Alioşa ” File de Jurnal ”

10/05/2017

” La OMUL sarac, nici BOII nu trag ” !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:23 am

Motto:

”  Cine UITĂ, nu MERITĂ ” ( Nicolae Iorga ) .

https://www.activenews.ro/stiri-basarabia/20-ani-de-la-una-dintre-cele-mai-mari-TRADARI-din-istoria-Romaniei-Tratatul-cu-Ucraina.-Cum-au-fost-cedate-teritorii-ale-patriei-mama-pentru-a-intra-in-NATO-la-indemnul-lui-Silviu-Brucan-143021
Ca simplu ALEGĂTOR care a participat din 1992 si până în prezent la TOATE ALEGERILE locale, parlamentare, euoparlamentare, prezidentiale si la toate REFERENDUMURILE organizate de cei care erau la putere la vremea respectiva,ca un OM liber si fara APARTENENTA la vreun PARTID politic,ONG sau forta oculta,
ca ABSOLVENT al :
-Liceului Militar ” Stefan cel Mare ” din Campulung Moldovenesc promotia 1969

Foto nr.1,al III-lea din stanga,randul 1 , semn ANCORA , sus centura ; Foto nr.2,primul din stanga, costum gri, la ANIVERSAREA a 45 de ani de la ABSOLVIRE)
https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/08/19/
– Scolii Militare de Ofiteri Activi ” Nicolae Balcescu din Sibiu
https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
– al Academiei Miliitare, Facultatea Arme Intrunite, Sectia GENIU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/

ca fost OFITER ACTIV cu FUNCTII de COMANDA si STAT MAJOR ( nu ca CI-st sau SECRETAR de PCR ) ,
ca PENSIONAR MILITAR ce am SLUJIT sub DRAPEL o VIATA INTREAGA PATRIA si POPORUL ,
ca ROMAN cu dragoste de NEAM si TARA ce NU poate fi indiferent fata de CONDUCEREA,DOTAREA si INZESTRAREA ARMATEI ROMANIEI in contextul acutual foarte divesificat dar si periculos:
– situarea TARII le granita de EST a perimitrului NATO,
– situatia geo-strategica tulbure din partea de EST si NORD -EST a ROMANIEI ,
– conflictele militare din SIRIA, IRAQ , AFGANISTAN si AFRICA,
– pericolul permanent al organizatiilor teroriste ( ISIS) samd.
INGRIJORAT de faptul ca ARMATA ROMANIEI a fost CONDUSA dupa decembrie 1989 de tot felul NEPROFESIONISTI in domeniul APARARII si SIGURANTEI NATIONALE,
REVOLTAT de faptul ca NUMIRILE in FUNCTIILE de CONDUCERE din domeniul APARARII NATIONALE se fac
pe CRITERII POLITICE si NU de COMPETENTE in domeniu,
DESI nu l-am AGREAT si nici nu-l agreez pe cel ce conduce ziarul COTIDIANUL,
din solidaritate cu ADEVARATUL MILITAR PROFESIONIST,
seful Marelui Stat Major al Armatei Romane,
Generalul CIUCA, un profesionist desavarsit si un mare PATRIOT, ca unul care NU l-am cunoscut personal pe autorul materialului ce urmeaza a fi postat cu GHILIMELELE de rigoare , si NU in ultimul rand pentru a mai DEMONSTRA inca odata ca sunt un bloger INDEPENDENT si NU un bloger platit de sefii de partide sau cei din oculta intern si externa,
postez,
NU inainte de a va PREZENTA cateva DATE despre conducatorul publicatiei Cotidianul ,
un articol de  Marian Dornean ,versus CINE conduce la ora actuala APARAREA NATIONALA a ROMANIEI ! icon_cry

Cornel Nistorescu conduce de la 1 august 2009 ,
( culmea coincidentei, chiar cu vreo 4 luni inaintea alegerilor prezidentiale din 2009 despre care ZI de ZI auzim in mass media scrisa si vorbita ca au fost FRAUDATE in favoarea lui Traian Basescu ,

lucru ce pentru MINE nu este o NOUTATE ) !!!
https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/11/22/
publicatia Cotidianul, care apartine Grupului Realitatea-Catavencu .
Co-fondator al trustului de presa Expres imediat dupa Revolutie, Cornel Nistorescu a condus revista cu acelasi nume, iar in 1997 a devenit directorul cotidianului „Evenimentul Zilei”.
De asemenea,Cornel Nistorescu s-a numarat printre fondatorii primului post national privat de radio din Romania, Europa FM, dar si al postului local de radio Total FM.
De cativa ani, este unul dintre principalii colaboratori ai postului Realitatea TV.

”   Miniștri și secretari de stat după mintea lui Dragnea
Pe mâinile cui a ajuns apărarea națională?

Gabriel Leș, de la amvon la conducerea armatei

Șeful principalului partid de guvernământ, Liviu Dragnea, și șeful Guvernului, Sorin Grindeanu, s-au găsit recent, probabil în lipsa altor preocupări mai serioase, să se oțărască la șeful Marelui Stat Major General al Armatei Române, generalul Nicolae Ciucă, pe tema achiziționării unor rachete Patriot din Statele Unite ale Americii.

Cei doi lideri PSD s-au găsit să se lege tocmai de unul dintre puținii șefi de instituții importante care îndeplinesc criteriile de profesionalism și de experiență la standarde occidentale. Generalul Ciucă a absolvit Academia Militară în România și a urmat ulterior celebra academie militară americană West Point, considerată drept cea mai titrată din lume. Generalul Ciucă are și experiență în teatrele externe de luptă: a comandat primul corp expediționar românesc din Afganistan, iar ulterior a comandat unități de luptă în Irak. Cu doi ani în urmă i-am recomandat președintelui Klaus Iohannis, printr-o declarație politică, să numească și în fruntea serviciilor secrete sau a altor instituții de forță oameni de calibrul generalului Ciucă.

Căprarul de la Apărare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și prim-ministrul Sorin Grindeanu ar fi trebuit să se uite mai bine în curtea proprie, la oamenii pe care i-au promovat în domeniul apărării naționale. Ministrul și secretarii de stat de la Ministerul Apărării Naționale, precum și președintele Comisiei pentru apărare națională de la Camera Deputaților, cu toții promovați de PSD, nu au nici studii, nici experiență în materie. Actualmente avem cea mai habarnistă și slab relaționată echipă în domeniu din perioada postdecembristă. Președinte al importantei Comisii pentru apărare, siguranță națională și ordine publică de la Camera Deputaților a fost desemnat în decembrie 2016 deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad, care a fost șofer și mecanic auto la o firmă privată, reușind doar după vârsta de 30 de ani să obțină o licență în drept și o licență în marketing la facultăți private, pe care le-a absolvit la fără frecvență ori de la distanță. Nu a profesat însă niciodată în domeniul dreptului sau al marketingului, derulând afaceri în domeniul iluminatului public până ce a devenit deputat, în 2012. În primul său mandat a fost membru al Comisiei de control al activității SIE. Singura sa tangență cu domeniul apărării este numele de Căprar sau ar putea fi considerată eventual practicarea într-o anumită perioadă a culturismului și judoului.

MApN, condus de veterinari

Niciunul din cei trei secretari de stat de la Ministerul Apărării Naționale nu are studii sau vreo specializare în domeniu. Secretarul de stat pentru înzestrare tehnică (șeful Departamentului pentru armamente), Florin Lazăr Vlădică, a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, în specializarea medicină veterinară. Din CV-ul său extrem de sumar postat pe site-ul Ministerului Apărării lipsesc ani întregi, cert fiind că în ultima perioadă, respectiv din 2010 până în 2017, a lucrat la compania omului de afaceri Ovidiu Tender (condamnat definitiv la peste 12 ani de închisoare pentru fraude economico-financiare), fiind manager regional pe Africa de Vest al SC Prospecțiuni SA. Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, Nicolae Nasta, a precizat în CV-ul său că ar avea licență în drept, pe care a obținut-o la vârsta de 38 de ani, fără să menționeze ce universitate a absolvit și ce profesie juridică a practicat. Al treilea secretar de stat este Mircea Dușa, care a deținut portofoliul Apărării în guvernele conduse de Victor Ponta. Dușa are studii superioare echivalate ca științe economice, după ce a absolvit înainte de 1989 Academia PCR „Ștefan Gheorghiu“.

 

( Florin Vlădică, Mircea Dușa, Nicolae Nasta, Dorel Căprar) Din motive necunoscute, fotografiile posata in materialul ORIGINAL nu au fost postate si AICI 😦  (NR) .

Predica… drept strategie militară

Nici ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, nu a avut vreo pregătire sau experiență în domeniu. Membru de frunte al comunității penticostale din Satu Mare, în cadrul căreia tatăl său este predicator, Leș nici măcar nu și-a satisfăcut stagiul militar, fiind singurul ministru postdecembrist al Apărării care nu a făcut armata. Gabriel Leș este licențiat în economie la Universitatea de Vest din Timișoara, dar nu a practicat vreuna din principalele profesii în materie (economist, contabil ș.a.). Potrivit CV-ului, a fost angajat merceolog la firmele de familie (SC Tipo Leș și SC Expert Design) și a tipărit la editura proprie câteva cărți despre merceologie. A intrat de tânăr în PSD, unde a devenit omul de casă al fostului președinte al PSD Satu Mare Gheorghe Ciocan, care a deținut funcțiile de prefect, vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean și deputat în Parlamentul României. Ciocan l-a promovat în funcțiile de viceprimar al municipiului Satu Mare, în perioada 2004-2008, și de subprefect al județului Satu Mare, în anul 2009, în timpul scurtei guvernări PSD – PDL.

Nu s-a remarcat în mod deosebit în funcțiile administrative, cum nu s-a remarcat nici ulterior, ca manager al firmelor de familie Tipo Leș și Expert Design. În anul 2013, după revenirea PSD la guvernare, a fost numit director la APIA Satu Mare, cu sprijinul vicepremierului și președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea. Numirea lui Gabriel Leș în această funcție comportă mari discuții asupra legalității, intrând sub incidența penalului. Pentru a fi numit director la APIA Satu Mare trebuia să aibă calitatea de funcționar public, astfel că a fost angajat formal consilier principal la Primăria comunei Racșa (situată la peste 40 de kilometri de municipiul Satu Mare), în compartimentul financiar-contabil și achiziții publice. A fost angajat în această funcție de către primarul comunei Racșa, Toma Betea, care se afla în relații apropiate cu Liviu Dragnea, prin dispoziția nr. 81 din 6 noiembrie 2012. După trei luni, prin decizia directorului general al APIA nr. 203 din 21 februarie 2013, a fost detașat în funcția de director executiv la APIA Satu Mare. Anterior, directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, fusese detașat abuziv la APIA Neamț, pentru a elibera postul. Detașarea lui Leș a fost nelegală, întrucât instituția detașării se putea aplica doar angajaților APIA, nicidecum nu putea fi detașat un angajat dintr-o instituție a administrației publice locale.

Leș calcă pe cadavre

Întrucât a contestat măsura detașării în justiție și a fost repus în funcție după patru luni, fostului director Viorel Pintea i-a fost fabricat un dosar penal pentru fapte de corupție, fiind arestat și trimis în judecată de Serviciul Teritorial Oradea al DNA. După arestarea lui Pintea, Leș a fost numit definitiv director la APIA Satu Mare în octombrie 2013, tot cu sprijinul lui Dragnea. În octombrie 2015, Gabriel Leș a fost numit, în mod surprinzător, secretar de stat în guvernul Victor Ponta, la Departamentul pentru înzestrare tehnică din Ministerul Apărării Naționale, deși nu îl recomanda nimic în acest sens.
Și în această funcție a fost promovat tot cu sprijinul lui Dragnea, care devenise președintele PSD. Tot în mod surprinzător, Leș a fost păstrat pe post și în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, instalat în noiembrie 2015. Conform unor recente dezvăluiri din presă, Leș era secretar de stat în toamna anului 2016, când a fost decisă controversata și costisitoarea achiziție de corvete de la un concern olandezo-german.

La alegerile parlamentare din decembrie 2016, Gabriel Leș a fost ales senator pe listele PSD, în Circumscripția electorală Satu Mare, iar după două săptămâni a fost desemnat ministru al Apărării Naționale în Guvernul Sorin Grindeanu, tot la recomandarea și cu sprijinul lui Dragnea. Care a decis ca audierea sa, înainte de votul de învestitură, să se facă cu ușile închise, ca și în cazul nominalizatei de la Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan. A fost singurul precedent de acest gen în materie. Oare de ce? Răspunsul este simplu. Pentru că președintele PSD nu a dorit ca presa să surprindă lipsa de pregătire și de experiență în domeniile pentru care au fost nominalizați Gabriel Leș și Carmen Dan. Potrivit unor recente dezvăluiri, după absolvirea studiilor liceale, Carmen Dan a fost secretară la o școală generală din Videle și a obținut o licență în drept, în jurul vârstei de 30 de ani, la contestata Universitate Ecologică din România.

După obținerea acestei licențe, a fost angajată consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, condus de Liviu Dragnea, care a promovat-o ulterior subprefect și apoi prefect al județului Teleorman. Sub aspectul studiilor juridice, ministrul Carmen Dan a avut un parcurs asemănător cu al fostului ministru PDL de la Interne Traian Igaș, care a fost prezentat la superlativ de fostul președinte Traian Băsescu, după nominalizare, ca fiind „un jurist tânăr și bine pregătit“. În scurt timp am aflat că ex-ministrul Igaș a obținut licența în drept în jurul vârstei de 40 de ani, la o facultate privată, pe care a urmat-o la fără frecvență și a absolvit-o cu modesta medie generală de 6,25.” Sursa : Internetul .

Si cand te gandesti ca ” TARA mea-i un colt de RAI ”

Comentariile le las pe seama Domniilor Voastre caci, EU, ce-am avut de SPUS, am spus la inceputul postarii !!! 🙂  🙂  🙂

O Saptamana mai Frumoasa si mai Prietenoasa decat cea Trecuta ! 🙂 O zi de luni buna si-o saptamana perfecta !Aliosa de-la-lori-din-toata-inima

24 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  STIREA zilei de 10 MAI,
  intamplator si Ziua Monarhiei,
  vine de la un COMANDOR pensionar imbracat in strai
  MILITAR ca pe vremea cataniei,
  care,va PROTESTA in fata sediului PSD din BUCURESTI
  http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/armata-nu-este-a-politicienilor-comandorul-r-nicolae-vladutoiu-protesteaza-maine-la-sediul-central-psd-in-tinuta-de-desert-iata-ce-solicita-630526.html
  iar prin masurile versus PENSIILE MIITARE a produs mare manie
  in ARMATA de peste 70.000 de PENSIONAI MILITARI ai ROMANIEI !!! 😦 😦 😦
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/04/10/
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/04/25/
  Doamne Ocroteste-i pe ROMANI !!! 🙂 🙂 🙂

  Aliosa !

  Comentariu de Aliosa — 10/05/2017 @ 10:01 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!!
  Eleganta,simplitate, frumusete, decenta , modestie si inteligenta
  si foarte multa culoare veti gasi de veti avea rabdarea de a urmari videoclipul de mai jos in care PROTAGONISTA este o PRIETENA VIRTUALA de o inteligenta scilpitoare !!! 🙂 🙂 🙂

  Aliosa .

  Comentariu de Aliosa — 10/05/2017 @ 10:26 am | Răspunde

 3. Bună ziua și bine te-am găsit, Alioșa! Chiar dacă știrile nu sunt deloc bune, mai ales cele pe care ni le-ai pus la dispoziție. M-am mai deconectat cu frumusețea prietenei tale, care sunt convins că are un viitor strălucit înainte, mai ales dacă are și o „minte sclipitoare”. 🙂
  Îți doresc multă sănătate, Sandule, și nervi de oțel, pentru că ai nevoie de toate, la câte ni se mai pregătesc! 😉

  Comentariu de racoltapetru6 — 10/05/2017 @ 12:06 pm | Răspunde

  • Buna dimineata si bine te-am regasit si eu, Petru ! 🙂
   O zi de JOI frumoasa cca la mine intot doresc 🙂 unde SOARELE deja isi arata PUTEREA sa magica ! 🙂
   Nici STIRILE si nici INFORMATIILE din materialul postat si care-i semnat de VALER MARIAN, fost parlamentar PSD,
   un OM ” dintr-o bucata ” 🙂 cum sunt mai toti ” norddistii ” vorba celuilalt MARIAN dar din SUD …………………..,
   NU SUNT DELOC BUNE ! 😦
   Dar ,NU este VINA noastra si ca atare,tre’sa dam in politicieni mai TARE 🙂
   caci EI sunt cei care le PROVOACA si-apoi, tot EI sunt si cei care ” le TOACA” 🙂
   pe toate FETELE ca sa RAMANA , EI, NEISPRAVITII mereu in PICIOARE 🙂 ca HOPA MITICA cel far’de frica ! 🙂
   Cat despre DOMNISOARA din videoclipul postat,
   te informez cu toata sinceritatea ca am aflat ,
   ca este o INDIANCA top-MODEL de „TOP ” in TARA ei,
   ce, pe langa MODA prezinta pe bgloul dumneaei,
   frumusetile inconfundabile din INDIA milenara,
   atat de la oras cat si de la tara ! 🙂
   Ti-as TRIMITE LINK-ul BLOGULUI ei dar mi-e tare teama,
   ca va fi stresata si chiar tracasata de o anume doamna,
   ce NU STIE decat a prelua cu COPPY -PASTE imagini-citat si versuri de la toti si toate,
   si a le POSTA apoi ” OFF TOPIC” pe blogul DIVEI plin de fineturi …………..
   Pustoaica din videoclip are o MINTE atat de SCLIPITOARE,
   un SUFLET ,o INIMA de AUR si-o aura stralucitoare,
   incat, ar fi o nedreptate usturatoare,
   ca BOGUL ei sa fie napadit de NIMICURI repetate ! 😦
   Ai inteles ca NU e vorba de TINE ! 🙂
   In alta ordine de idei, iti doresc si eu multa sanatate, spor la compus EPIGRAME si POVESTI si toate cele bune ! 🙂
   Sandu ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 8:15 am | Răspunde

 4. O zi de miercuri cu activitati placute dat fiind ca ploua si e mai rece. Eu una nu stiu ce sa mai spun si ce sa mai cred dar am impresia ca mai in toate domeniile specialistii ori nu se baga si de aceia aleg neprofesionisti pe domeniu ori numai cei ce ajung in parlament si pe la partide sunt cei care au prioritate la a fi numiti pe functii. Chiar nu stiu cum se procedeaza nefiind un subiect care sa ma intereseze. Credula cum sunt , sa nu ma denumesc cu epitetul meritat, ha, ha, ha, am crezut ca oamenii politici sunt totusi oameni care au imbratisat politica din placere nicidecum din considerente materiale si pe langa politica au si o pregatire strong fiecare unde i-a placut si a vrut. De-a lungul anilor mi s-a demonstrat ca e mai corect sa gandesti mai „smechereste” decat obiectiv si cinstit insa daca nu ai in caracter si in educatie si astfel de instrumente nu ai cum decat asa cum simti si stii. Din punctul meu de vedere cine a vrut sa invete a invatat indiferent ca a facut la zi , fara frecventa si cum e acum invatamant la distanta, nu judec oamenii din punctul asta de vedere insa baiatul meu mi-a spus odata ca numai cine e dezinteresat si prea prost nu are o diploma in ziua de astazi. Citind cele scrise de tine am inteles mai bine la ce s-a referit baiatul meu, cu bani poti sa fii tot ce vrei tu doar ca hartia – diploma nu-ti da si pregatirea orala si practica ca sa sti sa poti profesa in domeniul care te-a calificat pe „diploma” respectiva. In alta ordine de idei nu inteleg de ce trebuie neaparat numit un om politic in functie de conducere si nu un om profesionist care stie totul despre institutia respectiva ce cuprinde si cum trebuie sa mearga. Sunt multe necunoscute la care=mi pot raspunde datorita informatiei pe care mi-am facut-o incepand cu 1990 incoace dar ma revolt prea tare pentru ca pe langa faptul ca merg degeaba la vot imi mai sunt si asteptarile calcate-n picioare. Ma doare si nu vad nici o perspectiva de bine pentru acest popor napastuit sa aiba asa multi dusmani pentru ca Dumnezeu a vrut sa-i ofere o tara frumoasa si bogata dar nu i-a dat mai multa putere sa stie cum sa le si apere si sa aibe unitate nu sa se umple de tradatori. Cam atat pot sa spun la ce te nemultumeste in rest ma rezum in a ma ruga macar cei ce vin din urma sa apuce si vremuri mai bune si sa nu ramana fara patrie.

  Comentariu de Beta — 10/05/2017 @ 12:44 pm | Răspunde

  • Buna dimineata Anda !
   Avand in vedere ce urmeaza a-ti spune vesrsus comentariul tau,
   da-mi voie sa-ti multumesc din toate ❤ pentru cele spuse cu CURAJ 🙂
   si in acelasi timp sa te asigur ca cele ce voi posta despre INVATAMANTUL din ROMANIA postdecembrista 😦
   Nu au nici o legatura cu BAIATUL tau si nici cu COPIII MEI care au ABSOLVIT facultatea la STAT, la ZI , adica,
   a MESR ZI de ZI la orele de CURS, SEMINARII, SIMPOZIOANE etc etc !
   In speranta ca NU te vei SUPARA , dupa umila mea parere CONFIRMATA de cruda realitate 😦 din sociatatea romaneasca,
   EXISTA diferente FFF MARI intre INVATAMANTUL POST-LICEAL si UNIVERSITAR la :
   ZI,
   DISTANTA,
   si FARA FRECVENTA !!! 🙂 😦 😦

   Ca sa nu LUNGESC VORBA,
   asa zisii STUDENTI de la " DISTANTA" sunt la FFF MARE DISTANTA 🙂 de CARTE 🙂
   si FFF APROPAPE de baruri, discoteci, paranghelii si destrabalari continue …………………………………
   iar studentii de la FARA FRECVENTA se prezinta la facultati doar pentru a CUMPARA cursurile de la profesorii lor caci altfel NU-I primesc la ei in BIROURI sa le DEA CONTRA-COST diplomele de absolvire si licentele …………………………….
   Cei de la ZI, vrand-nevrand, ASISTAND la CURSURI si SIMPOZIOANE, PARTICIPAND la COLOCVII si SEMINARII , TOT mai INVATA CEVA 🙂 🙂
   🙂 iar cei care cu ADEVARAT vor sa INVETE , INVATA ! 🙂
   In ultimii 12-13 ani, OBTIN DIPLOME , LICENTE, MASTERATE si DOCTORATE tot mai multe PERSOANE " imbogatite peste noapte " 😦 si care, INTRA in POLITICA ca sa fie NUMITI in FUNCTII de CONDUCERE si DECIZIE fara sa AIBA macar un dram de lagatura cu SPECIFICUL FUNCTIEI RESPECTIVE !!! 😦 😦 😦
   Daca pe timpul lui CEAUSESCU era la moda sloganul
   " OMUL potrivit la LOCUL potrivit " 🙂 🙂 🙂
   " Cine are CARTE ,are PARTE " 🙂 🙂 🙂
   in ROMANIA postdecembrista, sloganul a FOST, ESTE si va FI
   "OMUL acoperit " la locul potrivit !!! 🙂 😦 🙂
   prin " omul acoperit " intelegandu-se dupa caz : " acoperit " de DIPLOME, LICENTE, MASTERATE, DOCTORATE dar si " acoperit " intr-o INSTITUTIE sau PARTID si care lucreaza si actioneaza la "DUBLA COMANDA " ca MATA HARI pe vremuri………………………………………
   si., CINE are BANI are PUTERE ………………………………………..
   Din aceasta cauza s-a AJUNS aici in POLITICA ROMANEASCA ! 😦
   Cel mai elocvent EXEMPLU a fost TRAIAN IGAS ajuns MINISTRU al Administratiei si Internelor in guvernarea de TRISTA AMINTIRE, Basescu&Boc, desi la ORIGINE era TAMPLAR , cu liceul terminat la seral 🙂 🙂 🙂
   iar BAC-ul luat dupa 1989 la 24 de ani doar pentru faptul ca era presedintele TINERETULUI PDL-ist din satul sau …………..
   In CONCLUZIE draga Anda,
   in " Romania lucrului bine facut " 🙂 😦 🙂
   sunt SUTE de MII de persoane cu DIPLOMA de BAC dar fara NIMIC in CAP 😦 🙂 🙂
   ZECI de MII de persoane cu LICENTE, MASTERATE si DOCTORATE dar fara CUNOSTINTE SOLIDE in DOMEIUL pentru care au DAT BANI pe acele TITLURI ………………..
   si FFF MULTE din acele PERSOANE, de regula OPORTUNISTE, LACOME si avide de PUTERE s-au INSCRIS in partide, au SPONSORIZAT si COTIZAT cu SUME URIASE ca sa fie NUMITE in FUNCTII de mare raspundre pentru a-si RECUPERA " banii investiti " 🙂 😦 🙂 in DIPLOME dde BAC, LICENTE, MASTERATE si DOCTORATE !!! 😦 .-( 😦
   Sunt atat de MULTE exemple de asemenea PERSOANE incat NU are rost sa le postez NUMELE ca mi-ar trebui ZILE intregi
   si cum DISPRETUL meu fata de asemenea JALNICE PERSOANE este nemasurat, ma OPRESC aici din postat ! 🙂
   Zi faina de JOI intregii FAMILII si cum maine incepe WEEKENDUL iar eu voi pleca la un BOTEZ in capitala ni nu voi mai avea cand naviga pe NET 😦 iti urez inca de pe acum, si nu oricum , ci din toata ❤ , un sfarsit de Saptamana Binecuvantat ! 🙂
   Aliosa 🙂 ❤ 🙂

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 9:00 am | Răspunde

 5. Liebe Grüße von mir mein Freund ich wünsche dir einen wunderschönen Tag eine Umarmung Gislinde

  Comentariu de giselzitrone — 10/05/2017 @ 3:22 pm | Răspunde

  • Hallo liebe Gislinde!
   Der Besuch und die warmen Worte und umarmen virtuelle mein Herz mit Freude 🙂 gefüllt und für das, ich verneige mich respektvoll vor Ihrer Dominica! 🙂
   Ein Wochenende als fruchtbar und schön ich mit ganzem Herzen wünschen! 🙂
   Ich bekenne offen, dass ich sehr viel, Ihre Beiträge zu regieren mag und wenn die Zeit ich mit Ihnen in Ihrer virtuellen Box ermöglicht kommen, wo ich gut und Abreise fühle, ist mein Körper immer nur mit positiver Energie geladen! 🙂
   Ein schöner Tag und eine warme Umarmung von mir mit all der Liebe! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 9:23 am | Răspunde

 6. La asa oameni , si armata este pe loc repaus….la fel cum merg toate ministerele ! Seara faina sa ai , draga Aliosa ….si Noapte buna ! 🙂

  Comentariu de mcooper801 — 10/05/2017 @ 10:45 pm | Răspunde

  • Asa este, ai dreptate ! 🙂
   Am vorbit despre ARMATA caci , activand in ARMATA de la 16 ani la 51 de ani si 6 luni, CUNOSC foarte bine domeniul respectiv si mai ales ce CALITATI trebuie sa indeplineasca o persoana ca sa fie in FRUNTEA ARMATEI atat in timp de PACE cat si in timp de RAZBOI ! 🙂
   In cazul de fata, niste NEPROFESIONISTI 🙂 😦 🙂 au ajuns sa-l CRITICE si CALOMNIEZE pe Seful Marelui Stat Major al ARMATEI ,un veritabil PROFESIONIST cu peste 20 de ani de STUDII MILITARE !!! 🙂 🙂 🙂
   Bineinteles ca asa se INTAMPLA in TOATE MINISTERELE 😦
   si NU numai in MINISTERE 😦 ci in TOATE DOMENIILE de activitate din ROMANIA …………………….
   Cum SEARA si NOAPTEA au TRECUT
   iar ZIUA abia a INCEPUT,
   iau de buna URAREA de ZI frumoasa caci chiar asa si ESTE :)acum la mine ! 🙂
   O zi superba si tie draga prietene ! 🙂
   Aliosa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 9:09 am | Răspunde

 7. @ Pentru Doamnele si Domnii care au trecut pe AICI lasand in urma Domniilor Lor,
  o vorba, urare sau imagine postata,
  MULTUMIRI sincere din toata ❤ si …………..
  " O zi de JOI frumoasa, si multa IUBIRE " 🙂 🙂 🙂

  Aliosa 🙂 ❤ 🙂

  Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 9:35 am | Răspunde

 8. @ ALLL !!!
  Astazi intrre orele 11.00- 12.30 am avut ONOAREA si BUCURIA de a VIZITA in PORTUL orasului de pe malul DUNARII batrane,
  o NAVA FLUVIALA din compunerea DIVIZIONULUI 67 NAVE PURTATOARE de ARTILERIE ” Comandor Virgil Alexandru DRAGALINA”
  venita din portul BRAILA in cadrul unei actiuni organizate in conformitate cu standardele NATO ( vizita de lucru organizata in cadrul manifestarilor dedicate aderarii in 2004 la NATO) 🙂 🙂 🙂
  alianta din care si ROMANIA face parte din 2004 pe vremea cand ,
  Guvernul TARII era condus de Premierul ADRIAN NASTASE ,
  ” ciuruit ” 😦 😦 😦 ulterior de ” sistemul ticalosit ” INSTITUIT de ticalosul de Traian Basescu, presedinte timp de ZECE ani 😦 ;-( 😦
  dintre care, CEL PUTIN DOI ( 29 iulie 2012-21 decembrie 2014 ) 😦 ILEGALdatorita faptului ca,
  la REFERENDUMUL din 29 IULIE 2012 a fost DEMIS de 7,4 MILIOANE dde romani 🙂 ❤ 🙂
  printre care si SUBSEMNATUL 🙂 🙂 🙂
  dar, SCAPAT de la DEMITERE de BINOMUL Augustin Zegrean, seful CCR si Oana S.Hainela, seful CSM ( amandoi NUMITI de el )care,
  la MIEZ de NOAPTE 😦 au dat o " ERATA" ce a INVALIDAT REFERENDULUL pe motive de ………..LIPSA de CVORUM !!! 😦 😦 😦
  Despre fructuoasa si plina de ADUCERI AMINTE vizita pe NAVA de LUPTA ancorata in portul orasului 🙂 🙂 🙂
  ( in 1979 am fost SEFUL de STAT MAJOR al BATALIONULUI NAVE FLUVIALE din componenta R.2Po" Eftimie Croitoru "
  BATALION care poate fi considerat INAINTASUL actualului DIVIZION 67 Nave purtatoare de artilerie ) 🙂
  voi detaila cu alta ocazie caci acum ,sunt in mare CRIZA de timp 😦 iar sotia ma intreaba daca m-am hotarat cu ce ma voi IMBRACA la petrecerea ocazionata de BOTEZUL fetitei NEPOATEI mele de SORA ,
  BOTEZ ce se va desfasura DUMINICA in BUCURESTI……..
  Acum voi relata pe scurt doar urmatoarele :
  – la urcarea la bordul navei am fost intampinat de un maistrumilitar care, dupa ce m-a salutat si s-a prezentat 🙂 m-a inscris in Registrul de Intrari-iesiri de pe NAVA ;
  – un locotenent comandor mi-a prezentat toate caracteristicile tactico-tehnice ale NAVEI ;
  – m-a prezentat apoi, Comandantului Divizionului 67 Monitoare, domul COMANDOR ( echivalentul in grad la trupele de uscat, COLONEL ) cu care am avut o discutie scurta dar plina de substanta;
  – pe NAVA am relationat cu PRIMARUL orasului , COMENDANTUL Centrului Militar Judetean Teleorman si stafful domniei sale si cu alte oficialitati ale puterii locale ;
  – NAVA a fost VIZITATA de foarte multe PERSOANE TINERE ( elevi de la liceele din oras, functionari de banci, sefi de societati comerciale si patroni din judet ;
  – la parasirea BORDULUI NAVEI, acelasi maistru militar care a inscris in Registrul de INTRARI-IESIRI ora cand am pus piciorul pe NAVA , m-a salutat si a INSCRIS in acelasi REGISTRU si ORA parasirii NAVEI, conform Regulamentelor militare in vigoare ) !!! 🙂 🙂 🙂
  In CONCLUZIE, pentru mine, perioada de timp ( 11.00- 12.30 ) din ziua de 11 MAI 2017 a fost cea mai FRUMOASA perioada dde la TRECEREA in REZERVA ( pensionarea) in 15 IULIE 2001 !!! 🙂 🙂 🙂
  Va doresc si Domniilor Voastre asemenea clipe ! 🙂
  Weekend placut ! 🙂
  Aliosa, fost Sef Stat Major,Batalion NAVE FLUVIALE " in R.2 Po" Eftimie Croitoru " ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 1:20 pm | Răspunde

 9. Am trecut sa va salut, sa va doresc o zi linistita si toate cele bune !!! 🙂 ❤

  Comentariu de lacrimaroua — 11/05/2017 @ 2:43 pm | Răspunde

  • Ma bucur ca ati trecut din nou pe la mine stimata Doamna Lacrimioara ! 🙂
   Vizita Domniei Tale ma bucura de fiecare data iar gandurile sincer exprimate in cuvinte scurte, fac mai mult decat o MIE de cuvinte ! 🙂
   Si EU va doresc o ZI linistita chiar daca-i pe sfarsite si un sfarsit de saptamana cat mai placut si util ! 🙂
   Toate cele bune !!! 🙂 ❤ 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 6:53 pm | Răspunde

   • Cu mare drag ! ❤ 🙂
    Multumesc pentru cuvintele pline de prietenie si pentru urari ! 🙂
    Sa aveti un sfarsit de saptamana ( chiar daca ploaia va mai veni in "vizita") cu mult senin in suflet ! 🙂 ❤

    Comentariu de lacrimaroua — 11/05/2017 @ 8:58 pm | Răspunde

   • Urarea Domniei Tale cu siguranta se va implini chiar daca PLOAIA nu ne va ocoli ! 🙂
    Sfarsitul de saptamana va fi foarte intens si placut din mai multe motive :
    – primul motiv vine de la faptul ca sambata vom merge in vizita la nazdravanul nostru de nepotel
    ANDREI
    https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/11/28/
    pe care-l vom duce la un mare magazin de JUCARII sa-si aleaga jucariile preferate (CADOURILE de la BUNICUTA si BUNELUL )!!! 🙂 🙂 🙂
    – al doilea motiv este ca duminica la pranz vom lua parte la BOTEZUL fetitei NEPOATEI mele de SORA iar seara ne vom distra si gusta bucate alese intr-un local de 4 stele din Bucuresti !!! 🙂 🙂 🙂
    -iar al treilea motiv vine de la faptul ca sambata vom fi cu FIUL NORA si NEPOTUL 🙂
    iar duminica cu SORA, CUMNATUL ,NEPOATA, SOTUL nepoatei, FETITA lor si toate rudele noastre si a lor ce vor participa ! 🙂
    Si eu va multumesc pentru urarile facute ! 🙂
    Weekend Binecuvantat ! 🙂
    Aliosa 🙂 ❤ 🙂

    Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 10:00 pm | Răspunde

 10. Salutare Aliosa ,cu scuzele de rigoare,ca sunt ziua plecata 🙂
  Referitor la articol ai atins punctul adevarului ,dar sincer nu voi mai vota pe nimeni ,iar cei care au ajuns sa ne conduca toti sunt corupti de mafia care s-a infiintat in Romania noastra si le-au spalat creierii la cei care au vrut sa faca ceva bun ptr. tara ,eu ti-am spus varianta mea i-as impusca pe toti ,sincer
  Seara buna iti doresc si video-urile au fost ptr. o delectare placuta !

  Comentariu de anuska — 11/05/2017 @ 4:19 pm | Răspunde

  • Salutare Anuska !
   Multumesc pentru vizita si urari ! 🙂
   Cat priveste ” …nu voi mai vota pe NIMENI ” 😦
   este treaba ta dar, NU UITA sa MERGI la VOT 🙂
   caci altfel, VOTEAZA altul in NUMELE tau ! 😦
   MERGI la VOT 🙂 , pune STAMPILA pe 2-3 candidati sau 2-3 partide 🙂 si AUTOMAT ti-ai ANULT VOTUL 🙂
   iar ALTUL nu mai poate VOTA in numele tau ! 🙂
   Seara buna si eu iti doresc ! 🙂
   Aliosa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 6:56 pm | Răspunde

   • Multumesc Aliosa

    Comentariu de anuska — 11/05/2017 @ 8:20 pm | Răspunde

   • Seara placuta in fata televizorului la a II-a SEMIFINALA a EUROVISION unde va evolua si reprezentantii ROMANIEI ! 🙂
    Aliosa .

    Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 10:04 pm | Răspunde

   • Am inteles ,asa voi face Aliosa ,multumesc de sfat 🙂

    Comentariu de anuska — 12/05/2017 @ 8:57 pm | Răspunde

 11. @ ALLL !!!
  Daca cele SUS postate,
  Nu va-ndeamn-a comenta ,
  FABULA care urmeaza,
  Sigur va va MOTIVA !!! 🙂 🙂 🙂

  „Demult,tare demult, exista un rege căruia îi plăcea să pescuiască. Într-o zi frumoasă de vară, a chemat
  meteorologul curții și l-a întrebat cum va fi vremea mâine, pentru că vrea să meargă la pescuit.
  Meteorologul l-a asigurat că mâine va fi o vreme excepțională, numai bună de pescuit ! 🙂
  A doua zi, regele și-a luat regina și au plecat la pescuit.

  Pe drum,s-au întâlnit cu un țăran care trăgea după el un măgar.
  Țăranul l-a văzut pe rege cu undițele și i-a spus cu blândețe:

  – Majestate, mai bine faceți cale întoarsă. O să plouă torențial în câteva minute. O să fie furtună mare! 😦
  Regele a fost politicos, îsi iubea supușii. I-a spus țăranului:

  – Am cel mai bun meteorolog din tot regatul, e cel mai exprimentat dintre toți. În plus, îl plătesc foarte
  bine. El mi-a spus că azi nu va ploua deloc. Am încredere în el. Nu te supăra ! 🙂

  În câteva minute a început o ploaie torențială care s-a transformat, mai târziu într-o furtună puternică.
  Regele, regina și angajații lor au ajuns uzi leoarcă la palat.
  Regele a decis că meteorologul trebuie concediat și l-a chemat la palat pe țăranul cu care vorbise pe drum.
  Țăranul a venit și a primit cea mai bună ofertă din viața lui: prestigiul de a fi Meteorologul regelui și un salariu consistent.
  Din pacate, țăranul umil si sincer a decis să nu accepte oferta regelui.

  – Majestate, eu nu știu nimic despre meteorologie. Eu știu despre vreme de la MAGARUL meu. Dacă urechile măgarului sunt pleoștite dimineața înseamnă că va ploua în ziua aceea ! 🙂

  Așa că, regele a angajat MAGARUL !!! 🙂 🙂 🙂

  . Și de aici a început istoria de a angaja măgari în guvernele postdecembriste ,
  pentru a ocupa locurile de muncă cu cea mai mare importanță și influență” !!! 🙂 🙂 🙂

  Seara placuta in fata televizorului mai ales ca asta-seara ( ora 22.00)
  reprezentantii ROMANIEI vor EVOLUA in SEMIFINALA a II-a de la EUROVISION KIEV 2017 ! 🙂


  Hai ROMANIA !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa 🙂

  Comentariu de Aliosa — 11/05/2017 @ 9:44 pm | Răspunde

 12. @ ALLL !!!
  Dintre toate STIRILE interne si internationale,
  dintre toate gesturile unele teatrale
  ale politicienilor PARSIVI de la NOI si de la EI,
  am retinut pentru DomniileVoastre bunii mei vizitatori,
  doar UNA ce mi-a produs o mare BUCURIE,
  calificarea reprezentantilor ROMANIEI 🙂 ❤ 🙂
  in finala EUROVISION 2017 , ce se vva desfasura sambata seara la KIEV ( Ucraina )! 🙂

  Hai ROMANIA ! 🙂
  Un sfarsit de saptamana cat mai frumos caci al meu , sigur va fi ! 🙂
  ( VEZI raspunsul dat la stimatei ” LACRIMAROUA” la comentariul nr.crt.8 !!! 🙂 🙂 🙂
  Cu stima, bucurie si prietenie,
  Aliosa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 12/05/2017 @ 7:35 am | Răspunde

 13. Să înțeleg că ești de pe meleagurile mele moldovenești? Am citit că ai făcut liceul la Câmpulung Moldovenesc. Eu sunt din Fălticeni 🙂

  Comentariu de elenamarinalexe — 13/05/2017 @ 5:06 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: