nevoie de acele minerale pentru a supravieţui. Aşadar şi din acest motiv se poate experimenta un dezechilibru al nutrienţilor pe timpul infecţiei.

* Pielea devine palidă
Se întâmplă asta deoarece organismul încearcă să piardă cât mai puţină căldură, motiv pentru care reduce circulaţia la nivelul pielii, iar asta va da un aspect palid, însă doar pe timpul îmbolnăvirii, după care pielea îşi va reveni.

* Apare deshidratarea
Din cauză că organismul pierde multă apă prin transpiraţie, motiv pentru care e absolut necesar să bem apă (NU lichide, ci apă). Prin tanspiraţie se elimină toxinele din organism, fiind un proces natural de autovindecare.

* Curge nasul şi apare tusea
Asta se întâmplă tot ca urmare a unor procese naturale de autovindecare, deoarece corpul încearcă să elimine prin mucus diverse toxine şi bacterii care ne-au invadat corpul. Tot ca autodetoxifiere mai pot apărea diarea sau alte stări asemănătoare.

Aşadar, după cum se poate observa, febra este un mecanism de apărare şi autovindecare al organismului, fără de care corpul nu ar putea face faţă infecţiilor. În aceste condiţii putem considera că „febra este prietena sănătăţii noastre”. Din nefericire însă, majoritatea oamenilor au fost învăţaţi s-o privească exact pe dos, ca fiind un mare inamic al sănătăţii.

Ce greşeli fac oamenii când au febră? Vor s-o scadă!

Cea mai mare greşeală (care din păcate, vine în primul rând din ignoranţa medicilor, dar şi din lipsa de informare a pacienţilor) este că încearcă să suprime acest mecanism natural de apărare al organismului.
Imediat ce temperatura trece puţin peste 37°C, doctorii au obiceiul să îndoape pacienţii cu medicamente pentru scăzut febra, de obicei paracetamol, iar în unele cazuri, vă vine să credeţi sau nu, se prescriu din start antibiotice.

Ce se întâmplă când suprimi acest mecanism natural?

Se pot întâmpla doua lucruri:
1. Corpul încearcă din răsputeri să-şi ţină starea de febră, în ciuda tuturor medicamentelor administrate pentru scăderea febrei, iar până la urmă reuşeşte să omoare „invadatorii”. E cazul în care omul tot ia medicamente şi se enervează că nu-i scade febra, în loc să se bucure că organismul încă are resurse să se lupte cu invadatorii. În acest caz boala se vindecă, însă durează mai mult decât în mod normal – e acea răceală uşoară care nu mai trece o dată.
2. Organismul nu reuşeşte să câştige lupta cu „invadatorii”, iar organismul ajunge să rămână infectat de anumite mircoorganisme pe care sistemul imunitar nu le va mai ataca.
Ar mai fi şi a treia soluţie: moartea – când organismul nu face faţă provocării cu infecţia, iar
febra sare la peste 42°C.

Pe lângă aceste efecte nedorite, medicamentele prescrise de doctori au şi ele o serie de efecte dăunătoare asupra organismului, despre care pacienţii sunt mult prea rar informaţi (de obicei nu sunt deloc informaţi). Bineînţeles că în industria farmaceutică există mai multe medicamente împotriva răcelii, care au efecte secundare dăunătoare, însă noi ne vom ocupa doar de cele comune.

Efectele secundare ale medicamentelor

* Paracetamolul (acetoaminofenul – substanţă activă):
– În primul rând, când vorbim de febră, el nu face decât să prelungească boala suprimând
mecanismul natural al febrei.
– În al doilea rând, a fost publicat un studiu care a demonstrat faptul că paracetamolul suprimă
activitatea anticorpilor în lupta cu organismele patogene, făcând ca boala să dureze mai mult.
– În al treilea rând afectează ficatul, generând insuficienţă hepatică. În SUA se înregistrează în medie 450 de decese pe an din cauza insuficienţei hepatice generate de excesul de
paracetamol. Mai mult decât atât, asocierea paracetamolului cu alcoolul, dublează riscul de
infuficienţă hepatică.
– Afectează rinichii. Statisticile arată că 15% din persoanele care fac dializă, au ajuns în această situaţie din cauza efectului pe care paracetamolul şi aspirina l-au avut asupra rinichilor lor.
– Creşte riscul de astm, deoarece scade cantitatea de glutation (GSH) din organism – un
antioxidant care se găseşte în ţesutul plămânilor şi care are rolul de a proteja plămânii.
– Creşte riscul de hipertensiune. În urma unui studiu pe 8 ani, realizat pe 80.000 de femei
sănătoase (între 31 şi 50 de ani), s-a demonstrat că femeile care au luat medicamente cu
conţinut de acetaminofen şi ibuprofen mai mult de 22 de zile pe lună, au avut un risc de
hipertensiune cu 86% mai mare, decât femeile care nu luau deloc aceste medicamante.

* Ibuprofenul – substanţă activă din unele medicamente împotriva răcelii
– Într-un studiu făcut pe 10 ani, pe 114.000 femei sănătoase (între 22-85 de ani), în vederea identificării factorilor care contribuie la cancerul de sân, din acest lot 2400 de femei au făcut CANCER la sân în această perioadă. În urma investigaţilor oamenilor de ştiinţă a reieşit că administrarea zilnică de ibuprofen pentru 5 ani a crescut cu 50% riscul de cancer, în comparaţie cu femeile care nu luau. În cadrul aceluiaşi studiu a reieşit că femeile care au consumat aspirină zilnic pentru minim 5 ani, aveau un risc cu 80% mai mare de a dezvolta cancer la sân triplu negativ, decât femeile care nu consumau aspirină regulat.
– La fel ca paracetamolul, supradoza de ibuprofen intoxică ficatul, crescând riscul de insuficienţă hepatică şi icter.

* Aspirina
Deşi este mai rar prescrisă împotriva răcelii decât cele de mai sus, oamenii nu ezită să ia
aspirină când sunt bolnavi sau când simt orice alt tip de durere. Se pare că oamenii au uitat că atunci când iau aspirină, au de a face cu un medicament şi nu cu o bomboană. Iată ce ne arată studiile despre aspirină:
– Suprimă capacitatea globulelor albe de a distruge microbii.
– Este asociată cu Sindromul Reye, în special la copii sub 21 de ani.
– Creşte cu 27% riscul de a face ULCER, cel puţin aşa susţine un studiu făcut la Wester Sydney University, făcut pe 187 de pacienţi care consumau între 57 şi 325 de miligrame de aspirină pentru cel puţin o lună.

* Antibioticele
Antibioticele sunt un real PERICOL pentru sănătate, iar inconştienta cu care sunt consumate de oameni este de-a dreptul uimitoare. Este interesant că nici mulţi medici de familie nu au nicio rezervă în a prescrie antibiotice, chiar şi atunci când NU este cazul. Vă vine să credeţi sau nu, unii medici prescriu antibiotice preventiv, chiar dacă în acel moment nu există infecţie bacteriană puternică în organism care necesită antibiotice, ci e infecţie cu virus. Dacă am ajuns să luăm antibiotice pentru roşu în gât, mai avem puţin şi le luăm direct când suntem sănătoşi, vezi Doamne, pentru a preveni îmbolnăvirea.
Totuşi, în cazul în care mai sunt oameni, care nu sunt conştienţi de pericolul antibioticelor,
urmăriţi câteva din modurile în care afectează ele sănătatea:
– Dezechilibrează flora intestinală, deoarece omoară bacteriile benefice (probiotice) din intestin şi încurajează dezvoltarea florei patogene, din care face parte şi ciuperca Candida Albicans. De la acest dezechilibru şi de la infecţia cu Candida, poate apărea o întreagă gamă de afecţiuni: de la intestin iritabil până la CANCER. Mai multe despre acestea găsiţi în articolul despre „Candidoza sau sindromul antibioticelor”.
– Distrugerea sistemului imunitar, ca urmare a dezechilibrării florei intestinale – care este de
fapt pilonul de bază al imunităţii.
– Prin administrarea antibioticelor pentru cea mai mică infecţie bacteriană (care nu necesită
antibiotice, însă zicem c-o luăm preventiv ca să nu se agraveze răceala) vom face ca bacteriile să devină rezistente la antibiotice, iar următoarele îmbolnăviri vor fi din ce în ce mai severe şi chiar dacă vom lua atunci antibiotic, el nu va mai avea niciun efect, deoarece bacteriile au dezvoltat rezistenţă.
– Un studiu realizat pe 3 milioane de persoane în 2008 a demonstrat că persoanele care iau antibiotice de 2-5 ori pe an, au un risc cu 27% mai mare de a face cancer, în timp ce persoanele care iau de mai mult de 6 ori pe an antibiotice au un risc cu 37% mai mare de a face cancer, decât persoanele care nu iau antibiotice.
(Dacă „cineva” îmi recomandă să mă îndop preventiv cu medicamente când abia am febră de 38°C de la o răceală, ca să nu urce mai tare, îi recomand şi eu lui să ia antibiotice încă de pe acuma – tot aşa preventiv, ca nu cumva să facă febră. Cam ăsta ar fi principiul).

Aşadar, probabil vă întrebaţi ce fac când am febră?
După cum am mai spus, ferba este un mecanism natural de apărare al organismului care ne
ajută să luptăm împotriva invadatorilor. Ea este „prietena sănătăţii noastre” şi trebuie să ne
folosim de ea cât mai înţelept cu putinţă pentru a ne păstra o stare de sănătate cât mai bună.

Poate febra să ne facă rău?

Orice s-ar întâmpla, NU trebuie să uităm niciodată că febra poate fi mortală, însă nu când este sub 40°C. Doar când infecţia persistă şi febra trece peste pragul de 40°C, ea devine periculoasă şi este necesar să intervenim cu medicamente pentru a o scădea. ÎNSĂ când aceasta este sub 40°C (cum este în majoritatea cazurilor), ea este un mecanism natural de VINDECARE al organismului.

Totuşi, ce TREBUIE să facem când avem febră?

În primul rând este absolut necesar ca febra să fie foarte atent SUPRAVEGHEATĂ, deoarece când urcă peste 40°C ea reprezintă un pericol pentru sănătate şi este necesar să se intervină cu medicaţie.
Până atunci însă avem la îndemână o grămadă de tratamente 100% naturale şi fără efecte secundare, care ne ajută să facem faţă cu brio răcelii. Iată care sunt acestea:

Tratamente naturale împotriva răcelii

Tot ce trebuie să facem este să ajutăm organismul să-şi desfăşoare cât mai bine procesele naturale de autovindecare, adică să creăm condiţiile perfecte pentru ca sistemul imunitar să lucreze eficient. Aşadar principala armă pe care ne vom axa împotriva bolilor este sistemul imunitar.

I. Dieta – sau tratamentul prin alimentaţie

„Medicamentul să-ţi fie hrană, şi hrana să-ţi fie medicamentul” – spunea Hippocat, părintele medicinei, acum aproximativ 2500 de ani. Aşadar, la fel ca pentru toate bolile, tratamentul răcelii se porneşte în primul rând de la DIETĂ.

a) Eliminarea zahărului din dietă, cel puţin pe perioada bolii.
Principala problemă în ceea ce priveşte carbohidraţii simpli (zahăr, glucoză, fructoză, galactoză etc. – noi le voi numi generic pe toate „zahăr”), este că suprimă drastic activitatea sistemului imunitar:
– Scade cu 50% eficienţa celulelor macrofage – cele responsabile pentru mecanismul de
fagocitoză (procesul prin care globulele albe „mănacă” organismele patogene – bacterii
visursuri, sau fungi)
– Urcă nivelul de insulină din sânge, iar acest lucru inhibă secreţia hormonului de creştere (GH) – care este strâns legat de buna funcţionare a sistemului imunitar.
– Scade cu 40% capacitatea tuturor leucocitelor de a omorî microbii.
– Hrăneşte organismele dăunătoare din intestin (flora de putrefacţie) şi în acelaşi timp
omoară „bacteriile bune” (probiotice), lucru care duce la scăderea imunităţii.

Zahărul dăunează şi persoanelor sănătoase slăbindu-le imunitatea, însă este cu atât mai
dăunător persoanelor deja bolnave. Astfel că el nu ar trebui consumat în exces nici de cei
sănătoşi, şi cu atât mai puţin de cei bolnavi.
Din aceste motive, pe perioada cât suntem bolnavi ar fi bine să încercăm să reducem consumul de carbohidraţi, însă mai ales cantitatea de carbohidraţi simpli şi cu index glicemic mare (zahăr, glucoză, fructoză, dulciuri, prăjituri, inclusiv mierea de albine), deoarece aceştia se absorb mult prea repede şi dezechilibrează sistemul imunitar.

Totuşi pentru a ne asigura necesarul de carbohidraţi pe perioada bolii putem consuma carbohidraţi complecşi, care se absorb lent şi nu dezechilibrează sistemul imunitar (pâine, legume, cereale, leguminoase etc.).

Aşadar, pe perioada răcelii vom avea o dietă:
– Fără zahăr, dulciuri, miere, prăjituri sau ciocolată.
– Fără sucuri (mai ales că unele băuturi „răcoritoare” conţin 7 linguriţe de zahăr la 250ml)
– Fără exces de fructe dulci – conţin fructoză şi de aceea ar fi bine să nu exagerăm cu ele în
timpul răcelii. Bineînţeles că cele sărace în fructoză (cum e LĂMÂIA) sunt chiar recoamndate.

b) Consumul de alimente bogate în vitamine şi minerale
În lupta cu „invadatorii” organismul face o risipă de energie şi nutrienţi, în special de vitamină C. De aceea noi trebuie să optăm pentru o dietă cât mai bogată în vitamine şi minerale.

1) Vitamina C
În ceea ce priveşte vitamina C, ea este esenţială deoarece sistemul imunitar are nevoie de o cantitate mare de vitamină C pentru a funcţiona, şi, aşa cum am mai spus, celulele sistemului imunitar (leucocitele) au nevoie de patru ori mai multă vitamină C decât o celulă normală. Din acest motiv vitamina C este esenţială pe parcursul bolilor, iar când spun vitamina C mă refer la cea din ALIMENTE şi nu la cea din PASTILE.

Acid ascorbic faţă de vitamina C
Suplimentele (pastilele) de vitamină C conţin în general doar acid ascorbic, deşi pe etichetă scrie Vitamina C.
Pe de altă parte, vitamina C provenită din alimente este formată din: Rutină, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P şi Acid Ascorbic.
Aşadar vitamina C din suplimente NU este aceeaşi cu vitamina C din alimente (acest principiu e valabil şi pentru alţi nutrienţi).

(Necesarul zilnic de vitamină C pentru un om sănătos este de 60 mg)

2) Zincul
Alături de vitamina C, zincul este esenţial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi are de asemena şiproprietăţi antioxidante. Dacă vitamina C este denumită metaforic „vitamina imunităţii”, zincul poate fi considerat „mineralul imunităţii” .
Zincul joacă un rol important, atât pentru prevenirea infecţiilor la oamenii sănătoşi (prin menţinerea imunităţii puternice), dar este cu atât mai important în timpul febrei când sistemul imunitar este suprasolicitat.

Totuşi supradoza de zinc, care apare când se administrează doze de peste 150 mg până la 450 mg zinc, poate fi periculoasă pentru sănătate, motiv pentru care este indicat să ne axăm pe sursele naturale de zinc în defavoarea celor artificiale, adică să ne axăm pe ALIMENTELE bogate în zinc mai degrabă decât pe suplimente. Mai mult decât atât, sursele naturale de zinc au o biodisponibilitate mai mare decât zincul din suplimente, adică este absorbit mai bine şi organismul se poate folosi mai eficient de el (la fel se întâmplă cu majoritatea nutrienţilor proveniţi din surse naturale, în comparaţie cu cei proveniţi din suplimente).
Necesarul zilnic de zinc pentru un om sănătos este de 15 mg.

* Alimente bogate în antioxidanţi

Pe lângă alimente care conţin vitamina C şi zinc, ar fi bine să consumăm alimente bogate în ceilalţi ANTIOXIDANŢI (ex. Vitamină A, Vitamină E, Co. Q10, Luteină, Licopen, Seleniu, Cisteină, Zinc etc.) – substanţe care apără organismul împotriva radicalilor liberi şi susţin activitatea sistemului imunitar.
În ceea ce priveşte asimilarea necesarului de antioxidanţi, cea mai bună alegere o reprezintă salata de legume.
Aşadar alimentaţia pe timp de răceală ar fi bine să conţină zilnic cel puţin o salată de legume (minumim cinci sortimente de legume), fiind o sursă excelentă de antioxidanţi – care ne vor întări sistemul imunitar pe perioada bolii. Deşi antioxidanţii se găsesc şi în fructe, ar fi bine să nu exagerăm cu ele, ci să optăm pentru antioxidanţii din legume,deoarece excesul de fructoză nu este benefic pe timp de boală.

c) Consumul de apă – cel puţin 2 litri pe zi.
În timpul luptei cu infecţiile corpul transpiră mult şi pierde multă apă, riscând să se desihrateze. Pe lângă asta,persoanele care au febră nu mai percep atât de bine senzaţia de sete. De aceea trebuie să consumăm suficientă apă, chiar dacă nu resimţim foarte tare senzaţia de sete.
Atenţie: se consumă minimum 2 litri APĂ, şi nu 2 litri de LICHIDE, deoarce şi băuturile „răcoritoare” şi „vodca” sunt lichide, însă ele nu ne vor ajuta să ne vindecăm.

d) Folosirea alimentelor şi plantelor cu efecte antimicrobiene.
* Usturoiul şi ceapa:
Usturoiul este considerat de către unii specialişti ca fiind „regele alimentelor”, din cauza efectelor vindecătoare miraculoase pe care le are.
Substanţa activă numită ALICINĂ (care se găseşte în special în usturoi, dar şi în ceapă) are un efect antibacterian, antiviral, antiparazitar şi antifungic natural, ajutând organismul în lupta cu „invadatorii”, fără a avea efecte dăunătoare (cum au antibioticele sau alte medicamente de sinteză). Pe lângă acestea, usturoiul şi ceapa au şi alte efecte benefice printre care: scăderea colesterolului „rău”(LDL), scăderea hipertensiunii, subţierea sângelui, şi nu în ulltimul rând au efect antioxidant (protejează împotriva radicalilor liberi).
Atenţie: aici vorbim de usturoiul consumat crud şi nu de usturoiul din capsule.

* Propolisul:
La fel ca usturoiul este un antibiotic şi antiviral natural. Pe lângă acestea, porpolisul întăreşte sistemul imunitar prin stimularea producerii de globule albe. Mai mult decât atât, studiile arată că propolisul are efect antiinflamator, antialergic şi nu în ultimul rând, efect antitumoral (anticancer) provocând moartea celulelor canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase.

* Echinaceea
Întăreşte sistemul imunitar prin:
– stimularea fagocitozei (procesul prin care fagocitele „mănâncă” organismele străine care au
invadat corpul)
– creşterea eficienţei limfocitelor în lupta cu raceala .
Domnia ta, cand ai fost lovit ultima data de RACEALA ???

Asadar sa recapitulam:

Pe perioada racelii…

1. Eliminam total zaharurile simple din dieta (zahar, dulciuri, sucuri).

2. Consumam salate si alte alimente bogate in vitamine si minerale (in special vitamina C si zinc).

3. Consumam alimente si plante antibacteriene: usuroi, ceapa, propolis, echinaceea, musetel cimbru etc..

4. Ne asiguram odihna necesara.

5. Eliminam acumularile de mucus din nas si gat.

6. Ne asiguram necesarul de Vitamina D.

7. Optional: incercam “Leacurile babesti” pentru a grabi vindecarea.

Sursa : internetul .

Weekend placut !

O zi minunata !15319274_586723341520566_2125114102146920009_nWeekend plin de viata !

Aliosa .

12 comentarii »

  1. @ ALLL !!!
    Buna dimineata ! 🙂
    Daca tot ai ajuns pana AICI 🙂
    ori vizionezi si asculti videoclipul in casuta-mi virtuala 🙂

    ori il iei cu TINE 🙂
    caci altfel, NICI nu STII ce PIERZI ………..
    Weekend placut ! 🙂
    Aliosa 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 11/03/2017 @ 8:32 am | Răspunde

  2. Buna dimineata, multumim pentru sfaturi ! 🙂
    Un sfarsit de saptamana minunat ! 🙂

    Apreciază

    Comentariu de lacrimaroua — 11/03/2017 @ 9:28 am | Răspunde

  3. Bună dimineața, Alioșa! Trebuie să recunosc că am aflat aici lucruri noi și interesante despre răceală și combaterea ei. „Păcatul” meu este aspirina, din care iau zilnic două tablete, dar încă nu am avut reacții neplăcute deși o fac de câteva decenii. Răceala mă încearcă mai ales vara, însă o tratez cu… indiferență. 😉
    Am văzut cazuri în care, la febră mare, unii părinți își bagă copiii în cada cu apă rece, unde mai adaugă și toată gheața de care dispun. Bănuiesc că nu-i o soluție sănătoasă, mai ales că n-am văzut-o decât în filme „inspirate din realitate”. Și eu cred că alimentația e cea mai bună medicație, atât ca prevenire cât și pentru tratare. 🙂
    Un sfârșit de săptămână binecuvântat și benefic, Sandule! 🙂

    Apreciază

    Comentariu de racoltapetru6 — 11/03/2017 @ 10:26 am | Răspunde

    • Salut Petru !
      Ma bucur ca ai gasit aici ” lucruri noi si interesante despre RACEALA si combaterea ei ” ! 🙂
      Adevarul este ca EU chiar sunt un pic RACIT 😦 dar NU am FEBRA deloc asa ca,
      am inceput sa ma TRATEZ cu un PREPARAT facut de mine in urma cu cateva zile
      si care consta dintr-un AMESTEC de ceapa, usturoi, ardei iute, miere de albine si otet intr-o anume cantitate ,
      amestec tinut intr-un borcan mare, in frigider ! 🙂
      Cand inghit o lingura, imi iese pe NARI iuteala iar caile respiratorii se desfunda urgent ! 🙂
      Cel mai bine ar fi sa NU RACIM niciodata ! 🙂
      Si eu iti doresc un sfarsit de saptamana binecuvantat si benefic ! 🙂
      La mine, este o vreme URATA 😦 ieri a PLOUAT, azi PLOUA ! 😦 asa ca,
      stau in casa desi sotia a insistat sa merg cu ea la o prietena …….
      Sandu 🙂

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 11/03/2017 @ 10:53 am | Răspunde

  4. Buna ziua ! Utile sfaturi, eu chiar nu am stiut de dulciuri. Multumesc frumos !
    O zi frumoasa, binecuvantata alaturi de cei dragi ! 🙂

    Apreciază

    Comentariu de Ileana — 11/03/2017 @ 12:11 pm | Răspunde

  5. @ ALLL !!!

    Weekend frumos ca si interpreta de mai sus !!! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa 🙂 ❤ 🙂

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 11/03/2017 @ 4:03 pm | Răspunde

  6. una serena domenica Aliosa.
    Un caro saluto

    Apreciază

    Comentariu de newwhitebear — 11/03/2017 @ 11:42 pm | Răspunde

    • Buongiorno Gian Paolo !
      Grazie della visita e desideri ! 🙂
      Una serena domanica anche a te ! 🙂
      Aliosa 🙂

      Apreciază

      Comentariu de Aliosa — 12/03/2017 @ 7:59 am | Răspunde

  7. @ ALLL !!!
    Inainte de a incepe sa ma enerveze,
    ca tema de fata NU prea va intereseaza ,
    dovada ca NU s-a dorit sa se comenteze ,
    constatare trista ce ma socheza,
    voi POSTA ca un grijuliu barbat,
    ce mi-a trimis prin e-mail un MEDIC bucurestean de vaza,
    ce doreste sa ramana in anonimat :

    ” Medicamente care ucid

    Romania este, si la capitolul medicamente, un „sat fara caini”, un maidan pe care vin si se joaca cu sanatatea si viata „prostimii” sute si sute de fabricanti de medicamente, de medici si farmacisti!!! Bani sa iasa. si ies fara numar!!! Oameni buni, daca de voi nu va intereseaza. macar copiilor vostri le puteti salva viata!!!

    Incepem acum o serie de dezvaluiri socante,unele incredibile, referitoare la medicamentele romanilor, unele dintre acestea fiind doar ale romanilor pentru ca lumea normala, tarile civilizate. le-au interzis ca sa nu mai moara oamenii!!!

    Primul pe lista este.”medicamentul saracului” sau celebrul Algocalmin ! 😦
    Piata algocalminului din Romania este estimata la peste 11 milioane de dolari anual. Pretul mic l-a transformat in calmantul nr. 1 pentru romani. Un adevarat „medicament al saracului”, spun medicii. Licenta pentru denumirea de „algocalmin” este detinuta de fosta fabrica de medicamente SICOMED.In anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licenta si astfel, doar datorita algocalminului le-au crescut vanzarile cu peste. 1.000 de procente. Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe baza de metamizol aduce, de departe, cele mai substantiale profituri. Din aceasta piata, au reusit sa prinda felii importante si alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o alta denumire.

    Algocalminul se mai numeste si algozone, si este produs de Ozone Romania .
    Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandarile careia suntem obligati sa tinem cont, nu a restrictionat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea tarilor europene l-au interzis de mai multi ani. Studiile au demostrat cametamizolul din algocalmin poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, o boala. mortala care debuteaza ca o infectie supraacuta. Boala distruge celulele din maduva osoasa, altfel spus . tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sangelui.
    Mai periculoase decat algocalminul, sustin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc in componenta, alaturi de metamizol o a doua substanta activa. De departe,

    Piafenul(metamizol si antispastic) este cel mai riscant de administrat.
    Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol si cofeina. Ambele se vand la liber in farmaciile romanesti, fara niciun fel de restrictii. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, inca din 1977. Din aceeasi perioada dateaza si decizia statului suedez de interzicere a calmantului. Azi substanta din care se face”calmantul saracului” din Romania este interzisa in Danemarca, Belgia – unde trecuta la rubrica otravuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – incepand cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa si Statele Unite!!!
    Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent in Romania, se mai regasesc

    Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanta denumitanoramidopirina metansulfonat si fenilbutazona,

    Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc.,
    care au la baza fenilbutazona. In plus, pe piata romaneasca se gasesc si combinatii ce contin Scobutil Compus sau aminofenazona -Aminofenazona L, Lizadon.

    Piroxicamul si Aulinul sunt si ele pe lista neagra a Agentiei Europene a Medicamentului.

    Aulinul este un alt medicament care poate ucide si totusi este vandut la liber in farmaciile romanesti. Mai grav, Aulinul este vandut si in formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate ca riscul este si mai mare. Aulinul este interzis in tari precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat ca provoca frecvent .insuficienta hepatica mortala!!! Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor, durerilor menstruale. Aulin se numara printre cele mai cautate si utilizate medicamente in Romania, datorita efectelor sale calmante imediate. Putini insa stiu ca substanta activa continuta de Aulin, denumita nimesulid, poate fi. mortala.

    Acum poate intelegeti mai bine de ce am corelat de la bun inceput Codex Alimentarius de industria farmaceutica de pe planeta!

    Poate asa vedeti mai clar de ce miliardarii Americii si ai Europei – nu toti, ca sa nu mergem cu prostii la tribunal sau sa ne calce masina mai repede – de ce aceste „forte ale banului si raului” vor inlocuirea usturoiului, a mentei si a ceaiului de tei cu. produsele minunate si clar. vindecatoare ale concernelor farmaceutice!!!
    Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeana a Medicamentului a reluat, spre analiza, nimesulidul, in vederea retragerii sale de pe teritoriul intregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restrictionat chiar si in tara producatoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranta Medicamentelor a atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta.
    In Romania . este la mare pret pentru ca sanatatea sau chiar viata copiilor nostri. nu e la pret european. Daca tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni. de ce sa nu punem accent pe romani?

    Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în. România!!!

    Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc in care se fac bani, multi bani, pe sanatatea si chiar viata.”prostimii” Europei! „Prostimea”, adica ce a ajuns poporul roman in ultimii 21 de ani, este doar. o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state. Vreti exemple? Vreti sa ne salvam macar copiii daca pentru multi dintre noi este prea tarziu? Luati hartie si ceva de scris:
    Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt in joc?
    Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca producând tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri vindecatoare” sunt prosti, sunt rai sau sunt doar. platiti bine?
    . În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou -născuţilor.
    . Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru ca la romani merge perfect ceea ce este interzis la nemti. Medicamentul este în continuare prescris de medicii nostri şi se găseşte în farmacii.
    . În 1984 ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus la malformaţii foarte grave ale nou-nascutilor. Peste 50% dintre mamele care, in timpul sarcinii, au luat Roacutan, au nascut copii malformati!!! Roacutan este prescris în continuare de. doctorii români.
    . Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania, in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.
    . Ketotifen – un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii.

    Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.
    . Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
    . Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.
    . Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat in Romania .
    . Sunt foarte putini din pacate cei care au curajul, inconstienta sau posibilitatea sa spuna lucrurilor pe nume.

    „Afacerea” medicamentelor care „ucid lent” este una de succes: sute si sute de miliarde de dolari sau euro in fiecare an !!! 😦 😦 😦

    Cu ceva timp in urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer
    – cea care produce de exemplu „minunatia” Viagra a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piaţă. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer , el a publicat cu duzina în reviste medicale de specialitate articole fără niciun dram de adevăr.
    Cititi si dati mai departe … si……………… NU le mai luati !!!
    O duminica mai frumoasa ca la mine unde-a frig, ceata si sta sa ploua !!! 😦 😦 😦
    Aliosa 😦 😦 😦

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 12/03/2017 @ 8:19 am | Răspunde

  8. @ ALLL !!!

    Aliosa 😦 😦 😦

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa — 12/03/2017 @ 8:31 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.