Alioşa ” File de Jurnal ”

10/08/2017

Ce NU știu ROMÂNII despre ALEGERILE prezidențiale din anul 2014…………………

Filed under: generale — Aliosa @ 8:08 am

În loc de motto:

Așa după cum am promis în ultimul comentariu  de pe
https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/08/09/

postez mai jos cu ghilimelele de rigoare  ^………..^
fără a ADĂUGA sau ELIMINA vreun cuvânt, un  articol care , sper că va fi privit altfel decât precedentul……………..
^ Un document care anunţă un nou scandal
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România
POLITICĂ • POLITICIENI

Deşi nu s-a încheiat activitatea Comisiei parlamentare pentru anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009, iată că se anunţă un nou scandal privind alegerile din 2014: implicarea Fundaţiei „Open Society Foundation”, patronată de George Soros, în alegerile din anul 2014 din România! Este vorba despre un document care a apărut încă de anul trecut în spaţiul public, care a fost ignorat pînă acum.

Exact acum un an, mai exact în 15 august 2016, site-ul „stiripesurse.ro”, sub semnătura Denisei Miron, a publicat articolul „LISTA misterioasă cu ONG-urile finanțate de Soros pentru ‘manipularea alegerilor’/ Cine este sursa”, care făcea trimitere la o listă difuzată şi comentată în SUA, care avea antetul „Open Society Foundations” şi titlul „Open Society Initiative for Europe (OSIFE). List of EUROPEAN ELECTIONS 2014. PROJECTS”.

Iniţial, lista a apărut pe celebrul de-acum „DC Leaks”, site apărut în timpul campaniei pentru prezidenţialele din SUA, iar datele provin de la „Open Society Foundations”, cum spun cei de la „USA Newsflash”, sau de la hackerii ruşi, cum spun cei de la „Bloomberg TV” (https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-11/russian-hackers-of-dnc-said-to-scoop-up-secrets-from-nato-soros).

CINE SÎNT BENEFICIARII FINANŢĂRILOR LUI SOROS PENTRU ALEGERILE DIN 2014 DIN ROMÂNIA?

Lista are 21 de pagini şi cuprinde zeci de organizaţii din diferite ţări din Europa care au primit finanţări în cadrul acestui proiect al lui George Soros în anul electoral 2014. Iată cum arată „capul” listei:

Deci este vorba despre un proiect pilot al „Open Society Foundations”, privind monitorizarea alegerilor din 2014 în Europa, inclusiv cele pentru Parlamentul European, în care unul dintre obiective este mobilizarea alegătorilor pentru participarea la înfăptuirea „democraţiei transnaţionale”.

Pe această listă găsim şi trei destinatari din România, aparţinînd unor ONG-uri cunoscute ca făcînd parte din armata de asociaţii finanţate de George Soros încă de la înfiinţare:

– OVIDIU VOICU, din partea „Fundaţiei pentru o societate deschisă”, cu suma de 91.500 dolari

– VICTORIA COJOCARIU, din partea „Fundaţiei pentru o societate deschisă”, cu suma de 41.250 dolari

– CRISTINEL BUZATU, din partea „APADOR-CH”, cu suma de 17.057 dolari:

După cum se vede, primii doi, Ovidiu Voicu şi Victoria Cojocariu, fac parte din „Fundaţia pentru o societate deschisă”, despre care chiar pe formularul de mai sus aflăm: „Foundation for an Open Society (formerly Soros Foundation Roamnia)”, adică „Fundaţia pentru o societate deschisă (anterior Fundaţia Soros România)”!

Chiar pe site-ul „Fundaţia pentru o societate deschisă” citim despre OVIDIU VOICU:

„Absolvent al cursurilor universitare de știința calculatoarelor și științe politice, Ovidiu s-a alăturat echipei Fundației în anul 2000. A urmat cursurile școlii naționale de statistică organizată de FSR și s-a specializat în statistică socială, devenind coordonatorul programelor de cercetare ale Fundației, dintre care cele mai vizibile au fost seriile Barometrul Opiniei Publice și Studii Electorale Românești. Din 2012 este directorul Departamentului de Politici Publice al Fundației. Autor al mai multor articole și capitole în studii pe teme precum educație, implicare civică, migrație. Domenii preferate de lucru: democrație și alegeri; educație și resurse umane”.

În privinţa lui Ovidiu Voicu nu există deci un fel de îndoială că face parte din conducerea acestei Fundaţii care este succesoarea „Fundaţiei Soros România”. El a primit suma de 91.500 dolari pentru proiectul „Alegerile europene 2014: împotriva discursului urii”. Pe site-ul „Fundaţiei pentru o societate deschisă” a apărut în 25 martie 2014 un articol cu titlul „Fundaţiei pentru o societate deschisă lansează proiectul „Alegeri 2014: Împotriva discursului urii”, adică exact titlul anunţat în lista Fundaţiei Soros! Iată, deci, un prim argument că lista publicată de DC Leaks în SUA este reală!

Şi iată, de asemenea, ce aberaţii declară însuşi Ovidiu Voicu pentru a-şi justifica suma de 91.500 dolari de la Soros: „Ne așteptăm la continuarea degradării discursului politic, prin perpetuarea unor teme populare, dar îndreptate împotriva drepturilor fundamentale, mergând de la stigmatizarea unor grupuri sociale până la incitarea la ură și violență. Așa cum am văzut în ultimii ani, astfel de elemente se regăsesc de multe ori în discursul tuturor partidelor, indiferent de ideologie”! Unde a auzit oare acest Ovidiu Voicu asemenea enormităţi în discursul politic din România? Ce înseamnă „incitarea la ură şi stigmatizarea unor grupuri sociale în România”, ba chiar la toate partidele?

O explicaţie este chiar Nota de la sfîrşitul articolului citat: „Cu privire la schimbarea numelui și a statutului organizației anunțate tot astăzi, Gabriel Petrescu, Directorul executiv al Fundației pentru o societate deschisă, a spus: „Deși Fundația se desprinde oficial de fondatorul său, George Soros, devenind independentă, asemenea tuturor organizațiilor înființate de George Soros în Europa Centrală și de Est, membre ale rețelei Open Society Foundations, o echipă de 30 de oameni duce mai departe activitatea începută acum 24 de ani și promovează în continuare valorile societății deschise”. O „desprindere” cu 91.500 dolari în cont pentru un singur proiect care trebuie să constate o acuzaţie extrem de periculoasă pentru România!

VICTORIA COJOCARIU este coordonatoarea celui de-al doilea proiect finanţat de George Soros din această listă. Ea lucrează tot în cadrul „Fundaţiei pentru o societate deschisă”, fiind coordonatoarea programului Fondul de Urgență și a componenţei de cercetare în cadrul programului Migrație și Dezvoltare!

Şi despre proiectul Victoriei Cojocariu, tot pe site-ul fundaţiei, găsim un articol din 29 iulie 2014, la lansare, în care managera declară: „Fundația pentru o societate deschisă lansează astăzi un raport cuprinzând concluziile campaniei de mobilizare la vot la alegerile europarlamentare, campanie organizată în cadrul proiectului „Românii votează pentru Europa!”. Nici un cuvînt despre banii primiţi de la George Soros pentru acest proiect!

În schimb, cu numai cîteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din 2014, Victoria Cojocariu aduce în discuţie lipsa de interes a autorităţilor faţă de votul în străinătate: „Participarea românilor din străinătate la viața politică a țării este încă foarte limitată din cauza cadrului legal neadaptat realităților emigrației românești. Lipsa alternativei la votul tradițional corelată cu aparenta lipsă de interes a autorităților române față de această categorie de cetățeni”. Azi ştim ce rol a avut campania dintre cele două tururi de la Prezidenţiale, cînd votul din străinătate a decis cîştigătorul!

Poate că nu e lipsit de interes să precizăm că această „Fundaţie pentru o societate deschisă”, finanţată de George Soros, este coordonată de „Consiliul Fundaţiei”, care „este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber”. Fondatorul este, desigur, George Soros! Pentru cei care nu ştiu, adăugăm că Levente Salat a fost directorul filialei Cluj a Fundaţiei Soros încă din anul 1990!

CRISTINEL BUZATU este cel de-al treilea fericit al finanţării lui George Soros de pe lista din 2014, primind 17.057 dolari pentru un proiect ce viza atît alegerile pentru Parlamentul European, cît şi pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

În cazul său, dependenţa de George Soros este şi mai evidentă decît la ceilalţi doi. A început încă din anul 2007, pe cînd era student la Iaşi şi a primit o bursă de la „Open Society Foundation”, cea mai importantă fundaţie a lui George Soros!

Între 2009-2010 a făcut un master la Universitatea Central- Europeană (Central European University), Budapesta, Ungaria, care nu este alta decît universitatea finanţată de George Soros, pe care Parlamentul din Ungaria aproape că a desfiinţat-o acum cîteva luni! Este cea în care a studiat şi Monica Macovei.

În perioada 2007-2015 a primit 4 burse de la George Soros: două în Ungaria, una în Marea Britanie şi una în SUA. Din 2011 pînă în prezent este Membru al clubului de dezbateri al Universității Central-Europene din Budapesta. Dar, pentru o mai bună cuoaştere, vă prezentăm prima pagină a CV-ului său, unde George Soros apare aproape la fiecare activitate din viaţa sa:

Finanţarea pe care Cristinel Buzatiu a primit-o în 2014 este pentru un proiect realizat pentru APADOR-CH, care este un binecunoscut ONG din reţeaua lui George Soros!

În SUA se vorbeşte din ce în ce mai mult despre implicarea ruşilor în campania electorală pentru Preşedinţia Americii. În România, implicarea lui George Soros în campaniile electorale a început să fie considerată o normalitate. Dacă tot avem o Comisie parlamentară care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009, de ce nu şi-ar extinde ea curiozitatea şi pentru alegerile din 2014? Ar avea ce să cerceteze!
ION SPÂNU Publicat Vineri, 28 iulie 2017 ^.
Sursa :
http://www.cotidianul.ro/implicarea-principalei-fundatii-a-lui-george-soros-in-alegerile-din-2014-din-romania-304599/
Comentarii la alegere ! 🙂
Alioșa .

11 comentarii »

 1. felice giovedì sera, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 10/08/2017 @ 7:18 pm | Răspunde

 2. Ciao Aliosa, buon fine settimana !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Please Another Make up by lellaj1005 — 11/08/2017 @ 8:07 am | Răspunde

  • Grazie Lellaj1005 ! 🙂
   Buon fine settimana anche a te ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 12/08/2017 @ 7:07 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!!
  E clar ca lumina zilei că ROMÂNII ^ mei VIRTUALI ^
  sunt PLECAȚI în VACANȚĂ, CONCEDII, VIZITE , cules de CIUPERCI că TRUFE nu au de unde culege 🙂

  Pentru când se vor reîntoarce ACASĂ, le sugerez să intre pe

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Actorul-Florin-Zamfirescu-mesaj-dur-pentru-Klaus-Iohannis-Retrocedeaza-cat-mai-poti-averi-fasciste-catre-conationali.-Cat-mai-poti-fiindca-tot-le-vom-lua-inapoi.-Romania-nu-va-pieri-fiindca-nu-se-aliniaza-planurilor-voastre-pentru-%E2%80%9Espatiul-vital-145274

  ^ Florin Zamfirescu pentru Klaus iohannis:
  „Facem pariu?
  România nu va pieri, fiindcă nu se aliniază planurilor voastre pentru „spațiul vital”!
  În fondul ei profund, România e mai tare ca toți șobolanii strecurați pe sub ușă!
  Aștept acel moment când niște tineri români vor dori să salveze și să apere România,
  cea mai râvnită și minunată țară de pe acest pământ!” !!! 🙂 🙂 🙂
  Lecturare plăcută ! 🙂
  Weekend după inima fiecăruia ! 🙂
  Aliosa ! 🙂

  PS !!!
  Iar dacă nici cele sus postate NU vă ÎNDEAMNĂ a COMENTA,
  poate JERTFA de SÂNGE a sutelor de MII de MILITARI ROMÂNI cazuți în marile BĂTĂLII ( Mărășești, Mărăști, OITUZ , Cireșoaia ) din Primul Război Mondial ( 1916-1919) pentru REÎNTREGIREA NEAMULUI ( 1 DECEMBRIE 1918 ) ,
  vă vor MOTIVA !!! 🙂 🙂 🙂
  http://www.activenews.ro/cultura-istorie/Primul-Razboi-Mondial-100-de-ani-de-la-Batalia-de-la-Oituz-a-treia-poarta-de-fier-a-Moldovei.-Eroismul-romanesc-a-infruntat-orgoliul-german-137195

  Comentariu de Aliosa — 12/08/2017 @ 7:36 am | Răspunde

 4. Buna ziua Aliosa. Ce pot spune , te felicit ca muncesti pentru a aduce lumina in mintea romanilor nostri dar asa dupa cum constati este o perioada cand oamenii vor sa se recreeze, sa se relaxeze ca oricum odata cu venirea toamnei vin si nebuniile la care se preteaza cei ce nu au rabdare sau sunt carcotasi, sau au dreptate sau sunt platiti pentru, sau, sau sau . Eu m-am saturat de atata manipulare si inversunare asa de dragul de a face rau si strainilor pe plac. Referitor la alegeri comisia parlamentara inca nu a terminat cu alegerile din 2009 , au praguri si interpuneri greu de trecut pentru ca nu se vrea sa se ajunga la adevar. Astfel poate copiii nostri peste inca 10 ani vor afla ce s-a mai intamplat si cu alegerile din 2014. Desigur ca sunt multi ONG-isti care sunt platiti de Soros de ani multi pentru a perturba bunul mers al tarii, pentru a improsca mereu cu noroi un lider care vrea sa faca si sa porneasca ridicarea tarii, pana cand intra asa murdarit in memoria colectiva. E clar si sa ne amintim ca tot ce a spus pentru murdarire si reputatie proasta catre adversari Basescu , nu s-a sters din capul unora chiar daca s-au dovedit a fi minciuni si s-a argumentat cum s-a reusit minciuna respectiva. Daca tot ii repeti omului o idee ajunge respectivul sa si-o insuseasca ca si cum ar fi gandit-o chiar el si greu mai aduci un astfel de om la adevar. Nu degeaba se repeta in toate mediile si-n mass media anumite lucruri despre anumiti oameni pentru ca se stie acest lucru oamenii nu mai gandesc cu mintea lor ci iau ce se zvoneste si cum ne jucam pe vremuri cand eram copii „telefonul fara fir” asa se intampla acum. In inteligenta sa, poporul a spus din vremuri de demult ca daca un prost arunca o piatra in prapastie o mie de destepti nu o pot scoate este valabil pentru zvonistica ce este destul de bine folosita in zilele noastre. Asa cum ti-am raspuns la mine stiu de parerea domnului Zamfirescu care a gresit si de aceasta data alegandu-l pe Iohanis doar pentru ca are o parere buna despre nemti. In zilele noastre nu trebuie sa mai acordam incredere asa usor, oamenii nu mai sunt ce-au fost odata. Pacat ca majoritatea ca si el, intai aleg si dupa aceia cerceteaza si sigur ca se cutremura la ce au gresit prin alegerea facuta. Iti doresc un weekend placut , alaturi de familia ta si sa ne auzim cu bine si sanatate. Intru mai greu si datorita caldurii dar si pentru ca ma pregatesc deja cu pusul prin congelator pentru iarna ca nu stiu cu seceta asta ce o sa mai gasesc mai incolo la piata si sa am legume sa-i dau sotului ca deja suntem cu anotimpurile numai pe extreme.

  Comentariu de Beta — 12/08/2017 @ 1:42 pm | Răspunde

  • Bună Anda ! 🙂
   Ca să nu răspund punctual la fiecare IDEE emisă de Domnia Ta versus ^ POLITICHIA ^ dâmbovițeano-băsisto-johannistă 😦
   îți mărturisesc cu toată sinceritatea ca SUNT de ACORd 100% cu spusele tale ! 🙂
   Cât privește pe actorul Florin Zamfirescu, fără a-l APĂRA , sunt sigur că și cu VOTUL și fără VOTUL său ,
   neamțul tot ajungea președintele României că așa planificase OCULTA internă și externă !!! 🙂 😦 🙂
   Singurul lucru CERT este STRĂDANIA
   Domniei Tale
   versus pregătirea CONSERVELOR pentru la IARNĂ 🙂 ,
   lucru EXCELENT căci din cauza CANICULEI prelungite 😦 din această VARĂ ,
   la TOAMNĂ piețele din ROMÂNIA vor fi populate numai cu LEGUME, ZARZAVATURI și FRUCTE otrăvite din IMPORT !!! 😦 😦 😦

   Cum EU sunt responsabilul cu pregătirea CONSERVELOR pentru la IARNĂ 🙂
   deja LUCREZ de vreo DOUĂ LUNI la acest nobil și necesar JOB !!! 🙂 🙂 🙂
   Mulțumesc din toată inima pentru toate cele sus postate ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT întregii tale FAMILII !!! 🙂 🙂 🙂

   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 12/08/2017 @ 1:55 pm | Răspunde

 5. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Comentariu de octavpelin — 27/07/2018 @ 10:53 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: