Alioşa ” File de Jurnal ”

05/08/2017

Pensionarii militari tratați la fel ca în regimul pedelisto-băsist !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:26 am

Motto:
^ Politica este o sabie cu două tăișuri ^ ! ( Napoleon)
^ Politica este o curvă ^ ( anonim)

Voi posta mai jos fără a ELIMINA sau ADĂUGA vreun CUVÂNT un material compus de un PENSIONAR militar în REZERVĂ, versus UMILIREA PENSIONARILOR MILITARI mai rău ca-n regimul pedelisto-băsist care a încercat să REDUCĂ cu 15 % toate PENSIILE , inclusiv ale PENSIONARILOR MILITARI dar nu a reușit din cauza JUDECĂTORILOR Curții Constituționale a României care s-au OPUS precizând că ^ PENSIA este un DREPT PRIVAT ^ 🙂 🙂 🙂
și ca atare, NU poate fi DIMINUAT !!! 🙂 🙂 🙂
– Atunci, DE CE acum guvernarea PSD&ALDE a atacat prin OUG emisă IERI 4 august 2014 ,
PENSIILE MILITARE care nu sunt PENSII SPECIALE ??? 😦 😦 😦
https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/07/30/
https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/08/02/

20476550_1337498096372838_8320378924721172756_n

^ Blitz krieg impotriva militarilor!
Vizionand emisiunile televiziunilor incepand cu dupa amiaza zilei de 29 07.2017, am avut senzatia acuta ca , printr-o alchimie necunoscuta, au reanviat vremurile regimului Basescu-PDL in Romania!
Desi stiam foarte clar ca Basescu nu mai poate fi presedinte, iar PDL , mascat in noul PNL a pierdut alegerile.
Si da , am constatat ca asa este, numai ca “actorii “ sunt schimbati.
Sau oarecum schimbati , de vreme ce dl Dragnea , provine din vechiul PDL si acum, cuibarit la varful PSD continua , in aceiasi termeni si cam cu aceleasi mijloace opera basista in privinta distrugerii si batjocoririi militarilor.
Iar dl Tariceanu confirma, ca un element de continuitate, ca Armata nu este una din prioritatile sale.
Bref , s-a dezlantuit, de sambata trecuta, un adevarat razboi fulger impotriva militarilor in care au fost angrenate importante forte .
Si elementul surpriza a fost accentuat de faptul ca , varfurile de lance ale acestui atac impotriva militarilor in actvitate si in rezerva , precum si a politistilor de toate categoriilor, sunt cei care ,
in regimul Basescu ne luau apararea ,
demascand mizeriile facute noua de acesta.
Iar ofensiva se desfasoara sub steag fals, invocand “dreptatea sociala” si , vezi Doamne, vizand toate pensiile speciale.

Ca sa nu devin plictisitor, voi puncta pe scurt faptele.

Brusc, pe baza unor dezvaluiri privitoare la intentiile guvernantilor de a emite o OUG de modificare a Legii pensiilor militare de stat, facute de dl Coarna- presedintele unui important sindicat al politistilor, s-a dezlantuit un adevarat masacru mediatic impotriva militarilor, masacru care a pregatit intrarea in arena a “pieselor de nouazeci” adica a politicienilor care sa dea gals vointei lor de “dreptate si adevar”.
Astfel, jurnalisti cu greutate care,
repet, pe timpul lui Basescu ne plangeau de mila si infierau abuzurile regimului de atunci, ne-au atacat cu o virulenta de nedescris , promovand tot felul de minciuni si manipulari , cum sunt:

-prezentarea pensiilor magistratilor militari ca fiind pensii tipic militare, in vreme ce aceste pensii sunt calculate dupa legea care reglemeteaza pensiile magistratilor;

-Prezentarea, in mod fals si tendentios, a pensiilor militare ca fiind pensiile speciale cele mai “daunatoare “pentru Bugetul de pensii si asigurari sociale(?) si cel de stat.

Un singur jurnalist, RADU TUDOR, a prezentat situatia reala, si anume:

– pensile militare nu sunt pensii speciale;
– ele nu sunt platite din bugetul de pensii si asigurari sociale;
– iar in privinta cheltuielilor cu aceste pensii se constata ca pensia medie din randul celor cu adevarat pensii speciale este cca. 1400 de euro,adica 6300 lei, iar pensia medie militara este de cca 3250 de lei (3000 in MApN si 3500 la MAI). Astfel, pentru cei 8600 de “pensionari speciali” se cheltuiesc lunar 54.180.000lei, iar pentru 150.000 de pensionari militari se cheltuiesc 487.500.000lei.
Deci , pentru de aproape 18 ori mai multi pensionari militari se cheltuiesc doar de 9 ori mai multi bani decat pentru cei 8600 de pensionari speciali.
Si unde este atunci “periculozitatea” pensiilor militare?
Sunt ele atat de exorbitante , asa cum sunt prezentate de condotierii de presa si de politicieni?
Atunci cum sunt cele ale “specialilor” , de vreme ce media lor este dubla fata de cea a pensiilor noastre?

– Prezentarea pensiilor militare ca fiind pensii supradimensionate in raport cu soldele avute la pensionare si chiar ale celor in activitate aflati pe functii similare.
S-a lansat bomba ca avem pensii de 130% fata de soldele avute.
FALS, deoarece art. 40 din OUG 57/2015 a eliminat aceasta posibilitate,
prin modificarea Legii 223/2015, adoptata de majoritatea PSD, inclusiv cu voturile opozitiei de atunci.

Iar pensiile au fost recalculate(nu s-a terminat operatiunea de recalculare)pe baza acestor prevederi.
Si atunci de ce mai sperie si intoxica lumea PSD si condotierii sai de presa cu fantoma propriei neghiobii?

Se poate insa ca , in dinamica evolutilor din domeniul fiscal, pensiile noastre nete sa fi devenit mai mari ca venitul net pe baza caruia ne-au fost calculate,
Si iata cum:
pensiile au fost indexate , in vreme ce abia acum soldele militarilor aflati in activitate au fost marite.

Sa fim intelesi, soldele de functie( cele de grad nu, din cate stiu)care au intrat la calculul pensiilor noastre, iar nu nu stiu ce spor acordat acum si de care noi nu am beneficiat!

Apoi sa nu uitam ca potrivit noilor reglementari, 2000 de lei din pensiile tuturor(deci si ale noastre) sunt neimpozabile, iar pensionarii nu mai platesc contributii de asigurari de sanatate.

Indemn pe oricine are vointa de a vedea adevarul, sa faca un calcul pe un exemplu aleatoriu, care nu stiu daca exista exact ca suma,in realitate:
sa zicem 7000 lei baza de calcul a pensiei(brut); pensie de 6500 lei(brut).
Pentru 7000 lei venit se plateau impozite si taxe astfel:10.5% asigurari sociale,5.5% asigurari de sanatate, 16% impozit pe venit.
Pentru 6500 lei pensie se platesc doar 16%. Si nu pentru 6500lei, ci calculat acest 16% pentru 4500lei, avand in vedere deducerea neimpozabila de 2000lei!
Nu sunt expert contabil , dar grosso modo cifrele arata asa:
din solda bruta , baza de calcul a pensiei ramanea un net de cca. 5000 lei,
iar din pensia de 6500 ramane , in actualele conditii , un net de cca. 5700.
Asa ca Legea pensilor militare nu are niciun amestec in aceasta situatie.
Oare cum arata acest calcul aplicat unei pensii cu adevatat speciale de 20.000 lei ?
Incercati si calculati.
Dar numai pensiile militare sunt cele atacate!

-Culpabilizarea militarilor, conform “sistemului” basist:
nu au contribuit la fondul de pensii si deci chiar nu ar merita pensie, numai ca ne milostivim noi de ei.

FALS!
Militarii au contribuit in conditiile impuse de Statul Roman prin legile sale, fara a fi intebati , fara a putea negocia ceva, fara a se putea opune.
Atat doar ca au contribuit direct la Bugetul de Stat, cu cat a stabilit legea.
Iar Statul Roman i-a spus, prin lege, militarului ca, o parte din acei bani cu care el a contribuit la Bugetul de Stat ii vor asigura o pensie suplimentara.
Pensie furata astazi prin art .40 din OUG 57/2015 .

Pentru ca nu este pe placul lui
Basescu , Vass, Olguta , Dragnea, Tariceanu … a unora precum Chireac, Zara, Rosca-Stanescu, Dana Grecu, Ciutacu, avocata Alice nu stiu cum etc

Care proclama egalitatea in drepturi a cetatenilor!
Corect acest principiu constitutional.

Dar cum ramane cu partea cealalta a egalitatii, adica cu egalitatea in privinta obligatiilor si a interdictiilor , a restrangerii unor drepturi, munca nenormata, a riscurilor etc
Fara de care egalitatea in drepturi este schioapa!!!
Daca ar fi dupa dl Zara, militarii ar trebui sa aiba obligatiile , interdictiile si restrangerea unor drepturi asa cum sunt impuse de normele in vigoare , dar sa fie egali in drepturi cu femeia de serviciu!
Iar dna avocata Alice(scuze,nu am retinut numele de familie), in emisiunea patronata de dl Gadea, ne-a aruncat in derizoriu , in cel mai pur spirit avocatesc , spunand ca nu e nici o problema ,

ce daca militarii si politistii mor la datorie!

Ca doar si avocatii mai mor de infarct , comotie … inecati pe Coasta de Azur, pe la ski la Val d’Iserre as adauga eu, ca daca tot este sa ne ironizam , macar sa o facem ambele parti.
– Dna Alice, pompierii militari mor scotand din foc sau apa avocati ca dvs sau /si averile lor,politistii asigurandu-va protectia, ucisi de descreerati care si prin prestatia unora ca dvs , a unor procurori si judecatori nu sunt pedepsiti sau dusi la casa de nebuni, iar militarii mor prin teatrele de operatiuni militare aparand interesele Romaniei.

Din randul nostru , cei care suntem in rezerva , au murit multi construind Transfagarasanul , Canalul , in mine etc Ca sa nu mai vorbim de cei din serviciile secrete despre care nu stim pe unde au cazut la datorie, aparand tot interesele tarii.
Da,de curand, unii dintre acestia din urma au facut greseli, cunoscute de altfel.
Dar va intreb: oameni ca dvs, politicienii , procurorii etc de ce nu i-ati oprit si tras la raspundere?
Din lasitate , va spun eu!
Inainte de a continua , pentru a nu avea surprise, precizez ca nu sunt antisemit si respect poporul evreu pentru contributia sa la panteonul civilizatiei umane si, printre altele, pentru ca evreii au stiut sa ramana evrei , oriunde s-au aflat in lume.
– Si acum, dna Alice, daca jertfa unora dintre noi ati trimis-o in derizoriu, ce parere ati avea daca despre Holocaust s-ar face afirmatii precum cele ale dvs la adresa noastra?
Adica ceva de genul: “lasati , ca doar au mai murit si altii”?
Ca evreica,asa cum v-ati declarat intr-o emisiune televizata, nu ati accepta asa ceva.
Ati sari in sus si ati spune ca este altceva!
Da doamna,ar fi o mare magarie, sunt de acord!
Si ma inclin in fata celor care au murit in Holocaust, cu toata sinceritatea si compasiunea!
Dar dvs vad ca nu puteti accepta ca si moartea militarilor si politistilor in timpul si din cauza serviciului insemna o jertfa pentru binele natiei, nu un fapt ca moartea Elodiei( Dumnezeu sa o ierte si sa-l pedepseasca pe vinovat!).

Daca dvs nu puteti accepta sa va fie batjocorita etnia,
nici eu nu pot accepta sa fie batjocorita categoria socio – profesionala din care fac parte.
Sa va fie rusine pentru laturile aruncate asupra acelora dintre noi care au murit servindu-si tara!

Nu pot insa sa nu remarc corectitudinea, luciditatea si verticalitatea demersului dlui avocat si profesor LUCIAN BOLCAS care , fara sa “umfle” cu nimic lucrurile, a prezentat in mod real si in conformitate cu Stiinta Dreptului, situatia noastra.
Tot respectul maestre!!! 🙂 🙂 🙂
Asadar, putem constata cu usurinta ca , aproape toate emisiunile de la Antena 3, RTv, Realitatea etc au fost adevarate “ambuscade mediatice” pentru cei care se straduiesc sa apere drepturile militarilor si politistilor.
Doar cei care incearca sa le apere , nu si cei care ar trebui le reprezinte.

Pentru ca , in nota de acum cotidiana,
generalii si chestorii nostri in activitate si in rezerva stau pititi inapoia birourilor !
Nu asa a facut seful Statului Major al Armatei Franceze care , vazand diminuat bugetul armatei de care raspunde in fata natiunii, si-a inaintat demisia de onoare!
Dumneavoastra ce veti lasa in urma?
Turneele prin garnizoane prin care incercati sa ne convingeti ca 65% este mai bine decat 80%?
Va multumim!
Macar pentru atat!
Dar sa revenim la “ambuscada mediatica” despre cadre vorbeam:
realizatorii gen Gadea si Ciutacu au adus in emisiunile respective avocati, doamne avocat, care sa dea un aspect doct , de cunoastere a legilor, pe langa postura sugerata de aparatori ai poporului impotriva “pericolului pensiilor militare”.
Ca de pensiile cu adevarat special doar s-a amintit in treacat, ca ar fi si ele pe undeva , pe acolo, dar nu,nu ele, astea militare sunt pericolul cel mare!
Cam atat despre componenta mediatica a blitz krieg-ului.
Care a pregatit si s-a impletit cu asaltul politic.
Au fost si actiuni premergatoare ale factorului politic.
De inselare si adormire a orgniatiilor militarilor in rezerva.
Astfel , cu vreo doua saptamani inainte, ministrul apararii l-a chemat pe presedintele SCMD de la care a vrut sa afle problemele noastre vis a vis de pensiile militare.
I-au fost prezentate, i s-a lasat documentatie.
Si a folosit-o … dar impotriva noastra!
Eu unul suspectez ca a predat-o Olgutei Vasilescu.
La inceputul “ crizei” s-a desfasurat un adevarat “ cadril” al declaratiilor ministrilor implicati.
Oamenii au spus adevarul, insa numai aparent, deoarece au mintit prin omisiune.
Au declarat ca ministerele lor nu au in lucru o astfel de ordonanta, dar nu au spus un cuvintel despre travaliul infocat al dnei Olguta Vasilescu pe aceasta OUG!
Oare nu stiau?
Sa fim seriosi!
La doua ore, a iesit Olguta Vasilescu, minstrul muncii si a spus totul, sau ma rog ce vrea ea sa stim, deocamdata. Apoi au iesit “piesele de nouazeci”ale guvernarii: dl Tariceanu care a “deschis ostilitatile” probabil ca sa-l derobeze putin pe dl Dragnea , si asa destul de “uzat”de alte scandaluri ale guvernarii haotice a aliantei PSD -ALDE. A spus ca pensiile militare sunt prea mari , mai mari decat baza de calcul, eforul bugetar prea mare etc
Nimic concret despre adevaratele pensii speciale!
Apoi dl Dragnea, cu aceleasi sustineri, la care s-a adaugat(inca) o mare minciuna: daca nu “rezolvam” problema pensiilor militare , nu vor fi resurse in bugetul de pensii ca sa marim punctul de pensie.
Nu dle Dragnea, nu au nici o legatura pensiile militarilor cu Bugetul de pensii si asigurari sociale! Pensiile militarilor se platesc din bugetul alocat ministerelor de care acestia apartin.

Si, ia haideti sa aruncam o privire asupra Bugetului de pensii si asigurari sociale, sa vedem de ce “nu sunt bani “ cum solomonesc Cassandrele gen Chireac! Pai nu sunt bani in Bugetul de pensii si asigurari sociale pentru ca:
1) forta de munca a scazut dramatic dupa ‘89prin:
-pensionari fortate,
-imbatranirea populatiei,
-exodul in strainatate al fortei de munca ;
2)pe cale de consecinta, au scazut numarul si cuantumul contributiilor la acest buget;
3)s-au extins fenomenele de munca la negru si munca la gri;
4)s-a marit numarul de persoane care primesc prestatii banesti din acest buget, incluzandu-i fortat pe toti in categoria pensionari. Astfel avem in jur de trei milioane de falsi pensionari, printre care multi oameni care nu au muncit poate nici macar o clipa!
5) au scazut, inca o data sumele care intra in acest buget prin virarea a aproape jumatate din sumele respective la societatile de asigurari, in contul pilonului doi de pensii. Nu cred ca undeva in lume se mai intampla asa ceva, ca societatile de asigurari sa primeasca, fara sa miste un deget,cadou de fapt, sume considerabile pentru niste pensii pe care nimeni nu stie daca cineva le va vedea.
Alaturi de distrugerea economiei nationale, cam astea sunt cauzele care ii fac pe politicieni sa anunte catastrofa, colapsul sistemului public de pensii.

Dar , desi se pot lua masuri, nimeni nu face nimic!

Spre exemplu , sa se acorde ajutoare sociale numai acelora care in mod obiectiv au nevoie de ele , iar cu sumele ramase sa se faca investitii care sa ofere locuri de munca.
Ei , da, dar cei care primesc ajutoare pentru nemunca, numiti inselator pensionari, constituie un bazin electoral pe care toate partidele doresc sa si-l adjudece.
Si atunci?
Pai atunci pensiile militare sunt de vina!
Si asta spusa repetat, duce la reactii de dusmanie asupra militarilor in tot spectrul social: de la Gogu de pe strada pana la profesorul universitar si lider de sindicat Hadar!
Ca sa nu mai vorbim de alti lideri sindicali care pe timpul regimului Basescu-PDL au facut “ciocul mic”, sau au disparut, prinsi find cu soalda si exploatati de Basescu.

Daca la cele de mai sus , adaugam ca a aparut si Basescu ca sa spuna ca el a facut bine si ca singura cale este sa ne intoarcem la ce a facut el, desfiintandu-ne pensiile, precum si faptul ca nu l-a contrazis nimeni, avem imaginea mai clara a ceea ce ne asteapta de fapt.
Cel mai de vreme la toamna si cel mai tarziu la anul , pe vremea aceasta, cred eu!
Iar “presatia” ministrului muncii, dna Olguta Vasilescu a fost cea care a raspandit, o data in plus toate enormitatile pe care le-am enumerat si demontat pana acum in acest material. Nimeni nu stie concret ce va cuprinde OUG, dar dna Vasilescu a spus ca se vor plafona pensiile miltare la 100%din cuantumul bazei de calcul( plafonare redundanta , ca sa zic asa , cu cea instituita de art 40 din OUG 57/2015) si se vor abroga prevederile Legii 223/2015 privind actualizarea pensiilor militare in functie de cresterea soldelor de grad si functie ale militarilor in activitate.

Dupa ceea ce a prezentat Radu Tudor , ar fi vorba si de modificarea bazei de calcul a pensiilor militare, aceasta urmand sa fie media soldelor pe ultimeme 12 luni.
Nimeni nu stie adevarul. Si mai vorbim de transparenta procesului de legiferare!

In concluzie, se pare ca:

-Guvernarea PSD –ALDE, pe langa tarele ei, copios “ajutata” de presedintele Johannis care este de fapt liderul opozitiei, de o parte a aparatului judiciar,de importante forte economice si de influenta care opereaza in Romania , si-a inceput declinul prematur, cu consecinte importante.

Romanii sunt prizonierii si victimele acestei lupte pentru a impiedica aplicarea masurilor din programul de guvernare. Printre aceste victime se numara si militarii.

-Chestiunea pensiilor militare este una perena, care se pare ca functioneaza , in toate guvernarile,ca o supapa de admisie pentru acumularea de fonduri care sa fie folosite in “beneficiul poporului”.
Am vazut cum, pe timpul lui Basescu, si tare imi e teama ca vom vedea cam acelasi lucru si acum!
Deci, ca de fiecare data, lupta politica este in fapt o lupta pentru ciolan.
Iar situatia noastra a fost folosita ca ‘’munitie “ in aceasta lupta .
Nu exclud amestecul extern in aceste actiuni, in sensul ca NATO isi doreste sa scape de toti militarii romani care au fost pregatiti si formati inainte de ’89.
Cu orice risc.
De unde si ideea aruncata pe piata si sustinuta inclusiv de dl prim ministru Tudose, ca pana in septembrie, cand zic ei ca va intra in vigoare OUG , sa iasa toti cei care doresc sa iasa.
Probabil ca exista unele planuri si vor sa fie siguri ca militarii de la noi nu o sa judece (de loc sau prea mult) ordinele pe care le primesc.
Iar altii , probabil doresc sa fie cati mai putini militari, iar acestia sa fie plasati in partea de jos a piramidei militare.
Iar cei care in mod artificial , “arzand” etapele vor ajunge in structurile de comanda si stat major sa fie fara experienta. Dar obedienti!
Una peste alta , batjocura la adresa militarilor continua si sunt toate sansele sa se intinda si in viitor.

CE ESTE DE FACUT?
Sigur , nimeni nu are raspunsuri la toate intrebarile.
Si nici nu ar fi “igienic” sa ne expunem intentiile.
Putem aborda problema pe doua planuri:
La nivelul categoriei socioprofesionale din care facem parte
La sugestia vicepresedintilor coordonatori de zona, s-a lansat déjà un apel catre toate organizatiile militarilor si politistilor, afisat pe blogul SCMD .
Ne vom intalni rapid , vom discuta si vom decide cum sa ne coordonam actiunile , fiecare cu mijloacele de care dispune , pentru a face fata agresiunii care ni se aplica de sapte ani incoace.
SCMD are creionat un plan pe care il va supune dezbaterii alaturi de celelalte propuneri ale organizatiilor militarilor in rezerva si politistilor.
Putem lupta, cu cateva conditii: sa vrem toti sa o facem,sa fim uniti si sa fim perseverenti!
Nu avem ce pierde.
Poate doar viata, asa cum au murit sute , mii de camarazi de ai nostri din 2010 pana acum .
Si asa am jurat ca ne-o dam pentru o tara care ne batjocoreste! Asa ca daca ,Doamne fereste, ne-o dam in lupta pentru drepturile noastre, macar stim pentru ce am facut-o.

In plan personal,
Evident, fiecare va lua decizia care considera ca il reprezinta si il serveste cel mai bine.
Aceste doua nopti, mi-au dat posibilitatea sa ma gandesc la multe lucruri.
Punandu-mi intrebari si cautand raspunsuri.
Astfel , m-am intrebat ce as face daca as fi in activitate?
Grea intrebare,greu raspuns!
Cei care sunt in activitate sa analizeze bine care le sunt interesele si perspectivele.
Eu unul as merge pe cat se poate de mult pe certitudini.
Si nu as rabda batjocura.
Sunt convins ca daca as fi in activitate , as putea fi usor inlocuit.
Ca si ceilalti de fapt,iar apararea , ordinea publica si siguranta nationala ar putea fi asigurate de persoane ca dl. Zara, dl. Chireac,dl. Ciutacu,dl. Dumitrescu,dl. Rosca –Stanescu, dl. Marica, dl. Hadar.
Poate dna Olguta, dna Alice, dna Vass…
De ce nu?
Doar au demonstrat ca se pricep excelent !
Iar in fruntea SMG , un prim balerin ar face figura buna, de vreme ce seful SMG este asimilat ca salarizare cu ocupantul unui astfel de post, dupa cum se pare!
Daca asta vrea natia romana prin reprezentantii ei politici si ai societatii civile, ce sa-i faci!
Dar sunt rezervist si in conditiile in care , cu credinta mi-am indeplinit obligatiile asumate prin contract si sub juramant cu chezasia vietii fata de Statul Roman, iar acesta , de sapte ani, prin alesii lui si unii reprezentanti ai societatii civile, ma batjocoreste si nu vrea sa-si indeplineasca partea lui de contract,

ma intreb daca eu trebuie sa mai mentin reletia de cetatenie cu Statul Roman.

Am jurat sa apar tara, dar tara nu ma vrea printre aparatorii ei .
Poate ar prefera mai de graba sa nu mai exist, ca sa faca economie de bani.
Nu poti sa aperi o tara daca aceasta nu vrea , nu?
Atunci ce e de facut?
Sa ne gandim impreuna!
Vicepresedinte coordonator Zona Centru
Presedintele Filialei 1 Sibiu a SCMD
Col.(r) Tudosie Stefan
Sursa : YahhoMail ! 🙂

PS ! 🙂
Pentru cei ce se întreabă,
de ce am postat acest material,
răspunsul meu ce nu-i dat în grabă,
este că SIMT și GÂNDESC la fel,
precum camaradul Col( r) Tudosie Ștefan !!!

Sursa:

http://r-26500.blogspot.ro/2017/08/vrem-efectuarea-serviciului-militar-in.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+AsociaiaMilitarilornRezervr-26500+(Asocia%C5%A3ia+Militarilor+%C3%AEn+Rezerv%C4%83+%22R-26500%22)

 

 

 

 

 

 

Alioșa .

6 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  Pentru cei interesați , dar care are mare legătură cu materialul de față,
  vă sugerez să accesați LINK-ul
  http://www.criterii.ro/index.php/en/national/19172-generalul-mircea-chelaru-asa-incepe-nenorocirea-sa-stiti-ca-niciun-razboi-nu-a-inceput-dintr-o-data
  Lecturare plăcută într-un weekend răcoros ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 05/08/2017 @ 9:28 am | Răspunde

 2. Bună ziua Anda ! 🙂
  În primul rând, mulțumesc frumos pentru superba imagine-urare postată în zi de mare sărbătoare,
  ^ Schimbarea la Față a Domnului ^ ! 🙂
  Ar fi fost MINUNAT ca și POLITICIENII noștri să SE SCHIMBE în BINE la FAȚĂ dar din păcate, SE SCHIMBĂ din RĂU în mai RĂU ! 😦
  În al doilea rând, aflând de dorința ta de a te DOCUMENTA mai întâi și-apoi să tragi CONCLUZIA necesară,
  mai jos voi posta un material din care cu siguranță se va ÎNȚELEGE cu subiect bși predicat CĂ ,

  nu ÎNGHEȚAREA pensiilor militare este DUREREA cea mare a celor peste 80.000 de PENSIONARI MILITARI ci,

  ÎNCĂLCAREA grosolană a DREPTURILOR și LIBERTĂȚILOR FUNDAMENTALE si CONSTITUȚIONALE ale MILITARILOR ACTIVI, în REZERVĂ, în RETRAGERE și ale VETERANILOR de RĂZBOI ! 😦

  ^ O argumentație pe lege, dar și o demonstrație de ce militarului român trebuie să i se aplice un tratament specific
  – ce trebuie să înțeleagă conducătorii și societatea :

  BUCUREȘTI, 4 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu.

  Nu cred că a existat în ultimii ani un caz care să genereze atâtea reacții precum cel al afectării pensiilor militarilor. Și, ce este remarcabil și deosebit — în spatele acestor reacții nu stă un partid, nici măcar o organizație — fiindcă sindicatul condus de distinsul istoric Mircea Dogaru poate fi cotat doar cu o contribuție parțială, nicidecum cu o coordonare.

  Reacție radicală a militarilor: „Renunţarea la efectele Jurământului Militar”
  https://ro.sputnik.md/society/20170801/13844331/reactie-militari-juramant-militar.html

  Urmăresc intervențiile de pe Facebook ale ofițerilor în rezervă și majoritatea sunt nu doar bine argumentate, dar și punctează incredibil la toate capitolele — legic, social, moral, al oportunității. Faptul în sine este îmbucurător, fiindcă spre deosebire de societatea civilă ce pare deseori absentă sau alienată, „Marea mută” dovedește a avea conștiința trează, de veghe. Iar un amănunt este esențial; liderii Coaliției nu înțeleg că militarii nu pun strict problema banilor, ci mai ales e vorba de nerecunoașterea unei stări de-o viață: privațiuni acceptate, ricuri asumate, viața de familie în condiții speciale etc.

  Reproduc acum un text al unui ofițer pe care l-am mai citat cu altă ocazie, Constantin Enache, fost parașutist. Dacă atunci el demonta afirmațiile și erorile ministrului Olguța Vasilescu privind cuantumul pensiilor militare, astăzi el dă o adevărată lecție de drept, dar și de înțelegere a vieții militare conducerii statului.
  Textul este adresat

  „conducerii MApN, domnului prim-ministru și președintelui României” și cuprinde „setul de drepturi și libertăți fundamentale și constituționale la care militarii Armatei ROMÂNIEI nu au acces” sau au acces limitat
  — ceea ce „îi discriminează pe militari în raport cu ceilalti cetățeni ai țarii”, scrie Constantin Enache.
  Ofițerul citează din Legea 80/1995, (privind Statutul cadrelor militare), Secțiunea 3 — „Interzicerea sau restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi”, Credem că este util și pentru cititorii noștri să înțeleagă, citind aceste câteva articole, despre ce este vorba atunci când se folosește sintagma „viața militară”.
  Art. 28
  Cadrelor militare în activitate le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:
  a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice;
  b) să candideze pentru a fi alese în administraţia publică locală şi în Parlamentul României, precum şi în funcţia de Preşedinte al României;
  c) să declare sau să participe la grevă.
  Art. 29
  Cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi şi libertăţi, astfel:
  Declarația lui Tudose aruncă în aer propriul guvern

  a) opiniile politice pot fi exprimate numai în afară serviciului;
  b) exprimarea în public a unor opinii contrare intereselor României şi forţelor armate nu este permisă;
  c) condiţiile în care cadrele militare în activitate vor putea să prezinte public informaţii militare se vor stabili prin ordin al ministrului Apărării Naţionale;
  d) aderarea la culte religioase este liberă, mai puţin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi la cele care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei;
  e) constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu excepţia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei, este permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare.
  g) participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepţia activităţilor la care se participă în misiune;
  h) cadrele militare în activitate se pot deplasa în străinătate în condiţiile ce se stabilesc prin ordin al ministrului Apărării Naţionale.
  Art. 30
  Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate au obligaţia de a nu efectua activităţi care contravin demnităţii, prestigiului şi normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.
  Cadrelor militare în activitate le este interzis:
  a) sa îndeplinească alte funcţii decât cele în care sunt încadrate, cu excepţia cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naţionale;
  b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia celor numite în consiliile de administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta.
  Art. 31
  Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă, pe timpul cât sunt concentraţi sau mobilizaţi în unităţi militare, pot rămâne membri ai partidelor, formaţiunilor sau organizaţiilor politice, precum şi ai sindicatelor din care fac parte, dar le este interzisă desfăşurarea oricăror activităţi cu caracter politic sau sindical, în unităţi militare.
  Acestea sunt câteva dintre restricțiile la care este supus un militar. Constantin Enache adaugă și alte câteva aspecte: dificultatea și complexitatea activității militarilor; faptul că nu mai poate profesa altceva, fiind permanent la dispoziția Armatei.
  „Militarul, ÎMPREUNĂ CU FAMILIA SA, poate fi obligat să migreze în zone/localități izolate ce pot pune în dificultate viața sa de familie precum și cea socială”, scrie Constantin Enache pe grupul „Pensionarii militari români” de pe Facebook. „În mod grosolan, militarului român nu i se asigură posibilitatea apărării drepturilor profesionale, de salarizare, de pensionare etc, după modelul consacrat în armatele NATO”.
  Dar, poate ceea ce-i deosebește mai mult pe militari de civili este angajamentul total — „au un contract cu ROMÂNIA (nu cu Olguța, sau mai știu eu cu cine), contract PE CARE-L GAJEAZĂ CU VIAȚA.
  Militarii sunt la dispoziția ROMÂNIEI nu doar 24 ore pe zi din perioada contractuală cu MApN, „ci până când ajung în poziția „în retragere””, scrie Constantin Enache, care concluzionează:
  „ATUNCI, PENSIILE NU CONSTITUIE nicidecum UN PRIVILEGIU, ELE REPREZENTÂND DOAR O COMPENSARE RELATIVĂ A CELOR SEMNALATE MAI SUS!”
  Am prezentat acest material, care punctează foarte bine, „din interior”, aspectele esențiale ale argumentației pentru un tratament specific. De remarcat că, din argumentația ofițerului, lipsește capitolul strict mercantil
  — „mi-am respectat partea mea de înțelegere, acum tu, stat, reprezentat de Guvern, respectă-ți partea ta”;
  nu, Constantin Enache vrea ca societatea să înțeleagă situația.
  De aceea cred că e foarte important mesajul său ^.

  Sursa :
  https://ro.sputnik.md/ analytics/20170804/13900405/ ofiter-lectie-presedinte- premier-pensii-militari.html

  În al treilea rând, dă-mi voie să-ți urez ca ^ Schimbarea la Față a Domnului ^ 🙂
  să-ți aducă în sânul familiei doar SCHIMBĂRI în BINE pe linia SĂNĂTĂȚII ! 🙂
  Cu stimă și respect,
  Aliosa .

  Comentariu de Aliosa — 06/08/2017 @ 3:20 pm | Răspunde

 3. Grazie ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 06/08/2017 @ 3:27 pm | Răspunde

 4. Salut Adi și bine ai revenit pe blogul meu ! 🙂
  Nu din dorința de a te CONTRAZICE, ci din dorința de a spune ce GÂNDESC :

  ADEVĂRURILE din materialul postat în articolul de bază, SUNT cunoscute de care ar trebui să le cunoască 🙂
  dar ORDINUL primit de ei, guvernanți și politicieni TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ ,
  este ca ARMATA ROMÂNIEI să fie EPURATĂ ca în ANII ^ 45-50 ^
  când ELITELE Armatei Regale au fost ÎNLOCUITE cu oameni cu mințile goale ! 😦

  Actuala OUG privind PENSIILE MILITARE face parte dintr-un DIABOLIC PLAN venit de peste OCEAN 😦
  ca OFIȚERII și GENERALII competenți si mari profesioniști SA IASĂ în masă la PENSIE ca să fie ÎNLOCUIȚI
  cu cadre militare școlite în spiritul DOCTRINEI militare a NATO ,adică,
  să MOARĂ pe pământ STRĂIN pentru capriciile urmașilor unchiului Sam ! 😦

  ^ Numiri in Armata dupa valul de pensionari
  Scris de : D.S.S.     2017-08-04 23:44
  Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a anuntat, vineri, ca i-a inlocuit, prin intermediul a trei ordine semnate joi seara, pe toti cei 20 ( DOUĂZECI) 🙂 😦 🙂
  de sefi din Armata care au trecut in rezerva prin decrete semnate de presedintele Klaus Iohannis.

  “Cele trei ordine au fost emise aseara. Practic, am acoperit toate functiile de comanda care au fost eliberate ca urmare a trecerii in rezerva a mai multor generali prin decretele prezidentiale. Armata romana are resursa umana si am putut si putem sa acoperim toate plecarile din sistem. Din datele pe care le am pana la acest moment, in zilele urmatoare probabil ca vor mai fi eliberate cateva functii pe care le vom ocupa imediat”, a anuntat Adrian Tutuianu.
  Generalul de brigada Ovidiu Uifaleanu a preluat, vineri, comanda Fortelor Terestre Romane de la generalul maior Marius Harabagiu, care a fost trecut in rezerva.

  Prezent la ceremonie, Adrian Tutuianu a dat asigurari ca Ministerul este pregatit sa faca toate numirile in functiile de conducere care vor ramane vacante in urma iesirii la pensie.
  “Impreuna cu Statul Major General am luat toate masurile ca sistemul organizational militar sa nu fie afectat in urma potentialelor iesiri la pensie. Suntem pregatiti sa demaram procedurile de numiri in functiile de conducere pentru cele devenite vacante, astfel incat actul de comanda sa nu fie afectat. Armata Romaniei ramane un partener de incredere si un aliat responsabil in cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Am convingerea ca anul acesta vom putea realiza impreuna cat mai multe dintre proiectele asumate si vom indeplini obiectivele Ministerului Apararii Nationale”, a dat asigurari Adrian Tutuianu.
  Noii sefi ai Armatei, numiti de ministrul Apararii sunt:
  – generalul de brigada inginer Incicas Teodor sef al Directiei audit intern pentru fuctia de loctiitor pentru resurse al sefului Statului Major General;
  – generalul de brigada inginer Lotan Valeriu Ionel, loctiitor pentru resurse al sefului Statului Major din Statul Major al Fortelor Terestre, l-am numit in functia de loctiitor al sefului departamentului pentru armament;
  – colonelul Berdila Ilie Iulian, comandant al Brigazii 81 mecanizate general Grigore Balan din Divizia 4 infanterie Gemina a Statului Major al Fortelor Terestre pentru functia de sef al directiei planificare strategica din Statul Major General;
  – colonelul Popescu Petre Eugen Anton, loctiitor al comandantului la Centrul National Militar de comanda din Statul Major General, pentru functia de loctiitor al sefului directiei operatii din Statul Major General;
  – colonelul Daniliuc Mihai Iulian, loctiitor al sefului directiei operatii din Statul Major General, pentru functia de sef al directiei operatii din Statul Major General;
  – colonelul inginer Maria Zamfirescu Nicolae, loctiitor al sefului directiei comunicatii si tehnologia informatiei din Statul Major General, pentru functia de sef al directiei pentru comunicatii si tehnologia informatiei din Statul Major General;
  – colonelul inginer Negrea Ioan Constantin, loctiitor al sefului directiei logistica din Statul Major General, pentru functia de sef al directiei logistica din Statul Major General;
  – comandorul Spiridonescu Ion George, loctiitor al sefului personal si mobilizare din cadrul Statului Major Generla, pentru functia de sef al directiei personal si mobilizare din Statul Major General;
  – colonelul Vasiliu Vasile Adrian, sef serviciu mobilizare, recrutare si selectie la directia personal si mobilizare din Statul Major General, pentru functia de loctiitor al sefului directiei pentru personal si mobilizare din Statul Major General;
  – generalul de brigada Becheru Marin Valentin, seful directiei comunicare si tehnologia informatiei din Statul Major General, pentru functia de comandant al comandamentului comunicatiilor informatice;
  – generalul de brigada Petrescu Luca Daniel, comandantul brigazii multinationale din Divizia 2 infanterie Getica a Statului Major al Fortelor Terestre, pentru functia de comandant al comandamentului multinational de divizie sud-est din Statul Major al Fortelor Terestre;
  – generalul de flotila aeriana Toader Dumitru Vasile, loctiitor al comandantului comandamentului fortelor intrunite general Ioan Emanuil Florescu din Statul Major General, pentru functia de loctiitor pentru operatii si intructie a sefului Statului Major General;
  – generalul de brigada Vlad Constantin Gheorghita, comandant al centrului national de instruire intrunita Getica din Statul Major al Fortelor Terestre, pentru functia de comandant al diviziei 2 infanterie Getica din Statul Major al Fortelor Terestre;
  – colonelul Gologan Vasile Mircea, loctiitor al sefului directiei planificare strategica din Statul Major General, pentru functia de comandant al Brigazii 81 mecanizata general Grigore Balan din divizia 4 infanterie Gemina a Statului Major al Fortelor Terestre;
  – colonelul Mazilu Gheorghe Liviu Marian, sef al serviciului coordonare structuri subornonate nemijlocit Statului Major General, pentru functia de loctiitor pentru resurse al sefului Statului Major al Fortelor Terestre;
  – colonelul Ticulescu Ion Ionica Catalin, comandant al unitatii de integrare a fortelor NATO din statul Major al Fortelor Terestre, pentru functia de comandant al centrului national de instruire intrunita Getica din Statul Major al Fortelor Terestre
  – comandorul Bogdan Gheorghe Gheorghe Cristian, sef serviciu strategie si planificare strategica la directia planificare strategica a Statului Major General, pentru functia de loctiitor al sefului directiei planificare strategica la acelasi Stat Major;
  – colonelul Dan Vasile Cristian Daniel, loctiitor al comandantului brigazii multinationale din divizia 2 infanterie Getica a Statului Major al Fortelor Terestre, pentru functia de comandant al acestei brigazi;
  – colonelul inginer Mocanu Neculai Leonard, sef serviciu secretariat la Statul Major General, pentru functia de director adjunct la acelasi Stat Major;
  – colonelul Postu Neculai Corneliu, director adjunct la Statul Major General, pentru functia de director al aceluiasi Stat Major.^
  Aș avea multe de spus pe această temă dar ……………………..,
  ^ Qui prodest ^ camarade ? 🙂
  Duminică faină ăntregii familii , Adi ! 🙂
  Sandu 🙂

  Comentariu de Aliosa — 06/08/2017 @ 3:39 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  ^ Două minciuni colportate și de ministrul Apărării

  Până la momentul în care olteanca LOV nu s-a amestecat în treburile armatei, ordinii publice și securității naționale, deocamdată din motive neștiute, ministrul Țuțuianu se bucura de respect din partea militarilor, dovadă fiind și multe comentarii ale rezerviștilor pe acest site, citit de zeci de mii de militari din toate structurile de apărare, ordine publică și securitate națională.
   De la ministra Carmen Dan nu avem pretenții,  iar despre Hellvig …ce să zicem? Cel puțin tace și nu se face de râs.
  Poligloata i-a luat mințile, prostindu-l cu doua ziceri pe care Țutuianu continuă sa le repete, fără să se obosească să le verifice, cu toate că are destui specialiști în MApN care îl puteau proteja de ridicol.

  Iată-le:

  1.A afirmat că modificările aduse Legii 223 nu vor viza algoritmul de calcul al pensiei militare.
  Vedem că textul proiectului de ordonanță modifică trei articole,28, 29 și 30, cele mai importante care stabileau algoritmul de calcul al pensiei militare.
  Baza de calcul este redusă cămătărește la numai 4 elemente salariale, solda de fucție, solda de grad(deși este omisă în  proiect),gradațiile și indemnizația de comandă(puțini militari o au), în totală divergență cu artlicolul 31 din lege, care stabilește solda lunară cu toate elementele salariale prevăzute de recenta Lege  nr. 153/2017, legea salarizării unitare, inclusiv sporuri, ca baza de calcul pentru reținerea contribuției individuale la bugetul de stat, egală procentual cu  CAS-ul plătit de civili.
  Stiați domnule ministru că și militarii plătesc această contribuție? Atunci,  cum vă permiteți sa le micșorați baza pentru calculul pensiei? Veți avea zeci de mii de procese pentru respectarea principiului contributivității.
  Modificarea adusă articolului 29 întrece cu mult ca gravitate OUG nr. 57/2015 a sinistrului Guvern Ciolos. Plafonați pensia militară la 65% din baza de calcul pentru vechimea efectivă.
  Știați domnule ministru că sinistrul guvern o plafonase mai cu milă, la 85%, dar dintr-o bază de calcul mai mare? Cuantumul pensiei era mai mare chiar dacă ordonanta introdusese în plafonul de 85% si pensia suplimentară.
  De ce ar mai sta personalul militar o lună peste vechimea cumulată de 25 ani, aici intrând si vechime din sporul pentru condițiile de muncă,  dacă nu mai primește  nici măcar un procent la calculul cuantumului pensiei?
  De ce se mai acordă spor fantomatic la vechime,  pentru condițiile de muncă,  dacă nu mai contează pentru pensie?
  2 .Afirmați cu multă suficiență si lipsă de respect pentru funcția pe care o dețineți că în prezent sunt pensii militare calculate pe L 223/2010 care  pot ajunge și la 130% din solda lunară.
   Intrebați-l astăzi, înainte de adoptarea Ordonanței,  pe seful Casei Sectoriale a MApN dacă exită vreo pensie militară calculată sau recalculată pe Legea 223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, care să aibă cuantumul calculat potrivit articolelor  28, 29 și 30 mai mare de 85% din baza de calcul, bază mult mai mică decât solda lunară. Chiar si după aplicarea drepturilor pentru Ordinul Meritul Militar Clasa I nicio pensie militară  nu este mai mare de 102% din baza de calcul, deci nu din solda lunară. Prezentați scuze militarilor pentru această gravă dezinformare, domnule ministru.
  Dezinformările au darul să incite presa și opinia publică impotriva militarilor pentru a justifica abrogarea art. 60 din Legea 223, privind actualizarea  pensiilor militare când se majorează soldele personalului activ.
  Faceți și dvs un exercițiu domnule ministru, împreună cu doamna Dan și domnul Hellvig, privind cu atenție grila cu soldele de funcție din Capitolul 1 al Anexei VI a Legii salarizării unitare și comunicațiile domnilor premier Tudose și președințlor celor două Camere ale Parlamentului României de câte ori va fi mai mare pensia unui colonel care se pensionează în anul 2022 decât pensia unui colonel care se pensionează in anul 2017.,după intrarea in vigoare a ordonanței care abrogă art. 60 din Legea 223/2015. 
  Domnilor miniștrii de Interne și ai Apărării, spre deosebire de doamna LOV, dvs aveți posibilitatea să- i consultați pe directorii Caselor de Pensii Sectoriale înainte de ședința de Guvern.^ !!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa:
  Internetul .
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 06/08/2017 @ 4:11 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!!
  Dacă vreți – i FELICITAȚI pentru măsurile luate împotriva PENSIONARILOR ARMATEI ROMÂNIEI ,
  le puteți trimite salutări și pupături pe adresele de mai jos :

  – Premierul României: pm@gov.ro
  – Guvernul României: drp@gov.ro
  – Președintele C.S.A.Ț. și presedinte al României, respectiv comandant al Fortelor Armate: csat@presidency.ro, http://www.presidency.ro/ro/presedinte/scrie-i-presedintelui
  – Ministrul Muncii (nu are publicata adresa oficiala de e-mail de la CD): https://www.facebook.com/liaolguta.vasilescu.1
  – Ministerul Muncii: relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro
  – M.Ap.N.: secretariat_general@mapn.ro, srp@mapn.ro,
  https://www.facebook.com/mapn.ro
  – Președintele PSD (nu are publicata adresa oficiala de e-mail de la CD):
  https://www.facebook.com/liviudragnea.ro/
  – Seful S.M.G.: https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca
  – Presedintele ALDE: cabinet.presedinte@senat.ro
  – M.A.I.: petitii@mai.gov.ro
  – S.R.I. (serviciul este atat de secretos, incat pana ii gasim adresa de contact sa anuntam vreun posibil atentat, s-a terminat razboiul):
  relatii@sri.ro
  – S.I.E.: serviciul nu are nici o gara in a furniza vreo adresa de e-mail de contact, cine are chef sa contacteze serviciul, poate insista aici
  https://www.sie.ro/sesizari.aspx
  – S.T.S.: cabinet.director@sts.ro
  – S.P.P.: secretariat@spp.ro
  – Ministerul Justitiei: cabinet.ministru@just.ro

  Aliosa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 10/08/2017 @ 8:00 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: