Alioşa ” File de Jurnal ”

07/08/2018

” REGENERAREA, miracolul care ne ÎNTINEREȘTE natural ” !!! :) :) :)

Filed under: generale — Aliosa @ 8:37 am

Motto: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

” Autor: Camelia Onciu, 13.01.2015
• Cu o alimentaţie sănătoasă, putem să stimulăm regenerarea fiecărui organ şi astfel să amînăm cît mai mult bătrîneţea

În fiecare clipă, celule din organismul nostru mor şi altele noi se nasc.
Sîntem într-o permanentă primenire, ceea ce e vechi şi uzat este înlocuit cu ţesuturi tinere.
Organismul nostru are uimitoarea capacitate de a se autoregenera.
Celule diferite au durată de viaţă diferită, ca atare organele se înnoiesc în ritmuri diferite.
De exemplu, celulele roşii parcurg un ciclu complet de viaţă în patru luni, cele albe, într-un an.
Pielea se schimbă o dată la 2-3 săptămîni, colonul la 4 zile, oasele la 10 ani.
Însă o dată la 7 ani, îşi încheie procesul de regenerare toate celulele corpului.
Din 7 în 7 ani sîntem alţi oameni.
Însă acest proces se poate petrece mai rar din cauza toxinelor acumulate, care frînează regenerarea celulară. Putem stimula natural acest proces, printr-o alimentaţie adecvată. Putem astfel să ne prelungim tinereţea.

Ficatul se poate reface în 5 luni

Celulele corpului omenesc îmbătrînesc, mor şi sînt înlocuite de altele noi. Zilnic, în corpul omenesc mor aproximativ 50-70 miliarde de celule. Într-un an, într-un organism adult, masa de celule moarte este egală cu masa individului. O dată la 7 ani, organismul e regenerat aproape în întregime. Puterea de regenerare şi supravieţuire a celulelor depinde de energia primită, iar această energie trebuie să fie, la rîndul ei, reînnoită. Există mai multe metode de alimentare cu biocombustibili. Unele teorii vorbesc de o stimulare energo-informaţională (biorezonanţa, homeopatia, bioenergoterapia, medicina integrată, fitoterapia, gemoterapia), care ar duce la formarea de celule stem, cele care regenerează ţesuturile, refăcîndu-le pe cele bolnave. Dar cea mai la îndemînă metodă de a ne reîntineri organismul este alimentaţia sănătoasă………………………………………………………………………..

Inima întinereşte o dată la 20 de ani

Pînă de curînd se credea că inima nu are capacitatea de a se regenera. Un studiu recent a descoperit că acest organ este dotat cu celule stem care întineresc constant, de cel puţin 3 sau 4 ori în timpul vieţii. Dacă inima nu s-ar regenera, durata ei de viaţă ar fi de numai 20 de ani. După vîrsta de 35 de ani, inima oboseşte şi îşi răreşte bătăile, numărul maxim de contracţii pe minut scăzînd cu o bătaie pe an. De asemenea, inima se micşorează cu o medie de 0,3 grame în fiecare an, pompînd tot mai puţin sînge în corp. La fel ca toţi ceilalţi muşchi, inima rămîne în formă cu exerciţii fizice. Regenerarea celulelor cardiace se poate face cu substanţe neocardiogenice, capabile să stimuleze formarea de ţesut cardiac sănătos. Aceste substanţe benefice pentru inimă sînt resveratrolul (extras din struguri) şi ginsengul………………………………

Intestine noi, la 3 zile

Plămînii conţin mai multe tipuri de celule, care se înnoiesc la perioade diferite de timp, de cel mai mult timp avînd nevoie ţesutul alveolar: circa un an. Pe de altă parte, celulele de la suprafaţa plămînilor se regenerează o dată la 2 sau 3 săptămîni. Emfizemul pulmonar, însă, poate împiedica regenerarea celulelor, distrugînd definitiv celulele ţesutului alveolar. Pentru regenerarea mai rapidă şi mai eficientă a plămînilor se recomandă vitamina A (acidul retinoic). O singură porţie de morcovi, cartofi dulci sau mango oferă doza recomandată zilnic din această vitamină. Importante sînt şi renunţarea la fumat şi mişcarea în aer liber. Antioxidanţii ajută la refacerea plămînilor. Vitamina C şi flavonoide se găsesc în fructele şi legumele proaspete, în special fructele de pădure, verdeţurile (broccoli), roşii, ardei şi cireşe. Lactatele, peştele, apa şi cafeaua îmbunătăţesc activitatea pulmonară………………………………………………………………………………………..

Alimente care întineresc pielea

Pielea se reînnoieşte o dată la două săptămîni, pentru a putea proteja organismul mai bine contra diverselor substanţe cu care vine în contact, dar şi pentru a se putea reface în urma rănirilor. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vîrstă, epiderma îşi pierde elasticitatea, din cauza lipsei colagenului şi a deshidratării, ceea ce reduce din capacitatea ei de a se autoregenera. Cel mai mare organ al omului, pielea, îşi reduce masa cu aproximativ 4 kilograme. Pentru o piele sănătoasă, trebuie să consumăm: fibre, cereale integrale, alimente bogate în acizi graşi Omega-3 (peşte gras, avocado, nuci, seminţe de in, seminţe de dovleac, migdale), carne, peşte, ouă, ulei vegetal nerafinat şi fructe oleaginoase, fructe de pădure…………………………………………………………….

Doar o parte a creierului se regenerează

Neuronii sînt singurele celule care nu se regenerează. Mai exact, creierul nostru porneşte cu celulele pe care le avem la naştere, în jur de 100 de miliarde. Pe măsură ce îmbătrînim, o parte din celule se degradează, ceea ce explică accesele de demenţă la unele persoane. Cu toate acestea, există două zone ale cereierului care se regenerează: bulbul olfactiv, responsabil de simţul mirosului, şi hipotalamusul, care răspunde de capacitatea de învăţare. Cerebelul este cu 3 ani mai tînăr decît organismul. Această parte din creier este localizată în partea dinspre ceafă a creierului şi controlează funcţiile motorii şi ale echilibrului. Deşi reprezintă doar 10% din totalul creierului, aici e sediul a mai mult de jumătate din neuroni………………………………………………………

Osul se reînnoieşte o dată la 10 ani

Oasele se refac constant, însă procesul de regenerare complet se încheie o dată la 10 ani. Osteocitele ajută la refacerea oasele, iar osteoblastele construiesc matricea osoasă şi mineralizează osul. Procesul de regenerare încetineşte în jurul vîrstei de 45 de ani, cînd poate începe procesul de instalare a osteoporozei, în special la femei. Densitatea osoasă este cea mai puternică la 20 de ani. Coloana vertebrală se reface şi ea, însă majoritatea persoanelor pierd un centimetru la fiecare decadă, începînd cu vîrsta 40 de ani, din cauza curbării coloanei. Cele 23 de discuri intervertebrale, care absorb şocurile asupra coloanei, se comprimă treptat. În special în timpul zilei acestea se tasează, dar se reaşează în timpul somnului. Dimineaţa, înălţimea unui om e cu 1-1,5 centimetri mai mare decît seara………………………………………………………………………………………..

Unele organe se micşorează, altele cresc

Vezica urinară se micşorează şi ea. La 25 de ani, vezica unei persoane normale poate reţine în jur de două căni de lichid, dar pînă la 65 de ani volumul se înjumătăţeşte. Evitaţi alcoolul şi cafeaua în exces, acestea irită vezica. Unele organe cresc, însă, pe măsura înaintării în vîrstă. Partea internă a lobului urechii rămîne la aceeaşi mărime, dar la exterior majoritatea urechilor se alungesc, deoarece cartilajele continuă să se dezvolte şi după ce oasele s-au oprit din creştere. Astfel, la bătrîneţe încep să atîrne. Labele picioarelor se lungesc şi se lăţesc în timp, deoarece tendoanele şi ligamentele îşi pierd elasticitatea. La fiecare 10 ani, o persoană mai poate creşte cu o jumătate sau chiar un număr la pantofi. Organele sexuale ale femeilor şi bărbaţilor se micşorează odată cu vîrsta…………………………………………………..

Organismul uman ar putea să regenereze un membru pierdut?

• Ideea regenerării membrelor la oameni poate părea de domeniul SF-ului, însă studiile pe animale oferă oamenilor posibilitatea de a învăţa cum să-şi folosească propria moştenire genetică pentru a obţine aceleaşi performanţe. Un membru uman amputat presupune afectarea mai multor ţesuturi: epidermă, dermă, straturi interstiţiale, strat adipos, muşchi, os, nerv şi sistem vascular. Fiecare dintre aceste componente, luate în particular, au capacitatea de a se regenera la scară mică. Cercetătorii caută o modalitate prin care aceste regenerări să fie simultane, pentru a crea un membru complet. Însă această metodă nu trebuie să fie artificială, deci să nu implice intervenţia chirurgicală. În cazul amputării unui deget, vîrful degetului îşi reface conturul, amprenta, sensibilitatea şi, într-o oarecare măsură, mobilitatea. Dacă rana ar fi suturată, ea nu s-ar mai regenera………………………….” .

Sursa :
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=143055&Ca-in-povesti-Regenerarea-miracolul-care-ne-intinereste-natural
Alioșa ! 🙂
PS !
Pentru a mă CONFORMA cerințelor IMPUSE de AUTOR ( maxim 500 de CARACTERE ),
NU am REPUBLICAT integral materialul ! 😦
Ca urmare, doritorii pot ACCESA susa de mai sus ! 🙂
Alioșa ! 🙂

21 comentarii »

 1. […] via ” REGENERAREA, miracolul care ne ÎNTINEREȘTE natural ” !!! 🙂 🙂 🙂 — Alioşa […]

  Pingback de Regenerarea, miracolul care ne întinerește natural – Fii pe fază ! — 07/08/2018 @ 9:11 am | Răspunde

 2. Felicitari ! Foarte interesant !

  Comentariu de Stiri media online — 07/08/2018 @ 9:12 am | Răspunde

  • Cele TREI CUVINTE finalizate cu semnul EXCLAMĂRII 🙂 mă ONOREAZĂ și-n același timp mă MOTIVEAZĂ !!! 🙂 🙂 🙂
   Mulțumesc !!! 🙂 🙂 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 08/08/2018 @ 7:45 am | Răspunde

 3. Salutări luminoase prin raze de soare numeroase, Alioșa! 🙂
  Toate vitaminele, proteinele și anticorpii de care are nevoie organismul nostru se găsește în alimentele și băuturile pe care le consumăm zi de zi. La farmacie e bine să apelăm doar când e ceva urgent și imposibil de tratat pe cale naturală. De aceea e bine să fim foarte atenți la cum ne hrănim, să nu exagerăm cu nimic și să alternăm ingredientele, chiar dacă unele nu ne sunt pe plac. Cu timpul, vom învăța modul în care să le pregătim și, astfel, să ne bucurăm de beneficiile lor. 🙂
  Sănătate multă și poftă bună la tot ce-i benefic pentru tine, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 07/08/2018 @ 10:12 am | Răspunde

  • La mine este ora 07. 50minute dar SOARELE deja a început să-și demonstreze PUTEREA și MĂREȚIA ! 🙂
   Salutări luminoase și de pe malul DUNĂRII bătrâne încărcată cu o bogată ISTORIE ROMÂNEASCĂ ! 🙂
   Ai mare dreptate, Petru ! 🙂
   ….” BINE să fim foarte atenți la cum ne HRĂNIM …” 🙂 🙂 🙂
   și tocmai acesta a fost MOTIVUL REPUBLICĂRII acestui interesant și folositor material ! 🙂
   Sănătate multă și ție prietene nordist ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 08/08/2018 @ 7:50 am | Răspunde

 4. serena serata, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 07/08/2018 @ 6:52 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  PROPAGANDA antiROMÂNEASCĂ ” lucrează la turația maximă ” 😦 😦 😦
  ” cozile de topor ” AUTOHTONE, aplaudă la greu 😦 😦 😦
  partidele politice ( PNL&PDL&USR) de OFTICĂ că au PIERDUT în 2016 ALEGERILE PARLAMENTARE și nu sunt la GUVERNARE,
  INSTIGĂ mulțimea pentru a DĂRÂMA GUVERNUL PSD&ALDE ,
  tot felul de FRUSTRAȚI cheamă românii din DIASPORA să vină pe 10 august pentru a PROTESTA……………………,
  un DEMENT vrea ca la acel PROTEST să fie ” FLĂCĂRI șiSÂNGE ” 😦 😦 😦
  PATRIOȚII care au încercat să ATRAGĂ ATENȚIA românilor asupra DOSARELOR PENALE făcute la COMANDĂ POLITICĂ în BAZA PROTOCOALELOR SECRETIZATE în mandatul lui Traian Băsescu 😦 😦 😦
  dintre SRI&DNA&PG&amp&ICCJ șamd……….
  au sfârșit prin a fi CONDAMNAȚI 😦 😦 😦 și-apoi……………………,, au TRECUT în LUMEA celor SFINȚI :
  https://www.cotidianul.ro/ion-stan-un-caz-de-executie-politica/
  TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ ajunși în funcții de conducere cu sprijinul OCULTEI interne și externe,
  ies în FAȚĂ precum PĂDUCHII pe fruntea NESPĂLAȚILOR și PORCII MISTREȚI leșinati de foame ……………………….
  sau se DISTREAZĂ în locuri exotice pe BANII românilor …………………..

  Cu toate aceste NENOROCIRI abătute asupra ROMÂNIEI din momentul când la conducerea ei a ajuns prin
  FRAUDAREA ALEGERILOR prezidențiale
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/11/22/
  ” JAVRA ORDINARĂ ” ce i-a PREDAT unui PENAL locația de la Cotroceni 😦 😦 😦 ,
  se pare că pe cerul ȚĂRII lucește și o BUNĂ VESTE !!! 🙂 🙂 🙂

  https://www.cotidianul.ro/fifor-anunt-despre-reintroducerea-stagiului-militar/

  Să dea bunul DUMNEZEU ca IDEEA Ministrului Apărării Naționale a României să se și REALIZEZE !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 08/08/2018 @ 8:00 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!!

  1) Deși văzuseră cu ” ochii lor ” 😦 efectele LANSĂRII primei BOMBE ATOMICE asupra JAPONIEI
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2018/08/06/
  armata SUA a LANSAT în 9 august 1945 a DOUA BOMBĂ ATOMICĂ 😦 😦 😦

  asupra JAPONIEI, mai exact asupra orașului NAGASAKI , ca să VADĂ și SOVIETICII lui STALIN că ei, AMERICANII,
  au ceea ce ei, SOVIETICII, nu au………………………………

  2) În legătură cu MITINGUL românilor din diaspora , NIMENI dintre așa zișii ORGANIZATORI , nu și-au ASUMAT organizarea protestului diasporei ce era planificat a se desfășura pe 10 august 2018 în București cu participarea după promisiunilor unor indivizi a UNUI MILION de persoane ………………….
  Mai mulți reprezentanți ai românilor care trăiesc în străinătate au discutat ieri cu angajații Primăriei Capitalei,
  dar NICI UNUL din ei NU și-a ASUMAT rolul de ORGANIZATOR și ca atare, NIMENI nu a SEMNAT protocolul cu Primăria Generală a Capitalei …………….
  Asta înseamnă că fiecare participant la MITINGUL ILEGAL de mîâine 10 august 2018 va fi responsabil pentru acțiunile sale 🙂 🙂 🙂
  iar LEGEA ăși va spune CUVÂNTUL !!! 🙂 🙂 🙂
  https://huff.ro/news/mitingul-din-10-august-nu-va-mai-avea-loc-cine-spune-asta-167876/
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 09/08/2018 @ 7:56 am | Răspunde

  • @ ALLL !!! 😦 😦 😦

   NEAVÂND OFICIAL nici un ORGANIZATOR ,
   protestul de aseară din Piața Victoriei , din fața SEDIULUI Guvernului României ,
   ce s-a vrut a fi al ROMÂNILOR din DIASPORA ,
   a fost SECHESTRAT de OCULTA INTERNĂ și mult mai GRAV 😦 😦 😦
   a DEGENERAT și s-a transformat într-o ACȚIUNE foarte bine organizată și orchestrată
   de partidele de OPOZIȚIE ( PNL&PDL&USR&PMP&Cioloș )
   care și-au TRIMIS la ÎNAINTARE BĂTĂUȘII de PROFESIE ca să PROVOACE jandarmii și mult mai grav,
   să se NĂPUSTEASCĂ cu ZECILE ca BRUTELE, BARBARII, ȘACALII, HIENELE, DESCREIERAȚII și PSIHOPAȚII

   asupra UNEI FEMEI JANDARM
   și asupra unui BĂRBAT JANDARM

   pe care i-au BĂTUT cu PUMNII și PICIOARELE și le-au FURAT și PISTOALELE din dotare :

   Cu toate acestea, președintele României, Klaus Werner Iohannis,
   care vrea „ guvernul meu ” încă din campania electorală prezidențială din 2014
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/10/03/
   INSTIGÂND periodic lumea care l-a ales președinte
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
   să RĂSTOARNE Guvernul PSD&ALDE
   instalat LEGAL și CONSTITUȚIONAL la Palatul Victoria ca urmare a câștigării
   ALEGERILOR PARLAMENTARE din 11 decembrie 2016
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2016/12/12/
   a postat aproape de MIEZUL NOPȚII de vineri/sâmbătă pe sitte-ul unde a PIERDUT într-o singură zi ZECI de MII de LIKE-uri ,

   ” ………………….. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei,
   puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei” !!! 🙂 😦 😦

   De RÂSU-PLÂNSU, nu-i așa ??? 🙂 😦 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 11/08/2018 @ 7:21 am | Răspunde

 7. Bună dimineața! Cu adevărat sănătatea este cea mai mare bogăție a omului. Dar ajungem la acest adevăr numai atunci când sănătatea începe să „scârțâie” și ne dăm seama ce greu e să fii suferind. Un stil de viață sănătos, o alimentație corectă și cât mai naturală și mai ales un suflet sănătos, fără stres și supărări care tulbură echilibrul, ar fi cea mai bună soluție pentru o viață lungă și frumoasă. Recunoaștem că nu pre ne iese mereu. Mai ales partea cu liniștea sufletească, pe care o tulburăm cu ceea ce vedem în jurul nostru și ne revoltă. O lume în care totul este cu susul în jos, în care valorile nu se mai regăsesc la locul lor, iar oamenii doresc cu putere acea normalitate la care visăm cu toți.
  Multă sănătate și zile frumoase! 🙂

  Comentariu de Alex — 10/08/2018 @ 9:33 am | Răspunde

  • De ACORD 100% cu toate cele spuse mai sus ! 🙂
   SĂNĂTATE întregii tale FAMILII, dragă ALEX !!! 🙂 🙂 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 12/08/2018 @ 10:35 am | Răspunde

 8. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Comentariu de octavpelin — 11/08/2018 @ 9:42 am | Răspunde

  • Mulțumesc frumos pentru REPUBLICARE, domnule OctavPelin ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 12/08/2018 @ 10:35 am | Răspunde

 9. Comentariu de magda — 11/08/2018 @ 10:24 pm | Răspunde

  • Bine ai revenit în căsuța-mi virtuală ,Magda ! 🙂
   Mulțumesc pentru postarea videoclipului făcut de PROPAGANDA antiPSD ! 🙂
   Ei au vrut să ARATE LUMII ÎNTREGI cât de brutali au fost JANDARMII ROMÂNI provocați de BANDELE de HULIGANI cu fețele ACOPERITE ,
   jandarmii SCUIPAȚI, LOVIȚI cu PIETRE extrase din BORDURI, cu BÂTE și RĂNGI de fier șamd…………
   dar dacă vei INTRA pe
   http://amintiriamintiri.wordpress.com/
   vei GĂSI acolo IMAGINI cu scene cu acțiuni ale forțelor de ordine din alte țări de pe mapamond…
   mult mai ENERGICE și HOTĂRÂTE ………………
   O DUMINICĂ binecuvântată ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 12/08/2018 @ 10:48 am | Răspunde

   • Ceea ce m-a surprins au fost uniformele jandarmeriei …vineri ,că sîmbătă le-au schimbat(sincer,mă doare sufletul aici departe)
    Duminică liniștită!

    Comentariu de magda — 12/08/2018 @ 12:53 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: