Alioşa ” File de Jurnal ”

24/10/2017

La Noi ca la Nimeni ( P.a-24-a) !!! La Mulți Ani, ARMATEI ROMÂNE !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:53 pm

În loc de motto :

La 25 OCTOMBRIE , în fiecare an, începând cu anul 1959, se sărbătorește Ziua ARMATEI ROMÂNIEI, ca urmare a ELIBERĂRII  de sub OCUPAȚIA horthysto-fascistă a celei mai vestice localități de la granița România  cu Ungaria, localitatea CAREI  ”  Ultima Brazdă de Pământ Românesc ” ( Dragoș Vicol) .

„Pe  SOLDAT și pe  DUMNEZEU îi adori numai în caz de PRIMEJDIE și nu înainte .
După ce PERICOLUL a TRECUT și totul este în ORDINE, pe DUMNEZEU îl UITĂM și pe SOLDAT îl HULIM”  !!!  🙂  😦  🙂 

W.CHURCHILL

”   25 octombrie – Ziua Armatei Române.

Eliberarea ultimei brazde de pământ românesc cotropite în urma

Diktatului de la Viena.

După actul de la 23 august 1944, când România s-a alăturat Naţiunilor Unite, armata română a contribuit într-o mare măsură la efortul de război împotriva Germaniei fasciste şi Ungariei horthyste.

Acţiunile armatei române eliminaseră prezenţa militară germană de pe teritoriul controlat de guvernul român, fiind ucişi 5.048 militari inamici, alţi 56.455 fiind capturaţi.

Fusese executată, de asemenea, acoperirea strategică a frontierei şi a liniei de demarcaţie vremelnice româno-ungare din Crişana şi Podişul Transilvaniei, impuse prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940.

La adăpostul acoperirii strategice româneşti, armatele sovietice au străbătut într-un timp scurt, fără a întâmpina vreo rezistenţă, aproximativ 1.000 de kilometri şi au trecut fără luptă prin trecătorile Carpaţilor Meridionali şi Occidentali (în Banat).

Potrivit articolului 1 al Convenţiei de Armistiţiu, România trebuia să participe la efortul de război al Aliaţilor cu peste 12 divizii de infanterie, dar forţele puse la dispoziţie au depăşit în permanenţă cuantumul stabilit, în pofida dificultăţilor, la cel mai înalt nivel, în colaborarea militară româno-sovietică.

 După eliminarea prezenţei militare germane de pe teritoriul aflat sub controlul guvernului român, Armatele 1 şi 4 române au fost angajate la nord de Carpaţii Meridionali şi la vest de Carpaţii Occidentali, pe un front foarte larg, pătrunzând în dispozitivul de luptă germano-ungar aproape 350 de kilometri.

Fixarea şi urmărirea inamicului în interiorul arcului carpatic pe direcţia Braşov, Cluj, Carei a înlesnit ofensiva armatelor sovietice în Carpaţii Orientali, spre Târgu Mureş, Dej şi Satu Mare.

Ofensiva propriu-zisă pentru eliberarea părţii de nord-vest a României a fost declanşată la 9 octombrie 1944, acţiunile militare încadrându-se în Operaţia ofensivă „Debreţin”, concepută şi executată de Înaltul Comandament sovietic, care a vizat şi eliberarea părţii estice a Ungariei (până la Tisa).

Acţiunile ofensive s-au desfăşurat în trei faze:prima, între 9 şi 13 octombrie 1944, timp în care trupele române au rupt apărarea inamicului pe linia de contact, au ieşit în Valea Someşului Mic şi, după ce l-au forţat din mişcare, au cucerit înălţimile de la vest de acest râu.

Continuând ofensiva, marile unităţi române au participat efectiv, în cooperare cu Corpul 104 Armată sovietic, la eliberarea oraşului Cluj.

Acţiunile armatelor române şi ruse pentru eliberarea Nordului Transilvaniei

A doua fază, între 14-20 octombrie, s-a concretizat prin zdrobirea rezistenţelor inamicului din Munţii Meseş şi Făget. 

A treia fază, între 21-25 octombrie, a urmărit zdrobirea forţelor inamice din zonele oraşelor Carei şi Satu Mare şi s-a finalizat prin îndeplinirea obiectivului stabilit al efortului ofensiv – depăşirea, la 25 octombrie 1944, a frontierei româno-ungare.

Pentru cea de a treia fază, comandantul Armatei 4, generalul Gheorghe Avramescu, a decis să-şi îndrepte cu prioritate efortul pentru eliberarea oraşului Carei şi, cu o parte din forţe, eliberarea localităţii Satu Mare.

Misiunea forţelor române era destul de dificilă, ca urmare a faptului că inamicul dispunea de poziţii amenajate din timp, osatura acestora fiind constituită din punctele de sprijin şi nodurile de apărare organizate în special pe localităţi.

Pe 25 octombrie 1944, în luptele care s-au dus la Carei, a fost eliberat ultimul colţ de pământ românesc. 25 octombrie a devenit Ziua Armatei abia după scoaterea sovieticilor din ţară, în 1959.

“Desfăşurarea luptelor eliberatoare din zona Satu Mare-Carei. Analizând temeinic situaţia creată în urma luptelor desfăşurate, comandantul Armatei a 4-a a hotărât să-şi îndrepte cu prioritate efortul la stânga fâşiei de ofensivă, să elibereze oraşul Carei şi să participe cu o mare parte din forţe la eliberarea localităţii Satu Mare.

Misiunea marilor unităţi române nu era uşoară întrucât forţele inamice, în valoare de până la 4 divizii, dispuneau de poziţii amenajate din timp, osatura acestora constituând-o punctele de sprijin şi nodurile de apărare organizate în special pe localităţi. În plus, terenul plat şi descoperit permitea trupelor hitleriste şi hortyste să folosească la maxim eficacitatea focului armamentului automat al tunurilor antitank şi aruncătoarelor.

Pentru eliberarea oraşului Carei în timp scurt şi cu pierderi minime, comandantul Armatei a 4-a a ordonat Corpului 6 armată să execute o manevră dublu învăluitoare cu forţele a 4 divizii, pentru a încercui şi nimici trupele duşmane din zona oraşului, Corpului 2 de armată, de la dreapta, revenindu-i misiunea de a învălui de la Sud, cu forţele Diviziei 11 Infanterie, rezistenţele inamicului din Satu Mare. Atacul a început din seara zilei de 24 octombrie şi, la căderea nopţii, militarii Diviziei 9 infanterie au pătruns în Carei unde au angajat lupte de stradă.

Ostaşii români înaintau pe străzile slab luminate, prin curţi şi parcuri, toate încercările hitleriştilor şi hortyştilor de a le stăvili înaintarea, de a-şi evacua armamentul, muniţiile şi depozitele de alimente şi echipamente din oraş fiind zădărnicite. Odată cu ivirea zorilor zilei de 25 octombrie, oraşul Carei, ultima localitate mai importantă de la graniţa de Vest a ţării, îşi recăpătase liniştea, trăia cu intensitate bucuria eliberării.

Casele erau împodobite cu steaguri româneşti şi cu covoare – îşi aminteşte fostul comandant al Regimentului 34 Infanterie. Peste tot auzeam strigătele: « Bine aţi venit fraţilor ! » ”
(România în anii celui de-al doilea război mondial, vol. 3, pag. 97-98)

Victoria a fost obţinută prin lupta a 525.702 de militari români, angajaţi de la 23 august 1944 în operaţii militare împotriva trupelor germane şi ungare, din care au fost pierduţi peste 58.330 (morţi, răniţi şi dispăruţi). Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la peste 72.000 de militari.

Deși armata română contribuise, alături de Armata Roşie, la eliberarea nord-vestului Transilvaniei, sovieticii au impus evacuarea autorităţilor româneşti reinstalate în patru judeţe din fostul teritoriu ocupat de Ungaria. Articolul 19 al Convenţiei de Armistiţiu, semnată la Moscova, la 12/13 octombrie 1944, stipula că „Transilvania (sau cea mai mare parte a ei)” urma să fie restituită României, formularea ambiguă încurajând guvernul maghiar să spere că va obţine concesii teritoriale din partea României.

Ştim astăzi, graţie publicării jurnalului liderului comunist bulgar Gheorghi Dimitrov, cum Stalin le-ar fi spus Anei Pauker şi lui Gheorghiu-Dej, în ianuarie 1945, să lanseze ideea că un guvern de orientare comunistă va putea contribui la obţinerea nord-vestului Transilvaniei.

La numai două zile de la instalarea prin forţă a guvernului Petru Groza, la 8 martie 1945, prim-ministrul român adresează o telegramă lui Stalin prin care îi transmitea dorinţa poporului român de a reintegra Transilvania României.

A doua zi, printr-o altă telegramă, ca şi cum abia aştepta solicitarea premierului român, Stalin răspunde că este de acord cu cererea guvernului de la Bucureşti.

La 13 martie 1945, o şedinţă solemnă a Executivului, ţinută, în mod simbolic, la Cluj, saluta gestul generos al URSS, determinat de faptul că, la Bucureşti, se afla un guvern care se bucura de încrederea liderului de la Kremlin.  

Avatarurile unei sărbători militare

După încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, Ziua Armatei Române a fost stabilită pentru 2 octombrie, întrucât în 1943 Stalin aprobase constituirea pe teritoriul URSS, a Diviziei de voluntari „Tudor Vladimirescu”, socotită în primii ani ai regimului comunist nucleul şi modelul de constituire al aşa-zisei „armate populare”.

După retragerea trupelor sovietice din România, în vara anului 1958, prin Decretul 381 din 1 octombrie 1959, Ziua Forţelor Armate  s-a stabilit a fi 25 octombrie.

Decretul respectiv nu făcea vreo referire la motivele care determinaseră renunțarea la vechea zi a armatei, dar semnificaţia gestului era subînţeleasă, aceasta fiind ziua în care se desăvârşise eliberarea teritoriului naţional, vremelnic ocupat ca urmare a Dictatului de la Viena din august 1940. 

Sovieticii nu puteau pretinde că nu se sărbătorea în continuare frăția de arme româno-sovietică din anii 1944-1945, dar eliberarea „ultimei brazde de pământ” era acum o acțiune militară eminamente românească, plasată propagandistic în prim-plan pentru a marca necesara distanțare de Moscova și încurajarea recuperării tradițiilor militare românești.

De altfel, tot în 1958, prin ordinul ministrului Leontin Sălăjan, s-a revenit la tradiţiile antebelice ale unităţilor şi marilor unităţi, cărora li s-a permis să-şi comemoreze momentele principale reprezentative pentru trecutul de luptă al fiecăreia, cu excepția Campaniei din Est, firește ”

Sursa :

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2017/10/25/25-octombrie-ziua-armatei-romane-eliberarea-ultimei-brazde-de-pamant-romanesc-cotropite-in-urma-diktatului-de-la-viena-video/

La  Mulți Ani Armatei României !!! 🙂  🙂  🙂

Motto:
„E mai puţin dureros să te desparţi de patrie, decît a trăi în ea şi a vedea individualitatea, adică toată fiinţa adevărată a poporului pierind şi  stîngîndu-se.” (Alexandru Hurmuzachi)

” După 27 de ani de spălarea creierilor, românilor li se fură țara și ei aplaudă ! 😦      Se minte non-stop că românii sunt de vină pentru distrugerea și ruinarea țării!
Care români?
Toate partidele politice de după decembrie 1989 au fost infestate cu alogeni!
Primul guvern de după asasinare lui Nicolae Ceaușescu, condus de premierul evreu Petre Roman,
a avut un român și un țigan în componență, restul fiind evrei!!!
Toată mass-media românească, cu 90% proprietari alogeni, este infiltrată cu evrei.
Fiecare post de televiziune are cel puțin un evreu ca formator de opinie!
Președintele alogen al României face sluj în fața evreilor,
fiind decorat de aceștia pentru merite deosebite, adică recunoașterea unui așa-zis holocaust în România,
prin care a transformat poporul român în neam de ucigași, bun de plata unor zeci de miliarde de euro ca despăgubiri către statul Israel.
Cine aduce acuzele acestea grave?
Taman unul al cărui bunic se înrolase în trupele Waffen SS,
vestiții ucigași de evrei din Al Doilea Război Mondial!
Nici pesedeii nu sunt mai breji.
Liviu Dragnea face naveta în Israel ca să ia lumină de la stăpânii lui,
iar Gabriela Firea a dat evreilor un palat ultracentral din București pentru „muzeul holocaustului”,
de unde o să fim acuzați că suntem un popor de criminali!
Acum trădătorii care conduc România nici măcar nu se mai feresc,
numesc direct cetățeni israelieni în guvernul României,
ca ministrul Ilan Laufer, promovat inițial de postul de televiziune Antena 3.
Suntem ca la sfârșitul anilor ’40, când evreii bolșevici conduceau țara și umpleau pușcăriile cu patrioți români!
Unde au fost serviciile secrete, ce au păzit ele în cei 27 de ani de jefuirea a României?
Au păzit hoții sau au fost chiar complicii lor!
Nici serviciile secrete nu mai aparțin României, ele au devenit sucursale subordonate altor servicii străine.
Să nu uităm că prima grijă a președintelui alogen Klaus Werner Iohannis,
imediat după înscăunare, a fost să numească alți doi alogeni ca șefi ai principalelor servicii secrete!
Cei nominalizați și instalați ca directori la SRI și SIE,
evreii Eduard Hellvig și Mihai Răzvan Ungureanu,
au fost angajați/bursieri ai lui George Soros, a cărei primă directoare în România,
alogena Sandra Pralong, este principala consilieră de la Cotroceni.
Aceasta stabilește agenda întâlnirilor președintelui cu așa-zisa „societate civilă” și componența participanților:
doar oengeurile soroșiste, parte din ele create chiar de ea!

Unde-i dragostea de țară?

De ce sunt tefeliștii #rezist lipsiți de sentimentul patriotic?
I-ați văzut fluturând în piață steagurile SUA, Israelului, Canadei și UE.
I-ați văzut luând apărarea multinaționalelor, la care parte din ei chiar lucrează.
I-ați văzut sustinând și votând alogeni ca să ajungă conducători în România.
V-ați întrebat de ce aceștia au atrofiat simțul apartenenței naționale,
această „amprentă” identitară a neamului nostru, o părticică din „rețeaua” neamului,
conexiunea care trebuie să ne unească și să ne facă solidari și puternici în fața altora pe noi, românii?

Pe vremea când Andrei Marga – nu întâmplător clujean, din cuibul de vipere secesioniste!
– era ministrul Învățământului și a provocat scandalul manualelor alternative,
mulți au fost revoltați că noile manuale de istorie dedicau pagini întregi evreilor
Silviu Brucan, Andreea Esca și Mihai Tatulici (vedete ale televiziunii sioniste PRO TV,
instrument de imbecilizare în masă al românilor),

iar eroii neamului, Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare, aveau dedicate doar câteva fraze.

O colegă jurnalistă m-a întrebat dacă am citit manualul respectiv.
Nu-l citisem.
Ea, însă, a avut răbdarea și curiozitatea să-l lectureze cap-coadă.
Ziarista nu a fost intrigată doar de ducerea în derizoriu a simbolurilor poporului român,
ci mai ales de faptul că, după ce a terminat de citit acel manual, a simțit efectiv sentimentul de rușine că aparține acestui popor de „pigmei” care nu a realizat nimic de-a lungul istoriei,
conform celor citite în cartea ticăloasă.

Asta transmitea și inducea în mentalul elevilor manualul alternativ de istorie:
rușinea de a fi român!!!

Acest aspect a fost cel mai grav, dar nu l-au sesizat mulți la vremea respectivă!
Cei care s-au încolonat sub stindardele #rezist și #LGBT sunt exact generația manualelor alternative!
Scopul pentru care acestea au fost create și impuse în școli de dușmanii României a fost atins.

Românilor le-a fost inoculată ideea că sunt un neam de trădători, leneși, corupți și hoți
și de aceea nu sunt capabili să se conducă singuri, musai să fie conduși de alogeni!

Ca să o lămurim pe asta cu „trădarea față de nemți”, pe care continuăm să-i lingușim,
ba mai sunt și români dobitoci care sunt tare mândri că sunt conduși de un „neamț”,
care a fost numit Gauleiter peste colonie.

Doar naivii – ca să nu spun „proștii grămadă”! – pot să creadă că Iohannis a fost ales prin vot.

Nemţii ne-au urât dintotdeauna şi ne-au considerat trădători pentru întoarcerea armelor din 23 august 1944,
uitând că mai întâi ne-au trădat ei prin Dictatul de la Viena (30 august 1940),
când au dat ungurilor jumătate din teritoriul Transilvaniei.
La fel, germanii ne-au trădat şi prin Pactul Ribbentrop – Molotov (23 august 1939)
când s-a pecetluit soarta Basarabiei, care a fost răpită de URSS în iunie 1940!

Mai sus am scris despre rolul manualelor alternative de a crea o generație căreia să-i fie rușine de originea ei românească.
În paralel cu „lucrătura” aceasta din școli, mass-media condusă 90% de evrei „a muncit” din greu, în special prin intermediul televiziunilor, ca să-i convingă pe români că sunt niște degenerați incapabili,
puși numai pe trândăveală și hoții, ceea ce este cu totul fals!

Româncele au fost prezentate ca fiind curve și ahtiate după bani nemunciți,
prin transformarea unor țigănci inculte, ca Tonciu, în vedete și „modele” demne de urmat,
iar bărbații au fost arătați ca niște bețivi violenți, leneși și hoți.
Totodată, românii au fost prezentați ca niște ticăloși care-și omoară pruncii
– cazuri izolate de mame vinovate de pruncucid au fost generalizate!
– și s-a mintit enorm cu copiii crescuți in orfelinate ale groazei inventate,
tocmai ca să apărem în ochii altora ca niște ființe iresponsabile si inumane!

Nu mai vorbesc de DNA și așa-zisa „corupție”, de-ți vine să crezi că românii au inventat-o!
Culmea este că doar românii sunt cercetați și băgați în pușcării,
în timp ce corupătorii străini sunt bine merci și-și văd de jefuirea țării în continuare!
La fel, s-a mințit prin intermediul televiziunilor despre cum ne-au salvat pe noi străinii,
despre binefacerile regilor germani, prin rescrierea istoriei
și omitere faptelor reprobabile ale veneticilor încoronați și încornorați.

Intoxicarea cu regii germani și „minunile” făcute de ei pentru români este un fals,
la care s-a lucrat intens din 1990 încoace.
Ba, se pare că „germanii” mult lăudați au fost evrei,
conform celor spuse de Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern,
afirmații care i-au adus și moartea, aruncată în mod mincinos și infam asupra legionarilor.

Afacerea Strousberg, un fel de „Bechtel” pe vremea lui Carol I,
prin care statul român a fost păcălit de către nemți cu sume uriașe de bani,
prin acte de corupție la nivel înalt, este trecută sub tăcere.

La fel, s-a uitat răscoala din 1907 cu mii de răzvrătiți împușcați,
când sub Carol I țăranii români trăiau ca în Evul Mediu,
țara noastră fiind cea mai înapoiată din Europa.

De fapt, Carol I a abdicat, înainte de moarte,
fiindcă nu a vrut ca România să lupte împotriva nemților cărora el le rămăsese loial toată viața.

Ferdinand a fost un pămpălău care, la fel, s-a opus războiului împotriva nemților și austriecilor,
fiind împiedicat să semneze predarea necondiționată a întregii țări (pacea de la Buftea) doar de regina Maria.

În fond, singurul „rege bărbat” și care a iubit cu adevărat România a fost… regina Maria.

Nota bene :

Fotografiile   cu Regina MARIA  sunt adăugate de mine ! 🙂
Dar, din păcate pentru cei cu filogermanismul în cap, ea a avut tată englez și mamă rusoaică!
S-au organizat, în scopul promovării străinilor, emisiuni televizate cu clasamente ale celor mai mari„români”, unde s-a încercat impunerea regilor germani pe primele locuri, în detrimentul domnitorilor români.
Evreul comunist Richard Wurmbrand, convertit la protestantism lutheran, un personaj de care nu auzise nici dracu’, a fost scos prin „vot popular” pe locul cinci în acest clasament
făcut de niște proști ticăloși și manipulatori pentru alți proști, naivi și manipulabili:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Regina_Maria_a_Rom%C3%A2niei

Alogenii care au condus și conduc România cu sprijinul partidelor politice trădătoare,
din 1990 până în prezent, au reușit să golească ȚARA de români ca să creeze spațiu vital pentru alte popoare,
care deja ne invadează.
Unele fățiș, prin mult trâmbițata migrație a „refugiaților”, altele subtil și mult mai pervers.
Departe de mine gândul de a mă erija în oracol, dar tare mă tem că peste foarte puțini ani
românii vor deveni străini în țara lor!
Autor,Marius Albin MARINESCU .
Sursa :

După 27 de ani de spălarea creierilor, românilor li se fură țara și ei aplaudă!


Pentru PRIMUL și ULTIMUL Domnitor ROMÂN al ROMÂNIE,întemeietorul ARMATEI ROMÂNE MODERNE, Alexandru Ioan CUZA , ODIHNĂ VEȘNICĂ !!! 🙂 🙂 🙂

14724541_1099654950070863_6240908662682423159_n

Am onoarea să  vă salut, cu stimă și respect ,dragi camarazi în activitate, ,rezervă sau în retragere ! 🙂

Colonel în retragere ,

Alioșa PONTONIERUL !!! 🙂 🙂 🙂

26 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  De departe ȘTIREA zilei a venit din ISRAEL !!! 🙂 🙂 🙂
  de la ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, care ,i-a ÎNMÂNAT doctorului Tvika Herman Bercovici, născut la Târgu Lăpuș,
  medicul personal și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai premierului Netanyahu,

  Ordinul „Pentru merit” 🙂 😦 🙂 în rang de ofiţer, acordat de președintele României, Klaus Werner Iohannis….

  – OARE , pentru ce MERITE DEOSEBITE i-a acordat Klaus Werner Iohannis
  dr.Bercovici ordinul respectiv ??? 🙂 😦 🙂

  Pentru a ” închide GURA târgului ” 🙂 ministrul de externe, Teodor Meleșcanu a fost primit și de preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin ………

  Alioșa.

  Comentariu de Aliosa — 24/10/2017 @ 9:57 pm | Răspunde

 2. Ciao Aliosa ti lascio qui un mio saluto… Rebecca🌻

  Comentariu de Rebecca Antolini — 25/10/2017 @ 8:46 am | Răspunde

  • Ciao Pif ! 🙂
   Grazie mille per la visita e desideri ! 🙂
   Vi auguro una bella giornata come sempre con sincera amicizia ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 25/10/2017 @ 9:33 am | Răspunde

   • Sei sempre molto gentile, anche a Te e alla tua famiglia una buona giornata 🌻

    Comentariu de Rebecca Antolini — 25/10/2017 @ 9:37 am | Răspunde

   • Grazie Pif ! 🙂
    Sei sempre gentile anche a Te ! 🙂
    Buona giornata anche a Te e alla Tua Famiglia !!! 🙂 🙂 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 25/10/2017 @ 10:31 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!!

  1) Cu ocazia Zilei de 25 OCTOMBRIE,
  Ziua ARMATEI ROMÂNIEI 🙂 🙂 🙂
  urez din toată inima militarilor activi, în rezervă, retragere și veteranilor celui de Al Doilea Război Mondial,
  multă sănătate și un sincer La Mulți Ani !!! 🙂 🙂 🙂

  2) Ca urmare a măsurilor fiscale exagerate cum ar fi dreptul ca PRIMARII să-și STABILEASCĂ SALARII mai MARI ca ale unui MINISTRU și NU NUMAI 😦 😦 😦 România are un deficit bugetar de 4,1% în trimestrul al doilea, cel mai mare din Uniunea Europeană.
  Guvernul PSD-ALDE şi-a asumat respectarea ţintei de 3% din PIB pentru acest an, conform Tratatului de la Maastricht.
  În caz contrar, România riscă să intre în procedura de deficit excesiv !!! 😦 😦 😦

  3) Comisia parlamentară juridică condusă de senatorul PSD,Florin Iordache , inițiatorul OUG nr.13/31/01/2017 privind implementarea în CODURILOR PENALE a unor DECIZII ale CCR , inclusiv în privința ABUZULUI în serviciu, OUG care i-a PROVOCAT DEMISIA din Guvernul Grindeanu și PROTESTE ale OPOZANȚILOR politici
  urmași ai Monicăi Macovei, Traian Băsescu, ONG-urilor plătite de americanul-evreu-ungur ,
  analizează astăzi propunerile pentru modificarea Articolului 297 din Codul penal, privind abuzul în serviciu.
  Mai exact,Comisia Juridică a Senatului ,urmează să stabilească dacă se ÎMPUNE sau NU ,
  un PRAG MINIM pentru abuzul în serviciu, precum şi valoarea acestuia, în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale.

  4) Ca și în cazul lui Traian Băsescu versus Mircea Geoană din campania electorală prezidențială din România anului 2009 ,
  candidatul PD, Hillary Clinton a jucat murdar împotriva lui Trump !!! 😦 🙂 😦
  Potrivit ziarului Washington Post, echipa de campanie a lui Hillary Clinton și Comitetul Național Democrat au finanțat investigațiile care au dus la celebrul dosar care conținea presupuse informații compromițătoare privind legăturile lui Donald Trump cu Rusia.
  Asta arată că tabăra lui Hillary Clinton a încercat să-l discrediteze pe Donal Trump înaintea alegerilor prezidențiale prin intermediul unor acuzații nedovedite.

  5) La mine PLOUĂ-n draci,
  VÂNTU parcă a turbat,
  COPACII sunt ca nște araci,
  Ce-s smulși ca fulgii din pământ ! 😦
  Cu toate astea vă UREZ,
  O zi fără probleme,
  La prânz ,o budinca de OREZ ,
  Și suc de fructe de pădure ! 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 25/10/2017 @ 9:53 am | Răspunde

 4. LA MULTI ANI ! Aliosa pentru tine brav ostas al minunatei noastre armate supusa numai la sacrificii si taiata la drepturi.

  LA MULTI ANI ❗ militarilor și întregului personal civil al Ministerului Apărării Naționale cele mai sincere felicitări și succese depline în nobila misiune încredințată de popor.Felicit deopotriva si cadrele militare în rezervă și în retragere și un sincer omagiu aduc veteranilor de război, pentru sacrificiul făcut în slujba patriei.
  LA MULŢI ANI ARMATEI ROMÂNIEI!

  O zi frumoasa si petrecere placuta astazi Aliosa ❤

  Comentariu de Beta — 25/10/2017 @ 10:51 am | Răspunde

  • Sărut mâna Anda pentru urări, imaginea postată și cuvintele adresate ! 🙂
   O zi cât mai plăcută ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/10/2017 @ 7:05 am | Răspunde

 5. La mulți ani, onorate colonel al Armatei Române! 🙂
  Îți doresc și cu această ocazie o zi cum nu se poate mai frumoasă, cu festivități memorabile și cu cei dragi alături! Să ne trăiască armata și să fie cât mai puternică, să fii sănătos și să ne trăiești și tu încă mulți ani, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 25/10/2017 @ 11:24 am | Răspunde

  • Să te audă bunul Dumnezeu prietene ca ARMATA ȚĂRII să fie cât mai puternică iar NOI să TRĂIM ani mulți și fericiți ! 🙂
   O zi superbă ! 🙂
   Sandu ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/10/2017 @ 7:07 am | Răspunde

 6. Cu ocazia Zilei Armatei, iti doresc multa sanatate, zile senine si numai bine !!! ❤ 🙂
  La multi ani, tuturor celor ce poarta si au purtat haina militara !!!

  Comentariu de lacrimaroua — 25/10/2017 @ 5:48 pm | Răspunde

  • Sărut mâna Lăcrimioara pentru urările adresate ! 🙂
   O zi pe placul tău stimată Doamnă ! 🙂
   Cu drag,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/10/2017 @ 7:09 am | Răspunde

 7. sereno mercoledì sera, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 25/10/2017 @ 6:23 pm | Răspunde

 8. @ ALLL !!!
  Îmi cer public scuze că nu am răspuns IERI comentariilor Domniilor Voastre ! 😦
  Timpul nu mi-a permis să deschid laptopul deloc ! 😦
  Mulțumesc pentru URĂRI ! 🙂
  Vă doresc tuturor o TOAMNĂ BINECUVÂNTATĂ ! 🙂

  Cu stimă, bucurie, prețuire și respect,
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 26/10/2017 @ 7:02 am | Răspunde

 9. @ ALLL !!!

  1) Ieri, 25 OCTOMBRIE, de Ziua ARMATEI ROMÂNIEI,
  la festivitățile de la CAREI au participat printre alte personalități locale, guvernamentale și tot felul de ” ACOPERIȚI ” 😦 🙂 😦
  și președintele SENATULUI și al Camerei DEPUTAȚILOR care,
  au făcut ce au făcut și-au participat și la festivitățile din Parcul Carol din București alături de președintele țării,
  Klaus Werner Iohannis
  care,

  CULMEA sfidării naționale și al NERESPECTULUI față de PARLAMENTUL ROMÂNIEI,
  legislativul ȚĂRII pentru cei/cele care încă N-AU AFLAT 🙂

  a dat mâna cu toată lumea prezentă la tribuna oficială dar …………………………………,
  cu cei DOI PREȘEDINȚI de CAMERE , nu !!! 🙂 😦 🙂
  De unde se vede că
  ” Traian Băsescu a PLECAT de Cotroceni dar IPOCRIZIA , nu ” !!! 🙂 😦 🙂
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2015/02/24/

  2) Și tot ieri, la Turneul Campioanelor WTA de la SINGAPORE ,
  Simona Halep ( 1 WTA) a fost ÎNVINSĂ fără drept de apel de daneza CAROLINE WOZNIACKI
  cu 0-6 ; 2-6 !!! 😦 😦 😦
  3) Pentru cei/cele care DORESC să afle și PĂREREA altor persoane despre STADIUL și CAUZELE în care a ajuns ARMATA ROMÂNIEI la ora actuală din cauza unor TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ, le sugerez să acceseze blogul :
  http://teopal.ro/index.php/2017/10/23/ce-mai-faci-tu-armata-romana/
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 26/10/2017 @ 11:57 am | Răspunde

 10. Înalț și eu un gând de bine întârziat pentru Armata noastră română! Îi datorăm tare multe 🙂 O seară frumoasă!

  Comentariu de meddartis — 26/10/2017 @ 8:30 pm | Răspunde

  • Mulțumesc frumos pentru GÂNDUL de BINE adresat ARMATEI ROMÂNE ! 🙂
   Domnia ta ai mare DREPTATE și foarte mult BUN SIMȚ când spui că ARMATEI ” îi DATORÎM tare multe ” !!! 🙂 🙂 🙂
   Din nefericire pentru ARMATA ȚĂRII,
   Domnia Ta , ca și mine de altfel, NU ai nici o PUTERE de DECIZIE 😦
   iar ARMATA ȚĂRII este la CHEREMUL unor politicieni IPOCRIȚI, INCULȚI și HOȚI ! 😦
   Un GAND de BINE
   pleacă și de la MINE,
   către TINE ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/10/2017 @ 8:17 am | Răspunde

   • Adevărat, însă mie îmi place să cred că avem, totuși, o mică putere de decizie. Numai că este un sărman fir de nisip pe o plajă infinită. Îndrăznesc să sper în curajul oamenilor simpli și cu inimă curată, și mai îndrăznesc să sper că strop cu strop se face-o mare.
    Să aveți o zi frumoasă!!

    Comentariu de meddartis — 27/10/2017 @ 12:01 pm | Răspunde

    • Bună dimineața ! 🙂
     Ai dreptate, SPERANȚA moare ULTIMA ! 🙂
     Eu însă, BĂTRÂN fiind, NU mai am nicio SPERANȚĂ în REDERSAREA României în următorii 20 de ani ! 😦
     Domnia ta, TÂNĂRĂ fiind TREBUIE să SPERI 🙂
     dar în același timp TREBUIE să te și IMPLICI mai ales că ai o GÂNDIRE sănătoasă și un SPIRIT NOVATOR ! 🙂
     Din fericire pentru frumoasa noastră ȚARĂ, sunt multi TINERI ca Domnia Ta dar…………………………,
     NU se IMPLICĂ la fel de mult cum se implică TINERII ce se lasă UȘOR MANIPULAȚI de liderii ONG-urilor TRĂDĂTOARE de NEAM și ȚARĂ
     care zilele trecute s-au ÎNTRUNIT la SIBIUL președintelui Klaus Werner Iohannis, ce vrea CU ORICE PREȚ guvernul lui,
     guvernul TRĂDĂTORILOR și SLUGILOR miliardarului americano-ungur-evreu, George Soroș ce vrea să DESTRAME,DESTABILIZEZE și să FEDERALIZEZE ROMÂNIA lui ALEXANDRU IOAN CUZA , primul și ultimul DOMNITOR ROMÂN care, VRÂND BINELE ROMÂNIEI și al ROMÂNILOR de rând ( vezi REFORMELE ăndrăznețe făcute de DOMNIA SA, dintre care ” SECULARIZAREA AVERILOR MĂNĂSTIREȘTI ” i-a atras URA și DUȘMĂNIA clerului și moșierilor care l-au FORȚAT să DEMISIONEZE în 1866 😦 😦 😦
     ca în locul SĂU să aducă NENOROCIȚII la CÎRMA ROMÂNIEI un prinț STRĂIN de NEAM și ȚARĂ , un strămoș după naționalitate a actulalului președinte al României, neamțuș Klaus Werner Iohannis pe care nu-l INTERESEAZĂ decât BANII, CASELE, slugile lui și PUTEREA !!! 😦 😦 😦
     Așa este, ” strop cu strop se face-o mare ” 🙂
     dar asta, numai dacă NATURA STROPEȘTE zilnic și intens ! 🙂
     Mersi pentru înțeleptele gînduri și vorbe ! 🙂
     Să dea bunul DUMNEZEU să ți se INDEPLINEASCĂ DORINȚA ! 🙂
     O duminică frumoasă ca și sufletul tău Cathy !!! 🙂 🙂 🙂
     Cu stimă,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 29/10/2017 @ 9:35 am

 11. @ ALLL !!!
  1) La Mulți Ani persoanelor ce poartă NUMELE de Dimitrie, Dumitru, Dumitra, Dumitrița șamd ! 🙂

  2) La ora 14.30 ( ora României) , Simona HALEP , locul 1 WTA, va juca a 3-a partidă de tenis în cadrul turneului campioanelor WTA de la SINGAPORE . Ca să acceadă în SEMIFINALELE turneului este nevoie să JOACE cu Jelena SVITOLINA altfel decât a jucat cu Caroline Wozniacki care , NU numai că a ÎNVINS-O clar cu 6-0; 6-2
  dar, a și UMILIT-O !!! 😦 😦 😦

  3) Guvernul PSD&ALDE chiar se ține de cuvânt față de milioanele de români care în 11 decembrie 2016 i-au VOTAT și AJUTAT să ajungă la GUVERNAREA ROMÂNIEI 🙂 🙂 🙂 spre DISPERAREA președintelui Klaus Werner Iohanni , PDL&PNL, USR, PMP și a ONG-urilor TRĂDĂTOARE de NEAM și ȚARĂ !!! 😦 😦 😦

  Iată, pe scurt, principalele modificări pregătite de Guvernul Tudose:
  – salariu minim brut va ajunge la 1900 de lei;
  – punctul de PENSIE va fi de 1100 lei față de 1000 cât este acum;
  – îndemnizația pentru creșterea COPILULUI va ajunge la 1250 lei;
  – firmele cu afaceri sub 1 milion de euro nu vor mai plăti 16% impozit pe profit, ci impozit de 1% pe cifra de afaceri;
  – scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe veniturile salariale, veniturile din activități independente, pe pensii (sumele care depășesc 2.000 de lei/lună), pe veniturile din chirii, dobânzi și activități agricole;
  – contribuția la Pilonul II de pensii scade de la 5.1% la 3.7%;
  – contribuțiile sociale scad de la 39.25% la 37.25%, dintre care 2.25% vor fi plătite de angajator, iar restul de 35% de angajat ;
  – studenții cu sau fără BAC luat dar ajunși la tot felul de facultăți de stat și private NEAUTORIZATE și NEACREDITATE, vor BENEFICIA de TRANSPORT GRATUIT pe CFR hai-hui prin ȚARĂ , inclusiv la paranghelii, orgii și ciordeală !!! 🙂 😦 🙂

  4) ” VIAȚA bate FILMUL ” !!! 🙂 😦 🙂
  Doi bărbaţi au fost găsiţi împuşcaţi pe un câmp din apropierea municipiului Târgovişte,
  iar principala ipoteză a anchetatorilor este cea a unui dublu asasinat.
  Unul dintre bărbaţi era consilier local în comuna Răzvad,
  iar viceprimarul localităţii crede că cei doi au fost împuşcaţi de persoane prinse la braconaj !!! 😦 😦 😦

  5) Președintele SUA, Donald TRUMP, a dispus declasificarea a 2.800 de documente referitoare la asasinarea fostului preşedinte american
  John F. Kennedy, în 1963, dar alte câteva sute de documente rămân în continuare blocate, la solicitarea FBI şi CIA .
  Un sfârșit de săptămână pe placul Domniilor Voastre ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 27/10/2017 @ 8:38 am | Răspunde

 12. http://Belzec.phorum.Pl/

  La Noi ca la Nimeni ( P.a-24-a) !!! | Alioşa

  Trackback de Fake pandora jewelry — 28/10/2017 @ 12:04 am | Răspunde

 13. Cu cât citesc mai cu atenție cele scrise mai sus, dintre care multe le știu și de pe alte canale ( că doar nu stau ca nesimțitul și să nu mă intereseze nimic despre țara asta a noastră), cu atât mă încrâncenez mai mult împotriva clasei politice. Unul, dar măcar unul să văd și eu… și noi… că ține puțin la țara asta și se zbate pentru binele ei, chiat că sunt enorm de mulți trădători, iude ordinare. Dar nu cred că putem arăta nici măcar unul, din păcate. Și atunci, ce să mai sperăm în mai bine, când „planul” este de distrugere sistematică și bine concertată? Chiar nu știu la ce vom ajunge. generațiile cele mai tinere nu mai au nicio idee despre istorie, oameni de seamă, patriotism… Zilele trecute, un adolescent, fiul unui cunoscut de-al meu, cu care m-am întâlnit pe stradă, ne-a auzit vorbind de-ale noastre și ne-a întrebat mirat: „dar ce este ăla comunism??? Și despre ce Revoluție vorbiți?”. Habar nu avea, bietul de el, despe istoria recentă a țării. L-am întrebat pe taică-său dacă nu i-a povestit nimic despre toate acestea și mi-a zis că el s-a gândit că nu are rost să-i încarce memoria cu astfel de „amănunte”!!! Halal gândire. Și dacă la categoria amănunte mai aruncă și alte pagini din istorie, literatură, cultură română, ș.a.m.d.bietul copil și mai multe nu va ști despre țara lui și neamul lui. Iar din manualelel „celebre” va prinde doar niște aiureli.
  Trist de tot. Sunt foarte, foarte revoltat!
  Numai bine vă doresc!

  PS. Mi-am amintit de un moment frumos din armată, când eram în serviciul militar, la abia 18 ani și câteva luni, că de Ziua Armatei am cântat zântece patriotice în centrul Lugojului și ce mândri mai eram. Am traversat tot orașul cu cântece, iar lumea pe margini ne aplauda… Era înainte de `89… Ce-au mai trecut anii…

  Comentariu de Alex — 29/10/2017 @ 8:52 am | Răspunde

  • Bună dimineața Alex ! 🙂
   Ai mare DREPTATE în toate ce spui
   și să mă pedepsească Dumnezeu dacă nu-s sincer ! 🙂
   Din păcate, milioane de români umblă prin lume hai-hui,
   muncesc ca sclavii , se-mbolnăvesc de toate, chiar și de cancer 😦
   iar POLITICIENII și PARLAMENTARII români,
   se comportă ca hienele și împung ca un rinocer,
   pe ROMÂNII de rând precum HINGHERII pe cîini !!! 😦 😦 😦
   Mi-e SILĂ și SCÂRBĂ de TOȚI,
   că TOȚI sunt o apă și-un pământ,
   lua-i-ar dracu de HOȚI
   c-au vândut până și locul de MORMÂNT
   al ÎNAINTAȘILOR noștri !!! 😦 😦 😦
   Cât privește EDUCAREA copiilor și tinerilor zilelor noastre,
   VINOVAȚI sunt după cum foarte bine spui,în primul rând PĂRINȚII 😦
   apoi ÎNVĂȚĂTORII, PROFESORII,DECANII și politicienii care,
   pentru a ajunge și a se menține la PUTERE cu dinții 🙂
   îi MANIPULEAZĂ, DEZBINĂ , ASMUȚESC și FOLOSESC cu nerușinare,
   sfidând cele mai elementare percepte ale minții ! 😦
   EXEMPLUL cu părintele acelui copil, în ȘTIU și CRED căci am pățit și eu la fel de multe ori………….
   Cât privește AMINTIRILE din ARMATA ROMÂNIEI SOCIALISTE , doar cuvinte de laudă pentru sinceritatea și onestitatea Domniei Tale ! 🙂
   Din nenorocire pentru NEAM și ȚARĂ,
   adolescenții ca Domnia Ta care au INDEPLINIT stagiul militar înainte de decembrie 1989 ,
   din LEHAMITE față de politica PARȘIVĂ ,DEMAGOGICĂ și TRĂDĂTOARE a politicienilor POSTDECEMBRIȘTI,
   TOȚI nu numai UNII, TOȚI ca OILE mânate de cioban la MULS 🙂 😦 🙂
   NU s-au IMPLICAT în POLITICĂ 😦
   ca și MINE dealtfel 🙂
   preferând să stea pe margine……………………..
   și astfel, au AJUNS să ne CONDUCĂ niște AGRAMAȚI, OPORTUNIȘTI, DEMAGOGI, IPOCRIȚI,
   EVAZIONIȘTI, MANELIȘTI, LACOMI și TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ !!! 😦 😦 😦
   Mulțumesc frumos pentru pertinentul COMENTARIU ! 🙂
   TRIST dar ADEVĂRAT !! 😦 🙂
   O duminică frumoasă întregii tale FAMILII , Alex ! 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 29/10/2017 @ 9:56 am | Răspunde

 14. A republicat asta pe My Blog.

  Comentariu de Aliosa — 25/10/2020 @ 8:30 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: