Alioşa

17/08/2017

77 de ani de la Diktatul de la Viena și de la HOLOCAUSTUL românilor din ARDEALULde NORD mișelește OCUPAT de fasciștii unguri ai lui Horthy …

Filed under: generale — Aliosa @ 9:01 am

În loc de motto:
Având în vedere faptul că în ziua de 30 AUGUST 2017 când se vor împlini 77 de ani de la săvârșirea ODIOSULUI Diktat de la Viena prin care ARDEALUL de NORD a fost luat din trupul ROMÂNIEI MARI cu JAPCA , prin FOC și SABIE de către hoardele fascisto-horthyste,nu voi avea posibilitatea să-mi manifest dezacordul și revolta spirituală față de acel tragic și nefericit eveniment din ISTORIA postbelică a ROMÂNIEI, voi posta acum prin REPUBLICAREA cu ghilimelele de rigoare și indicarea în final a SURSEI a unui cutremurător articol ! 😦
Iar pentru CEI/cele carea au UITAT de MASACRAREA  în august 1940 a femeilor, bătrânilor, invalizilor și copiilor  NEVINOVAȚI din IP ,TRĂZNEA și MOISEI………………………
masacre săvârșie de hoardele ungaro-fascisto-horthyste,
îi/le INVIT să ASCULTE mărturiile SUPRAVIEȚUITORILOR acelor tragice momente
și să VIZIONEZE cutremurătorul videoclip :

^ O ceremonie de pamplezir ,Ion Maldarescu ,Miercuri, 09 August 2017 21:05.

Şi a fost 6 august 1917-2017, moment rarisim, reper al Istoriei Românilor.
În mentalul colectiv al beligeranței, în care trăim de aproape 28 de ani, „elita” naţională a României nu s-a dezminţit nici de această dată.

„Patriotismul”
de paradă al oficialilor statului a creat un spectacol ieftin, cu „duhoare” politicianist-electorală.
La manifestarea care ar fi trebuit să însemne – pentru români – cel mai mare eveniment istoric naţional al anului, hoarda politrucilor s-a poziţionat – ca de obicei – ca păduchele-n frunte.
Restul, n-a contat!
În ceea ce-l priveşte pe şeful statului, discursul său ambiguu (scris de alţii, desigur) nu a impresionat pe nimeni.
Cu atâtea deplasări, nici nu-mi imaginez dacă, cum şi când, robo-globe-trotterul din Hermannstadt,
mai are vreme să şi muncească.
De gândit, nici vorbă.
Nu e cazul.
O fac alţii.
Acum a demonstrat, încă o dată, că este imparţial şi iubeşte pe toată lumea la fel – inclusiv pe migranţii cotelor obligatorii, impuse de Frau Merkel şi ai ei asociaţi.

La Harghita şi Covasna, „măria sa” (ca înălţime, nu ca valoare sau importanţă) a ascultat în poziţie de drepţi, cu mâna dreaptă pe buzunarul din stânga, imnul secuilor, iar la Mărăşeşti, „fără discrimare” a repetat acelaşi ritual.

Pentru el, ambele sunt „o apă şi-un pământ”!

„Lumea bună” şi „restul lumii”

La manifestarea de la Mărăşeşti, câteva mii de scaune fuseseră rezervate pentru a face faţă evenimentului, însă – ca la noi, la nimeni – organizarea a lăsat mult de dorit.
Excesul de zel al unor „îndrumători” a făcut ca o serie de oameni ai locului, dar şi cei de pe tot cuprinsul ţării – inclusiv din stânga Prutului – veniţi să cinstească memoria jertfelor pentru „Neam şi Ţară,” de acum o sută de ani a Eroilor Neamului, să rămână pe margini.

Dovadă că simţămintele de respect şi cinstire a înaintaşilor nu a murit la români, bătrâni, femei, copii… au îndurat cu stoicism lăncile de foc ale soarelui canicular de august, în picioare,
nepermiţându-li-se să se aşeze pe scaunele neocupate.

Mutaţi de colo-colo, fraţii din stânga Prutului au fost voit „estompaţi”, iar „unioniştii”, discret scoşi din prim-plan.
Practic, pe 6 august 2017, la Mărăşeşti au fost două lumi: „lumea bună” şi „restul lumii”.

Dacă la Harghita şi Covasna contestatul steag secuiesc a fâlfâit în voie,
la Mărășești, drapelul românilor din Basarabia nu a fost zărit.
Miopie politică sau…, oricum n-am priceput în ruptul capului ce căutau drapelele U.E. și ale N.A.T.O. la ceremonia de la Mărășești.

Aveţi cumva domniile voastre cunoștință ca pe vremea bătăliilor din vara anului 1917 să fi avut trupe N.A.T.O. în România?
De cine şi de partea cui or fi luptat?

Trianon contra Diktat

Tot un centenar, dar altfel.
Departamentul „Centenar” din structura Guvernului României nu are niciun „cent” în cont, vis-a-vis de proiectul „Trianon 2020″ al ţării „vecine şi prietene” care a fost alimentat cu sume substanţiale de statul ungar.
Încă puţin şi la 30 august vom marca alt eveniment.

Unul dureros:
77 de ani de la Dictatul de la Viena, de la crimele şi masacrele comise de trupele horthyste împotriva românilor, iar oficialii noştri tac chitic.

Să nu deranjeze minoritarii, reamintindu-le cum s-au purtat horthyştii între 1940 şi 1944.
În timp ce oficialii noştri tac precum peştele în borş, în nesimţirea lor, oficialii ţării „vecine şi prietene” au declanşat atac frontal şi din flancuri împotriva României, având pretenţia ca românii să-şi ceară scuze pentru „nedreptatea” de la Trianon.

Mai mult, Satana, cu sau fără sutană (a se citi popa Tőkés),
răcneşte pe la toate colţurile Ungariei, ale Europei înstelate şi chiar în România că vrea autonomie teritorială.

La rândul său, șeful de cabinet al premierului Ungariei,
János Lázár, împunge calul de sub șa, bătând cu sârg câmpii pustei:
„Ungaria a pierdut 2/3 din teritoriu și din populație.
Peste noapte, din 320.000 km pătrați și 20 milioane locuitori,
Ungaria a rămas doar cu 93.000 km pătrați și 7 milioane locuitori.
România a obținut Transilvania și Partium fără niciun merit și niciun temei juridic […].
Trianonul a fost de fapt o vendetă etnică făcută prin mijloace administrative […]
Trianonul nu a distribuit învingătorilor adevărul istoric, ci mai mult pământ:
mine bogate, păduri întinse și câmpii roditoare ungurești […].
Trianonul nu a închis, ci a menținut războiul.
La urma urmei, a fost ultima mare luptă a Primului Război Mondial în care ungurii fără arme au trebuit să apere cu mâinile legate la spate împotriva celor mulți ceea ce a fost al lor de secole, în fața lui Dumnezeu și a omului.
Dictatul de la Trianon este fără îndoială o durere a Ungariei, dar este un păcat al întregii Europe și o rușine a întregii lumi occidentale […]”.

Auzit-aţi, Domniile Voastre, de vreo reacţie demnă a Ministerului de Externe sau a şefului statului ?
Eu, nu!
Auzit-aţi de vreo iniţiativă guvernamentală concretă pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri şi a întregirii României Mari?
Pare-s că i s-a pregătit un scenariu asemănător cu „Centenarul Mărăşeşti” din 6 august 2017, adică o cacealma pentru astupat ochii „naţionaliştilor” infractori.
Vorba academicianului Dinu Giurescu: „În ţara asta, a fi patriot constituie o infracţiune!”.

Mărăşeşti 100, un eveniment de excepţională importanţă istorică,

un moment care se petrece o singură dată la o sută de ani a fost tratat de guvernanţi ca o manifestare de rutină,

invadat de politruci şi „bifat” ca realizat.

Asta-i România în care trăim furaţi de demnitate şi orfani de Istoria noastră!^
Sursa :
http://www.art-emis.ro/editoriale/4332-o-ceremonie-de-pamplezir.html

Comentariile le las pe seama Domniilor Voastre ! 🙂
Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

PS 1 !

Dictatul de la Viena. Confesiuni (1)

Diktatul-de-la-Viena-30-august-1940„Tu valah puturos, unde este în lume, nici pământul să nu te primească, când vei crăpa. A sunat ceasul tău cel din urmă, voi săra carnea ta împuţită şi puturoasă a fiecărui asemenea unui câine turbat. Vai de acela care va rămâne aici. A fost bună pâinea ungurească, acum îţi trebuie carnea ungurească, sărând voi pustii toată viţa ta, între chinurile cele mai cumplite te voi omorî, tu agitator de câine, valah”.
Adresant: Pop Coriolan – Prefect de Bihor – 2 februarie 1919.
Semnatar – Un fecior de secui
Prin rapturile teritoriale din 1940, România a pierdut 38,5% din resursele de aur, 87,6% din cele de argint, 64,7% din producţia de cupru, 97,6% din cea de plumb, rezervele de zinc. Producţia industrială s-a redus de la 75,5 la 63,6 miliarde lei, cele mai serioase pierderi suferindu-le industriile alimentară (34,3%), a pielăriei (25%), a materialelor de construcţii (24%), a lemnului şi hârtiei (22,8%). La rândul ei, suprafaţa agricolă s-a redus de la 13.874.000 ha, cât era în 1938, la 8.809.000 în septembrie 1940; aproape 7 milioane de români rămâneau sub stăpânire străină. Urmarea directă a fost reducerea suprafeţelor cultivate cu cereale cu 35,7%, cu plante industriale cu 58,8%, ceea ce a avut serioase repercusiuni asupra structurii culturilor agricole în cele 48 de judeţe existente în România la sfârşitul anului 1940. Pierderile economice suferite de România în anul 1940, au fost egale cu 47,60% din valoarea avuţiei naţionale a României de 1.391,5 miliarde lei, din anul 1939.
Evenimentele din toamna anului 1940, şi mai ales episoade cu privire la jalea care a cuprins ţara, înainte şi după dezlipirea teritoriilor româneşti în 1940 – a Basarabiei şi Bucovinei, în urma ultimatumului sovietic, din 26 iunie, a unei părţi a Transilvaniei, în urma diktatului de la Viena, din 30 august 1940 şi a Cadrilaterului, după tratativele de la Craiova, din 7 septembrie 1940 – merită să fie consemnate de istoria apropiată mai cu seamă că atunci, şi acolo, s-au consumat importante acte oficiale – decisive pentru destinul neamului, fie şi doar prin prisma refugiaţilor, oficiali înregistraţi. Chestiunea trebuie adusă în actualitate deoarece unii concetăţeni de etnie maghiară au uita, ori nici că-i interesează, ce au făcut ungurii atunci în mod organizat, ca armată, ori ca grupuri etnice în perioada de vremelnică ocupaţie.
Prin maşinaţiuni subversive, de la încheierea păcii de la Trianon, 4 iunie 1920, până în 1940, ungurii răspândeau, prin radio şi oamenii lor plătiţi, fel de fel de ştiri mincinoase şi lăudăroase cu privire la Ardeal. În urma acestora s-au înregistrat şi câteva ciocniri la graniţă, respinse de grănicerii români. Întărim constatarea că acţiunile susţinute ale propagandei au avut un important rol în fortificarea morală a trupelor şi a populaţiei româneşti din zona de vest a ţării, după cum şi-au atins ţinta în rândul etnicilor maghiari. Considerăm că informaţiile provenite din buletinele informative erau importante pentru cunoaşterea stării de spirit a populaţiei şi semnalau legăturile minoritarilor unguri şi a conducătorilor lor cu centrele de comandă din Ungaria, de unde se aduceau manifeste cu inscripţii ca: „Visza Erdely şi Le Romaniavol”.
La capătul propagandei revizioniste, completată cu acţiuni iredentiste, ungurii solicitase tratative, desfăşurate şi eşuate la Turnu Severin, şi arbitrajul Germaniei şi Italiei, la care partea română s-a prezentat, spre a-şi rupe din propriul teritoriu, ca un stat mic, supus. Arbitrajul liber a fost o metodă de dezbinare şi de supunere spre ascultare, a popoarelor din Europa centrală şi din Balcani, practicat de marile puteri în deceniul patru, a veacului trecut. Evacuarea în grabă şi fără luptă, a părţii de Nord-Vest a Transilvaniei, impusă de cele 15 zile prevăzute în paragraful 2 al Dictatului de la Viena, a fost urmată de o expulzare masivă de români, de toate categoriile sociale (vezi cazul Ianculeşti). Teroarea cruntă a ocupanţilor unguri se încadra într-un program (probabil rămas testamentar de la tânărul fecior de secui), care trebuia să urmeze îndemnul tânărului levente, Dücsa Csaba, eroul cărţii (Fără îndurare), patologiei lui ca profesie de credinţă: „voi ucide pe orice valah, care se va găsi în calea mea…Noaptea vom incendia satele valahe… vom otrăvi fântânile şi atunci nu va mai fi în Transilvania numai o singură naţionalitate, cea maghiară, naţia mea”. Cu o forţă militară de ocupaţie strivitoare de 300.000 de oameni(îndreptată împotriva unei populaţii paşnice care opunea doar numele de român), în afară de poliţie, jandarmerie şi altor formaţiuni paramilitare, Imperiul Sf. Ştefan şi-a dat atunci, iarăşi, arama pe faţă. Judeţul Bihor şi-a pierdut partea sa de nord/est. Dimensiunile raptului teritorial au fost surprinse într-un prim bilanţ realizat de Prefectura Bihor-Beiuş imediat după strămutarea ei de la Oradea, la Beiuş, dar cele mai exacte date se regăsesc în statistica întocmită, la 18 februarie 1941, de către profesorul Constantin Martinovici de la catedra de Economie rurală a Facultăţii de Agronomie Cluj-Timişoara. Plasa Aleşd a pierdut 39 de localităţi, plasa Centrală 33, Marghita 44, Salonta 10, Săcuieni 11, Sălard 29, Tileagd 17, la care se adăugau oraşele Salonta şi Oradea. În total, intraseră în componenţa Ungariei 185 de localităţi, în care trăiau 322.331 locuitori.
Câtă umilinţă au suportat intelectualii românii expulzaţi cu sila reiese şi din declaraţia lui Nicolae Turla, fost cu domiciliul în Oradea, de profesiune avocat, stabilit cu domiciliat în comuna Tinca, judeţul Bihor: „Am fost expulzat la 4 octombrie 1940 împreună cu 2 copii. Am fost arestaţi la ora 2 după masă, iar seara la ora 9, încărcaţi pe vagoane pentru vite, care nici măturate nu au fost, şi aşa am fost trimişi un convoi de 282 de intelectuali până la Curtici”. Cei care au rămas au îndurat prigoana maghiară, batjocura, sfidarea autorităţilor statale şi umilinţa trufiei ungurului nemilos.
Mă aflam, într-o duminică, acasă la mama invitaţi la masă. După discuţii diverse, mulţumesc măicuţei pentru delicioasele preparate servite la masa de prânz şi dau să mă retrag. Mama mă invită să mai zăbovim. Nu pot mamă că am treabă. Bine, dar ce faci, astăzi e duminică unde te grăbeşti? Şi obligat de o întrebare atât de directă îi spun mamei că pregătesc o sesiune ştiinţifică despre evenimentele din august 1940. Mama, se schimbă deodată la faţă şi, începu a povesti: Să-ţi spun ce am trăit eu atunci, pe vremea ungurilor. Bine mamă, dar asta le-ai mai povestit. Poate dragule, dar niciodată nu ai scris despre asta cum am zis!
„Era în vremea ocupaţiei Horthyste când ungurii au impus mercurial la produsele agro-alimentare din piaţa orăşenească din Carei. Locuitorii coloniei Răduleşti, – pe care bunici mei, Moşincat Dumitru şi Buboi Gavrilă, alături de alţi 32 de băştinaşi, veniţi din judeţul Sălaj, au întemeiat-o în 1928, – duceau cu desaga câte ceva din surplusul gospodăriei. Cu coşărcile pline cu lapte, smântână, ouă, brânză, fasole, ş.a. surorile mele Oniţa (văduvă de război, bărbatul ei Ţolaş Nicolae, căzut la datorie pentru patria lui Horthy) şi Sabina au depăşit mercurialul produselor fixat în piaţă – datorită cererii ridicate. Pe loc csendöri (jandarmii) unguri, vigilenţi, le-au întocmit proces-verbal şi le-au condamnat la 10 zile de penitenţă. Tata (povesteşte mama cu lacrimi în ochi), Buboi Gavrilă, om cu mare milă, mereu alături de cei 10 copii ai săi, s-a oferit să ispăşească el pedeapsa pentru copilele sale, cu atât mai mult cu cât sora Oniţa era văduvă de război, iar fiica sa cea mică Florica, era sugară. Fără milă, sora Oniţa, împreună cu sugara Florica, au fost închise la Zalău. Nici cealaltă soră, Sabina nu a scăpat de carcera de 10 zile de la puşcăria din Satu Mare. Îmi amintesc, că aveam cam 16 ani şi am fost nevoită să am grijă de cei trei copii, minori – Petre, Vasile şi Sabina – ai surorii Oniţa, rămaşi fără ocrotire acasă.
Dură a fost viaţa pentru românii rămaşi sub stăpânire Horthystă! Pe lângă greutăţile pe care războiul le aducea, românii erau prigoniţi, batjocoriţi de cetăţenii cu care veneau în contact, chiar dacă nici ungurii nu o duceau mai bine. De români se râdea în orice împrejurare. Pentru orişice. Ţin minte – povesteşte cu tristeţe şi lacrimi mama – că duceam grâul recoltat, la treierat, la batoză. Aşa era tehnologia: cu coasa se secera, cu secera se adunau snopii, care se legau cu legători de grâu. Se stivuiau crucile din snopi, care apoi erau încărcaţi şi căraţi cu căruţele la arie, unde era batoza. Aici urma dijmuiala. Pentru fiecare membru de familie primeam numai 200 kg de grâu, indiferent de cât de mare aveai producţia. Restul era pentru Horthy, şi rânjea micul „grof de la batoză”, care era evident, şi negreşit, musai ungur. Nu mai ştiu dacă şi cu cât era plătit, dar ştiu sigur că noi o duceam foarte greu, nu ne mai ajungea făina pentru pâine de la o recoltă al alta. Cine nu recolta cât trebuia predat, nu primea nimic!. Cine avea mai multă făină în hambar, decât calculau perceptorii fiscali, li se confisca. Aşa era şi cu untura, ouăle, gâşte, păsări, porcii, etc. Şi câtă dreptate avea tata, care-i cunoştea, căci făcuse primul război în armata austro-ungară, „ăştia nu sânt ăia care au plecat după Marea Unire, ăştia sunt ai dracului”.La moara din Carei, – povesteşte între două sughiţuri mama – tata s-a dus să macine grâu şi acolo nişte feciori de unguri, văzându-l singur şi mai bătrân l-au batjocorit, făcând tot felul de glume pe seama opincilor lui. Ei nu ştiau că tata vorbea ungureşte, şi îl ironizau că-i opincar. Replica lui tata i-a surprins şi redus la tăcere: mă voi râdeţi de un opincar când voi sunteţi nişte proşti care nici Tatăl Nost, nici Credeul nu-l ştiţi nici măcar în limba voastră!? Şi tata le-a spus-o pe limba lor. Atunci, morarul, un bătrân înţelept, i-a ruşinat, iar tinerii s-au făcut nevăzuţi…
Era, cred, în 1941 când fratele Buboi Dumitru, şi cumnatul Ţolaş Nicolae au primit ordin de concentrare în armata lui Horthy. Ţin minte, că eram cu sora Măriuţa la muncă, în Toagul lui Berkovics, când fratele a venit să-şi i-a rămas bun de la noi, şi dus a fost, de nu l-am mai văzut! Eu, eram slugă la porcii grofului din Toagul lui Berkovics. Şi tot m-am gândit de ce Regelui român nu i-a păsat de noi când ne-a abandonat la unguri?.
Cui să-i spun că, nici atunci şi nici astăzi, guvernanţilor nu le-a păsat decât de ei! Eu nu mi-am recăpătat nici car, nici boi, nici fraţii înapoi!. Dar regele, nepăsător, a fost răsplătit „în pace şi onor”. Sluga de ieri, cu pensie de 630 de lei, la 93 de ani, încă plăteşte şi astăzi ca bir taxe şi impozite, regele de ieri şi duda de astăzi, e scutit! Nedreaptă lume!. Eu, simt că am fost şi sunt trădată, el se fălea, la Moscova, cu medalia Victoria. Victoria în nici un caz nu a fost a noastră, a celor mulţi şi umiliţi. Pentru pensia lui viageră, am dat cu sapa de mi s-au bătucit palmele şi mi s-a încovoiat spinarea. Şi mulţumesc numai bunului Dumnezeu că mă mai ţine. Mai cu una bună, mai cu speranţă. Dar nimic nu doare mai tare ca nedreptatea care ţi-o fac ai tăi.
Bine, dacă atunci, sub unguri, n-am avut nici un drept, căci toţi trebuia să fim unguri, acum ce vină mai avem? Atunci, o învăţătoare din Pir, ne-a preluat, în clasa a 5-a şi ne învăţa ungureşte, cântând. Tinerii, printre care şi tatăl tău (Moşincat Vasile – n.1921, – d.1988), făceau pregătire premilitară (levente), apoi au fost duşi la munci grele în Ungaria. După ceva vremea fost dus în lagărul de muncă din Ungaria (iar în livretul militar nici măcar nu sunt menţionate oţelăriile din Ungaria). Nu i s-a dat nici un drept, nu a primit nici un pengö pentru munca prestată. Şi după doi ani de muncă la Horthy, ca să scape de ironiile ungurilor la adresa opincarilor şi-a făcut încălţăminte cu talpă de lemn. Ăsta-i adevărul nescris. Dar ei, ungurii, chipurile, au suferit sub români. Numai cine nu ştie poate să spună şi să scrie prostii”.
Cât adevăr cuprinde relatarea mamei mele am încercat să-l probez cu documente de arhivă. Dovezi indubitabile, consemnate şi de comisia mixtă româno-maghiaro-germano-italia nă, după cum reiese şi din cuprinsul acelora pe care le analizăm sau/şi pe care le reproducem în continuare. Cât n-au reuşit iredentiştii să facă prin acţiuni de sabotare, subminare, umilire, batjocură şi acţiuni subversive au întregit prin teroare, înfometare şi brutalitate după ruperea Ardealului în perioada 1940-1944, cu complicitate internaţională. Raportul căpitanului Popescu Valerian, către Secretariatul de stat al armatei, redă câteva aspecte privitoare la activitatea sa în Comisia mixtă germano-italo-română de cercetare a atrocităţilor comise de unguri în zonele Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj, Oradea şi Arad. De remarcat atitudinea binevoitoare şi atentă faţă de declaraţiile făcute de unguri, care aveau de făcut plângeri minore, comparativ cu cazurile grave semnalate de români şi care trebuiau triate conform criteriului „cele bine confirmate”, cerându-se numai cazuri grave de schingiuiri. Într-o astfel de împrejurare „populaţia refugiată a rămas nemulţumită întrucât majoritatea nu a putut să-şi exprime nemulţumirile. De la Arad comisia a fost însoţită de ministrul Davidescu la Cluj pentru a cerceta cazurile de la Mureşenii de Câmpie, Trăznea, Zalău, Ip, Huedin. La Arad şi Timişoara fiind sosiţi foarte mulţi refugiaţi, li s-a luat declaraţii unora. Problema era că declaraţiile erau plimbate pe la diverse autorităţi, iar altora nu li s-au luat defel, fiind băgaţi în seamă „în special schingiuirile şi răniţii grav”. În faţa Palatului Culturii din Arad au fost adunaţi o parte din intelectualii refugiaţi, martori ai masacrelor de la Trăznea, Marca, Zalău, Ip, Huedin şi Oradea. Au fost prezentaţi Comisiei cazuri de barbarie: „funcţionarul Sărăţeanu Alexandru căruia i s-au smuls unghiile, părintelui Onofrei din Cluj căruia în trei rânduri i s-a pus laţul spânzurătorii în jurul gâtului”. Mărturiile românilor au fost confirmate şi de nemţii refugiaţi din calea furiei ungureşti, descriind şi ei ororile la care au fost obligaţi să asiste. Nu s-au putut prezenta toate cazurile din cauza faptului că membrii Comisiei erau grăbiţi spre Viena şi Budapesta. S-au predat Comisiei, la Arad, două albume mari de fotografii ale trenurile de refugiaţi, pentru ministrul german şi italian. La Curtici delegaţii german, italian, ungur şi român au văzut (foto) „refugiaţi români în vagoane de vite şi un tren de unguri care plecau din România în vagoane de clasă, după cum declara delegatul Wolf. I-am simpatizat pe unguri, necunoscându-i însă adevărat”. Pentru că respectiva Comisie s-a arătat foarte interesată de atrocităţile grave, dar fiind grăbită, căpitanul român propunea „înfiinţarea unui birou care să centralizeze toate atrocităţile ungureşti. Să adune toate cazurile noi pentru a nu fi surprinşi cu o documentaţie redusă”.
– Va urma –
PS !
Pentru o și mai bună și corectă documentare, intrați vă rog frumos și pe link-urile de mai jos :
http://adevarul.ro/locale/constanta/planul-diabolic-hitler-mai-devreme-mai-tarziu-rezultatul-putea-distrugerea-romaniei-1_599fe0275ab6550cb84c47b4/index.html
http://www.nasul.tv/dacia-%E2%80%92-hartile-nestiute-ale-imperiului-austro-ungar-vezi-aici-fotografia-unei-harti-originale-exceptionale-veche-de-secole-detinuta-de-un-roman/
Anunțuri

37 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  Pentru a NU se UITA,postez pentru cei interesați,
  ȘTIRILE de mai jos :

  1) Dispută între ministrul Justiției și procurorul general privind dosarul alegerilor prezidențiale din 2009, ia amploare ! 🙂
  Ministrul Tudorel Toader a sesizat Inspecția Judiciară după „refuzul” procurorului general Augustin Lazăr de a trimite documentele rezultate în urma verificărilor Parchetului General versus persoanele menționate mai jos 🙂 către Comisia de Anchetă Parlamentară privind alegerile prezidențiale din seara zilei de 6 decembrie din 2009 când, șeful SRI, George Maior, adjunctul său generalul Florian Coldea, șeful Parchetului General Laura Codruța Kovesi, adjuncul ei procurorul Marius Iacob, pesedistul Vasile Dâncu, generalii Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu s-au ÎNTÂLNIT la CEAS de mare TAINĂ 🙂 ACASĂ la generalul politician Gabriel Oprea , pentru ………….
  PENTRU CE ???
  – pentru a-l AJUTA pe Traian Băsescu să rămână
  CU ORICE PREȚ la PUTERE
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/
  al DOILEA mandat de președinte al României :
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/11/22/
  Procurorul General al României ,Augustin Lazăr ,
  a spus presei că nu există baza legală pentru a trimite în Parlament copii ale documentelor care au stat la baza anchete penale versus alegerile prezidențiale din 2009 …………………………

  2) Generalul cu PATRU stele primite de la Traian Băsescu pentru AJUTORUL dat în timpul celor ZECE ani de mandat 😦
  recentul DEMIS de Klaus Werner Johannis din funcția de PRIM-ADJUNCT al șefului SRI,Florian Coldea ,
  a devenit CONFERENȚIAR la Academia SRI cu un dosar fără acoperire !!! 🙂 😦 🙂
  Fostul prim-adjunct al directorului SRI a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație.

  O zi de JOI fără VIJELII și PLOI ,
  cu mult SOARE și chef de PLIMBARE,
  după PUNGĂ și NEVOI,
  la munte sau la MARE,
  sperând din tot sufletul că VOI ,
  NU sunteți la STRÂMTOARE ,
  cum sunt îngrijitorii de OI !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 17/08/2017 @ 9:05 am | Răspunde

 2. Buna seara Aliosa, frumos documentar si plin de mare adevar dureros. Nu inteleg de ce oamenii de rand printre care ma numar si eu nu cauta sa faca postari mai dese sa aduca mereu in minte tragediile traite de popor. De la politicieni nu ma astept pentru ca ei au interese pentru voturi in parlament, la alegeri si ca sa -si vada dorinta indeplinita bat palma si cu dusmanul pe care-l mangaie prieteneste pe crestet. Nu trebuia sa acceptam sa ni se vanda pamantul, sa se restitue proprietatile fara o verificare la sange, nu trebuia sa fim de acord cu infiintarea UDMR, erau partide cum sunt si minoritatile din care puteau face parte daca voiau sa fie mari politicieni sa ajute etnia lor. Sunt multe de spus dar daca nu am fost vigilenti si deja suntem manipulati si cu creierul in ceata nu mai avem ce face, Basescu 10 ani a nenorocit totul incat greu sa se mai revina la normalitate iar astia ce se tot perinda nu-si urmaresc decat scopurile lor, stiu ca nu mai exista aceasta tara si in curand nu se va mai vorbi nimic, romanii migreaza in forta iar cei ce nu mai pot, vor putrezi aici in dureri si lacrimi. Dumnezeu sa nu ne paraseasca ca eu mai cred in minunile venite de la EL.

  Comentariu de Beta — 17/08/2017 @ 6:55 pm | Răspunde

  • Bună seara Anda ! 🙂
   EU îi ÎNȚELEG foarte bine pe oamenii de rând de peste CARPAȚI care NU fac POSTĂRI versus ISTORIA neamului ROMÂNESC , versus MASACRELE la care au fost supuși ROMÂNII de către hoardele fascisto-horthyste în anii 1940-1944

   DAR ……………………………..,
   NU-I înțeleg DELOC pe oamenii de rând din celelalte PROVINCII ale ROMÂNIEI MARI
   al cărul CENTENAR îl vom sărbători la 1 DECEMBRIE 2017 !!! 🙂 🙂 🙂
   Cei care locuiesc acum în arealul luat cu JAPCA de Horthy în 30 august 1940 , pur și simplu TAC din GURĂ să nu se supere vecinii lor maghiari 😦
   dar CEILALȚI, tac din gură ,UNII din LAȘIATE , alții de TEAMĂ că NU vor primi LIKE-uri, alții din comoditate iar cei mai mulți din cauza apartenenței la unul sau altul din partidele politice ce NU le dă VOIE să MIȘTE-N FRONT !!! 🙂 🙂 🙂
   EU, dacă NU sunt sluga nimănui, NU TAC și cred că BINE FAC ! 🙂
   Să ȘTIE tot ROMÂNUL că în urmă cu 77 de ANI ,
   ARDEALUL de NORD a fost luat cu JAPCA de hoardele fascisto-horthyste care au TRECUT prin FOC și SABIE mii de ROMÂNI ( copii, bătrâni, văduve de război și INVALIZI de război ) NEVONOVAȚI și NEAJUTORAȚI !!! 😦 😦 😦
   Politicienii români TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ și-au ASUMAT holocaustul EVREILOR dar politicienii unguri și Ungaria, DE CE NU-ȘI ASUMĂ ATROCITĂȚILE săvârșite de BESTIILE ungaro-fasciste ÎMPOTRIVA ROMÂNILOR
   din ARDEALUL ocupat VREMELNIC în 30 august 1940 ??? 😦 😦 😦

   Dacă OSTAȘII Armatei Române care au CUCERIT Budapesta și-au pus OPINCA ROMÂNEASCĂ pe steagul ungurescde pe parlamentul ungar AR FI săvârșit asupra budapestanilor atrocitățile pe care le-au săvârșit ungurii asupra ROMÂNILOR din ARDEAL ,
   cred că și acum cele două STATE s-ar fi JUDECAT în toate forurile internaționale ……………………….

   Terog să NU te superi DAR, NU NOI, oamenii de rând am făcut COMPROMISURI ci politicenii TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ gen Traian Băsescu care a dansat CEARDAȘUL și mâncat GULAȘUL cu IREDENTISTUL Laszlo Tokes pe care l-a DECORAT 😦 , cu premierul Ungariei Viktor Orban și cu liderii UDMR pe care i-a RUGAT SĂ NU IASĂ la VOT la REFERENDUMUL din 29 iulie 2012 când JAVRA ORDINARĂ a fost DEMISĂ de 7,4 MILIOANE de ROMÂNI ( printre care și SUBSEMNATUL ) 🙂 dar a RĂMAS în funcție datorită COMPLICITĂȚII șefilor din CSM și CCR, respctiv una Hăineală și unul Zegrean, NUMIȚI în acele funcții chiar de cel DEMIS, care, la MIEZUL NOPȚII au emis o ERATĂ prin care au INVALIDAT Referendumul din 29 iulie 2012 de DEMITERE a lui Traian Băsescu…………….
   În CONCLUZIE,
   toți politicienii se fac VINOVAȚI de ascensiunea și pretențiile ABSURDE, IREDENTISTE, ȘOVINE, EXTREMISTE , ANTICONSTUȚIONALE și ANTIROMÂNEȘTI ale UDMR ,
   iar dintre foștii președinți ai ȚĂRII, Traian Băsescu este TRĂDĂTORUL de NEAM și ȚARĂ numărul 1 !!! 😦 😦 😦
   Mulțumescpentru pertinentul și CURAJOSUL COMENTARIU ! 🙂
   De-ar fi mai MULȚI ca Domnia Ta,
   poate ROMÂNII ar prinde CURAJ,
   și-ar DEMASCA și ÎNFIERA,
   pe cei ce pun ROMÂNIA gaj,
   străinilor de NEAM și ȚARĂ ! 😦
   Seară faină, noapte liniștită și-apoi, un WEEKEND BINECUVÂNTAT întregii FAMILII , Anda ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/08/2017 @ 8:31 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!!

  1) ȘTIREA zilei vine din SPANIA îndoliată 😦 mai exact din BARCELONA terorizată,
  de teroriști fără inimă și suflet, care au intrat cu o furgonetă,
  în mulțimea ce se plimba liniștită , provocânnd MOARTEEA a 13 oameni și RĂNIREA a peste 100 ( o sută ) !!! 😦 :–( 😦
  Poliția catalană a arestat doi suspecți, însă șoferul dubiței nu a fost încă prins.
  Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic.
  Într-un raid contra-terorist care a avut loc azi-noapte în Cambrils, un oraș din sudul Barcelonei,
  poliția catalană a ucis patru suspecți, oprind astfel un al doilea atac terorist.

  2) INCREDIBIL dar ADEVĂRAT !!! 🙂 😦 🙂
  Curtea Constituțională a României ^ lucrului bine făcut ^ 🙂 🙂 🙂 vrea să-și facă dreptate singură !!! 🙂 😦 🙂
  După ce o avocată a cerut suspendarea hotărârii care permite CCR să cenzureze opiniile separate ale judecătorilor constituționali,
  juristul CCR a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate şi a CERUT ca DOSARUL să fie trimis la CCR 🙂 🙂 🙂
  unde excepţia de NECONSTITUȚIONALITATE ar trebui să fie JUDECATĂ ( culmea IRONIEI ) chiar de către cei care au INVOCAT-O !!! 🙂 🙂 🙂

  La Noi ca la NIMENI ! 😦
  La Noi ca la BALAMUC !!! 🙂 🙂 🙂

  Pentru ccei/cele care NU ȘTIU despre ce este VORBA, le REAMINTESC că în iunie 2017, Curtea Constituţională a adoptat o hotărâre prin care preşedintele forului va putea bloca publicarea oricărei opinii separate sau concurente dacă se consideră că ele aduc CRITICI Curţii !!! 🙂 😦 🙂
  de parcă JUDECĂTORII CCR ar fi MAI PRESUS de LEGE și INTANGIBILI chiar dacă ÎNCALCĂ legile ȚĂRII …………………………….

  De unde se vede că și JUDECĂTORII de la CCR la fel ca si GUVERNANȚII și POLITICIENII gândesc precum CÎINII adulți :

  ^ NOI vrem EGALITATE dar nu pentru CĂȚEI ^ !!! 🙂 😦 🙂

  Weekend plăcut tuturor Doamnelor, Domnișoarelor și Domnilor care au trecut pe BLOGUL meu de la apariția lui în WordPress
  http://alioșapopovici.wordpress.com/2009/03/25/
  http://amintiriamintiri.wordpress.com/
  și până în ziua de AZI, 18 AUGUST 2017 !!! 🙂 🙂 🙂
  Cu stimă, respect, considerațiune, prietenie și SPERANȚĂ ,
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 18/08/2017 @ 7:44 am | Răspunde

 4. Ziua bună și bună să-ți fie mereu inima, Alioșa! 🙂
  Istoria nu trebuie niciodată uitată, așa cum ai afirmat-o de atâtea ori. De aceea salut și eu materialele de acest fel pe care le postezi de fiecare dată, mai ales că vin din partea unui om care și-a slujit cu cinste patria. Te felicit și îți doresc în continuare multă perseverență și inspirație, Sandule! 🙂
  Ce păcat că veștile proaste despre terorism întunecă din nou cerul Europei! 😦

  Comentariu de racoltapetru6 — 18/08/2017 @ 11:02 am | Răspunde

  • Seară bună și mulțam pentru aprecieri, încurajări și urări ! 🙂
   veștile proaste despre TERORISM sunt cauzate tot de IMPLICAREA politicului în TREBURILE INTERNE ale altor STATE 😦
   respectiv RĂZBOIUL din SIRIA dintre forțele guvernamentale siriene și rebelii islamiști
   care de fapt se rezumă la RĂZBOIUL pentru SUPREMAȚIE geostrategică dintre AMERICANI și RUȘI ………………….
   Ar fi fff multe de spus pe această temă dar NU am timp……….
   Toate cele bune la tine-n casă se se adune ! 🙂
   Sandu ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 18/08/2017 @ 9:24 pm | Răspunde

 5. Am plăcerea să-ți urez/doresc o zi de duminică apropiată de perfecțiune, Sandule! 🙂
  Să auzim cât mai multe de bine și tot mai puține de rău! Ăsta ar fi un semn clar de progres economic, social și spiritual. 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 20/08/2017 @ 10:10 am | Răspunde

  • Ai dreptate dar, de la VORBĂ la FAPTĂ e cale lungăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă ! 🙂
   Weekend plăcut Petru ! 🙂
   Alioșa 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 9:31 pm | Răspunde

 6. Buna Aliosa, stiu ca nu esti si nu poti citi acum cele scrise de mine dar cand te vei intoarce cu siguranta vei citi. Nu ma supar pentru ca nu am motiv de suparare. Fiecare avem dreptul la pareri si daca cineva stie mai mult cu atat mai bine , asa ne mai pierdem din marea ignoranta si mai aflam cate ceva. Mentalitatea la noi nu stiu daca e prea bine inradacinata sau e o deformare a celor 50 de ani de comunism-socialism pentru ca asteptam mereu sa vina de la cineva ideea sau pornirea catre a face ceva. Nu contest ca cel mai mare rau de dupa lovitura de stat a fost Basescu cu securitatea si ce-o mai fi fost pe langa ei dar nici poporul nu a luat niciodata atitudine chiar de i-a fost rau, spun asta ca am exemple la alte popoare si vad cum isi apara drepturile si nu se lasa calcati in picioare. Cred ca dupa faptul ca avem in subsol bogatii ravnite de multa vreme si de multi ne-au transformat intr-o colonie dirijata economic si pentru acest motiv :inca suntem o mare mamaliga care nu explodeaza ci se insira cateodata asa pe masa si gata .
  Sa ai o saptamana plina de frumos si voie buna acolo unde esti in vacanta ❗ ❤

  Comentariu de Beta — 21/08/2017 @ 8:14 pm | Răspunde

  • Mulțumesc pentru invitație și urări ! 🙂
   Seară faină, weekend plăcut ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 9:32 pm | Răspunde

 7. Salut prietene si prieteni ! Atât am avut de spus !
  Aliosa.

  Comentariu de Aliosa — 22/08/2017 @ 6:00 pm | Răspunde

 8. Salut prietene Aliosa. Vad ca nu raspunyi la telefon. Ai patit ceva? Am nevoie de un sfat. Merci!

  Comentariu de Popateapa — 23/08/2017 @ 4:05 pm | Răspunde

  • Salut Mugurel ! 🙂
   NU am pățit NIMIC, dimpotrivă ! 🙂
   NU am răspuns pentru că TU ai SUNAT când aveam telefonul OPRIT din cuza PROCEDURLOR fizioterapeutice făcute ! 🙂
   Te voi SUNA eu cât de curând ! 🙂
   Weekend plăcut ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 9:04 am | Răspunde

 9. Sa-ti priasca si insanatoseasca cura de balneoterapie draga Aliosa sa poti pregati mereu sageti pentru cei rai ❗ ❤

  Comentariu de Beta — 24/08/2017 @ 9:00 am | Răspunde

  • CURA de balneofizioterapie mi-a priit ,
   TRUPUL mult s-a ODIHNIT,
   SUFLETUL s-a BUCURAT,
   că am fost bine TRATAT ! 🙂
   Versus ^ CEI RĂI^ am tot timplul pregătită tolba cu SĂGEȚI
   atât pe CANICULĂ, GER și chiar NĂMEȚI ,
   voi ARUNCA permanent cu VORBE dure spre CIUMEȚI ,
   până vor intra în SPERIEȚI ! 🙂
   Seară faină, weekend plăcut ,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 9:36 pm | Răspunde

 10. Buon giorno Aliosa ^.^ spero tu stia bene ^.^

  Comentariu de Please Another Make up by lellaj1005 — 25/08/2017 @ 8:00 am | Răspunde

 11. A republicat asta pe My Blog.

  Comentariu de Aliosa — 25/08/2017 @ 11:49 am | Răspunde

 12. Comentariu de Beta — 25/08/2017 @ 12:19 pm | Răspunde

 13. Am invatat oare ceva de la istorie ?! ….din ce sentampla pe la noi, se pare ca nu ! Excelenta postarea ta, draga Aliosa….jos palaria ! Seara excelenta !

  Comentariu de mcooper801 — 26/08/2017 @ 7:19 pm | Răspunde

 14. Salut dragi prietene /prieteni virtuale/virtuali ! 🙂
  Postez de pe telefonul mobil și-mi vine fff GREU 😦 așa că mă OPRESC ! 🙂
  Sunt încă la ODIHNĂ și TRATAMENT balneofizioterapeutic la
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/12/
  Vă salut și vă IMBRĂȚIȘEZ cu drag ! 🙂
  Alioșa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 27/08/2017 @ 5:37 pm | Răspunde

 15. Concediu placut in continuare si vreme frumoasa draga Aliosa ❗ ❤ O saptamana cu bine ❤

  Comentariu de Beta — 28/08/2017 @ 8:19 pm | Răspunde

 16. LA MULTI ANI ! ❤
  Sfântul căruia ii porti numele sa te ocrotească in fiecare zi, sa -ti aducă liniște si pace si sa nu lase ca speranța sa se stingă din sufletul tau! La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

  Comentariu de Beta — 30/08/2017 @ 10:05 am | Răspunde

 17. La multi ani de Sf. Alexandru! Sănătate și numai bucurii! 🙂

  Comentariu de Alex — 30/08/2017 @ 11:16 am | Răspunde

  • Mulțumesc din toată inima Alex ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână perfect ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 8:51 am | Răspunde

 18. @ ALL !!!
  Spre luare la cunoștință de cei/cele interesați/interesate ! 🙂

  ^ Blogal Initiative Newsletter
  Salutare,

  Sperăm că ai avut parte de o vară productivă, cu multe articole și mulți cititori pe blog! Pentru că este prima zi de toamnă, iar în aer plutește o ușoară nostalgie, vrem să te anunțăm că am decis să prelungim cu o zi perioada de desfășurare a ediției cu numărul 13 din Campionatul Național de Blogging. Aceasta urmează să se încheie azi, 1 septembrie, urmând ca începând de mâine să dăm startul ediției a 14-a!

  Am luat această decizie tocmai pentru ca toată lumea să aibă șansa de a-și folosi punctele Blogal Initiative acumulate pe parcursul ediției curente pentru achiziționarea unuia dintre cele trei produse disponibile momentan în Giftshopul nostru. Licitațiile pentru acestea se vor termina diseară la ora 22: https://blogalinitiative.ro/giftshop

  Conform regulamentului, clasamentul și punctele vor fi resetate pentru noua etapă, astfel încât toate blogurile înscrise să beneficieze de șanse egale. Poți citi mai multe despre acest lucru și despre sistemul de punctare Blogal Initiative aici: https://blogalinitiative.ro/regulament

  Ne bucurăm să te avem alături de noi și te așteptăm în continuare în campaniile pe care ți le pregătim pentru această toamnă!

  Mult succes! ^

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 01/09/2017 @ 7:52 am | Răspunde

 19. A plecat vara si uite ca ne-a batut la usa toamna cea frumos colorata. Sa ai o luna septembrie plina de bine si frumos alaturi de cei dragi. Weekendul sa-ti fie asa cum l-ai planificat cu veselie si drumetie placuta ! ❤

  Comentariu de Beta — 01/09/2017 @ 4:01 pm | Răspunde

  • Bine te-am REGĂSIT Anda ! 🙂
   Cum timpul nu-mi permite să -mi exprim toate GÂNDURILE sincere și RECUNOȘTINȚA pentru tinerea în VIAȚĂ a modestuluimeu blog,
   îți spun doar atât :
   – Jos Pălăria Doamnă 🙂
   și o TOAMNĂ
   plină de realizări și bucurii !!! 🙂 🙂 🙂

   Sărut mâna ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 8:57 am | Răspunde

 20. @ ALLL !!!
  Bună Dimineața de 2 Septembrie prietene și prieteni ! 🙂
  Odată cu TOAMNA cea arămie, am revenit și EU pe meleagurile Pădurii Nebune unde MIROASE puternic a MUST și PĂSTRAMĂ de OAIE ! 🙂
  Deschizând INBOX-ul, am găsit nu mai puțin de 245 de MESAJE așa că, am foarte mult dde lucru …………….
  motiv care mă determină să mă opresc cu promisiunea că voi posta în viitorul apropiat CUM mi-am petrecut cele DOUĂ săptămâni de ODIHNĂ și TRATAMENT la Stațiunea din BĂLȚĂTEȘTI ! 🙂
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/12/
  Vă MULȚUMESC tuturor care ați COMENTAT mai SUS 🙂
  și vă doreesc un WEEKEND BINECUVÂNTAT ! 🙂
  Alioșa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 8:33 am | Răspunde

 21. @ ALLL !!!
  Pentru o mai CORECTĂ înțelegere a celor postate în ARTICOLUL de fond,
  vizionați și ASCULTAI :


  Aliosa .

  Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 8:37 am | Răspunde

 22. @ ALLL !!! 😦 😦 😦
  Incredibil dar ADEVĂRAT,un ROMÂN a fost REFUZAT de a fi SERVIT cu MICI contracost,
  într-un magazin din Odorheiul Secuiesc, pe MOTIV că NU știe a VORBI ungurește ………………
  Ascultați și vă minunați ……………

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 8:43 am | Răspunde

 23. Bine ai revenit din vacanță, Alioșa! 🙂
  Parcă prea mare era liniștea și prea puțină activitate în blogosferă în lipsa ta! 😉
  Aștept să-ți citesc primele impresii și să-ți admir pozele făcute în stațiune. 🙂
  Zile excelente la sfârșit de săptămână, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 02/09/2017 @ 12:14 pm | Răspunde

 24. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Chiar dacă tânăra din videoclipul de mai SUS
  pe ROMÂNUL ce NU știa VORBI ungurește cu MICI nu l-a SERVIT ,
  DUMNEZEU care-i pentru toți muritorii mai PRESUS ,
  tot la SPĂLATUL VASELOR drumul i-a NETEZIT !!! 🙂 🙂 🙂

  ^ Adam şi Eva sunt izgoniţi din rai.
  La plecare, ei întreabă:
  – Doamne, cine va spala vasele?
  Dumnezeu le spune:
  – Vă voi pune la o încercare.
  Vă veţi sui într-un copac şi voi da drumul la o pisică sălbateca să vă chinuie.
  Cine va vorbi primul, acela va spala vasele toată viaţa.
  Zis şi făcut.
  Vine pisica şi se urcă până la Eva, o zgârie pe picioare, o muscă, Eva, niciun cuvânt.
  Trece pisica la Adam.
  Îl zgârie pe picioare, îl muşca, se ridica mai sus şi observă între picioare doi motocei.
  Pisica începe să se joace cu ei şi la un moment dat, observă că un şoricel ce era ca mort, începe să se mişte şi să crească.
  Şi-a luat atunci poziţia de asalt, dar când să sară,
  Eva a urlat:
  – Zât! Fir-ai a dracului!!! 😦 😦 😦
  De atunci a rămas lege:
  FEMEIA femeia vasele! 🙂
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 02/09/2017 @ 9:41 pm | Răspunde

 25. @ ALLL 🙂 🙂 🙂

  ^ Un profesor din Serbia aducea in atentie, cu ceva timp in urma,
  o mica povestire privind pretentiile UDRMR (Uniunea Democrata a Romanilor Maghiarizati din Romania):
  „Un maghiar rupturos, flamand si slab ratacea pe ulitele unui sat romanesc. Un roman de isprava il vede cum abia se mai tara pe ulita, i se face mila de el si-l adaposteste in gospodaria sa. Il spala, il omeneste, il imbraca cu straie noi. Dupa ce se inzdraveneste maghiarul pofteste si la muierea romanului!!!”
  Ei, pana ajcj i-a fost romanului!
  In Romania, unde drepturile minoritatilor sunt fara egal in lume, tupeul liderilor iredentisti maghiari este fara margini!
  Eu apreciez ca a venit momentul in care iredentistii unguri „poftesc si la muierea romanului!”!!!!!!!
  Iredentistii din UDRMR si din Ungaria nesocotesc toate argumentele care atesta perenitatea neamului pelasgo-traco-geto-dac IN AREALUL CARPATO-PONTIC, mint cu nerusinare, folosesc metode marsave de lobby numai si numai pentru a-si promova idealurile iredentiste criminale, chiar si in zilele noastre!
  Sa dau un exemplu: „La terminarea Primului Razboi Mondial, la Conferinta de Pace de la Paris, delegatii Ungariei au prezentat, cu nerusinare, pretentiile la Ardeal aratand (se pot imagina, cu o minte intreaga, asemenea aberatii?) ca in zonele montane si deluroase, din Ardeal, nu exista comunitati romanesti!! Sunt trimise la fata locului cateva misiuni de geografi francezi conduse de geograful Robert Ficheux, care, dupa sistematice cercetari denunta marea minciuna a delegatiei ungare!”. Si marea Unire si-a urmat cursul normal!
  Dar azi, pe langa argumentele arheologice indubidabile, de limba, creatie populara etc., etc. cel mai mare dusman al iredentistilor unguri este ADN-ul! Genetica este matematica si arata clar, daca mai era nevoie, ca pelasgo-traco-geto-dacii sunt stapanii, din vremuri imemoriale, ale pamantului carpato-pontic!.
  Academia Romana are studii genetice detaliate care spulbera pretentiile iredentiste ungare!!!!
  TREBUIE SA FIE PUBLICATE!!!!
  A VENIT VREMEA CA, PE BAZA DOCUMENTELOR, sa se procedeze asemeni geografului francez Robert Ficheux, SI SA SE INCHIDA GURA SI PRETENTIILE ZAMISLITE DIN IMAGINATIA BOLNAVA A MINTILOR IREDENTISTE INFIERBANTATE, privind spatiul intracarpatic si cererile nebune privind placute bilingve in sensul materialului de mai sus!!!!!
  O satisfacere a unor asemenea cereri aberante din partea UDRMR-ului, de catre statul roman, inseamna crima si se adauga politicii agresive dusa in judetele Harghita si Covasna, de UDRMR, de maghiarizare fortata a romanilor din aceste zone ROMANESTI!!!!!
  Iar statul roman si societatea civila, intelectualii romani mimeaza masuri! NU VA JUCATI CU RABDAREA MARIEI SALE POPORUL ROMAN!!!!
  Eu nu sunt adeptul masurilor radicale dar intreb si eu, sa zicem pe adevaratii intelectuali, cate concerte de muzica populara romaneasca, sau usoara, spectacole de teatru etc. au fost organizate in Harghita si Covasna pentru populatia romaneasca minoritara din aceste zone??? Comparati-le, va rog cu deplasarile peste granita ale artistilor romani!!!!!!
  Ce face statul roman pentru a intrerupe masurile aberante, dar agresive, ale autoritatilor unguresti din Harghita si Covasna de interzicere a investitiilor in aceste zone ???^
  Autor : G. Iovan
  Sursa :

  Comentariu de Aliosa — 18/09/2017 @ 9:06 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: