Alioşa

02/08/2017

Pensiile MILITARE, nu sunt pensii SPECIALE ….( continuare ) !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:48 am

În loc de motto :
Această postare este o CONTINUARE a articolului publicat pe
https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/07/30/

Pensiile MILITARE, nu sunt pensii SPECIALE !!!  🙂  😦  🙂

Cum politicieni de RÂSU-PLÂNSU ,
își dau cu părerea și presupusu,
cum că pensiile MILITARE,
sunt pensii SPECIALE,
cum în DECEMBRIE 1989 mulțimea speriată
striga ^ ARMATA e cu NOI ^ ,
iar în același timp Olguța
ce se dădea în leagăn HUȚA-HUȚA ,
NU înțelegea ce se petrecea în stradă,
mai corect spus nici la ea-n ogradă,
cum de cele mai multe ori fenomenul NECUNOAȘTERE
duce la grave erori și chiar și la TRĂDARE,
imi fac datoria de a publica pe blog,
SCRISOAREA ce poate ține drept de necrolog ……………………

^ luni, 31 iulie 2017

SCRISOARE DESCHISA
DOMNULUI LIVIU DRAGNEA
PRESEDINTELE P.S.D. SI AL CAMEREI DEPUTATILOR
– Subiect: Ce nu stie Lia Olguta Vasilescu –
Domnule Presedinte,
Intrucat ati intervenit, intelegand mesajul nostru, atunci cand sinistrul Muncii – doamna Vasilescu, a bagat, fara nici o logica, un articol privind pensiile in Legea salarizarii unitare, va rugam sa interveniti din nou, deoarece, dand exemplu, in mod inexplicabil, tot militarii, distinsa doamna se pregateste sa arunce Tara in haos printr-o OUG, care tine de incapatanarea neofitului pe domeniul pensii. Si aceasta pentru ca nu stie urmatoarele:

Militarii din toate structurile (Armata, Interne, Servicii) au un contract cu Statul pe activitati de pregatire, interventie si lupta, fara vreo legatura cu Codul Muncii, deoarece activitatea lor nu poate fi normata.
Este un contract bazat pe sange, al carui pret nu poate fi cuantificat.
Ei sunt in serviciu 24 din 24 ore, au numeroase restrictii iar plata se face pentru 8 ore, obligatiile continuand si dupa trecerea in rezerva.
Dovada ca militarii si politistii mor in activitate la pace, in timpul pregatirii sau interventiilor, mai mult, astazi, decat in campanii;
Daca vechii militari compensau plata relativa si riscul pierderii vietii prin educatie patriotica, astazi ar trebui sa le compenseze prin bani.
Ati vrut mercenari, platiti-i ca atare, ca sa nu va mai mirati ca cei de la baza fug din structuri, iar cei de la varf tradeaza Tara intereselor straine pentru avere si putere.
Iar daca mercenarii nu sunt platiti, Istoria spune ca ies in strada cu mijloacele specifice activitatii lor.

La urma urmei, daca soferii au iesit cu masinile in Piata Victoriei si militarii pot iesi cu tancurile iar daca ciobanii au venit cu oile si politistii pot veni cu cainii dresati. Asta vrea doamna Olguta?

Daca lasi la latitudinea militarului si politistului sa plece sau sa ramana cu riscul de a fi distrus de o OUG absurda, in toamna, cand stiti foarte bine ce ni se pregateste, nu vom mai avea nici Armata nici Politie nici Servicii, ceea ce califica incapatanarea doamnei in cauza, bazata pe necunoastere, drept Tradare Nationala;

Militarii au platit contributii la pensii toata viata lor si din brut si din net, pentru ca n-au avut voie sa puna intrebari si sa negocieze, mai mult decat civilii, dar nu la “cosul” comun al civililor cum spun pe la televiziuni tatele analiste ci in propria ograda, iar solda de rezervist numita pensie si-o iau nu de la Casa Nationala de Pensii ci de la bugetul ministerelor lor prin propriile Case Sectoriale.

In plus, o alta contributie la pensiile militare, mult apreciata astazi, este moartea prematura a rezervistilor, cate 500/luna in ultimii ani, decesele fiind inregistrate cu multa satisfactie, de catre finantisti, drept “mari economii la bugetul de stat – fond pensii”;

Pensiile militare nu sunt “speciale” ci pensii militare de stat,

in toate tarile, la toate popoarele si, la noi, de cand exista Romania moderna.
Pentru ca militarii si politistii actioneaza dupa alte legi decat ale civililor;
Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a avut o lege dupa revenirea noastra din pozitia dezonoranta de asistati social, la situatia de rezervisti – Legea nr. 223/2015, care poate fi numita
Legea Dobritoiu
nu Legea Oprea,
initiata de P.S.D. si votata si de P.S.D. si de P.N.L., care a fost practic desfiintata prin distrugerea bazei de calcul, de catre OUG 57/2015 data de Ciolos, care pune generalii si chestorii iesiti in rezerva inainte de 1 ianuarie 2016, in situatia de a avea pensii mai mici decat proprii lor soferi iesiti astazi.

Baza de calcul este 65% nu 80% cum bate campii doamna in cauza iar limitarea este la 85% nu la 100%.

In plus, am fost furati, bagandu-se in baza de calcul si pensia privata instituita in 1967 si anii lucrati si banii castigati in calitate de civili, dupa trecerea in rezerva.
Or, doamna Vasilescu vrea sa continue opera lui Ciolos distrugand ultimile ramasite ale Legii pensiilor militare de stat, al carui obiectiv era – la grade, functii si vechime egale aceeasi pensie;

Doamna Vasilescu face confuzie intre indexare si cresterea pensiilor.
Indexarea cu rata inflatiei se acorda tuturor pensionarilor fie civili fie militari.
Cresterea pensiilor civile se face prin marirea punctului de pensie (pe care militarii nu-l au) iar cresterea pensiilor militare se face dintotdeauna cu o cota parte din cresterea venitului salarial al activilor.
Nestiind aritmetica, doamna ministru vrea sa introduca discriminarea, taind doar militarilor in rezerva dreptul legal la crestere a pensiei pentru ca, in mintea domniei sale, daca salariul unui colonel activ creste cu 3000 lei si pensia omologului rezervist ar creste tot cu 3000!
Fals!
Alinierea pensiilor la militari se face doar cu un procent din cresterea acelor elemente ale venitului activului care conteaza la calculul pensiei.
Dovada faptul ca au crescut in M.Ap.N. luna trecuta, soldele de functie ale activilor cu 15%, cresterea la pensii fiind 0 pe motivul aberant, sub aspect juridic si financiar, ca indexarea de 5,25% de la inceputul anului ar fi mai mare decat respectiva crestere de 15%. Iar noi, militarii, primim ori una ori alta, fiind discriminati fata de civili care au primit si indexarea si cresterea punctului de pensie;

Media pensiilor noastre este 3000 lei, tabelele pe care le flutura doamna ministru cu pensii de 30000 referindu-se la magistratii militari care nu au iesit la pensie pe legea militara ci pe legea ocupationala civila a magistratilor.
Este o reluare a “Cazului Geica”, fost pilot civil al TAROM- ului folosit ca pretext pentru distrugerea pensiilor militare, pe motivul ca si militarii au piloti.
Nu conta ca ala avea 400 milioane, din pensii si salarii iar pilotii nostri 9-11 milioane, la data respectiva.
Noi am fost proclamati nesimtiti si insultati de toate gunoaiele, hotii si tradatorii post-revolutiei;
Avem documente scrise, oficiale, si de la Ministerul Muncii si de la Ministerul Apararii Nationale, ca, de la 1 ianuarie 2016, ministrul Muncii nu are nici un fel de competenta nici in ceea ce priveste salariile nici in ceea ce priveste pensiile militarilor si politistilor, aceasta competenta trecand asupra ministrului Apararii Nationale.

Si atunci se pune fireasca intrebare … de ce isi baga doamna ministru in cauza, nasul acolo unde nu-i fierbe oala, mai ales ca este cu totul straina de domeniu.
Mai mult, vehementa atitudinii d-sale inexplicabile impotriva noastra, adica a celor carora le datoreaza postul de primar din 2012 si lansarea in marea politica, ne trezeste suspiciunea rezonabila ca are alta motivatie decat egalitarismul de tip comunist-stahanovist proclamat
– distrugerea dvs. domnule Dragnea, a P.S.D. si a Stangii, aruncarea in haos si distrugerea Romaniei,
in interes strain, prin provocarea, insultarea si calcarea demnitatii noastre in picioare, aiurea-n “tramvai” ca sa folosim cuvantul care a consacrat-o in plan international, ca pe EBA “succesurile” si “esecele”;

Exista doar 2 categorii de pensii, civile si militare.
Doamna Olguta are atributii, ca de competenta nu poate fi vorba, doar asupra pensiilor civile, fie pe legea contributivitatii fie pe legile ocupationale.
Dar doamna nu stie ce inseamna pensie si insista sa initieze ordonante si legi.
Explicati-i ca pensia este un drept patrimonial dobandit, nu o pomana si, prin urmare, conceptele de pensie minima si pensie speciala sunt niste tampenii lingvistice.
O OUG sau o lege a pensiilor civile trebuie sa cuprinda, fara a lovi in dreptul castigat, doar cei circa 2 milioane de pensionari civili care nu au nici o legatura cu cei 3,3 milioane de beneficiari ai unor indemnizatii de merit viagere sau ajutoare sociale absolut paralele cu mult trambitata contributivitate, cu punctul de pensie sau cu salariul in general.

Domnule Presedinte,
Ar fi multe de sesizat pentru ca, in afara de tupeu si incapatanare, doamna in cauza nu are nici o legatura cu domeniul pe care il pastoreste, dar nu vrem sa abuzam de timpul dvs.
Opriti-o ca nu stie ce face iar consecintele vor fi dezastruoase nu numai pentru noi, pentru dvs., P.S.D., Guvern si majoritatea parlamentara dar si pentru Tara.
Ca ultim argument, va rog sa rememorati iesirea armatei active ungare si a politiei ungare, cu sustinerea rezervistilor unguri in strada in primavara lui 2011 cand legile Boc antimilitare au fost transferate in Ungaria.

Ne-ati promis eliminarea mizeriilor legiferate impotriva noastra de guvernele Basescu-Boc.
Mai recent, ne-ati promis eliminarea mizeriilor legiferate impotriva noastra de Guvernul Ciolos.
Este de neconceput pentru noi ca, in loc sa va tineti de cuvant, permiteti acestei dudui s-o ia pe miriste si, in elanul unei confuzii totale, sa ne ingroape mai rau decat Basescu, Ciolos si Boc la un loc.

Cunoscandu-va drept un om pragmatic, va transmitem asadar respectuos rugamintea de a interveni pentru ca miercuri 2 august 2017 sa nu se declanseze din incompetenta, rautate maladiva si ambitie nefondata, ceea ce interesele straine clocesc de peste 30 de ani – inceputul sfarsitului Romaniei prin distrugerea Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Noi suntem militari si, daca e ordin, parasim cu placere, pe cale naturala, sistemul dar tot va vom bate obrazul si-i vom acuza, in calitatea noastra de aparatori ai Tarii, pe cei vinovati de INALTA TRADARE!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU ^ .
Sursa : Yahho Mail .

Din INVIDIE, FRUSTRARE și NEȘTIINȚĂ,
mai ales din partea celor care n-au indeplinit SERVICIUL MILITAR,
din nepăsare și mai grav din NECUNOȘTINȚĂ,
mulți politicieni NU au HABAR ,
de PRIVAȚIUNILE serviciului militar ,
atât în timp de PACE cât mai ales la hotar,
DUȘMANUL stă cu glonț pe țeavă,
gata-n ȚARA ROMÂNESCĂ să de năvală ,
POPORUL de a-l asupri,
și ȚARA de a o COTROPI …………….

EU, mult timp nu voi mai trăi ,
Mă vor plânge doar COPIII și NEPOȚII ,
Mi-e tare teamă însă că șacalii ne v-or cotropi,
Spre bucuria trădătorilor și hoților.

Un POPOR ce NU-ȘI RESPECTĂ ARMATA,
e sortit umilirii, stăpânirii și aservirii,
dușmanului ce este mereu gata,
să-și pună-n aplicare planul cotropirii ….

^ Doamne OCROTEȘTE-I pe ROMÂNI ^ ! 🙂

Comentariile le las pe seama dumneavoastră ! 🙂
Alioșa .

Anunțuri

14 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  1) Ca urmare a OUG versus PENSIILE militare ( MApN, MAI, SRI )ce se va emite cât de curând,
  peste 700 de dosare de pensionare au fost depuse de polițiști de vineri până marți, potrivit afirmațiilor ministrului de Interne, Carmen Dan.
  Aceasta a precizat că, de la începutul anului, peste 3.200 de angajați ai MAI au solicitat să iasă la pensie,
  media de vârstă a celor pensionați fiind de 55 de ani.

  2) Președintele României, Klaus Wewrner Iohannis , întâmplător și Șeful CSAT ,a semnat IERI decretele de pensionare a 18 generali din Armată, SRI și MAI, printre care șeful Forțelor Terestre și șeful Jandarmeriei.
  Dacă pleacă toți PROFESIONIȘTII,
  cine vor rămâne oare, amețiții ??? 🙂 😦 🙂

  O zi de MIERCURI pe placul Domniilor Voastre ! 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 02/08/2017 @ 10:01 am | Răspunde

 2. Salutare, Alioșa! 🙂
  Am ajuns să trăim într-o țară de pensionari și de asistați social. Ies unii români „deștepți” la pensie pe la 47 de ani, cu o pensie de 14.000 mii de lei, și se angajează imediat cu un salariu de încă pe atât. Trai de ciocoi pentru ăștia, în timp ce marea majoritate trebuie să se descurce cu o pensie de până în 1000 lei. Legile care permit formarea unor astfel de paraziți și prea multor generali ar trebui schimbate, dar nu să-i pună pe toți militarii în aceeași oală, ci să trieze grâul de neghină.
  Sănătate și voie bună, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 02/08/2017 @ 12:07 pm | Răspunde

  • Salut Petru ! 🙂
   Cu cele spuse-n prima FRAZĂ, nu sunt de ACORD nu că așa vreau EU ,
   ci pentru faptul că în ROMÂNIA, numărul celor care MUNCESC,
   este EGAL sau aproape EGAL cu numărul PENSIONARILOR ! 🙂
   Cât privește ASISTAȚII SOCIALI, din nefericire pentru PIB-ul ȚĂRII,
   numărul lor este FOARTE MARE iar prin ceea ce dorește madam OLGUȚA sp facă versus PENSIA de ASISTAT SOCIAL,
   numărul lor va CREȘTE și mai mult ! 😦
   Ca să DEA bani pe de-a MOACA ASISTAȚILOR SOCIALI, Olguța vrea să facă ce NU a REUȘIT tandemul Băsescu&Boc în 2010 câna au vrut să ^ TAIE pensiile ^ cu 15 % dar ,pe bună dreptate,s-a OPUS CCR pe motiv că PENSIA este UN DREPT PRIVAT ,
   ADICĂ , să IA bani de la APĂRĂTORII PATRIEI ca să le dea LENEȘILOR ce NU VOR să se ANGAJEZE la PRIVAT,
   știind că PSD le dă ajutoare de la UE, subvenționarea CĂLDURII pe timp de IARNĂ și AJUTOR SOCIAL 520 de LEI !!! 😦 😦 😦
   Mai departe, sunt de ACORD în totalitate 100% cu cele afirmate de tine ! 🙂
   ^ LEGILE care PERMIT formarea unor astfel de PARAZIȚI și prea multor GENERALI ^
   au fost INIȚIATE și VOTATE intenționat de unii politicieni AJUNȘI GENERALI la ^ Apelul Bocancilor ^ ,
   cum au fost făcuți toți GENERALII de CARTON,
   fără STUDII SUPERIOARE MILITARE 🙂
   dar cu LIMBĂ lungă și ascuțită ca să-i PUPE-N partea DORSALĂ pe președinții care i-au INAINTAT în GRADUL de GENERAL precum
   cel TRIMIS în JUDECATĂ pentru UCIDEREA din CULPĂ a polițistului ANTEMERGĂTOR,
   INDIVID fără a fi absolvit ACADEMIA MILITARĂ ca MINE :
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
   un OPORTUNIST și TRASEIST de PARTIDE,
   ^ șeful MAFIEI personale a lui Adrian Năstase ^
   REEVALUAT de Traian Băsescu ca să PLECE din PSD pentru a forma împreună cu alți PARLAMENTARI FRUSTRAȚI partidul UNPR ,
   ce a PRIMIT 2 ( două ) STELE de GENERAL de la Ion Iliescu și 2 ( două) de la Traian Băsecu……..
   Ca el sunt o mulțime de GENERALI penali, dar MAFIA fiind puternică, NU au pățit deocamdată nimic ! 🙂
   Ei, GENERALII de CARTON au PENSII de 14.000 de lei 😦
   și NICIDECUM ofițerii care au INSTRUIT soldații pe timp de GER, CANICULĂ, VISCOL, FURTUNI,
   CULES recoltele IAS-urilor, construind TRANSFĂGĂRĂȘANUL,Canalul DunăreaMarea Neagră, Căile Ferate , Casa Poporului șamd.

   Din nenorocire pentru MAREA MAJORITATE a CADRELOR MILITARE în REZERVĂ și RETRAGERE ,
   CADRE care și-au făcut cu prisosință DATORIA când POPORUL a avut nevoie de ARMATĂ
   ( INUNDAȚIILE catastrofale ce-au lovit România de-a lungul timpului ;
   și Cutremurul din 4 martie 1974 la care ARMATA a avut rolul hotărâtor )
   ( EU am fost trimis în dimineața zilei de 5 martie 1974 cu COMPANIA pe care o comandam să SCOT de sub DĂRÂMĂTURI,
   bunurile statului și ale oamenilor din ZIMNICEA ) în timp ce,
   madam Olguța care la 4 martie 1974 nici măcar NU apăruse pe lume ,
   îi ^ bagă în aceeași OALĂ ^ 😦 pe toți MILITARII………………………………
   CONSECINȚA acestei măsuri DISCRIMINATORII se va VEDEA de toți ^ CHIORII ^
   la VIITOARELE alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale ………………………………………..
   Mersi pentru pertinentul COMENTARIU ! 🙂
   Seară faină Petru ! 🙂
   Sandu ! 🙂
   PS ! 🙂
   Iar ca să vezi că NU sunt SINGURUL care spune că AVEM o CLASĂ POLITICĂ de RAHAT,
   intră te rog pe LINK-ul de mai JOS și te vei convinge ! 🙂
   http://armoniiculturale.ro/2017/07/29/marin-ifrim-despre-o-clasa-politica-dureros-de-reala/

   Comentariu de Aliosa — 02/08/2017 @ 12:34 pm | Răspunde

 3. felice mercoledì, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 02/08/2017 @ 5:46 pm | Răspunde

 4. Buona notte Aliosa e buon agosto. Io vado in vacanza per un periodo non ci sarò a presto caro amico

  Comentariu de pinuccia513 — 02/08/2017 @ 11:47 pm | Răspunde

  • Grazie Pinuccia ! 🙂
   Buone Vacanze a te e alla tua famiglia ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 04/08/2017 @ 8:29 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  IERI, în ȚARĂ și-n AFARĂ,
  multe s-au mai întâmplat ! 🙂
  Eu însă, am selectat într-o doară,
  ȘTIRILE ce m-au interesat ! 🙂

  De departe ȘTIREA zile,
  vine din FOTBALUL amar,
  unde ,cu toate huiduielile,
  după meciul TUR de coșmar ,
  cu CEHII de la Viktoria PLZEN,
  fotbaliștii de la FCSB ( Fotbal Club STEAUA Becalilor) 🙂 😦 🙂
  s-au CALIFICAT în play-off-ul Ligii Campionilor,
  după ce le-au ADMINISTRAT cehilor,
  nu mai puțin de 4 ( patru ) GOLURI,
  unul mai frumos ca altul spre placul suporterilor ,
  români ce-au însoțit în deplasare echipa tuturor românilor !!! 🙂 🙂 🙂

  Din păcate, FCSB nu va fi în PLAY-OFF cap de serie 😦
  și ca urmare poate disputa meciul următor ,
  cu ECHIPE puternice și mult mai bine cotate ,
  precum FC Liperpool,Napoli,Sevilla,Sporting Lisabona sau ȚSKA Moscova………………

  INDIFERENT de rezultatul meciului următor,
  învingând în DEPLASARE cu 4-1 pe Viktoria PLZEN 🙂 🙂 🙂
  FCSB merită toate felicitările și-o porție de umor,
  pentru CALIFICAREA în grupa BOGAȚILOR ! 🙂

  Dacă va ÎNVINGE și echipa pe care sorții i-o va scoate din URNE,
  FCSB se va CALIFICA în Grupele UCL unde, va disputa 6 ( șase) partide,
  dintre care 3 ( trei) pe ARENA NAȚIONALĂ unde și EU voi asista,
  iar ACASĂ, va fi posibil orice , chiar și calificarea în PRIMĂVARA EUROPEANĂ 🙂
  iar de NU va învinge , va EVOLUA în Grupele Europa League !!! 🙂 🙂 🙂

  Și uite-așa, CONTURILE lui George Becali, finanțatorul echipei FCSB,
  se vor ROTUNJI cu încă 10 ( ZECE ) milioane de EURO ,
  datorită VICTORIEI de aseară cu 4-1 asupra echipei Viktoria PLZEN !!! 🙂 🙂 🙂

  2) A doua ȘTIRE mare a zilei vine de la o INSTANȚĂ de JUDECATĂ din ROMÂNIA care,
  l-a CONDAMNAT definitiv și irevocabil la 7 ( șapte ) ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pe omul lui Traian Băsescu,
  inculpatul în Dosarul Băneasa,PUIU POPOVICIU, dar care, la ora când JUDECĂTORII deliberau ,
  el, își vedea de o altă lucrare,
  undeva prin apropierea locului unde actualul președinte al României, își petrece CONCEDIUL de odihnă și ia LECȚII de TENIS de la un prieten aciuat prin STATE ………………………………..
  PLECAT din ȚARĂ fiind, PUIU POPOVICIU a fost dat în URMĂRIRE națională și internațională
  și i s-a pus SECHESTRU asigurator pe cei 60.000 de metri pătrați din BĂNEASA , obținuți ILEGAL
  de la Traian Băsescu pe vremea când JAVRA ORDINARĂ era primarul Bucuretiului……………..

  3) Vicepremierul RUS, Dimitri Rogozin , a fost declarat de autoritățile Republicii MOLDOVA ^ persona non grata ^ !!! 🙂 🙂 🙂
  Deși a adus jigniri la adresa României, autoritățile de la București cu ^YANKEII ^ peste tot , se fac că PLOUĂ , precum ministrul JUSTIȚIEI, versus DESCINDEREA cele 14 PROCURORI DNA să CERCETEZE pe ministru relației cu parlamentul………….
  Se REPETĂ astfel CIRCUL făcut la începutul anului versus EMITEREA de către Guvernul Grindeanu a
  OUG nr.13/31/01/2017/
  VĂZUTĂ de DNA ca INFRACȚIUNE 😦
  și CONSTITUȚIONALĂ de către CCR ! 🙂

  4) Președintele SUA,Donald Trump a promulgat noile sancțiuni economice împotriva Rusiei.
  Sancțiunile au fost adoptate de Congresul Statelor Unite pentru a pedepsi Rusia
  pentru încercarea de a influența alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.
  Președintele american a promulgat legea „de dragul unității naționale”, dar susține că noile sancțiuni îi limitează marja de manevră în negocierile cu rușii. Sancțiunile, care vizează sectorul energetic al Rusiei, ar putea afecta interesele unor companii europene care au legături de afaceri cu Rusia.

  5) La ora când postez aceste rânduri,
  la mine este deja CALD,
  de căldură păsările ies dintre rânduri,
  iar OAMENII au fața de SMARALD ! 😦
  O Zi de Joi mai răcoroasă ca la mine ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 03/08/2017 @ 8:38 am | Răspunde

 6. Draga Aliosa, este drept ca voi cei din generatia voastra aţi devenit militari de carieră pentru aţi vrut şi aţi fost animaţi de sentimentul patriotic. Oricum pensiile voastre sunt aşa cum sunt singura modalitate de a le majora fiind cea de a fi indexate cu un anume procent. Ai dreptate când spui că Olguta este aeriană in Minister. A propos, ea primeste pensie alimentară pentru copilul ei de 4000 de euro.
  Pentru că amandoi suntem de o varsta amandoi am crescut si ne-am format in comunismul romanesc. Totusi s-a ajuns ca un jandarm, cunostinţă de-a mea să iasă la 47 de ani cu 4800 lei pensie. Școala de ofiţeri de jandarmi a început-o la 25 de ani pentru ca nu se împăca cu munca civilă. Nu a avut grad mare şi mereu spunea ca are activitate secretă (de fapt supraveghea activitatea aeriana pe o anumită zona) Lucra 24 de ore cu 72 liber. Este corect? Eu cred ca nu este! Oare diferenţa mare dintre pensiile militare şi cele civile este corectă? Cred că nu! Un inginer civil are 2000 maxim pensie. Şi după toate astea acestia care ies asa devreme la pensie se angajează din nou la privat sau chiar la stat. Păi mai pui un inginer care iese la pensie la 65 de ani cu unul din armată care iese în floarea vârstei. S-a creat o mafie a locurilor de muncă ce este ocupată de acestia încât în zona lor nu mai au loc civili. Este un alt inginer militar care a iesit pensie cu peste 4000 lei. Lucrează acum la o firmă de construcții cu salariu de 5000 de lei. Un inginer civil nu a avut loc pentru că l-a ocupat pensionarul militar. Şi mai sunt multe alte inechități. Sper să nui te superi ca am tras spuza pe turta mea. 🙂

  Comentariu de Popateapa — 03/08/2017 @ 4:29 pm | Răspunde

 7. @ Dragă Popațeapă,
  sincer, cele spuse de tine ( doar suntem din aceeași generație ) 🙂 , NU m-au SUPĂRAT , ci, dimpotrivă, m-au BUCURAT pentru faptul că ai spus lucrurilor pe bune așa cum îi stă bine unui coleg din generația noastră ! 🙂
  Problema cu PENSIILE MILITARE care NU sunt PENSII SPECIALE așa după cum spune OLGUȚA
  ( nu știam că primește pentru COPILUL ei o PENSIE ALIMENTARĂ de 4000 de EURO/lună 😦 ceea cce înseamnă că bărbatul de care a DIVORȚAT are un VENIT LUNAR pe măsură ) ! 🙂
  este PRIVITĂ din punctul meu de vedere NU prin CUANTUMUL PENSIEI ci prin felul IMORAL cum se pune PROBLEMA versus MILITARII ARMATEI ROMÂNE care au PENSII MILITARE de STAT încă de pe vremea Domnitorului ALEXANDRU Ioan CUZA , pensii pe care nici măcar Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu NU le-a DEFINIT ALTFEL, NU le-a CONTESTAT și nici NU le-a catalogat ca PENSII SPECIALE …………….
  Pensii speciale au MAGISTRAȚII , PARLAMENTARII , personalul din aviația civilă și nu mai știu cine dar în nici un caz MILITARII din MApN ! 😦
  PENSIA SPECIALĂ este acea PENSIE care se ACORDĂ unei persoane care ARE DEJA în plată PENSIA obținută pe baza legilor în vigoare la data PENSIONĂRII ! 🙂
  Ca să fiu ÎNȚELES și de persoanele gen Olguța, PARLAMENTARII ROMÂNIEI pe lângă PENSIA de serviciu,
  au și o PENSIE SPECIALĂ , de 1500, 3000, 4500 lei pe lună ORI CADRELE MILITARE pensionate NU mai PRIMIESC o altă PENSIE lunară ca parlamentarii !!! 🙂 😦 🙂
  Faptul că un PENSIONAR MILITAR cu mare experiență într-un anume domeniu a fost ANGAJAT la PRIVAT sau la STAT și mai PRIMEȘTE pe lângă PENSIA lui MILITARĂ de STAT și un SALARIU lunar pentru munca prestată, NU are NICI o legătură cu SUBIECTUL de față ! 🙂
  Sunt convins ca ANGAJATORUL l-a ANGAJT pe CRITERII PROFESIONALE și de COMPETENȚĂ și nu cum își angajează acum MINIȘTRII rudele, amantele și sponsorii……………………….
  Iar dacă ne gândim și la EXPERIENȚA și SERIOZITATEA unu PENSIONAR MILITAR, avantajul este NET FAVORABIL militarului în competiție cu civilul care are 3 LICENȚE, 4 MASTERATE și 5 DOCTORATE și NICI un pic de PRACTICĂ !!! 🙂 🙂 🙂
  Ca să vezi DISCRIMINAREA la care sunt supuși AZI MILITARII ARMATEI ROMÂNE,
  în OUG care se va discuta și aproba mâine 4 aug.la ora 13.00 în GUVERNUL PSD&ALDE,
  LOR, pensionarilor militari care au CONSTRUIT Porțile de Fier I și II ,Transfăgărășanul, Casa Poporului,canalul Dunăre Marea Neagră, cules cu SOLDAȚII recoltele de vară și de toamnă ale IAS-urilor, canalele de irigații din toată ȚARA 🙂 🙂 🙂
  le ^ ÎNGHEAȚĂ ^ 😦 pensiile în sensul că vor fi INDEXATE anual doar cu RATA INFLAȚIEI 😦
  iar MAGISTRAȚILOR ( procurori, judecători ) NU li se aplică aceeași măsură ! 😦
  DE CE OARE ? 🙂
  De FRICA dosarelor PENALE pe care le au cei care VOR să IA de la MILITARI și să dea CELOR care pe TIMPUL când EU ÎNGHIȚEAM praf la CDMN stăteau prin CÂRCIUMI ??? 🙂 😦 🙂

  Ar fi foare multe de spus pe această TEMĂ dar mă opresc aici ! 🙂

  Cu JANDARMII și POLIȚISTII ai DREPTATE 100% din toate punctele de vedere dar EU m-am oprit doar la PENSIONARII MILITARI căci cunosc foarte bine PRIVAȚIUNILE SERVICIULUI MILITAR și faptul că la atunci când PATRIA are nevoie să fie APĂRATĂ de DUȘMANI,
  în LINIA ÎNTÂI a FRONTULUI nu găsești nici un JANDARM, POLIȚAI, PROFESOR, INGINER, TURNĂTOR , INFORMATOR sau COLABORATOR al securității ceaușiste ci se vor GĂSI MILITARII ACTIVI care au SOLDE mai MICI 😦 ca ale celor din MAI ,
  ACTIVI la care se vor ADĂUGA ulterior militarii în REZERVĂ cărora Olguța le ^ INGHEAȚĂ ^ PENSIILE …………………….

  Un sfârșit de săptămână cât mai frumos și răcoros și te mai aștept cu comentarii la fel de pertinente ca și cel de față ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 03/08/2017 @ 8:47 pm | Răspunde

 8. Bună dimineața Alex ! 🙂
  În primul rând, mulțumesc frumos pentru VIZITĂ și COMENTARIUL postat ! 🙂
  În al doilea rând, te informez că SUNT de ACORD 100% cu cele spuse de domnia ta !! 🙂 🙂
  În al treilea rând, iată opinia mea versus cele sus postate :

  1) ROMÂNIA a fost aruncată într-o ^ HARABABURĂ CUMPLITĂ ^ 😦 încă din DECEMBRIE 1989 când KGB-iștii , SECURIȘTII, COMUNIȘTII și TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ urlau la TELEVIZOR ca animalele sălbatice în junglă că ^ TERORIȘTII ^ trag cu GLOANȚE de RĂZBOI în MANIFESTANȚI ……………………………
  De-atunci și până în ZIUA de AZI 😦 😦 😦 TOȚI care s-au PERINDAT la GUVERNAREA ȚĂRII, au ADÂNCIT ^ harababura cumplită^ orchestrată de cei care au dat LOVITURA de STAT în decembrie 1989 ………………………………

  2) Ce se întâmplă astăzi versus PENSIILE MILITARE de STAT care NU-S pensii SPECIALE decât în capul ministresei Olguța și a celor ce-o susțin 😦 este cea mai CUMPLITĂ HARABABURĂ ! 🙂
  Actuala coaliție de guvernare a PROMIS BANI TUTUROR categoriilor sociale,
  INCLUSIV asistaților sociali , adică PUTUROȘILOR 520 de lei /LUNĂ 😦
  ȘI………………………………………,
  băgând seama că NU au de unde DA , s-au gândit să PLAFONEZE PENSIILE MILITARILOR care au PENSII de STAT, nu pensii SPECIALE ( vezi te rog frumos COMENTARIILE mele de mai SUS ca să NU mă repet ) ! 🙂

  Conform STATUTULUI CADRELOR MILITARE, un militar se poate PENSIONA la împlinirea vârstei de 55 de ani 🙂
  dar IEȘIREA la vârste mai mici cu PENSIE ANTICIPATĂ a fost introdusă în STATUT înaintea ADERĂRII României la NATO pentru ca ARMATA să fie redusă de la peste 275.000 de oameni la vreo 75.000 de oameni !!! 🙂 😦 🙂

  Uite spre exemplu un TABEL cu VÂRSTELE de PENSIONARE ale CADRELOR MILITARE din ARMATELE altor state din NATO :

  ^ PENSIONAREA CADRELOR MILITARE DIN STATELE NATO:

  Belgia:
  · Ofiţeri inferiori: vârsta 51-52 ani; ani de serviciu 20-30; pensie 80% din ultimul salariu;
  · Ofiţeri superiori: vârsta 54-56 ani; ani de serviciu 20-30; pensie 80% din ultimul salariu;
  · Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.

  Franţa:
  · Ofiţeri inferiori: vârsta 52 ani; ani de serviciu 20-30; pensie 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  · Ofiţeri superiori: vârsta 52 ani; ani de serviciu 20-30; pensie 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  · Generali: vârsta 57-61 ani; ani de serviciu 25-35; pensie 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);

  Germania:
  · Ofiţeri inferiori: vârsta 52 ani; ani de serviciu 20-30; pensie 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  · Ofiţeri superiori: vârsta 54-56 ani; ani de serviciu 20-30; pensie 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  · Generali: vârsta 60-65 ani; ani de serviciu 35-45; pensie 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;

  Italia:
  · Ofiţeri inferiori: vârsta 45-55 ani; ani de serviciu 25-30; pensia 80% din ultimul salariu brut;
  · Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55 ani; ani de serviciu 20-30; pensia 80% din ultimul salariu brut;
  · Generali: vârsta 60-65 ani; ani de serviciu 35-45; pensia 80% din ultimul salariu brut.

  Marea Britanie:
  Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile, diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil. Militarii beneficiază de pensii militare de stat. Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani. Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
  Nota: Corelat cu materialul redactat, rezulta ca militarii britanici beneficiaza la pensie de 3,3% procent din cel mai mare salariu primit in ultimii 3 ani, pt. fiecare an in serviciul militar. In aceasta ipoteza, fara a avea certitudinea, rezulta ca britanicii au drept de pensie militara de cca. 60% din respectivul salariu pt. 18 ani de serviciu militar, iar pt. fiecare an in plus se adauga 3,3%.

  Olanda:
  Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.
  Nota: Aici exista o inadvertenta. Rezulta ca in fapt, exista o legislatie separata fata de civili. In caz contrar, am ajunge la concluzia ca la toti olandezii pensia se calculeaza pe baza ultimului salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu, ceea ce nu poate fi real. Dupa cum stau lucrurile ar rezulta ca in Olanda militarii au de departe cele mai mari pensii fata de alti cetateni. In conditiile in care un colonel olandez are o solda lunara cuprinsa intre 8 000 si 10 000 de euro.

  Polonia:
  · Ofiţeri inferiori: vârsta 50 ani; ani de serviciu 15; pensia 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  · Ofiţeri superiori: vârsta 55 ani; ani de serviciu 15; pensia 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  · Generali: vârsta 60 ani; ani de serviciu 15; pensia 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);

  Turcia:
  · Ofiţeri inferiori: vârsta 41-48 ani; ani de serviciu 20-30; pensia 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  · Ofiţeri superiori: vârsta 41-52 ani; ani de serviciu 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  · Generali: vârsta: 60-65 ani; ani de servici 35-45; pensia 80-85% din cuantumul ultimului salariu.

  S.U.A.:
  Legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile. Pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar. Pensia medie a fost în anul 2008 de 4.632 USD/lună ^ .
  Sursa : internetul 🙂

  In toate aceste state pensia militara nu se decupleaza de la cresterile salariale la activi deoarece este,
  in fapt,
  SOLDA DE REZERVIST,
  obligatiile militare continuand si dupa trecerea in rezerva. Aceasta prevedere se afla, ca recomandare si in documentele aderarii Romaniei la NATO. Spre deosebire de toti membrii NATO, in Romania pensia nu este de 80% ci de 65% baza de calcul (pe vremea lui Ceausescu era 66%) si nu din ultimul salariu brut ci din cateva elemente ale acestuia, calculat pe media a 6 luni din ultimii 5 ani. Ei nu au o bariera in sus, noi avem la 85%. Comparat cu pensiile civililor, acestea se aliniaza cu rata inflatiei si cresc odata cu cresterea punctului de pensie. La militari se primea ori indexare ori crestere cu un procent (nu cu 100%) cum pretinde Lia Olguta Vasilescu, din cresterile la activi, fiind luate in calcul doar partile care intra in constituirea pensiei. Și-atunci, mi se pare normal și logic să-i întreb pe actualii guvernanți , în speță pe Olguța și pe șeful ei de partid :
  – De ce atribuiti militarilor pensiile de 10 ori mai mari ale magistratilor
  de care nu aveti curajul sa va atingeti? 🙂 Din cauza DOSARELOR PENALE pe care le aveți ??? 🙂 🙂 🙂
  – Ce raspuns ii veti da șefului SMG, generalul Ciuca peste 2 ani, cand pensia lui de astazi,
  inghetata de Olguta va fi de 3 ori mai mica decat a actualului sofer care va iesi la pensie atunci? 😦
  Toate obligatiile asumate prin aderarea la NATO trebuie respectate!
  Cum deja suntem în NATO din 2007 🙂 , ieșirea mai devreme la PENSIE a militarilor a fost o DECIZIE POLITICĂ iar fostul ministru al APĂRĂRII, generalul cu 4 STELE primite la APELUL BOCANCILOR , Gabriel Oprea ,acum TRIMIS în JUDECATĂ ca INCULPAT, este cel care a propus și aplicat acea decizie politică…………………..

  3) La MAI , situația este și mai complicată, și tot Gabriel Oprea fost ministru și la INTERNE 🙂 se face vinovat de aberațiile din ministerul de interne unde un SUBOFIȚER pensionat, are o PENSIE mai mare decât un COLONEL fost COMANDANT ca mine !!! 😦 😦 😦
  Din aceeastă cauză, în ultimele zile, în MAI și-au DEPUS cereri de PENSIONARE mai bine de 4000 de oameni , cei mai mulți dintre ei cu vârste până-n 45 de ani !!! 😦 😦 😦

  Această SITUAȚIE demonstrează fără ECHIVOC , harababura cumplită din societatea românească unde ,
  un bărbat CIVIL iese le PENSIE la 65 de ani
  și un băbat din MAI iese la PENSIE la 45 de ani ………………………………………

  La Noi ca la Nimeni !!! 🙂 😦 🙂

  Un sfârșit de săptămână cât mai frumos și răcoros 🙂
  ca la mine deja SOARELE pișcă,
  AERUL se-nvârte-n morișcă,
  pe-afară, nimic nu mișcă,
  iar soția pregătește-o frișcă !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 04/08/2017 @ 8:23 am | Răspunde

 9. @ ALLL !!!

  Weekend după BuZUNAR ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 16/09/2017 @ 7:22 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: