Alioşa ” File de Jurnal ”

23/01/2021

24 ianuarie 1859 ,Unirea cea Mică !!! Lucruri neștiute despre familia artizanului unirii, Colonelul ALEXANDRU Ioan CUZA !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 9:09 am

” Cine UITĂ, nu MERITĂ” ( Nicolae IORGA) ! 🙂

Dacă anul trecut , la aniversarea a 161 de ani de la Mica UNIRE

https://aliosapopovici.wordpress.com/2020/01/25/

vorbeam despre BUCURIA UNIRII celor două PROVINCII ROMÂNEȘTI , MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ

sub Domnia Colonelului ALEXANDRU Ioan CUZA 🙂 🙂 🙂 părintele fondator al ROMÂNIEI moderne

https://adevarul.ro/news/eveniment/alexandru-ioan-cuzaparinte-fondator-romaniei-moderne-1_5c4960c9df52022f75f290f9/index.html

și făuritorul STATULUI ROMÂN MODERN

http://www.infoest.ro/stiri/atitudini/cuza-fauritor-stat-roman-modern-autor-col-avadanei.htm

DOMNITORUL

care a schimbat în bine fața ROMÂNIEI prin REFORMELE făcute în toate domeniile de activitate

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/reformele-lui-cuza-schimbarea-la-fata-a-romaniei

inclusiv în domeniul MILITAR ,

concret ,

prin ÎNFIINȚAREA prin Înalt Decret Domnesc la 31 MAI 1864 ,

a primului BATALION de GENIU din ARMATA ROMÂNIEI !!! 🙂 🙂 🙂

https://aliosapopovici.wordpress.com/2020/05/28/la-multi-ani-genisti-activi-in-rezerva-sau-in-retragere-de-ziua-armei-geniu-31-mai/

anul acesta , la 162 de ani de la Mica UNIRE ( 24 ianuarie 1859) voi posta :

Povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza. 

Omul Cuza a fost un personaj tragic al propriei sale vieţi

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Realizată sub semnul ideilor Revoluţiei paşoptiste, Unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti a reprezentat un obiectiv comun îndeplinit al elitei de pe ambele maluri ale Milcovului. Debutul anului 1859 avea să aducă împlinirea idealului românilor de la sud şi est de Carpaţi.

Colonelul Alexandru Ioan Cuza, domn al Principatelor Unite a fost nu doar o personalitate istorică unificatoare, dar şi, la fel de important, una reformatoare. Reformele lui Cuza au vizat sistemul politic, sistemul sanitar, instituţia Poştei, armata, Biserica, învăţământul, justiţia, fiscalitatea, serviciul vamal etc. Tot în timpul domniei lui Cuza au fost înfiinţate primele două universităţi româneşti: la Iaşi, în 1860 şi la Bucureşti, în 1864.

Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre oamenii care au marcat istoria modernă a României. Ce a rămas consemnat despre el în cărţile de istorie ştie mai toată lumea. Mai puţin cunoscut este faptul că omul Cuza a fost un personaj tragic al propriei sale vieţi.

Iată cum arată Hronicul vieţei, dragostelor şi patemilor lui Vodă Cuza, aşa cum au fost ele:

La anul 1862, Vodă Cuza a cumpărat de la Banca Moldovei domeniul Ruginoasa (astăzi în judeţul Iaşi), care se afla, la acea vreme, ipotecat în favoarea acesteia. Acolo, Vodă visa să-şi afle liniştea, în castelul construit la începutul secolului al XIX-lea de Săndulache Sturza, logofăt şi mare vistiernic. La moartea lui Săndulache, moşia şi castelul de la Ruginoasa au revenit fiului său, Costache, prim-ministru al lui Vodă Mihai Sturza, vărul său.

Mare amator de trai bun, Costache avea două mari pasiuni: femeile şi jocul de cărţi. Spre bătrâneţe, în Costache a înflorit o tomnatică pasiune pentru preafrumoasa Marghioliţa Ghica, proaspăt întoarsă în Moldova după ce-şi abandonase soţul la Constantinopol şi după ce-şi găsise o vreme consolarea în braţele cneazului rus Muhanov. Orbit de amor, Costache a cerut-o de nevastă pe Marghioliţa, iar aceasta a spus „da”, cu gândul la averea bătrânului.

După săvârşirea cununiei, bietul Costache n-a mai căpătat nimic din ceea ce-şi dorea de la Marghioliţa. Mai mult, jalnicul personaj nu putea decât să contemple cu amărăciune cum tânăra sa soţie era mult mai generoasă cu tinerii din protipendada Iaşului şi mai ales cu chipeşul boier Nicolae Roznovanu.

Nemaiputând suporta umilinţa, Costache a decis să se mute, cu Marghioliţa, la Odesa. Roznovanu s-a dus după ei. Atunci, Costache şi-a luat nevasta şi s-a stabilit la Kiev. Roznovanu i-a urmat şi acolo. La fel s-au petrecut lucrurile şi la Moscova, Varşovia, Sankt Petersburg.

Aproape ruinat de prea desele mutări şi de jocul de cărţi, Costache a decis s-o ascundă pe Marghioliţa la castelul său de la Ruginoasa, în paza feciorului său cel mare, care purta numele bunicului său – Săndulache. Atâta doar că Roznovanu nu s-a lăsat. Întărâtat până peste poate, în fruntea unei cete de arnăuţi, a pornit spre Ruginoasa, cu gândul s-o răpească cu orice chip pe iubita lui Marghioliţă.

A cumpărat pe cei care păzeau castelul, a pătruns în curte, a urcat treptele şi s-a trezit faţă în faţă cu junele Săndulache, rămas să apere de unul singur onoarea mamei sale vitrege. Săndulache a împuşcat pe unul dintre arnăuţii Roznovanului, dar a căzut mort, înjunghiat de un altul. Marghioliţa s-a desfătat în acea noapte şi încă după aceea în braţele tânărului său amurez, cu care s-a şi căsătorit. Pozna cu răpirea Marghioliţei s-a petrecut în anul 1847.

Urmare a acestei duble drame, răpirea nevestei rele de muscă şi moartea fiului său cel mare, Costache Sturza şi-a pierdut minţile.

Acum să ne întorcem acolo de unde am plecat, adică la anul 1862, an la care Cuza Vodă a cumpărat Ruginoasa. Poate n-a fost tocmai o întâmplare alegerea Ruginoasei, căci Elena Cuza, soţia domnitorului, se înrudea cu neamul Sturzeştilor (era nepoată a nefericitului Costache cel încornorat).

Doi ani au durat lucrările de renovare desfăşurate sub directa supraveghere a Elenei Cuza şi, când ele s-au încheiat, Ruginoasa părea să fie ceea ce-şi dorea familia domnitoare – un cuib pentru tihnă şi bucurie.

Dar, între treburile de stat (ale noului stat România) Cuza îşi făcea de lucru şi cu nurii Mariei Obrenovici, o frumoasă văduvă din înalta societate moldavă, mai tânără cu zece ani decât Elena.

Astfel stând lucrurile, Vodă Cuza i-a adus plocon soţiei sale Elena doi copii, amândoi fiind fructul iubirii domnitorului cu Maria Obrenovici: mai întâi pe Alexandru, apoi pe Dimitrie. Iar Elena a consimţit să-i adopte pe amândoi.

La 1866, Cuza a fost detronat şi alungat din ţară în urma unui complot al cărui principal regizor a fost Ion C. Brătianu. Fără să-şi mai revadă ţara, Cuza a murit, în 1873, la Heidelberg, vegheat de doamna sa, Elena.

La anul 1879, aflând că suferă de o boală incurabilă, Maria Obrenovici s-a sinucis, la Dresda.

În 1888, Dimitrie Cuza, îndrăgostit fiind de o slujnică de la Ruginoasa, pe care mama sa vitregă, Elena, o alungase de la castel, şi-a zburat creierii.

Peste numai un an, Alexandru A. Cuza a murit la Madrid, în vreme ce se afla în voiaj de nuntă. Văduva sa, Maria Cuza (fostă Moruzzi), a avut apoi o idilă cu Ionel I.C. Brătianu, fiul complotistului care l-a silit să renunţe la tron şi l-a alungat din ţară pe tatăl fostului său soţ. Urmare a acestei poveşti de amor s-a născut, la 1898, la Ruginoasa, Gheorghe Brătianu, marele istoric de mai târziu, săvârşit din viaţă în chinuri cumplite, la 1953, în închisoarea politică de la Sighetu Marmaţiei.

Pe patul de moarte, Cuza şi-a exprimat dorinţa de a fi înmormântat la Ruginoasa. Aşa s-a şi făcut. La 1944, însă, rămăşiţele sale pământeşti au fost mutate la Curtea de Argeş, iar la 1946 au fost mutate din nou, la Biserica Trei Ierarhi din Iaşi, unde odihnesc şi acum.

Elena Cuza i-a supravieţuit soţului său: s-a stins din viaţă la anul 1909, la Piatra Neamţ. Dorinţa sa a fost să fie înmormântată la Soleşti (Vaslui) lângă mormântul mamei sale. Pe ultimul său drum, vagonul mortuar a luat foc. A ars complet, cu tot cu sicriul pe care-l transporta. Restul e istorie.
” .

Sursa :

Povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza. Omul Cuza a fost un personaj tragic al propriei sale vieţi

Alioșa .

27 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Weekend cu sănătate și bucurii persoanelor virtuale care vor ajunge pe postul de față !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 23/01/2021 @ 9:42 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 23/01/2021 @ 9:12 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!!

  1) De vreo câteva zile încoace ,reclamele versus VACCINAREA contra COVID-19 au DISPĂRUT de pe ECRANELE televiziunilor !!! 🙂 😦 🙂
  Chiar mă scotea din sărite insistența cu care ZI de ZI și ” pas cu pas” ….
  cei din așa zisul Comitet Național de Coordonare a Activităților privind VACCINAREA conduși de tânărul colonel medic ,
  Valeriu Gheorghiță , dar și cei din echipa lui Raed Araft ,au desfășurat zi de zi campania pentru LĂMURIREA românilor pentru a se VACCINA !
  ÎNTREB și eu ca simplu cetățean plătitior în AVANS a TAXELOR și IMPOZITELOR impuse de autoritățile statului :
  – De ce au fost scoase de pe ecranele televiziunilor din România , RECLAMELE versus VACCINAREA ??? 🙂 😦 🙂
  SIGUR fiind că NIMENI nu va RĂSPUNDE la ÎNTREBAREA sus PUSĂ ,
  postez spre ȚINERE MINTE un LINK ce musai trebuie CITIT :
  http://teopal.ro/index.php/2021/01/23/si-eu-ma-vaccinez-o-lamentabila-campanie-de-presa-destinata-unui-popor-considerat-o-adunatura-de-prosti/

  2) COVID-19 își arată colții ” pas cu pas”

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-23-ianuarie-2021-ora-13-00

  iar prefectul capitalei a decis ca de LUNI să înceapă PARANGHELIILE în restaurantele, barurile, terasele și PĂCĂNELILE din BUCUREȘTI !!! 😦 😦 😦

  3 ) Unii nu au mai așteptat ziua de LUNI 😦 și s-au apucat deja de CHEFURI ……………
  Un șmecher cu grad mare în poliție , care a avut probleme și pe timpul ministrului PNL(PDL) , Vela ,
  împreună cu niște procurori și un FUGAR din IZOLARE ,
  s-au întâlnit ” pe repede înainte” la ceas de seară într-un local de top pentru a pune la un ȘPRIȚ țara la cale și a o scoate din IMPAS
  neținând CONT de NICI o MĂSURĂ stabilită de autorități pentru combaterea răspândirii COVIDULUI UCIGAȘ !!! 😦 😦 😦 actualul ministru de interne PNL(PDL) de INTERNE , Bode , a informat lumea pe pagina lui de socializare , ca și VELA anterior 🙂 😦 🙂
  ” TOLERANȚĂ ZERO față de cei care încalcă LEGEA ” !!! 🙂 😦 🙂
  S-o creadă PROȘTII , că EU nu o CRED !!! 🙂 🙂 🙂
  ” CORB la CORB nu-și SCOATE ochii” ………………..

  4 ) Curtea Constituțională din Republica Moldova ( BASARABIA de peste PRUTUL străbun) formată din 5 ( cinci) JUDECĂTORI ,
  cu majoritate de voturi ( 4-1) a declarat neconstituțională 🙂 🙂 🙂
  legea care dădea limbii ruse un statut special și obliga instituțiile statului să o folosească în comunicarea oficială.

  În ROMÂNIA dezbinată, învrăjbită și manipulată ” pas cu pas” de propaganda străinilor de neam și țară ,
  o asemenea DECIZIE este IMPOSIBILĂ 😦 😦 😦 având în vedere faptul că,
  COALIȚIA de GUVERNARE PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  încropită pe ” repede înainte ” de NEGOCIATORUL șef al PNL(PDL) ,Klaus WERNER Johannis ,
  s-ar DESTRĂMA urgent iar locatarul de la Cotroceni s-ar oftica ” pas cu pas” până ar intra în comă politică …………

  Pentru persoanele virtuale care NU vor să RECUNOASCĂ că ROMÂNIA de AZI este mai DEZBINATĂ de cât ROMÂNIA de la 24 IANUARIE 1859 ,
  le RECOMAND să URMĂREASCĂ buletinele de ȘTIRI de astăzi ,
  mai ales TRANSMISIUNILE în direct sau în reluare din capitalele Principatelor Române de la 1859 , respectiv IAȘI și FOCȘANI………

  5 ) În CONCLUZIE :
  Deși au TRECUT 162 de ani de când pe plaiurile celor două PRINCIPATE ROMÂNE ,
  MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ
  s-au auzit VERSURILE poetului Vasile Alecsandri ,
  ” Hora Unirii ”
  ASTĂZI , 24 IANUARIE 2021 ,
  la aniversarea a 162 de ani de la Mica UNIRE ,
  MESAJELE de ATUNCI 🙂
  sunt DUREROS de ACTUALE 😦
  și cu această ocazie ROMÂNILOR le dau de ȘTIRE ,
  că, pentru a scăpa ȚARA de INVOLUȚIE ,
  există o singură SOLUȚIE :

  o nouă REVOLUȚIE !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română ”

  La Mulți Ani, ROMÂNILOR adevărați !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 24/01/2021 @ 10:48 am | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  Ieri , 24 IANUARIE ,
  la aniversarea a 162 de ani de la UNIREA Principatelor Române,
  MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ ,
  în marile orașe ale României , dar mai ales la IAȘI ,
  capitala MOLDOVEI de unde în urmă cu 162 de ani a RĂSĂRIT SĂMÂNȚA UNIRII 🙂 🙂 🙂
  ROMÂNII au SĂRBĂTORIT în plină PANDEMIE de COVID-19

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-24-ianuarie-2021-ora-13-00

  în moduri diferite MICA UNIRE !!! 🙂 🙂 🙂
  Momentul cel mai NEPLĂCUT dar și cel mai MEDIATIZAT s-a petrecut la IAȘI iar protagoniști au fost :

  a) primarul PNL(PDL) Mihai Chirică și un PROTESTATAR :

  ” A căutat-o . Ascultați sfaturile specialiștilor , nu ale foștilor securiști ” spunea actorul Victor Rebenciuc , fan PNL(PDL),
  despre fostul ministru, Bogdan STANOEVICI decedat recent din motive doar de DUMNEZEU știute ……….

  – A căutat-o 🙂 spun și eu despre TRASEISTUL de PARTIDE , Mihai Chirică , fost primar PSD-ist al IAȘULUI ,
  trecut anul trecut la PNL(PDL) 😦 😦 😦 și actual primar, care IERI, 24 IANUARIE ,
  la aniversarea a 162 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române, MOLDOVA și ȚARA ROMÂNEASCĂ
  sub sceptrul PRIMULUI și ULTIMULUI DOMNITOR ROMÂN-ROMÂN ,Alexandru Ioan CUZA ,
  a dorit cu orice preț să ” IA OCHII LUMII ”
  dar în loc de APLAUZE nemeritate ,
  a PRIMIT un pahar cu IAURT în ochii larg dechiși și fața congestionată de uimire :

  Ca să nu fiu catalogat de ” prietenii mei detractorii ” 😦 în fel și chip ,
  afirm cu subiect și predicat că SUNT ÎMPOTRIVA acestor fel de IEȘRI necontrolate,
  iar fapta PROTESTATARULUI respectiv a fost SANCȚIONATĂ ” deîndată ” de JANDARMII ministrului PNL(PDL) , Lucian Bode :

  b) senatorul AUR , Diana Șoșoacă :

  Ca ” tacâmul să fie complet” iar DEZBINAREA și ÎNVRĂJBIREA românilor de către
  Klaus WERNER Johannis a ajuns președintele României cum numai el și cei care l-au propulsat din NEMEMBRU PNL, în PREȘEDINTELE PNL ,
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/10/03/
  deși avea MULTE DOSARE PENALE pe rolul instanțelor din Sibiu și Alba ,
  să fie la MAXIMĂ VEDERE 😦 🙂 😦
  iată DOVADA SUPREMĂ :

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 25/01/2021 @ 8:17 am | Răspunde

 5. Județul Bacău ?!

  Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 25/01/2021 @ 6:46 pm | Răspunde

  • – Cine , CUZA , Mihai Chirică, Diana Șoșoacă ??? 🙂 🙂 🙂

   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 25/01/2021 @ 6:52 pm | Răspunde

   • Capitan Popovici Gheorge Alexandru 🤗

    Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 25/01/2021 @ 7:07 pm | Răspunde

    • Capitan Popovici Gheorghe Alexandru este din judetul Bacau 🤔

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 25/01/2021 @ 7:32 pm

    • Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 8:16 am

    • Așa este , odată am fost și CĂPITAN !!! 🙂 🙂 🙂
     După absolvirea în anul 1987 a Academiei de Înalte Studii Militare
     https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
     pârtia spre FUNCȚII și GRADE SUPERIOARE s-a mărit ” pas cu pas” ! 🙂
     La ora când postez aceste rânduri , sunt PENSIONAR militar cu gradul de COLONEL în retragere ! 🙂
     Admir perseverența ta în aflarea ADEVĂRULUI ! 🙂
     Sincer, dialogul nostru virtual îmi produce o stare pozitivă 🙂
     mai ales că pe malul DUNĂRII bătrâne , CEAȚA groasă și rece 😦
     mă obligă să stau în casă ………………
     – Și totuși, pe tine cum te cheamă ??? 🙂 🙂 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 8:18 am

    • Domnule căpitan 😮 și eu sunt tot din judetul Bacău 🤗❤️

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 9:02 am

    • Mă BUCUR din toată INIMA !!! 🙂 🙂 🙂
     Băcăuanii , cu excepția POLITICIENILOR de toate culorile ,sunt OAMENI de toată ISPRAVA ! 🙂
     Cine nu CREDE , să tasteze pe motorul de căutare GOOGLE doar atât :
     PERSONALITĂȚI BĂCĂUANE și se vor convinge !!! 🙂 🙂 🙂
     Să trăiești mult și bine ,
     SUCCES să ai în toate ,
     și ține minte de la mine ,
     că doar DUMNEZEU face DREPTATE !!! 🙂 🙂 🙂
     COLONEL în retragere ,
     Popovici Alexandru,
     alias ,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 9:43 am

    • 😮 chiar dacă trăiesc departe de Romania 🇷🇴❤️ nu am uitat de unde am plecat

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 9:57 am

    • În spiritul ADEVĂRULUI pe care-l promovez pe cele două bloguri personale , în răspunsurile pe care le dau la mine
     cât și în comentariile pe alte bloguri ,AFIRMAȚIA ta este corectă ! 🙂
     DA, sunt născut în județul BACĂU 🙂
     dar din 14 septembrie 1972 ,
     mai exact după ABSOLVIREA Școlii Militare de Ofițeri Activi ” Nicolae Bălcescu ” din SIBIU,
     https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
     am devenit cetățean cu BULETIN de TELEORMAN !!! 🙂 🙂 🙂
     M-aș simți și mai bine dacă mi-a spune și cum ai ajuns la această categorică afirmație ! 🙂
     Mulțumesc anticipat ! 🙂
     Cu simpatie,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 8:24 am

    • Am citit numele și prenumele de pe diploma de absolvire 😮, am văzut numele dumneavoastră pe site 🤔 intuiția îmi spunea că sunteți aceeași persoană. Cu respect domnule căpitan. Elena 🤗♥️

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 8:57 am

    • Bună dimineața, Elena ! 🙂
     Scuzată-mi fie lipsa de modestie , nu întâmplător te-am întrebat pe ce considerente ai concluzionat de unde sunt ! 🙂
     Din concluziile anterioare trase versus RĂBDAREA persoanelor virtuale de a CITI de la început până la sfârșit cele postate de mine,
     am crezut ( SCUZĂ-MĂ) că ai procedat și tu ca alții , DÂND LIKE ” pe repede înainte ” și plecând ” deîndată” spre alte zări virtuale …….
     Acum , din cele sus spuse de tine mai sus ,am înțeles că ai CITIT în amănunțime tot articolul postat ,
     iar exemplificarea cu DIPLOMA postată , este dovada supremă ! 🙂
     Mă bucură tenacitatea de care dai dovadă ! 🙂
     Voi accesa mai des BLOGUL tău ca să fiu la curent cu cele ce vei posta ! 🙂
     Mulțumesc pentru răspunsurile pertinente date ! 🙂
     Succes în toate ELENA ! 🙂
     COLONEL în retragere,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 10:00 am

    • Am citit articolul 🤗 ❤️

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 10:08 am

    • Colonel în retragere 🤔 sau colonel în rezervă 😮

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 6:12 pm

    • COLONEL în RETRAGERE !!! 🙂 🙂 🙂
     Până la împlinirea vârstei de 63 de ani , făceam parte din categoria COLONEILOR în REZERVĂ ,
     adică ,
     puteam fi MOBILIZAT în caz de RĂZBOI pentru a CONDUCE unități militare de GENIU ! 🙂
     După împlinirea vârstei de 63 de ani , am trecut în categoria COLONEILOR în RETRAGERE ,
     adică,
     în caz de RĂZBOI nu voi mai fi MOBILIZAT ci voi sta ACASĂ
     rugându-mă la DUMNEZEU să BINECUVÂNTEZE Armata și Poporul Român !!! 🙂 🙂 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 7:55 pm

    • Mulțumesc frumos pentru informație 🤗♥️

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 8:06 pm

    • Elena ,
     ROMÂNUL care din varii motive trăiește departe de ROMÂNIA ,
     are INIMĂ tot de ROMÂN 🙂 🙂 🙂
     iar gândul lui va fi mereu spre LOCURILE NATALE și cei DRAGI ! 🙂
     Fiica mea , care după absolvirea Facultății de Limbi Străine ( engleza și italiana) s-a CĂSĂTORIT cu un antreprenor din ITALIA
     iar fructul iubirii dintre ei a fost VENIREA pe LUME a unui BĂIAT de nota 10( ZECE) cu +
     https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/13/
     are DUBLĂ CETĂȚENIE și are permanent o JUMĂTATE de INIMĂ în ROMÂNIA !!! 🙂 🙂 🙂
     Vorba marelui istoric Nicolae IORGA :
     – ” Cine UITĂ, nu MERITĂ ” ! 😦
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 10:10 am

    • Mare dreptate aveți ❤️. Să vă trăiască 🤗 să fie sănătoși.

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 10:32 am

   • Tocmai am afirmat că AI CITIT tot articolul ! 🙂
    Mulțumesc pentru URAREA făcută! 🙂
    Cât despre ” Mare Dreptate Aveți” , vreau să spun că IUBITORII de ADEVĂR au MEREU DREPTATE !!! 🙂 🙂 🙂
    Intră pe
    https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/01/25/un-interviu-de-exceptie-sustinut-de-presedintele-academiei-romane-ioan-aurel-pop/comment-page-1/#comment-28926
    și te vei CONVINGE , Elena !!! 🙂 🙂 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 26/01/2021 @ 10:48 am | Răspunde

 6. Cum se numește al doilea blog al dumneavoastră? Eu credeam că aveți doar un blog 🤔

  Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 26/01/2021 @ 8:48 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Elena ! 🙂
   Al doilea meu blog care se numește My Blog
   http://amintiriamintiri.wordpress.com/
   este un blog pe care dau ” REBLOG”
   celor mai interesante postări ,
   din blogosfera celor patru zări !!! 🙂 🙂 🙂

   Mulțumesc pentru întrebare ! 🙂
   Cu simpatie,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/01/2021 @ 7:39 am | Răspunde

 7. ciao

  Comentariu de newwhitebear — 31/01/2021 @ 9:34 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: