Alioşa ” File de Jurnal ”

19/11/2020

Punctul pe ” I”/44 .

Filed under: generale — Aliosa @ 8:36 am

” Politica este o SABIE cu două tăișuri” ( Napoleon) ! 🙂

După părerea mea de pensionar NEAFILIAT niciunui partid sau formațiune politice ,niciunui ONG sau SINDICAT , persoană fizică LIBERĂ ca ” pasărea cerului” POLITICA în ROMÂNIA postdecembristă a ajuns să fie un INSTRUMENT de ȘANTAJ și MANIPULARE la îndemâna unor politicieni IPOCRIȚI , DEMAGOGI, OPORTUNIȘTI, PENALI , AGRAMAȚI, INFATUAȚI , FRUSTRAȚI ,PROFITORI , MINCINOȘI ,MANIPULATORI și TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ pentru a-și îndeplini scopurile personale, familiale și de partide !!! 😦 😦 😦

Președintele României, Klaus WERNER Johannis ,se face de cacao, ” pas cu pas” !!! 🙂 🙂 🙂
https://www.cotidianul.ro/iohannis-n-a-mai-avut-incotro-a-semnat-dupa-ce-s-a-facut-de-cacao/

Ca să fac DOVADA celor mai sus postate , REPUBLIC prin ” copy paste” materialul unui jurnalist pe care nu l-am întâlnit niciodată și despre care nu cunosc nimic, dar

Pune PUNCTUL pe ” I” !!! 🙂 🙂 🙂

” Guvernul Orban, fals pozitiv. Cum s-a transformat testarea din instrument științific într-unul politic și cu ce consecințe

Emilian Isailă

EMILIAN ISAILĂ54321 2.58 (36 voturi)

Guvernul Orban, fals pozitiv. Cum s-a transformat testarea din instrument științific într-unul politic și cu ce consecințe

De la începutul crizei provocate de noul coronavirus, țara noastră a avut probleme cu testarea. Cea mai eficientă metodă de limitare a epidemiei nu a fost niciodată calibrată astfel încât să devină eficientă.

La începutul epidemiei, autoritățile au suferit din cauza lipsei capacității de testare – nu erau suficiente aparate PCR. Apoi, au fost aparate, dar nu era personal.

Acum, sunt aparate, dar personalul e extenuat, plus că testarea a devenit o afacere profitabilă pentru unii, iar în ultimele zile s-a transformat, în opinia mea, mai degrabă într-un instrument politic, ceea ce o face inutilă în încercarea de a ține piept epidemiei.

… am ajuns astăzi la o capacitate de peste 50.000 de teste pe zi. Vom creşte în continuare capacitatea de testare.

Ludovic Orban, prim-ministru Guvernul României

Guvernul nu dă publicității numărul de teste efectuate zilnic în fiecare județ. Conform mai multor surse, decalajele de testare între județele din țară este șocant, iar de aici apar fenomene incontrolabile de răspândire, dar mai ales de oportunitate a măsurilor luate de autoritățile locale.

Șeful guvernului vorbește de un nivel de testare care nu se regăsește în statistici

Ludovic Orban, premierul României, anunța în urmă cu o săptămână că România are capacitatea de a face 50.000 de teste zilnic, dar această cifră n-a fost atinsă niciodată. Cel mai mare număr de teste efectuate într-o singură zi a fost de 41.238 în data de 23 octombrie 2020.

Evoluția COVID-19 în România bate record după record: În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 56.000 de cazuri şi mai mult de 850 de morţi

“De la începutul pandemiei, noi am crescut constant capacitatea de testare. De la 400-500 de teste câte se puteau face în prima fază a pandemiei, am ajuns astăzi la o capacitate de peste 50.000 de teste pe zi. Vom creşte în continuare capacitatea de testare”, a declarat Ludovic Orban în data de 2 noiembrie.

Mai mult, în ultimele zile, se observă cu ochiul liber o plafonare a numărului de teste. Conform raportărilor de marți, 17 noiembrie, în baza definiției de caz au fost efectuate doar 18.868 de teste, iar 12.214 teste au fost realizate la cerere, pe bani.

Creșterea numărului de teste (verde) e mult mai temperată decât rata de infectare (albastru) – Sursa: covid19-romania.appspot.com

Raportul dintre testele în baza definiției de caz și cele la cerere e halucinant. Din totalul de 31.082 de teste, 64% sunt în baza definiției de caz, iar 36% la cerere. În acest ritm, la sfârșitul lunii, ne putem aștepta ca testele la cerere să fie mai multe decât cele în baza definiției de caz. 

Ca să vă faceți o idee, vineri 28 august, au fost efectuate 26.059 teste. În 80 de zile, capacitatea de testare a României a crescut cu doar 5.000 pe zi. 

Testarea la cerere, cea mai profitabilă afacere

În România, acum, nu se mai poate vorbi despre urmărirea persoanelor de contact. Nu se mai poate vorbi despre o centralizare a datelor și folosirea lor pentru ca autoritățile să aibă o imagine clară asupra evoluției epidemiei. În ce privește informarea publicului, nici nu se mai pune problema pentru că pur și simplu informațiile nu mai sunt relevante.

MedLife: Testele rapide antigen nu reprezintă un instrument fiabil pentru diagnosticul COVID-19. Arafat tocmai a anunţat că vom cumpăra 3 milioane

Testarea a devenit orice altceva, dar nu un instrument de control al epidemiei. Pentru unii e o afacere. E de neacceptat ca Guvernul să nu intervină prin pârghii proprii și măcar să încerce să scadă prețul testărilor de pe piața privată, în cazul în care nu reușește să mărească numărul de testări la nivel național. 

Un test costă între 250 și 400 de lei, o sumă prohibitivă pentru cei mai mulți. O familie de patru persoane, expusă unei forme de contaminare, trebuie să plătească 1.000 de lei pentru a se testa. Câte familii din România își permit o astfel de “cheltuială neprevăzută” și în condiții de criză?

Impactul asupra comunităților locale

Problema testărilor, în opinia mea, face ca măsurile luate de autorități să fie total anapoda.

De exemplu, în județul Ialomița, măsurile de izolare a unor comune, sate, dar și a orașului Slobozia au fost întârziate din cauza numărului mic de teste până când comunități întregi din județ s-au transformat în focare de epidemie. 

În acest moment, măsurile clasice de distanțare socială și purtare a măștii au devenit insuficiente, iar spitalele locale nu mai fac față. Același lucru s-a întâmplat în Alba sau în Bihor.

Tătaru, despre testarea pentru coronavirus la nivel național: Din 4.000 de probe, avem o imunizare de doar 2%

Testarea insuficientă și abulică generează situații precum cea de marți, în care apare un număr mare de decese, 186, un număr critic de persoane aflate la terapie intensivă, 1.174, dar un număr infim de teste realizate – 31.082 la nivelul întregii țări.

Cum se testează în lume și cu ce rezultate

Toate statele care au înregistrat succese în ce privește limitarea efectelor epidemiei au pus cel mai mare accent pe testare. Sunt bine cunoscute exemplele țărilor din Asia, Coreea de Sud, Taiwan, Singapore. E bine cunoscut succesul din Noua Zeelandă, dar și în Europa avem exemple în care guvernele și-au dezvoltat constant capacitatea de testare, obținând rezultate în ce privește controlul epidemiei și funcționarea sistemului de sănătate. 

Acum, în România, pare că nimeni nu poate spune la ce să se aștepte un spital județean peste o săptămână sau două. Din cauza eșecului în ce privește testarea, nu se pot face predicții corecte ale curbelor de infectare așa că toată lumea e luată prin surprindere – autorități, medici, populație.

Guvernul Austriei a anunțat că va demara o campanie de testare masivă a cetățenilor, pe modelul Slovaciei, care la începutul lunii și-a testat o cincime din populație.

Austria are o populație puțin peste 9 milioane de locuitori și a realizat până acum 300.000 de teste la un milion de locuitori. România a realizat 195.000 de teste la un milion de locuitori. Suntem pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, în spatele nostru fiind Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Amestecăm mere cu pere până nu mai înțelege nimeni nimic

În plus, în România, numărul total de teste are o “componentă importantă” de necunoscut.

Testele private se fac aleatoriu, de persoane care cred că s-au îmbolnăvit, de firme care-și testează angajații sau de cei care călătoresc. Nu au nicio bază științifică, iar cifrele nu sunt analizate de nimeni. Pur și simplu, sunt luate și puse la grămadă peste cele care se fac în baza definiției de caz.

Austria anunţă testare de Covid pe scară largă a populaţiei, pe modelul Slovaciei

Această asociere creează imaginea falsă cum că se testează, dar se ajunge în situația în care cifrele devin greu de analizat. E dificil să găsești pe cineva care să poată să-ți spună cum evoluează și, mai ales, cum va evolua epidemia din România.

Aceste date nestructurate se întorc ca un bumerang împotriva autorităților locale care așteaptă decizii de la București, în timp ce Bucureștiul se spală pe mâini. 

În opinia mea, suntem la un pas să intrăm într-o zonă în care nimic nu mai poate fi controlat, iar numărul deceselor să explodeze.

La un moment dat, interesele politice imediate s-au împletit cu evoluția epidemiei, iar primele au început să deformeze, puțin câte puțin, realitatea. Ceea ce pentru o criză de asemenea proporții a fost suficient pentru a fi scăpată din mână și pentru a ne duce pe toți într-o direcție necunoscută și cu siguranță tragică. ” !!!

Sursa : internetul .

Cum astăzi, 19 noiembrie este Ziua Internațională a BĂRBATULUI ,un sincer și călduros La Mulți Ani BĂRBATULUI adevărat 🙂 🙂 🙂

nu însă și bărbatului CIUDAT !!! 😦 😦 😦

 • Aș fi vrut ca să vorbesc despre TRAGEDIA de la secția ATI a Spitalului județean de Urgență Neamț soldată cu MOARTEA în CHINURI GROAZNICE , ARȘI de VII a 8(opt) PACIENȚI infectați cu COVID-19 , a altor alți 2 ( doi) PACIENȚI MORȚI la alte spitale și RĂNIREA GRAVĂ a încă 6 PACIENȚI și inclusiv a MEDICULUI de GARDĂ care a SĂRIT în FOC să-i SALVEZE pe MURIBUNZII ce ARDEAU ” pas cu pas”dar tot din cauza ARSURILOR dar , SINCER , din cauza DELATORILOR mei în frunte cu unul ce-și zice în lumea virtuală ” născutpelistaneagra” , am hotărât să folosesc …………………………….
 • ” MATERIALUL CLIENTULUI” !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa .

4 comentarii »

 1. Buna dimineata Pare ciudat, dar vreau mai multe păreri,  undei greșeala în acest msTrimis de pe Galaxy

  Comentariu de angellidi88 — 19/11/2020 @ 9:22 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!!
  De Ziua Internațională a BARBATULUI ,
  doar un singur BĂRBAT a COMENTAT
  iar mai SUS i-am dat RĂSPUNSUL ,
  sigur fiind că DÂNSUL ,
  NU va mai avea CURAJUL de a-mi REPLICA ,
  din motive ce Domniile Voastre sigur ,le veți CONSTATA ! 🙂

  Vreți , nu vreți ,trebuie să RECUNOAȘTEM ,
  că în LUME sunt fel de fel de BĂRBAȚI ,
  de la cei ONEȘTI , la cei CIUDAȚI ,
  iar ca un BLESTEM,
  astfel de BĂRBAȚI
  se găsesc ” pas cu pas” în ai noștri semeți CARPAȚI .

  Ca să nu fiu ACUZAT ,
  că de la TEMA PRINCIPALĂ a postării am ABDICAT
  voi posta în cele ce URMEAZĂ ,
  ceva ce sigur INTERESEAZĂ ,
  pe BĂRBAȚII adevărați 🙂
  versus BĂRBAȚII ciudați !!! 😦 😦 😦

  – Ca urmare a mai multor motive pe care le-am postat în postarea de bază și-n postările anterioare ,datorită unor BĂRBAȚI ciudați din FRUNTEA României ,
  ÎNTREBAȚI de MĂSLUITORII de SONDAJE manipulatoare ,
  dintre ROMÂNII chestionați versus VACCINAREA pe ” deîndată” ( doar suntem în CAMPANIE ELECTORALĂ ) cu SARS -COV-2 ,VACCIN promis de președintele României, Klaus WERNER Johannis în LUNA DECEMBRIE 2020 ( doar este AGENTUL ELECTORAL al PNL(PDL) 😦 😦 😦

  30 % au RĂSPUNS că AȘTEAPTĂ să VADĂ mai întâi EFECTELE vaccinului făcut pe ” repede înainte” pe OAMENII guvernului PNL(PDL) 🙂 😦 🙂
  iar 25% au RĂSPUNS că sunt ÎMPOTRIVA VACCINĂRII !!! 🙂 😦 🙂

  Și tot ca urmare a unor BĂRBAȚI ciudați , în timp ce trioul Orban&Cîțu& Alexandru din guvernul lui Johannis SPUN că NU au BANI pentru MĂRIREA punctului de pensie cu 40% și DUBLAREA alocațiilor COPIILOR cum PREVĂD legile VOTATE la vremea RESPECTIVĂ și de PNL(PDL) ,
  oamenii președintelui Johannis CHELTUIE 1 ( UN ) MILION de EURO pentru MEGALOMANUL proiect ” GRĂDINILE Senatului – Memorial URANUS ”

  ” PENSIONARII mor de FOAME 😦 că PREȚURILE au ” luat-o RAZNA” ,
  COPIII nu au TABLETE ,ca să participe la ȘCOALA ” online” ,
  PACIENȚII infectați cu COVID-19 MOR pe CAPETE în HOLURILE spitalelor suport COVID din LIPSA paturilor și a VENTILATOARELOR plătite ANTICIPAT de Cîțu și NELIVRATE de COREENI și ELVEȚIENI nici până AZI în ROMÂNIA 😦 😦 😦 ,

  lui Klaus WERNER Johannis locatarul principal de la Palatul Cotroceni ,
  îi ARDE de IMPLEMENTAREA proiectului sus menționat , proiect ÎNCEPUT efectiv încă din 24 IUNIE 2020 , în PLINĂ PANDEMIE de COVID-19 !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 20/11/2020 @ 9:11 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!!

  Față de situația actuală,
  nu-mi rămâne de făcut ,
  decât să mă ROG de dimineață până-n seară ,
  ca OMUL sincer , nu prefăcut ,
  ca DUMNEZEU să OCROTEASCĂ a mea ȚARĂ

  de ispitele DIAVOLULUI înrădăcinat ,
  în capul unor TRĂDĂTORI de NEAM plini de ură ,
  cu gândul la PROFIT și NECURAT !!! 😦 😦 😦
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 21/11/2020 @ 8:26 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: