Alioşa ” File de Jurnal ”

06/01/2018

La Noi ca la Nimeni ( P.a 29-a) .Putred de bogat………..

Filed under: amintiri,generale — Aliosa @ 10:07 am

În loc de MOTTO:
Se spune că ” LĂCOMIA strică OMENIA ” 🙂 😦 🙂
La cei din fotografiile de mai jos,
LĂCOMIA a fost cu folos !!! 😦 😦 😦


media-147479621760179200

Traian Băsescu ( foto dreapta)  fost  președinte al României  10 ( zece ) ani ,două mandate , 2004-2014 ,a făcut ce a făcut ……………..iar acum are în proprietate la NANA , în inima Bărăganului , 300 de HECTARE , adică  3.000.000  de metri pătrați de PĂMÂNT ARABIL clasa CERNOZIOM de unde SCOATE bani NEMUNCIȚI de la ” statul mafiot ” instituit chiar de el în cei ZECE ani de dictatură !!!  😦   😦  😦

Al doilea, putred de bogat este  GENERALUL Marcel Opriș ( foto stânga) făcut  general la ” Apelul Bocancilor ” de Traian Băsescu ca să-l SERVEASCĂ pe  Traian Băsescu !!!  🙂  😦  🙂

” Romul superior care deținea telecomanda numărătorii voturilor e putred de bogat……..

Generalul Opriș, sute de hectare pe crestele Carpaților
Generalul Marcel Opriș a ocupat timp de 12 ani funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).
A fost numit în această funcție
de președintele Traian Băsescu în decembrie 2005
https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/11/22/
și a fost trecut în rezervă de actualul președinte, Klaus Iohannis, la sfârșitul lunii iulie 2017.

Opriș a absolvit Facultatea de Electronică și Informatică din cadrul Academiei Tehnice Militare și a activat tot în domeniul transmisiunilor speciale înainte de Revoluție.
Potrivit CV-ului postat pe site-ul STS, de la numirea sa în funcția de director în decembrie 2005 până la începutul lunii mai 2017, în perioada 1982-1989, Marcel Opriș a fost șef autostație radiodifuziune la UM 02487 București, cunoscută drept unitate de propagandă și război psihologic.

Această mențiune a dispărut brusc din CV-ul lui Opriș după ce, la sfârșitul lunii aprilie 2017, în presă au apărut informații că acesta și un alt ofițer cunoscut, Alexandru Grumaz, fost locțiitor al directorului STS până în 2005, actualmente general în rezervă,

ar fi fost în misiune în fatidica zi de 21 decembrie 1989 în Piața Palatului,
cu ocazia ultimului miting de susținere a lui Nicolae Ceaușescu.
Viitorii generali erau în misiune pe autovehicule care produceau urale și aplauze pentru „cel mai iubit fiu al poporului“ și care de data aceasta au produs un alt fel de sunet (asemănător cu huruitul tancurilor) care a creat panică și busculade în piață.

Afaceri necurate cu prieteni de familie

După numirea în funcția de director a generalului Marcel Opriș, în perioada 2006-2010, STS a încheiat nu mai puțin de 51 de contracte de achiziție publică cu firma Quality Bussines Solutions SRL București, care aparținea unor prieteni de familie, soții Dumitru și Iuliana Nicolau.

Soția generalului Opriș, Camelia, a fost angajată contabilă la această firmă, precum și la SC Omnivision Consultanță SRL, la care era asociat și administrator buna sa prietenă Iuliana Nicolau. Conflictul evident de interese nu l-a împiedicat pe generalul Opriș să ajute firma soților Nicolau să prospere din bani publici. Valoarea totală a celor 51 de contracte a fost de 28.748.709 lei, fără TVA (peste 7 milioane euro).

În urma verificărilor de specialitate realizate de DNA, au fost constatate mai multe încălcări ale legislației în domeniul achizițiilor publice, precum și că prețul achitat de STS ar reprezenta o cheltuială neeconomicoasă, în condițiile în care valoarea totală a adaosului comercial practicat de SC Quality Bussines Solutions a fost deosebit de mare, evoluând, ca medie anuală, de la 25% în 2006 la aproape 54% în 2010.

Cu toate acestea, altfel intransigenta DNA a dispus clasarea cauzei în vara anului 2015, cu mențiunea că nu există nicio faptă penală.

Plângerile formulate împotriva acestei soluții au fost respinse cu rapiditate și cu ușurință de procurorul ierarhic superior (Paul Dumitriu, procurorul-șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA) și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Avere dubioasă dobândită peste noapte

După numirea în fruntea STS a crescut foarte repede și dubios, am putea spune, în mod exponențial, averea generalului Opriș.
În 2005, la numirea în funcție, Opriș a consemnat în declarația de avere doar un apartament situat în București, care era proprietatea soției sale.
În declarațiile de avere depuse în perioada 2010-2011, apar în plus o casă de vacanță în Eforie Sud, 25 de hectare de pădure și 3,4 hectare de pășune în localitatea Podu Dâmboviței, județul Argeș, și 450 mp teren intravilan în localitatea Bragadiru, județul Ilfov.
Terenul de la Bragadiru este situat lângă un teren pe care prietenii de familie Dumitru și Iuliana Nicolau și-au construit o vilă.
Conform unor surse argeșene, generalul Opriș și-ar fi construit o vilă în orașul Curtea de Argeș, pe numele socrilor săi.
Suprafețele de 25 de hectare de pădure și 3,4 hectare de pășune au dispărut din declarația de avere a generalului Opriș începând din 2012.
Această dispariție s-a produs după ce au apărut în presă primele informații privind averea generalului Opriș. Acesta a menționat în declarația de avere pe 2012 că a donat aceste suprafețe unei anumite Ana Vintilă, rezultând că aceasta trebuie să fie o persoană apropiată.

Suprafețele donate nu au fost radiate însă din registrul agricol al comunei Dâmbovicioara, de care aparține localitatea Podu Dâmboviței, de pe numele lui Marcel Opriș. DNA și Agenția Națională de Integritate nu au manifestat însă niciun fel de interes față de modul rapid și dubios de dobândire a averii de către generalul Opriș.

La pensionare, acesta și-a consemnat în declarația de avere apartamentul din București, casa de vacanță din Eforie Sud, patru conturi la Bancpost cu aproximativ 560 mii lei și peste 11 mii euro, acțiuni în valoare de 250 mii lei la Transgaz, Electrica și DIGI Communication MV.

Stăpân peste aproape 300 de hectare de pădure

Angajați din cadrul Direcției Silvice Argeș ne-au semnalat, în cursul acestui an, că generalul Marcel Opriș ar deține, împreună cu alți apropiați, o suprafață mult mai mare de pădure pe raza localității Podu Dâmboviței, respectiv 280 de hectare, precum și că de paza și administrarea acestei păduri s-ar ocupa un alt general, Viorel Bârloiu, care se află la pensie și locuiește în comuna învecinată Rucăr.

În a doua jumătate a lunii octombrie am solicitat relații în acest sens de la Primăria comunei Dâmbovicioara, care mi-a comunicat după o lună că Marcel Opriș și alte două persoane, Viorel Bârloiu și Ana Vintilă, au figurat în evidențele primăriei cu suprafața de 286,34 hectare pădure și suprafața de 1,31 hectare fânețe.

Potrivit răspunsului primit, aceste suprafețe au fost dobândite în anul 2007 prin cumpărare și au fost radiate din evidențe în anul 2017. Aproape sigur că radierea s-a produs după ce am adresat solicitarea de informații publice Primăriei Dâmbovicioara.
Pădurea generalului Opriș este situată pe crestele Munților Piatra Craiului, după ieșirea din localitatea Podu Dâmboviței, pe partea stângă a Drumului Brașovului.
Pădurea este situată într-o zonă de interes turistic deosebit, aflată între două din cele mai căutate locații agroturistice din România, Rucăr din județul Argeș și Bran-Moeciu din județul Brașov.

Conform surselor noastre, generalul Opriș intenționa să construiască un complex agroturistic în zonă și să cultive molizi și paltini albi.
Acum, dacă tot a ieșit la pensie, se poate dedica acestor proiecte.

Trei stele și bugete umflate de la Băsescu

După numirea în fruntea STS, generalul Marcel Opriș a fost fidelizat de președintele Traian Băsescu prin trei avansări în grad:
general cu două stele, printr-un decret prezidențial din 23 decembrie 2006;
general cu trei stele, printr-un decret prezidențial din 1 decembrie 2008;
general cu patru stele, printr-un decret prezidențial din 30 noiembrie 2011.

Trei avansări, trei stele de general, în doar ȘASE ani, constituie un record fără precedent.
Opriș și-a dovedit loialitatea și slugărnicia pe măsură.

După contestatele alegeri prezidențiale din 2009
https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/11/22/
generalul Opriș a fost acuzat că ar fi implicat STS în susținerea candidatului PDL, Traian Băsescu, mai exact, i s-a imputat că în ziua votului STS ar fi transmis alegătorilor SMS-uri prin rețelele de telefonie mobilă, prin care Băsescu era dat câștigător,
iar în noaptea de 6 decembrie 2009
( NR : întâlnirea din sufrageri generalului Gabriel Oprea
https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/10/29/
ar fi ajutat PDL în manipularea rezultatelor alegerilor, în cadrul unei operațiuni denumite
„Taurul“.
Pe această temă, în februarie 2010 i-am adresat o interpelare directorului STS, Marcel Opriș, care avea rang de secretar de stat, dar nu mi-a răspuns niciodată la acuzațiile aduse.
În ianuarie 2012 am revenit asupra acuzațiilor printr-o declarație politică, iar în luna mai 2012 am formulat o sesizare către Direcția Națională Anticorupție, prin care am solicitat cercetarea generalului Opriș și sub aspectul implicării sale și a STS în fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

DNA nu a întreprins însă niciun fel de cercetări în acest sens, iar după trei ani, în vara anului 2015, a disjuns cauza sub acest aspect și a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel București.

În martie 2017, Parchetul susmenționat a clasat cauza cu motivarea că nu au putut fi administrate probe concludente privind implicarea frauduloasă a generalului Opriș și a STS.
După peste șapte ani era, într-adevăr, destul de dificil să mai administrezi probe concludente.

Cert este că, după realegerea președintelui Traian Băsescu, generalul Opriș și STS au fost răsplătiți pe măsură.

Printr-un decret din 19 decembrie 2010, președintele Băsescu l-a decorat pe generalul Opriș cu Ordinul Național „Steaua României“, în grad de ofițer, pentru „rezultatele remarcabile obținute în organizarea și coordonarea STS“.

Pe de altă parte, prin legea bugetului de stat pe anul 2010, STS a beneficiat de cea mai mare majorare de buget, cu circa 40% față de anul precedent, alocându-i-se suma de 466,5 milioane lei.
STS a avut în 2010 cea mai spectaculoasă creștere a bugetului în rândul serviciilor secrete, depășind de două ori bugetul Ministerului Comunicațiilor.
Protejat până la capăt
Atât dobândirea, cât și înstrăinarea unei suprafețe atât de mari de pădure comportă dubii care trebuie clarificate de instituțiile abilitate.

Cine este și ce a făcut generalul Marcel Opriș, se cam știe.
Despre generalul Viorel Bârloiu se știe că a fost ofițer de armată și că a ocupat funcția de secretar al CSAT în perioada 2003-2006, servindu-i astfel pe președinții Ion Iliescu și Traian Băsescu.
În ceea ce o privește pe Ana Vintilă, credem că este o rudă apropiată, probabil mama sau sora Iulianei Nicolau, soția patronului firmei abonate la contracte cu STS și prietena de familie a soților Opriș, care a avut numele de fată Vintilă.
Astfel se conturează versiunea că pădurea de pe crestele Carpaților ar fi fost cumpărată din profitul (sau para-ndărătul) realizat în urma afacerilor dintre STS și Quality Bussines Solutions.

Marele stăpân al pădurii de pe crestele Carpaților a fost generalul Opriș.
Prin pădurea sa trece o rețea electrică de înaltă tensiune, în proximitatea căreia au fost efectuate în cursul anului trecut lucrări de curățare a crengilor arborilor care se apropiau de cabluri.
Atunci când o echipă de muncitori au ajuns în acest scop în zonă, generalul Bârloiu i-a oprit și le-a solicitat să-l contacteze pe generalul Opriș, pe care l-a prezentat drept proprietarul pădurii.
Opriș s-a deplasat ulterior la fața locului și a solicitat echipei de muncitori să curețe crengile cu maximă atenție în pădurea sa.

Generalul Opriș a avut curajul să se implice în astfel de afaceri veroase, astfel încât a beneficiat de protecția președintelui Traian Băsescu.

DNA și ANI nu au avut curajul nici măcar să-i ceară să dea cu subsemnatul.

Opriș a supraviețuit în funcția de director al STS și după ce Victor Ponta i-a pus gând rău când a ajuns premier în 2012.
Ponta a făcut atunci mare tam-tam că va trece STS în subordinea Guvernului, urmând ca USL să inițieze un proiect de lege în acest sens.
Ulterior nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect, iar generalul Opriș a rămas în funcție, sub tutela președintelui Băsescu.
Prețul menținerii sale în funcție s-a aflat mai târziu:

STS a încheiat contracte de peste 15 milioane euro cu firmele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, bunul prieten al premierului Ponta și al foștilor șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea.

Opriș a rămas în funcție și jumătate din mandatul președintelui Iohannis.

Cert și simptomatic este că procurorii lui Kovesi și Lazăr nu au avut până acum ochi, urechi și glagorie pentru afacerile și averea celui mai longeviv șef al STS.
Autor,Valer Marian
Sursa :
http://www.justitiarul.ro/romul-superior-care-detinea-telecomanda-numaratorii-voturilor-e-putred-de-bogat/
Iar ca TITLUL aceste postări să fie credibil 100% iată încă un exemplu de ” ȚOPĂIALĂ ” guvernamentală 🙂 😦 🙂 din care rezultă cu subiect și predicat la
” La Noi ca la Nimeni” 🙂 😦 🙂
are un solid substrat și de aceea, merită cu prisosință ANALIZAT și COMENTAT !!! 🙂 🙂 🙂

La doar două săptămâni după ce a interzis CUMULAREA pensiilor speciale cu cele din sistemul public, Guvernul PSD&ALDE condus de premierul PSD-ist Mihai Tudose, din motive doar de el și cei doi lideri ai Coaliției de Guvernare,PSD&ALDE , s-a răzgândit !!! 🙂 😦 🙂

Prin Ordonanța de Urgență nr. 116 din 28 decembrie 2017, cabinetul Tudose a acordat INSPECTORILOR ANAF posibilitatea de a fi RĂSPLĂTIȚI cu bonusuri de până la 15% din sumele încasate.
– Pentru MILITARII ACTIVI care MOR pe pământ STRĂIN c-așa a vrut fostul președinte al României Traian Băsescu și vrea ACUM și actualul președinte al României, Klaus Werner Iohannis,

DE CE NU se ACORDĂ nici un fel de BONUS la pensie ??? 🙂 😦 🙂

Iar ca ȚOPĂIALA GUVERNAMENTALĂ ROMÂNEASCĂ să intre în Cartea Recordurilor, CABINETUL Tudose, a LEGIFERAT ” țopăiașa guvernamentală ” prin MODIFICAREA așa în treacăt 🙂 😦 😦
a LEGII nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Cum??? 🙂 😦 🙂
A ABROGAT alineatul 4 al articolului 51 care, spunea cu subiect și predicat că :

„Pensia din sistemul public de pensii NU poate fi CUMULATĂ cu o pensie de serviciu/indemnizație pentru limită de vârstă reglementate de legi cu caracter special” !!! 🙂 🙂 🙂

CULMEA ” țopăielii guvernamentale ” este că, alineatul ABROGAT,
fusese INTRODUS în lege cu doar două săptămâni în urmă,
prin Ordonanța de Urgență nr. 103, adoptată de același Guvern Tudose în ședința din 14 decembrie 2017.

Interdicția de a cumula PENSIA de SERVICIU cu PENSIA din sistemul public urma să se aplice de la 1 ianuarie 2018………………………

– Tu, ce părere ai versus cele sus postate ??? 🙂 🙂 🙂
Indiferent de părerea ta, EU, din toată INIMA-ți voi URA :
Weekend plăcut ! 🙂

și…………………………………,

boboteaza_botezul_domnului_sa_va_aduca_pace_si_sanatate_lumina_si_ajutorbotezul-domnului-si-sfantul-ioan
Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

18 comentarii »

 1. Salutare energică, Alioșa! 🙂
  Se vede încă o dată că legile sunt făcute la comanda unor politicieni interesați direct, nu pentru binele națiunii noastre.
  Dar să nu uităm că astăzi și mâine sunt două mari sărbători, în care îți doresc să te bucuri și să te înveselești, așa cum se cade, Sandule! 🙂
  Să-ți trăiască Ionii pe care-i cunoști și îi respecți! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 06/01/2018 @ 11:02 am | Răspunde

 2. Salutare frățioare ! 🙂
  Așa este, LEGILE au fost făcute, se fac și se vor face DOAR pentru cei care le fac !!! 🙂 😦 🙂
  Unii să se ÎMBOGĂȚEASCĂ,
  alții să scape de PUȘCĂRIE,
  altii ca pe SOACRE să le PRICOPSEASCĂ,
  alții ca să-și facă rost de-a moaca de sute de hectare de VIE,
  iar alții, să devină MOȘIERI, cu CASE cumpărate pe FALSURI în ACTE și lista poate continua ……..
  Aș fi vrut să te referi un pic și la DISCURSUL din plenul CSM al președinteleui Klaus Werner Iohannis …………….
  https://www.stiripesurse.ro/sorina-matei-distruge-discursul-lui-iohannis-de-la-csm-vorbe-fara-noima-forma-fara-fond-politicianism-ieftin_1240898.html
  Am mulți IONI ce mă respecta dar pe care și eu îi respect iar MÂINE,
  ca să NU se SUPERE nici unul dintre cei care m-au INVITAT deja de azi 🙂
  le-am propus să ne întâlnim la TERASA dintre SĂLCII pe malul DUNĂRII bătrâne unde PEȘTELE se ia direct din baltă și se pene pe GRĂTAR ! 🙂
  Să-ți trăiască și IONII tăi dar și IONICILE drăguțele !!! 🙂 🙂 🙂
  Sandu !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 06/01/2018 @ 1:18 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 😦 😦 😦
  Incredibil dar adevărat ,
  ca să nu spun ” GHINION” curat !!! 🙂 😦 🙂

  FINALA de tenis feminin de la SHENZEN ( China) în care ar fi evoluat nr.1 MONDIAL ,
  Simona HALEP ( România) 🙂 🙂 🙂
  ce urma să se joace și să fie transmisă la ora 08.00 și în ROMÂNIA,
  a fost AMÂNATĂ din cauza PLOII ce cade peste CHINA și la această oră ! 😦

  Ca urmare, FINALELE de simplu şi dublu ale turneului WTA de la Shenzhen (China),
  în care evoluează Simona Halep, respectiv perechea Irina Begu/Simona Halep,
  au fost MUTATE într-o sală de sport FĂRĂ TRIBUNE 😦 😦 😦
  dar și FĂRĂ posibilitatea de a fi TELEVIZATE !!! 😦 😦 😦

  Și uite așa, în loc să urmăresc FINALELE celor două ROMÂNCE ,
  voi URMĂRI cum se plimbă printre MORMITELE cimitirului municipal,
  BOSCHETARII și CERȘETORII în zi de BOBOTEAZĂ așteptând POMANA binefăcătoare care,
  dacă-i pe bază de ALCOOL este APLAUDATĂ 🙂 🙂 🙂
  iar de-i pe bază de COLIVĂ este ÎNJURATĂ !!! 🙂 😦 🙂
  Alioșa .
  PS !!! 🙂 🙂 🙂
  M-am RĂZGÂNDIT ! 🙂
  Nu mai plec AFARĂ 🙂 stau în CASĂ și urmăresc pe INTERNET finala de la SHENZHEN dintre
  SIMONA HALEP ( România)- KATERINA SINIAKOVA ( Cehia) !!! 🙂 🙂 🙂
  În primul SET, românca a ” spulberat-o ” în doar 22 de minute pe cehoaică cu scorul de 6-1 !!! 🙂 🙂 🙂
  Din păcate, în SETUL doi, Simona a făcut multe GREȘELI forțate și neforțate iar cehoaica a câștigat cu 6-2 !!! 😦 😦 😦
  În SETUL trei, Simona și-a adus aminte că este nr.1 WTA și a ÎNVINS-O fără drept de apel pe Siniakova cu 6-0 🙂 🙂 🙂
  câștigînd astfel TROFEUL pus în joc, 280 de puncte pentru clasamentul WTA și 163.000 de DLARI americani ! 🙂
  Felicitări SIMONA !!! 🙂 🙂 🙂
  Adevăratul TEST îl va da SIMONA săptămâna viitoare la puternicul turneu WTA de la AUSTRALIAN OPEN unde va fi FAVORITA nr.1 a turneului la care vor participa principalele jucătoare din Top10 WTA !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 06/01/2018 @ 2:05 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 😦 🙂
  – Oare, de Sfânta BOBOTEAZĂ,
  nimeni NU mai COMENTEAZĂ ??? 🙂 😦 🙂
  – Dacă nici ” GENERAȚIA în BLUGI” 🙂 🙂 🙂
  NU mai COMENTEAZĂ ,
  ce să mai aștept de la ………………..
  #rezist ??? 🙂 😦 🙂
  https://gandeste.org/adevaruri/bogdan-duca-revolutia-generatiei-noastre/85170?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+gandeste-org+%28gandeste.org%29
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 06/01/2018 @ 3:28 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Numărul 1 WTA,Simona HALEP
  şi Irina BEGU ( România)
  le-au învins cu
  1-6;
  6-1;
  10-8
  pe jucătoarele cehe ,
  Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova
  în finala de dublu de la Shenzhen ( China) ce s-a încheiat cu câteva minute în urmă ! 🙂
  Felicitări FETELOR !!! 🙂 🙂 🙂
  Succes la AUSTRALIEN OPEN !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 06/01/2018 @ 3:57 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!!

  PRESA FRANCEZA DESFIINTEAZA Direcția Națională Anticorupție din ROMÂNIA !!! 🙂 😦 🙂

  “Practici demne de o republica bananiera, care denota grave disfunctii in sistemul roman de lupta anticoruptie.
  In inima Europei, acest sistem face dezordine… liderii politici care critica DNA se expun riscului unor represalii…
  Intelegeri secrete ingrijoratoare in sanul agentiei condusa de Laura Kovesi…
  practici de intimidare si pacte secrete cu serviciile secrete”.

  Cazul omului de afaceri Gabriel Popoviciu e dat exemplu de ancheta abuziva
  Cand nu i se aranjeaza materiale laudative in presa internationala, DNA este dimpotriva criticata peste hotare pentru practicile abuzive.

  In editia din 21 decembrie 2017, publicatia franceza “Opinion Internationale”,
  a postat o analiza a directorului ei Michel Taube despre lupta anticoruptie din Romania.

  Analiza editorului publicatiei franceze este deosebit de critica cu directia condusa de Laura Kovesi,
  concluzionand ca a devenit aproape imposibil pentru politicieni romani sa critice activitatea DNA,
  fara sa riste sa devina tinta represaliilor acestei structuri.

  “Opinion Internationale” prezinta un exemplu etalon al abuzurilor comise

  – cazul omului de afaceri Gabriel Popoviciu,

  a caror investitiii au depasit 1% din PIB-ul Romaniei si au creat peste 10.000 locuri de munca,
  dar care a fost vanat din 2008 cu acuzatii nejustificate.
  Cititi in continuare pasaje din ampla analiza a publicatiei franceze “Opinion Internationale” din articolul intitulat

  “Romania: Pacte secrete suspecte si ingrijoratoare in sanul agentiei nationale de lupta anticoruptie”:

  “…Pentru a remedia practicile care cangrenau statul, precum si societatea in ansamblu, Romania s-a angajat sa faca din lupta anticoruptie o prioritate absoluta si s-a dotat cu o agentie dedicata la aceasta unica sarcina – DNA.
  Daca exista un consens pe necesitatea eradicarii coruptiei, metodele DNA sunt cele care ridica probleme.
  Numeroase acuzatii de comenzi vizeaza in prezent serviciul condus de Laura Kovesi (…)
  Institutiile de presa, in special britanice, si retelele sociale romanesti arata ca DNA este extrem de controversata.
  Mergand la esenta, acesteia i s-a reprosat in special practicile de intimidare si intelegerile secrete cu serviciile de informatii mostenitoare a epocii comuniste, care au dobandit un control total asupra anchetelor instrumentate de de organismul anticoruptie.

  Pe scurt, organul insarcinat cu lupta impotriva coruptiei ar fi la randul lui profund corupt.

  Cum toata lumea stie, lupta contra coruptiei nu este prin natura sa preocuparea unui serviciu secret.

  Recent, presedinta sindicatului magistratilor romani Dana Garbovan evidentia intr-un text aparut pe Facebook, si preluat masiv in media romanesti aceasta periculoasa subordonare care goleste DNA de substanta….

  Cum s-a ajuns aici?

  Principala explicatie e legata fara indoiala de faptul ca ruptura de practicile Securitatii (KGB-ul romanesc din era sovietica) nu a avut niciodata loc cu adevarat.
  Acest fapt a facut obiectul unui raport al Henry Jackson Society.
  Aceasta ingrijoratoare concluzie nu e de altfel doar apanajul Romaniei.
  Am observat-o in anii 2000 prezenta si in Bulgaria… (…)

  Exemplele de anchete judiciare explozive si abuzive abunda.
  Cazul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, urmarit de DNA incepand din 2008 este relevant:
  investitiile sale reprezinta peste 1% din PIB-ul Romaniei, avand 10.000 angajati.
  Acesta si avocatii sai sustin ca acuzatiile sunt nejustificate si ca au fost tinta unei anchete arbitrare si politice, vizand indepertarea personalitatilor cele mai influente prin forta.
  A devenit simptomatica constatarea ca e cvasi imposibil pentru liderii politici romani sa critice metodele DNA,
  fara sa se expuna la riscuri serioase de represalii. Inversand, DNA poate fara teama sa-si acuze detractorii de coruptie, discreditandu-i in fata marelul public.
  A venit timpul ca actorii internationali – in primul rand Comisia Europeana – sa se gandeasca la lucrurile care pericliteaza DNA si sa asigure reforma in beneficiul tuturor romanilor.

  Democratia, statul de drept, angajamentul european nu pot fi satisfacute prin practici demne de o republica bananiera,
  care denota grave disfunctii in sistemul roman de lupta anticoruptie. In inima Europei, acest sistem face dezordine”.
  Sursa :
  https://www.luju.ro/international/ue/presa-franceza-desfiinteaza-dna-practici-demne-de-o-republica-bananiera-care-denota-grave-disfunctii-in-sistemul-roman-de-lupta-anticoruptie-in-inima-europei-acest-sistem-face-dezordine-liderii-politici-care-critica-dna-se-expun-riscului-unor-represalii-i?pdf
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 06/01/2018 @ 8:51 pm | Răspunde

 7. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Acum, la prima oră a dimineții,
  chiar de-s supărat din cauza ceții,
  cu ocazia S fântului Proroc IOAN BOTEZĂTORUL,
  UREZ din toată INIMA celor peste 2 ( DOUĂ) MILIOANE de ROMÂNI ce poartă numele de
  Ion, Ioan,Ionel, Ionică, Ionela, Ionica și Ioana,
  inclusiv FRATELUI ION și CUMNATULUI ION aflati la sute de km.de mine,
  multă sănătate și un călduros
  La Mulți Ani !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 07/01/2018 @ 7:51 am | Răspunde

 8. @ ALLL !!!

  Niște funcționari ai unor STATE STRĂINI,
  funcționari ce-și spun AMBASADORI ai statelor respective în ROMÂNIA,
  contrar FIȘEI POSTULUI lor, se AMESTECĂ în TREBURILE INTERNE al ROMÂNIEI 😦 😦 😦
  spunând VRUTE și NEVRUTE 😦 😦 😦

  iar președintele ȚĂRII, Klaus Werner Iohannis, se face că NU VEDE, NU AUDE………………..
  deși în FIȘA POSTULUI se precizează cu SUBIECT și PREDICAT că ……………..

  ” reprezintă statul român și este garantul independenței naționale………………….”
  ….” veghează la respectarea CONSTITUȚIEI………..” ( cap.II ,art.80.al.1 și 2 din Constituția României)

  NOROC că se mai găsesc în ROMÂNIA și PARLAMENTARI cu DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  https://www.libertatea.ro/ultima-ora/senator-psd-atac-la-ambasadele-ue-comunicatul-acestora-privind-legile-justitar-putea-fi-obiect-de-studiu-in-academiile-de-stiinte-politice-despre-cum-nu-trebuie-sa-actioneze-diplomatii-de-rang-2097917

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 07/01/2018 @ 6:27 pm | Răspunde

 9. @ ALLL !!!

  A murit REGELE, trăiască MONARHIA !!! 😦 🙂 😦 🙂 😦 🙂
  http://teopal.ro/index.php/2018/01/05/monarhia-salveaza-romania/
  ” Mare-i grădina Ta, Doamne ……………….”
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 07/01/2018 @ 6:48 pm | Răspunde

 10. un sereno inizio di settimana, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 07/01/2018 @ 10:45 pm | Răspunde

 11. @ ALLL !!!

  ȘTIREA zilei de 8 IANUARIE 2018 parvine de la PSD,
  partidul care ,cu ALDE, guvernează ROMÂNIA
  și cu BUNE și cu RELE, și cu RELE și cu BUNE !!! 🙂 😦 🙂
  http://aliosapopovici.wordpress/com/2018/01/03/

  Din MOTIVE doar de președintele PSD, Liviu Dranea, ȘTIUTE 🙂 😦 🙂
  liderii PSD se vor întruni astăzi la prima şedinţă din acest an !!! 🙂 😦 🙂

  Subiectele care ar putea fi dicutate astăzi în Comitetul Executiv Naţional sunt :
  – restructurarea Guvernului,
  – convocarea unui congres extraordinar
  – şi modificarea Statutului PSD !!! 🙂 😦 🙂

  Dacă la începutul ANULUI 2017 Guvernul Coaliției PSD&ALDE prin EMITEREA OUG nr.13/2017/31/01/
  a BULVERSAT scena politică românească și i-a OFERIT prilej OPOZIȚIEI ( PNL(PDL)&USR& PMP&#rezist#BINOM
  să SCOATĂ lumea în STRADĂ 😦 😦 😦

  ideea RESTRUCTURĂRII GUVERNULUI ( reducerea numărului de MINISTERE la 16 la 17 ,NU câte sunt acum ) 🙂 😦 🙂

  va BULVERSA 100% COALIȚIA PSD&ALDE 😦 prin faptul că formațiunea ALDE ar putea IEȘI din COALIȚIE și …………………….,

  va da SIGUR ” apă la moară ” PENALILOR, FRUSTRAȚILOR ,TRĂDĂTORILOR de NEAM și ȚARĂ ,
  PNL(PDL)-iștilor, PMP-iștilor,USR-iștilor și 3 rezist,
  să URLE-N STRĂZI la ceas de seară,SEARĂ de SEARĂ în Piața VICTORIA,
  DEMISIA actualuli GUVERN PSD&ALDE 😦 😦 😦

  ca să vină la GUVERNARE oamenii președintelui JUCĂTOR- INSTIGATOR
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/

  ” La Noi ca la Nimeni ( P.a 29-a ) își MERITĂ AUDIENȚA, nu-i așa ??? 🙂 🙂 🙂

  O săptămână la fel de călduroasă ca cea trecută !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 08/01/2018 @ 9:37 am | Răspunde

 12. @ ALLL !!!

  Dacă tot n-am a răspunde
  măcar la vreun ” comment ”
  o s-ascult pe cele unde,
  un videoclip nou pe internet !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 08/01/2018 @ 7:59 pm | Răspunde

 13. @ ALLL !!!
  Dacă pe voi nu vă intresează,pe mine , TENISUL de câmp care mă fascinează, m-a determinat să caut pe internet,
  schimbările produse în Top 10 în clasamentul WTA după primele turnee ale anului 2018
  în care românca SIMONA HALEP a câștigat TROFEUL la simplu de la SHENZEN ( China)

  Simona HALEP ( România) se află în continuare pe locul 1 WTA, având 6.425 de puncte, după ce a triumfat la turneul de la Shenzen, China.
  Marea schimbare s-a produs la locul 2. Caroline Wozniacki, finalistă la Auckland, a depășit-o pe Garbine Muguruza.
  Daneza are 6.095 de puncte, în timp ce spaniola are 6.005 și este pe 3.
  Elina Svitolina, câștigătoare la Brisbane, a urcat două locuri și este pe 4, cu 5.785 de puncte.
  În top 10 mai sunt Venus Williams, Karoline Pliskova, Jelena Ostapenko, Caroline Garcia, Johanna Konta și Coco Vandeweghe.

  Dar iată care-i situația în TOP 10 WTA :

  1. Simona Halep 6425p
  2. Caroline Wozniacki 6095p
  3. Garbine Muguruza 6005p
  4. Elina Svitolina 5785p
  5. Venus Williams 5567p
  6. Karolina Pliskova 5.445p
  7. Jelena Ostapenko 4.901p
  8. Caroline Garcia 4.385p
  9. Johanna Konta 3.600p
  10. Coco Vandeweghe 3.258p

  De unde se vede că LUPTA pentru LOCUL 1 MONDIAL la tenis feminin, proba de simplu, este foarte strânsă …………

  Hai SIMONA !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 08/01/2018 @ 9:17 pm | Răspunde

 14. Bine documentata si la superlativ ca intotdeauna postarea ta draga Aliosa. Am fost bolnava dar mi-am revenit si am intrat sa citesc dar sa-ti las si urarea pentru o saptamana cat mai plina de evenimente placute si multa sanatate ca-i cea mai buna ❗ ❤
  Nu stiu cine este numit la STS in locul lui Opris (daca a fost numit pana acum cineva – nu-mi mai amintesc cu atatea evenimente mai le pierd si eu din vedere si minte ca am si probleme ) dar daca nu-i cineva apropiat lui Iohannis sau statului paralel nu o sa mai fie ajutat cu voturile mai ales cele din diaspora unde se reuseste manevra securistoida de fiecare data. In ceea ce-l priveste recunostintele de la Basescu pentru cat l-a ajutat si sprijinit nici nu=i de mirare ca este asa bogat dl. Opris si daca doar pentru Basescu, Maior si Coldea a lucrat inca-i bine, sa nu cumva sa fi trecut si granita netemandu-se de nimeni pe o perioada asa de lunga. Eu raman la parerea ca la casa din Gogol i-a facut o instalatie pe cinste lui Basescu care e si la ora actuala la curent si la butoane doar ca nu-si mai permite sa transmita soparlele prin propria trompeta si si-a adaptat una prin olteanul Visan care cade mereu pe spate in extaz cu prorocirile ce le aduce la Roamania Tv si e mai ceva ca Nostradamus, ha, ha, ha. Sa auzim si sa ne fie cu bine ca de restul om vedea cum vom scapa :! ❤

  Comentariu de Beta — 08/01/2018 @ 10:02 pm | Răspunde

  • Bună dimineața Anda ! 🙂
   Mulțumesc pentru întrebarea versus CINE-I noul șef STS 🙂
   că de nu mi-o PUNEAI, nu aduceam AICI aminte de SUCCESORUL lui Opriș la conducerea STS ! 🙂
   Ca să nu lungesc vorba fac TRIMITERE la URL care SPUNE TOTUL despre NOUL șef al STS ! 🙂
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21933412-sts-are-nou-sef-ionel-sorinel-vasilca-luat-locul-lui-marcel-opris-trecut-rezerva.htm
   De ma mine mai adaug doar atât :
   – Generalul SORINEL VASILICA,
   absolvent de LICEU MILITAR și ACADEMIE TEHNICĂ MILIARĂ dpdv PROFESIONAL,
   este de nota 10 ( ZECE ) 🙂 🙂 🙂
   Dpdv MORAL, nu mă pot PRONUNȚA dar nici nu mă pot ABȚINE de a spune că :
   – a fost ADJUNCTUL lui Opriș ,
   – a fost propus de Opriș,
   – conform ROVERBULUI ROMÂNESC ” ce se naște din PISICĂ , ȘOARECI mânânca ” 🙂
   și a proverbului ” o mână spală pe alta și amândouă obrazul ” 🙂 😦 🙂
   Klaus Werner Iohannis, NU l-ar fi ACCEPTAT dacă NU ar fi fost 100% INFORMAT că va fi SLUJIT ca și Traian Băsescu…………………
   În rest, NOI și FAMILIILE NOASTRE să fim SĂNĂTOȘI și la PUNGĂ groși 🙂 🙂 🙂
   căci ei, se AJUTĂ între ei și NU se GÂNDESC la NOI …………………………….
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 09/01/2018 @ 9:14 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: