Alioşa ” File de Jurnal ”

03/01/2018

Anul 2018 a debutat și cu BUNE și cu RELE ………………

Filed under: generale — Aliosa @ 8:40 am

Motto:  ”  Cine UITĂ, nu MERITĂ ” ( Nicolae IORGA ) .

Pensiile nete vor deveni mai mari din această lună
 
Potrivit Legii nr.2/2017 de modificare a Codului Fiscal, începând cu luna februarie 2017 pensiile mai mici de 2000 lei au fost scutite de impozitare. Pensiile mai mari de 2000 lei au fost impozitate cu 16%. Intregul cuantum al pensiilor, indiferent de mărime a fost scutit de plata CASS-contribuţia pentru sănătate. 
Mulţi dintre pensionari au şi uitat DEJA de aceşti bani pe care i-au primit în plus după 01  02 2017 !   😦   😦   😦 


Potrivit OUG nr.79/2017, începând cu 01 01 2018 venitul impozabil din pensie:

„30. Articolul 100 se modifică și va avea următorul cuprins:
Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii
(1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei
31. La articolul 101, alineatul (2) și prima teză a alineatului (9) se modifică și vor avea următorul cuprins:
(2) Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil 
lunar din pensii…”

 

Asta înseamnă că pentru Domnia Ta, PENSIONARA sau PENSIONARUL  ” X”  sau ” Y” care ÎI  ÎNJURI în GÂND, în AGORA , în PRESA scrisă sau vorbită  🙂   😦  🙂 pe cei de la GUVERNAREA ȚĂRII  ,

PENSIILE BRUTE ( P.B. )sub 2000 lei rămân în continuare NEIMPOZITATE 🙂  🙂  🙂 

iar ce depăşeşte suma de 2000 lei se  IMPOZITEAZĂ cu 10% în loc de 16%  🙂  🙂  🙂 

Pentru PENSIILE  mai mari de 2000 lei, CÂȘTIGUL  la cuantumul  NET , față ce cel din decembrie 2017, se calculează  astfel:
Castigul net = (Cuantumul brut – 2000 lei) x 6%.

Ca să  ÎNȚELEAGĂ toți PENSIONARII  indiferent de  SIMPATIILE  sau ANTIPATIILE ce le au față de Coaliția de Guvernare PSD&ALDE,voi da câteva exemple :
-la o pensie bruta ( P.B.)de 3000 lei se câştigă  60 de lei ! 🙂
1000 x 6%=60 lei; 
-la o P.B: de 4000 lei se câştigă  120 de lei !!  🙂  🙂  🙂                                                                     
2000 x 6% = 120 lei.                                                                                                                              -la o P.B. de 5000 lei se câştigă 180 de lei !!! 🙂  🙂  🙂                                                                 3000 x 6% = 180 lei .

ANUL 2018 !!! a DEBUTAT pe plan economico-social și cu BUNE 🙂 și cu RELE 🙂 și cu RELE și cu BUNE  !!!  🙂    😦   🙂
Care-s BUNE, care-s RELE, le vei depista mata dacă curiozitate vei avea și-apoi, la commenturi le vei ADĂUGA !!! 🙂  🙂  🙂

– Statul va acorda sprijin material urmașilor membrilor Academiei Române și urmaşilor membrilor Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), înființată prin transformarea unui ONG în instituție de stat și în anul 2018.
– Salariile directorilor și ale administratorilor companiilor de stat pot fi mărite, pentru a nu scădea odată cu reținerea CAS și CASS la angajat.
– Guvernul restrânge drastic cheltuielile publice din 2018, după ce, anul trecut, același Guvern a majorat salariile bugetarilor și a permis creșterea cheltuielilor de consum în detrimentul investițiilor .
– Nu se vor mai acorda premii, tichete-cadou, nici indemnizația de hrană și nici indemnizația de vacanță, indiferent de sistemul de finanţare, inclusiv în cazul activităţilor care se finanțează integral din venituri proprii. Funcționarii vor putea primi, în schimb, un voucher de vacanță.
– Salariile publice care vor fi obținute în instanță anul viitor vor fi plătite eșalonat, în termen de 5 ani, tranșele fiind de 5% (în 2018) pentru a ajunge treptat la 35% (în 2023).
– Munca suplimentară a funcționarilor aflaţi în posturi de conducere și execuție nu va fi plătită în numerar în 2018, ci se va compensa cu zile libere.
– Instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să păstreze doar atâția angajați câți pot plăti din bugetul propriu estimat la începutul anului .Conform acestui criteriu, „ordonatorii de credite stabilesc numărul maxim de posturi care se finanţează în anul 2018”.
– Bugetul de stat se degrevează de 10% din obligațiile financiare față de persoanele cu handicap și cu handicap grav, aceste obligații fiind mutate în sarcina autorităților locale. Practic, din bugetul de stat se va asigura doar 90% din plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, și tot 90% din finanțarea centrelor publice pentru îngrijirea persoane adulte cu handicap. Restul de 10% va fi acoperit de bugetele locale, oricum îngreunate de plata noilor salarii majorate.
– Instituţiilor şi autorităţilor publice li se interzice ca în 2018 să cumpere autoturisme (în afara celor exclusiv electrice) și mobilier de birou. Excepție fac instituțiile publice nou înființate, dacă nu provin din reorganizarea altora, sau cele care beneficiază de fonduri sau împrumuturi externe. De asemenea, cheltuielile de întreținere ale instituțiilor – așa-numitele „cheltuieli cu bunuri și servicii” − vor fi obligatoriu reduse cu 10%.
– Toate indemnizaţiile, primele, ajutoarele, despăgubirile și compensaţiile lunare pentru chirie de care beneficiază MILITRII ACTIVI, poliţiştii şi lucrătorii din administraţia penitenciarelor se PLAFONEAZĂ la nivelul lui decembrie 2017. De asemenea, CADRELOR MILITARE nu li se vor acorda în 2018 ajutoare sau indemnizaţii la ieşirea la PENSIE, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori trecerea în rezervă.
– Pe toată durata anului 2018 se suspendă angajările prin concurs sau examen pe posturile vacante sau temporar vacante din orice instituție sau autoritate publică.Prin excepție, autoritățile care dispun de fonduri proprii pentru plata salariilor noilor angajați pot ocupa maxim 50% din numărul funcțiilor vacante.
– În 2018,Guvernul va suspenda acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.
– Salariul minim brut pe economie crește de la 1.450 la 1.900 de lei ! 🙂 Spre DISPERAEA multinaționalelor și a patronilor din ROMÂNIA , vor BENEFICIA de această MĂRIRE peste 1 ( UN ) MILION de ROMÂNI !!! 🙂 🙂 🙂
– Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% pentru persoanele care obțin venituri din salarii, PENSII ,
activități independente, însă pentru veniturile din dividende se menține cota de impozitare de 5%.
– Cota de contribuții la Pilonul II de pensii se reduce de la 5,1% la 3,75%, în condițiile majorării salariilor, valoarea achitată fiind similară celei virate anul trecut.
– Plata contribuțiilor sociale (pensii și sănătate) trece din sarcina angajatorilor în cea a angajaților, dar sumele sunt reținute și virate tot de către angajatori. Aceștia vor mai suporta doar o contribuție asigurătoare pentru muncă, de 2,25% din fondul de salarii .
– Angajații din sistemul public vor beneficia de vouchere de vacanță, până la 30 noiembrie 2018, în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare salariat.
– Indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora de la 1.233 lei la 1.250 de lei, fiind schimbată raportarea acesteia la Indicele Social de Referință (ISR), în loc de salariul minim. Indemnizația minima e stabilită la echivalentul a 2,5 ISR, iar cea maximă la 8.500 de lei.
– Studenții cu sau fără BAC , vor beneficia încontinuare de GRATUITATE pe CFR .
Sursa : Legea Bugetului de Stat și al Asigurărilor Sociale pe anul fiscal 2018 .
– Și tot de la 01 IANUARIE , românii au posibilitatea SĂ ALEAGĂ între documentele simple de identitate actuale ( BI/CI ) și cele ELECTRONICE mult mai SIGURE și………………
http://www.capital.ro/se-schimba-buletinele-romanii-vor-putea-opta-pentru-eliberarea-u.html


La Mulți Ani, 2018 !!! 🙂 🙂 🙂

La Mulți An Nou !

Alioșa Pe malul DUNĂRII la vizita unei fregate de război, vara lui 2017.

29 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  ” Toate FLORILE din lume ”

  din toată INIMA le voi ACORDA
  primei DOAMNE sau DOMNIȘOARE
  care va COMENTA
  această postare !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 8:52 am | Răspunde

 2. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
  Nu se putea să fie un debut numai cu rele, cu atât mai mult unul numai cu bune! Una din cele mai rele decizii este lipsa aproape totală a investițiilor, capitolul cel mai important care asigură prosperitatea țării. Asta în timp ce sunt atâtea cheltuieli făcute fără cap, de ne minunăm când auzim de ele. Lipsa investițiilor și împrumuturile tot mai mari pentru consum, ne trage și mai mult în jos, subminând viitorul națiunii.
  În altă ordine de idei, am plăcerea să-ți doresc o zi plăcută și normală, că de sărbători ne-am cam săturat! Azi îmi vine popa cu Iordanul, deci tot nu-i o zi obișnuită. 😉
  Să auzim numai de bine, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 03/01/2018 @ 9:47 am | Răspunde

  • Bună ziua ,Petru ! 🙂
   În primul rând ,mulțumesc pentru comentariul la obiect și urările făcute ! 🙂
   În al doilea rând, ai DREPTATE : ” ……sunt atâtea CHELTUIELI făcute fără CAP ” 😦 încât imi vine să URLU de FURIE ! 😦
   Nu voi da nici un exemplu în acest caz căci ar însemna ” pierdere de timp ” 🙂
   iar din BUCĂTĂRIE vine un MIROS incitant de SARMALE la cuptor 🙂 CALTABOȘI la dubletă 🙂 🙂 și CIORBĂ de pui că NU mai pot tasta ………….
   În al treilea rând, fără a te supăra, expresia ” ..lipsa aproape totală a INVESTIȚIILOR ” este NEADEVĂRATĂ !!! 🙂 😦 🙂
   În Legea BUGETULUI de stat pe anul 2018 recent PROMULGATĂ spre DISPERAREA opoziției PNL(PDL)&USR&PMP 🙂 🙂 🙂
   de președintele Klaus Werner Iohannis ,

   cheltuielile cu INVESTIȚIILE în anul 2018 vor fi de 38,5 miliarde lei adică4,2% din PIB 🙂 🙂 🙂 ,
   în creştere cu 13 miliarde lei faţă de anul 2017 !!! 🙂 🙂 🙂
   În al patrulea rînd, la mine vine POPA cuIORDANUL chiar în Ajun de BOBOTEAZĂ !!! 🙂 🙂 🙂
   O zi plăcută și eu îți doresc din toată inima, Petru ! 🙂
   Sandu !!! 🙂 🙂 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 12:47 pm | Răspunde

 3. AN NOU FERICIT si LA MULTI ANI cu sanatate, bucurii si mult noroc !

  Comentariu de mcooper801 — 03/01/2018 @ 10:29 am | Răspunde

  • An Nou Fericit și L Mulți Ani cu sănătate , bucurii și mult noroc și ție prietene Cornel ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 12:28 pm | Răspunde

 4. Buna dimineata, Aliosa !
  Multumim pentru stiri.
  O zi senina si numai bine ! 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 03/01/2018 @ 10:38 am | Răspunde

  • Bună ziua Lăcrimioara ! 🙂
   Așa după cum am PROMIS mai sus,
   având în vedere faptul că ești PRIMA DOAMNĂ care a LĂSAT un COMENTARIU 🙂
   și luând în considerare că ” PROMISIUNEA făcută musai trebuie și ONORATĂ ” 🙂
   voi purcede virtual în căsuța-ți virtuală cu………………………,
   ” Toate FLORILE din lume ” 🙂 🙂 🙂
   O zi senină și numai bine și Domniei Tale ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 12:04 pm | Răspunde

  • Seară binecuvântată, Lăcrimioara ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 9:47 pm | Răspunde

 5. Buna ziua.
  Multumim!
  La multi ani!
  O zi frumoasa alaturi de cei dragi! 🍀☃☕

  Comentariu de Ileana — 03/01/2018 @ 12:16 pm | Răspunde

  • La Mulți Ani ,Ileana ! 🙂
   și eu îți mulțumesc pentru vizită ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 9:51 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!!
  După cum mă așteptam,
  că de altfel NU publicam,
  cele în articolul de fond postate,
  din păcate, prea puțin comentate,
  în urmă cu câteva minute ,
  președintele României, Klaus Werner Iohannis, a promulgat
  , Legea bugetului de stat
  și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 12:26 pm | Răspunde

 7. @ ALLL !!!
  Se spune că DUMNEZEU te lovește când te aștepți cel mai puțin ! 🙂

  Pe fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și președinte executiv al PSD,
  NU l-a lovit DUMNEZEU ci procurorii DNA care, l-au TRIMIS în JUDECATĂ în dosarul în care este acuzat de trafic de influență ( ar fi mijlocit numirea unei persoane într-o funcție publică .
  IATĂ ce se spune în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA :

  „În perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru” .

  Potrivit acelorași procurori DNA, Valeriu Zgonea-Ștefan ar fi primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite

  în sumă totală de 62.143 lei

  reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de patru zile la Viena) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

  „La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”.

  Din păcate, așa după cum au fost ACHITAȚI vreo SUTĂ și TREIZECI de INCULPAȚI trimiși ANTERIOR în judecată de procurorii DNA ,
  tot așa va fi ACHITAT și individul de mai sus………….

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 12:59 pm | Răspunde

  • @ ALLL !!!
   Când ANUL TRECUT am postat despre
   #REZIST
   https://gandeste.org/general/rezist-manipuleaza-pentru-bani-si-politica/85045?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+gandeste-org+%28gandeste.org%29
   și-am adăugat și de la mine câteva cuvinte de ținut minte de tot românul de la vale, de la munte, din Cuca Măcăii și din HarCov până în Marea cea MARE 🙂
   am fost catalogat ca și cum aș avea CEVA 🙂 😦 🙂 cu ” tinerii liberi ” dar tare PUTUROȘI la MUNCĂ CINSTITĂ 😦 😦 :–(
   și tare GĂLĂGIOȘI după ȘPAGĂ PRIMITĂ 🙂 😦 🙂 de la OCULTAinternă și externă, de la BINOM sau de la TRINOM …………….
   IATĂ mai JOS și o altă PĂRERE dar care PĂRERE este a unui JURNALIST PROFESIONIST despre
   # REZIST :

   ” ”Tefeleilor haștagieni, Mazăre, Popoviciu, Ghiță și toți cei care o taie grandios din țară ca să nu-i (mai) ia Miliția și să ispășească secolul de pedepse la pandaimos o fac în baza Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Alea meșterite de Bica și trecute de Boc, la cererea lui Băsescu, fără nici o dezbatere publică, prin asumarea răspunderii guvernamentale, în Parlament. Da’ voi ziceți că-s bune legile și ieșiți în stradă ca să nu le schimbe Dragnea, Iordache și Nicolicea.
   Ce să zic?
   Continuați, proștilor…” ( jurnalist Victor Ciutacu )
   Sursa :
   https://www.dcnews.ro/victor-ciutacu-catre-rezist-continua-i-pro-tilor_573407.html

   ” ”Băi, martorii lu’ #rezist, #nextlevel și care mai sunteți pe felie, nu vă mai alintați că voi sunteți poporul.
   Sunteți câteva zeci de mii la nivelul unei țări de aproximativ douăzeci de milioane, jalnic de puțini pentru nemulțumirea generală pe care o clamați și vă țin isonul niște magistrați disperați că-și pierd aura de zei, avantajele imorale și montați de la spate că ei sunt clasa conducătoare și că fac și legea, nu doar o aplică.
   Recitați ca niște papagali slogane învățate pe de rost, nu sunteți în stare să răspundeți (fără să citiți din învățăturile propagandei securității) ce vă nemulțumește, aprindeți mimetic lanternele telefoanelor, sunteți încântați că arătați ca podoabele de Crăciun și vă citați unii pe alții ca niște sectanți acerebrali care se botează în piscine și își închipuie că-s pe creasta valului nemuririi.
   Mi-e silă de voi,
   ați făcut irespirabil aerul și așa îmbâcsit peste măsură și, dacă aș avea puterea asta, v-aș delimita un teritoriu unde să vă arestați între voi, să vă luptați anarhic ca fiarele pentru puterea iluzorie de șefi peste neghiobi
   și să declamați gratis îndemnuri mobilizatoare.” ( jurnalist Victor Ciutacu )
   Sursa :
   https://www.dcnews.ro/victor-ciutacu-catre-martorii-lu-rezist-mi-e-sila-de-voi_571293.html
   De unde se vede că NU sunt SINGURUL care spune ce spune despre # REZIST ………………………………………………
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 4:41 pm | Răspunde

 8. Ancora un buon anno 😉

  Comentariu de Rebecca Antolini — 03/01/2018 @ 4:04 pm | Răspunde

 9. An Nou fericit și la mulți ani! 😊

  Comentariu de sweet & salty — 03/01/2018 @ 4:54 pm | Răspunde

 10. Felicitări că aveți un blog atât de longeviv. La cât mai mulți ani și dvs, și blogului! 🙂

  Comentariu de Roximoronica — 03/01/2018 @ 5:06 pm | Răspunde

  • Bună seara, Roxi ! 🙂
   Longevitatea unui BLOG ține de seriozitatea și voința administratorului acelui BLOG ! 🙂
   Mulțumesc pentru felicitări și urări ! 🙂
   Un An Nou cu sănătate și multe realizări ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 10:00 pm | Răspunde

 11. La multi ani cu sănătate,multe bucurii in anul 2018!

  Comentariu de ane — 03/01/2018 @ 6:42 pm | Răspunde

  • La Mulți Ani cu sănătate și cu multe POEZII , Ane ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/01/2018 @ 10:01 pm | Răspunde

  • Grazie mille, Gian Paolo ! 🙂
   Felice serata ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 04/01/2018 @ 8:23 pm | Răspunde

 12. che proceda sempre senza intoppi il tuo 2018.

  Comentariu de newwhitebear — 03/01/2018 @ 10:38 pm | Răspunde

  • Buongiorno, Gian Paolo! 🙂
   Francamente, voglio che il 2018 sia migliore del 2017 almeno per la salute! 🙂
   Grazie per i tuoi bei pensieri! 🙂
   Un felice anno nuovo e pieno di risultati desiderati! 🙂
   Alioșa! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 04/01/2018 @ 9:31 am | Răspunde

 13. @ ALLL !!!
  – Premierii POLONIEI și UNGARIEI au stabilit IERI la BUDAPESTA ca ȚĂRILE lor ce fac parte din Grupul de la VIȘEGRAD ,
  să aibă permanent aceeași viziune versus VIITORUL UE ……………

  – Un DEPUTAT de la formațiunea intitulată USR, a făcut un DENUNȚ la DNA împotriva fostului premier PDL-isto-băsist, Emil Boc, acum primarul CLUJULUI care, se pare că a BENEFICIAT de SERVICII MEDICALE GRATUITE din partea chirurgului Mihai Lucan aflat acum sub control judiciar pentru fapte penale……………

  – O altă ȘTIRE demnă de băgat în seamă este legată de Ministrul Apelor și Pădurilor, PSD-ista Doina Pană,
  care, a DEMISIONAT din FUNCȚIE, după EA din motive de sănătate 😦 🙂 😦
  dar după MINE , din MOTIVE doar de EA și președintele PSD, Liviu Dragnea, ȘTIUTE !!! 🙂 😦 🙂
  care a și anunțat deja că înlocuitorul Doinei Pană va fi stabilit de Comitetul Executiv al PSD ce va fi convocat cât mai repede……….
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 04/01/2018 @ 9:07 am | Răspunde

 14. Să dea Dumnezeu să fie bine, iar măsurile pe care le iau guvernanții să se regăsească realmente în „mai binele” oamenilor din acest popor. Nu doar pe hârtie, ci în viața reală, concretă. Acolo este adevărul, nu în „creșteri economice” măsurate în birouri.

  Comentariu de Alex — 04/01/2018 @ 9:40 am | Răspunde

  • Să te audă Dumnezeu iar BINELE să coboare și ASUPRA românului de rând
   NU numai asupra unor CORUPȚI și PENALI ajunși vremelnic la cârma ȚĂRII ………..
   Mulțumesc pentru vizită, Alex ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 04/01/2018 @ 8:30 pm | Răspunde

 15. @ ALLL !!!
  Cu camera de oaspeți pregătită pentru CRĂCIUNL care a trecut,
  cu toate camerele luminate și ușile deschise,
  cu câteva minute în urmă am primit,
  PREOTUL și dascălul cu IORDANUL !!! 🙂 🙂 🙂

  Seară Binecuvântată tuturor persoanelor dragi mie 🙂 🙂 🙂
  dar și persoanelor virtuale ccare au trecut pe aic după cum se veede mai sus !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 04/01/2018 @ 8:34 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: