Alioşa ” File de Jurnal ”

16/03/2017

Despre PROSTIE , PROSTI , DESTEPTI si………,ce poate urma………………

Filed under: generale — Aliosa @ 10:32 am

In loc de motto:

Buna dimineata si o zi cu multe bucurii !
buon-giorno-cari-amiciGood Morning si o CAFELUTA !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din gandirea populara, chiar de o sa doara, reamintesc cateva proverbe, ca sa nu spun alte vorbe ! 🙂

” PROSTUL nu e PROST destul, daca nu e si FUDUL ” ;
” Cu PROSTUL sa nu te pui ca are MINTEA mereu odihnita ” ;
” Sa te fereasca DUMNEZEU de omul PROST ” ;
” E PROST de bubuie, dar la HOTII, mintea ii merge”;
” E atat de PROST, incat nu stie cum il cheama cu buletinul in mana” .

– De ce merg treburile PROST in ” Romania lucrului bine facut ” ?

PREMIEZ virtual persoana care va RASPUNDE sincer si in limitele decentei la aceasta de bun simt INTREBARE !
Daca vor fi mai multe PERSOANE care vor RASPUNDE, le voi PREMIA pe TOATE !

In cele ce urmeaza, voi publica un ARTICOL incitant al unui economist cunoscut, despre cât de periculoși pot fi PROSTII și dacă poți să lupți cu ei .
Italianull Carlo CIPOLLA

https://it.wikipedia.org/wiki/Carlo_M._Cipolla

a argumentat foarte bine natura PROSTIEI.
Anii lungi de cercetări, l-au ajutat să formuleze 5 (cinci) legi universale, funcționabile în orice societate. S-a dovedit că PROSTIA în sine este cu mult mai periculoasă decât ne-am obișnuit noi să credem iar in ” Romania lucrului bine facut „ ar trebui considerata ca ATENTAT la SIGURANTA NATIONALA a PATRIEI si urmarita peste tot de organele statului cu atributii in domeniul SIGURANTEI NATIONALE caci altfel, se DUCE de RAPA munca adevaratilor ROMANI care la 1 DECEMBRIE 1918 au UNIT sub DRAPELUL sfant al PATRIEI MAMA, ROMANIA, toate PROVINCIILE ROMANESTI luate ANTERIOR prin forta armelor de vecinii hrapareti , lacomi si obedienti

” Legile PROSTIEI de Carlo CIPOLLA .

@ Prima lege a prostiei – Omul subestimează numărul idioților care-l înconjoară.
Sună ca o banalitate și un snobism șters, dar viața ne dovedește contrariul. Oricât de mult nu ați aprecia pe cineva, vă veți ciocni de următoarea situație: omul care arăta deștept și rational se adeverește a fi un idot nemaiîntâlnit. Proștii apar întotdeauna în cele mai nepotrivite locuri și la cel mai nepotrivit moment, ca să dea toate planurile peste cap.

@@ A doua lege a prostiei – Probabilitatea ca un om să fie prost nu depinde de alte calități ale sale.
Ani de observări și experimente m-au adus la concluzia că oamenii nu sunt deopotrivă: unii sunt proști, alții nu, și acestă calitate este de la natură și nu depinde de factorii culturali. Omul este prost așa cum este roșcat sau are grupa I de sânge. Așa s-a născut – după voința Celui de Sus, dacă vreți.
Educația nu are nimic în comun cu probabilitatea de a avea un anumit număr de proști în societate. Acest lucru a fost dovedit de nenumărate experimente în universități, pe cinci categorii: studenți, lucrători de birou, personal de serviciu, personal din administrație și profesori. Când am analizat grupul personalului slab calificat, numărul proștilor s-a dovedit a fi mai mare, ceea ce mă și așteptam (Prima lege) și dădeam vina pe condiția socială, sărăcie, izolare, educație insuficientă. Dar, mergând mai departe pe scara socială, același raport l-am văzut printre lucrătorii cu muncă de birou și studenți.
Și mai impresionant a fost să se constate aceleași cifre și printre profesori – nu contează că am luat profesori din provincie sau din universități: același procentaj dintre profesori s-au dovedit a fi proști. Am fost atât de uimit de rezultate, încât am hotărât să fac experimentul și pe elita intelectuală, a laureaților premiilor Nobel. Rezultatul a confirmat super-puterea naturii: același număr de laureați au fost proști.
Ideea pe care o lansează legea a doua este greu de acceptat, dar numeroasele experimente confirmă că avem dreptate. Feministele susțin legea a doua, pentru că aceasta spune că proaste printre femei sunt tot atâtea cât și printre bărbați. Locuitorii țărilor din lumea a treia se consolează cu faptul că țările dezvoltate nu sunt chiar atât de dezvoltate. Concluziile legii a doua sperie: vă veți integra în înalta societate britanică sau vă veți muta în Polinezia, împrietenindu-vă cu vânătorii de capete locali; vă veți închide în mănăstire sau vă veți petrece restul vieții în cazinouri, în prezenta unor femei decăzute – oriunde veți fi nevoit să vă ciocniți de același număr de idioți, care (Prima lege) vă va depăși așteptările.

@@@ A treia lege a prostiei –
PROSTUL este acea persoană ale cărei acțiuni duc la pierderi pentru alți oameni sau grupuri de oameni și nu aduc beneficii actantului sau chiar se transformă în evenimente negative pentru el. Legea a treia presupune că toți oamenii se împart în 4 grupuri:
naivi (N), deștepți (D), infractori (I) și proști (P).
Dacă Vasile acționează în așa fel încât suportă pierderi, dar îi aduce beneficii lui Petru, atunci el face parte din categoria naivilor (Zona N). Dacă Vasile face ceva care îi aduce beneficii și lui, și lui Petru este deștept, pentru că a acționat deștept (Zona D). Dacă acțiunile lui Vasile îi aduc beneficii numai lui insusi, iar Petru are de suferit de pe urma lor, atunci Vasile este infractor. Și, în final, dacă Vasile se află în Zona P, sunt pierderi de ambele părți. Nu e greu de imaginat amploarea daunelor pe care le pot provoca proștii, nimerind la conducere și având autoritate politică și socială.
Dar, trebuie specificat ce anume îl face pe un prost periculos.
Oamenii proști sunt periculoși pentru că oamenii raționali cu greu pot deduce logic un comportament irațional. Un om deștept poate să înțeleagă logica infractorului, pentru că infractorul este rațional – el pur și simplu vrea să primească cat mai mult câștig, cu toate că nu este suficient de deștept ca să câștige singur. Infractorul este previzibil, de aceea poți face sistem de apărare.
Să prognozezi acțiunile unui prost nu poți; el îți va face rău fără vreun motiv, fără scop, fără plan, în cel mai neașteptat loc, în cel mai nepotrivit moment. Nu aveți tehnici de a anticipa atacul lui. Într-o confruntare cu un prost, cel deștept se lasă pe mâna prostului, o ființă întâmplătoare, cu reguli neînțelese de deștepti.
Atacul prostului, de obicei, te ia prin surprindere. Chiar și atunci când atacul este evident, ți-e greu să te aperi de el, pentru că nu are o structură rațională.
Despre asta a scris Schiller: “Împotriva prostiei, chiar și zeii sunt neputincioși.”

@@@@ A patra lege a prostiei –
DESTEPTII subestimează mereu potențialul distructiv al proștilor. Să fii deștept și să uiți că ai de-a face cu un prost, în orice moment al zilei, în orice loc și în orice circumstanțe înseamnă să comiți o eroare care te va costa foarte scump.
Naivii din zona N nu pot recunoaște de obicei pericolul proștilor din zona P, ceea ce nu e de mirare. E de mirare faptul că proștii sunt subestimați și de deștepți, și de infractori. În prezența unui prost, ei se relaxează și se bucură de superioritatea lor intelectuală, în loc să se concentreze și să ducă pierderile la minimum atunci când prostul va trăzni ceva.
Un stereotip răspândit – că prostul își dăunează doar lui însuși.
Nu. Nu trebuie să confunzi proștii cu naivii neajutorați. Niciodată nu faceți alianță cu proștii, imaginându-vă că-i puteți folosi pentru propriiile beneficii – dacă veți face așa, pesemne că nu înțelegeți natura prostiei. În acest fel, le oferiți proștilor un câmp pe care pot să facă tot ce vor și să aducă daune mari.

@@@@@ A cincea legea a prostiei –
PROSTUL este cel mai periculos tip de personalitate.
Prostul e mai periculos decât infractorul. Rezultatele acțiunilor unui infractor perfect – o simplă trecere a bunurilor materiale de la un om la altul. Societății nu-i este nici mai cald, nici mai frig de la asta. Dacă toți membrii acestei societăți ar fi fost infractori ideali, ea ar fi putrezit încet, dar nu ar fi fost o catastrofă. Întreg sistemul ar fi fost redus la transferul de bogăție în favoarea celor care acționează de dragul acesteia și, luând în considerare că toți ar fi fost infractori, sistemul s-ar fi bucurat de stabilitate. Acest lucru poate fi ușor observat la țările unde conducerea este coruptă, iar cetățenii mereu încalcă legile.
Atunci când în scenă intră proștii, tabloul se schimbă. Ei aduc pagube, fără a avea beneficii. Bogăția este distrusă, societatea trăiește în sărăcie.
Sursa : Internetul .

ISTORIA ne arata ca, in orice perioada, tara progreseaza atunci cand la conducere sunt suficient de multi oameni DESTEPTI , care sa rețina PROSTII activi si sa nu le permita sa distruga ceea ce au creat inaintasii DESTEPTI .
Intr-o TARA in regres, PROSTII sunt la fel de multi, dar la toate nivelurile de conducere observam o crestere a numarului de infractori PROSTI printre ceilalti cetateni – naivi prostuti. Această schimbare cu siguranta creste urmările distructive ale actiunilor PROSTILOR si toata TARA de duce incet dar sigur in prapastie !
Domnia Ta, care ai avut rabdarea sa CITETI totul pana aici, ce parere ai,asa, in general, despre LEGILE PROSTIEI ( Carlo CIPOLLA) si in special despre PROSTI ?
Multumesc anticipat pentru RASPUNS !buon giovedi !

Aliosa.

21 comentarii »

 1. Buna ziua Aliosa, foarte interesanta postarea ta.
  Imi amintesc o zicala a lui Albert Einstein, printre multele citate pe care le postez pe la mine(ma pasioneaza sa aflu de la oameni destepti cu toate ca prostia-mi nu se vindeca, ha, ha, ha):

  „Doar două lucruri sunt infinite, universul și prostia umană, însă nu sunt sigur de primul”.

  Ceva asemănător a spus și Heinrich Heine:
  „În lume sunt mai mulți proști decât oameni.”

  https://lh3.googleusercontent.com/v0jpNxGtTG3974XoKkLhpqFmGFmwFzCp5agxQ5jdMrRXgn412fSYsxuK2EtZWJkkEMKQIA=s161
  ” PROSTIA se zbate mereu sa ajunga in primele randuri pentru a fi observata ”
  ( Regina Elisabeta a Romaniei ) .

  Si un aforism al lui Balzac care mi-a placut mie tare mult :
  „Mulți oameni prefăcuți își pun prostia la adăpost prin obrăznicie;
  repede-i și tu, și o să se întâmple cu ei ceea ce i se întâmplă balonului împuns cu acul.”
  Honore de Balzac
  Pacat ca eu sunt atat de proasta incat nu gasesc acul pentru balon, probabil pentru ca am facut religie de mica si dragostea pentru Dumnezeu m-a infranat de la multe rautati.

  Si un banc la subiect :

  Vine un tip cu un copil la doctor:
  – Doctore, copilul meu are un an, dar pana acum inca nu a deschis ochii mai bine.
  Doctorul:
  – Cred ca ochii trebuie sa-i deschideti dvs. Copilul e CHINEZ !

  O zi de Joi binecuvantata. ❤

  Comentariu de Beta — 16/03/2017 @ 3:25 pm | Răspunde

  • Buna ziua Anda !
   Scuze pentru intarzierea raspunsului dar agenda de lucru de azi,
   mi-a fost prea inarcata, timpul a trecut nemilos de repede, pranzul l-am servit la un local cu retete culinare grozave
   si abia acum am avut posibilitatea sa deschid laptopul .
   Dupa cum am anticipat, lumea nu prea s-a inghesuit sa RASPUNDA la INTREBAREA din finalul postarii asa ca,
   sarcina mea s-a usurat tare mult in sensul respectarii PROMISIUNII facute,
   aceea de a PREMIA toate persoanele virtuale ce vor avea placerea sa dea acel raspuns .
   RASPUNSU domniei tale este amplu, la obiect si plin de invataminte iar pentru asta,
   din toata ❤ si cu toata sinceritatea, iti ofer PREMIUL promis ,
   un videoclip superb, cu o melodie placuta si multe flori frumoase !!! 🙂 🙂 🙂

   CITATELE postate merita toata lauda,
   URAREA ilustrata este superba si generatoare de credinta,
   iar BANCUL, este super-tare ! 🙂
   O seara de JOI cat mai placuta ,
   o zi de VINERI cu pofta de viata
   si un sfarsit de saptamana BINECUVANTAT intregii FAMILII ! 🙂
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 16/03/2017 @ 6:26 pm | Răspunde

 2. @ Alll !!!

  Se strange LATUL,
  e amar ZATUL,
  anii TINERETII s-au DUS 😦
  EU, as mai avea multe de SPUS 🙂
  dar, SUFLETUL mi-este BOLNAV…..,

  BOLILE imi dau TARCOALE,
  iar un vecin tare GALCEAV,
  vorbeste-ntruna, la-NTAMPLARE !!! 🙂 😦 🙂
  MUZA-mi spune sa mai TAC,
  ca tot nu o sa fac pe PLAC,
  persoanelor VIRTUALE ,
  de dau vorbele-n RASCOALE !!! 🙂 😦 🙂
  Weekend placut ! 🙂
  Aliosa 🙂 😦 🙂

  Comentariu de Aliosa — 17/03/2017 @ 9:58 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!!
  Dintre zecile de STIRI, am retinut pentru voi si posteritate pe urmatoarele :

  1) Premierul Romaniei, Sorin GRINDEANU, a ANULAT OUG emisa de cabinetul de ” tehnocrati” RATATI condus de omul lui Johannis&Soros,OUG emisa anul trecut prin care, TRADATORII de NEAM si TARA au INCHEIAT fara LICITATIE PUBLICA 😦 si fara APROBAREA PARLAMENTULUI 😦 ( e la MINTEA PROSTULUI de ce a facut Dacian Julien Ciolos pe SESTACHE acea NENOROCITA tranzactie in valoare de 1,6 MILIARDE de EURO pentru CUMPARAREA din OLANDA a 4 ( patru) NAVE de RAZBOI ( corvete) mai bine le spuneau „CURVETE” 🙂 🙂 🙂 )
  Culmea TRADARII de NEAM si TARA consta in faptul ca acele CORVETE se FABRICA in ROMANIA de catre FIRME ROMANESTI 🙂 🙂 🙂
  DAR, cel „parasutat „de la Bruxelles direct la Palatul Victoria imediat dupa tragedia de la COLECTIV ( 30 oct.2015) cu SCOP precis de a SABOTA dezvoltarea ROMANIEI ( NU a atras NICI un EURO din FONDURILE EUROPENE destinate ROMANIA 😦 , NU a construit NICI 1 ( un ) KM de AUTOSTRADA 😦 😦 samd. a INCHEIAT la SFARSIT de mandat acel nenorocit contract cu o FIRMA OLANDEZA care, CONSTRUIESTE corvetele tot in ROMANIA 😦 😦 😦
  Doar PROSTII si johanistii&cilosistii se fac ca NU INTELEG jocul perfid al lui Dacian Julien Ciolos care,
  dupa PLECAREA binemeritata de la Palatul Victoria , NU este PRIMIT nici macar in partidul de buzunar al miliardarului americano-ungur George Soros, partiduletul ce-si spune Uniunea Salvati Romania cand in realitate, a demonstrat prin actiunile intreprinse ca sunt Uniunea SABOTATI Romania 😦 😦 😦 iar din aceasta cauza dar si IMPINS de la spate de aceeasi OCULTA MONDIALA care l-a propulsat in fruntea GUVERNULUI ROMANIEI dupa EMOTIA COLECTIVA din seara zilei de 30 OCTOMBRIE 2015 cand, la clubul de FITE numit COLECTIV , in urma unui INCENDIU ale carui CAUZE nu au fost NICI pana acum ELUCIDATE 🙂 😦 🙂 ( prietenii STIU DE CE ) 🙂
  au MURIT pe loc vreo 27 de petrecareti iar ulterior, inca vreo 37 dintre cei RANITI atunci ,
  isi face PROPRIUL PARTID politic !!! 🙂 😦 🙂

  Sa-si faca, ca are acest DREPT dar, partiduletul lui,NU va INTRA in PARLAMENTUL ROMANIA niciodata !!! 🙂 🙂 🙂

  2) Ieri, pe valea Oltului, Valcea, s-a produs un ACCIDENT RUTIER teribil, cu doua MASINI STRIVITE pur si simplu, provocat de fostul ministru Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, a provocat . Din cele transmise de la locul accidentului , am RETINUT cu subiect si predicat ca LUCIAN ISAR, sotul senatoarei PNL(PDL) ,aflat la la volanul unei masini de FITE ( Porsche Cayenne),a FACUT in mare viteza o DEPASIRE AGRESIVA intr-o CURBA, pe LINIE CONTINUA 😦 si s-a CIONIT puternic cu un TIR care venea REGULAMENTAR din sens opus ! 🙂
  IMPACTUL a fost atat de puternic incat TIRUL a ZBURAT peste PARAPET si a cazut pe CALEA FERATA transformandu-se intr-un MORMAN de FIARE VECHI ! 😦 iar despre SOFERUL tirului NU am AUZIT nimic 🙂 😦 😦 ceea ce imi da de GANDIT ……………………..
  Dupa cunostintele mele modeste despre CODUL RUTIER si CODURILE PENALE in vigoare 🙂 😦 🙂
  cetateanul roman, Lucian Isar, chiar daca a fost MINISTRU si acum e SOTUL senatoarei PNL(PDL) , Alina Gorghiu ISAR, pupila presedintelui Klaus Werner Johannis, a INCALCAT normele de CIRCULATIE in vigoare si TREBUIE sa RAMANA pentru cel putin 90 de zile FARA PERMIS de CONDUCERE 🙂 si urgent CERCETAT PENAL pentru mai multe INFRACTIUNUI, inclusic pentr VATAMARE corporala ……..,
  in caz contrar, RAMANE cum am POSTAT pe

  https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/03/13/

  3) o ȘTIRE bombă vine de la SSPR care , culmea ironiei, are legătură DIRECTĂ chiar cu MEMBRII SSPR în frunte cu Secretarul de stat, Adrian Sanda, numit în această funcție de fostul premier al României, Victor Viorel Ponta, omul despre care mi-e SILĂ să mai spun ceva …

  ” Trimitere în judecată – ”Certificate de revoluționar false” – SUPC – PÎCCJ
  16 martie 2017

  COMUNICAT

  Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

  SANDA ADRIAN (la data faptelor având funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 – SSPR), TĂNASE DENISA-CORINA (fost secretar general al SSPR), CECHI CRISTINA-VALENTINA (fost şef serviciu Departament pentru Revoluţionari din cadrul SSPR), sub aspectul săvârșirii a cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi a patru infracțiuni de abuz în serviciu;
  NEAGU GHEORGHE, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă;
  IOSEF IONEL, sub aspectul săvârșirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată (sub forma instigării);
  ARĂNUŞI CIPRIAN ALBERT, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă;
  ADAM CRISTIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă (sub forma complicităţii);
  PĂDURARU ŞTEFAN și VRÂNCEANU NELU-ZOLTAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă;
  AVRAM GEORGE și BLAGA IOAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;
  ANGHELUŢĂ IONIŢĂ, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de cumpărare de influenţă.
  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

  Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2014, Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 a fost modificată şi completată, fiind introdusă o nouă categorie de revoluţionari și anume ,,Luptător cu rol determinant”, atribuit celor care în perioada 14 – 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, şi-au pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune, au ocupat şi apărat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, doar în localităţile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, respectiv 22 decembrie 1989, ora 12.10.

  În aplicarea art. 3 alin. 1 lit. b pct. 3 din Legea nr. 341/2004, conform art. 12 alin. 3 şi 4 din H.G. 1412/2004, aşa cum a fost modificată de H.G. nr. 99/2015, au fost determinate localităţile Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti ca fiind cele în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, urmând ca alte localităţi în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, decât cele prevăzute la alin. 3, să fie determinate din acte normative emise în acest sens sau prin documente oficiale eliberate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

  Procedura de obținere a certificatelor pentru acordarea titlului de ”Luptător cu rol determinant”, prevăzut la art. 3 alin. 1 lit. b pct. 3 din Legea nr. 341/2004, consta în avizarea dosarului la nivelul SSPR, deciziile emise în acest sens putând fi contestate la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (CPRD). Prin patru decrete semnate de președintele României, în anii 2015 și 2016, a fost conferit titlul de „Luptător pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant” unui număr total de 3.505 persoane.

  Potrivit probelor administrate în cauză de procurori, o parte din aceste persoane au obținut însă acest titlu prin încălcarea dispozițiilor legale. În mod concret, procedura de obținere a acestui certificat, fiind bazată aproape exclusiv pe documente și declarații provenind de la persoane direct interesate, a favorizat apariţia, atât la nivelul asociaţiilor judeţene de revoluţionari, cât şi la nivelul celor două instituţii cu atribuţii în acordarea acestor titluri a unor persoane dispuse să promoveze acţiunile revoluţionarilor din ţară, solicitându-le acestora în schimb diferite sume de bani pentru obţinerea în mod fraudulos a titlurilor de „Luptător cu rol determinant” în cadrul Revoluţiei şi, implicit, obţinerea ilegală a drepturilor băneşti aferente. Facem precizarea că, spre deosebire de celelalte categorii de revoluţionari, cea la care am făcut referire anterior presupune drepturi băneşti majorate, în baza titlului respectiv deținătorii primind, începând cu data de 1 ianuarie 2015, o indemnizaţie de gratitudine în valoare de 2.020 de lei/lună.

  Cu toate că modificările aduse Legii nr. 341/2004, prin emiterea OUG 95/2014, au fost determinate de necesitatea promovării unor măsuri care să descurajeze abuzurile şi încălcarea prevederilor legale, prin stabilirea unor criterii clare, fără echivoc, pentru respectarea adevărului istoric, care să coincidă cu realitatea, în raport cu faptele şi evenimentele din Decembrie 1989, în vederea acordării recunoştinţei statului român numai persoanelor care au avut un rol determinant la victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, prin modul în care au acționat membrii Comisiei de avizare din cadrul SSPR, a fost deturnat scopul pentru care legiuitorul a clarificat dispozițiile legale.

  Astfel, fără să fie analizate în mod corect de către membrii Comisiei de avizare din cadrul SSPR condițiile prevăzute în mod expres de art. 3 alin. 1 lit. b pct. 3 din Legea nr. 341/2004 și fără să se respecte adevărul istoric, au fost create condițiile prin care persoane din localitățile incluse în mod abuziv în categoria celor cu ”rol determinant” au obținut de la bugetul de stat sume importate de bani, cu titlu de indemnizație de gratitudine. Probatoriul administrat a relevat că, până în prezent, o astfel de persoană, care a parcurs tot circuitul legal şi a intrat la plată, a încasat suma de aproximativ 50.000 lei…………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  CONTINUAREA pe siteul SSPR ! 🙂
  Printre revoluționarii cu ROL DETERMINANT se numără și fostul deputat PSD, cântărețul Victor Socaciu și actorul Alexandru Arșinel !!! 😦 😦 😦 care, în DECEMBRIE 1989 ar fi ” MUTAT MUNȚII din loc ” 😦 și CONTRIBUIT din plin la LOVITURA de STAT orchestrată de OCULTA internă în frunte cu Ion Iliescu și externă în frunte cu secretarul general al PCUS din URSS,Mihail Gorbaciov…………….

  O zi de VINERI la fel de frumoasa ca la mine unde SOARELE straluceste 🙂 🙂 🙂
  iar CAISUL plantat de mine in MARTIE 2003 in MEMORIA bunului meu TATA decedat pe 14 MARTIE 2003 la venerabila varsta de 94 de ANI ,
  a INFLORIT iar ALBINUTELE roiesc din floare in floare, semn bun ca la VARA voi MANCA CAISE BIO 🙂 🙂 🙂
  si-mi voi REAMINTI zilnic de TATA, Dumnezeu sa-L odihneasca in PACE acolo, sus, in RAIUL oferit de IISUS HRISTOS doar
  celor ONESTI, CINSTITI, CREDINCIOSI ,ALTRUISTI,GOSPODARI, buni PARINTI , PATRIOTI si IUBITORI de NEAM si TARA !!! 🙂 ❤ 🙂
  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 17/03/2017 @ 9:20 am | Răspunde

 4. Scuzată-mi fie întârzierea, dar ieri a fost joi, zi de piață, de bârfe și de plimbare în Seini. 🙂
  Păcat că nu există unitate de măsură pentru prostie și nici instrument pentru detectarea ei, cum e fiola pentru șoferi. Totuși, dacă e să-i evaluăm pe aleșii noștri, putem constata fără prea mare greutate că foarte mulți dintre ei sunt proști de bubuie. Să ne gândim doar la fondurile europene pe care nu le-am mai accesat de trei ani încoace, la primarii care investesc banii localităților în obiective fără folos, la diplomați care ne fac de rușine peste hotare
  insistând să vorbească o limbă pe care nu o cunosc… și exemplele ar putea continua. 😦
  Trebuie să recunosc că dacă n-aș fi român, m-aș gândi de două ori înainte
  de a mă apropia de o persoană care provine din România. 😦
  Dar sunt român și e firesc să-mi ajut cum pot neamul și țara!
  Weekend plăcut îți doresc, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 17/03/2017 @ 10:39 am | Răspunde

  • Asa dupa cum se poate constata in RASPUNSUL dat la COMENTARIUL postat sus de prietena noastra virtuala comuna ” BETA” 🙂
   sotia fiind plecata, si EU am tot umblat IERI prin oras cu treburi si m-am intors acada dupa masa …………..asa ca, te inteleg perfect ! 🙂
   Revenind la subiectul in cauza,
   PROSTIA,
   care din nenorocire pentru ROMANIA a devenit dupa LOVITURA de STAT din DECEMBRIE 1989 ,
   BOALA CRONICA 😦 😦 😦
   ce s-a RASPANDIT in mintea ” tinerilor liberi si frumosi” ca TIFOSUL si CIUMA in anii Primului Razboi Mondial ( 1914-1919),
   trebuie sa-ti DAU DREPTATE 100% !!! 🙂 😦 🙂
   Avand FIICA casatorita din 2001 in ITALIA , am fost de multe ori in PENINSULA , am vizitat ce n-au VIZITAT cuscrii mei italieni in toata viata lor si aici ma refer la VATICAN, Republica SAN MARINO, Insula ELBA ( Napoleon) ,Insula SICILIA, PALERMO ( cimitirul in care a fost ingropat pasoptistul Nicolae Balcescu ) ROMA, FIRENZE , VOLTERA si multe alte vestigii ROMANE 🙂 si,
   fara sa vreau, am OBSERVAT in peregrinarile mele, foarte multi CERSETORI TIGANI, ROMANI TALHARI ,
   pe care, i-am OCOLIT de RUSINE ca eram ROMAN !!! 🙂 😦 🙂
   Cat priveste AROGANTA agramatilor de POLITICIENI care,
   in PROSTIA lor 😦
   vor sa ARATE ca sunt cunoscatori si a altor LIMBI decat LIMBA ROMANA ,
   mi-e RUSINE si mai mare 😦 sa ma afisez undeva cu ei ! 🙂

   Ar fi multe de spus pe aceasta tema dar PROVERBELE de la inceputul postarii, ma scutesc de a mai spune ceva in plus ! 🙂
   NENOROCIREA care s-a abatut asupra ROMANIEI postdecembriste vine de la FACULTATILE PRIVATE ai caror patroni AVIZI dupa BANI NEMUNCITI 😦 primesc INSCRIERI la facultatile lor de APARTAMENT 😦 inclusiv de la ABSOLVENTII de LICEU fara DIPLOMA de BACALAUREAT iar asta duce in FINAL la ABSOLVENTI de FACULTATI cu LICENTE, MASTERATE si DOCTORATE luat de BANI si NU pe CUNOSTINTE ACUMULATE 😦 ceea ce face ca
   PROSTIA in ROMANIA sa evolueze 😦
   RESPECTIVII sa fie RACOLATI de activistii si POLITRUCII din PARTIDELE politice si-apoi, NUMITI ca MINISTRI, sefi de departamente, institutii de forta ale STATULUI ROMANI si de AICI, nenorocirile care s-au abatut SI asupra unor OAMENI NEVINOVATI 😦 la ani grei de PUSCARIE CONDAMNATI judecatorii numiti pe vremea ipocritului si parsivului de Traian Basescu 😦 😦 😦 si preluati de manipulatul si santajatul Klaus Werner Johannis care, ” cu MUSCA pe caciua” ( DECIZIA Curtilor de Apel BRASOV si PITESTI versus CASA cumparata cu ACTE FALSE ) 🙂 😦 🙂 a spus ca ESTE MULTUMIT de activitatea PROCURORULUI GENERAL si a PROCURORULUI sef al DNA 😦 🙂 😦
   chiar daca Curtea Constitutionala a Romaniei a SPUS ca cei DOI au INCALCAT CONSTITUTIA TARII ………………….

   Mersi pentru vizita si cmentariu Petru ! 🙂
   Weekend placut prietene ! 🙂
   Sandu 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/03/2017 @ 11:13 am | Răspunde

 5. Foarte faina postarea ta , draga Aliosa ! 🙂
  Desi nu se aplica chiar peste tot imi vine in minte vorba
  „Unde-i minte-i si prostie ” ,
  dar si aia care zice cam asa:
  ” sa nu te pui cu prostul ca are mintea hodinita ” .
  O zi minunata si un w/e de exceptie ! 🙂

  Comentariu de mcooper801 — 17/03/2017 @ 1:16 pm | Răspunde

  • Cu citatul ” Unde-i minte-i si prostie” ,
   si eu sunt de acord si, fara a o considera o aluzie,
   sunt destui DESTEPTI care, din PROSTIE , cand AJUNG in varful PIRAMIDEI SOCIALE ( presedintie, guvern, parlament,ministere, departamente samd ) dau cu STANGU-n DREPTU’ pana ajung in fundul prapastiei, adica , la PUSCARIE iar NOI cunostem SUTE de exemple de acest fel !!! 🙂 🙂 🙂

   Ultimul CITAT de vei CITI PROVERBELE postate la inceput de post, il vei regasi acolo sa ca, n-are rost sa-l mai comentez ! 🙂
   Una peste alta, commentul tau mi-a facut placere iar pentru asta, sincer iti multumesc ! 🙂
   Un sfarsit de saptamana de exceptie si pentru tine, prietene ! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/03/2017 @ 8:52 pm | Răspunde

 6. * ” Doua lucruri sunt infinite, universul si prostia umana, insa nu sunt sigur despre pimul.”
  Albert Einstein

  * ” Prostia se zbate mereu sa ajunga in primele randuri pentru a fi observata.”
  Regina Elisabeta a Romaniei.

  * ” Prostia din nascare, leac in lume nu mai are; ea este o uricioasa boala, ce nu se vindeca in scoale, ba nici in spitale.”
  Ion Creanga

  … mi-am permis sa va trimit cateva citate despre prostie in completare … 🙂
  Un sfarsit de saptamana luminos ! 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 17/03/2017 @ 6:07 pm | Răspunde

  • Buna seara Lacrimioara !
   In primul rand, multumesc pentru vizita, comentariu si completarile facute versus CITATELE postate ! 🙂
   In al doilea rand, primele doua CITATE postate de domnia ta,
   au fost postate mai sus de „BETA” asa ca, NU te supara, sunt in REPETARE , nu in COMPLETARE ! 🙂
   Va rog frumos sa NU ma intelegeti gresit dar,
   am facut aceasta nevinovata precizare sa NU zica una lume virtuala ca ma bantuie PROSTIA………………………………….
   In al treilea rand, recunosc ca CITATUL din Ion Creanga, NU-l stiam ! 😦
   In al patrulea rand, doresc intregii dumneavoastre FAMILII, un sfarsit de saptamana BINECUVANTAT ! 🙂
   Cu stima si respect,
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 17/03/2017 @ 8:38 pm | Răspunde

   • Imi cer scuze dar, nu am citit ce a postat Beta , multumesc pentru rectificare . 🙂
    Multumesc pentru urare , va doresc toate cele bune ! 🙂

    Comentariu de lacrimaroua — 18/03/2017 @ 7:46 pm | Răspunde

   • Buna dimineata !
    Si ru va multumesc pentru SINCERITATE ! 🙂 ( recunoasterea faltului ca NU ati CITIT comentariul lui ” BETA” ) .
    Si va mai MULTUMESC pentru inca ceva : ca NU v-ati spuarat pentru ” RECTIFICARE ” ! 🙂
    Sper din toata ❤ sa ne CONTINUAM dialogul nostru virtual ! 🙂
    O DUMINICA BINECUVANTATA ! 🙂
    Cu stima,
    Aliosa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 19/03/2017 @ 8:31 am | Răspunde

 7. Stiu ca nu esti prieten cu sarbatorile altora dar la mine in religie se sarbatoreste si pentru ca se fac festivaluri mai in toata lumea catolica, am indraznit sa postezi ca pentru sfarsit de saptamana cateva imagini pentru inveselirea audientei si poate bunastarea-si va face loc si printre noi, romanii ❤

  Comentariu de Beta — 17/03/2017 @ 7:17 pm | Răspunde

  • Bine ai revenit Anda !
   In spiritul ADEVARULUI pe care-l promovez permanent ,
   iti marturisesc cu toata sinceritatea si RUSINEA in acelasi timp caci am RUDE in ITALIA catolica,
   ca NU stiu datele calendaristice ale SARBATORITILOR din LUMEA CATOLICA,
   dar asta, NU inseamna ca NU SUNT” PRIETEN cu SARBATORILE ALTORA ” ……………
   RESPECT sarbatorile tuturor religiilor iar daca cineva m-ar invita la o SARBATOARe alta decat cea ORTODOXA,
   as participa cu drag si voiosie ! 🙂
   Multumesc frumos pentru imaginile postate si urarile facute ! 🙂
   Un sfarsit de saptamana BINECUVANTAT intregii FAMILII si SARBATORILOR dragi tie, Anda ! 🙂
   Cu respect si mult drag,
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/03/2017 @ 8:28 pm | Răspunde

 8. @ ALLL !!!
  Un prieten din copilarie ( liceul militar) mi-a REDIRECTIONAT un MESAJ halucinant 😦
  pe care m-a rugat sa-l POSTEZ spre a fi CITIT si astfel AFLAT si de vizitatoarele si vizitatorii BLOGULUI meu ! 🙂
  Îmi aduc aminte ce a spus Petre Ţuţea:
  – Am făcut 17 ani de puşcărie, pentru o ţară de idioţi! Aşa că, ne cam merităm soarta.
  Mă întreb cum va arăta oare România peste 50 de ani ? Va mai exista ? Poate sunt eu excesiv de pesimist ” ?

  ” O companie scoţiană care organizează excursii de vânătoare în România a stârnit un val de critici şi acuzaţii pe reţelele de socializare în ultimele zile, după ce a postat o fotografie extrem de dură.
  Un vânător a pozat lângă un urs brun pe care tocmai îl împuşcase, specie aflată în declin în ţara noastră, plus interzisi prin lege a fi ucisi decat in conditii si cu aprobari speciale şi pe cale de dispariţie în Europa, relatează ziarulring.ro.
  Indignată de imaginea publicată pe Facebook, o utilizatoare pe nume Anca T. a decis să ia măsuri,
  trimiţându-i un email lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd, compania organizatoare a excursiilor.
  – „Vă rog, nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat?
  Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?”, a scris ea.

  Răspunsul primit a fost unul însă revoltător:
  – „Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii”, a scris britanicul. „Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”, a adăugat George Richmond Elliott.
  Potrivit sursei citate, Hunting and Sporting Scotland Ltd solicită un onorariu de 4.500 de euro pentru o excursie de vânătoare în România.

  INTREBARE :
  – Oare, VANATOAREA organizata saptamana viitoare in judetul GIURGIU la care vor PARTICIPA 🙂 🙂 🙂 si cei DOI FII 🙂 ai presedintelui american, DONALD TRUMP sa aiba vreo legatura cu acea COMPANIE SCOTIANA ??? 🙂 🙂 🙂

  Weekend placut si multumiri anticipate persoanelor virtuale care vor RASPUNDE la INTREBARE ! 🙂
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 18/03/2017 @ 10:42 am | Răspunde

 9. Ziua bună!
  Excelent articol.
  O temă de mare actualitate la români.
  De fapt… a fost mereu actuală, după cum ne tot spune istoria.
  Și nu ne denigrăm neamul, dar avem în gena noastră ceva solid ce ține de prostie, mai ales în momentele cruciale ale istoriei.
  Noroc că ne-a dat Dumnezeu și câțiva conducători providențiali,
  care ne-au ferit de dispariția totală.
  Citatele alese sunt colosale.
  Sadoveanu a surprins foarte bine realitate prostiei de la noi,
  iar marele Titulescu tocmai ne-a lămurit ce trebuie să facem pentru a fi lumină-n lume și nu întuneric.
  Articolul `talianului este grozav.
  Au și ei proștii lor pe acolo, dar s-au mai pricopsit și cu ai noștri.
  Despre politicieni… ce să mai spunem?
  De 26 de ani încoace tot vedem ce „minunați” și „legitimi” sunt marii noștri aleși,
  care au reușit în tot acest răstimp să facă praf o țară!
  Toți, fără nicio excepție!
  Căci prostia și hoția fac echipă bună și nasc monștri!
  De-asta sunt de detestati și n-am niciun respect pentru ei.
  Numai bine și un weekend frumos! 🙂

  Comentariu de Alex — 18/03/2017 @ 11:15 am | Răspunde

  • Buna ziua Alex !
   Un COMENTARIU pe cinste ! 🙂
   Multumesc pentru aprecieri ! 🙂
   In rest, SUNT de ACORd 100% cu toate cele spuse despre PROSTIA POLITICIENILOR nostri, PARSIVII nostri samd.
   Mi-e SILA si SCARBA sa mai adaug ceva desprei ei ! 😦
   Un sfarsit de saptamana cat mai placut intregii FAMILII ! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 18/03/2017 @ 11:49 am | Răspunde

 10. Am crezut în unii conducători care au făcut și fac bine țării prin politica lor, ca acum, prin dezvăluirile făcute de Antena 3, să aflu despre partea negativă a lor. M-au dezamăgit. Mi-a fost rușine de rușinea lor, când într-un clasament de încredere, ei care înainte se clasau pe primele, acum erau pe penultimele locuri
  Ce s-a întâmplat cu ei, de au acționat și acționează astfel? Din prostie, din frică, din lipsă de verticalitate? Mă doare să iau în calcul așa ceva! Să nu mai avem adevărați bărbați de stat nu numai deștepți, dar și curajoși, demni,fermi, impunători? Ce se întâmplă cu noi? Numai cred în nimeni și în nimic!!!

  Comentariu de victoriaetveritas — 18/03/2017 @ 11:18 am | Răspunde

  • Bine ati revenit in casuta-mi virtuala doamna Victoria ! 🙂
   Nici EU nu mai CRED in POLITICIENI dar CRED in bunl DUMNEZEU ! 🙂
   Daca JUSTITIA de la noi este asa cum este
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/03/13/
   JUSTITIA puterii DIVINE este DREAPTA 🙂 🙂 🙂
   iar HOTII si TRADATORII de NEAM si TARA ,
   mai devreme sau mai tarziu vor SFARSI in STREANG, PUSCARII, UCISI de vitezomanii consumatori de droguri si alcool,TALHARITI, INCENDIATI, FURATI, PARASITI de sotii samd ……..
   Un sfarsit de saptamana BINECUVANTAT stimata doamna Victoria ! 🙂
   Cu respect,
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 18/03/2017 @ 11:55 am | Răspunde

 11. Weekend fericit Aliosa ! la fel si celor ce-ti viziteaza pagina ❤

  Comentariu de Beta — 18/03/2017 @ 5:13 pm | Răspunde

 12. Buna Anda !
  In numele meu si-al persoanelor virtuale ce-au vizitat pagina, un sincer MULTUMESC ! 🙂
  O DUMINICA BINECUVANTATA intregii FAMILII ! 🙂
  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 19/03/2017 @ 8:36 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: