Alioşa ” File de Jurnal ”

21/11/2020

Scrisoare deschisă adresată președintelui României de către un PREOT cu dragoste de DUMNEZEU , ORTODOXIE , NEAM și ȚARĂ !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 8:19 am

” Nimic NU dovedește că respectați CREDINȚA și valorile acestui NEAM. Vreți să fiți președintele nostru sau un STĂPÂN STRĂIN peste hotarele României?

Inline image

Părintele Justinian Oprina a publicat online o scrisoare deschisă adresată Președintelui Klaus Iohannis, în care îi aduce zece argumente ce demonstrează, în opinia sa, că Iohannis nu făcut nimic care să dovedească respect pentru „credința și valorile acestui neam care ne-au ținut laolaltă prin restriștile istoriei”.

Preotul călugăr la o mănăstire din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului îi reamintește lui Klaus Iohannis că românii nu vor moschee în București, că s-au strâns aproape trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției, inițiativă pe care ar trebui să o sprijine, că a promulgat legea prin care „martirii temnițelor comuniste au fost condamnați a doua oară, fiind interziși în România”, în schimb a respins-o pe aceea prin care Avram Iancu primea titlul de Erou Național.

„Poporul român are nevoie de un președinte credincios care să țină la istoria și la valorile neamului său pe care să și le asume și să acționeze în numele lor.(…) Trebuie să vă hotărâți, domnule Președinte, dacă vreți să fiți președintele românilor sau doar un stăpân străin peste hotarele României care ia decizii în beneficiul altor puteri”, îi transmite Părintele Justinian Oprina.

Citiți scrisoarea INTEGRAL:

„Domnule Președinte,

Poporul român trece prin momente de cumpănă, iar conducătorii săi s-au îndepărtat de la nevoile neamului nostru. Este multă durere și suferință în România de care mai marilor țării nu le pasă. Așa încât îmi fac datoria creștinească de a vă atrage atenția asupra câtorva puncte care nu pot să lipsească de pe agenda președintelui României:

1. Românii nu vor o moschee turcească la București, un cap de pod al Turciei pe pământul nostru strămoșesc apărat cu sânge de înaintași pentru a salva identitatea națională despre care nimeni nu poate nega că este o moștenire creștină. Dumneavoastră, în loc să ne reprezentați pe noi, românii creștini, ați ales să îi strângeți mâna sultanului Turciei și să faceți înțelegeri peste capul celor pe care îi reprezentați.

2. Românii nu vor invazie musulmană în țara lor. Primirea de imigranți musulmani reprezintă o faptă care contravine nu doar dorinței românilor, ci și istoriei și tradiției milenare a poporului nostru. Și dumneavoastră, domnule Președinte, sunteți creștin, chiar dacă aparțineți de altă biserică. Cum ați putut agrea planul de invadare a pământului românesc pe care au luptat împotriva semilunei atâția voievozi precum Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, Mihai Viteazu și atâția alți români iubitori de țară? În acest caz, puteați cel mult să îi acceptați pe creștinii care vin din zonele îndepărtate, dar în niciun caz pe musulmanii care aduc cu ei prozelitismul islamic și, Doamne ferește, chiar risc de atentate teroriste.

3. Au murit în Argeș atâția copiii nevinovați și nimeni nu a fost sancționat. Nu doar că statul român nu încurajează natalitatea, dar, în plus, nici măcar nu are grijă de viitorul țării pe care îl reprezintă copiii crescuți cu greu și cu dificultăți de mamele românce. Un Guvern care nu este în stare să-i protejeze pe copiii țării sale trebuie să plece, dar Guvernul pus de dumneavoastră continuă să fie la putere ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Decidenții de la vârful statului român trebuie să încurajeze natalitatea prin măsuri active și eficiente, nu să asiste pasiv la depopularea României sau, și mai grav, la asemenea tragedii!

4. S-au strâns în România aproape trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției în sensul precizării că familia se poate întemeia doar pe baza căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. Ar trebui să vă pronunțați și să acționați în sprijinul acestei inițiative care are menirea de a salva poporul român și continuitatea noastră pe aceste meleaguri.

5. Ați respins legea prin care Crăișorul Munților Avram Iancu primea titlul de Erou Național, iar acea lege s-a rătăcit prin Parlament, dumneavoastră transmițând un semnal clar că nu doriți recunoașterea meritelor celui care i-a apărat pe românii din Transilvania de asuprirea maghiară. Dați un mesaj public în favoarea recunoașterii Eroului Național Avram Iancu pentru ca Parlamentul să înțeleagă că nu vă mai opuneți acelei legi. Dacă nu ne recunoașteți eroii, domnule Iohannis, cum puteți fi președintele nostru? Nici de Ziua Națională a României nu ați desfășurat recepția oficială de la Cotroceni, ca și cum nu ați recunoaște Ziua de 1 Decembrie în fața străinătății. Așa de mult vă displace istoria noastră, a românilor?

6. Ați promulgat, în schimb, în mare grabă, legea prin care martirii temnițelor comuniste au fost condamnați a doua oară, fiind interziși în România. Doar regimul comunist a mai îndrăznit așa ceva în încercarea de a arunca vălul uitării peste ei. Poporul român nu i-a uitat însă și, de îndată ce și-a recâștigat libertatea, i-a onorat cum se cuvine. Dumneavoastră le-ați luat acum acea libertate, întorcându-ne în vremurile negrei dictaturi.

7. Nu îi asupriți pe români cu legea vaccinării obligatorii, este nu doar împotriva logicii creștine, ci și a drepturilor omului pe care pretindeți că le respectați. Este dreptul părintelui să aleagă în privința siguranței copiilor lor. România nu trebuie să devină piață de desfacere obligatorie a companiilor farmaceutice străine, cu riscurile pe care le presupune vaccinarea și despre care nu se vorbește în mod deschis.

8. Aveți datoria să sprijiniți promovarea istoriei românilor prin muzee dedicate istoriei naționale corecte și prin sprijinirea predării istoriei naționale în școli. Dacă Guvernul pus de dumneavoastră anulează istoria din educația copiilor, sunteți părtaș la distrugerea conștiinței naționale. La fel, orele de religie trebuie să rămână în programa școlară, ca și orele de istorie. În plus, pe cine deranjează prezența Sfintelor Icoane în școli? Sau Sfinții nu au loc pentru ca să poată fi manipulate mai ușor mințile prin reclame și modele străine? Lipsa educației religioase și istorice are ca scop creșterea unei generații înstrăinate, fără valori și fără rădăcini. Acesta este planul pe care îl desfășurați în România?

9. În timp ce monumentele altora sunt renovate și promovate, monumentele românilor zac în uitare și în ruină, ca și cum cineva ar vrea să șteargă amintirea noastră pe aceste meleaguri. Dacă nu sunteți doar președintele minorităților din România aveți datoria să atrageți atenția Guvernului că românii sunt stăpânii de drept ai acestui pământ și că istoria lor are dreptul să fie conservată și rememorată.

10. Teritoriul național devine tot mai mult scena de desfășurare a multinaționalelor străine. Vă îndemn să aveți în vedere, prin Guvernul pe care îl controlați, de stimularea micilor producător și a țăranilor români care sunt marginalizați și aduși la sapă de lemn pentru ca în România să aibă loc doar mărfurile străine. Am ajuns să ne importăm mâncarea în timp ce recoltele țăranilor se strică pentru că românii nu au unde să-și vândă marfa. Acest proces are ca scop distrugerea bazei de producție a românilor, iar datoria dumneavoastră ca Președinte este să opriți acest dezastru.

Poporul român are nevoie de un președinte credincios care să țină la istoria și la valorile neamului său pe care să și le asume și să acționeze în numele lor. Nimic din ceea ce ați făcut de când ați devenit președinte nu dovedește că respectați credința și valorile acestui neam care ne-au ținut laolaltă prin restriștile istoriei. Priviți la înaintași, la Voievozii și Regii noștri, și urmați-le credința și fapta!

Trebuie să vă hotărâți, domnule Președinte, dacă vreți să fiți președintele românilor sau doar un stăpân străin peste hotarele României care ia decizii în beneficiul altor puteri. Stăpâni străini de acest fel am tot avut, iar memoria neamului le-a rezervat locul care li se cuvine. Depinde de dumneavoastră să vă alegeți locul pe care îl veți avea în istoria poporului român!

Preot Protosinghel Justinian Oprina

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului”!!! 🙂 🙂 🙂

Sursa : 

https://www.activenews.ro/stiri-social/Un-preot-calugar-scrisoare-deschisa-lui-Iohannis-Nimic-NU-dovedeste-ca-respectati-CREDINTA-si-valorile-acestui-NEAM.-Vreti-sa-fiti-presedintele-nostru-sau-un-STAPAN-STRAIN-peste-hotarele-Romaniei-132185

-DOAMNE , ocrotește ROMÂNIA

și salvează de la pieire ORTODOXIA !!! 🙂 🙂 🙂 ! 🙂

Din păcate pentru NEAMUL ROMÂNESC , scrisoarea deschisă adresată președintelui României , Klaus WERNER Johannis încă din vara anului 2016 de părintele JUSTINIAN OPRINA , a RĂMAS fără nici un EFECT 😦 😦 😦 iar locatarul de la Cotroceni , și-a arătat ” pas cu pas” fața de om prefăcut , oportunist, ipocrit, demagog și AGENT ELECTORAL al PNL(PDL) , apelând la tot felul de minciuni și promisiuni pentru a PĂCĂLI electoratul român , ultima promisiune făcută fiind aceea că la sfârșitul lunii DECEMBRIE vor fi LIVRATE ROMÂNIEI vreo 3 ( TREI) MILIOANE de VACCINURI 🙂 😦 🙂 deși OMS spune cu totul ALTCEVA :

Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT tuturor persoanelor virtuale care vor ajunge pe aici !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa ! 🙂

18 comentarii »

 1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
  Îți doresc o zi de sâmbătă binecuvântată și un sfârșit de săptămână minunat!

  Comentariu de AureliaAlbAtros — 21/11/2020 @ 8:47 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Aurelia ! 🙂
   Mesajul Domniei Tale a fost ” deîndată” 🙂 recepționat 🙂
   BUCURIA întreaga FIINȚĂ mi-a acaparat 🙂
   PAȘII spre căsuța-ți virtuală mi-a îndrumat ,
   iar EU cu drag BLOGUL ți l-am accesat ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu drag și bucurie,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 21/11/2020 @ 8:53 am | Răspunde

 2. Cand o sa intelegem ca nu scapam de lepra asta pasnic si ca e surd la orice durere a neamului?

  Comentariu de ioansperling — 21/11/2020 @ 8:57 am | Răspunde

  • Bună seara , Ioane ! 🙂
   EU am înțeles ” că NU SCĂPĂM de LEPRA asta pașnic…”
   încă din ziua când fostul primar al SIBIULUI și-a anunțat CANDIDATURA pentru PREȘEDINȚIA României
   deși AVEA mai multe ” BUBE pe cap”
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/10/03/
   decât TOȚI CANDIDAȚII la prezidențialele din anul 2014 , la un loc !!! -( 😦 😦
   Din păcate , EU sunt ca PICĂTURA de PLOAIE în OCEANUL furios ……………..
   VOTUL meu NU ÎNSEAMNĂ NIMIC în fața voturilor românilor VRĂJIȚI de CIUMA galben portocalie ( PNL -PDL)
   și mai ales în fața INFERNALEI mașinării de FRAUDARE a alegerilor așa cum s-a întâmplat la ALEGERILE LOCALE din 27 SEPTEMBRIE 2020 în GENERAL 😦 😦 😦 și la Biroul Electoral al Sectorului 1 , BUCUREȘTI , când, până și CHIORII au văzut cu HAITA useristă SCOTEA din BES sacii cu VOTURI pentru ALDE și PSD ca să le ÎNLOCUIASCĂ cu SACI cu VOTURI din timp pregătite pentru franțuzoaica Clotilde Armand ……………
   iar JUSTIȚIA aservită STRĂINILOR de NEAM și ȚARĂ , i-a VALIDAT totuși franțuzoaicei MANDATUL………………………….
   iar cel care ” e SURD la orice DURERE a NEAMULUI ” ,adică AGENTUL ELECTORAL al PNL(PDL) ,
   politrucul cel mai mincinos dintre toți POLITRUCII penelisto-pedelisto- johanniști,
   NU a SCOS nici o VORBULIȚĂ ca să NU-I SUPERE pe useriști cu care VREA ca după ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020 ,
   să GUVERNEZE ROMÂNIA pentru a NENOROCI NEAMUL și ȚARA !!! 😦 😦 😦

   De ” LEPRA asta” care ” e SURD la orice DURERE a NEAMULUI ” NU vom SCĂPA nici ” în ruptul capului ” căci OPOZIȚIA este ori prea LAȘĂ , ori prea FRICOASĂ fapt dovedit anterior când fuseseră create toate PREMIZELE CONSTIUTUȚIONALE ca ” LEPRA asta” să fie SUSPENDATĂ ………………..

   dar de LEPRELE de la PNL(PDL)
   se POATE SCĂPA cu CONDIȚIA ca la ALEGERILE PARLAMENTARE să PARTICIPE cât mai MULȚI ALEGĂTORI !!! 🙂 🙂 🙂
   Pentru măsurile ANTIROMÂNEȘTI implementate ” pas cu pas” de guvernul PNL(PDL) ,
   de fapt guvernul ” LEPREI ” de la Cotroceni
   precum :
   – REDUCEREA cu 26 % a PUNCTULUI de PENSIE ( Legea votată și de PNL(PDL) prevede 40% iar ” GuWernerului ” a dat doar 14& ;
   – REDUCEREA cu 80% a ALOCAȚIILOR COPIILOR ( legea prevede DUBLAREA alocațiilor COPIILOR )
   – ABUZURILE făcute contra DREPTURILOR și LIBERTÎȚILOR cetățenești în pandemia de diavol INVENTATĂ ;
   – ÎNDATORAREA României în câteva luni de guvernare mai mult decât guvernarea PSD în timp de 3 ani;
   – GESTIONAREA catastrofală a evoluției PANDEMIEI de CORONAVIUS ;
   – UMULINȚA și FALIMENTAREA fermierilor ROMÂNI ;
   – FAVORIZAREA multinaționalelor și mall-urilor STRĂINILOR de NEAM și ȚARĂ ;
   – FALIMENTAREA ECONOMIEI naționale ( HORECA e doar un exemplu ) și a CAPITALULUI autohton;
   – FALIMENTAREA sistemului de sănătate și a ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ;
   – ACHITAREA în AVANS a multe milioane de euro coreenilor și elvețienilor pentru ACHIZIȚIONAREA de VENTILATOARE care NU au AJUNS în ROMÂNIA nici până ACUM 😦
   – SCANDALUL cu MĂȘTILE achiziționate prin Societatea UNIFARM aflată în subordinea Ministerului Sănătății ;
   – NEONORAREA promisiunilor făcute ELEVILOR versus TABLETELE pentru ÎNVĂȚĂMÂNTUL online și a ECHIPAMENTELOR de PROTECȚIE pentru cadrele medicale ;
   – NUMIREA pe ” repede înainte” în funcția de MANAGERI de SPITALE a unor persoane CIUDATE ( patron de POMPE FUNEBRE, șef de BAR , în Secretariatul General al Guvernului PNL(PDL) a unor AGRAMAȚI cu și fără DIPLOME de BAC dar cu LICENȚE , masterate și doctorate obținute prin FALS, uz de fals și FALS INTELECTUAL , fapte PENALE ,
   ” LEPRA ” la care faci referire , va avea o mare surpriză duminică seara după ÎNCHIDEREA secțiilor de votare ……………………..

   Mulțumesc pentru vizită și comentariu ! 🙂
   O MULȚUMIRE în plus pentru că mi-ai ” RIDICAT mingea la FILEU” cum spun VOLEIBALIȘTII !!! 🙂 🙂 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT , Ioane ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 21/11/2020 @ 8:22 pm | Răspunde

   • Numai bine Aliosa! Pai nu e greu sa te porneasca omul cu Johannis!😂
    Sincer, nici pe mine, atata doar ca eu am cam obosit si am o stare de lehamite!
    Mi-e numai ciudă ca nu ne-am intalnit niciodata!
    Suntem cam de aceeasi varsta am locuit in acelasi cartier, am fost si eu in Agnita si Cluji ca si el!😉

    Comentariu de ioansperling — 21/11/2020 @ 9:43 pm | Răspunde

    • O dimineață frumoasă în cea de-a 26-a DUMINICĂ de după RUSALII, Ioane ! 🙂
     Sincer, din câte te-am cunoscut pe cale virtuală , mai BINE că NU te-ai ÎNTÂLNIT niciodată cu Johannis ! 🙂
     I-ai fi SPUS una și alta , iar neamțul te-ar fi redus la tăcere cu un zeflemitor :
     – ” mulțumesc………” !!! 🙂 😦 🙂
     Eu însă , îți spun din toată inima și cu toată SINCERITATEA :
     – MULȚUMESC Ioane pentru CONTINUAREA dialogului nostru virtual ! 🙂
     DUMNEZEU să te OCROTEASCĂ și BINECUVÂNTEZE ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 22/11/2020 @ 7:30 am

    • Spus?😂😂😂 Pe vremea aceea nu vorbeam germana si nici dus la biserica nu eram!
     Doamne ajuta Aliosa!

     Comentariu de ioansperling — 22/11/2020 @ 7:37 am

    • SCUZE dacă NU am fost EXPLICIT ! 😦
     Mă refeream la ÎNTÂLNIREA ULTERIOARĂ ,întâlnirilor anterioare !!! 🙂 🙂 🙂
     Doamne ajută , Ioane !!! 🙂 🙂 🙂

     Comentariu de Aliosa — 22/11/2020 @ 7:39 am

 3. VREDNIC ESTE !!! … de cele scrise care reprezinta ADEVARUL
  Un sfarsit de saptamana insorit si suflet plin de binecuvantare ! 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 21/11/2020 @ 9:56 am | Răspunde

  • Bună seara, Lăcrimioara ! 🙂
   Mulțumesc frumos pentru vizită și cele sus postate ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT și Domniei Tale ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 21/11/2020 @ 8:45 pm | Răspunde

   • Cu drag, Aliosa ! 🙂
    Multumesc asemenea ! 🙂

    Comentariu de lacrimaroua — 21/11/2020 @ 10:06 pm | Răspunde

    • O duminică BINECUVÂNTATĂ , Lăcrimioara ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 22/11/2020 @ 7:17 am

    • Doamne ajuta !
     Multumesc asemenea ! 🙂

     Comentariu de lacrimaroua — 22/11/2020 @ 8:36 am

    • Seară plăcută Lăcrimioara ,și-apoi,
     noapte liniștită și odihnitoare pentru ca săptămâna ce urmează să te găsească în formă bună ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 22/11/2020 @ 8:30 pm

    • Doamnea ajuta !
     Multumesc !
     O saptamana spornica si binecuvantata iti doresc ! 🙂

     Comentariu de lacrimaroua — 23/11/2020 @ 10:56 am

 4. Cred ca stapâni vânduti strainilor au fost toti de la Iliescu încoace…O seara frumoasa si o duminica binecuvântata!

  Comentariu de Magda Magdi — 22/11/2020 @ 2:01 am | Răspunde

  • Așa este, ai dreptate , Magda ! 🙂
   Primul VÂNDUT străinilor de NEAM și ȚARĂ a fost COLABORATORUL și INFORMATORUL dovedit de CNSAS ,Traian Băsescu ,”JAVRA ORDINARĂ ” după cum i-au STRIGAT în 2010 la poarta Palatului Cotroceni,
   POLIȚIȘTII activi pentru REDUCEREA cu 25 % a SALARIILOR bugetarilor ! 😦
   Al doilea VÎNDUT a fost Emil Constantinescu , președintele român care
   – în 1997 a SEMNAT cu UCRAINA ,pactul TRĂDĂRII NAȚIONALE
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2020/07/06/
   – a APROBAT cu de la sine putere AVIOANELOR de VÂNĂTOARE 0BOMBARDAMENT ale SUA să SURVOLEZE spațiul aerian al României ,pentru a BOMBARDA R.F.IUGOSLAVIA, țara VECINĂ și PRIETENĂ, țara de religie ORTODOXĂ ca și NOI, cu toate că ROMÂNIA nu era membră NATO și NU avea nici o OBLIGAȚIE militară față de urmașii ” Unchiului SAM” ! ! 😦 -(

   Al treilea mare VÂNDUT este ” LEPRA asta” după cum a spus mai sus ” ioansperling” și despre care se face vorbire în postarea de fond , individ care a continuat la o COTĂ și mai ÎNALTĂ și DUREROASĂ ,OPERA trădării naționale începută de Traian Băsescu 😦 😦 😦 aceea de a ASERVI complet ROMÂNIA străinilor de NEAM și ȚARĂ cu prioritate către urmașa Germaniei lui dictatorului paranoic, Adolf Hitler !!! 😦 😦 😦
   Mulțumesc pentru vizită și comentariu, Magda ! 🙂
   O duminică BINECUVÂNTATĂ ! 🙂
   Cu stimă,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 22/11/2020 @ 7:16 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Pentru persoanele virtuale care au onorat această postare cu
  un LIKE 🙂 ,
  un COMENTARIU 🙂 🙂
  sau și cu LIKE și cu COMENTARIU 🙂 🙂 🙂
  un videoclip ce merită ASCULTAT cu mare ATENȚIE mai ales că
  TITLUL
  ” Cum ne salvăm LUMEA ”
  sună PROMIȚĂTOR și se adresează tuturor locuitorilor TERREI !!! 🙂 🙂 🙂

  Seară plăcută ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 22/11/2020 @ 8:35 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: