Alioşa ” File de Jurnal ”

19/02/2021

Numai DUMNEZEU știe de ce s-a dus președintele României, Klaus WERNER Johannis la șeful BOR ,ÎPF Daniel și nu invers . Punctul pe ”I”/58.

Filed under: generale — Aliosa @ 7:07 am

În loc de motto :

https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-18-februarie-2021-ora-13-00

După ce a DESFIINȚAT Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ( SIIJ) 😦 😦 😦

https://www.zf.ro/eveniment/guvernul-a-adoptat-proiectul-de-lege-privind-desfiintarea-sectiei-de-19924762

dând astfel UNDĂ VERDE fabricării la COMANDĂ POLITICĂ a unor dosare penale pentru ADVERSARII politici ai PUTERII, adică ai lor 😦 😦 😦
a abuzurilor magistraților și NESANCȚIONAREA lor dar și pentru ca procurorul ce a păstorit FRAUDAREA alegerilor locale de anul trecut de la
Sectorul 1 din București

https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/02/10/

usr-plus care guvernează România împreună cu PNL(PDL) și UDMR , vrea să DESFIINȚEZE și BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ !!! 😦 😦 😦
CONCRET ,
ministrul userist al fnanțelor a ALOCAT pentru BOR în proiectul de buget pe 2021 , cu 89 % mai PUȚIN ca anul trecut 😦 😦 😦
iar președintele ” plus” , Dacian Julien Cioloș, vrea nici mai mult, nici mai puțin ,decât și DESFIINȚAREA unor privilegii pe care BOR le are de la Primul și Ultimul Domnitor ROMÂN al ROMÂNIEI MODERNE ,
COLONELUL ALEXANDRU Ioan CUZA
https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/01/23/

să IMPOZITEZE inclusiv veniturile BOR rezultate în urma VINDERII către credincioșii ORTODOCȘI ROMÂNI ,
lumânăriele ce-s APRINSE la CĂPĂTÂIUL celor PLECAȚI din lumea asta plină de FRUSTRARE ,URĂ, ÎNVRĂJBIRE ,MANIPULARE, IPOCRIZIE și DEMAGOGIE 😦 😦 😦
indusă ” pas cu pas” de indivizii cu apucături ANTIDEMOCRATICE, ANTICONSTITUȚIONALE și ANTIROMÂNEȘTI
ce ocupă vremelnic Palatul VICTORIA ( guvernul) contrar CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI versus CÂȘTIGĂTORUL alegerilor parlamentare din 6 decembrie Palatul Victoria !!!

În legătură cu DESFIINȚAREA SIIJ , să dea DUMNEZEU să se ÎMPLINEASCĂ vorbele judecătoarei Adrianei Stoicescu ! 🙂

” Adevăratul motiv al întâlnirii dintre Președintele și Patriarhul Daniel. Radiografia unui eșec pentru Klaus Iohannis

Mihai Șomănescu 17/02/2021

Sursa foto: Basilica.ro

Să începem cu faptele: Marți, 16 februarie, în jurul orei 10:00, Administrația Prezidențială a anunțat că Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Patriarhul Daniel la ora 13:00.

După convorbiri, niciuna dintre părți nu a făcut declarații, până azi, miercuri 17 februarie, când Administrația Prezidențială a comunicat că Patriarhul și Președintele au discutat despre „contribuția Bisericii la binele comun”.

Iată ceea ce cred eu că s-a întâmplat. În primul rând, aceasta a fost o întâlnire solicitată de președintele Iohannis, pentru că avea/are nevoie de ceva de la Patriarh. În acest sens, să remarcăm faptul că Președintele s-a dus la Patriarhie, nu invers. Întotdeauna, într-o relație, cel care are nevoie face primul pas, face un sacrificiu. Dacă Patriarhul ar fi avut nevoie de ceva, ar fi cerut el o audiență la Cotroceni. Dar nu a fost cazul: Președintele voia/vrea ceva de la Patriarhul Daniel.

Întrebarea care se pune este: ce-a vrut Klaus Iohannis de la PF Daniel? Ceea ce spune Administrația Prezidențială azi, la mai bine de 24 de ore de la eveniment – detaliu semnificativ – , nu se susține. Președintele României nu se duce, personal, la cineva, ca să-i dea binețe și să vorbească generalități.

De asemenea, nici varianta conform căreia Președintele s-a dus să-i ceară Patriarhului să sporească implicarea Bisericii în campania de vaccinare nu se justifică, pentru că Iohannis are suficiente mijloace să transmită asta, pe căi neoficiale. De ce ar alerta presa și opinia publică asupra unui posibil șantaj: bani vs vaccinare? N-are niciun sens. În plus, cultele au fost deja întâlnirea cu șefii campaniei de vaccinări și toată lumea a fost fericită, intervenția Președintelui nu ar avea niciun rost.

Este clar că Președintele reprezintă o tabără ideologică, iar Patriarhul alta. Amândoi știu asta, iar Klaus Iohannis a avut grijă să arate că nu respectă proiectele Bisericii atunci când a refuzat ostentativ să participe la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Ca să anunțe public că se duce la Patriarh – deci în inima taberei adverse -, înseamnă că nu poate fi vorba decât de o temă majoră, una în care cele două tabere sunt în profund dezacord. Din acest punct de vedere, singurul proiect care se încadrează în aceste linii, aflat în dezbatere în aceste zile este educația sexuală în școli. Mai precis, ce tip de educație sexuală se face în școală: educația sexuală sau sanitară normală, cuprinsă de legea retrimisă recent la Comisii, sau educația sexuală pe baze ideologice, cea care cuprinde teoria identității de gen, pro homosexualitate, pe care o dorește Președintele.

Conform informațiilor pe care le am, Patriarhia a făcut demersuri serioase, argumentate juridic,  pe lângă senatori pentru ca legea educației sexuale în școli să nu devină instrument ideologic și mai ales obligatorie pentru copii.

Simțind probabil „dezertări” din tabăra parlamentarilor PNL care nu doresc să voteze împotriva moralei creștine, Klaus Iohannis s-a dus la Patriarh pentru a-i cere să nu se mai opună educației sexuale ideologizante, care pare să fie marea sa miză ca Președinte. Aceasta este „contribuția Bisericii la binele comun”. Să nu uităm că Președintele s-a opus atât Referendumului pentru Familie, pe care l-a blocat cât a putut în primul mandat, dar și stopării propagandei ideologiei de gen în școală.

După reacția Cotroceniului, misiunea Președintelui la Patriarh a fost un eșec. Dacă Patriarhul ar fi fost de acord, cu siguranță ar fi existat o reacție triumfătoare după întâlnire și nu tăcere timp de 24 de ore. Răceala dintre cei doi se poate observa și din fotografiile care au fost făcute în timpul și după întâlnire.

Miza tipului de educație sexuală acceptat de Biserică este enormă: dacă Patriarhul nu s-ar fi opus unei educații sexuale ideologizante, care vorbește laudativ despre homosexualitate și avort, de exemplu, atunci aceasta ar putea fi folosită ca portiță și ca precedent pentru impunerea de către stat a căsătoriilor unisex și adopțiilor de copii.

De asemenea, dacă Biserica ar ceda în această zonă, foarte importantă pentru majoritatea creștinilor români, și-ar afecta grav credibilitatea printre aceștia și ar risca tulburări și mai mari, mai ales pe fondul celor existente, cauzate de atitudinea instituției în pandemie.

Votul decisiv va avea loc la începutul săptămânii viitoare la Comisia de Muncă Familie Protecție socială din Senat. Vor asculta senatorii de vocea moralei creștine sau de cea ideologică, promovată de Președinte?” .

Sursa :

Dacă REPUBLICAREA prin ” copy paste” după sursa indicată nu vă interesează 😦 poate vă interesează :

Alioșa .

4 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  În loc de cuvinte grăbite ,
  mai bine cu DUMNEZEU înainte !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 19/02/2021 @ 7:39 am | Răspunde

 2. sereno sabato sera

  Comentariu de newwhitebear — 20/02/2021 @ 10:40 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: