Alioşa ” File de Jurnal ”

03/02/2021

MANIPULAREA și DIVERSIUNEA braț la braț cu IPOCRIZIA și DEMAGOGIA celor ce conduc acum ROMÂNIA ………………….

Filed under: generale — Aliosa @ 8:11 am

Motto:

” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale , a spune ADEVĂRUL , e un ACT revoluționar” ( George Orwell ) 🙂 și de foarte mare CURAJ , adaug eu !!! 🙂 🙂 🙂

În cele ce urmează , postez prin ” copy paste” un ARTICOL pertinent publicat de un AUTOR

care pune PUNCTUL pe ” I” !!! 🙂 🙂 🙂

” De ce se ascunde adevărul deja știut despre Cauzele incendiului de la Matei Balș? Pentru a se putea crea condițiile trecerii la privatizarea Sistemului de Sănătate!

02/02/2021 | ✎ Ion Cristoiu

Incendiul de la spitalul „Matei Balș” a avut loc vineri, 29 ianuarie 2021, la ora 5 dimineața. Sîntem marți, 2 februarie 2021, tot dimineața. De la tragedia care a zguduit țara (oamenii au mers la spital ca să nu moară de Covid 19 și au murit din cauza unui incendiu, arși de vii, fie otrăviți de fum) au trecut patru zile. Patru zile mari și late.

Cum să vadă pompierii defecțiunea care a stîrnit scînteia sau flama declanșatoare cînd ei n-au observat că în baie era cineva?
Cum să descopere procurorii dacă a fost reșou sau aerotermă cînd ei susțineau vineri seara că de-abia a doua zi vor merge să vadă dacă a existat sau nu o aerotermă?
Și cu toate acestea, deși au trecut patru zile, timp presupus a fi fost dedicat în întregime investigațiilor, nu știm cum s-a declanșat incendiul. Nu cine e vinovat din punct de vedere penal. Nu cine e vinovat din punct de vedere politic. Ci un lucru mult mai simplu:
Cum și de la de ce a pornit incendiul devastator.
Nu știm ce obiect neînsuflețit e vinovat. Ce aparat a produs scînteia și cum s-a ajuns de la o scînteie, sau de la o flacără, la un incendiu care a carbonizat oamenii.

Ar fi fost de așteptat ca în tot acest timp presa independentă să fi publicat informații din surse menite a sugera, dacă nu chiar a spune de-a dreptul, cum s-a declanșat incendiu și cum s-a dezvoltat din punct de vedere tehnic. Presa n-a contribuit cu nimic la aflarea adevărului. Nici un jurnalist n-a avut curiozitatea să vadă măcar filmul incendiului.

A fost totuși o excepție.
Ion Spânu de la Cotidianul.

Ca și în cazul Caracal, ca și în cazul 10 august 2018, Ion Spânu a plecat de la premisa că Autoritățile ascund adevărul despre incendiu. Drept urmare, el a făcut rost de înregistrarea unei camere de supraveghere, a analizat secvență cu secvență, a fost la fața locului, a întrebat în dreapta și-n stînga, și a descoperit (și a denunțat) că la Matei Balș au avut loc mai multe scurtcircuite, în alte două saloane decît în Salonul morții.

A fost vorba de o avarie la întreaga rețea?
Iată întrebarea pe care ne-o punem după ce citim articolul publicat de Ion Spânu în Cotidianul din 1 februarie 2021 sub titlul Analiza fiecărui cadrul al filmului tragediei de la „Matei Balș”.

Într-un interviu pe care i l-am luat pentru Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro, Ion Spânu susține că Autoritățile, toate ținînd de regimul Klaus Iohannis, ascund adevărul despre adevăratele cauze ale incendiului. Se pretează la asta – adăugăm noi – pentru a minimaliza dezastrul întruchipat de incendiul de la Matei Balș. Din această minimalizare fac parte, alături de supralicitarea felului în care s-a intervenit, și efortul de a nu da informații despre cauzele tehnice ale incendiului. Pentru că una e ca incendiul să fi fost pornit de la un reșou și alta e ca el să fi fost declanșat de un șir de scurtcircuite pe o parte a rețelei. Dacă a pornit de la un reșou se pune problema unei reforme a felului de a lucra a celor din spitale. Dacă au fost cauze tehnice ținînd de întreaga rețea, atunci trebuie să construim noi spitale. Sau cum deja pledează Vlad Voiculescu, să privatizăm sistemul de Sănătate.

Dacă n-a fost vorba de o simplă scînteie, atunci se pune întrebarea, evidențiată și de articolul lui Ion Spînu:
De ce n-a funcționat instalația de avertizare a incendiului?

După cîteva zile de bîlbîială, mașinăria de propagandă a regimului s-a pus în mișcare începînd cu duminică seara, politruci, postaci, influenceri au primit ordin să abată atenția de la cauzele tragediei declanșînd campania PSD e de vină. S-a ajuns pînă acolo cu această diversiune încît se apelează la TeFeLiști să meargă în Kisselef și să demonstreze împotriva PSD.
Ștabii regimului Iohannis știu că Sloganul Dezastruoasa moștenire e de mult inutil pentru a evita responsabilitatea regimului Iohannis.
Coaliția de Centru Dreapta administrează Sănătatea din octombrie 2019, de mai mult de un an, așadar, și nu din 23 decembrie 2020, cum vrea să ne convingă presa de partid și de stat.

De ce s-a pus la cale Diversiunea PSD e de vină?
Pentru a abate atenția de la cauzele incendiului.

Mașinăria e simplă.
Atacat, PSD răspunde.
Dacă se pune la cale și de o demonstrație în fața sediului PSD (lucrătorii SRI nu se mai tem de Pandemie, ei s-au vaccinat deja, peste rînd), opinia publică nu se mai întreabă asupra cauzelor tehnice ale incendiului.

De ce e atît de mare interes de a abate atenția de la adevărul privind cauzele incendiului?
Pe internet circulă intens ipoteza unui incendiu provocat dinadins pentru a justifica privatizarea Sistemului de Sănătate, privatizare amînată din 2012 de teama reacției populare.

Privatizarea e visul de ani întregi al bandiților care pîndesc Sistemul public de Sănătate amețind la gîndul ce profituri uriașe ar putea obține.
Eu nu cred că s-a ajuns cu ticăloșia pînă acolo încît să moară oameni carbonizați de dragul unei privatizări.
Cred însă că adevărul e dinadins ascuns pentru a se putea pune pe seama sistemului public de Sănătate cauzele incendiului.

Există însă un mare pericol în această afacere.
Ca Diversiune de ascundere a adevărului privind cauzele Tragediei adîncește în opinia publică suspiciunea că la Matei Balș a fost mai mult decît un accident.” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa :

 • În strânsă legătură cu TITLUL postării de față , pe al doilea meu blog , mai exact pe

https://amintiriamintiri.wordpress.com/2021/02/03/romani-treziti-va-partea-a-ii-a/

de veți avea curiozitatea să INTRAȚI ,veți găsi la fel

un ARTICOL pertinent, curajos și de mare actualitate legat de ISTORIA neamului ROMÂNESC !!! 🙂 🙂 🙂

În CONCLUZIE :

 • Guvernarea PNL(PDL) condusă de Ludovic Orban până la alegerile parlamentare din 6 DECEMBRIE 2020 CÂȘTIGATE de PSD 🙂 🙂 🙂 a fost ÎNLOCUITĂ cu guvernarea coaliției de guvernare , PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR încropită pe ” repede înainte” de președintele ROMÂNIEI , Klaus WERNER Johannis ca să ȚINĂ în AFARA ” deciziilor politice PE-SE-DE” 😦

dar…………………….,

MANIPULAREA , DIVERSIUNEA ,IPOCRIZIA și DEMAGOGIA liderilor partidelor din coaliția respectivă ,

în loc să DISPARĂ , a luat o AMPLOARE și mai mare !!! 😦 😦 😦

 • Pentru cei/cele care au UITAT din varii MOTIVE 🙂 momentul când președintele PNL(PDL) Ludovic Orban ACUZA PSD că ANGAJEAZĂ la STAT tot felul de ANALFABETE , le REAMINTESC doar un singur EXEMPLU :

Recorder.ro:
”Un animal politic” a angajat o fostă chelneriță pe post de inginer la Apele Române Iași /
Relatările colegilor:
Cu cinci ani de ”Master”, încerca să deschidă calculatorul apăsând cu degetul pe ecran, ca pe casele de marcat

Este vorba despre Simona Iancu………
” O fostă chelneriță la un bar din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad,
la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.” .
Potrivit Recorder.ro/
la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.
Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”
și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

3 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  1) COVID-19 își vede de treaba lui

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-2-februarie-2021-ora-13-00

  2) Străinii de NEAM și ȚARĂ de treaba lor , adică, DISTRUGEREA agriculturii, viticulturii și LEGUMICULTURII românești

  https://adevarul.ro/locale/buzau/dezastrul-genetic-romania-mii-soiuri-legume-romanesti-disparute-doar-20-ani-explicatiile-cercetatorilor-1_6019081d5163ec4271874170/index.html

  3 ) iar ministru sănătății, Dan Voiculescu , care NU vrea să DEMISIONEZE cu toate că NUMĂRUL MORȚILOR de la Spitalul Matei Balș a ajuns la 10 ( ZECE) persoane 😦 😦 😦
  își vede de treaba lui , ” pas cu pas” 😦 adică ,
  PRIVATIZAREA spitalelor de STAT ( vezi postarea de BAZĂ )
  ca ROMÂNUL SĂRAC ,
  cu salariul MINIM și PENSIA ÎNGHEȚATE de COLEGII lui de guvernare din PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR 😦 😦 😦
  SĂ nu poată să se INTERNEZE la spitalele private conduse de patroni avizi de BANI …………..

  Alioșa ! 😦

  Comentariu de Aliosa — 03/02/2021 @ 8:35 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!!

  1) COVID -19 ,nu glumește !!! 😦 😦 😦

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-3-februarie-2021-ora-13-00

  2) Din PACIENȚII ARȘI la Spitalul Matei Balș și EVACXUAȚI (redislocați ) la alte spitale din București , ieri a mai MURIT UNUL 😦 😦 😦
  numărul MORȚILOR ajugând la 11 ( unsprezece) pacienți !!! 😦 😦 😦

  3) Premierul României , Florin Vsasile Câțu ,în bătaie de joc ,
  a PROMIS urmașilor MORȚILOR de la Spitalul Matei Balș din subordinea ministrului sănătății ,
  Vlad Vasile Voiculescu ( V V V) 5000 de lei probabil după capul lui pentru ÎNMORMÂNTARE , iar după capul altora, pentru a TACE din GURĂ !!! 😦 😦 😦

  4) Și dacă tot am amintit de ministru sîănătății, V.V.V. , iată ce se spune despre STUDIILE lui :

  https://evz.ro/ce-spune-profesorul-gerhard-speckbacher-de-la-universitatea-din-viena-despre-studiile-lui-vlad-voiculescu.html

  5) Un sociolog meșter în a face SONDAJE de OPINII , a LĂUDAT aseară la un post de televiziune pe ministrul transporturilor !!! 🙂 😦 🙂
  Ori ȘTIE și asta este PERICULOS , ori NU ȘTIE și asta este CONTAGIOS !!! 😦 😦 😦
  Iată ce-a făcut DRULĂ al lui :
  https://www.cotidianul.ro/toti-trei-ciolos-barna-si-cu-drula/

  DA, toți TREI dar NU pentru INTERESUL ROMÂNILOR 😦 ci pentru INTERESUL lor !!! 😦 😦 😦

  6) INCREDIBIL dar ADEVĂRAT , NEOMARXIȘTII lui George Soros , din așa zisa societatea civilă din ROMÂNIA educată” 😦 :):-(
  au semnat recent o PETIȚIE adresată liderilor coaliției PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR prin care DIALOGUL dintre
  miniștrii Educației, Justiției și Sănătății cu LIDERII partidului Alianța pentru Umnirea Românilor ( AUR)
  este SCANDALOS și DĂUNĂTOR DEMOCRAȚIEI ROMÂNEȘTI și ca atare , trebuie să ÎNCETEZE ! deîndată” !!! 😦 😦 😦
  Dacă vreți săaflați care sunt ” ILUSTRELE ” personalități ce fac ce li se ORDONĂ , intrați pe :
  https://www.g4media.ro/zeci-de-personalitati-din-societatea-civila-au-semnat-o-petitie-adresata-liderilor-coalitiei-deschiderea-ministrilor-educatiei-justitiei-si-sanatatii-catre-dialogul-cu-aur-este-scandaloasa-si.html
  Cum știu că TIMPUL pentru Domniile Voastră este LIMITAT 🙂 pentru a vă veni în AJUTOR 🙂
  postez de pe SURSA sus postata numele celor care au SEMNAT până la această dată ,
  PETIȚIA
  ANTICONSTITUȚIONLĂ , ANTIDEMOCRATICĂ , DISCRIMINATORIE și ANTIROMÂNEASCĂ :

  Semnatari:

  Cristian Pârvulescu

  Smaranda Enache

  Andrei Cornea

  Lavinia Stan

  Ciprian Mihali

  Liliana Popescu

  Adrian Miroiu

  Mădălin Hodor

  Sergiu Mișcoiu

  Claudiu Crăciun

  Alfred Bulai

  Andrei Țăranu

  Liviu Rotman

  Radu F. Alexandru

  Liviu Antonesei

  Paul Şerban Agachi

  Adina Babeş

  Iordan Bărbulescu

  Anamaria Beligan

  Sorin Camner

  Ana Bărbulescu

  Iurii Chişinevski

  Adrian Cioflâncă

  Vera Cîmpeanu

  Andrei Cornea

  Emanuel Copilaş

  Daniel Cristea-Enache

  Rodica Culcer

  Nicoleta Dabija

  Mihai Demetriade

  Nicolae-Emilian Dranca

  Mihaela Grancea

  Raluca Grosescu

  Iakob Attila

  Ruxandra Ivan

  Carmen Muşat

  Lucian Nastasă-Kovacs

  Irina Nastasă-Matei

  Raul Rognean

  Maria Roth

  Michael Shafir

  William Totok

  Mihai Vasilescu

  István Király V.

  Fiind primul care a SEMNAT în calitate de REPREZENTANT al SOCIETĂȚII CIVILE din ROMÂNIA , voi CITA de pe site-ul ” Pro Democrația ” doar ATÂT :

  „Domeniile de interes ale Asociației Pro Democrația sunt:
  ÎMBUNĂTĂȚIREA relației între alegatori și aleși, corectitudinea procesului electoral” !!! 🙂 😦 🙂

  – Păi coane Pârvulescule ,UNA spui și ALTA faci ??? 🙂 😦 🙂

  7) Dacă vă ÎNTREBAȚI ce i-a apucat pe cei/cele care au SEMNAT petiția despre care am făcut vorbire mai sus ,
  RĂSPUNSUL l-a dat în 12 DECEMBRIE 2020 jurnalistul de investigații , Ion Spânu !!! 🙂 🙂 🙂

  Ion Spânu:
  „Nu vă place Diana Şoşoacă, dar v-a plăcut mult de Marian Ceauşescu?” !!! 😦 🙂

  Nu vă place Diana Şoşoacă, dar v-a plăcut mult de Marian Ceauşescu?

  Pe SENATOAREA avocat Diana Șoșoacă propagandiștii politruci pnl(pdl)&usrplus&udmr o cataloghează în fel și chip,
  desi femeia spune lucruri adevarate si foarte documentate cu Constitutia si legile României.
  În schimb , despre agramatul acela care a ÎNJURAT , JIGNIT, AGRESAT în public parlamentari și guvernanți ” PE-SE-DE” ,
  a VOPSIT în roșu proprietățile private și ținut ca RÂIA după liderii și demnitarii din PSD ,
  aceeași propagandă părtinitoare în frunte cu Tudor Chirilă, Lucian Mîndruță , Moise Guran, și scriitorul Mihai Șora , 103 ani,
  sponsorizată de miliardarul american de origine ungurească, George Soros , nu spune nimic !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 04/02/2021 @ 10:10 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  Fiecare FACE ce-a fost învățat să FACĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  1) COVID-19 să UCIDĂ ” pas cu pas” pe ROMÂNII aflați în impas :

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-4-februarie-2021-ora-13-00

  2) MOARTEA să ia VIAȚA rând pe rând a pacienților ARȘI la Spitalul Matei Balș și TRANSFERAȚI la alte spitale ! 😦
  După 6 zile de la INCENDIUL de la Matei Balș , numărul MORȚILOR din cauza incompetenței ministrului sănătății și a șefulul DSU , a ajuns la 12 ( douăsprezece) persoane !!! 😦 😦 😦

  3) INCREDIBIL dar ADEVĂRAT ,
  la câteva ore după ce au PUBLICAT
  Hotărârea nr.6/04/02/2021/ cei din CNSU au COMPLETAT 😦
  ” pe repede înainte” ce în prima HG au UITAT 🙂
  versus CARANTINAREA 14 zile la privat sau STAT ,
  a persoanelor din vreo 70 de țări care s-au ÎNCUMETAT
  să vină în ROMÂNIA la ” COLINDAT” ,
  ca să nu spun cu subiect și PREDICAT ,
  că românul de rând e ” pas cu pas” EXPULZAT
  din țările unde s-a ÎNCUMETAT ,
  să meargă la plimbare sau FURAT !!! 😦 😦 😦

  ” Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgențe ( CNSU) :

  Art.1 – Se completează art. 2 din Hotărârea nr. 6 din 04.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență
  cu 2 noi alineate, care vor avea următorul cuprins:

  (4) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) următoarele categorii de persoane:

  a) copii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani;

  b) persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2,
  inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.
  Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării;

  c) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel
  puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară;

  d) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

  e) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

  f) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență,
  indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

  g) piloții de aeronave şi personalul navigant;

  h) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la București, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;

  i) personalul navigant român, maritim şi fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, care prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în
  Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;

  j) personalul navigant maritim şi fluvial care efectuează schimbul de echipaj la bordul navelor aflate în porturile româneşti, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, dacă la intrarea în ţară, precum şi la îmbarcarea/debarcarea de pe navă
  prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;

  k) personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigaţie interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiţia asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internaţional şi a echipamentelor individuale de protecţie împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locaţia unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri;

  l) lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, precum şi cetăţenii români angajaţi ai operatorilor economici din ţările menţionate, care la intrarea în ţară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi.

  (5) Măsurile prevăzute la alin. (1), (2) și (3) intră în vigoare începând cu data de 12.02.2021, ora 00.00” .
  Sursa HCNSU : internetul .

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 05/02/2021 @ 9:26 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: