Alioşa ” File de Jurnal ”

22/09/2020

Punctul pe ” I” /33 ! A merge sau a nu merge la VOT ………………….

Filed under: generale — Aliosa @ 9:35 am

În loc de motto:
După cum se poate CONSTATA de către ORICINE vrea ,
am stat deoparte de BĂLĂCĂREALA dintre candidații la ALEGERILE LOCALE din 27 septembrie 2020 ,
asta și din considerentul că unii dintre așa zișii mei ” prieteni” virtuali ,
m-ar fi catalogat în fel și chip cu toate că EU , nu am fost , nu sunt și nu voi fi vreodată membrul vreunui partid politic sau formațiune politică din cauza faptului că toți politicienii își urmăresc ” pas cu pas” INTERESUL personal, familial , de grup infracțional șamd !!! 😦 😦 😦

Asta nu înseamnă că pe 27 septembrie 2020 voi STA ACASĂ în fața televizoarelor să urmăresc SONDAJELE de presă ASERVITĂ mai mult sau mai puțin PUTERII care GUVERNEAZĂ CATASTROFAL ” România educată” de 10 luni de zile prin miniștrii și ministresele tandemului Johannis&Orban 😦 😦 😦
ci dimpotrivă , mă voi plimba prin oraș să ASCULT glasul STRĂZII iar la o anumită ORĂ ,
NU VOI PROCEDA ca ALEGĂTORUL fictiv din materialul mai jos republicat prin ” copy paste”
cu indicarea SURSEI 🙂 🙂 🙂
ci voi merge cu soția la VOT
să le dau virtual cu ȘTAMPILA ” peste bot”
politicienilor ANTIROMÂNI ,
niște TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ și oameni HAINI !!! 😦 😦 😦

” Vezi că vin alegerile!
Dar de ce trebuie să merg la vot?
Am pe cine să votez?
Toţi sunt la fel!
Nu mai bine îmi iau familia, copilul şi mă duc duminică să mă dau cu barca în Herăstrău?

Autor: Cristian Hostiuc , director editorial ZF , 21.09.2020, 01:07 2922

O discuţie de acum două săptămâni despre alegeri, cu cineva care lucrează într-un restaurant din Bucureşti.

Vezi că vin alegerile, să te duci la vot!
Dar de ce trebuie să merg la vot?
Am pe cine să votez?
Toţi sunt la fel! Nu mai bine îmi iau familia, copilul, şi mă duc să mă dau cu barca în Herăstrău?

Duminica viitoare, peste o săptămână, sunt alegeri locale, iar interesul pentru cei care conduc oraşele, comunele şi judeţele ţării pare destul de scăzut. Şi nu este vorba de Covid-19.

Noroc cu Băsescu, care pe ultima sută de metri a mai animat prin limbajul de stradă lupta din Bucureşti dintre Gabriela Firea şi Nicuşor Dan.

Dar până la urmă, întrebarea interlocutorului este legitimită şi nu răspunde nimeni dintre cei care cer votul.

El, ca şi alţii, e convins că votul lui nu contează şi că, indiferent pe cine votează – partid sau nume -, tot ăia care trebuie ies.

Iar după ce ies, tot ce au spus în campanie se aruncă la coş şi încep să-şi facă afacerile lor.

Cel puţin în Bucureşti, oamenii vor şcoli mai bune pentru copiii lor, spitale din care să nu iasă mai bolnavi decât au intrat, drumuri în care să nu piardă o oră până să ajungă la muncă, un aer mai curat şi nu în ultimul rând curăţenie.

Pentru asta plătesc oamenii taxe şi impozite, dar din păcate nu sunt conştienţi de acest lucru.

Pentru că legea nescrisă în Bucureşti este de a negocia salariul net, oamenii nu ştiu ce înseamnă plata taxelor şi impozitelor din câştigul lor, şi de aceea nu au în minte că cei de la putere sunt plătiţi din banii lor şi nu invers.

De la alegerile din 2012, când prezenţa la vot a fost de 56%, asta pentru că Băsescu ajunsese extrem de urât iar PSD s-a aliat cu PNL formând USL, salariul mediu a crescut de la 1.500 de lei la 3.300 de lei, adică s-a dublat. În euro, salariul mediu a crescut de la 340 de euro la 680 de euro în prezent.

Cel puţin în Bucureşti, alegerile nu sunt despre bani, despre creşterea puterii de cumpărare sau despre locuri de muncă, cum era în anii ‘90 şi 2000, când salariul mediu era de 100-150 de euro.

Nu ştiu ce l-a apucat pe Nicuşor Dan să promită că în patru ani de zile salariul mediu din Bucureşti va ajunge la 1.400 de euro (faţă de 900 de euro, cât este acum).

În oraşele mari alegerile sunt legate de ce fac primarii, şefii consiliilor judeţene cu banii pe care-i încasează. Şi nu sunt deloc mulţi.

În oraşele din eşalonul 2, 3, sau 4, algerile ţin de salarii şi locuri de muncă, pentru că acolo principalul angajator este statul, iar cei care conduc îşi bazează puterea pe acest lucru.

Românii ar vrea ca din popor să se ridice un Vlad Ţepeş, ca să-i bage pe toţi cei din politică la puşcărie (sper că n-aţi uitat celebra expresie a lui Traian Băsescu din 2004, când îi îndemna pe oameni să vină să vadă ţepele din Piaţa Victoriei pe care le va ridica şi cât de puternică a fost această afirmaţie).

În timp ce alegătorii din oraşele mari au speranţe legate de drumuri, şcoli, spitale, curăţenie, cei care sunt în politică au ca principal scop întărirea puterii administrative fanariote. Şi pentru acest lucru alocă resurse importante.

În timp ce jumătate dintre bucureşteni cred că votul lor nu contează şi de aceea mai bine se duc să se plimbe, cu familia, cu copilul, cu barca în Herăstrău, cei care se uită cu interes la rezultatul votului sunt cei care au afaceri.

Laurenţiu Lazăr, directorul Colliers International, unul dintre cei mai mari brokeri imobiliari din Bucureşti şi din România, spune că în Capitală dezvoltatorii şi-au făcut datoria, au construit clădiri de birouri unde lucrează sute de mii de corporatişti, au adus investiţii de miliarde de euro, dar acum problema este legată de sufocarea oraşului, de lipsa de infrastructură.

Dacă votul popular nu contează pentru cel puţin un alegător, măcar să conteze în faţa celor ce vor fi aleşi interesele care vin din business.
Când marii dezvoltatori de clădiri de birouri îşi vor pierde chiriaşii din motive de infrastructură, de Covid-19, s-ar putea ca presiunea lor să fie din ce în ce mai mare asupra autorităţilor locale şi să se vadă.
Ironic, un votant nu ridică probleme, dar acelaşi om, în calitate de angajat, poate să influenţeze întâi mersul unei companii, iar compania, având o putere mai mare, poate să influenţeze administraţia.
Tot e bine!
Până una alta, întâi la vot peste o săptămână, şi după aia în parc!” .
Sursa :
https://www.zf.ro/opinii/vezi-ca-vin-alegerile-dar-de-ce-trebuie-sa-merg-la-vot-am-pe-cine-sa-19554436?utm_source=newsletter&utm_medium=li324_mi199385&utm_content=articol&utm_campaign=Vezi+ca+vin+alegerile%2521+Dar+de+ce+trebuie+sa+merg+la+vot%253F+Am+pe+cine+sa+votez%253F+Toti+sunt+la+fel%2521+Nu+mai+bine+imi+iau+familia%252C+copilul%252C+si+ma+duc+duminica+sa+ma+dau+cu+barca+in+Herastrau%253F&utm_term=li324_mi199385_s174284
Alioșa ! 🙂
PS!!! 🙂 🙂 🙂
Tu, stimată vizitatoare și stimat vizitator , vei merge pe 27 septembrie ,la VOT ??? 🙂 🙂 🙂
Mulțumesc anticipat pentru RĂSPUNS ! 🙂
Alioșa ! 🙂

8 comentarii »

 1. @ ALLLLL !!!!!

  În plină PANDEMIE ,
  minciuni și IPOCRIZIE ,
  Simona HALEP mi-a produs o mare BUCURIE !!! 🙂 🙂 🙂

  Felicitări SIMONA ! 🙂
  Mulțumesc SIMONA ! ! 🙂 🙂
  Succes deplin un NOU TROFEU la turneul WTA de la ” Roland Garros” PARIS , Franța !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 22/09/2020 @ 9:39 am | Răspunde

 2. serena serata

  Comentariu de newwhitebear — 22/09/2020 @ 7:06 pm | Răspunde

 3. Bună seara! Da, este o datorie cetățenească să mergem la vot. Pentru cei care aleg să nu mearga, ce pretenții mai pot să aibă apoi, dacă lucrurile merg prost, pe mâna… altora, care au votat?
  Cât despre ipocrizia ipocriților… Trebuie să nu uităm să subliniem adevărul că toți, dar absolut toți se întrec în ipocrizie. Nu doar cei de la guvernare. Se dau unii „curați ca lacrima” și plini de „iubire creștină” față de concetățeni, dar când s-a privatizat industria României, au vândut și distrus totul cu mare osârdie. Și nu vorbesc numai de orașul meu, ci de toată țara. Bine că oamenii uită și se lasă păcăliți de fiecare dată…
  Să dea Dumnezeu să fie… cât mai bine!

  PS. Am așteptat 5 minute, ca să se încarce pagina dvs. Nu știu de ce merge atât de greu. Cele mai multe se încarcă instant, am internet bun.

  Comentariu de Alex — 25/09/2020 @ 7:34 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Alex ! 🙂

   Mă BUCUR că ai TRECUT din nou pe blogul meu 🙂
   dar mă DOARE SUFLETUL că a trebuit să aștepți 5 ( CINCI) minute ca să se ÎNCARCE PAGINA !!! 😦 😦 😦
   SINCER , nu știu care-i motivul de se ÎNCARCĂ așa de ÎNCET 😦
   dar SIGUR este vorba despre ceva TEHNIC ! 😦
   O să duc LAPTOPUL la un SPECIALIST în calculatoare să vadă despre ce este vorba ! 😦
   Mulțumesc pentru ATENȚIONARE 🙂 și mai ales pentru RĂBDAREA de care ai dat DOVADĂ așteptând 5 minute ……………………………

   ” Cât despre ipocrizia ipocriților …” ai DREPTATE 🙂 TOȚI sunt niște IPOCRIȚI indiferent de CULOAREA POLITICĂ !!! 😦 😦 😦
   ÎNTOTDEAUNA am susținut că IPOCRIZIA este cea mai la ÎNDEMÂNĂ ARMĂ pentru așa zisa noastră CLASĂ POLITICĂ ! 😦
   În spiritul ADEVĂRULUI trebuia să SUBLINIEZ faptul că cei ce GESTIONEAZĂ astăzi puterea în ” România NORMALĂ” 🙂
   care AU CRITICAT vechea guvernare pentru NEPOTISMUL și FAVORITISMUL de care au dat dovadă ,
   i-au DEPĂȘIT cu mult pe cei pe care-i criticau iar NUMIREA de către guvernarea PNL(PDL) în toate structurile de conducere ale statului român a OAMENILOR lor ,adică a celor din PNL(PDL) sau din rândul celor cu APUCĂTURI MURDARE precum INTERLOPII cu care merg ” pas la pas” pentru a FURA și DISTRUGE ce-a mai RĂMAS 😦 😦 😦 mulți dintre ei fără nici o legătură profesională cu specificul instituției respective
   ( PATRON de POMPE FUNEBRE și BARMAN , manageri de SPITAL …..doar două exemple ca să nu mai fac TRIMITERE la ” GRINDĂ” sau alte ” PANARAME” ) …………….
   În CONCLUZIE ,prin toate DERAPAJELE de la DEMOCRAȚIE făcute în doar 8-9 luni de guvernare ,
   cei din PNL(PDL) SUSȚINUȚI ” pas cu pas” de Johannis ,

   ÎI ÎNTREC în IPOCRIZIE pe TOȚI cei care au GUVERNAT România POSTDECEMBRISTĂ !!! 😦 😦 😦

   Să SPUI că NU SUNT BANI pentru APLICAREA LEGII majorării PUNCTULUI de PENSIE cu 40 %
   iar pentru FONDUL de REZERVĂ al premierului să fie TRANSFERAȚI din BUGETUL Ministerului Muncii și Protecției Sociale nu mai puțin de
   2 ( DOUĂ) MILIARDE de LEI 🙂 😦 🙂
   mi se pare că este NU NUMAI TICĂLOȘIE 😦
   ci și crasă IPOCRIZIE , Alex ! 😦
   Și LISTA ar putea CONTINUA ……………….

   Iar în final , aș vrea și EU din toată INIMA
   ” să fie……….cât mai bine ” 🙂 🙂 🙂
   dar , după după cum acționează grupul
   Johannis&Orban&Tătaru&Arafat&Anisie&Alexandru& Alexe și alții din ” GuWerner-5” , Orban-3 ,

   SLABE SPERANȚE …………………

   Un sfârșit de săptămână binecuvântat întregii tale FAMILII, Alex ! 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 26/09/2020 @ 8:12 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: