Alioşa ” File de Jurnal ”

14/11/2020

PUNCTE de VEDERE …spre a fi văzute în special de DETRACTORII mei ……………..

Filed under: generale — Aliosa @ 8:09 am

Primul punct de vedere :

http://www.facebook.com/watch/?v=1087881031684943

Al doilea punct de vedere :

” (Bogdan Tiberiu Iacob, InPolitics.ro, 10 oct. 2020)

Fostul ministru al Educației și al Externelor, rector al Babeș-Bolyai și laureat al premiului ”Herder”, filosoful Andrei Marga, dă azi publicității un fragment dintr-un volum în lucru în care afirmă, fără echivoc, că obsesia lui Klaus Iohannis pentru eliminarea social-democraților din politică este cea a lui Hitler, exprimată mai ales în Mein Kampf.

Atacul lui Marga – important de subliniat – evreu de origine, vine, stranie coincidență, a doua zi după Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului 2020 în România.

”Unii ziariști au consemnat faptul că „președintele” are obsesia eliminării social-democrației. O și declară repetat, chiar dacă este la îndemână o altă întrebare: „președintele” ce a făcut în șase ani, căci vreo înfăptuire nu se poate constata?” 

scrie Marga în Cotidianul într-un articol intitulat ”Mein Kampful de la Cotroceni”.
”Am vrut să mă conving dacă obsesia este, într-adevăr, cum mulți miniștri, parlamentari, cetățeni au semnalat, adesea cu jenă, cea a lui Adolf Hitler. M-am întrebat, la rândul meu, onest: până acolo să fi ajuns stupiditatea?

”Contemporaneist fiind, am citit Mein Kampf, căci citesc diversele abordări ale lumii. Știu despre ce este vorba și din istoriografia perioadei, datorată lui Martin Broszat, Hans Mommsen, Andreas Hillgruber, Joachim Fest și altor istorici de calibru.
Nu sunt psd-ist, deși cunosc bine doctrina social-democrației. Nici nu este greu, cunosc liberalismul mai bine decât „liberalii” de azi! Eu consider că, cel puțin în România, se cer soluții cu mult mai integrative decât ale liberalismului actual și mai coerente decât ale social-democrației de azi. Și social-democrați și liberali m-au invitat în guvern, încât nu am resentimente.
Nu am prejudecăți și nu cred că cineva este urmașul lui Adolf Hitler. Dar, în situația de azi a țării în care trăim, când un „președinte” depășit de funcție și fără vreo realizare, reia, în orice chip, Mein Kampf, socotesc apărarea pluralismului și a democratizării drept datorie.

Să citim, însă, ce spune Adolf Hitler (Mein Kampf, Zentralverlag NSDAP, München, 1943). Și, desigur, „președintele”.

În paginile pe care le consacră social-democrației, Adolf Hitler se plânge că în anii săi „într-adevăr oamenii nu trăiesc unul cu altul, ci se apasă unul pe altul” (p.32). Evaluarea sa este că social-democrația „a condus lupta pentru vot universal și secret”, încât continuă scriind „această activitate a social-democrației nu mi-a fost nesimpatică” (p.39).

Adolf Hitler își declară insistent nemulțumirea față de poziția social-democrației în chestiunea etnicității (p.39) și, mai ales, iritarea față de audiența mare de care social-democrația se bucură în populație (p.43). El susține că, întrucât este condusă de evrei (p.64), social-democrația nu ar ține de poporul german (p.82). De aceea, vede în social-democrația organizată ca partid „o armată amenințătoare (bedrohlichen Heere)” (p.43), care exercită „o înșelare a poporului (Volksbetrug)” (p.40), o „terorizare spirituală (geistige Terrorisierung)”(p.44). Ea ar pune piedici formării burgheziei, care nu ar fi „nici moral, nici sufletește matură” încât să se poată susține singură (p.45). Social-democrația ar fi „ciumă (Pest)” (p.170). Führerul cerea „luptă fără scrupule (der Kampf rucksichtloser aufzunehmen) (p.192) cu social-democrația, după ce pretindea abandonarea „democrației pacifiste” (p.191) – echivalentă cu o distrugere a democrației.

Zice “președintele” în anii în curs altceva rău despre social-democrație? Oricine poate compara și își poate răspunde.

Cam la fel de necontrolat și căutând evident să înșele oamenii, „președintele” vorbește de „România captivă”, de „asalturile agresive al psd”, sugerează că acesta vrea să desființeze alegerile și promite că „războiul nu s-a încheiat”, precum și alte bazaconii. „Președintele” debitează iresponsabil toate acestea despre un partid care, place-nu place, a contribuit la România democratică în care trăim . A contribuit incomparabil mai mult decât el și adepții săi – a contribuit, desigur, la o democrație atât de permisivă, încât și nepregătiții ajung unde nu este cazul.

Cine are timp poate întocmi antologia inepțiilor „prezidențiale” privind „scoaterea din țară” a social-democrației și eliminarea ei „definitivă”. Mai recent (28 septembrie 2020), “președintele”, ce iese curent din limitele Constituției, dar se pretinde, mai mult decât comic, „al tuturor românilor”, declară: „Pentru ca România să se modernizeze, epoca psd trebuie să se încheie definitiv… Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile”. Câte fraze, atâtea aberații! Teama „președintelui” este aici, evident, ca nu cumva social-democrația să-și poată aplica legile prin care se măresc alocații, salarii, pensii!

Trec peste faptul că “președintele” nu știe nici măcar cum se elaborează o hotărâre de guvern. A fost grotesc când actualul “guvern al meu” emitea hotărâri neconstituționale, iar “președintele” ataca social-democrația că nu tace din gură! Nici Emil Bobu, simbol durabil al mărginirii decidenților, nu săvârșea asemenea confuzii!

Trec și peste faptul că “președintele” ignoră, precum în Mein Kampf, că modernizarea se ramifică – este tehnologică, infrastructurală, economică, instituțională, culturală. Printre componentele ei sunt, de pildă, negocierile. În mod exemplar, în Germania este punct cheie în programe, nu doar al social-democraților, ci și al creștin-democraților, de la Adenauer și Erhard încoace, vestitul “drept de codecizie (Mitbestimmungsrecht)”. Se știe de multă vreme că o modernizare fracturată are urmări nefaste.

„Președintele” a atacat cooperarea guvernului anterior cu “niște evrei”, în împrejurările recunoașterii Jerusalimului drept capitală a Israelului. Îți dai seama ușor că atacul nu era original.

“Toxic”, “ciuma roșie” și altele din vocabularul calic al “președintelui” sunt ale lui Goebbels.

“Președintele” vrea și el să inducă în eroare oameni plini de grija zilei de mâine agitând fantome. Este drept, s-au cîștigat cu ani în urmă alegeri agitând “pericolul comunismului” – când acesta era mort demult. “Președintele” și ai săi îi dau acum cu “ciuma”. Curând vine la rând “pericolul asiatic”, căci pe Führer îl obsedau și “slavii”” mai scrie fostul înalt demnitar. (B.T.I.)” !

Al treilea punct de vedere :

” Aprehensiunea lui Ludovic Orban
Stăruinţa premierului Ludovic Orban în a crede că domnia sa reprezintă singura soluţie valabilă de a conduce un guvern şi convingerea domniei sale
că va rămâne mai departe la conducerea treburilor publice, aruncă ţara într-o perioadă de instabilitate şi nesiguranţă,
de a cărei adâncime se pare încă nu se conştientizează.
Acuitatea problemelor de curentă gospodărire a problemelor economice este complicată, pe de o parte, prin incapacitatea dovedită a acţiunilor guvernamentale,
cu nu puţini miniştri de factură modestă, pe de altă parte prin rezultatele, care se văd în gestionarea crizei sanitare, cu consecinţele ei teribile.
Ce vrea domnul Ludovic Orban, liderul liberalilor, încăpăţânata sa cramponare de putere, la care a acces în circumstanţele cunoscute,
prevesteşte nu o destindere după alegerile parlamentare, ci o şi mai acută „democraţie originală”, apropiată conceptului de stat autarhic,
în care un partid cu 30% ar dori să controleze toate zonele de putere:
Guvern,
Parlament,
CSAT,
servicii de informaţii.
Având şi preşedinţia ţării.
Niciun gest al liderului PNL nu trădează o intenţie de destindere, o supleţe în actul administrativ,
astfel ca liniştea ţării să se sprijine pe statornice elemente precumpănitoare.
Nici o profeţie asiguratorie, în circumstanţe deloc liniştitoare pentru ţară.
Fostul premier Adrian Năstase atrage atenţia, pe blogul său, asupra unei poze de la şedinţa de guvern în care, pe probleme interne,

preşedintele Klaus Iohannis dădea indicaţii,

iar Ludovic Orban şi miniştrii guvernului luau şcolăreşte notiţe.

Suntem într-o campanie electorală, deocamdată domoală, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c.
şi invitat la un post de televiziune,liderul PNL a spus aşa:

„Adversarul nostru politic de 30 de ani e fostul partid comunist, care a îmbrăcat diferite blănuri de oaie,
dar a rămas acelaşi lup, indiferent de cine a condus PSD.
PSD este partidul stagnării, a atitudinii anti-europene, anti-democratice, anti-NATO, anti-lumii civilizate,
este partidul care consideră că poate să guverneze doar prin abuzuri, doar minţind electoratul, şi de fapt este doar partidul sărăciei în România”.

Te freci la ochi după asemenea vorbe deloc cumpănite.
Cuvinte tăvălite printr-un sos cleios, fad şi indigest.
Asculţi năuc în pragul infarctului mental.
O ferocitate de suprafaţă.
O hărţuire cu sabia de lemn ca şi cum „autorul” s-ar fi întors de la Termopile.
Referirea la „fostul partid comunist”, din partea unui premier liberal, cum este Ludovic Orban,

un anti-comunist de cursuri serale,

etichetări anapoda la adresa unor „giranţi” ai guvernului liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu,
cu care s-a aflat apoi în alianţă teafără (USL) sună alandala.
Adjectivul „indiferent” este de asemenea jenant, din moment ce Mircea Geoană de pildă,
fost lider al social-democraţilor a ajuns adjunctul secretarului-general NATO.
N-are rost să mai menţionăm contribuţiile la admiterea în UE şi NATO.
Ce a făcut guvernarea PSD în plan social, în mandatul 2016-2018, nu va face nici o guvernare liberală, prietenă statornică a băncilor şi multinaţionalelor.
Ludovic Organ n-are răscruci ale îndoielii.
Nu este un iluminat,
ci doar rece,
şi uneori abraziv,
prin incapacitatea de a înţelege realităţile cu care se confruntă ţara.
Neajutat, este drept, de miniştrii lui „de creaţie”.
Spunea într-un manifest de-al său pe la 1928 Vintilă Brătianu (apud Nae Ionescu):
„Ţărăniştii sunt de vină”.
Şi vorbea ca un înfrânt.
Într-o ţară în care liberalii dispreţuiesc credinţa, proştii iau în posesie domenii nobile,
nevoia de ordine şi rigoare sfidează libertăţile fundamentale, fatalitatea e materia primă a fiinţei naţionale, nimic nu se leagă.

Ludovic Orban trăieşte în penumbra unei anxietăţi difuze, pendulând între deznădejde şi prea multă agitaţie.
Şi o face prin destule mişcări neinteligente” !!! 🙂 🙂 🙂
Un articol de Mircea Canțăr.
Sursa :
https://vocearomanului.ro/aprehensiunea-lui-ludovic-orban/

Al patrulea punct de vedere :

Al cincilea punct de vedere :

” Mi-e frică DOAMNE ………………..”

Și punctul meu de vedere întărit de comunicatul Grupului de Comunicare Strategică vs. evoluția PANDEMIEI de CORONAVIRUS în ziua de 13 noiembrie 2020 :

Mi-e frică , DOAMNE ,

Ca nu cumva frumoasa ROMÂNIE,

Căzută fără voie în ghearele PANDEMIEI ,

Să intre în colaps ” pas cu pas” 😦

Căci voi rămâne fără glas

Iar nepoțeii mei cei năzdrăvani ,

Vor fi singurii ce peste ani ,

Mă vor consola și îmbărbăta ,

Strigându-mi : Tae SANDU, nu CEDA !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa .

3 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  Bună Dimineața, Lume Virtuală ! 🙂

  Cu toate că PANDEMIA face RAVAGII în România 😦 😦 😦

  Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 13 noiembrie, ora 13.00


  președintele țării , Klaus WERNER Johannis ,împreună cu politrucii PNL(PDL), sfidând PANDEMIA ,
  cere ROMÂNILOR să MEARGĂ la VOT pe 6 DECEMBRIE 2020 la ALEGERILE PARLAMENTARE ,
  că să-și vadă împlinit interesul de a avea și ” parlamentul meu”
  după care , uitând complet de ROMÂNI și DUMNEZEU 😦
  să instaureze în România DIKTATURA
  pentru a le ÎNCHIDE complet românilor GURA !!! 😦 😦 😦
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 14/11/2020 @ 9:14 am | Răspunde

  • Cum NIMENI nu a RĂSPUNS la comentariul meu de mai sus ,
   las Grupul de Comunicare Strategică să RĂSPUNDĂ :
   https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-14-noiembrie-ora-13-00/

   Alioșa .
   PS !
   În cele din urmă , dar sigur de GURA LUMII 🙂 😦 🙂
   șeful DSU, Raed Arafat , a anunțat VINERI după amiază INTRAREA în CARANTINĂ a municipiului SIBIU( rata de INFECTARE fiind de 11,18 la MIA de LOCUITORI) dar, INTERESANT și foarte CURIOS în același timp , Raed Arafat a anunțat cu subiect și predicat că MĂSURA CARANTINĂRII Sibiului președintelui Klaus WERNER Johannis , va fi APLICATĂ începând de LUNI, 16 NOIEMBRIE !!! 😦 🙂 😦
   – De ce de LUNI 16 noiembrie , și nu de VINERI , 13 noiembrie ??? 🙂 😦 🙂
   – să aibă oare legătură cu plecarea la sfârșit de săptămână a lui Johannis la Sibiu ??? 🙂 😦 🙂
   Și uite așa, șeful DSU Raed Arafat , ” a prins DOI iepuri” :
   – s-a ” pus bine și cu stăpânirea ,
   și cu poporimea !!! 🙂 🙂 🙂

   Comentariu de Aliosa — 14/11/2020 @ 9:43 pm | Răspunde

 2. @ ALLLLL !!!!! 😦 😦 😦 😦 😦

  În timp ce ministrul sănătății , Nelu Tătaru era în CAMPANIE ELECTORALĂ pentru ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020 ca PNL(PDL) să OBȚINĂ peste 50% din voturi ca președintele României, Klaus WERNER Johannis să AIBĂ după ” guvernul meu” și ” parlamentul meu” 😦 😦 😦
  iar șeful DSU, Raed Arafat făcea ce-i spusese anterior premierul Ludovic Orban ,
  la secția de Anestezie și Terapie Intensivă ( ATI ) a Spitalului Județean Piatra Neamț,
  10( zece)) pacienți infectați cu COVID-19 INTUBAȚI ,
  au MURIT cu ZILE în urma unui INCENDIU izbucnit astăzi , în urmă cu câteva ore

  iar alte 7 ( șapte ) persoane printre care și MEDICUL de GARDĂ , au suferit ARSURI multiple și sunt acum în STARE foarte GRAVĂ !!! 😦 😦 😦

  ÎNTREBAT dacă spitalul avea AUTORIZAȚIE de funcționare de la ISU ,managerul spitalului din Piatra Neamț a spus că AVEA !!! 🙂 🙂 🙂
  Detalii pe :
  https://www.dcnews.ro/avea-spitalul-autorizatie-isu-de-functionare-managerul-din-piatra-neamt-cele-mai-asteptate-declaratii_784148.html

  https://www.dcnews.ro/managerul-spitalului-incendiat-prima-reactie_784088.html

  Ca o simplă curiozitate , la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț au fost RULAȚI într-un an de zile nu mai puțin de 8 (opt) MANAGERI ………….iar asta spune ceva , nu-i așa ??? 😦 🙂 😦
  În urmă cu 5 ( cinci ) ani, la câteva ore după TRAGEDIA de la clubul de distracții NOCTURNE ,
  ” COLECTIV”
  care a dus în final la MOARTEA a 65 de persoane ,
  PREMIERUL de atunci al României, VICTOR Viorel PONTA , și-a prezentat ” deîndată” DEMISIA 🙂 🙂 🙂
  și-odată cu el și întreg cabinetul său …

  -” A trebuit să MOARĂ oameni ca această DEMISIE să se PRODUCĂ”
  a spus președintele României , Klaus ERNER Johannis de bucurie că a SCĂPAT de GUVERNUL PSD ,
  înlocuit ” pe repede-înainte” cu guvernul de ” TEHNOCRAȚI” 🙂 😦 🙂 condus de DACIAN CIOLOȘ ,omul lui SOROȘ și Johannis…………………….

  Acum, dacă întâmplător la GUVERNAREA României era PSD , și nu ”guvernul lui ” ,condus de președintele PNL(PDL) ,Ludovic Orban,
  președintele României, Klaus WERNER Johannis , ar fi CERUT ” deîndată”
  DEMISIA ministrului sănătății și poate chiar și al premierului ,
  dar așa ……………..SIGUR ” va ” tace mâlc” 😦 😦 😦
  și va pune pe cineva de la administrația prezidențială să emită în numele său un comunicat de CONDOLEANȚE familiilor îndoliate …………………….

  DUMNEZEU să-i odihnească în PACE pe cei DECEDAȚI !

  Cât despre SACȚIONAREA celor VINOVAȚI , slabe SPERANȚE la cum funcționează justiția PNL-istului Cătălin Predoiu …………..
  iar despre DEMISIA ministrului sănătății , NICI atât ………………..

  Alioșa !!! 😦 😦 😦

  Comentariu de Aliosa — 14/11/2020 @ 10:33 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: