Alioşa ” File de Jurnal ”

29/10/2019

Ca o COMPLETARE la postarea ANTERIOARĂ , dar în strânsă și directă legătură cu DĂRÂMAREA GUVERNULUI PSD de către slujbașii STRĂINILOR de NEAM și ȚARĂ, republic un material ce merită CITIT, REȚINUT și ANALIZAT .

Filed under: generale — Aliosa @ 8:13 am

În loc de motto:
Ca să înțelegeți așa cum trebuie TITLUL de mai SUS ,
intrați pe
https://aliosapopovici.wordpress.com/2019/10/27/
să aflați ce-am avut acolo de SPUS !!! 🙂 🙂 🙂

” Romani, vi se pregateste ceva mai rau decat Mecansimul de Cooperare si Verificare (MCV)! ”
By Ion Coja|27 octombrie 2019|
COBAII EUROPEI
– MCV va fi inlocuit cu ceva si mai rau!
Globalistii ne baga pe gat un nou Mecanism, dupa ce au constatat ca MCV are o sfera de actiune limitata.
CE instituie Mecanismul privind statul de drept si trimite expertii in Romania sa monitorizeze progresele.
Acum se explica de ce activistii si ICCJ au facut carare la CJUE.
Ursula von der Leyen:
„Monitorizarea realizata de Comisie va fi efectuata in special
cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta”

”  Romani, vi se pregateste ceva mai rau decat Mecansimul de Cooperare si Verificare (MCV)!
Globalistii din institutiile europene care au realizat ca MCV nu va mai putea fi bagat pe gat mult timp tarilor estice – fiind oricum caduc din 1 ianuarie 2010, dupa ce clauza de salvgardare si-a pierdut valabilitatea – dar si nemultumiti de „sfera de actiune” limitata pe care o are MCV in sistemul judiciar, au inventat un nou mecanism care va anula Romania ca stat suveran si independent.
Un mecanism care va face ca orice Decizie CCR, orice lege si chiar prevedere din Constitutia Romaniei sa poata fi nerespectata in cazul in care Curtea de justitie a Uniunii Europene (prezentata drept „Curtea noastra de justitie independenta”) da voie la incalcarea ei!

Poate tocmai de aceea in ultimul an presedintele Klaus Iohannis
– cu certitudine informat despre acest nou mecanism
– isi permite sa nu respecte in lant o serie de decizii ale Curtii Constitutionale, stiind ca supervizorii de la Bruxelles nu vor lansa niciodata critici pentru aceste incalcari.

Tot informarea pe anumite canale poate fi si motivul pentru care, in ultimele luni, activistii de tip #rezist din magistratura ori politica au luat-o pe „noua cale europeana”, reclamand la CJUE tot felul de legi, ordonante si decizii ale institutiilor din Romania care nu le erau pe plac. Initial, demersurile unor asociatii de tip #rezist precum Forumul Judecatorilor din Romania sau Asociatia pentru apararea statutului procurorilor, ale unor politicieni si mai tarziu si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pareau inofensive, finalitatea lor nefiind perceputa ca un factor de presiune major asupra sistemului judiciar. Numai ca ele chiar sunt un factor de presiune! Iar asta pentru ca, astfel cum doreste Comisia Europeana, sub conducerea noului presedinte Ursula von der Leyen – tinuta in brate de cancelarul german Angela Merkel si ajunsa in functie si cu sustinerea PNL, care a anuntat public ca le va sustine pe Ursula von der Leyen (foto stanga) si pe Laura Codruta Kovesi (foto dreapta) la sefia CE si in functia de procuror sef european – toate hotararile pronuntate de CJUE vor fi jurisprudenta relevanta pentru statele membre si vor fi considerate autoritate de lucru judecat, obligatorii si aplicabile.

MCV va fi inlocuit cu Mecanismul privind statul de drept. Romania este cobaiul Europei

Ideea nu este noua, fiind testata intens prin luari de pozitie publice ori comunicate de presa ale Comisiei Europene inca din aprilie 2019, fiind motivata de necesitatea ca „cetatenii sa se bucure de drepturile ce le revin in temeiul legislatiei UE”. Primul pas concret spre acest mecanism a fost facut in 13 noiembrie 2018, cand in Parlamentul European a fost adoptata Rezolutia fara caracter legislativ referitoare la statul de drept in Romania.

Concretizarea ideii insa s-a produs odata cu venirea la sefia Comisiei Europene a Ursulei von der Leyen, care a si trecut in proiectul sau de candidat necesitatea implementarii „Mecanismului privind statul de drept”, mecanism care ar urma sa fie aplicabil in intreaga Uniune Europeana. Suntem tare curiosi cum se va reusi implementarea acestui mecanism in toate statele membre UE, in conditiile in care doar fata de Romania a fost adoptata o Rezolutie privind statul de drept…

Noi credem ca acest mecanism este destinat tarilor din Europa de Est, precum Romania sau Bulgaria, fiindu-ne greu sa credem ca state precum Franta, Germania ori Italia ar accepta sa renunte la independenta lor si la legile proprii.

Desigur, probabil pentru a nu starni revolta populara pe faptul ca Romania are deja Raportul MCV si se doreste implementarea unui alt mecanism, in unele medii se acrediteaza ideea ca MCV-ul va fi inclus in acest Mecanism privind statul de drept. Or, nu vedem cum ar fi acest lucru posibil, atata vreme cat se sustine ca Mecanismul privind statul de drept (cu tot cu MCV-ul pe Romania si Bulgaria, despre care se spune ca va fi inclus in acest nou mecanism) va fi aplicat nediscretionar tuturor statelor membre UE. Ar insemna practic ca toate statele europene, inclusiv Franta sau Germania, sa beneficieze de acelasi control pe care europenii si globalistii il doresc pentru Romania. Cand vreodata?

Noul Mecanismul privind statul de drept, anuntat discret in ultimul Raport MCV

Intreaga strategie de implementare a Mecanismului privind statul de drept este devoalata chiar in continutul Raportului MCV, dat publicitatii marti 22 octombrie 2019 (vezi facsimil 1), cu numele „Raport al Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare”, unde asa-zisii experti care au scris compunerea numita Raport (in care traseaza obligatiile pe care le are Romania pentru a fi pe placul Europei) anunta ca pentru restul aspectelor care nu intra in sfera de actiune a MCV va fi instituit un nou mecanism.

Cu alte cuvinte, ofticati probabil ca MCV-ul, caduc inca din 2010, nu le da dreptul sa faca referiri la statul de drept atat de mult clamat in ultimii ani, europenii au decis sa impuna Romaniei un nou „mecanism european suplimentar si cuprinzator privind statul de drept”.

„Abordarea UE cu privire la statul de drept, care depaseste sfera de actiune a MCV, influenteaza si contextul mai larg la nivel european. (…) Aspectele relevante pentru respectarea statului de drept, dar care nu intra in sfera de actiune a MCV vor fi abordate prin intermediul noului mecanism”, se precizeaza in Raportul MCV din 22 octombrie 2019.

Ideea, astfel cum precizam anterior, a fost concretizata in proiectul de candidat la sefia Comisiei Europene de catre Ursula von der Leyen, in care sublinia ca „amenintarile la adresa statului de drept pericliteaza temeiurile legale, politice si economice ale functionarii Uniunii noastre”, motiv pentru care este necesara „monitorizarea” de catre Comisie a progreselor inregistrate de statele membre, monitorizarea urmand sa se faca in strans dialog cu autoritatile nationale si in conformitate cu legislatia in vigoare si, atentie, „in special cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta”.

In aceasta monitorizare, conform Raportului MCV, ar urma sa se implice anumiti experti care sa se asigure ca „reformele intreprinse in Romania” in ce priveste statul de drept corespund „angajamentelor asumate la momentul aderarii la UE”.
Autor, Elena DUMITRACHE ,24.10.2019 17:43 ” !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa .

26 comentarii »

 1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
  Să ai dimineața binecuvântată și ziua cu soare-n suflet!

  Comentariu de AureliaAlbAtros — 29/10/2019 @ 8:29 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Aurelia ! 🙂
   Să ai și tu o dimineață binecuvântată și frumoasă ca melodia la tine pentru prima dată auzită 🙂 🙂 🙂

   și ca VERSURILE tot la tine în premieră auzite 🙂
   VERSURI ce m-au lăsat ” fără cuvinte” !!! 🙂 🙂 🙂

   Cu drag,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 29/10/2019 @ 8:37 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!!
  1) Spre BUCURIA unui ” fan Klaus” 🙂
  ( vezi postarea anterioară ) 🙂
  dar și a FANILOR BLOGURILOR MELE 🙂 🙂
  aduc la CUNOȘTINȚĂ că premierul ” guvernului meu-2” 🙂 😦 🙂
  a SEMNAT protocoale de înțelegere cu o parte din partidele ( formațiunile ) politice care au provocat democratic 🙂 😦 🙂
  DEMITEREA Guvernului PSD care a FĂCUT destule LUCRURI BUNE pentru ROMÂNII cu CARTE și fără CARTE !!! 🙂 🙂 🙂

  Dacă vreți să luați CUNOȘTINȚĂ despre ÎNȚELEGERILE făcute ce vor PRODUCE di păcate 😦
  mari NENOROCIRI ROMÂNILOR cu CARTE și fără CARTE ,
  intrați pe :

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23452917-pnl-semnat-acordurile-usr-udmr-pmp-alde-pentru-investirea-guvernului-orban-conditiile-celor-4-partide.htm

  2) Pentru CEI/cele care m-au CATALOGAT în fel șli chip când am SPUS că fostulșef al SMA Armatei Române, generalul Nicolae Ciucă , REVOCAT la terimnarea mandatului de cătee MINISTRUL Apărării Naționale 🙂 dar ” ținut în brațe” de Klaus WERNER Iohannis,

  ÎI SOMEZ respectuos să-și CEARĂ PUBLIC SCUZE ! 🙂

  Cele spuse de MINE atunci, s-au ADEVERIT 100% ! 🙂
  Ca să poată fi NUMIT ministrul apărării nașionale în ” guvernul meu-2 ” ,
  OPORTUNISTUL și IPOCRITUL de președinte Klaus WERNER Iohannis ,
  a fost OBLIGAT de CONSTITUȚIE să-l TREACĂ în rezervă pe CREDINCIOSUL său slujbaș………………

  3) Astăzi, în COMISIILE de SPECIALITATE ale PARLAMENTULUI ROMÂNIEI,
  va începe AUDIEREA miniștrilor ” guvernului meu-2” ……………………….

  https://www.euractiv.ro/politic-intern/comisiile-de-specialitate-incep-audierile-ministrilor-propusi-in-guvernul-orban-16392?cfcc

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 29/10/2019 @ 9:11 am | Răspunde

  • Florine, am impresia că mă ” bagi în aceeași oală” cu PUPINCURIȘTII penelisto-pedelisto-iohanniști …………………………………..
   GREȘEȘTI grav, amice ! 😦
   Lasă-l tu pe DRAGNEA acolo unde l-au băgat SLUGILE lui Iohannis din PROCURATURĂ și MAGISTRATURĂ
   și ……………………,

   RĂSPUNDE bărbărește la POSTAREA mea de pe

   https://aliosapopovici.wordpress.com/2019/10/31/

   postare pe UNDE ai TRECUT ( vezi la LIKE) 🙂 și unde , din LAȘITATE și LIPSĂ de argumente logice ca să mă CONTRAZICI,

   NU ai ” LĂSAT nici un COMENTARIU ” !!! 😦 😦 😦

   ” Iaar a TĂCEA, și LAȘII știu ………….” spus-a POETUL !!! 🙂 🙂 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/11/2019 @ 8:02 am | Răspunde

 3. Asta e ceva gen „Stai că am uitat”. Români vi se pregătește ceva … Pe care dintre rrromâni îi deranjează MCV? Îți spun eu, doar pe câțiva, dar păstrez mister, nu-ți spun pe care.

  Comentariu de Florin — 29/10/2019 @ 10:54 am | Răspunde

  • Ai dreptate, chiar ai UITAT !!! 😦 🙂 😦
   Dar EU sunt GATA să-ți REAMINTESC :

   ” Iohannis:
   Al doilea autodenunț public. Pe când demisia?

   Publicat în 25 februarie 2016 de Dan Tomozei

   Klaus Iohannis
   „Nu putem permite ca persoane care s-au îmbogățit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite” – Klaus Iohannis

   La 6 noiembrie 2015, președintele România Klaus Iohannis declara public faptul că „toţi, dar absolut toţi (cei din societatea civilă), aşteaptă să vină în faţă politicieni noi, politicieni care nu au avut nimic de-a face cu corupţia, care nu au fost urmăriţi penal, care nu au făcut afaceri dubioase…”.

   FURT DE CASE | Iohannis semnează peste tot, “prima doamnă” decontează – DOCUMENTE

   Astăzi, 25 februarie 2016, președintele Iohannis revine și afirmă în fața Direcției Naționale Anticorupție, serviciilor secrete, ambasadorilor stăpâni ai României, că „nu putem permite ca persoane care s-au îmbogățit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite.
   Cred, din acest punct de vedere, că avem nevoie de acțiune coerentă din partea autorităților și că trebuie operaționalizate cu adevărat instituțiile cu atribuții, care să recupereze prejudiciile”.

   Liberalii cer demisia preşedintelui Iohannis!
   Având această declarație, ținând cont de afacerile imobiliare derulate la Sibiu, în care Justiția s-a pronunțat și a decis că a intrat ilegal în posesia unor case, ținând cont de afacerile cu copii, aștept ca președintele să se conformeze propriilor afirmații.

   Tribunalul Brașov, 16.05.2014 –

   “… Constată nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel, încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători.

   Dispune rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâţilor Baştea Ioan, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B9,10 şi 11 asupra imobilului de la A+ 1. (…)

   Obligă intimaţii Baştea Rodica în calitate de moştenitor al intimatului Baştea Ion, Lăzurcă Georgeta, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner să plătească apelanţilor – reclamanţi Oargă Ana, Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta suma de 4855,1 lei iar apelantului – intervenient Marinescu Marius Albin suma de 5,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.” !!! 🙂 🙂 🙂

   REFERINȚE >>>
   Președintele Iohannis își anunță demisia
   Pentru că trebuie să știm adevărul despre onestul și bunul primar KLAUS WERNER IOHANNIS, prim-vicepreședintele PNL …” ……..

   Sursa : motorul de căutare GOOGLE ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 29/10/2019 @ 8:38 pm | Răspunde

   • Alioșa, te uiți prea mult la A3.
    Dacă tot îți place Google, caută și „proasta romaniei” cum a zis Oprișan.

    Comentariu de Florin — 29/10/2019 @ 9:51 pm | Răspunde

  • Florine, Florine, UIȚI prea REPEDE , prietene ! 😦
   Ți-am spus de mai multe ori că VIZIONEZ și CITESC orice despre omul pe care tu îl RIDICI în SLĂVI ” pas cu pas ” ,
   precum odată ,Robert Turcescu pe Traian Băsescu ! 😦
   Fraza cu A3, mi-a mai spus-o CINEVA când îi DEMASCAM mizeriile politice și afacerile imobiliare ILEGALE ale lui Traian Băsescu ( vezi cazul ” casa din Mihăileanu ” versus ” casa din Bălcescu ” a lui Iohannis………………
   -Știi ceva ? 🙂
   Cel care a ROSTIT fraza cu A3 la fel ca tine din FRUSTRARE și LIPSĂ de ARGUMENTE LOGICE ,
   a fost crunt pedepsit de DUMNEZEU așa că……………,
   ai grijă ce scoți pe gură…………….că DUMNEZEU iartă dar nu UITĂ …………………..

   Comentariu de Aliosa — 29/10/2019 @ 10:08 pm | Răspunde

   • Alioșa, ca s fie foarte clar – NU-l RIDIC ÎN SLĂVI. Este doar omul care supără cel mai tare psd, care-i deranjează cel mai tare pe pesedei. Ce e rău pentru ei, e bine pentru noi.
    Acesta este motivul pentru care-l susțin – singurul. Sper să-mi ofere alte motive în următorii 5 ani, fiindcă electoratul îi va oferi sprijin direct și parlamentar. Oricum peste 5 ani, altul, care sper să displacă psd sau cum s-o mai numi atunci, la fel de tare.
    Nu folosi numele Domnului în deșert. pesedeii n-au Dumnezeu, n-au avut niciodată, sunt doar roșii, au dărâmat biserici, multe monumente istorice. La capitolul ăsta, Bunicuța a fost sincer.

    Comentariu de Florin — 29/10/2019 @ 10:23 pm | Răspunde

  • Ești plin de URĂ , FURIE și FRUSTRARE , Florine 😦 ca și Iohannis al tău care NEPUTINCIOS DEMOCRATIC să-și IMPUNĂ ”guvernul l.ui ” 🙂 😦 🙂 😦
   a apelat tot timpul la crearea EMOȚIEI COLECTIVE ca în cazul ” COLECTIV” care a generat venirea la putere a guvernului Cioloș 😦
   GUVERNUL ZERO……………………
   Din această cauză, cazi ” pas cu pas ” în aceeași mocirlă care pute rău și în care se bălăcăresc cei care-l slujesc pe idolul tău………………..
   Dacă NU ȘTII, NU pe-se-de-ii au DĂRÂMAT BISERICI,
   ba dimpotrivă,
   GUVERNELE PSD care au GUVERNAR ROMÂNIA postdecembristă ,au DONAT BOR
   pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului cu SUTE de MILIOANE de EURO !!! 🙂 🙂 🙂
   ……………….” pesedeii n-au Dumnezeu…” ??? 🙂 😦 🙂
   – Cum poți emite o așa prostie ? 😦
   Poate fanul tău NU are NICI un DUMNEZEU 🙂
   căci toți MEMBRII PSD care-s CREȘTINI ORTODOCȘI au același DUMNEZEU
   ca și TOȚI ROMÂNII care NU sunt în PSD …………..
   Și încă ceva :

   – Dacă îi DEMASAC mizeriile politice și atitudinea ANTIROMÂNEASCĂ a lui Klaus WERNER Iohannis ,
   NU înseamnă că sunt membru PSD !!! 🙂 😦 🙂
   ÎNȚELEGI sau NU ce spun? 🙂
   Dacă MINT, să mă pedepsească DUMNEZEU 🙂
   dacă NU , să te pedepsească pe tine care ” mă bagi în aceeași oală ” cu pe-se-de-ii ” ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 30/10/2019 @ 8:43 am | Răspunde

   • Alioșa, nu mai am frustrări de pe 21 decembrie acu’ 30 de ani, de la Inter.
    Ți-am mai spus – nu sunt fanul lui, doar îmi convine. Ție, nu-ți convine.
    Acum îl critici pe Cârlan, peste un an îl vei ridica în slavi, fiindcă așa va fi „linia partidului”. Pui pariu?

    Comentariu de Florin — 30/10/2019 @ 11:05 am | Răspunde

  • Iar ” bați câmpii” 😦 Florine ! 😦
   EU nu mă SCHIMB după cum ” BATE VÂNTUL” 🙂
   iar vorba ta cu …………………,

   ” așa e linia partidului ” 😦

   este NU numai o mare JIGNIRE la adresa mea 😦
   dar și o mare PROSTIE din partea ta 🙂
   căci EU, nu sunt MEMBRUL partidului la care faci referire 😦
   EU nu sunt ÎNSCRIS în NICI un partid politic ,
   CE ESTE AȘA GREU DE PRICEPUT ???
   De unde se vede că ești la fel ca POLITRUCII pedeliști care acum sunt iohanniști !!! 😦 😦 😦

   Comentariu de Aliosa — 01/11/2019 @ 8:04 am | Răspunde

   • Alioșa, dacă nu ești membru, care-i problema ta?

    Comentariu de Florin — 01/11/2019 @ 8:25 am | Răspunde

  • Florine,
   ” problema mea ”

   este că TU mi te ADRESEZI ca și cum aș fi pe-se-dit PLĂTIT ca să iau APĂRAREA infractorilor din PSD …………

   VORBEȘTE despre PSD cât VREI tu 🙂

   dar NU MI TE ADRESA MIE ,

   ca și cum EU aș fi RESPONSABIL sau PĂRTAȘ cu HOȚIILE, PROSTIILE și IPOCRIZIILE pesediștilor

   Pe ” dracnea” al tău l-am CRITICAT de fiecare dată când a încălcat LEGEA ,
   pe ” analfabeta ” ta NU aș VOTA-O nici pentru TOT AURUL din LUME ,
   pe ” cârlan ” l-am DEMASCAT ” pas cu pas” ,
   pe fosta ” știrista de la A3, acum primărița BUCUREȘTIULUI am ” șifonat-o ” rău de tot când a ” călcat pe bec ” ,
   pe ” bombonel ” și pe ” prostovan ” i-am făcut virtual în fel șli chip…………..

   Sper ca aceste EXEMPLE să-ți dea GÂNDIREA și PUTEREA necesară de a NU MĂ MAI ACUZA pe NEDREPT ! 😦

   Comentariu de Aliosa — 01/11/2019 @ 8:39 am | Răspunde

   • Alioșa, trebuie să fie ceva ascuns p-acolo. Să știi că nu te acuz de nimic. Nu se pune problema asta. Iar recunoștința este un sentiment foarte uman.
    Apropo, pe dracnea l-ai criticat și când schimbă legile?

    Comentariu de Florin — 01/11/2019 @ 8:45 am | Răspunde

  • Peste TOT în LUME e ceva ASCUNS ,
   dar NU în MINTEA MEA ! 🙂
   https://hiperbolahatta.home.blog/2019/10/31/momentul-hiperbolic-cum-mandolinix-catix-si-grindix-au-cucerit-legiunile-comisiilor-parlamentare-pesediste/
   Pe DRAGNEA l-am criticat de fiecare dată când sugera să se facă LEGI dubioase 😦
   cum a fost accea în care mii de PUȘCĂRIAȘI dovediți de INSTANȚELE de JUDECATĂ ca VINOVAȚȚI, urmau să iasă din ÎNCHISOARE mai repede………..

   Comentariu de Aliosa — 01/11/2019 @ 8:53 am | Răspunde

   • Dar alea care trebuiau să-l apere chiar pe el? Cum sună asta – „dau o lege pentru mine”? Io ziceam că ăia din parlament trebuie să facă legi doar pentru mine.

    Comentariu de Florin — 01/11/2019 @ 9:04 am | Răspunde

 4. buon martedì pomeriggio

  Comentariu de newwhitebear — 29/10/2019 @ 5:07 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  Dintre miniștrii lui Orban&Iohannis AUDIAȚI astăzi în Comisiile de Specialitate ale Parlamentului României,
  ( vezi ” comenntul ” de la pct.2 )
  am REȚINUT că doar UNUL SINGUR a PRIMIT AVIZ NEGATIV , cel propus la FINANȚE ……………….

  A primt AVIZ POZITIV inclusiv fostul Șef al Statului Major General ( SMG) din 01.01.2015 ,
  Generalul NICOLAE CIUCĂ despre mulți au UITAT că :

  1) Anul trecut , la ÎNCHEIEREA MANDATULUI , în loc să-și ONOREZE CARIERA MILITARĂ și FUNCȚIA PUBLICĂ avută,
  în loc să ceară TRECEREA în REZERVĂ cu DEMNITATE și ONOARE ,
  a INTRAT în JOCUL murdar al lui Klaus WERNER Iohannis de RĂZBUNARE pe Guvernul PSD,
  ACCEPTÂND ca dispensă politică o PRELUNGIRE a mandatului de Șef al SMG pentru încă UN AN de ZILE ,
  acordată de Iohannis fără acordul ministrului Apărării de la acea vreme ! 😦

  2) Pentru cei care au UITAT ,
  trebuie amintit că fostul șef al SMG a girat emiterea de către ” guvernul meu-1” ( guvernul condus de Dacian Julien CIOLOȘ, omul lui Iohannis și Soros)
  a celebrului art. 40 din OUG 57/2015 ce are mare legătură cu maziliriea LEGII PENSIILOR MILITARE ,
  care nici nu intrase în vigoare………..
  Mai mult, fostul Șef al SMG a girat și echipele de propagandişti militari trimise în marile garnizoane să prelucreze
  „binefacerile”plafonării pensiilor militare!!! 😦 😦 😦

  3) Generalul Ciucă, NU s-a mișcat din cort, cum spun unii dintre camarazii săi,
  nici în anul 2017 când Ministrul Apărării Naționa de la acea vreme, Tuțuianu ,
  i-a furnizat informații incorecte despre pensiile militare ministrului Muncii,
  în contextul adoptării noii legi a salarizării.
  Așa a dat Guvernul Mihai Tudose OUG 59/2017 prin care a fost eliminată din lege ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE cum era prevăzut în LEGE ………………………..
  ELIMINARE care a avut consecințe discriminatorii pentru pensiile în plată la data de 15 sept 2017.
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 29/10/2019 @ 9:37 pm | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Politica este o SABIE cu două tăișuri ” ( Napoleon ) ! 🙂
  ” Politica este o CURVĂ ” ( anonim ) !!! 🙂 🙂 🙂

  https://www.capital.ro/gusa-da-o-lovitura-de-proportii-a-reintrat-in-politica-mutarea-care-arunca-totul-in-aer.html?utm_source=onesignal&utm_medium=onesignal

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 29/10/2019 @ 9:54 pm | Răspunde

 7. @ ALLL !!!

  Despre TÂMPENIILE și Ee SILĂ să postXPRESIILE cu CONOTAȚII SEXUALE spuse IERI pe timpul audierilor de unii din miniștrii propuși de Orban pentru ÎNVESTIREA ” guvernului meu-2 ” 😦 😦 😦 mi-ez ceva 😦
  dar,
  ca să vadă și cei /cele care NU VĂD NIMIC în CURTEA lui Iohannis&PNL(PDL) 😦
  ci văd doar în CURTREA VECINULUI ( adversarului politic indiferent de partid sau formațiune politică )
  POSTEZ selectate de pe NET ,averile celor AUDIAȚȘI IERI și care vor să AJUNGĂ la GUVERNARE
  nu pentru BINELE ROMÂNILOR cum TRÂMBIȚEAZĂ ” pas cu pas” 😦
  ci pentr a-și ROTUNJI ei AVERILE din BUGETUL PUBLIC,
  adică din BANII NOȘTRI ,
  ai ROMÂNILOR plătitori de TAXE și IMPOZITE la ZI 🙂
  nu ca Florin CÎȚU , cel propus la FINANȚE dar AVIZAT NEGATIV ieri de COMISIILE de SPECIALITATE din PARLAMENT !!! 🙂 🙂 🙂

  RalucaTurcan ,fostă PDL-istă,vicepremierul propus de Orban,
  căsătorită cu fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan.
  a încasat în ultimul an fiscal în jur de 130.000 de lei. Însă, împreună cu salariul şi dividendele încasate de soţ, venitul anual al familiei depăşeşte 870.000 de lei.
  Cei doi au în conturi şi depozite de peste 400 de mii de lei şi peste 200 de mii de euro. Iar bijuteriile Ralucăi Turcan valorează 12.000 de euro.

  Cătălin Predoiu,fost PDL-ist, propus pentru Ministerul Justiţiei, nu o duce rău.
  A câştigat în ultimul an fiscal peste 100 de mii de lei, ca deputat şi mai bine de jumătate de milion de lei din avocatură.
  Predoiu deţine două maşini de lux, precum şi o colecţie de ceasuri şi opere de artă în valoare de 95.000 de euro.

  Bogdan Aurescu desemnat să preia Ministerul Afacerilor Externe are peste 100 de mii de euro în conturi.
  Actual consilier prezidenţial deţine trei apartamete în Bucureşti. Aurescu a încasat de la Administraţia Prezidenţială,
  de la Universitatea Bucureşti, şi de la SNSPA, peste 330 de mii de lei.

  Ion Ștefan, ministru propus la Dezvoltare, a câştigat într-un singur an, doar din dividende, 6 milioane de lei.
  Deţine 5 terenuri agricole şi intravilane care se întind pe 25 de mii de metri pătrați.
  Are un conac uriaş la Focşani, de 910 metri pătrați, dar şi o casă la Iaşi, de 130 metri pătraţi.
  A împrumutat o consilieră cu 1,4 milioane de lei, pentru a contribui la campania electorală pentru alegerile europarlamentare a PNL.

  Florin Cîţu, propus pentru a prelua Ministerul Finanţelor, este marele latifundiar al Guvernului Orban.
  Are un teren agricol de 10.000 de metri pătraţi, 75 de hectare de pădure şi un teren intravilan de 1.250 de metri pătraţi.
  Senatorul are în contul bancar 350.000 de lei. Anul trecut,
  Cîţu a realizat venituri totale de peste 400 de mii de lei, din care 300.000 de lei sunt încasări din închirierea unor imoble.

  Adrian Oros desemnat pentru Ministerul Agriculturii, stă cel mai prost cu banii dintre toţi miniştrii propuşi.
  Veniturile familiei sale pe ultimul an se ridică la aproximativ 300 de mii de lei.
  Are datorii de 100.000 de euro la o bancă şi a reuşit să economisească doar 5.000 de euro !!! 😦 🙂 😦

  Astăzi, urmează a fi AUDIAȚI ceilalți miniștri propuși de Orban ………………..

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 30/10/2019 @ 9:10 am | Răspunde

 8. Unii nu vor sa puna la vedere informatii care au fost difuzate mai pe tot online-ul jurnalistic si multe posturi tv ci o tin langa cu A3 si alte lozinci securiste pornite de la partidul lor infiintat caruia i se zice USR. Se dovedeste deja ca au si ei chiar in fruntea partidului cetateni care au jonglat cu firme de la stat, bani europeni, etc . dar pentru ca nu sunt psdei nu au pete. Am spus mereu ca majoritatea acestui popor raman in incapatanarea lor pentru ca daca li s-a dat pe masa ani in sir ca psdeii sunt comunisti asa ramane.Confunda mereu comuniusmul dictatorial pe care l-a avut tara ani multi cu social democratia care este altceva. S-au implinit 126 de ani de existenţă politică a social-democraţiei româneşti şi de la înfiinţarea Partidului Social-Democrat al Muncitorilor din România, din care făceau parte, printre alţii, Ioan Nădejde şi Vasile G. Morţun, fondatorii revistei „Contemporanul”, Constantin Dobrogeanu-Gherea şi Constantin Mille, părintele ziaristicii moderne.Acesta aducea pe scena politică a Regatului României un partid modern, reformist, care milita pentru accelerarea dezvoltării ţării prin democraţie, drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, educaţie, stimularea economiei autohtone. Socialismul a fost văzut de adepţii social-democraţiei, la sfârşitul secolului al XIX-lea, drept o prelungire firească a modernizării ţării, începute de paşoptişti, după Tratatul de la Adrianopole (1829). Social-democraţilor din epocă le revine meritul de a fi luptat primii, de pildă, pentru votul universal şi pentru emanciparea femeilor, într-o Românie în care – în acord cu ceea ce se întâmpla şi în alte state europene – nu aveau drept de vot direct decât procente mici din populaţie. Social-democraţilor români le aparţine promovarea ideii de legislaţie a muncii, care, în România de dinaintea Primului Război Mondial, a fost o iniţiativă născută în organizaţiile sindicale socialiste, abia apoi fiind preluată şi de alte forţe politice, ceea ce a dus la obţinerea dreptului la repaus săptămânal şi ziua de muncă de 8 ore. Tot social-democraţilor din epocă le aparţine tradiţia sindicală din vechea Românie, care a împiedicat multă vreme răspândirea ideilor şi acţiunilor extremiste de stânga, şi de dreapta, în rândurile clasei muncitoare din perioada interbelică. Este nedreaptă, neconformă cu adevărul istoric, prezentarea actualului Partid Social Democrat drept ”ciuma roşie” de oameni care nu cunosc nici măcar istoria propriilor lor partide, care gândesc în clişee propagandistice şi pun etichete. Viaţa politică actuală a ajuns într-o fundătură, tocmai pentru că fugim de adevăr şi ne negăm trecutul la grămadă, fără nici cel mai mic efort de a judeca lucrurile critic. în 1918 liderii social-democraţi au jucat un rol central în făurirea Marii Uniri, Iosif Jumanca şi Ion Flueraş fiind membri ai Marelui Sfat Naţional şi mai apoi ai Consiliului Dirigent al Transilvaniei, şi totodată cei care i-au convins pe saşii, şvabii şi maghiarii membri ai Partidului Social Democrat din Transilvania şi Banat să voteze în favoarea Unirii, astăzi deciziile conducerii PSD generează contestare şi respingere din partea unei părţi a societăţii. Nu ne facem iluzia unanimităţii, dar PSD ar trebui să fie un instrument al guvernării consensuale, un pacificator al societăţii. Şi cred că avem încă de învăţat din istoria social-democraţiei româneşti, şi nu numai. Este de amintit faptul că, şi după Marea Unire, social-democraţia românească a continuat să se dezvolte, cel mai important lider al său fiind Constantin Titel Petrescu. Sub conducerea sa, social-democraţii români au adoptat o poziţie clară, anticomunistă. Motiv pentru care au împărtăşit, alături de liderii PNL şi PNŢ, soarta celor care nu au acceptat diktatul Moscovei: puşcăria politică şi martirajul. Ion Flueraş, Iosif Jumanca şi George Grigorovici, cel care în 1918 a anunţat, în Parlamentul de la Viena, că Bucovina nu mai recunoaşte Dubla Monarhie şi autoritatea Austriei asupra străvechii provincii româneşti, au murit ca martiri anticomunişti: primul, la Gherla, în 1953, cel de-al doilea în închisoarea Jilava, în 1949, iar Grigorovici în 1950, în închisoarea Văcăreşti. De asemenea, Constantin Titel Petrescu a fost condamnat la muncă silnică, purtat prin închisorile comuniste, torturat şi umilit, fiind eliberat grav bolnav în 1955, pentru a se stinge din viaţă doi ani mai târziu. Şi totuşi, observăm că mulţi tineri pun astăzi semnul ”egal” între Partidul Social Democrat şi comunism, în ciuda unei istorii care ne dovedeşte contrariul. Nici un partid istoric sau nu dupa ’90 nu a avut conducatori patrioti, sub pulpana partidelor toti au slijit strainilor pentru interese proprii si au vandut in trepte tara. De aceia nu mai am incredere ca mai poate fi salvata, in rest o noapte linistita draga Aliosa si cine-si iubeste cu adevarat tara pune mana , citeste , afla si dupa, poate nu mai ia de bun ce pun propagandistii pe piata si scursurile securiste. Sa nu se inteleaga gresit ca ma refer la toti securistii ci doar la tradatori in rest sunt oameni cu mare inteligenta si se ingrijesc atat cat sunt lasati de soarta tarii. Suntem in exp[eriment de prea multi ani ca sa mai reusim ceva iar suveranitate nu mai avem de mult a spus-o chiar Basescu intr-o aparitie televizata.

  Comentariu de Beta — 02/11/2019 @ 10:02 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: