Alioşa ” File de Jurnal ”

01/01/2019

La Mulți Ani, 2019 ! Dacă vrei să trăiești SĂNĂTOS ,citește și-apoi, comentează ce-i postat mai JOS !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 6:06 pm

La Mulți Ani,2019 ! 🙂
11241572

Ca să TRĂIEȘTI sănătos și bine,
VINO mai des pe la MINE,
în ” căsuța-mi virtuală ” 🙂
unde nu-i FRIG ca AFARĂ ! 🙂

La MINE vei găsi de TOATE 🙂
de la POLITICĂ la SĂNĂTATE ,
INFORMAȚII de pe-al LUMII pământ,
SELECTATE cu mult discernământ ! 🙂

Pentru ASTĂZI am hotărât să vorbesc ,
îm graiul nostru dulce românesc ,
despre DIETA ALCALINĂ
la un lichior de CĂTINĂ !!!

 ” DIETA ALCALINĂ este o notiune relativ
recenta……………………
Este vital sa cunoastem aceste informatii despre alimentatia alcalina si opusul ei, alimentatia acida pentru ca, in general,
starea de boala este asociata cu acizii,
iar starea de sanatate cu bazele si mineralele alcaline………………………………….

In 1909, chimistul danez Soren Peder Lauritz Sorensen a creat scala pH (potentialul de hidrogen), pentru a masura numarul de ioni de hidrogen aflati intr-un volum standard de lichid.
Scala pH pleaca de la 0 (extrem de acid) si ajunge la 14 (extrem de alcalin).
Daca un aliment sau orice alta substanta se opreste fix la 7, inseamna ca sunt neutre.
Daca se depaseste, chiar si cu putin nivelul 7, atunci substantele sunt alcaline iar daca scade sub pH 7, alimentul e in categoria acida………………………………………..

Sângele nostru are valori pH de 7,35 pâna la 7,45, este asadar usor bazic.

Valorile din urina pot oscila intre 4 la oamenii foarte bolnavi si 8 la sugari….

Echilibrul intre rezervele de acizi si de baze din corp depinde de modul nostru de viata.
Stresul, lipsa de miscare, o alimentatie gresita, fumatul, consumul de alcool si de cafea, cresc aciditatea din organism.
Consecintele caracteristice ale unei hiperaciditati de durata sunt tulburari digestive, slabirea sistemului imunitar, afectari ale coloanei vertebrale, guta, reumatism sau sclerozari ale arterelor.
Cu hiperaciditatea sunt puse in legatura si perturbarile vegetative, cum ar fi migrenele sau aritmiile functionale.
Pentru a nu se ajunge la pragul de la care hiperaciditatea devine un factor extrem de nociv pentru organism, pot fi luate o serie de masuri preventive.
Se intelege ca rolul esential in asigurarea echilibrului revine unei alimentatii sanatoase.
Pentru fiecare aliment luat in parte exista o proportie diferita de componente cu efect acid si cu efect bazic. Sunt cunoscute insa grupele de alimente care actioneaza intr-un sens sau altul.

Sa tii o DIETĂ ALCALINĂ inseamna sa consumi cu prioritate peste zi (peste 75%) acele alimente care iti fac organismul mai alcalin.
Daca consumi din alimentele acide, cantitatea nu trebuie sa depaseasca 25% din tot ce mananci peste zi si sa te asiguri ca la aceeasi masa mananci mai mult alcalin decat acid.
Sigur, in cazul persoanelor foarte bolnave, alimentatia si obiceiurile de viata vor fi alcaline 100% pana la recapatarea starii de sanatate.

Alimentele ALCALINE  versus  alimentele  ACIDE :

Fructe alcaline:
stafide, curmale, smochine, ananas, mere si cidru caise, piersici, cirese, avocado, struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu, nectarine, masline negre, papaya, pere

Fructe acide:
toate conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfura

Legume alcaline:
ciuperci, mazare verde, broccoli, conopida, rosii varza rosie si alba, ceapa, usturoi, praz, salata verde, sfecla, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveti, andive, patrunjel, pastârnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe, in, bostan, nap, vinete, leguminoase incoltite

Legume acide:
ardei iute, asparagus, rubarba, toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor germinate

Cereale alcaline:
cereale proaspete, orz verde, alimente neutre dar care absorb aciditatea digestiva: pâine prajita, pâine mai veche de 2 zile (contin mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp).

Cereale acide:
produse de patiserie, pâine alba, pâine int 19219c25t egrala sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati), faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale

Lactate alcaline:
lapte smântânit, kefir, zer, unt, frisca, lapte proaspat deci nepasteurizat (vaca, capra), iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins

Lactate acide:
parmezan, brânzeturi fermentate, cascaval, telemea, inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smântâna fermentata

Alimente gatite alcaline:
legume fierte, coapte, mâncaruri sau ghiveci de legume, dar fara rosii sau bulion, supe de zarzavat si de radacinoase fara carne

Alimente gatite acide:
mâncaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve

Dulciuri alcaline:
suc de trestie de zahar, zahar din trestie uscat, sirop de orez brun, miere naturala in cantitate foarte mica

Dulciuri acide:
dulciuri, prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici (zaharina,aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar, fructoza, lactoza

Produse animale alcaline:
oua de prepelita, oua de rata

Produse animale acide:
mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasare, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina

Bauturi alcaline:
sucuri de legume radacinoase, ceaiuri de plante neindulcite, apa plata si apa de izvor sunt considerate neutre daca au un pH usor trecut de 7 (scrie pe sticla)

Bauturi acide:
toate bauturile alcoolice, racoritoare sintetice, cola, cafea, cacao, sifon

Diverse alcaline:
aproape toate condimentele, produse din lucerna, alge, ghimbir, amalaki, sare de mare, drojdie de bere (calup)

Diverse acide:
muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta de rosii, mustar (pasta), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti, glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum

Alimente uleioase alcaline:
ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, ulei de primula, migdale, sâmburi de dovleac, alune,susan, castane,nuca de cocos proaspata

Alimente uleioase acide:
ulei rafinat de floarea soarelui sau de masline, fructe oleaginoase si seminte coapte sau prajite, nuci, fistic

OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZA CORPUL:
somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, meditatia, exercitiile de respiratie, buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul

OBICEIURIcare produc ACIDOZA:
fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamentele de sinteza, suprasolicitarea, supararea, mania, stresul, ura, revolta

Alimentele alcaline sau neutre care genereaza aciditate:
zahar, dulciuri, majoritatea produselor de cofetarie si patiserie preparate cu faina alba si zahar, alimente bogate in glucide cum ar fi orezul

Alimentele acide care genereaza alcalinitate:
lamaie, grape-fruit, otet de mere diluat in apa, muraturi usor fermentate cum sunt castravetii de vara in saramura sau varza murata in primele 3 luni.
Aceste alimente, prin acizii slabi pe care ii contin, favorizeaza digestia si scad hipersecretia de acid din stomac.

Majoritatea fructelor au o reactie chimica acida in laborator, dar nu acelasi lucru se petrece in corpul uman, pentru ca in realitate ele devin alcaline prin metabolizare.

In schimb mierea si zaharul sunt alcaline, dar din cauza continutului mare de glucide formeaza acizi………….

Benefica pentru eliminarea surplusului de aciditate este transpiratia, de exemplu in sauna.
Sunt de asemeni recomandate inotul si mersul pe bicicleta.
Mineralele naturale extrase din cochilii, coaja de ou, alge si saruri marine, in special calciu, vitamina D, zinc, cupru si magneziu sunt recomandate in curele pentru alcalinizarea corpului” !!! 🙂 🙂 🙂
Selecție de pe :

https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/diete-sanatoase-familie-parinti/diete-sanatoase-dieta-alcalina-calea-catre-longevitate-vitalitate-sanatate/

SANATATE maximă și o VIAȚĂ cât mai lungă și frumoasă, din toată INIMA vă doresc!!! 🙂 🙂 🙂


Pentru ITALIENII din FAMILIA MEA

și Domniile Lor care-mi vizitează permanent BLOGURILE , un sincer și călduros La Mulți Ani !!! 🙂 🙂 🙂

Pentru cei aproape 600.000 de ROMÂNI ce poartă NUMELE Sfântului Ierarh VASILE cel Mare printre care se regăsește și fostul meu COLEG de ȘCOALĂ GENERALĂ ,
la ora actuală PENSIONAR și AVOCAT de succes ,
VASILE Bălan

cu care m-am REÎNTÂLNIT după foarte mulți ani la BÂRLAD cu ocazia LANSĂRII volumului de poezii intitulat ” ALTOR FILE” 🙂 și semnat de poeta Georgeta POPOVICI Strat


https://aliosapopovici.wordpress.com/2018/10/21/
le urez un sincer și călduros La Mulți Ani cu ocazia Zilei ONOMASTICE !!! 🙂 🙂 🙂

Cu stimă, respect și prețuire pentru toate persoanele virtuale cu care am dialogat virtual ANUL TRECUT 🙂 și cu care sper să DIALOGHEZ VIRTUAL și-n ANUL care abia a ÎNCEPUT ,
Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 comentarii »

  1. La mulți ani, cu sănătate!

    Comentariu de ecaleopi — 01/01/2019 @ 6:41 pm | Răspunde

    • Mulțumesc frumos ” ecaleopi” pentru vizită și urare ! 🙂
      La mulți ani, cu sănătate,
      și domnia ta să ai parte ! 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 01/01/2019 @ 8:58 pm

  2. Comentariu de Beta — 01/01/2019 @ 7:17 pm | Răspunde

    • La Mulți Ani, Anda ! 🙂
      Un An 2019 mai bun ca cel trecut , cu bucurii și împliniri ,
      SĂNĂTATE că-i mai bună decât toate atât domniei tale cât și celor dragi ! 🙂


      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 01/01/2019 @ 9:04 pm

  3. Felice anno nuovo Auguri ii da Pinuccia

    Comentariu de Pinuccia Dattoli — 01/01/2019 @ 11:42 pm | Răspunde


    • La multi ani,Aliosa cu sanatate,noroc si numai bine !
      Un NOU AN cat mai reusit alaturi de cei dragi !

      Comentariu de anitanna — 03/01/2019 @ 9:15 am

    • Buona serata.😘

      Comentariu de Pinuccia Dattoli — 05/01/2019 @ 9:29 pm

    • La Mulți Ani, 2019, Anitanna ! 🙂
      Sănătate, bucurii, împlinirea tuturor dorințelor din toată INIMA-ți doresc ! 🙂
      Aliosa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 6:52 am

    • Grazie mille, carissima Pinuccia ! 🙂
      Buona DOMENICA !!! 🙂 🙂 🙂
      Con simpatia,
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 4:48 pm

    • Buona serata Allora tantissimi saluti a te e famiglia

      Comentariu de Pinuccia Dattoli — 06/01/2019 @ 7:48 pm

  4. AN NOU FERICIT ȘI LA MULȚI ANI, toți fericiți, Sandule! 🙂
    Am parcurs cu interes lista de alimente și recomandările aferente, și trebuie să recunosc că-mi place să consum și câteva alimente alcaline, nu multe. Cum ar fi ardeiul iute, lintea și fasolea. Dar nu cred că depășesc procentajul de 25%, după cum se permite pentru cei sănătoși (zic eu). 😉
    Îți doresc o zi feerică, așa cum se arată la noi după o repriză de ninsoare! 🙂

    Comentariu de racoltapetru6 — 02/01/2019 @ 9:13 am | Răspunde

    • An Nou Fericit și La Mulți Ani și ție, Petru ! 🙂
      Mă bucur că ai ” parcurs cu interes LISTA de alimente și RECOMANDĂRILE aferente ” 🙂
      și mai mult, ți-ai exprimat și opinia versus cele sus SELECTATE ! 🙂
      Deja eu ți-am mărturisit că ÎMI PLACE foarte mult ARDEIUL IUTE 🙂 🙂 🙂
      https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/12/
      iar FASOLEA cu CIOLAN de PORC AFUMAT este pentru MINE o adevărată DELICATESĂ ! 🙂
      Și pe malul DUNĂRII bătrâne este SOARE , nu bate deloc VÂNTUL iar temperatura este de PRIMĂVARĂ ! 🙂
      Zi faină, Petru ! 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 02/01/2019 @ 11:19 am

  5. La multi ani, Aliosa ! 😉
    2019, cu sanatate, zile insorite si linistite alaturi de cei dragi !!! 🙂
    Cu drag Lacrimioara 😉

    Comentariu de lacrimaroua — 02/01/2019 @ 12:26 pm | Răspunde

    • La fel și Domniei Tale, Lăcrimioara ! 🙂
      Cu drag,
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 6:54 am

    • Multumesc!
      Toate cele bune ! 🙂
      Cu drag – Lacrimioara 😉

      Comentariu de lacrimaroua — 06/01/2019 @ 8:46 am

    • BOBOTEAZA și Sfântul Proroc IOAN Botezătorul ,
      să-ți aducă numai SĂNĂTATE și BUCURII , dragă Lăcrimioara ! 🙂
      Cu drag,
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 4:52 pm

    • Multumesc din ❤ , Aliosa : si tie asemenea !!! 🙂

      Comentariu de lacrimaroua — 06/01/2019 @ 5:36 pm

    • O săptămână BINECUVÂNTATĂ, dragă Lăcrimioara ! 🙂

      Cu drag,
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 07/01/2019 @ 7:16 am

  6. La mulți ani fericiți și plini de binecuvântări!!

    Comentariu de meddartis — 02/01/2019 @ 3:41 pm | Răspunde

    • La Mulți Ani FERICIȚI , cu SĂNĂTATE maximă și plini de BINECUVÂNTĂRI și EU îți doresc ! 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 7:05 am

    • Mulțumesc mult! Sper să fie un an rodnic pentru toți!

      Comentariu de meddartis — 07/01/2019 @ 11:25 pm

    • Să te audă bunul DUMNEZEU 🙂 🙂 🙂
      că de te aude președintele României,Klaus WERNER Iohannis și ” gașca lui ” ANTIROMÂNEASCĂ,
      degeaba SPERĂM !!! 😦 😦 😦
      Mersi pentru REVIZITĂ ! 🙂
      Toate cele BUNE ! 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 08/01/2019 @ 8:37 am

  7. La mulți ani! și un An Nou cu sănătate și multe bucurii!
    Mulțumesc mult pentru informatiile medicale foarte utile. Toate ne îndeamnă la…. echilibru în tot ceea ce facem, mâncăm, gândim… etc. Și un îndemn la cumpătare, mai ales în această perioadă, când bunătățile tradiționale ne cam ispitesc la unele excese.
    Numai bine și zile frumoase! 🙂

    Comentariu de Alex — 02/01/2019 @ 3:51 pm | Răspunde

    • Și eu îți mulțumesc Alex, pentru frumoasele cuvinte adresate ! 🙂
      La Mulți Ani, 2019, întregii tale FAMILII ! 🙂
      Cu stimă,
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 6:55 am

  8. sia un felice 2019

    Comentariu de newwhitebear — 02/01/2019 @ 9:55 pm | Răspunde

    • Sia un felice 2019 anche a TE, Gian Paolo ! 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 6:56 am

    • grazie, Aliosa. Oggi dovrebbe essere il vostro Natale o sbaglio?

      Comentariu de newwhitebear — 06/01/2019 @ 7:03 pm

  9. La multi ani cu sanatate si articole frumoase !

    Comentariu de Cristina Chifu — 03/01/2019 @ 9:52 pm | Răspunde

    • Mulțumesc CRISTINA ! 🙂
      La Mulți Ani cu SĂNĂTATE 🙂 🙂
      și cât mai multe articole PARFUMATE !!! 🙂 🙂 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 6:58 am

  10. Interesanta alimntatie dar cred ca majoritatea o folosim fara sa stim cat este de sanatoasa pentru ca nu stim sa facem diferenta intre ele : alcaline, mai putin alcaline si cele cu mai mult acid. M-am amuzat cand am citit ce fel de alcalinitate preferi. Mie-mi place si fasolea, lintea dar pretuiesc mult de tot fasolea facaluita (batuta) cu mult usturoi si ceapa prajita cu bulion sau suc de rosii de pus pe deasupra, ha, ha, ha, ma abtin de la paine ca ea si asa este un aliment ce se depune , se pare.
    https://i.postimg.cc/SNrNV0Yb/Design.png

    Comentariu de Beta — 04/01/2019 @ 2:14 pm | Răspunde

    • Bună dimineața, Anda, în zi de MARE SĂRBĂTOARE 🙂
      ” Botezul DOMNULUI , Dumnezeiasca ARĂTARE ” ! 🙂
      FASOLEA făcăluită,
      cu USTUROI pisat bine amestecată,
      îmi RĂSCOLEȘTE stomacul
      iar EU nu-i fac placul ! 🙂
      O zi SUPERBĂ ! 🙂
      Alioșa ! 🙂

      Comentariu de Aliosa — 06/01/2019 @ 7:03 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns la Cristina Chifu Anulează răspunsul

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: