Alioşa ” File de Jurnal ”

28/02/2021

Ce nu știu românii despre familia ministrului economiei , useristul Claudiu Iulius Gavril Năsui, și organizația ELSA .

Filed under: generale — Aliosa @ 8:17 pm

” O POZĂ face cât o MIE de CUVINTE” !!! 🙂 🙂 🙂

Adevărul despre Năsui tatăl, agentul Securității în SUA

Claudiu NasuiDIEDorel NasuisecuritateSUA

În 1986, la un an după nașterea lui Claudiu Iulius Gavril, Dorel Năsui, tatăl acestuia, „fuge“ din țară, în SUA. În mod inexplicabil, nici fratele său și nici cumnata, unul economist principal în Centrala Peștelui, cealaltă angajată într-o firmă de comerț exterior, nu au de suferit în urma fugii lui Dorel Năsui, într-o epocă în care a avea rude în străinătate era un păcat capital.

În SUA, Dorel Năsui lucrează pentru Motorola, iar în 1990 revine pe cai mari în România, ca reprezentant al companiei americane, alături de fratele său, Simion Ștefan Năsui. Cei doi vând, în două tranșe, Ministerului Apărării, condus de către Victor Atanasie Stănculescu, echipamentele Motorola la prețuri supraevaluate, producând un prejudiciu de 8.053.147 USD. Primul mare tun financiar post-decembrist al Secu.

Mai mult, bagă în combinație și Întreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea, pe care o chelesc de valuta aflată în conturi, via fratele său, Simon Năsui care lucra ca economist în Centrala Peștelui, soția lui lucrând și ea la Întreprinderea de Comerț Exterior Dunărea. Nu-i așa că vă sună cunoscut? Firma Crescent făcea doar afaceri cu firma securiștilor de la ICE Dunărea…

Pe schema păgubirii MAPN au urmat și alte instituții ale statului român – MAI și SRI. De dată mai recentă, din 2015 și STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) care prin achiziții directe are nu mai puțin de 82 de contracte cu Ageximco, plus cele peste 600 de licitații cu companii și autorități ale statului.
Cel mai recent documentar în presă datează din 23 martie 2020, la șase zile după decretarea stării de urgență – un contract în valoare de 261.850 de euro.

În același mod achiziționează echipamente Motorola de la frații Năsui și Ministerul de Interne și SRI. Afacerea cu Armata patriotică a fraților Năsui devine dosar penal. Însă dosarul este tergiversat, iar în 2002 faptele se prescriu și toți inculpații scapă cu fața curată.

Ca și în cazul îmbogățirii familiei DIE Burduja, averea lui Dorel Năsui nu este străină de aripa protectoare a Securității, gen SIE pe model nou. Și, uite-așa, oamenii noi din politica românească nu sunt nimic altceva decât copiii oamenilor vechi, ai acelora care ne-au tras la greu de prin buzunare și înainte, dar și după 1989.”
.
Dorel Năsui tatăl lui Claudiu Năsui s-a înscris în PCR în 1978 pe când avea 22 de ani și era student în anul 2 la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Ajunge inginer la Întreprinderea de aparate electronice de măsură și industriale (IEMI) din București, unde îl cunoaște pe Ion Afedulis, ofițer operativ DIE însărcinat cu misiuni speciale de spionaj tehnologic (era specializat în copierea de patente aflate în etapa proof of technology).

„În State mă aștepta un tovarăș”, povestește Dorel Năsui într-un interviu acordat presei de business. Adică omul de legătură care avea să-l coordoneze. Era 1986, un an după nașterea deputatului demisionar și viitor deputat, Claudiu Năsui. Dorel se angajează la Motorola Inc Chicago.

“Am fost trimis să fac comerț. Eram acolo să prospectez ce se poate vinde din electronica pe care o dezvoltam noi în țară. În State mă aștepta un tovăraș, un “atașat economic”, cum se numea atunci. Toți atașații economici erau de la vechea Securitate, dupa cum se știe. El stătea tot timpul cu mine. Am fost la New York, am vizitat împreună o mulțime de clienți și, la un moment dat, am dispărut la Chicago”, povestea acum câțiva ani tatăl lui Claudiu Năsui.

Devine rapid vicepreședinte al propriei firme American International Radio (AIR), o companie paravan a DIE atunci și care funcționează și azi ca o companie onorabilă însă, cu contracte în peste 60 de țări, cum declara Năsui în presa de business. Compania avea ca obiect de activitate distribuția la nivel internațional și integrarea sistemelor de comunicații Motorola.

Creierul „afacerii Motorola“ a fost și un alt” român” stabilit în Silicon Valley, Robert Deutsch, fiul nomenclaturistei Olga Deutsch, o comunistă care a lucrat cu celebra Ghizela Vass – KGB la Secţia Externă (numită şi Relaţii Internaţionale) din cadrul Partidului Comunist.

Tatăl său a fost plantat de DIE în State acum 34 de ani (nu a fugit și nici azil politic nu a primit, cum susține) “cu aproape o mie de dolari, diurnă primită atunci de statul comunist”, recunoaște Dorel Năsui. Diurne din bani publici blamate azi de fiul său.
De la diurna comunistă de 1.000 de dolari, Dorel Năsui a ajuns unul dintre cei mai bogați români din diaspora, cu o avere de aproape 100 de milioane de euro.” !!! 😦 😦 😦

Sursa :

După informațiile apărute de-a lungul timpului în presa scrisă și vorbită , ministrul economiei din guvernul PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR , useristul Claudiu Iulius Gavril Năsui , nu este străin de………,organiazația ” ELSA” …………….

” ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1000 de membri din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș şi Timişoara.
ELSA România a luat fiinţă în 1990, iar în 1993 a devenit membru cu drepturi depline al ELSA Internaţional”.
Sursa :
https://elsa.ro/istoric/

”Conform unei anchete jurnalistice, citată de Realitatea Tv, în 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizatie înființată de cinci studenți la drept din Ungaria, Polonia, Germania și Austria cu scop de cooperare împotriva regulilor Cortinei de Fier
ce separa occidentul capitalist de comunism.
Organizația „The European Law Students Association” se dezvoltă și ajunge rapid la 17 membri, apoi 50.
Apar primele semne ca ar fi fost înființată sub oblăduirea servicilor secrete din est și vest în mediul studentesc.
În 1993 România devine membru cu statut deplin al organizației. ELSA România se afla sub atenta supraveghere a SRI, condus la acea vreme de Virgil Magureanu.

Dan Barna, actualul președinte al USR devine vicepreședinte ELSA România, conform propriului CV.
Tot aici mai mentionează că devine președinte al organizatiei în 1999.
Cu toate că a terminat facultatea in 1998 mai rămâne președinte până în 2001.
Acesta se contrazice cu propria organizație ELSA, care menționează clar pe portal că Dan Barna NU a fost niciodată președintele ELSA România”.
https://www.dcnews.ro/dan-barna-la-conducerea-elsa-reactie-ironica-vizavi-de-legatura-cu-serviciile-secrete_703145.html

Și dacă tot am postat despre useriști , iar USR este împreună cu PNL(PDL) și UDMR la guvernare , mâine , de 1 MARTIE , ”MĂRȚIȘOR ” mulți preșcolari, școlari ,liceeni și studenți vor fi mai triști 😦 din cauza neînțelegerilor dintre ministrul sănătății , useristul Vlad Voiculescu care îi OBLIGĂ să POARTE MĂNUȘI când vor înmâna MĂRȚIȘOARE spre deosebire de ministrul educației, traseistul de partide ,Sorin Câmpeanu , care îi lasă să ofere MĂRȚIȘOARE FĂRĂ a PURTA MĂNUȘI !!! 😦 🙂 😦 APROPO ……………..,

culmea COINCIDENȚEI sau BLESTENULUI ,

acum la GUVERNAREA României lui Klaus WERNER Johannis se află din NOU aceeași

” TEHNOCRAȚI ” ai lui Dacian Julien Cioloș ca și în 2016 !!! 😦 😦 😦

 • Spre ” GHINIONUL” lor , EU , care NU sunt sluga niciunui partid sau formațiune politică ci dimpotrivă,sunt LIBER ca ” pasărea cerului” și NU ȚIN CONT de neînțelegerile dintre useriști și peneliști , de 1 MARTIE , ” MĂRȚIȘOR” , voi OFERI virtual dar din toată INIMA la toate DOAMNELE și DOMNIȘOARELE care vor ajunge pe AICI , un superb videoclip 🙂 și câte un MĂRȚIȘOR , la alegere !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

8 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  1) IPOCRIZIA nu are culoare politică , ci doar interese obscure :

  https://www.comisarul.ro/articol/lipitorile-statului-ca-ea-sunt-mii/scolita-de-serv_1193269.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

  2) Cu câteva zile în urmă , președintele României, Klaus WERNER Johannis ,
  spunea cu subiect și predicat că ” PAȘAPORTUL european de VACCINARE” ar fi o mare DISCRIMINARE ……………………….
  După întâlnirea din perioada 24-26 februarie 2021 cu cancelarul german , Angela Merkel , președintele Klaus WERNER Johannis , și-a schimbat BRUSC OPINIA vs. PAȘAPORTUL european de VACCINARE !!! 😦 😦 😦

  https://4media.info/klaus-iohannis-e-de-acord-cu-pasaportul-de-vaccinare-obligatoriu/

  3 ) Pentru COPIII, studenți și pensionari , Cîțu și guvernul lui Johannis, NU are BANI 😦
  dar pentru CLIENTELA politică a PNL(PDL), USRP-LUS și UDMR, are ! 😦

  https://www.comisarul.ro/articol/s-a-taiat-de-la-studenti-nu-se-da-la-pensionari-in_1193891.html

  4 ) Incredibil dar adevărat ,
  despre cele ce urmează a fi postate și auzite mai jos ,
  profesorul de fizică , Klaus WERNER Johannis ,uns în 2014 președinte al României
  http://aliosapopovici.wofrdpress.com/2014/10/03/
  NICIODATĂ nu a CUVÂNTAT !!! 😦 😦 😦

  ” Suntem distruși, fraților!/
  25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret!
  40% dintre profesorii din sistem au făcut „facultăți la distanță”!

  „Nu, problema nu este faptul că 40% la sută din profesori au terminat învățământ la distanță, pentru că învățământul la distanță bine făcut este un învățământ cu rezultate foarte bune. Problema este că noi nu am avut un învățământ la distanță în adevăratul sens al cuvântului, a fost… – hai să fiu elegant, să nu pun etichete – și foarte mulți dintre acești absolvenți ai învățământului la distanță vin de la o anumită universitate, care a fost puternic blamată, pe de o parte și pe de altă parte au intrat în sistem în perioada în care sistemul era complet golit și era nevoie de acești oameni și au fost absorbiți rapid, iar astăzi sunt dominanți. Din cifrele pe care le am eu circa 25% dintre cadrele didactice vin de la o singură universitate care astăzi este foarte modestă și care în trecut era foarte mare. Fără să vreau să caracterizez într-un fel sau altul”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București la conferința organizată de cursdeguvernare.ro.” !!! 😦 😦 😦
  Un semnal de alarmă versus CRIZA resursei umane postdecembriste …………..
  https://www.comisarul.ro/articol/suntem-distrusi-fratilor!/25-dintre-profesorii-rom_1196587.html

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 28/02/2021 @ 8:26 pm | Răspunde

 2. Comentariu de AureliaAlbAtros — 01/03/2021 @ 9:39 am | Răspunde

  • Bună seara , Aurelia ! 🙂

   Îmi cer public scuze pentru RĂSPUNSUL întârziat ,
   dar din motive personale , ziua întreagă am fost plecat ,
   și pe bună dreptate , laptopul a fost închis ,
   și-abia acum , spre seară , l-am deschis ! 🙂

   Mulțumesc frumos pentru urarea-felicitare
   și videoclipul super tare !!! 🙂 🙂 🙂

   O seară binecuvântată și-o noapte liniștită și călduroasă ! 🙂
   Cu stimă,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 01/03/2021 @ 8:06 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!!

  1 ) Despre CIRCUL din parlamentul dominat de pedelisto-penelisto-useristo-plusisto-udemeristo-johannist 😦
  mi-e lehamite a spune ceva despre cineva …………….

  2) COVID-19 duce ” pas cu pas” România lui Johannis spre CARANTINAREA localităților după interesul guvernanților ! 😦

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-01-martie-2021-ora-13-00

  3) Toți politrucii pnl(pdl) , usr-plus și ai udmr ,spun la UNISON că în sânul coaliției de guvernare , este ARMONIE PERFECTĂ și TOȚI sunt de acord cu CE URMEAZĂ a face guvernul lui Johannis& Cîțu !!! 😦 🙂 😦
  Numai că , ” GHINION” 🙂 faptele arată că cei de la GUVERNARE se înțeleg ca ” șoarecele cu pisica” !!! 😦 😦 😦

  IATĂ dosr câteva dovezi produse NU de MINE , ci de SPECIALIȘTII în jurnalism :

  https://www.stiripesurse.ro/video-ludovic-orban-il-contrazice-pe-dan-barna-demiterea-unui-ministru-se-face-la-propunerea-premierului_1662430.html

  Dacă nici Dacian Julien Cioloș , omul lui Johannis și Soros, copreședinte al Alianței USR-PLUS ,
  NU consideră LEGALĂ și NORMALĂ VACCINAREA OBLIGATORIE a COPIILOR 😦 😦 😦

  https://r3media.ro/fractura-in-tabara-usr-plus-dacian-ciolos-se-opune-obligativitatii-vaccinarii-atunci-cand-introduci-o-substanta-straina-in-corpul-tau-nu-poate-sa-te-oblige-statul-sa-o-faci/

  de ce ar CONSIDERA-O normală și legală PĂRINȚII COPIILOR ??? 🙂 🙂 🙂

  https://r3media.ro/alianta-parintilor-organizeaza-un-protest-national-impotriva-adoptarii-legii-vaccinarii-obligatorii-pe-7-martie-la-bucuresti/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=alianta_parintilor_organizeaza_un_protest_national_impotriva_adoptarii_legii_vaccinarii_obligatorii_pe_7_martie_la_bucuresti&utm_term=2021-03-01

  Cât privește introducerea obligatorie a PAȘAPORTULUI european de VACCINARE ,
  președintele României, Klaus WERNER Johannis a dat de înțeles după întâlnirea din 25-26/02/2021 cu colega lui din PPE ,
  cancelarul german, Angela Merkel că este DE ACORD 😦 😦 😦

  în timp ce președintele SENATULUI , a spus CONTRARIUL !!! 🙂 🙂 🙂

  https://r3media.ro/presedintele-senatului-anca-dragu-nu-sustine-introducerea-pasaportului-de-vaccinare-nu-cred-ca-vom-adopta-un-asemenea-demers/?

  De unde se vede cât de bine merge COMUNICAREA între el și alianța lui parlamentară …………….

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 01/03/2021 @ 8:17 pm | Răspunde

 4. sia una settimana serena

  Comentariu de newwhitebear — 01/03/2021 @ 10:09 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  1) Din cauza INCOMPETENȚEI poliției, jandarmeriei, pompierilor și a negociatorului trimis de nu știu ce structură locală ,

  ” Doi muncitori care renovau un apartament în orașul băcăuan Onești au fost omorâți de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat.
  Bărbatul de 60 de ani a ajuns la locuința din care fusese evacuat, unde doi electricieni evaluau lucrările ce trebuiau făcute în apartament.
  El i-a sechestrat pe cei doi muncitori, după care a sunat la poliție, anunțând că a luat doi ostatici,
  pe care îi va omorî dacă hotărârea judecătorească prin care a fost evacuat nu va fi anulată.
  La fața locului au ajuns imediat forțe impresionante din poliție, jandarmi, pompieri, precum și un negociator.
  Negocierile au eșuat însă, iar lucrurile s-au precipitat.
  Potrivit polițiștilor, bărbatul i-a atacat din senin pe cei doi ostatici, deși înainte de asta fusese calm.
  Atunci s-a acționat în forță, dar ușa metalică a cedat destul de greu, iar bărbatul a luptat, cu cuțitul în mână, să blocheze ușa.
  Moment în care polițiștii l-au împușcat în picioare.
  Când au pătruns în apartament, unul dintre ostatici era deja mort, fiind înjunghiat.
  Celălalt era în stare gravă și a fost dus de urgență la spital, dar în cele din urmă și al doilea muncitor a murit.
  Agresorul a ajuns și el la spital, cu multiple plăgi împușcate, dar starea sa este stabilă.
  Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care trebuie să stabilească exact ce s-a întâmplat.” !!! 😦 😦 😦
  Sursa :
  https://www.europafm.ro/doi-muncitori-care-renovau-un-apartament-ucisi-de-fostul-proprietar-audio/

  2) Ce nu se precizează în SURSA sus postată , este faptul că SUBORDONAȚII ministrului PNL(PDL) al administrației și internelor , Lucian Bude,
  s-au CHINUIT peste TREI ORE să SPARGĂ UȘA METALICĂ a apartamentului în care erau SECHESTRAȚI cei DOI muncitori ,
  în loc să ESCALADEZE ” deîndată” 🙂 🙂 🙂 sau măcar ” pe repede înainte” 🙂 🙂 🙂 balconul apartamentului ca să-i SALVEZE pe cei DOI OAMENI nevinovați .

  3) Dacă IERI , 1 MARTIE , 2021 ,
  la GUVERNAREA ROMÂNIEI ar fi fost ” PE-SE-DE” ca în octombrie 2015 când s-a produs INCENDIUL de la clubul PRIVAT ” colectiv”
  ” în care a TREBUIT să MOARĂ oameni ” 😦 😦 😦 Klaus WERNER Johannis, președintele românilor care l-au votat ,
  ar fi CONVOCAT la Cotroceni ” deîndată” o CONFERINȚĂ de PRESĂ în care ar fi CERUT cu CELERITATE demisia NU NUMAI a ministrului de interne ,
  ci a ÎNTREGULUI GUVERN , așa cum a făcut în OCTOMBRIE 2015 ……………………………………..

  De unde se vede dubla măsură a lui Johannis , ca să nu mai spun și altceva ……………..

  4) Ieri,de 1 martie , ” MĂRȚIȘOR” , parlamentul a adoptat ” pe REPEDE ÎNAINTE” 😦 😦 😦
  dar NU ORICUM , ci ” PAS cu PAS” 😦 😦 😦 și pe articole, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.
  După cum era de așteptat , coaliția negociatorului șef , Klaus WERNER Johannis formată din pnl(pdl)&usrplus&udmr ,
  a votat la unison bugetul de stat în varianta venită de la Guvern, fără nicio modificare în plus.
  Despre inepțiile premierului Florin Vasile Cîțu , mi-e silă să vorbesc , iar despre tâmpeniile spuse de președintele Camerei Deputaților ,
  Ludovic Orban , de-aș vorbi ceva , sigur aș VOMITA ………………
  La ora 02.00 , Ludovic Orban a SUSPENDAT ședința plenului reunit al celor două Camere 😦 urmând ca astăzi , 2 martie, la ora 10.00 ,
  plenul celor două camere să se reunească pentru a dat votul final bugetului de stat ,
  așa cum a fost din timp planificat de guvernul lui Klaus WERNER Johannis !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 02/03/2021 @ 8:52 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: