Alioşa ” File de Jurnal ”

11/03/2019

Lucruri mai puțin cunoscute…………………..

Filed under: generale — Aliosa @ 6:50 am

Motto:
” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale, a spune ADEVĂRUL, eun act revoluționar ” ( George Orwell) 🙂
și de foarte mare CURAJ completez EU !!! 🙂 🙂 🙂

După LOVITURA de STAT din DECEMBRIE 1989,orchestrată de OCULTA EXTERNĂ și ÎNFĂPTUITĂ de OCULTA INTERNĂ 😦 😦 😦
ROMÂNIA a fost FURATĂ , DEVALIZATĂ și DEZMOȘTENITĂ ” pas cu pas ” nu numai de BOGĂȚIILE solului și ale subsolului ci și de PREȚIOASELE DOCUMENTE în care se vorbea cu subiect și predicat despre ISTORIA NAȚIUNII ROMÂNE, NEAM și ȚARĂ , TRADIȚII culturale și religioase strămoșești șamd…………….
După RENUNȚAREA în FAVOAREA Ungariei de către Mihai Răzvan Ungureanu,ATUNCI fost ministru de externe , a MOȘTENIRII de peste 1 ( un ) MILIARD de DOLARI americani la VALOAREA lor reală de atunci a românului GOJDU ,
iată că și INESTIMABILUL manuscris ” CODEX AUREUS ” , a fost ÎNSTRĂINAT ( DONAT) bisericii catolice, mai exact VATICANULUI pe care l-am VIZITAT împreună cu FAMILIA de mai multe ori

IATĂ că acum , un ADEVĂRAT ROMÂN , PATRIOT cu DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ se GÂNDEȘTE ca ODATĂ cu VENIREA în ROMÂNIA în luna mai a șefului Bisericiki Catolice și implicit a VATICANULUI ,
ar PUTEA VENI și ORIGINALUL manuscrisului ” CODEX AUREUS”

donat de TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ aflați la CONDUCEREA ROMÂNIEI în acel timp 😦 😦 😦
( îi vei AFLA numai și numai
dacă vei CITI cu ATENȚIE materialul de mai jos postat prin ” copy paste ” )! 🙂

– Ce BINE-AR fi să FIE așa !!! 🙂 🙂 🙂

download51724421-2641265842753069-3529719821681819648-n

” PAPA FRANCISC RESTITUIE POPORULUI ROMÂN CARTEA „CODEX AUREUS”?!
Cel mai valoros manuscris din lume este „Codex aureus”.

Sunt multe Adevăruri ascunse în legătură cu această carte care cuprinde
Sfintele Evanghelii după Matei, Marcu, Luca și Ioan.
Textul a fost scris cu cerneală și litere de aur, pe foi fine de pergament.
Cartea are coperțile din fildeș.
Se pare că, „Codex aureus” a fost scris din porunca împăratului Carol cel Mare (768-814), în jurul
anului 810 d.Hr., în limba latină.

Prima parte din „Codex aureus”, care cuprinde în cele 111 file (222 pagini) Sfintele Evanghelii după Matei și Marcu, s-a aflat la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia și în proprietatea Bibliotecii Naționale a României.
Această parte din „Codex aureus” este foarte bogat ilustrată, iar paginile au chenare policrome. Pe
fiecare pagină textul este scris pe două coloane.

Partea a doua din „Codex aureus”, cuprinzând în cele 124 de file Sfintele Evanghelii după Luca și Ioan, se află la Biblioteca Apostolică din Vatican.

Încă nu au fost elucidate împrejurările în care cele două părți ale „Codex aureus” au ajuns la Alba Iulia și (în anul 1623) la Vatican.

În anul 1968, Regimul Ceaușescu a luat un împrumut de 10 miliarde dolari U.S.A. de la Fondul Monetar Internațional (F.M.I.) și Banca Mondială pentru realizarea unor mari investiții.
Acest împrumut extern a fost garantat de către Statul Român cu „Codex aureus”.

După Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și în baza Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920, Biblioteca Batthyaneum cu tot fondul de carte, inclusiv „Codex aureus”, a intrat în proprietatea
Poporului și Statului Român.

Biblioteca se află pe str. Unirii nr.1-3 din municipiul Alba Iulia și este înscrisă în cartea funciară nr.559,
fiind identificată cu numărul topografic 1973/1. Biblioteca Batthyaneum, în anul 2014, avea 115.992 unități bibliografice, din care:
1.778 manuscrise din secolul al IX-lea; 300 codice medievale (reprezentând 80% din cele existente în România);
571 incunabule și
24.000 cărți vechi din secolele XV-XVIII.

Clădirea Bibliotecii împreună cu tot fondul de carte, inclusiv „Codex aureus”, au fost date gratuit și ilegal din proprietatea Poporului și Statului Român în proprietatea comunității maghiare din România și, ulterior, a
Vaticanului!

La această situație s-a ajuns astfel:

a).Guvernul Radu Vasile (format din miniștrii P.N.Ț.C.D, U.D.M.R., P.N.L. și P.D.) a aprobat Ordonanța de urgență (O.U.G.) nr.13 din 7 iulie 1998 „privind restituirea unor bunuri imobile care au aparținut comunităților cetățenilor aparținând minorităților naționale din România.”

Atunci ministru al Culturii a fost domnul Ion Caramitru, cel care în timpul loviturii de stat, în ziua de 22 decembrie 1989 la Televiziunea Română i-a dictat alogenului Mircea Dinescu astfel:

„Mircea, fă-te că lucrezi!”.

În Monitorul Oficial al României nr.255 din 8 iulie 1998 a fost publicată O.U.G. nr.13/1998 care a fost semnată de Premierul alogen Radu Vasile și contrasemnată de Gyorgy Tokay (U.D.M.R.), ministru delegat pe lângă Primul-ministru pentru minoritățile etnice.

O.U.G.nr.13/1998 are trei articole (numerotate 1, 2 și 2) și a stabilit următoarele:

1.Clădirile și terenurile aferente lor, cele înscrise în Anexă, trec gratuit în proprietatea comunităților cetățenilor aparținând minorităților naționale.
Textul art.1 din O.U.G.nr.13/1998 precizează că imobilele din Anexă sunt cele care „au fost trecute după
anul 1940 în patrimoniul statului român prin măsuri de constrângere, confiscare, naționalizare sau manevre dolosive, se restituie titularilor sau succesorilor acestora.”

2.Se înființează o Comisie specială paritară (Guvern-minorități etnice) care verifică situația juridică a celor 17 imobile înscrise în Anexă și poate face noi propuneri pentru donații către minoritățile etnice.

2.Predarea-preluarea imobilelor se face pe baza unor protocoale redactate de Comisia specială paritară.

La poziția nr.13 din Anexa la O.U.G.nr.13/1998 este înscrisă Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. O.U.G.nr.13/1998 nu prevede că se restituie fondul de carte și „Codex aureus” către
comunitatea maghiară din România, către Ungaria sau Vatican.
În Anexa la O.U.G. nr.13/1998 sunt menționate:

– La poziția nr.10, Casa „Petofi Sandor” din București, trecută în proprietatea Statului Român la 23 mai 1940.

– La poziția nr.14, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, despre care se scrie că a intrat în proprietatea Statului Român prin „donație forțată pentru folosință veșnică.”

b).În timpul Guvernului Năstase (2000-2004), susținut de P.D.S.R. și U.D.M.R, a fost trimisă O.U.G.nr.13/1998 la Parlament și a fost adoptată Legea nr.458 din 12 noiembrie 2003, care a fost promulgată de Președintele Ion Iliescu, al cărui cumnat a fost un lider al U.D.M.R. și apreciat om de cultură maghiară, Suto Andras.

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia a fost dată ilegal comunității maghiare care nu are personalitate juridică și care niciodată nu a fost proprietara acestei clădiri, a „Codex aureus” și a uriașului fond de carte!

c).Primarul Mircea Hava și Consiliul local al municipiului Alba Iulia s-a opus retrocedării ilegale a Bibliotecii Batthyaneum. Ca urmare au fost amendați.

d).Premierul Victor Viorel Ponta a adus U.D.M.R. la guvernare și i-a oferit postul de vice-premier și ministru al Culturii lui Kelemen Hunor (medic veterinar) cu scopul de a facilita un furt pios împotriva Poporului Român și patrimoniului național.

Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, în baza O.U.G.nr.13/1998, a Legii nr.458/2003 și a Sentinței civile nr.1515/2001 a Judecătoriei Miercurea Ciuc, a solicitat și a fost împroprietărită ilegal de către
Guvernul Ponta cu Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, inclusiv cu „Codex aureus” și fondul de carte.

Guvernul Ponta III (P.D.S.R.+U.D.M.R.) a stabilit, fără nici un temei legal că Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, subordonată direct Vaticanului, este identică cu comunitatea maghiară din România!

Guvernul Ponta III a dat ilegal Vaticanului Biblioteca Batthyaneum, inclusiv „Codex aureus”, partea a I-a!

După exemplarul original al „Codex aureus” de la Alba Iulia s-au făcut mai multe copii sub pretextul de a fi trimise la diferite expoziții și alte evenimente culturale din străinătate.

Pe surse, s-a aflat că exemplarul original al „Codex aureus” de la Alba Iulia a fost dus și se află la Vatican, în Biblioteca Apostolică, iar în Biblioteca Batthyaneum a rămas o copie.

Parchetul și Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) ar fi trebuit de mult timp să se autosesizeze și să pună sechestru asiguratoriu pe „Codex aureus”, pe fondul de carte din Biblioteca Batthyaneum, precum și pe averile celor implicați în această afacere imobiliară îndreptată împotriva Poporului Român. Actualul Procuror general al României, Augustin Lazăr și fosta șefă a D.N.A. și Procuror general, Laura Codruța Kovesi, cunosc faptele de natură penală săvârșite în legătură cu Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia și „Codex aureus”.
De ce nu au acționat?
Poate speră să se spovedească sau să primească o decorație de la Papa Francisc I cu ocazia vizitei sale la București, în 31 mai a.c.

Aflând despre cele petrecute cu „Codex aureus” (partea a I-a) și cum a ajuns originalul de la Alba Iulia la Vatican, Papa Francisc I are ocazia să îl aducă la București, în ziua de 31 mai 2019, să-l înmâneze
Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Catedrala Națională.

Înainte de vizita în România, Suveranul Pontif are șansa să anunțe public că va aduce la București pentru a restitui Poporului Român cartea „Codex aureus” (partea a I-a) în original. În caz contrar, Papa Francisc I riscă să fie întâmpinat la București precum unii dintre liderii politici post-decembriști.
În schimb, Suveranul Pontif va solicita o copie după „Codex aureus” pentru Biblioteca Apostolică de la Vatican.
Dumnezeu să-i dea gândul cel bun!” 🙂
Autor, Gheorghe Funar .
Sursa : motorul de căutare Google .O zi de LUNI ....

Alioșa .

14 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 11/03/2019 @ 7:00 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!!

  ” Nu-i PROST cel care CERE, prost e cel care DĂ ” spune-o vorbă ROMÂNEASCĂ 🙂
  IATĂ consecința COMPROMISULUI făcut de cei AVIZI de GUVERNARE :
  https://www.zi-de-zi.ro/2019/03/10/marsul-secuilor-de-la-targu-mures-s-a-incheiat-fara-incidente/
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 11/03/2019 @ 7:05 am | Răspunde

 3. Nu stiu nimic despre asta insa asa cum este si cu tezaurul de la Moscova nu cei ce detin aceste bogatii trebuie sa vina cu ele pe tava la cei ce le-au dat cu anume interes ci guvernul Romaniei, ministrul culturii sa faca intampinare la Nuntiul Papal pentru a se aduce la cunostinta E o prostie sa cerem papei sa vina cu documentul in mana si s-l predea, asa ceva nu s-a intamplat in nici o tara din lume dar la mintea domnului Funar nu mai e nimic de mirare. Nu-mi place acest om care vrea sa apara intr-un roman cinstit si curat dar face o serie de nerozenii. Am in vedere si comportamentul fata de Vadim care-si merita cu adevarat numele de mare nationalist si care era chiar documentat cand facea afirmatii nu le scotea cum s-ar spune din burta cum face acest Funar. Asta este parerea mea din tot ce am citit despre actiunile acestui domn si sper ca nu am suparat pe nimeni dar eu spun ce gandesc eu si nu sunt un om influentabil oricat de pertinente ar fi postarile de pe internet in ce-l priveste.
  O saptamana cu bine si realizari in tot ce ti-ai propus draga Aliosa. Regret, cum am scris in raspunsul pentru tine si la mine ca am trecut in seara de 8 Martie si am lasat multe felicitari pentru sotia ta de la pisicute tare dragalase dar am constatat ca nu au aparut si nu stiu de ce……

  Comentariu de Beta — 11/03/2019 @ 10:28 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Anda ! 🙂
   O să ÎNCEP cu SFÂRȘITUL celor postate de Domnia Ta ! 🙂
   Îmi pare sincer tare rău că IMAGINILE postate de Domnia Ta în ziua de 8 MARTIE pentru SOȚIA mea 🙂
   NU au APĂRUT acolo unde ți-ai dorit , dar NU este VINA mea ! 🙂
   Niște imagini cu SUPERRBELE FELINE au apărut pe
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2019/02/26/
   iar de vorbești despre acelea , atunci , situație este lămurită ! 🙂

   Cât privește cele postate prin ” COPY PASTE” din GÂNDIREA lui Funar,
   lucrurile sunt CLARE ! 🙂

   În POLITICĂ, ” SCOPUL scuză MIJLOACELE ” a spus-o cineva 🙂

   iar la vremea când Funar îl CRITICA pe răposatul VADIM TUDOR pe care l-am VOTAT ca PREȘEDINTE al ROMÂNIEI
   în confruntarea FINALĂ cu KGB-istul ION ILIESCU , CITATUL sus postat este DOVADA SUPREMĂ ! 🙂

   Și uite alt EXEMPLU :

   La vremea REFERENDUMULUI din 2012 pentru DEMITEREA din funcția de președinte al României al lui Traian Băsescu,
   ” JAVRA ORDINARĂ ” care avea NEVOIE ca de AER de ca MAGHIARII din România să NU participe la REFERENDUM ca să NU IASĂ CVORUMUL 🙂 😦 🙂
   STĂTEA la TAIFAS cu premierul Ungariei, VICTOR ORBAN
   susținătorul PRETENȚIILOR de AUTONOMIE TOTALĂ a TRANSILVANIEI ale
   extremiștilor maghiari ai lui Tokeș ( PCMT) și ai UDMR-ului 😦 😦 😦

   iar ACUM, Traian Băsescu ca să FIE ALES EUROPARLAMENTAR din partea PMP,
   partidul ÎNFIINȚAT de Ioana, fiica lui și CONDAMNATA la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE, Elena Udrea,
   fugită în COSTA RICA cu ALINA BICA, fosta ȘEFĂ DIICOT , condamnată și ea ………………..

   BEHĂIE și HĂHĂIE împotriva premierului ungar și a partidului său, FIDESZ,
   pe care-l VREA ÎNAFARA PPE !!! 🙂 😦 🙂
   – De asta ce zici ? 🙂

   Și uite încă un alt EXEMPLU:

   Ca să le facă pe PLAC celor din #rezist&PNL&PDL&usr&pmp ,
   ca să ” DREAGĂ BUSUIOCUL ” în fața PENSIONARILOR ” loviți de soartă ” 🙂 😦 🙂
   ca să-și atragă parlamentarii DEZERTORI dinPSD ( Ponta, Firea, Țuțuianu, Negoiță ș.a.)
   dar și a PARLAMENTARILOR nemulțumiților de politica șefului PSD ,
   la fel ca și Traian Băsescu în anul 2013 😦 😦 😦
   IPOCRITUL, DEMAGOGUL, OPORTUNISTUL, MINCINOSUL și LACOMUL de
   președinte al României, Klaus WERNER Iohannis,
   a PROMULGAT BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE de STAT după
   într-un DISCURS DEMAGOGIC și IPOCRIT ținut ieri,
   unde, NU a PRONUNȚAT niciodată,
   dar absolut NICIODATĂ 😦 de partenerii de GUVERNARE ai PSD,
   adică,
   de ALDE și de UDMR pe care-i vrea ALĂTURI de el în OBȚINEREA celui de al doilea mandat de președinte, ferească DUMNEZEU !!! 🙂 🙂 🙂

   În schimb, cel care a ” CUMPĂRAT 6 ( șase) CASE cu BANI din MEDITAȚII ” ca profesor de fizică într-un liceu provincial 🙂
   a REPETAT ca papagalul DROGAT de vreo 30 de ori PSD ;PSD; PSD; PSD; PSD…………………………………………,

   -” PSD-ul este UNICUL VINOVAT de toate……………………”

   – Dar de asta, ce mai spui ? 🙂

   EU REPET doar că,
   în POLITICĂ SCOPUL scuză MIJLOACELE ! 😦

   Te rog să treci din NOU pe URL-ul SUS POSTAT 🙂
   pentru a VEDEA dacă PISICUȚELE POSTATE acolo 🙂 sunt CELE despre care faci VORBIRE mai SUS ! 🙂

   Iar dacă EXEMPLELE cu ROMÂNI sus postate NU te-au lămurit versus CITATUL postat,
   uite că și la Frans Timmermans ,prim-vicepreședintele Comisiei Europene ,

   CITATUL merge ” pas cu pas ” 🙂
   iar OMUL lui George Soroș din ”România lucrului bine făcut ” 😦 , recor la SNSPA,
   i-a acordat CELUI mai MANIPULAT lider UE potrivnic ROMÂNIEI și GUVERNĂRII ROMÂNIEI,
   titlul de ” Doctor Onoris Causa” al SNSPA……………….

   -Nu-i așa că-i tare ? 🙂

   EU mai adaug doar ATÂT :
   – Săi IA dracu pe toți TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ din INTERIOR și din AFARĂ ! 🙂
   AMIN !!! 🙂 🙂 🙂

   O zi cât mai frumoasă chiar dacă ” AFARĂ PLOUĂ” ! 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 12/03/2019 @ 9:21 am | Răspunde

 4. sereno inizio di nuova settimana

  Comentariu de newwhitebear — 11/03/2019 @ 4:51 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Chiar de-AFARĂ, ninge, plouă 😦
  GOLANII aruncă-n INSTITUȚIILE statului cu OUĂ 😦 😦 😦
  TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ România DENIGREAZĂ 😦
  și pe denigratorii de NEAM și ȚARĂ îi DECOREAZĂ 😦 😦 😦
  – ANALIZELE BUNE de laborator rezultate mi-au produs o mare BUCURIE !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 12/03/2019 @ 9:38 am | Răspunde

 6. Buna seara Aliosa ! 😉
  Iti doresc o saptamana cu multa caldura in suflet !!! 🙂
  Toate cele bune iti doresc ! 😉

  Comentariu de lacrimaroua — 12/03/2019 @ 5:49 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: