Alioşa ” File de Jurnal ”

03/10/2019

Este bine de luat aminte și ……….,musai, de ținut minte .

Filed under: generale — Aliosa @ 7:44 am

În loc de motto:
Nu sunt fan al niciunui personaj din materialul ce urmează a fi REPUBLICAT mai jos fără nici o ADĂUGIRE , ÎNLOCUIRE sau ELIMINARE de CUVINTE !!! 🙂 🙂 🙂

Având în vedere și luând în considerare faptul că NU sunt purtătorul de cuvânt al niciunui PARTID POLITIC ,
am considerat că materialul jos REPUBLICAT, merită adus ȘI  la CUNOȘTINȚA  persoaneleor virtuale care ,din când în când, ajung pe acest blog ! 🙂

 

 

 

02.10.2019 21:23

” Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că
Victor Ponta este
„cel mai periculos personaj politic” al momentului,
pentru că are ca obiectiv
„supraviețuirea PSD sub comanda lui”,
prin intermediul formațiunii pe care o conduce Pro România, și al ALDE, foștii aliați ai social-democraților.

În opinia sa, scopul moțiunii de cenzură poate fi unul singur:
„nu înlăturarea guvernului PSD,
ci eliminarea PSD din prim-planul politicii românești.

Asta înseamnă să onorezi votul din 26 mai, tot ce s-a întâmplat în stradă de la Colectiv până acum.
PSD și-a epuizat toate înscenările și tertipurile cu care a înșelat poporul român”.

„Dincolo de fanfaronadele lui Dăncilă,
o grămadă de PSD-iști își pregătesc supraviețuirea împreună cu Pro România și ALDE.
S-au produs deja dezertări de onoare și continuă dezertările.

Să fiți atenți la Victor Ponta, e cel mai periculos personaj politic în momentul ăsta, pentru că e mult mai versatil decât Dragnea și Dăncilă la un loc, acum, după experiența acumulată.

Obiectivul lui e supraviețuirea PSD sub comanda lui, e obiectivul final realizat prin Pro România, ALDE și cu cei care vor veni de la un PSD zdrobit la nivelul Dăncilă.

Dacă moțiunea trece cu un asemenea preț, al supraviețuirii PSD,
care se poate reface în felul acesta și poate să reintre în joc în următoarele alegeri,
eu nu mai pot să văd pe toți oamenii care au ieșit în stradă, care au ieșit la vot, eu nu mai pot să-i văd decât stând capră ca să se mai suie o tură niște unii la putere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„O dată în viață sunt de acord cu Liviu Dragnea,

care din pușcărie cere insistent dizolvarea PSD.

Aici sunt și eu de acord, nu mai văd niciun fel de soluții cum s-au vehiculat ani de zile, că mai sunt totuși oameni valoroși în PSD.

Nu mai sunt, contraselecția operată în ultimii trei ani e perfectă, nu mai văd decât niște oportuniști care încearcă să schimbe macazul în ultimul moment.

Bizanț după Bizanț, vor PSD după PSD”, a mai spus Cristian Tudor Popescu ” .
Sursa :

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ctp-victor-ponta-este-cel-mai-periculos-personaj-politic-obiectivul-sau-e-supravietuirea-psd-sub-comanda-lui-1195508

Alioșa .

20 comentarii »

 1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
  Să fiu sinceră, pe acest CT Popescu nu-l mai citesc de mult, a început să spună și să scrie lucruri care nu au nici-o noimă, probabil nu vrea să fie uitat! 🙂
  Ce s-o face el când PSD-ul s-o dizolva? Va mai avea ce scrie sau ce spune pe la televiziuni fără renume?? Mă întreb și eu ca tot românul care s-a săturat de acești cunoscători!
  Să ai o zi frumoasă! 🙂

  Comentariu de AureliaAlbAtros — 03/10/2019 @ 9:12 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Aurelia ! 🙂
   După cum am precizat în articolul de fond, NU sunt FAN CTP ……………..
   Îl cunosc VIRTUAL destul de bine , ȘTIU că de-a lungul timpului , individul ” a SUPT ” 🙂 de la mai multe persoane sus AJUNSE ………….
   SINCER, dacă NU spunea ce-a spus despre ” acoperitul ” , ȘANTAJABILUL , trădătorul PSD și MANIPULATORUL
   Victor Viorel Ponta ,
   NU-L popularizam pe CTP nici pentru TOT AURUL din LUME ! 🙂

   – ” Ce s-o face el când PSD-ul s-o dizolva ” ??? 😦 😦 😦

   Le va dedica OSANALE lui Iohannis, Cioloș, Orban, Rareș Bogdan , Raluca Țurcan șamd .
   Să ai un sfârșit de săptămână pe placul INIMII tale ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 05/10/2019 @ 8:28 am | Răspunde

   • Bună dimineața, Alioșa! 🙂
    Ai dreptate, el se pricepe la toate, chiar și la tenis, când o ridică și-o coboară după bunu-i plac pe Simona Halep care muncește pentru rezultatele obținute, chiar dacă nu câștigă mereu merită toată aprecierea noastră, căci, nu e robot cum o vrea distinsul ”domn” … 😉

    Să ai o zi de sâmbătă binecuvântată cu sănătate și voie bună!

    Comentariu de AureliaAlbAtros — 05/10/2019 @ 9:06 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Aurelia ! 🙂
   Individul se MIȘCĂ în jurul politicienilor și al sportivilor , după INTERESELE lui meschine ! 😦
   REPET ce-am spus mai SUS :
   – Dacă nu vorbea despre Ponta, nu-l pomeneam nici pentru tot AURUL din LUME ! 😦
   O DUMINICĂ BINECUVÂNTATĂ ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 06/10/2019 @ 8:11 am | Răspunde

   • Mulțumesc, Alioșa! 🙂
    Și ție ziua de duminică să-ți fie binecuvântată și minunată!

    Comentariu de AureliaAlbAtros — 06/10/2019 @ 8:14 am | Răspunde

  • Dumnezeu să te AUDĂ ! 🙂
   Cu drag,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 06/10/2019 @ 8:55 am | Răspunde

 2. sereno giovedì, Aliosa

  Comentariu de newwhitebear — 03/10/2019 @ 6:20 pm | Răspunde

 3. @ ALLLLL !!!!! 🙂 😦 🙂 😦 🙂

  Dacă față cele în ARTRICOLUL de fond și în primul COMENTARIU sus REPUBLICATE( postate)
  nici un ROMÂN VIRTUAL nu a COMENTAT NIMIC 😦 🙂 😦 față de cele ce URMEAZĂ a fi mai jos postate prin ” COPY PASTE cu indicarea SURSEI ca DETRACTORII mei CUNOSCUȚI și NECUNOSCUȚI virtual, să NU mă mai CAȘLOMNIEZE 😦
  sunt CONVINS că va CURGE multă APĂ ăe DUNĂREA băterână până cineva se va încumenta să COMENTEZE ceva ! 😦

  ” Curtea Constituțională (CCR) a publicat miercuri motivarea DECIZIEI prin care îl OBLIGĂ pe președintele Iohannis să o REVOCE pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției.
  Decizia fusese adoptată de CCR pe 18 septembrie, iar în comunicatul CCR de la acel moment se arăta că revocarea trebuie să fie făcută ”deîndată”.

  Într-o declarație de presă făcută la Cotroceni după decizia CCR,
  președintele Iohannis spusese că ”deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii Curții Constituționale a României, de astăzi,
  le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi, probabil, publicată, în perioada imediat următoare”.

  Context:

  Președintele Klaus Iohannis va trebui să emită ”de îndată” decretul de revocare din funcție a ministrului justiției, Ana Birchall, în urma deciziei de azi a Curții Constituționale.

  Premierul Viorica Dăncilă a propus revocarea din funcție a Anei Birchall pe 23 august și numirea Danei Gârbovan în locul acesteia, dar șeful statului a refuzat.

  Ulterior premierul a cerut Curții Constituționale să arbitreze acest conflict, iar judecătorii CCR au deciz azi, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” că președintele ”trebuie să emită de îndată” decretul de revocare din funcție a tuturor miniștrilor demiși de prim-ministru.

  Cum motivează CCR decizia de a-l obliga pe șeful statului să revoce miniștrii la propunerea primului-minstru :

  ”108. (…) Curtea reține că revocarea reprezintă un mijloc legal pus la dispoziția primului-ministru pentru vacantarea unei funcții din structura Guvernului, o măsură pe care primul-ministru o propune Președintelui României exclusiv în sensul respectării formalismului și a principiului simetriei ce guvernează regimul actelor juridicede numire în funcții publice și față de care, fără a avea un drept propriu de apreciere, Președintele trebuie să se conformeze într-un termen legal de 15 zile de la data propunerii primului-ministru.
  109.Curtea reține că Președintele României nu a emis, nici până în prezent, decretele de vacantare a funcțiilor în urma propunerilor de revocare din funcție înaintate de primul-ministru în data de 26 august 2019, deși termenul legal de 15 zile a expirat.
  110. Raportând cele mai sus arătate la circumstanțele specifice prezentei cauze, Curtea constată că Președintele României a încălcat dispozițiile constituționale ale art.1 alin.(5) priv ind respectarea legilor, cu referire la normele incidente din Codul administrativ, mai sus indicate, precum și ale art.147 alin.(4) din Constituție, în considerarea jurisprudenței în materie a Curții Constituționale[Decizia nr.875/2018], refuzând să dea curs propunerii de revocare formulatăde primul-ministru, propunere față de care, așacum s-a arătat mai sus, Președintele nu are un drept de opțiune.
  111. În concluzie, referitor la cele două propuneri de revocare înaintate de primul-ministru în data de 26 august 2019, Curtea constată că Președintele României avea și are obligația constituțională și legală să emită cele două decrete de revocare la propunerea primului-ministru. În lipsa unei atare acțiuni până în prezent, Curtea reține că a existat și există, în continuare, un conflict juridicde natură constituțională, generat de refuzul Președintelui de a emite respectivele decrete de revocare.
  Fragment din motivarea în ce privește refuzul președintelui de a numi miniștri dupa ieșirea ALDE la guvernare

  118. În prezenta cauză, Curtea reține că primul-ministru a formulat propunerile de numire a unor miniștri titulari în aceeași zi – 26 august 2019 – în care președintele ALDE a anunțat public ieșirea de la guvernare a acestei formațiuni politice, primul-ministru declarând public că a luat act de această decizie tot în aceeași zi. Deși destrămarea coaliției de guvernare este susținută la nivelul declarațiilor publice și are caracter politic, Curtea constată că aceasta reprezintă o situație de fapt de notorietate, care nu necesită o justificare în sens juridic, astfel că această realitate a vieții politice nu poate fi ignorată. Această nouă situație de fapt poate conduce la restructurarea Guvernului sau la formarea unei alte compoziții politice a acestuia, situație ce se identifică cu ipoteza reglementată la art.85 alin.(3) din Constituție.
  119. Așa fiind, Curtea constată că, începând cu data de 26 august 2019,Președintele României nu mai putea exercita atribuția prevăzută de art.85 alin.(2) din Constituție, de numire a membrilor Guvernului, fără ca, în contextul unor evenimente ce au determinat modificarea coaliției politice ce a asigurat, până în prezent, guvernarea, să existe acordul prealabil al Parlamentului, exprimat în conformitate cu dispozițiile art.85 alin.(3) din Constituție. Din acest punct de vedere, al atribuției Președintelui României de numire a miniștrilor titulari, la propunerea primului-minstru întemeiată pe art.85 alin.(2) din Constituție, Curtea constatăcă nu există conflict juridic de natură constituțională între primul-ministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, generat de refuzul Președintelui de a numi miniștrii titulari propuși de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324 și nr.5/5325 din 26 august 201
  (…) 123. Dincolo de această observație, Curtea constatăcă Președintele României trebuia, înainte de toate, să motiveze în scris opțiunea refuzului propunerilor de numire, de îndată ce a anunțat public decizia respingerii acestora. Considerentul cu privire la schimbarea compoziției politice a Guvernului nu justifică lipsa motivării refuzului numirilor. Curtea Constituțională a statuat, prin Decizia nr.875/2018, că răspunsul Președintelui trebuie să fie exprimat clar şi fără echivoc, în formă scrisă, tocmai pentru a se înţelege motivele şi criteriile pentru care a refuzat propunerea de numire. Totodată, Curtea a precizat că lipsa totală a motivării sau o modalitate de exprimare ambiguă, imprecisă este improprie rigorilor specifice demersurilor şi procedurilor interinstituţionale, cu atât mai puţin a celor derulate în cadrul unor raporturi de drept constituţional pur, cum sunt cele dintre Președintele României și primul-ministru. În consecință, Curtea constată că Președintele României a încălcat dispozițiile art.147 alin.(4) din Constituție, din perspectiva obligativității Deciziei nr.875/2018 și că acesta urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele din 26 august 2019
  Fragment din motivarea CCR în ce privește obligarea președintelui de a numi miniștri interimari

  133. Prin utilizarea verbului „va desemna” în cuprinsul art.107 alin.(3) din Constituție, și, implicit, al alin.(4) din acest articol, legiuitorul constituant a avut în vedere obligația, și nu posibilitatea Președintelui de a acționa în sensul numirii unui prim-ministru interimar, respectiv a unui ministru interimar. Lipsa unui text în Legea fundamentală care să instituie un termen imperativ pentru emiterea decretului Președintelui României de desemnare a unui prim-ministru/ministru interimar nu poate fi interpretatăîn sensul tergiversării sine die a îndeplinirii acestei obligații constituționale (a se vedea, mutatis mutandis, Decizia nr.875/2018, parag.88).
  134. Numirea de urgență a miniștrilor interimari se justifică prin imperativul de ordin public reprezentat tocmai de interesul asigurării continuității funcționării ministerelor. Procedura de reconfigurare a compoziției politice a Guvernului presupune un timp de analiză și o procedură specifică, iar în toată această perioadă trebuie asigurată funcționarea permanentă și în condiții de normalitate a a Guvernului, astfel că împrejurarea modificării compoziției politice a Guvernului nu poate reprezenta un argument valid pentru refuzul numirii de către Președintele statului a miniștrilor interimari, la propunerea primului-ministru” .!!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa :
  https://www.g4media.ro/ccr-a-publicat-motivarea-deciziei-prin-care-il-obliga-pe-presedintele-iohannis-sa-o-revoce-pe-ana-birchall-din-functia-de-ministru-al-justitiei.html
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 04/10/2019 @ 9:38 am | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  Dracul care-și bagă coada peste tot , i-a OFERIT președintelui României, Klaus WERNER Iohannis ,
  încă un MOTIV de a ÎNVINOVĂȚI PSD pentru toare NENOROCIRILE ce se ABAT asupr ȚĂRII ! 🙂
  Sunt CONVINS 100% că Iohannis va ARUNCA VINA tot pe PSD și GUVERNUL PSD
  pentru accidentul de circulație produs astăzi dimineață , în jurul orei 05.15 minute, pe DN2-A ,
  între Slobozia și Urziceni, mai exact între localitățile BALACIU și SFÂNTU GHEORGHE ,
  între un TIR și un MICROBUZ 😦
  soldat cu
  10 morți ( șoferul TIRULUI , șoferul MICROBUZULUI și 8 persoane de sex feminin din MICROBUZ ) și 7 răniți destul de GRAV !!! 😦 😦 😦

  Din cele aflate până la această oră de la mai multe posturi TV. ,
  se pare că șoferul TIRULUI ar fi adormit la volan 😦
  a pierdut controlul asupra volanului 😦 😦
  a pătruns pe contrasens 😦 😦 😦
  și a lovit în plin MICROBUZUL 😦 😦 😦 😦 care CIRCULA REGULAMENTAR .

  DUMNEZEU să-i odihnească în PACE pe MORȚI 🙂
  și să-i ajute pe cei RĂNIȚI ! 🙂
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 05/10/2019 @ 8:55 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  După cum am ANTICIPAT și POSTAT în comentariul de mai sus, Klaus WERNER Iohannis a ieșit
  ” DE ÎNDATĂ ”
  în fața CAMERELOR de televiziune spunând :

  ” Ce să înțelegem de aici ?
  Să înțelegem că lipsa de infrastructură ucide ” ………..

  ” ……Această nepăsare criminală a PSD a costă vieți de români” ! 🙂

  Dacă Iohannis ACUZĂ PSD pentru că un ȘOFER de TIR a pătruns cu mastodontul său pe CONTRASESNS

  lovind în plin MICROBUZUL în care se aflau 16 persoane ( ȘOFERUL și 15 LUCRĂTOARE care mergeau la SERVICIU la BUCUREȘTI ,

  LOVITURĂ care s-a SOLDAT și cu MOARTEA lui , a șoferului de TIR dar și MOARTEA a 9 persoane din MICROBUZ 😦 😦 😦

  înseamnă că OMUL este în STARE de ORICE ca să mai OBȚINĂ încă un MANDAT de președinte ca să……………………….,

  – Ca să ce ??? 🙂 🙂 🙂

  – Ca să mai BENEFICIEZE încă 5 ( CINCI) ani de IMUNITATE căci altfel, va AJUNGE coleg de CELULĂ cu ADVERSAUL său , Liviu Dragnea……………..

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 06/10/2019 @ 8:02 am | Răspunde

 6. CTP este dupa parerea mea un jurnalist ratat si unde sa-si verse si el ineptiile decat la prietenii secu pt. ca a lor este aceasta televiziune unde apare mereu desi tot schimba fata nu ne mai poate pacali nici televiziunea digi 24 nici CTP.. Pe jumatate ii dau dreptate in ce-l priveste pe Ponta. El nu vrea un nou PSD sub conducerea lui ci chiar desfiintarea PSD-ului pentru ca disparand cel mai mare partid si cel ce a avut majoritate parlamentara urmatorul pas este dizolvarea parlamentului si atunci inseamna ca atat oamenii lui Coldea cei de la USR si partial din PNL cat si cei ai lui Predoiiu armata lui Ponta si ce a mai ramas pe langa Tariceanu si-au facut datoria. Iohanis a fost pus pe functie tocmai ca sa reuseasca desfiintarea acestui partid prin disparitia lui Romania e mult mai usor la desfiintat si ea. De nu i-ar mai rabda Dumnezeu pe acesti nemernici si de le-ar da minte romanilor sa nu se mai lase pacaliti de acest dusman al poporului roman care se mai vrea presedinte pentru a scapa nepedepsit de toate nelegiuirile ce le-a facut. Nu degeaba a fost la americani de doua ori in acest an, a mai vandut ce a fost de vandut pentru linistea lui ca o sa fie reales si ca o sa scape de PSD chiar daca nu definitiv macar sa-l stie subrezit fara tagada de revenire. Penultima postare de la mine este interesanta poate-ti faci timp sa citesti.

  Comentariu de Beta — 06/10/2019 @ 11:32 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Anda ! 🙂

   ” Nu mor CAII când vor CÂINII” 🙂 spune-o vorbă din popor ! 🙂

   1) Nici toți iohanniștii,securiștii, turnătorii, colaboratorii cu SECU, impostorii, peneliștii, pedeliștii, pemepiștii, useriștii, udemeriștii , haștagreziștii și jurnaliștii pupincuriști precum Rareș Bogdan LA UN LOC , nu vor putea DESFIINȚȘA PSD !!! 🙂 🙂 🙂
   PSD a fost,
   este
   și va fi PARTIDUL celor care AU NEVOIE ( sunt din păcate peste 1/3 din totalul ROMÂNILOR) 😦 .-( 😦
   de AJUTOARE SOCIALE,
   pensii fără să fi MUNCIT VREODATĂ 😦
   GRATUITĂȚI cât cuprinde șamd 🙂

   2) – Când CUȚITUL îi ajunge la OS, românul se UNEȘTE 🙂 în BINE sau în RĂU !!! 🙂 😦 🙂

   Ca să NU PIARDĂ ajutoarele SOCIALE , cei peste 1/3 dintre ROMÂNII care au NEVOIE de ele 😦 vor IEȘI MASIV la VOT atât la LOCALELE cât și la PARLAMENTARELE din anul 2020 iar PSD va CÂȘTIGA detașat ca în 2016 și va GUVERNA SINGUR ! 🙂

   Ca să nu-și piardă PRIVILEGIILE și ELECTORATUL ,
   și nu în ultimul rând ca să NU PIARDĂ îndemnizația de 3500 de lei la PENSIE pentru un MANDAT ÎNTREG ,
   toți PARLAMENTARII vor VOTA al DOILE guvern pnl 😦 😦 😦 așa că……………………..,
   cele spuse versus ACOPERITUL Ponta, PICĂ ! 🙂

   Cât privește RUGĂMINTEA Domniei Tale din FINALUL comentariului,
   mă AJUTAI foarte mult dacă postai URL-ul postării respective ! 🙂
   Așa, va trebui să CAUT iar CĂUTAREA țnseamnă TIMP 😦
   iar TIMPUL meu pentru NAVIGAT pe NET este foarte mic ! 😦
   Sănătate multă, Anda ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 15/10/2019 @ 9:15 am | Răspunde

 7. Și după toate aceste planuri bine ticluite, Ponta speră că lumea se va îngrămădi să îl voteze? După 30 de ani de la momentul căderii comunismului, clasa politică românească este la cel mai jalnic nivel… Ar merita să fie desființată cu totul și să se reclădească o nouă clasă politică, așa cum trebuie, dar astea sunt doar….vise.
  Numai bine! 🙂

  Comentariu de Alex — 14/10/2019 @ 11:40 pm | Răspunde

  • ” Acoperitul ” Ponta speră MULTE dar PUȚINE va primi ! 😦
   PROȘTI or fi ROMÂNII care-l vor VOTA ! 😦
   Cât privește CLASA poltică românească nu numai că ” …ESTE LA CEL MAI JALNIC NIVEL ” 😦
   este pur și simplu de KaKa ! 🙂
   Numai BINE, Alex ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 15/10/2019 @ 9:19 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: