Alioşa ” File de Jurnal ”

22/07/2018

O medalie pentru CENTENARUL Marii UNIRI de la 1 DECEMBRIE 1918 !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:36 am

Motto:

” Mai bine mai târziu decât niciodată ” !!! 🙂 🙂 🙂

A fost creată  Medalia CENTENARULUI Marii Uniri  a ROMÂNILOR din Regat,Transilvania, Maramureș, Banat, Basarabia și Bucovina de Nord ,Dobrogea și Cadrilaterul de la 1 DECEMBRIE 1918 , de un ROMÂN din DIASPORA americană despre care putei afla mai multe dacă veți citi cu atenție cele ce urmează și care au ca  sursă link-ul :

https://uzp.org.ro/1732/a-fost-creata-medalia-centenarului/

Medalia CENTENARULUI Marii Uniri de la 1 DECEMBRIE 1918 și făuririi ROMÂNIEI MARI 0acee9cb567604e4b9788642aa79111c1DECEMBRIE !ROMANIA la 1919prin JERTFA de SÂNGE a peste 336.000 de MILITARI ROMÂNI căzuți la DATORIE în Războiul ÎNTREGIRII NEAMULUI ROMÂNESC ( 1916-1919)

”   va ajunge la Donald Trump, Emanuel Macron, Angela Merkel şi Regina Elisabeta a II-a,etc.

Dan Pavel, un expert român în branding, care a realizat peste 100 de branduri înregistrate la OSIM şi aproape 1.000 de logo-uri, a realizat o Medalie a Centenarului Marii Uniri ce va fi oferită la 100 de personalităţi de pe glob, printre care preşedintele S.U.A – Donald Trump, cancelarul Germaniei – Angela Merkel, regina Elisabeta a II-a şi preşedintele Franţei – Emmanuel Macron.

Românii din Diaspora, în special Statele Unite şi restul ţărilor din continentul american, grupaţi în Societatea creştină DORUL, cea mai veche asociaţie a românilor din afara ţării, înfiinţată în 1903, au decis să sărbătorească cei 100 de ani de la Marea Unire într-un fel special, producând o Medalie a Centenarului ce va fi oferită la 100 de personalităţi din România şi de peste hotare, printre care se numără preşedinţii S.U.A., Franţei şi Italiei, cancelarul Angela Merkel şi regina Elisabeta a II-a. Preşedintele Klaus Iohannis va primi de asemenea una dintre Medaliile Centenarului.

,,Amor Patriae Nostra Lex”

Societatea a luat iniţiativa de a produce o medalie aniversară din tombac, placată cu aur de 14 karate, ce va fi oferită şefilor de stat şi altor personalităţi importante. Ediţia numismatică va fi limitată la 100 de bucăţi, numerotate de la 1 la 100. Medalia va fi însoţită de un pergament realizat în condiţii grafice excepţionale şi va include, atât în română, cât şi în engleză, o prezentare a semnificaţiei Centenarului Marii Uniri şi un tabel cu 100 de români celebri pentru istoria lumii. Medalia are diametrul de 70 de mm şi grosimea de 6 şi o greutate de aproximativ 200 de grame. Va fi livrată într-o cutie elegantă din lemn nobil cu catifea la interior. Ea conţine pe avers efigiile celor trei mari întemeietori de ţară în conturul graniţelor României Mari şi pe revers logo-ul societăţii „Dorul” din New York.

Pe latura exterioară a monedei se află inscripţionat numărul fiecărui exemplar alături de citatul ,,Amor Patriae Nostra Lex” . Valoarea numismatică este considerabilă, mai ales datorită faptului ca este o ediţie limitată, fiind oferită unui număr de 100 de personalităţi.

Cel care a fost ales să realizeze designul medaliei şi detaliile cerute de specialiştii Societăţii „Dorul” a fost Dan Pavel (50 de ani), un expert în branding din Piteşti, care a realizat peste 100 de branduri înregistrate la OSIM şi aproape 1.000 de logo-uri. Dan Pavel deţine de opt ani compania Brandart şi de 20 de ani lucrează în branding. Proiectul acestei Medalii a Centenarului Marii Uniri a fost prezentat şi la Palatul Cotroceni pe 15 martie, cu ocazia evenimentului România la Centenar. Designul medaliilor a fost realizat la Piteşti, producţia fizică la Ploieşti, iar pergamentele care le vor însoţi vor fi realizate la Constanţa. Asta şi pentru că preşedintele Societăţii Dorul a dorit ca totul să fie realizat în România.

Dan Pavel nu a cerut nicio remuneraţie pentru munca sa

Dan Pavel nu a dorit nicio remuneraţie pentru munca sa, cerând în schimb doar una dintre cele 100 de medalii. Este interesant de ştiut cum s-a realizat din punct de vedere conceptual această medalie al cărei proiect a fost iniţiat de preşedintele Societăţii „Dorul”, Cristian Pascu. „Totul a început acum câteva luni când am fost contactat telefonic de domnia sa cu solicitarea de a analiză posibilitatea de a construi designul acestui simbol covârşitor al Centenarului Marii Uniri de la 1918. Cristian Pascu căuta de ceva vreme pe internet companii sau specialişti care să poate realiza fizic un astfel de proiect de o importantă capitală şi din primele cuvinte am înţeles că l-ar interesa o colaborare cu mine. Am acceptat provocarea, dar l-am rugat să accepte că în situaţia în care ceea ce voi realiza va plăcea factorilor de decizie din Societatea Dorul, nu pretind nicio remuneraţie în afară recunoaşterii că autor al acestei medalii alături de posibilitatea de a-mi oferi una. A fost o onoare pentru mine să realizez această medalie”, spune Dan Pavel.

Prima provocare pentru Dan Pavel a fost realizarea graficii Aversului medaliei care trebuia să conţină cele trei efigii ale Întemeietorilor României Mari. „Sursele documentare erau puţine şi se întindeau pe sute de ani, astfel încât acestea trebuiau adaptate unui concept unitar. Mihai Viteazul are cea mai veridică reprezentare într-o stampă aflată la Viena în care este reprezentat dintr-un unghi şi o abordare tehnică total diferită de documentele fotografice alese ca surse pentru Cuza şi respectiv Regele Ferdinand. Practic, reprezentarea lui Mihai Viteazul era, datorită rarităţii, elementul de acord tematic pentru abordarea celorlalte două personaje. O muncă susţinută realizată sub presiunea timpului, căreia m-am dedicat, din respect pentru demersul inimosului român Cristian Pascu, şi din patriotism pentru ceea ce înseamnă Centenarul Marii Uniri de la 1918”, precizează Dan Pavel.

Dorul, ia și troița

A două provocare a ţinut de crearea logo-ului Societăţii „Dorul”, dispus pe Reversul medaliei. „Am propus o singură variantă la care am muncit patru zile şi patru nopţi, pornind de la faptul că noua identitate vizuală trebuia să aibă relevanţă atât din punct de vedere istoric, cât şi în perspectiva – spune Dan Pavel. Tema de bază a fost alegerea unui format cu o personalitate vizuală fără echivoc pentru a releva semnificaţia cuvântului DORUL. Se ştie că are sens numai în limba română, neavând o traducere profundă a semnificaţiilor în nicio altă limba de pe pamânt. Un caracter arhaic românesc, căruia i s-au ataşat picături de lacrimi, s-a dovedit cea mai bună opţiune a formatului de text care să exprime dorul de casă. Însă nu era suficient. Nu suferinţa este singură experienţă a poporului român, care este recunoscut şi pentru bucuria şi frumuseţea vieţii sau a obiceiurilor ancestrale. Modelul unei broderii de pe o ie româneasca sculptează, într-un basorelief fin din lemnul crucii, bucuria sărbătorilor creştine şi filiaţia acesteia cu misiunea Societăţii Creştine „Dorul”. De asemenea, simbolul Troiței reprezintă felul în care călătorii erau întâmpinaţi la răscrucea drumurilor cu apă, pâine şi o lumânare care să le lumineze popasul. Este fundamentul ajutorului acordat celor aflaţi în pribegie şi care poartă în suflet dorul de casă”.

Comentariile le las pe seama Domniilor Voastre stimate CITITOARE și stimați CITITORI ai modestului meu blog ! 🙂

O DUMINICA BINECUVÂNTATĂ

în primul rând creatorului Medaliei  CENTENARULUI 🙂 tuturor ROMÂNILOR din ȚARĂ  și din DIASPORA  🙂 🙂 dar și  persoanelor virtuale care ajung până AICI !!! 🙂 🙂 🙂

Am onoarea a vă saluta,

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

21 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  ZAHĂRUL versus ȘTEVIA !!! 🙂 🙂 🙂

  ” ZAHĂRUL reprezintă cea mai mare problemă pentru mai mult de jumătate din populație ? 😦
  Reprezintă una dintre micile plăceri ale tuturor.
  Aud tot mai des persoane în jurul meu care spun că sunt conștiente că ZAHĂRUL nu este benefic,
  dar nu știu cum să scape de acest obicei și în același timp să mai mănânce și ceva dulce din când în când.
  Vă dau o veste bună, acest lucru lucru este posibil,dacă înlocuim

  ZAHĂRUL cu ȘTEVIA ! 🙂

  Specia ȘTEVIA Rebaudiana, crește în Paraguay și Brazilia, aici oamenii folosesc frunzele de ștevie de sute de ani pentru a îndulci alimentele.
  ȘTEVIA este un îndulcitor non-nutritiv, adică nu conține calorii, ceea ce ne dorim cu toții, să putem mânca dulce, dar fără calorii.
  Frunzele uscate de ȘTEVIE au o putere de îndulcire de aproximativ 40 de ori mai mare decât ZAHĂRUL .

  De altfel, ȘTEVIA conține și compuși antioxidanți cum sunt flavonoizii sau triterpenele.
  Datorită interesului mare pentru alimenație, ștevia a fost foarte mult studiată,
  iar pentru a diminua gustul amărui pe care-l lăsa după ce era consumată, acum, pe piață se găsesc produse cu ȘTEVIE stabilizată cu erithriol.
  Astfel, produsele din ștevie stabilizată cu erithriol pot să fie folosite exact ca ZAHĂRUL,
  fie pentru îndulcirea ceaiurilor, cât și pentru deserturi.

  ZAHĂRUL are o influenta puternica si asupra aspectului fizic.
  Consumul mare de ZAHĂR este responsabil pentru aparitia acneei pe fata,
  pentru caderea parului si pentru aspectul gras al tenului si al parului ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa : internetul .
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 22/07/2018 @ 8:04 am | Răspunde

  • @ ALLL !!! 😦 😦 😦
   De unde se VEDE că ȘTEVIA nu este AGREATĂ 😦
   iar despre sintagma ” ȘTEVIA vs.ZAHĂR ”
   LUMEA VIRTUALĂ nu prea are habar 😦
   căci altfel, cum se explică
   că NIMENI nu a comentat la o adică ??? 🙂 😦 🙂
   Poate LUMEA VIRTUALĂ va COMENTA
   după ce va VIZIONA………………

   Comentariu de Aliosa — 23/07/2018 @ 9:26 am | Răspunde

 2. Salutări efervescente, Alioșa! 🙂
  Eu zic că-i o inițiativă lăudabilă crearea unei medalii aniversare atât de importante pentru noi, românii, mai ales că-i și frumos concepută. Dar tot atât de important este la cine va ajunge, etapă la care am mari îndoieli privind corectitudinea alegerilor.
  Sănătate și virtute, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 22/07/2018 @ 10:32 am | Răspunde

 3. Buona domenica Aliosa 🙂

  Comentariu de Pinuccia Dattoli — 22/07/2018 @ 3:00 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Pinuccia ! 🙂
   La o asemenea superbă postare,
   eu nu pot a răspunde decât cu un videoclip la fel de frumos

   ca și cel postat mai sus 🙂
   de tine, stimată doamnă cu inimă mare ! 🙂
   O săptămână la fel de frumoasă ca și cele două videoclipuri postate ! 🙂
   Cu stimă și prietenie,
   Alioșa ! 🙂
   Buon giorno, Pinuccia! 🙂
   In un post così magnifico,
   Non posso rispondere ma con un video altrettanto bello
   come quello pubblicato sopra 🙂
   di te, cara signora con un grande cuore! 🙂
   Una settimana bella come i due video pubblicati! 🙂
   Con stima e amicizia,
   Alesa! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 23/07/2018 @ 9:59 am | Răspunde

   • Grazie Aliosa sei molto gentile. Ti auguro una buona settimana a te e famiglia. Un caro saluto da Pinuccia 😊

    Comentariu de Pinuccia Dattoli — 23/07/2018 @ 11:02 am | Răspunde

  • Buona GIORNATA , Pinuccia, a Te e alla tua Famiglia ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/07/2018 @ 9:13 am | Răspunde

 4. Felicitari pentru articol. Este bine sa stim ca mai sunt romani adevarati pe lumea asta mare plina de tradatori si rauvoitori. Chiar daca nu mai traieste in Romania, domnul Pavel a ramas un roman autentic simtind si gandind romaneste , alaturi de societatea „DORUL” pentru care merita toate inchinaciunile si laudele , oamenii si romanii adevarati au valoare oriunde in lume.
  O dupa amiaza frumoasa Aliosa ! ❤

  Comentariu de Beta — 22/07/2018 @ 4:00 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Anda ! 🙂
   NU am AUZIT până acum de domnul PAVEL 😦
   NU știam NIMIC despre domnia sa 😦
   dar INIȚIATIVĂ domniei sale m-a impresionat și determinat să REPUBLIC acest articol spre ȘTIINȚA persoanelor virtuale ce-mi acesează blogul ! 🙂
   Conform sintagmei : ” NIMIC nu se face la ÎNTÂMPLARE ” 🙂 🙂 🙂
   sunt convins că la MITINGUL organizat de ROMÂNII din DIASPORĂ și care se va desfășura în BUCUREȘTI pe 10 AUGUST 2018 cu participarea UNUI MILION de ROMÂNI din AFARA ȚĂRII 🙂 😦 🙂 ce vor PROTESTA împotriva GUVERNULUI PSD&ALDE versus LEGILE JUSTIȚIEI ,
   va PARTICIPA și domnia sa pentru a ÎMPĂRȚI vorbe și MEDALIA CENTENARULUI unor persoane !!! 🙂 🙂 🙂

   https://www.qmagazine.ro/cine-sunt-de-fapt-tefelistii/

   https://www.qmagazine.ro/daniel-dragomir-kovesi-va-face-tot-posibilul-sa-arunce-romania-in-aer/

   Mă bucur că ai trecut și pe AICI 🙂 dându-i astfel postării de față, o altă aură ! 🙂
   O săptămână BINECUVÂNTATĂ , fidelă prietenă virtuală ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/07/2018 @ 7:17 am | Răspunde

 5. buona domenica Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 22/07/2018 @ 7:13 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Bună Dimineața, dragă Lume Virtuală ! 🙂
  Înainte de-a răspunde ,
  COMENTARIILOR de mai sus,
  de pe cele multe unde,
  MUSAI am ceva de SPUS :

  1) Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord,
  pune CONDIȚII grele oficialilor de la BRUXELLES versus PLATA IEȘIRII din UE !!! 😦 😦 😦
  https://huff.ro/news/regatul-unit-va-refuza-sa-plateasca-ue-factura-pentru-brexit-166296/

  2) Astăzi este ultima zi în care se pot depune candidaturi pentru șefia DNA după REVOCAREA Laurei Codruța Koveși ! 🙂
  INCREDIBIL dar ADEVĂRAT, până acum, NICIUN procuror nu și-a depus dosarul pentru funcția de procuror-șef al DNA !!! 🙂 😦 🙂
  – De ce oare ??? 🙂 😦 🙂
  Îmi poate SPUNE CINEVA ??? 🙂 🙂 🙂
  După OPINIA mea, motivul este NOUA PROCEDURĂ de NOMINALIZARE 🙂 🙂 🙂
  care prevede cu SUBIECT și PREDICAT faptul că,
  PROCURORII – candidați selectați, ar urma să susțină un interviu cu o comisie condusă de ministrul Justiției,
  care ar putea fi asistat de doi secretari de stat……………………………………………

  3) Pe ” picior de DUCĂ ” 🙂 🙂 🙂 ( între NOI fie vorba ” DUCĂ-SE ÎNVÂRTINDU-SE ” 🙂 🙂 🙂
  ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, FACE din NOU DOVADA supremă a IMIXTIUNII sale în TREBURILE INTERNE ale ROMÂNIEI ,
  lucru ce NU există în FIȘA POSTULUI său 😦 😦 😦 și nici în analele DIPLOMAȚIEI !v:-(
  INFORMAT fiind de ” COZILE de TOPOR românești ” că președintele PSD ( partidului aflat LEGAL la GUVERNAREA ROMÂNIEI ) 🙂 🙂 🙂
  Liviu Dragnea vrea modificarea Legii OFFSHORE prin ordonanță de urgență, la mai puțin de două săptămâni după ce a fost adoptată de Camera Deputaților , a declarat sâmbătă că felul în care a trecut prin Parlament legea offshore,
  în varianta propusă de Liviu Dragnea, „încalcă toate principiile transparenței și consultării”………………………………..

  – Credeți că ambasadorul ROMÂNIEI în SUA, fostul șef al SRI, controversatul și dubiosul George Maior , fost PSD-ist, fost………………….,
  ar avea CURAJUL să se IMPLICE în politica americană ??? 🙂 🙂 🙂
  MULȚUMESC anticipat persoanelor virtuale care vor RĂSPUNDE la această ÎNTREBARE ! 🙂

  O săptămână BENEFICĂ tuturor comentatoarelor și comentatorilor acestui REPUBLICAT articol !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 23/07/2018 @ 9:31 am | Răspunde

  • @ ALLL !!! 😦 😦 😦
   CONSTAT cu mare DURERE în SUFLET că …………………………
   OAMENILOR le este încă FRICĂ de DNA chiar dacă BASKETBOLISTA a fost REVOCATĂ
   din funcția de PROCUROR șef al DNA după o LUNĂ de zile ……………
   gândire și MEDITAȚIE de către președintele țării, Klaus Werner Iohannis !!! 🙂 🙂 🙂
   Culmea IRONIEI este faptul că , REVOCAREA lui Koveși NU a fost ANUNȚATĂ de președintele Iohannis
   AȘA CUM ERA FIRESC , CONSTITUȚIONAL și LGAL ,
   ci de………………………….,
   de purtătoarea lui de cuvânt de la Palatul Cotroceni ……………………

   În ULTIMA ZI de depunere a DOSARELOR de CANDIDAT pentru ȘEFIA DNA,
   s-au ÎNSCRIS 4 ( patru ) PROCURORI , 2 BĂRBAȚI și 2 FEMEI, TREI dintre ei, de la DNA ,adică FOARTE APROPIAȚI de GÂNDIREA și OBICEIURILE apropiați fostei ȘEFE DNA ……………..
   și UNUL, pe numele său LAZĂR,culmea TUPEULUI ,de la Parchetul Genaral , condus de Augustin LAZĂR !!! 🙂 🙂 🙂

   1) Florentina Mirică – procurorul care conduce Serviciul de combatere a corupției în justiție, din cadrul DNA……………….,

   2) Marius Iacob – procuror șef adjunct al DNA, cel care a instrumentat DISPARIȚIA Elodiei…………….,

   3) Cristian Lazăr – procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului General, cel care a CLASAT un DOSAR ce-l VIZA pe Klaus Werner Iohannis și unul ce-l VIZA pe fostul PREMIER, Victor Viorel Ponta………….,

   4) Elena Grecu – procuror din cadrul DNA, șefa Biroului Juridic al DNA , care PROCUROR,
   culmea TUPEULUI în materie ,
   are DOSAR de urmărire penală la DNA, pentru fapte de CORUPȚIE !!! 🙂 😦 😦

   Cei patru PROCURORI vor susține un interviu în fața unei COMISII a Ministerului JUSTIȚIEI condusă ministrul Tudorel Toader
   iar rezultatul final va fi afișat în data de 30 iulie.
   Există însă și posibilitatea ca NICI unul din cei 4 ( PATRU ) candidați să NU ÎNTRUNEASCĂ toate CONDIȚIILE 🙂 😦 🙂
   și-atunci, TOTUL se va RELUA de la capăt !!! 🙂 🙂 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 24/07/2018 @ 7:27 am | Răspunde

 7. @ ALLL !!!
  DE cele mai multe ori, românul începe să GÂNDEASCĂ punând înaintea frazei cuvântul :
  ” DACĂ ” ………………………….
  – DACĂ astăzi n-ar PLOUA,
  și SOARELE ar STRĂLICI pe cer,
  EU la DUNĂRE aș pedala ,
  să fac PLAJĂ, sincer !!! 🙂 🙂 🙂

  IERI la NYON au avut loc tragerile pentru următoarele tururi preliminare din
  ” CHAMPIONS LEAGUE ” și UEFA EUROPA LEAGUE ” 🙂 🙂 🙂
  iar echipele de fotbal românești au aflat peste cine ar putea da în cupele europene în URMĂTORUL TUR :

  ” DACĂ ”

  campioana României ,CFR Cluj va trece de FC . Malmo ( SUEDIA),
  va da în turul 3 al Champions League peste învingătoarea din meciul Ludogoreț Razgrad (Bulgaria) – FC MOL Vidi (Ungaria).

  ” DACĂ ”
  CFR Cluj va fi eliminată de campioana Suediei,
  va ajunge în turul 3 preliminar al Europa League, acolo unde va juca împotriva învingătoarei dintre Sutjeska (Muntenegru) şi Alashkert (Armenia).

  ” DACĂ ”
  o va elimina pe Vitesse, în turul 2, FC Viitorul va juca în turul 3 cu învinsa dintre
  PAOK Salonic (Grecia, echipa antrenată de Răzvan Lucescu) şi FC Basel (Elveţia).

  ” DACĂ ”
  FCSB care în prima ETAPĂ din sezonul fotbalistic 2018/2019 ÎNCEPUT cu ” stângul ”
  ( ASTRA Giurgiu-FCSB 1-0 iar EU am PARIAT pe eșecul echipei arogantului și înfumuratului Gheorghe Becali )
  va învinge echipa slovenă Rudar Velenje,va juca în următorul tur al ” EUROPA LEAGUE ” cu Hajduk Split (Croația) sau Slavia Sofia (Bulgaria).

  Turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor va avea loc la 24/25 iulie şi 31 iulie/1 august.

  Turul I preliminar al Ligii Europa este programat la 12 şi 19 iulie, iar manşa a doua preliminară la 26 iulie şi 2 august.

  Turul al treilea preliminar al Ligii Europa în care va evolua ȘI câștigătoarea CUPEI ROMÂNIEI, ediția 2017/2018,
  CSU CRAIOVA 🙂 🙂 🙂
  va fi pe 9 şi 16 august, iar tragerea la sorţi pe 23 iulie.

  ” DACĂ ”
  voi fi BINE DISPUS voi urmări la TV toate partidele ECHIPELOR ROMÂNEȘTI de FOTBAL profesionist care se vor DISPUTA pe :

  – CFR CLUJ -FC Malmo, azi MARȚI, ora 19:00 ;
  – VIITORUL – Vitesse , JOI de la ora 18.00 ;
  – Rudar Velenje – FCSB , JOI de la 18.30.

  În CONCLUZIE :
  ” DACĂ ” fotbaliștii echipelor românești AR AVEA VALOARE EUROPEANĂ,
  ar MERGE mai DEPARTE, în FAZELE SUPERIOARE ale UCL și UEFA Europa League ,
  DAR AȘA,
  vor fi ELIMINATE chiar din PRIMUL TUR PRELIMINAR ………………………….

  ” DACĂ ” CFR Cluj NU a reușit s-o ÎNVINGĂ pe FC BOTOȘANI ( 1-1 ) DE CE ar ÎNVINGE-O pe FC MALMO ??? 🙂 🙂 🙂

  Și totuși, urez SINCER tuturor echipelor românești BAFTĂ și SUCCES !!! 🙂 🙂 🙂
  O zi de MARȚI fără ” cele TREI CEASURI rele ” tuturor persoanelor virtuale care vor ajunge până AICI 🙂
  dar și FOTBALIȘTILOR de la CFR Cluj care vor JUCA azi !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 24/07/2018 @ 7:51 am | Răspunde

 8. @ ALLL !!!

  Dintre ȘTIRILE zilei de AZI, am ales doar DOUĂ, una mai REA , TRISTĂ și DUREROASĂ ca alta !!! 😦 😦 😦

  1) Campioana României la fotbal, ediția 2017/2018/
  CFR Cluj,
  a fost AȘA după cum am INTUIT mai SUS ,
  ÎNVINSĂ în MECIUL TUR din preliminariile UCL ,
  cu 1-0 de FC MALMO și de aici, ADIO Champions League !!! 😦 😦 😦

  2) INCENDIUL de vegetație izbucnit acum câteva zile la periferia capitalei GRECIEI, ATENA, a făcut cel puțin 74 VICTIME care au MURIT din cauza RAPIDITĂȚII cu care s-a răspândit FOCUL UCIGAȘ……………………
  Ministrul APĂRĂRII NAȚIONALE, PSD-istul Mihai FIFOR ,
  a anunțat că ARMATA ROMÂNIEI va TRIMITE două AERONAVE militare
  în sprijinul SINISTRAȚILOR GRECI dacă GUVERNUL ELEN va SOLICITA AJUTOR prin intermediul UE !!! 🙂 🙂 🙂
  ” PRIETENUL la NEVOIE se CUNOAȘTE ” 🙂
  iar GRECIA este PRIETENA ROMÂNIEI , parteneră UE și NATO !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 25/07/2018 @ 7:08 am | Răspunde

 9. @ ALLL !!!

  NICĂIERI nu-i mai NIMERIT decât AICI ,
  să POSTEZ prin ” copy paste ”
  nobila și sănătoasa INIȚIATIVĂ a unor PATRIOȚI cu INIMĂ de ROMÂN 🙂 🙂 🙂
  ce are trimitere directă spre CENTENARUL MARII UNIRI de la 1 DECEMBRIE 1918 !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Susţinători ai unirii Republicii MOLDOVA cu ROMÂNIA s-au adunat duminică la Alba Iulia
  – oraş în care acum 100 de ani s-a votat formarea României Mari -,
  unde au aprins flacăra Unirii şi au plecat în ”Marşul Centenarului”, care se va încheia la Chişinău .

  George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, a declarat că pe traseu vor fi constant între 50 şi 100 de participanţi,
  precizând că sunt bine-veniţi toţi cei care doresc să li se alăture .

  ”Pornim, astăzi, de la Alba Iulia, Capitala Unirii din 1918, în Marşul Centenarului,
  care va dura două luni şi se va desfăşura prin toate locurile importante pentru Primul Război Mondial şi pentru Marea Unire,
  ajungând pe 1 septembrie la Chişinău.

  Organizăm această manifestaţie pentru a trage un semnal de alarmă că ţara noastră nu este întreagă.

  Este o ţară ciuntită, graniţa noastră nu este la Prut,
  este la Nistru şi ne dorim să facem unirea Republicii Moldova cu România cât mai repede”, a spus George Simion.

  În faţa Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, unde s-au adunat câteva sute de susţinători ai unirii Republicii Moldova cu România,
  s-a aprins Flacăra Unirii, dar şi zeci de torţe.
  Oamenii au ţinut alocuţiuni despre importanţa unirii, iar în Piaţa Tricolorului a fost ţinut de zeci de participanţi un tricolor lung de 100 de metri.

  Participanţii susţin că nu mai vor ”graniţe între fraţi”, iar mesajele pe care le afişează pe traseu sunt

  ”Unirea, proiect de ţară”,
  ”România mare, în vechile hotare”
  şi ”România n-a avut, graniţă la Prut”.

  Traseul care va fi parcurs însumează 1.300 de kilometri, fiind împărţit în 11 etape a câte cinci zile.

  Participanţii vor traversa Carpaţii,

  iar apoi vor trece Prutul,

  trecând prin 300 de oraşe şi sate din România şi Republica Moldova.

  Prima etapă – Alba-Iulia – Teiuş – Unirea – Turda – Cluj-Napoca – Căianu Mic – este programată a fi parcursă în perioada (1-5 iulie).

  Următoarele etape sunt: Căianu Mic – Comuna Cămăraşu – Crăieşti – Reghin – Târgu Mureş – Bahnea (7 iulie – 11 iulie);

  Bahnea – Hoghilag – Sighişoara – Agnita – Nocrich – Sibiu (13 iulie – 17 iulie);

  Sibiu – Brezoi – Tuţuleşti – Mănăstirea Cozia – Râmnicu Vâlcea – Curtea de Argeş (18 iulie – 22 iulie);

  Curtea de Argeş – Domneşti – Câmpulung – Cetăţeni – Izvoarele – Târgovişte (24 iulie – 28 iulie);

  Târgovişte – Ion Luca Caragiale – Ploieşti – Izvoarele – Măgurele – Mănăstirea Suzana (29 iulie – 3 august);

  Mănăstirea Suzana – Cimitirul Eroilor Tabla Butii – Întorsura Buzăului – Vama Buzăului – Covasna – Ojdula (5 august – 9 august);

  Ojdula – Parcul Natural Putna-Vrancea – Soveja – Mărăşti – Mărăşeşti – Tecuci (11 august – 15 august);

  Tecuci – Ghidigeni – Bârlad – Gara Roşieşti – Vaslui (17 august – 20 august);

  Vaslui – Comuna Soleşti – Ciorteşti – Poieni – Iaşi (21 august – 24 august);

  Iaşi – Ungheni – Corneşti – Călăraşi – Lozova – Mănăstirea Căpriana – Străşeni – Chişinau (26 august – 1 septembrie) ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa : motorul de căutare,Google ! 🙂

  Am reținut că oamenii îşi pot alege traseul pe care vor să-l parcurgă ! 🙂
  Dacă voi fi în deplinătatea funcțiilor fizice vitale, mă voi ALĂTURA și EU participanților la
  ” MARȘUL CENTENARULUI ” 🙂 în perioada 17-20 august a.c.,
  mai exact în ZIUA când participanții vor INTRA în orașlul BÂRLAD unde voi fi prezent la acea vreme la o LANSARE de CARTE ……………………
  O zi de JOI fără PLOI 🙂
  și cu mult NOROC pentru echipele românești de FOTBAL profesionist,

  FCSB , condus de antrenorul N.DICĂ
  și
  VIITORUL ,condus de antrenorul Ghe.HAGI,

  care vor evolua diseară ( 18.00 și 18.30 ) în EUROPA LEAGUE !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 26/07/2018 @ 9:00 am | Răspunde

 10. Bună dimineața! Interesantă inițiativa acestui român! Bravo lui că nu și-a uitat țara. Alții locuiesc aici și uită totul. Deși suntem în anul Centenarului Marii Uniri, o aniversare colosală, am așa impresia că nu prea interesează acest lucru pe mulți oameni. Și nu mă refer numai la oamenii de rând, copleșiți de problemele de zi cu zi, cât mai ales la oficialități din toate eșaloanele. Ici, colo câte o manifestare anemică și… prea puțin! Vedeam la știri că la Alba Iulia se tot vorbește despre un monument al Unirii care… nu e gata și nici nu se știe când va fi gata!
  Trist…. foarte trist…
  Numai bine și o zi frumoasă! 🙂

  Comentariu de Alex — 27/07/2018 @ 9:30 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Alex ! 🙂
   O INIȚIATIVĂ de nota 10 ( ZECE ) ! 🙂
   Din păcate, oficialii și RESPONSABILII din PREȘEDINȚEI, GUVERN și PARLAMENT din ” România lucrului bine făcut ” 😦 😦 😦

   au TREBURI mai URGENTE de REZOLVAT 😦 😦 😦 iar colosala ANIVERSARE a MARII UNIRI de la 1 DECEMBRIE 1918 🙂 de la care anul acesta se împlinesc 100 ( o SUTĂ ) de ANI 🙂 🙂 🙂 este pe planul doi……………………..

   Lui Klaus Werner Iohannis ” ți ȚÂȚÂIE nădragii ” 🙂 gândindu-se ca a fost OBLIGAT de CCR și OPINIA PUBLICĂ s-o REVOCE din funcția de procuror șef al DNA pe cea care l-a ” SCOS ” 😦 în 2014 PREȘEDINTE al României :
   https://www.cotidianul.ro/dna-s-a-implicat-direct-in-influentarea-alegerilor-prezidentiale-din-2014/
   iar la ALEGERILE prezidențiale din 2019 , NU va mai fi NIMENI din ” GAȘCA lui de MAGISTRAȚI ” de la DNA să-l scoată IARĂȘI președinte…………,

   lui Viorica Dăncilă ” îi țâțâie fusta ” din cauza GAFELOR de EXPRIMARE făcute ……………………..,iar lui

   lui Liviu Nicolae Dragnea ” îi țâțâie nadragii ” 🙂 gândindu-se că la APEL va fi CONDAMNAT definitiv și irevocabil la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE …………..

   Cât privește ridicarea MONUMENTULUI UNIRII de la ALBA IULIA , nici o SPERANȚĂ ca el să fie GATA până la 1 DECEMBRIE 2018 😦
   gândindu-ne la faptul că PRIMARUL orașului PNL(PDL) fiind 😦 NUn are nici un INTEREX să-i facă PUBLICITATE POZITIVĂ,
   premierului ROMÂNIEI, PSD-ista Viorica Dăncilă !!! 🙂 🙂 🙂

   Mulțumesc pentru vizită și comentariu ! 🙂
   Numai BINE și un WEEKEND minunat întregii FAMILII, Alex ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 28/07/2018 @ 8:12 am | Răspunde

 11. @ ALLL !!!
  Una CALDĂ, alta RECE,
  așa crva, numai la români se petrece !!! 🙂 😦 🙂

  Cea CALDĂ este că FCSB a ÎNVINS în DEPLASARE cu 2-0 pe echipa slovenă, RUDAR și SIGUR va juca în TURUL III preliminar al UEL ! 🙂

  Cea RECE esta că VIITORUL, jucâna ACASĂ, deși conducea în minutul 51 cu 2-0 🙂 🙂 🙂
  a foat EGALATĂ în final de echipa olandeză VITESSE 😦 😦 😦 care SIGUR va MERGE mai DEPARTE în UEL 😦 iar fotbaliștii de la VIITORUL,
  vor face PLAJĂ la OVIDIU !!! 😦 😦 😦
  Weekend plăcut ! 🙂
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 28/07/2018 @ 7:54 am | Răspunde

 12. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Comentariu de octavpelin — 28/07/2018 @ 11:02 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: