Alioşa ” File de Jurnal ”

04/06/2020

La 100 de ani de la semnarea Tratatului de PACE de la Trianon, politicienii români fac jocul STRĂINILOR de NEAM și ȚARĂ ! ALEGĂTORI români, TREZIȚI-VĂ !!! ….

Filed under: generale — Aliosa @ 8:17 am

În loc de motto:

Cu toate că CINEVA a spus cu subiect și predicat să NU SCRIEM despre TRIANON

http://www.contributors.ro/cultura/de-ce-sa-nu-scriem-despre-trianon/

conform LIBERTĂȚII de EXPRIMARE garantate de CONSTITUȚIA ROMÂNIEI ,

conform SLOGANULUI personal

”OMUL cât TRĂIEȘE învață, eu trăind ÎNVĂȚ mereu ” 🙂 🙂 🙂

conștient de faptul că voi  fi OCOLIT în COMENTARII până și de persoanele virtuale care altădată se declarau PRIETENELE blogului meu ,

VOI SCRIE !!! 🙂 🙂 🙂

” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale, a spune ADEVĂRUL, e un act REVOLUȚIONAR” ( George Orwell) 🙂
și de foarte mare CURAJ adaug de la mine !!! 🙂 🙂 🙂


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUMNEZEU s-o odihnească în PACE și s-o țină mereu la Dreapta Sa ,
pe Măria Sa , Regina MARIA a ROMÂNIEI, prezentă la  semnărea  Tratatului de Pace de la TRIANON , Franța, în 4 IUNIE 1920 !!! 🙂 🙂 🙂

 

 

R.Maria ,soldat

” De la lume adunate , și iarăși la lume date” ( Anton Pan) !!! 🙂 🙂 🙂

Semnarea în urmă cu 100 de ani( 4 iunie 1920 ) a Tratatului de Pace de la Trianon

”  De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.

Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: AustriaRegatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război Mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles, în 28 iunie 1919), Austria (la Saint Germain en Laye, în 10 septembrie 1919), Bulgaria (la Neuilly, în 27 noiembrie 1919) și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne) ”

Sursa :

https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_Trianon

a generat sentimente și opinii diferite  ROMÂNILOR și UNGURILOR  care din păcate , se MANIFESTĂ și în zilele CENTENARULUI  …………………………..

Despre marele eveniment puteți afla mai multe dacă  accesați link-urile :

https://www.mediafax.ro/social/100-de-ani-de-la-tratatul-de-la-trianon-istoric-roman-ungaria-plange-dupa-ceva-ce-nu-a-fost-al-ei-19239994

trianon (1)

https://www.mediafax.ro/politic/ciolacu-il-acuza-pe-iohannis-ca-nu-a-avut-demnitatea-si-mandria-nationala-de-a-promulga-legea-trianon-la-centenarul-tratatului-19239760

https://www.capital.ro/iohannis-e-atacat-acuzatii-incendiare-la-adresa-presedintelui-lipsit-de-demnitate.html

În cele ce urmează , postez prin ” copy paste” fără nici o MODIFICARE  și cu GHILIMELELE de rigoare ,un documentat și pertinent material  versus Pacea de la TRIANON ( Franța) din 4 IUNIE 1920 :

” Mesajul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România către clasa politică actuală, în ajunul Centenarului Trianon: RESETAȚI-VĂ!
Posted On 24 mai 2020
Suntem într-un an crucial, cu semnificații profunde pentru destinul nostru istoric:

se împlinesc 100 de ani de când a avut loc consacrarea juridică internațională a României, prin Tratatul de la Trianon de la 4 iunie 1920.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își exprimă bucuria de a semnala faptul că statul român încă există pe hartă, în ciuda presiunilor și asediilor politice exercitate continuu asupra lui, în toată această perioadă de 100 de ani. Ne întristează în același timp comportamentul abulic al clasei politice actuale care, în ultimii 30 de ani, nu a făcut decât compromisuri incalificabile cu forțe politice și economice interne și externe, negociind vânzarea cu toptanul și paralâcul a tot ce a însemnat și înseamnă „Grădina Maicii Domnului”. Iar tolerarea în mediul politic a hibridului UDMR – entitate constituită ca ONG și funcțională ca partid politic – reprezintă cea mai respingătoare promiscuitate a clasei noastre politice. A ÎNTREGII CLASE POLITICE! Așa s-a ajuns la situația rușinoasă în care, chiar înainte de centenarul Trianonului, un proiect secesionist a trecut tacit de Camera Deputaților, încurajând separarea de România a unui teritoriu străvechi românesc: proiectul privind autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc.

Faptele sunt consumate. Scandalul de extracție stradală, care a cuprins și legislativul, și executivul României, capătă valoarea unui autodenunț caricatural al propriilor incapacități de înțelegere a problemei naționale. Problemă al cărei arhetip îl reprezintă Marea Unire de la 1918, cu pandantul ei internațional – Tratatul de la Trianon.

Cu îndreptățirea pe care ne-o dă, prin atitudinea publică, implicarea noastră în problemele care frământă societatea și națiunea, noi, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, deplângem modul îndoielnic prin care decidenții noștri au gestionat pregătirea acestui eveniment de mare importanță pentru existența noastră în Europa și în lume: 4 iunie, Tratatul de la Trianon.

Și pentru că acest tratat e atât de contestat de țara „vecină și prietenă” Ungaria, al cărei guvern a investit 300 de milioane de euro în așa-zisul proiect „Trianon 100” (de fapt, „Anti-Trianon 100”) e bine să reiterăm câteva argumente istorice de drept internațional, începând cu Declarația de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918.

În deplină rezonanță cu valul revoluționar și aspirațiile democratice care animau societatea în statele Europei centrale și răsăritene, inclusiv în Austria și Ungaria, poporul român autohton din Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, etc. și-a exercitat, în 1918, un drept fundamental, în conformitate cu principiile de drept ale popoarelor, recunoscute și în acțiune pe plan internațional.

Respingând propunerile ungare, de aceeași factură cu cele făcute anterior de Casa de Habsburg, românii au decis și ei, ca și popoarele slave asuprite, să uzeze de dreptul lor de a-și alege singuri soarta. Votul în unanimitate al delegaților a constituit baza juridică, legalizarea actului, enunțat de președintele Gheorghe Pop de Băsești:

„Adunarea Națională a poporului român din Transilvania, Banat și părțile Ungariei (Partium – n.n.) a primit rezoluțiunea prezentată prin Vasile Goldiș în întregimea ei și astfel unirea acestei provincii românești cu țara-mamă… este pentru toate veacurile decisă!”.

Adunarea Națională, având caracter de Constituantă și fiind organ legislativ și al suveranității naționale pentru poporul român trăitor în Ardeal, Banat, Crișana, Sătmar, Maramureș, etc., hotărârile sale au avut putere de lege, păstrată și astăzi, în conformitate cu principiile de drept internațional în baza cărora au fost adoptate.

Din punct de vedere juridic așadar, Unirea teritoriilor românești din fost monarhia dualistă cu patria-mamă, decretată de Adunarea Națională Constituantă de la Alba-Iulia, necondiționat, în baza dreptului inalienabil al românilor din respectivele teritorii la autodeterminare și suveranitate națională, a fost cu un an și șase luni anterioară semnării tratatului de pace româno-ungar, un act legiferat, legalizat.

Regatul României, ca stat suveran, nu a făcut decât să aprobe, prin organul său constituțional, ca și în cazul „Basarabiei” și Bucovinei, decizia luată de Constituanta românilor din Banat, Transilvania și Partium, teritorii ce-și redobândiseră suveranitatea.

De menționat că întregul proces a fost legalizat, sub aspect juridic, și de deciziile similare ale minorităților alogene: ungurii (parțial), sașii, șvabii, secuii, evreii, țiganii, etc. (în totalitate). Acestea au fost consultate și au subscris, prin hotărâri luate în cadrul unor adunări cu caracter plebiscitar, juridic recunoscute.

Drept urmare, Tratatul de Pace de la Trianon (4 iunie 1920), cu corectivele teritoriale în defavoarea românilor, impuse de interesele regionale ale marilor puteri, nu au făcut decât să consacre acceptul Ungariei, în calitate de stat succesor al defunctului Imperiu dualist, față de acordul încheiat și legiferat între două părți contractante suverane.

Caracterul de drept public al Adunării de la Alba-Iulia a fost în întregime admis și de dreptul internațional public, de Conferința de pace și de stipulațiile tratatelor de pace.

De aceea, Conferința Păcii de la Paris nu a fost în situația de a „crea” un stat român întregit. Acesta fusese deja realizat, ca operă a națiunii române. Conferința a fost chemată doar să dea consacrare juridică internațională noului statut teritorial și politic al statului român, prin recunoașterea în speță a principiului naționalităților și al autodeterminării popoarelor.

Am menționat toate acestea pentru a le aminti, sau reaminti, acelora dintre români care mai cochetează cu autonomia Transilvaniei, că aceasta nu e o problemă asupra căreia să se poată decide la nivel parlamentar, guvernamental sau prezidențial, întrucât Marea Unire a fost decisă, de facto și de jure, în mod plebiscitar.

Deci e o chestiune clară de referendum.

Chiar dacă, în prezent, organizarea unui referendum pe această temă presupune asumarea unei responsabilități personale uriașe din partea participanților, responsabilitate pe care foarte mulți nu o au și nu o pot înțelege. Căci, vorba lui Nae Ionescu, „opinia publică n-are memorie”. Memoria colectivă se întreține prin școală, iar în școală exact materiile identitar-formative au fost minimizate. Asta în ceea ce ne privește pe noi, românii.

Nu și în ceea ce privește UDMR-ul, care acționează masiv și agresiv pentru exacerbarea unei identități configurate mincinos (vezi manualul „Istoria Secuilor”, editată și tipărită, în limba maghiară, pe banii publici ai contribuabililor români).

Așadar, mesajul Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, adresat preponderent clasei politice, în acest an crucial pentru destinul României în lume, este următorul:

Resetați-vă!
Nu aveți nici competența, nici legitimitatea de a decide granițele exterioare și interioare ale României. Nu aveți nici măcar dreptul de a le pune în discuție.

România nu e o tarabă cu obiecte de patrimoniu. România e un sanctuar păzit de osemintele celor care au murit pentru ca ea să existe.

Voi, cei care decideți pentru noi, n-ați sacrificat nimic pentru această țară. Nimic! N-ați pierdut, cum au pierdut sute de mii de români înaintea voastră, niciun copil frate sau părinte.

Aveți, în schimb, mâinile pătate de sângele martirilor români al căror model îl ignorați. Învățați de la Viktor Orban și UDMR, dacă de la istoria pe care n-o cunoașteți nu puteți învăța!

Ei ai investit într-o utopie 300 de milioane de euro, iar voi n-ați investit nimic într-o realitate istorică.

Există o listă uriașă a investițiilor anti-Trianon pe care aceștia le fac de trei ani încoace, pentru materializarea unei ficțiuni, listă care corespunde, simetric, lucrurilor pe care voi NU LE-AȚI FĂCUT!

În speranța că veți deveni mai responsabili sau că vă veți înțelege mai bine menirea, vă reamintim, în acest context, cuvintele lui Mihai Eminescu dintr-un articol publicat în 1870, în ziarul „Federațiunea” de la Pesta, cuvinte cărora voi, clasa politică de azi, le conferiți o dureroasă actualitate:

„Oricine a şovăit numai o dată în cariera sa politică, fie el prelat, fie ilustritate, fie magnificenţă, trebue înlăturat cu îngrijire, căci aicea trebuesc oameni ai faptei pe cari să nu-i orbească nici şansele, nici aurul, nici stelele şi ordurile mari, care în genere se pun pe inimi mici! Şi, apoi, cu oameni probi şi de caracter, nu se încapi transacţiuni încurcate. Ei vor cere pentru naţiunea lor cât li va ordona naţiunea ca să ceară […].

Astăzi credem că ar fi venit timpul ca să pretindem şi noi ceia ce ni se cuvine de secoli. E timp să declarăm neted şi clar, că în ţara noastră, noi nu suntem, nici vrem să fim maghiari ori nemţi.

Suntem români, vrem să rămânem români şi cerem egala îndreptăţire a naţiunii noastre.

Faţă cu orice încercare de deznaționalizare ori suprematizare, întrebăm cu răceală şi conştienţi de drepturile ce ni le dă aborigenitatea noastră şi spiritul secolului: cine sunt aceşti oameni şi ce vor ei în ţara noastră?”

DORU DINU GLĂVAN ”
Sursa :

Mesajul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România către clasa politică actuală, în ajunul Centenarului Trianon: RESETAȚI-VĂ!

Cum SLOGANUL meu dintotdeauna a fost :

OMUL cât TRĂIEȘTE, învață , EU trăind ÎNVĂȚ mereu 🙂 🙂 🙂

folosind motorul de căutare GOOGLE , am dat peste                                                                                                                                   CARTEA

DSCF8330-1024x783

din care am postat doar ultimele FRAZE   pline de  CIVISM și ÎNȚELEPCIUNE :

” ………………………….Românii erau napolitanii Europei Centrale. Zgomotoşi, exuberanţi, melodramatici, iubitori de gâlceavă … In aristocraţie atât bărbaţii cât şi femeile adorau parfumurile tari. … Femeile se fardau puternic, bărbaţii ceva mai discret, dar suficient de mult încât autorităţile militare să intervină  şi să restricţioneze uzul cosmeticelor în rândul ofiţerilor de rang înalt.”

După toate astea, te întrebi cum naiba totuşi de a ieşit România aşa bine din Conferinţa de Pace.Conjunctura, astrele, alinierea planetelor, descompunerea Rusiei, înverşunarea Ungariei de-a face totul absolut pe dos în acei doi ani decisivi
– plus viziunea cea nouă a lui Wilson, desigur.

Români şi maghiari, luaţi o pauză de la dat lecţii istorice, măcar trei zile o dată la un secol, citiţi cartea asta şi continuăm după aceea” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa :

http://www.contributors.ro/fara-categorie/ziua-trianonului-cancanuri-cu-regina/

 

romania-harta-620x350

Sursa FOTO de mai SUS 🙂 și toate detaliile se găsesc pe :

100 de ani de la recunoașterea internațională a României Mari

115273.jpg-637x465

Sursa FOTO de mai SUS și toate detaliile versus EA , se găsesc pe :

https://www.activenews.ro/cultura-istorie/4-iunie-1920-100-de-ani-de-la-semnarea-Tratatului-de-la-Trianon.-Ce-inseamna-Nem-nem-zoha-strigatul-de-lupta-al-maghiarilor-115273

 

16473705_396779107350487_6887776446151671819_n

image005

 

– Doamne, ocroteste-i pe romani :

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

11 comentarii »

 1. @ ALLL !!!
  Pentru ” iubiții mei DETRACTORI” care nu vor înțelege corect TITLUL articolului de fond,
  postez ca supremă DOVADĂ aberanta DECLARAȚIE făcută de președintele României, Klaus WERNER Johannis ,
  aflat în RĂZBOI POLITIC TOTAL cu PSD încă din campania electorală din 2014
  dar și în CAMPANIE ELECTORALĂ pentru partidul său, PNL(PDL)
  și a ” GuWerner-5” , adică Orban-3 :

  https://www.cotidianul.ro/video-iohannis-mai-sare-o-data-la-gatul-psd-jo-napot-kivanok/

  și REPLICA liderilor PSD :

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 04/06/2020 @ 8:26 am | Răspunde

 2. Buna dimineata, Aliosa ! 🙂
  Inaintasii nostri au luptat pentru a apara un crez si tara … azi cei ce sunt la PUTERE au DEMOLAT caramida cu caramida ce a fost cladit !!! 😢
  Tara lor, guvernul lor … NIMIC pentru cei ce populeaza aceasta tara !!! 😦 😦
  O zi senina si binecuvantata !!!
  Cu stima – Lacrimioara 😉

  Comentariu de lacrimaroua — 04/06/2020 @ 8:45 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Lăcrimioara ! 🙂

   ÎNAINTAȘII noștri au LUPTAT pentru REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC
   și UNIREA tuturor PROVINCIILOR ROMÂNEȘTI sub Drapelul PATRIEI MAMĂ,
   Regatul ROMÂNIEI la acea vreme 🙂 🙂 🙂
   iar urmașii de azi ai ÎNAINTAȘILOR NOȘTRI luptă ” pas cu pas” 😦
   spre DISPARIȚIA NAȚIUNII ROMÂNE 😦 😦 😦
   FEDERALIZAREA ROMÂNIEI 😦 😦 😦
   și transformarea ei în SURSĂ de SCLAVI pe plantațiile de
   SPARANGHEL nemțesc 😦 😦 😦
   legume olandeze ,
   căpșuni spaniole,
   fructe engleze
   și busuioc SICILIAN !!! 😦 😦 😦
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT ! 🙂
   Cu stimă,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 05/06/2020 @ 8:28 am | Răspunde

 3. sereno giovedì sera

  Comentariu de newwhitebear — 04/06/2020 @ 7:09 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 😦 😦 😦
  1) De Ziua Mondială a MEDIULUI, îi recomand președintelui României, Klaus WERNER Johannis următoarele :

  – să lase CAMPANIA ELECTORALĂ pe care o face ” pas cu pas” în favoarea partidului său PNL(PDL) ;
  – să lase JUSTIȚIA pe mâna magistraților ;
  – să OPREASCĂ tăierea ilegală a PĂDURILOR ROMÂNIEI


  – să se ocupe de SIGURANȚA națională a ROMÂNIEI
  – să se OCUPE de FIȘA postului său , nu a OPOZANȚILOR ………………

  2) Față de situația anterioară
  https://instnsp.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0UIqLpFWyreIakKe6YKIB7fl-0F1-g5p1_uHeJSBBxmAbdTsrG7O-Ctn0#/5eced796595b4ee585bcdba03e30c127

  „Guvernul Iohannis-Orban pare mai degrabă preocupat de soarta băncilor şi a multinaţionalelor prin ajutoare, prin credite şi garanţii,
  bănci şi multinaţionale de care se ocupă oricum şi autorităţile din ţările lor de origine.
  Dar, de fapt, în afara terorismului medical din comunicate, conferinţe, prezenţe pe televiziuni,
  autorităţile române nu mai par capabile de vreo altă acţiune.”(P. Romosan)

  https://www.capital.ro/dezvaluirea-care-arunca-n-aer-guvernul-se-intampla-n-plina-pandemie-a-creat-o-caracatita-in-minister.html?utm_source=capital&utm_medium=recomandari_AI

  numărul DECESELOR din România din cauza COVID-19 după spusele celor din ” GuWerner -5” , Orban-3 ,
  a AJUNS la 1305 de persoane 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 05/06/2020 @ 8:45 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  1) De parcă NU ar fi fost de ajuns cele postate mai sus versus TITLUL articolului ,
  ieri, 5 IUNIE, președintele României , Klaus WERNER Johannis, a mai produs încă o DOVADĂ a sentimentelor lui ANTIROMÂNEȘTI !!! 😦 😦 😦
  Ca să NU fiu acuzat de DETRACTORII mei că spun VORBE-N VÂNT ca miniștrii din ” GuWerner-5” , Orban-3 ,
  INTRAȚI pe :

  https://amintiriamintiri.wordpress.com/2020/06/06/razboiul-politic-total-dintre-klaus-werner-johannis-si-psd-s-a-mutat-la-ccr/

  2) Pentru vizitatoarele și vizitatorii modestului meu blog care sărbătoresc

  DUMINICĂ 7 IUNIE ” Pogorârea Sfântului DUH ( RUSALIILE )

  și LUNI 8 IUNIE, ” Sfânta TREIME” , le urez din toată inima, SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE !!! 🙂 🙂 🙂

  Pentru semnificația Sărbătorii ” RUSALIILE ” doritorii pot ACCESA adresa :
  https://www.libertatea.ro/lifestyle/cand-sunt-rusaliile-2984639

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 06/06/2020 @ 8:01 am | Răspunde

 6. […] 100% BĂNUITE !!! 🙂  🙂  🙂 Ca să JUSTIFIC și mai bine  TITLUL articolului de pe : https://aliosapopovici.wordpress.com/2020/06/04/la-100-de-ani-de-la-semnarea-pacii-de-la-trianon-pol… postez  prin ” COPY PASTE” în cele ce urmează , un interesant și la ZI ARTICOL !!! 🙂 […]

  Pingback de Războiul politic total dintre Klaus WERNER Johannis și PSD s-a mutat la CCR !!! | My Blog — 06/06/2020 @ 8:41 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: