Alioşa ” File de Jurnal ”

29/08/2018

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani către președintele României, ADEVĂR sau MANIPULARE ???

Filed under: generale — Aliosa @ 7:55 am

În loc de motto:

Cum mâine, 30 august , creștinii ortodocși din ȚARĂ și de peste HOTARE îi serbează pe Sfinții Ierarhi  ALEXANDRU sfantul-alexandruIoan și Pavel cel Nou, din partea mea, ce ÎNTÂMPLĂTOR port  numele Sfântului ALEXANDRU 🙂 🙂 🙂 un sincer și călduros La Mulți Ani 🙂 🙂 🙂

bărbaților ce poartă numele Sfinților sus pomeniți !!! 🙂 🙂 🙂

 •  Când în mass media scrisă și vorbită din ” România lucrului bine făcut ” 🙂 😦 🙂  a APĂRUT o TEMĂ foare importantă de DEZBĂTUT cum au fost REVOCAREA din funcție a șefei DNA , Laura Codruța Kovesi, Q-MAGAZINE_KOVESI_DNA_DECLARATII_REVOCAREcea mult susținută PROCURORII ei și de președintele țării,Klaus Werner Iohannis 😦 🙂 😦   ” Eu am ÎNCREDERE în DNA ”  ,DESECRETIZAREA protocoalelor dintre SRI și PÎCCJ, ICCJ, DIICOT sau cea recentă versus EVALUAREA managerială a activității procurorului general de la PÎCCJ, Augustin Lazăr, de către Ministrul Justiției, prof.univ.dr.TUDOREL TOADER

http://stiri.tvr.ro/duel-pe-tema-protocoalelor–toader–intarzierea-desecretizarii-e-sfidare-la-adresa-statului-de-drept–procurorul-general-lazar-considera-ca-tema-documentelor-e-falsa_835168.html#view

dintr-o dată,în aceeași mass media scrisă și vorbită apare o TEMĂ care le ECLIPSEAZĂ pe toate celelalte ……………….

 • De ce oare ???  🙂  😦  🙂

 

Postez mai jos cu GHILIMELELE de rigoare SCRISOAREA adresată de  AMERICANUL Rudolph Giuliani  către președintele României, Klaus Werner Iohannis, FĂRĂ nici o ADĂUGIRE sau ȘTERGERE de CUVINTE ! 🙂

” Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare către Iohannis:
Protocoalele dintre servicii și parchete subminează statul de drept
Autor: Denisa Miron,
Rudolph Giuliani avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere
verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor !!! 🙂 🙂 🙂

Va prezentăm integral scrisoarea obținută de MEDIAFAX și care a fost transmisă președintelui Klaus Iohannis de către avocatul lui Donald Trump:

“Prejudiciul adus statului de drept, sub pretextul aplicării legii”

Dragă domnule preşedinte Iohannis

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere.

Înainte de alegerea mea în funcţia de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang înalt în Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, deținând şefia reputatului birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat şi urmărit personal, sau am condus acuzarea unui număr mare de cazuri de corupţie publică, ceea ce a dus la condamnarea a numeroşi demnitari.

“Protocoalele secrete și excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor”

După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâți spre aplicarea legilor, în concordanță cu repectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte.

În plus, față de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoștință cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI”). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI.

„O amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor”

Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. În acest sens, încurajez România să îşi reafirme angajamentul de a investiga şi a judeca corupţia în mod cinstit, transparent, şi în concordanţă cu legea. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.

“Protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaționali”

De asemenea, îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară.

Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese.

“Guvernul trebuie să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI”

Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI. În consecinţă, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, aşa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzaţiile şi originea acestor acuzaţii împotriva judecătorilor, precum şi cronologia şi durata acestor dosare.
În sfârșit, secții de responsabilitate profesională ar trebui stabililte pentru Parchetul General, DNA, SRI şi orice alte instituţii recomandate de comisia independentă, pentru a stabili standarde potrivite de comportament şi răspundere, ca şi investigarea plângerilor împotriva acestor instituţii.

“Un angajament în respectarea legii va îmbunătăți perspectivele investitorilor în România”

România trebuie să clarifice faptul că rămâne angajată în asigurarea proceselor corecte, transparente, şi a respectării legii. Acest lucru va impune corectarea multelor abuzuri ale DNA şi SRI şi ar trebui să includă amnistie pentru acuzaţiile şi condamnările suspecte. Un astfel de angajament în respectarea legii va îmbunătăţi, de asemenea, apetitul investitorilor pentru a contribui la viitorul României.
Cu respect,
Rudolph W. Giuliani, Esq.”

O scrisoare similară a fost transmisă președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și premierului Viorica Dăncilă.

Rudolf Giuliani a fost primar al orașului New York în perioada 1994-2001, în mandatul său având loc atentatele din America. Înainte de a fi primar în New York, Giuliani, a fost un strălucit procuror federal și avocat anti-mafia, la mijlocul anilor ’80.

Giuliani s-a aflat printre cei care au contribuit la condamnarea a opt dintre cei mai importanţi mafioţi ai vremii, printre care Anthony „Fat Tony” Salerno, Anthony „Tony Ducks” Corallo sau Carmine „The Snake” Persico, capii puternicelor familii Genovese, Lucchese și Colombo.

El a dezvăluit, la un moment dat, că mafia a pus o recompensă de 800.000 de dolari pe capul său. În al doilea mandat de primar, mafia a oferit o nouă recompensă pentru asasinarea lui Giuliani, în valoare de 400.000 de dolari.

În ziua atentatelor din 2001, cel supranumit „Rudy”, a devenit un idol graţie capacităţii sale de reacţie. Acţiunile sale i-au adus titlul de personalitatea anului, decernat de revista Time.

Giuliani a candidat fără succes la nominalizarea republicană pentru Casa Albă, în 2008.
Actualmente, Giuliani este șef al echipei de avocați ai lui Donald Trump.”
Sursa : internetul.

Pentru a afla REACȚIILE  unor politicieni ,oficiali și jurnaliști români  versus SCRISOAREA sus postată, vă RECOMAND :

https://adevarul.ro/news/politica/maior-scrisoarea-giuliani-expresia-unui-lobby-initiat-personaje-avut-probleme-justitia-1_5b83bd0bdf52022f75da1a71/index.html

https://www.stiripesurse.ro/ingrid-mocanu-explodeaza-dupa-scrisoarea-lui-giuliani-este-incredibila-dictatura-crunta-in-care-ne-au-aruncat-ni-te-scelera-i_1285555.html

https://www.mediafax.ro/politic/scrisoarea-lui-giuliani-raluca-turcan-pare-scrisa-de-consultantii-unor-persoane-anchetate-17483752

https://www.mediafax.ro/politic/scrisoarea-lui-giuliani-titus-corlatean-senator-psd-cine-stie-sa-citeasca-citeste-pana-la-capat-17484169
Alioșa .

9 comentarii »

 1. Salutare în zi de sărbătoare, Alioșa! 🙂
  După cum s-a văzut ulterior, oficialii SUA s-au delimitat de scrisoarea fostului primar al New York-ului, în totală contradicție cu ceea ce au declarat ei. Oricum, eu cred că acest Rudolph Giuliani nu a moștenit numai numele italian, ci și ceva sânge de mafiot, mai ales că a fost avocatul multor personalități controversate.
  Am plăcerea să-ți doresc tot ce-i mai bun și mai frumos, Sandule! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 29/08/2018 @ 9:04 am | Răspunde

  • Salutare la ceas de seară, Petru ! 🙂
   Nu întâmplător George Orwell a spus :
   – ” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale , a spune ADEVĂRUL , e un act revoluționar ” ! 🙂
   Ca urmare, e posibil orice versus SCRISOAREA sus postată ! 🙂
   Nu ÎNTÂMPLĂTOR am pus TITLUL pe care l-am PUS !!! 🙂 🙂 🙂
   Cât privește opinia ta versus Ministrul Justiției, prof.univ.dr.TUDOREL TOADER care NU aparține NICIUNUI PARTID politic aflat la GUVERNAREA ROMÂNIEI 🙂 🙂 🙂 , ” cu toată DRAGOSTEA ” prietene nordist, NU sunt de ACORD cu EA !!! 😦 😦 😦

   REPLICA de mult BUN SIMȚ și adevărat PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR în DREPT penal și constituțional a ministrului JUSTIȚIEI,
   TUDOREL TOADER
   versus cele spuse în spațiul public de către Augustin Lazăr,procurorul numit de Klaus Werner Iohannis procuror general la PÎCCJ ” cu referire la ISTORICUL protocoaleler SECRETE între PÎCCJ și DNA a fost atât de FINĂ încât, orice COMENTARIU este de prisos ! 🙂
   IAT-O :
   ” Se numeşte libertate de exprimare şi fiecare se exprimă după cum îi dictează limitele de înţelegere, ca să nu vorbesc de altele” !!! 🙂 🙂 🙂

   ” Punkt și de la capăt ” !!! 🙂 🙂 🙂

   Ca să NU mă ACUZI de una sau de alta, îți RECOMAND cu sinceră prietenie să intri pe
   https://www.dcnews.ro/tudorel-toader-replica-pentru-augustin-lazar-sa-nu-vorbesc-de-altele_610108.html
   SITTE care ,NU-I a PSD-ului precum altele care-s ale SRI , DNA, PÎCCJ,PDL&PNL , Iohannis, Cioloș șamd .
   Și eu am plăcerea să-ți doresc tot ce-i mai bun și mai frumos , Petru ! 🙂
   La mine stă să PLOUĂ ,
   VÂNTUL dintr-o dată s-a pornit,
   Semn că Sfântul Proroc IOAN BOTEZĂTORUL,
   Pe noi s-a supărat ! 😦

   Seară superbă pe ritmuri PORTUGHEZE ! 🙂
   Sandu ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 29/08/2018 @ 9:54 pm | Răspunde

 2. felice mercoledì, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 29/08/2018 @ 6:15 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  De Sfinții Ierarhi ALEXANDRU, Ioan și Pavel cel Nou,Patriarhii Constantinopolului ) 🙂 🙂 🙂
  urez din toată inima BĂRBAȚILOR ce poartă NUMELE celor TREI SFINȚI 🙂
  multă SĂNĂTATE, FERICIRE, BUCURII , REALIZĂRI deosebite
  și un sincer și călduros La Mulți Ani !!! 🙂 🙂 🙂

  ALEXANDRU ( Alioșa ) !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 30/08/2018 @ 8:53 am | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 30/08/2018 @ 9:29 am | Răspunde

 5. LA MULTI ANI ! numai bine sa fie si binecuvantare alaturi de cei dragi, familia ta frumoasa ❗
  Sper ca dupa 1 septembrie sa reusesc sa ajung si eu in casuta-mi virtuala de care-mi este tare dor si care imi da odihna ca nimic altceva. ❤

  Comentariu de Beta — 30/08/2018 @ 12:52 pm | Răspunde

  • Bună dimineața ființă generoasă ! 🙂
   Dumnezeu să mă PEDEPSEASCĂ dacă NU SPUN ADEVĂRUL ! 🙂
   Ochii mi s-au umezit,
   inima îmi bate mai tare,
   gândurile mi s-au limpezit,
   iar BUCURIA revenirii tale este MARE ! 🙂
   Dacă am văzut că pe BLOGUL tău NU mai dădeai nici un semn de viață 😦
   dacă am constatat că blogul nu mi-l mai vizitai 😦
   drumul meu zilnic până la piață ,
   era tot mai greu iar tu , nu știai ………………
   Mă bucur din toată INIMA ca ai REVENIT în căsuța-mi virtuală 🙂
   și mă rog la bunul DUMNEZEU ca să-ți rezolvi toate problemele ce te frământă 🙂
   ca să REDEVII ceea ce ai fost, o BLOGERIȚĂ de SUCCES !!! 🙂 🙂 🙂
   Mulțumesc din toată inima pentru FELICITĂRILE și URĂRILE postate ! 🙂

   Weekend BINECUVÂNTAT , Anda !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu stimă și bucurie,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 31/08/2018 @ 8:39 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: