Alioşa ” File de Jurnal ”

08/01/2021

Președintele SUA , Donald Trump, mai abil decât președintele României, Klaus WERNR Johannis ………………..

Filed under: generale — Aliosa @ 9:10 am

Dacă în iarna anului 2017 de frustrare maximă din cauza PSD care ajunsese la GUVERNARE în urma trimiterii în OPOZIȚIE a guvernului său de tehnocrați condus de Dacian Julien Cioloș , președintele României, Klaus WERNER Johannis , îmbrăcat în geacă de culoare ROȘIE

culoarea ”PE-SE-DE” a CONDUS personal

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/

demonstranții din PNL(PDL) , USR , PLUS și alți # rezist pentru a călca în picioare și la propriu și la figurat DEMOCRAȚIA din ROMÂNIA 😦 😦 😦

ieri, în fieful DEMOCRAȚIEI MONDIALE, SUA, președintele în funcțiune, Donald Trump, frustrat la maximum că rivalul său ,DEMOCRATUL Joe Biden , va fi VALIDAT de CONGRESUL SUA ca PREȘEDINTE în urma câștigării în anul 2020 a ALEGERILOR PREZIDENȚIALE ,

nu și-a condus personal susținătorii ca Johannis în iarna anului 2017…………………..

În cele ce urmează REPUBLIC prin ” copy paste” materialul care vorbește cu subiect despre ” LOVITURA de STAT” din SUA care a dus la MOARTEA prin ÎMPUȘCARE de către forțele de ordine americane a patru persoane ( o FEMEIE și 3 BĂRBAȚI) 😦 😦 😦 dar și la COMPROMITEREA definitivă a DEMOCRAȚIEI din SUA, partenerul STRATEGIC NATO al ROMÂNIEI .

Mesianismul este apanajul dictatorilor. Foto: Jessica Girvan | Dreamstime.com

Ura ca haină a libertății

Imaginile cu bărbați furioși pătrunzând prin violență în templul democrației americane – unii dintre ei goi, purtând pe umeri o blană și pe cap niște coarne, alții îmbrăcați în costume de supereroi americani – vor rămâne în istorie drept mărturie a forței urii și dezinformării. Râdem, glumim, dar în incintă, spunea bancul. Iată că incinta poate fi luată cu asalt și violată dacă ne-am întins prea mult cu gluma.

Donald Trump a ajuns și s-a menținut la putere apelând la toate cărțile din arsenalul folosit de cei mai mari dictatori din istorie: umor vulgar, minciuni (cu cât mai mari, cu atât mai convingătoare), dezbinare, dezumanizarea adversarilor și forțarea instituțiilor statului până la rupere.

Promițând libertatea, a reușit, de fapt, să-și transforme suporterii în simpli pioni într-o luptă pentru umflarea propriului ego. Iar acest ego de mari dimensiuni este unul plin de ură – ură îndreptată împotriva tuturor celor care nu-i cântă-n strună.

Dar responsabilitatea pentru scenele incredibile din Capitoliul american nu stă integral pe umerii săi. Niciodată, de fapt, răspunderea pentru transformarea unei democrații într-o dictatură nu cade doar pe umerii celui ajuns dictator. Nu, ea cade pe umerii celor care au susținut respectivul individ pe drumul schimonosirii și ciopârțirii acelei democrații, până când aceasta, cu instituțiile ciuntite și populate de yesmeni, a colapsat.

Discursul urii, partizanatul dus la extrem, dezinformarea, lipsa completă de scrupule nu sunt doar atributele unui dictator wannabe precum Trump, ci și a anturajului său, grăbit să scuze orice ieșire în decor prin agitarea pericolului ca cealaltă tabără să ajungă la putere. Iar asta nu se întâmplă doar în actuala Americă.

Corupția (din păcate normală într-o democrație), lipsa de caracter a politicienilor (la fel de des întâlnită) și compromisurile pe care le fac aceștia sunt înfățișate de către apostolii dreptății ca pe niște lucruri care nu mai pot fi rezolvate de instituțiile democratice, ci doar prin măsuri drastice, decisive, violente chiar.

Exact acesta este mecanismul prin care, de fapt, se distruge o societate care-și putea rezolva neînțelegerile fără să îmbrace haina urii. Pentru că, odată îmbrăcată, această haină începe să te strângă. Și te strânge până sufocă orice urmă de libertate a individului. Iar odată pierdută, libertatea se recâștigă foarte greu și după decenii sau chiar generații întregi.

Aceleași probleme rezolvate de Hitler, Mussolini, Stalin sau alți dictatori prin forță brută și masacre au fost, de fapt, rezolvate de către democrațiile vestice prin negociere și îmbunătățirea legii. Da, rezolvarea nu a fost una rapidă dar temporară, ci una mai lentă, dar durabilă. Toate neajunsurile sociale și economice care au născut dictaturi au fost date la o parte definitiv doar prin intermediul procesului democratic: mai greu, mai chinuit, uneori mergând în zig-zag, dar cu atât mai eficient cu cât s-au luat în calcul toate interesele diferitelor părți ale societății.

Lupta de idei dintre diferitele curente politice, înlocuită în dictaturi de către un partid unic în care practic nu mai există decât găști de interese, a fost dusă, în democrațiile autentice, la un nivel de respect față de lege și de procesul democratic prin care puterea se câștigă – și se pierde – pe baza convingerii poporului sau a pierderii încrederii acestuia. E un proces dureros, stresant chiar, dar vital pentru cei care vor să fie și să rămână liberi.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României. Vrei să ne ajuți?Susține PressOne

Exact aceste lucruri nu le-au înțeles nici Trump, nici suporterii săi. Pentru ei, răspunsul la neajunsurile sociale și economice cu care se confruntă (iar acestea sunt reale) a luat forma unei fantezii în care Mesia cu părul vâlvoi urma să aducă bunăstarea în America prin asanarea marasmului democrației americane. Iată că „mlaștina de la Washington” a rezistat acestui asalt violent – dar cu foarte mare greutate, după doar 4 ani cu Trump. Încă alți 4, iar democrația americană ar fi fost definitiv învinsă.

Și la noi avem astfel de apostoli ai urii, unii dintre ei îmbrăcați în aur și cocoțați pe spaimele oamenilor simpli, pe care-i asmut cu ușurință împotriva unei clase politice inepte și goale de conținut. Iar dacă vom continua doar să râdem de ei și să-i arătăm cu degetul, să nu ne mirăm dacă vom vedea astfel de scene chiar aici, într-o țară lipsită de tradiția democratică a Americii.

Cum poți răspunde discursului urii? Cum poți lupta contra dezinformării? Cum poți înlocui dezbinarea cu lupta respectuoasă de idei? Administrația Biden promite că va înlocui acest discurs cu unul despre „onoare, decență și bun simț”. Nici nu e atât de greu. Dar asta cere un stat mai puțin corupt, o democrație mai puțin schimonosită de interese personale finanțate prin lobby și mai ales o dorință puternică din partea politicienilor de a uni, nu de a dezbina.

Mânia celor 70 de milioane de votanți ai lui Trump nu va trece doar prin vorbe frumoase. Spaimele lor atunci când văd gloate de oameni care distrug centrele orașelor sau când își pierd locurile de muncă nu pot fi liniștite decât atunci când și extrema stângă este trimisă acolo unde îi este locul – în afara procesului democratic și a legii.

Atât extrema dreaptă, cât și cea stângă nu se pot distruge decât dacă Centrul își reia puterea și le lasă fără armele cu care acestea luptă contra democrației. Asta e valabil atât în SUA, cât și la noi. Cât timp guvernarea aduce prosperitate și respect față de cetățean, nici extremele nu mai pot convinge suficient de mulți oameni care să le susțină. România și alte state cu mari probleme în trecutul imediat (inclusiv atacuri teroriste în țări precum Marea Britanie și Spania) sunt un exemplu foarte clar în această privință.

Care este, așadar, lecția pe care trebuie să o reînvețe și americanii? Că democrația se apără prin prosperitate și prin promovarea respectului instituțiilor statului față de cetățean. Dacă acesta simte că viața lui este făcută mai rea de către politicieni și că nu este respectat de către aceste instituții, el se va duce către oferta politică extremistă. Dacă, dimpotrivă, este implicat de către aceste instituții în transformarea în bine a societății, democrația începe să funcționeze și să prospere.

Cu siguranță că Donald Trump și toți imitatorii săi din lume (și de la noi) vor continua asaltul asupra democrației. Asta se întâmplă în mod regulat atunci când au loc mari transformări economice și sociale. Deceniul trei al secolului XXI are toate șansele să fie la fel de nebun precum cel al secolului XX, pentru că suntem în plină revoluție industrială, cea de-a patra, în care milioane de muncitori își pierd siguranța zilei de mâine, iar soluțiile nu vin suficient de repede din partea unor elite prea puțin conectate la realitate.

Democrația va învinge, pentru simplul fapt că este singura în stare să ofere soluții. Însă acest lucru nu poate fi luat de la sine înțeles. Este timpul ca acei politicieni care țin la democrație, care țin la o societate deschisă și la instituțiile democrației să fie primii care să-și schimbe discursul. Votul negativ, atât de des folosit drept singură armă pentru a ajunge la putere, trebuie înlocuit urgent de alt tip de discurs, orientat spre soluții și dezbaterea acestora, altfel chiar cei care îl practică vor sfârși prin a fi victimele propriei lor uri. Lenea lor intelectuală nu mai poate fi nici scuzată, nici tolerată.

Nu în ultimul rând, odată ajunși la putere, acești politicieni trebuie să nu uite că, dacă ei înșiși nu respectă instituțiile democratice și pe cei care i-au adus în posturile pe care le ocupă acum, nu pot cere asta de la cetățeni. Democrația moare nu în aplauze, ci în scrâșnet de dinți. Dacă ei nu aud acest scrâșnet la timp, să nu se mire când poporul instigat la ură îi va mesteca cu totul.

Dacă mai sunt de părere că pot continua doar să se folosească de oameni pentru a dobândi puterea în fel și chip, iar apoi să-i disprețuiască pe cei care le-au oferit-o, atacând presa, corupând instituțiile și ignorând societatea civilă, atunci vor fi ei înșiși vinovați de distrugerea singurului mod de guvernare care a adus, de-a lungul istoriei, prosperitate și respect față de individ.

E o responsabilitate imensă. Dar haina libertății democratice îi va ajuta să o ducă la capăt.” !!!

Sursa :

https://pressone.ro/ura-ca-haina-a-libertatii

” Joe Biden: Acestea nu sunt proteste, este insurecție. Lumea se uită la noi, trebuie să restaurăm democrația

joe biden sua
Joe Biden, susține un discurs după violențele din Washington. Foto: Guliver/Gettyimages

„La ora asta democrația noastră este sub un asalt fără precedent. Cum nu a mai fost văzut în timpurile nostre. Un asalt asupra Capitolului, a oamenilor care ne reprezintă, asupra oamenilor din serviciul public, un asalt la statul de drept, la regulile democratice ale Americii. Scenele nu refletă adevărata Americă, nu ne reprezintă, este dezordine, e haos și trebuie să se termine, acum!

Cuvintele unui președinte pot inspira, dar și mai rău, pot să instige. Îi cer lui Trump să meargă la televizor, să își respecte jurmântul, și să pună capăt haosului.

Acestea nu sunt proteste, este insurecție.

Lumea se uită la noi. Trebuie să restaurăm democrația.”, a declarat Joe Biden, după ce susținători pro-Trump au luat cu asalt clădirea unde se desfășura ședința Congresului pentru validarea alegerilor prezidențiale.

În CONCLUZIE :

 • Ce se petrece acum în ROMÂNIA lui Klaus WERNER Johannis

https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-7-ianuarie-ora-13-00/

https://evz.ro/iohannis-intalnire-cu-premierul-si-ministrii-usr-ce-se-pune-la-cale-la-cotroceni.html

adică, pe înțelesul tuturor ,dar mai ales al delatorilor mei care au pretenția că sunt deținătorii ADEVĂRULUI ABSOLUT 🙂 😦 🙂

și în SUA, aliatul strategic NATO al ROMÂNIEI ,

numai DEMOCRAȚIE nu se CHEAMĂ !!! 😦 😦 😦

 • De peste OCEAN, din SUA ,țara odată exemplu de DEMOCRAȚIE 🙂

bat CLOPOTE de MOARTE !!! 😦 😦 😦

Alioșa .

5 comentarii »

 1. Aliosa imi dau seama ca ….n-ai inteles nimic din ce se intampla in lume! Ti se pare ce se petrece DEMOCRATIE?
  Trump cu toate defectele lui ar fi facut sa ramana cel mai puternic stat din lume NORMAL! Adica cat de cat democratic. Prin ce s-a intamplat SUA devin ce sunt deja restul: dictaturi!

  Comentariu de ioansperling — 08/01/2021 @ 9:23 am | Răspunde

  • Ești într-o mare EROARE , Ioane !!! 😦 😦 😦
   Dumneata NU AI ÎNȚELES NIMIC din ce-am POSTAT eu mai sus prin REPUBLICARE cu ” copy paste” !!! 😦 😦 😦
   CITEȘTE cu ATENȚIE ce-am postat din GÂNDIREA MEA PROPRIE , adică :
   TITLUL postării 🙂
   și CONCLUZIILE finale 🙂 🙂
   apoi,
   bagă picioarele în ligheanul cu APĂ RECE 🙂
   UITĂ de dialogul nostru virtual despre Sfântul Proroc IOAN Botezătorul vs, ” Ioan Teologul”
   RECITEȘTE din NOU și cu mai multă ATENȚIE ,
   gândește la RECE 🙂 🙂 🙂
   și nu ” pe REPEDE-ÎNAINTE ” 😦
   și vei ÎNȚELEGE că EU am scos în evidență IPOCRIZIA celor doi președinți , PARTENERI în cadrul NATO , adică,
   președintele SUA ,Donald TRUMP a fost mai ABIL în LOVITURA de STAT ce-a vrut s-o dea 😦
   decât președintele României ,Klaus WERNER JOHANNIS !!! 🙂 😦 🙂
   Mai direct, TRUMP a fost mai ȘMECHER decât Johannis !!! 🙂 🙂 🙂
   Președintele SUA, Donald Trump și-a trimis prin cozile lui de topor SUSȚINĂTORII să ATACE DEMOCRAȚIA americană 😦 😦 😦
   iar președintele doar al românilor din pln(pdl) Klaus WERNER Johannis ,
   și-a CONDUS personal SUSȚINĂTORII
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
   să UCIDĂ DEMOCRAȚIA din ROMÂNIA !!! 😦 😦 😦
   Asta-i ESENȚA postului de mai sus !!! 🙂 🙂 🙂
   Dar…………………………,
   FIECARE este liber să gândească cum VREA
   și să ÎNȚELEAGĂ ce VREA 🙂 😦
   dar EU prietene virtual,
   am ÎNȚELES perfect care-i treaba cu DEMOCRAȚIA în LUME și în ROMÂNIA
   și NU de ACUM ,
   ci încă din perioada când învățam ca ELEV la Liceul Militar ” Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
   am APROFUNDAT-O în Școala Militară de Ofițeri Activi ” Nicolae Bălcescu ”
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
   chiar în orașul unde spui că l-ai CUNOSCUT pentru prima dată pe Klaus WERNER Johannis
   și am DESĂVÂRȘIT-O în august 1987 la absolvirea cu DIPLOMĂ de LICENȚĂ în ȘTIINȚE MILITARE a Academiei de Înalte Studii Militare din București
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
   Așa că , dragă IOANE , fără SUPĂRARE ,
   ești într-o mare EROARE
   versus cele afirmate în comentariul tău despre cum am ÎNȚELES eu DEMOCRAȚIA în general .
   când eu m-am referit numai și numai la cum s-a manifestat DEMOCRAȚIA trumpisto-johannistă !!! 😦 😦 😦
   Cât privește profilul moral al lui Donald Trump ,
   iată ce a spus despre el renumitul actor de film ,și fost GUVERNATOR ,
   Arnold SCHWARZENEGGER :
   ” Preşedintele Trump este un conducător ratat.
   El va rămâne în istorie ca cel mai rău preşedinte dintre toţi.
   Ceea ce este bine e că, în curând, va valora cât un vechi mesaj pe Twitter” !!! 🙂 🙂 🙂
   iar de vei intra pe :
   http://teopal.ro/index.php/2021/01/08/sange-american-pe-covoarele-capitoliului/

   https://r3media.ro/o-zi-odioasa-in-istoria-americii-adevarul-despre-incidentele-de-la-capitoliu-si-vina-lui-donald-trump/

   vei afla și mai multe …………………………………….
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 08/01/2021 @ 10:25 am | Răspunde

 2. Un sereno fine settimana

  Comentariu de newwhitebear — 08/01/2021 @ 10:31 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: