Alioşa ” File de Jurnal ”

15/02/2021

Un punct de vedere versus criza politică din Alianța pentru Unirea Românilor ( AUR ) . Punctul pe ” I”/55.

Filed under: generale — Aliosa @ 8:42 pm

Motto:

” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale , a spune ADEVĂRUL , e un ACT revoluționar” ( George Orwell) 🙂

și de mare CURAJ adaug de la mine !!! 🙂 🙂 🙂

Discursul care a stat la baza EXCLUDERII
senatoarei Diana Șoșoacă Ivanovici din partidul Alianța pentru Unirea Românilor ( AUR) !!! 😦 😦 😦

CITATELE sus postate de pe internet ADUNATE , sunt destul de LĂMURITOARE pentru a justifica prezenta REPUBLICARE ,despre care , spre a unora DISPERARE , nu voi face nici o INTERPRETARE ci voi aștepta ca persoanele virtuale ce vor ajunge pe aici ,să COMENTEZE ca atare ! 🙂

 ” Mircea Chelaru este capul diversiunii anti AUR

14 februarie 2021 , autor , Ion Coja

Mircea Chelaru, un fals naționalist, este capul diversiunii anti AUR

La un moment dat Mircea Chelaru avea un post foarte important în Armata Română. Dacă nu mă înșel, era șeful Statului Major al Armatei. Calitate în care nu avea voie să participe la întruniri politice. Cu toate acestea și-a făcut apariția la o comemorare a Mareșalului Ion Antonescu. Eram de față. Prezența generalului a făcut o impresie puternică asupra publicului. Nu mai țin minte dacă a luat sau nu cuvîntul, dar a stat de vorbă cu mai toți participanții, cu o exuberanță ușor nepotrivită, nu părea că-și dă seama de abaterea pe care o săvârșea de la statutul militar. Firește, avea deplină acoperire morală pentru gestul său. Dar asta nu a contat pentru superiorii săi în grad, în fruntea acestora aflându-se însuși președintele Țării…  Așa se face că la scurt timp s-a produs consecința: trecerea în rezevă a generalului Mircea Chelaru. Toată lumea a comentat că sancțiunea a fost pricinuită de gestul patriotic al generalului, obligat astfel să treacă la viața civilă, însă cu aureola unui sacrificat pe altarul naționalismului românesc.
Nu mi-a fost greu să intru la bănuieli. Manevra era prea străvezie: fostul general căpăta astfel o „legendă”, legenda de naționalist, de victimă a patriotismului său irepresibil, faimă utilă în viața civilă, mai ales în activitatea politică dacă o va aborda. Iar domnul general Mircea Chelaru nu a întârziat să se avânte în disputa politică, pe linia care l-a consacrat în opinia publică: „naționalismul fierbinte”… A devenit nelipsit de la întrunirile patriotice, în tandem deseori cu Victor Crăciun, alt patriot de meserie, proțăpindu-se în funcții de conducere și de reprezentare a naționalismului românesc. Și-a arătat arama când a uzurpat funcția de președinte al PUNR, când acest partid a fost reînființat după trădarea lui Valeriu Tabără.
Mircea Chelaru s-a instalat în fruntea partidului și, după ce a stors și ceva beneficii materiale, a îngropat acest partid, l-a desființat.
Nu cunosc detaliile, dar în mare aceasta a fost isprava generalului.
Dacă e nevoie, mă interesez la domnul Ioan Curtean de Hondol, mâna dreapta a președintelui PUNR, un om sincer dedicat cauzei naționale, care s-a lăsat amăgit o vreme de „legenda” generalului Chelaru.
Ar mai fi multe de spus pe aceeași temă, inclusiv despre impostura mai recentă de dacolog, de închinător la Zamolxe, de un caraghioslâc total! Dar mă grăbesc să intru în subiectul acestei intervenții.
Sunt un susținător al partidului AUR. L-am susținut pe domnul George Simion când a candidat în septembrie la funcția de primar al Capitalei. Iar la alegerile din decembrie 2020 am depus dosar de candidat AUR. A fost greșeala mea că nu am rămas pe lista definitivă de candidați AUR. Asta nu m-a împiedicat să particip la campania de sprijin electoral pentru AUR, în echipa alcătuită de domnul Horneț, precum și prin texte puse pe site-ul meu.
De aceea mă simt dator să-mi spun părerea în acest moment de criză prin care trece AUR. M-am interesat și am aflat destul de exact cum stau lucrurile.

 • Concluziile la care am ajuns:
  1. Comportamentul în partid al dnei Diana Șoșoacă nu a fost corect, se cuvenea sancționat în vreun fel.
  2. Acest comportament a fost încurajat de intrigile lui Mircea Chelaru și Ninel Peia, lideri în Partidul Neamul Românesc, care au văzut o ocazie de a constitui un grup parlamentar al partidului lor, prin despărțirea de AUR a membrilor PNR. Când mi-am dat seama că se produce această manevră ticăloasă i-am scris lui Ninel Peia și l-am avertizat că face o mare greșeală, de neiertat între naționaliști autentici, sfătuindu-l să se despartă de piaza rea numită Mircea Chelaru.
  3. Gravitatea sancțiunii date d-nei Șoșoacă e discutabilă, nu am toate datele pentru a mă pronunța. Dar îmi permit să-i dau doamnei senator un sfat: să nu escaladeze conflictul, să se abțină de la acuzații neîntemeiate, să pună surdină prestațiilor TV, să se lepede de prostiile lui Ninel Peia și de ticăloșiile lui Mircea Chelaru. Are un sfetnic bun și loial în domnul Horneț, să meargă  pe mâna dumnealui și să nu se lase amăgită de vocile trădării.
  Mi-e greu să mă abțin din a da un sfat și lui Ninel Peia, un ins simpatic, pasionat de politică, bine intenționat, dar care s-a
  întovărășit cu cine nu merita să aibă un cuvînt în viața noastră publică.
 • Generalul Mircea Chelaru era de multă vreme cazul să se retragă din viața publică. În mod evident nu are ce căuta în parlamentul României. Decât dacă are o misiune de îndeplinit. Caz în care mă declar depășit de complexitatea situației.
 • Sunt atâția ticăloși în clasa politică ținuți de cineva în lesă prin șantaj sau în alt fel. Mi-e greu să-i judec eu…
 • Îi va judeca Altcineva, fără greș!” !!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa :

Alioșa .

23 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  Pentru astăzi, doar despre românii RĂPUȘI ” pas cu pas” de COVID-19 :

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-14-februarie-2021-ora-13-00

  și ce FAC cei de la guvernare în PLINĂ PANDEMIE de COVID-19 ca să rămână CU ORICE PREȚ la PUTERE :

  https://pressone.ro/secretistan-o-epidemie-de-netransparenta

  https://pressone.ro/lobby-ul-rectorilor-lucreaza-si-in-pandemie-azi-batalia-pentru-controlul-viitorului-cnatdcu

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 15/02/2021 @ 8:48 pm | Răspunde

 2. Abia mâine pot pune un link. Sunt mult mai multe chestiuni dubioase. PNR și AUR au încercat să evite pragul electoral mai ridicat pentru alianțe. De aceea a participat AUR ca partid. Totuși, candidații PNR au fost validați în parlament fără a fi membri AUR. Mai sunt multe semne de întrebare, toate cu iz penal.

  Comentariu de Florin — 15/02/2021 @ 10:31 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Florin ! 🙂
   În urmă cu câteva zeci de minute am TRECUT pe la TINE și am ÎNȚELES de ce nu ai putut PUNE IERI un LINK aici , la MINE :
   NU aveai încă POSTUL pe această temă 🙂 iar IDEEA ți-a venit după ce ai CITIT postul publicat IERI de MINE !!! 🙂 🙂 🙂

   Cât privește cele de tine postate mai sus ,DA, așa este ,
   ” sunt mult mai multe chestiuni dubioase” versus PNR și AUR 😦
   dar în postarea de față este vorba despre un PUNCT de VEDERE versus
   EXCLUDEREA senatoarei Diana Șoșoacă Ivanovici din AUR și mă așteptam să-ți expui cu subiect și predicat OPINIA ,
   mai ales că NU era vorba despre liderii din PNL(PDL) pe care-i APERI verbal ” pas cu pas” chiar dacă ar da FOC României ……………

   – SINCER , dacă era vorba despre johannis ,cîțu sau orban , nu-i așa că NU LĂSAI nici o URMĂ a TRECERII tale virtuale pe AICI ??? 🙂 😦 🙂

   Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 10:13 am | Răspunde

   • Nu Aliosa, aveam postul. Au coincis puțin subiectele fiindcă era actualitatea. Eu nu prea produc mai mult de o pagină pe zi și, indiferent când aș scrie-o, o postez după 23:00.
    În ce o privește pe duamna, este exact ceea ce au zis despre ea proprii ei colegi. Îți aduci aminte de Vasilica? Cam tot așa fu. Persoana ei nu merită o atenție deosebită. Pagina mea a fost despre alianța AUR unde se pare că avem opinii similare.
    Ai scris de multe ori despre ei, ai reprodus autori, chiar postări sputnik. Ți-am scris opinia mea, nu s-a schimbat.

    Comentariu de Florin — 16/02/2021 @ 11:09 am | Răspunde

    • Bine, Florin , fie ca tine ! 🙂
     Dar tot NU mi-ai RĂSPUNS punctual la ÎNTREBAREA din comentariul de mai sus !!! 🙂 🙂 🙂
     Îmi tot ADUCI AMINTE de Vasilica de parcă ar fi fost FEBLEȚEA mea ! 😦
     REPET :
     în postarea de față este vorba despre UN PUNCT de VEDERE versus MOTIVELE excluderii senatoarei Diana Șoșoacă Ivanovici din AUR ,
     și nu de coana Vasilica , iar EXPRESIA ” sputnik” este OBSESIA ta cronică pe care o FOLOSEȘTI când NU ai cum JUSTIFICA răspunsurile partizane !!! 😦 😦 😦
     În CONCLUZIE :
     Bag seama că ai chef să faci ce-ai făcut toată perioada de când te-ai apucat cde blogăreală :
     să RĂSPUNZI la o ÎNTREBARE cu o altă ÎNTREBARE 😦 😦 😦
     sau, și mai grav ,
     să mă ACUZI de tot felul de TÂMPENII !!! 😦 😦 😦
     Ca urmare , te ATENȚIONEZ că de vei CONTINUA să faci ACUZE la adresa mea 😦
     sau s-o IEI ca de obicei ” pe ARĂTURĂ”
     comentariul tău TENDENȚIOS și plin de URĂ ,
     va sta bine mersi în acea FUNDĂTURĂ ,
     ce se numește SPAM ……………..

     Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 11:27 am

    • Comentariu de Florin — 16/02/2021 @ 11:39 am

 3. Bună seara 🐈❣️
  Nu e bine deloc ce se întâmplă 🤔😞 .
  Urmăresc știrile la televizor cînd am timp, (mai mult,citesc ziarele de pe telefon)
  dar nu îmi place deloc situația din Romania 🇷🇴😞

  Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 15/02/2021 @ 11:19 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Elena ! 🙂
   Așa este , ai DREPTATE ! 🙂
   ” NU e bine deloc ce se întâmplă ” din păcate ! 😦
   Mă bucur că urmărești ( nu contează cum ) ȘTIRILE din ROMÂNIA ! 🙂
   Asta demonstrează faptul că îți PASĂ 🙂 că n-ai UITAT că ești ROMÂNCĂ !!! 🙂 🙂 🙂
   DUMNEZEU să te BINECUVÂNTEZE ! 🙂
   Cu drag,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 10:17 am | Răspunde

   • Bună dimineața ♥️. Nu am uitat, nu. Multe persoane mă întreabă cum de nu am cetățenie italiană după aproape 18 ani de stat în Italia și activități pe cont propriu 🤔. Că nu vreau 😮de aia. Nu mă interesează altă cetățenie 🙂

    Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 16/02/2021 @ 10:24 am | Răspunde

    • Bună dimineața, Elena ! 🙂
     Mă bucur din toată inima că NU ai UITAT unde te-ai NĂSCUT, CRESCUT , EDUCAT și FORMAT ca OM 🙂
     și mai mult mă bucur că ți-ai PĂSTRAT cetățenia ROMÂNĂ !!! 🙂 🙂 🙂
     După ce va trece nenorocita asta de PANDEMIE , voi veni din nou în ITALIA
     unde INIMA mea bate la fel de tare ca și în ROMÂNIA pentru cei APROPIAȚI mie ! 🙂
     O zi frumoasă ca și INIMA ta de ROMÂNCĂ !!! 🙂 🙂 🙂
     Cu drag,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 11:11 am

    • Mulțumim frumos ♥️🤗. O zi frumoasă și dumneavoastră

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 16/02/2021 @ 11:21 am

    • Eu cred că indiferent de funcții,bani 🤔 ar fi bine să nu uităm de unde am plecat.

     Comentariu de Pisicuta Briciola Teletubbies — 16/02/2021 @ 11:48 am

    • Toate cele bune , Elena !!! 🙂 🙂 🙂

     Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 11:42 am

 4. … incurcate si de multe ori de nepatruns sunt meandrele cu iz politic …

  Comentariu de lacrimaroua — 16/02/2021 @ 8:32 am | Răspunde

  • Bună dimineața , Lăcrimioara ! 🙂

   Cu tot respectul , ai DREPTATE doar pe jumătate în ceea ce-ai afirmat mai sus .
   Nu te supăra însă, dar și MINTEA ROMÂNILOR care au VOTAT PNL(PDL) , USR, PLUS 😦 😦 😦
   este de multe ori ÎNCURCATĂ și de NEPĂTRUNS ca să folosesc doar cuvintele tale …………………
   Să VOTEZI cu cei care NU au SPUS NICIODATĂ că vor RESPECTA LEGEA versus MĂRIREA punctului de PENSIE cu 40 % ,
   nu mai este vorba despre ” încurcate și de nepătruns…” ci de IGNORANȚĂ și PROSTIE ………………….

   Din păcate , SUFERĂ toți PENSIONARII indiferent cu cine au votat , dacă au votat sau nu !!! 😦 😦 😦

   Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 10:28 am | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  Pentru posteritate și cei INTERESAȚI versus ceea ce se petrece zi de zi și ” pas cu pas” pe scena politică românească ,,
  postez câteva ȘTIRI culese recent de pe internetul plin de toate ca una LUMEA din MINCIUNĂ și IPOCRIZIE să se trezească !!! 🙂 🙂 🙂

  1) COVID-19 nu ține CONT de NIMENI și NIMIC !!! 😦 😦 😦

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-15-februarie-2021-ora-13-00

  2) Aseară , în ședința Camerei Deputaților condusă de # rezist Cristina Prună pentru că, președintele Camerei Deputaților ,Ludovic Orban, îl SOROCVEA la Vila Lac pe președintele României, Klaus WERNER Johannis ,
  la dezbaterea MOȚIUNII simple de CENZURĂ depusă de PSD împotriva ministrului sănătății , Vlad Vasile Voiculescu ,
  a fost pur și simplu CIRC TOTAL !!! 🙂 😦 🙂
  https://www.dcnews.ro/voiculescu-huiduit-demisia-se-striga-la-motiune_802000.html

  3) Încă nu s-au terminat CERTURILE privind numirea PREFECȚILOR conform CERINȚELOR fiecărui partid din coaliția PNL(PDL)&USR&PLUS&UDMR ,
  că la orizont bate iar VÂNT de DISCORDIE între Orban&Barna&Cioloș&Hunor !!! 🙂 😦 🙂
  Coaliția vrea să schimbe șefia de la TVR, Radio România și Avocatul Poporului.
  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, Ca urmare , astăzi pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite ale celor două camere ,
  se va afla cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului , Renate Weber fostă PNL , VOTATĂ la vremea respectivă și de PNL(PDL)și UDMR 🙂 😦 🙂 şi respingerea rapoartelor Radioului şi Televiziunii Publice, respingere ce înseamnă DEMITEREA conducerilor de la cele două instituții media de stat
  și NUMIREA de către actuala coaliție a unor NOI CONDUCERI , bineânțeles din CLIENTELA lor politică ………………..

  4) Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor ( AUR) Dan Tănasă,
  a reacționat ferm după ce bilanțul victimelor incendiului de la „Matei Balș” a ajuns la 20 :

  https://r3media.ro/incendiu-matei-bals-victime/

  Într-o postare pe facebook, el a făcut referire la SCRISOAREA ” telectualilor ” din GDS împotriva AUR

  https://r3media.ro/mai-multe-persoane-publice-inclusiv-activisti-pro-democratie-au-cerut-liderilor-de-la-guvernare-sa-nu-mai-discute-cu-partidul-aur/

  întrebându-se de ce respectivii intelectuali nu reacționează tragediei de la Spitalul Matei Balș care face din ce în ce mai multe victime.

  https://r3media.ro/deputatul-dan-tanasa-dupa-ce-bilantul-mortilor-de-la-matei-bals-a-ajuns-la-20-de-ce-nu-se-aud-acum-intelectualii-fara-opera-pentru-ca-sunt-parte-a-sistemului-care-a-transformat-romania/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=vremea_prognoza_pentru_14_februarie_ger_noaptea_frig_si_ninsori_peste_zi&utm_term=2021-02-14

  5) Aseară ,Senatul României a votat desființarea Institutului Revoluției Române 🙂 🙂 🙂
  condus cu titlu onorific de fostul președinte al României, Ion Iliescu și de fapt de fostul vecepremier FSN-ist Gelu Voican Voiculescu
  împreună cu fostul premier FSN-ist și PD-ist ,Petre Roman ….
  După părerea mea , măsura este una foarte bună mai ales că persoanele care făceau parte din IRR erau numite pe viață și erau RENUMERATE fără a face ceva constructiv 😦
  iar 70% din bugetul alocat acelei instituții se ducea pe salarii ………………………..

  6) Liderii Coaliției de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR au decis ieri, 15 februarie ,
  să NU elimine SPORURILE bugetarilor prin Ordonanță de Urgență, ci să paseze problema Parlamentului 😦
  pe motiv că ordonanța ar putea fi contestată la Curtea Constituțională care ar putea să o declare ca NECONSTITUȚIONALĂ …
  În realitate ,
  IPOCRIȚII din coaliția de guvernare nu vor să-și asume deocamdată o eventuală tăiere a sporurilor bugetarilor că măsura îi va afecta propria CLIENTELĂ politică
  numită recent în FUNCȚII prea mari pentru pregătirea ei de DOI lei !!! 😦 🙂 😦

  7) https://www.agerpres.ro/justitie/2021/02/16/cab-amana-pe-2-martie-pronuntarea-in-dosarul-finantarii-campaniei-electorale-de-la-alegerile-prezidentiale-din-2009–662029

  De unde se vede că din cei peste 3000 de MAGISTRAȚI numiți de Traian Băsescu în cei 10 ( zece) ani de mandat DIKTATORIAL 😦
  mulți dintre ei , NU au UITAT binele făcut de ” JAVRA ORDINARĂ ” !!! 😦 😦 😦

  8) Despre decesului celui care a provocat prin acțiunea sa DISTRUGEREA Serviciului de Informații Externe a ROMÂNIEI anilor ” 70 .
  las profesioniștii de la Evenimentul Zilei să vorbească :

  https://evz.ro/dilema-eterna-serviciilor-de-informatii-urasc-tradarea-iubesc-tradatori.html

  https://evz.ro/nicolae-ceausescu-in-arhivele-serviciilor-secrete-defectarea-lui-ioan-mihai-pacepa-dezvaluiri-pe-evz-tv.html
  https://evz.ro/ce-nu-a-reusit-ceausescu-a-facut-covid-ul.html

  https://evz.ro/exclusiv-secrete-din-dosarele-lui-pacepa-si-ale-altor-noua-tradatori-condamnati-de-ceausescu.html?utm_source=evz&utm_medium=recomandate

  9) De la Ion Cristoiu CITIRE :
  https://r3media.ro/ion-cristoiu-pandemia-e-pe-cale-sa-ia-sfarsit-cel-putin-in-plan-mediatic/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dan_negru_bucuria_mea_cea_mare_e_atunci_cand_pot_sa_mi_duc_si_copiii_la_biserica_asa_cum_ma_duceau_pe_mine_ai_mei_cand_eram_copil&utm_term=2021-02-16

  10) Președintele României, Klaus WERNER Johannis s-a gândit să ” ia pulsul ” ÎPF Daniel ,patriarhul BOR ,
  așa că ” pe repede înainte ” i-a făcut o vizită de ……………… , curtoazie ??? 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 9:58 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  În urmă cu câteva minute , AVENTURA Simonei Halep ( 2 WTA) în AUSTRALIA s-a ÎNCHEIAT ! 😦
  În sferturile de finală de la turneul de ” GRAND SLAM” de la ” AUSTRALIAN OPEN” ,
  Simona Halep ( 2 WTA) nu a avut nici o ȘANSĂ în fața americancei Serena Williams ( 10 WTA) !!! 🙂 🙂 🙂

  Americanca a câștigat meciul cu 6-3: 6-3 !!! 😦 😦 😦

  De unde se vede că logodnicul Simonei Halep i-a purtat NOROC americancei !!! 😦 🙂 😦

  https://www.capital.ro/ce-i-a-facut-toni-iuruc-simonei-halep-nu-s-au-mai-ascuns-toata-lumea-a-vazut.html?utm_source=EVZ%20Home&utm_medium=cross

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 16/02/2021 @ 12:02 pm | Răspunde

 7. @ ALLL !!!

  Discursul care a stat la baza EXCLUDERII
  senatoarei Diana Șoșoacă Ivanovici din partidul Alianța pentru Unirea Românilor ( AUR) !!! 😦 😦 😦

  ” Ultima picatură de Diana

  – dupa George Cosbuc –

  Diana dragă, cartea mea găsească-mi-te-n pace

  Te-ai liberat definitiv de minţile opace

  Ce te-ar fi vrut supusă lor şi vechilor cutume

  Pe tine, care te visezi zeită peste lume

  Trecand în iureş peste câmpi în lungă cavalcadă

  Călare pe aripi de vânt făcute baricadă

  Înmărmurind cu glasul tău ca tunetu-n rafale

  Jandarm, soldat sau poliţist care ţi-ar sta în cale…

  Păi tu, zeiţa de-andezit din carne omenească

  Ce onorezi balul mscat fără ca să porţi mască

  Cum să te laşi la voia lor, să-ţi exersezi răbdarea

  Când ştii că-i ceasul tau astral să-nceapă vânătoarea

  Să-ţi slobozeşti spre şarlatani săgeţile din tolbă

  Când camarazii tăi, tăcand, i-ar proteja – nici vorbă!

  Mai bine singură pe câmpi, în vânători acerbe

  Strigand “Pe ei, pe mama lor!” în ţara care fierbe –

  Să simtă focul vălţuind de sub cazan, pungaşii

  Şi guvernanţii cleptocraţi, să îşi găsească naşii

  În oastea-ţi de hăitaşi precum, de pildă, Bahmuţanca

  Răscolitoare de vânat ce ştie-a da cu fleanca

  Măcar că n-are vocea ta aşa de tunătoare

  Iar predilectul dumneaei nu e vânatul mare…

  Aşa mi-au spus mie să-ţi scriu Ion şi Gheorghe, dragii

  Prea apăsati pe umeri, puşi la hamalit desagii

  În care hoţii din conclav ne iau agonieseala

  Ei, mulţi şi muţi, te simt a lor când înfierezi mangleala

  Dar, îmi spun ei, e mult tamtam, prea mare gălăgie

  Mai bine-ar fi să facă legi, să umple-o puşcărie

  Cu cei mai mari jefuitori – să fie-nvăţatură

  Că altfel nu scăpăm de ei, oricât am da din gură

  Iar să ieşim, ca-n alte dăţi, cu furci şi cu topoare

  Nu ştim de s-ar mai găsi cozi – penuria e mare

  De cand se taie la paduri ca-n lanur’le de grâne

  Şi-n urma joagărelor lor nimic nu mai rămâne

  Din ce în ce mai multe-avem cozi de topor umane

  Cu care n-avem cum ieşi să ocupăm maidane…

  Chiar ne-ntrebăm, îmi mai spun ei, oare Domna Şoşoacă

  Vrea AUR-ul să-l rupă, sau ce naiba vrea să facă?

  E clar că lângă ceilalţi şi pe principii clare

  Nu poate sta, cu niciun chip, că dânsa n-are stare

  E ca vulcanul cel aprins din care curge lavă

  Aşa-i curg vorbele, şiroi, lung, emanând gâlceavă.

  Nea Mariane, dacă poţi, noi te rugăm a-i spune

  Că de gâlcevi suntem sătui – vrem un partid pe bune

  Să se gândească şi la noi şi la sărmana ţară

  Ajunsă cerbul săgetat ce trage-acum să moară

  Şi e păcat, că Dumnezeu ne-a dat astă grădină

  S-o-mpodobim cu dulce rod, nu s-o lăsăm în tină

  Pe mâna unor derbedei de-aici ori de afară –

  Aşa mi-au spus, Diana, ei, ca iubitori de ţară

  (Ca şi Sorin, aş zice eu, trântit în Uniune

  Fiindcă, din AUR pur, făcea ideile să sune

  Într-un acord suveranist, în ritmuri carpatine

  Misoginismu-i s-a clocit într-un binom, ştii bine…)” .
  Autor : Marian Ilie

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 17/02/2021 @ 9:31 am | Răspunde

 8. un sereno mercoledì pomeriggio

  Comentariu de newwhitebear — 17/02/2021 @ 6:36 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: