Alioşa ” File de Jurnal ”

05/03/2021

Tot ce fac, fac pentru ei ,și nu pentru binele tuturor românilor .

Filed under: generale — Aliosa @ 8:27 am
 • Incredibil dar adevărat ,după CLASAREA definitivă de către TRIBUNALUL BUCUREȘTI a ” Dosarului 10 august 2018”

https://www.dcnews.ro/dosarul-10-august-ramane-clasat-decizie-definitiva_805102.html

președintele României , Klaus WERNER Johannis , care în iarna anului 2017 supărat rău de tot pe Guvernul PSD emitentul Ordonanței nr.13/2017 versus o LEGE a JUSTIȚIEI , a participat în Piața Universității

la PROTESTUL NEAUTORIZAT al #rezist CONTRAR Constituției României , Art. 80 – Rolul Preşedintelui
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.
În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

transformându-se din MEDIATOR între puterile statului în INSTIGATOR al mulțimii manipulate de cei care acum sunt la guvernarea țării,

https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/

a transmis pe pagina lui de socializare de pe Facebook un MESAJ halucinant ministrului Justiției, useristul Ion Stelian , următoarea SOLICITARE :

” Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.
Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici.
Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă” !!! 😦 😦 😦

 • De unde se vede că atunci când magistrații emit SENTINȚE care-i sunt pe PLAC , justiția este INDEPENDENTĂ 😦 😦 😦 iar atunci când magistrații emit sentințe care nu-i sunt pe PLAC , justiția este CORUPTĂ !!! 😦 😦 😦
 • Pentru ” prietenii mei virtuali ” 🙂 care mă acuză de tot felul de lucruri nefăcute , postez mai jos și OPINIA altor persoane cunoscute publicului român, versus solicitarea președintelui României , Klaus WERNER Johannis către ministrul justiției , Ion Stelian :

https://www.stiripesurse.ro/judecatoarele-andreea-ciuca-si-dana-girbovan-il-apostrofeaza-pe-klaus-iohannis-acum-nu-ne-mai-place-independenta-justitiei_1675780.html

„Rușinos!Schamlos(în limba germană)
Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de „trântirea” dosarului 10 august.
Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august. Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea…
Îl invit pe domnul Iohannis, pe care l-am votat, să citească această mărturie a unui cetățean mutilat în 10 august 2018.”.

Se rupe Coaliția! USR îl spulberă pe Klaus Iohannis: Rușinos! Pervers, în stil pesedist! Mai bine mergea la ski!

 • Și uite așa , ca un făcut , atenția mass mediei scrise și vorbite se va canaliza mai mult pe SOLICITAREA sus postată ,
  iar MĂSURILE de AUSTERITATE luate de guvernul lui , PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR
  și carantinarea ” pas cu pas ” a ROMÂNIEI vor intra într-un con de umbră întunecos …………..

” Cadoul premierului Cîțu pentru minoritățile naționale. Cât valorează 18 voturi pentru Guvern

04 martie, 2021, Cristian Andrei


Minoritățile naționale au votat instalarea Cabinetului Cîțu, decembrie 2020
Minoritățile naționale au votat instalarea Cabinetului Cîțu, decembrie 2020

Toate guvernele au avut grijă, an de an, ca sumele acordate minorităților naționale să crească, majorarea fiind cu peste 50% în ultimii ani. Aproape 700 de milioane de lei au plecat în ultimii cinci ani de la bugetul de stat către minoritățile naționale.

O posibilă explicație ar putea-o constitui voturile din Parlament. Grupul minorităților naționale a numărat în legislatura trecută 17 membri, iar în actuala sunt 18 voturi care pot ajuta Coaliția de guvernare.

„România a adoptat după Revoluție o politică corectă în raport cu minoritățile naționale. E un model pentru Europa. Este evident că minoritățile au o relație tradițională bună cu guvernele, asta s-a întâmplat și în legislatura precedentă. În mod tradițional există această relație bună între grupul parlamentar al minorităților și guvernul care se bucură de sprijinul nostru parlamentar. Noi nu suntem de stânga sau dreapta, reprezentăm interesele cetățenilor aparținând minorităților naționale”, a declarat deputatul Ovidiu Ganț, care reprezintă minoritatea germană, pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, au existat și momente când deputații minorităților naționale au votat împotriva Guvernului.

„Cabinetul Dăncilă a picat inclusiv cu votul meu de la moțiunea de cenzură”, a spus Ganț.

În condițiile în care majoritatea parlamentară beneficiază de doar zece voturi în plus față de Opoziție, cele 18 voturi venite din partea minorităților naționale pot să fie decisive în momentele cheie.

În Camera Deputaților, acolo unde se află grupul minorităților naționale, PNL – USR-PLUS și UDMR au 168 de voturi dintr-un total de 330. O majoritate fragilă, care are nevoie de sprijinul minorităților naționale. În Senat, majoritatea are 75 de voturi, totalul fiind de 136 de membri.

Grupul minorităților naționale a dat un prim semnal de nemulțumire cu ocazia votului la moțiunea simplă pe Sănătate. Mai mulți deputați au votat pentru moțiunea depusă de PSD, fiind supărați că au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

La negocierile privind formarea Guvernului și elaborarea programului de guvernare, grupul minorităților naționale a fost consultat și chiar a negociat anumite poziții. Un punct l-a constituit chiar bugetul alocat pentru 2021.

Surse din Coaliția de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au rămas surprinși când au văzut pretențiile ridicate de reprezentanții minorităților naționale.

Discuția cu grupul minorităților naționale a fost foarte lungă. Au început să spună că nu vor nimic, după care, în timpul discuțiilor, au ridicat pretenții la funcții de secretar de stat, subprefecți, locuri în comisiile parlamentare. Nu ne venea să credem. Mai mult, au cerut să fie prezenți în delegațiile guvernamentale când există o deplasare în țara unui reprezentant al grupului minorităților naționale”, dezvăluiau surse din Coaliție, în decembrie 2020, pentru Europa Liberă.

Subvenția prevăzută în buget pentru partidele parlamentare este de 153 de milioane de lei. Din aceasta sumă se scade însă partea UDMR, care a preferat în ultimii ani să beneficieze de alocarea bugetară ca minoritate națională, nu ca partid politic. Suma pentru minoritățile naționale este de 164 de milioane de lei în 2021.

Spre exemplu, dacă anul trecut UDMR ar fi cerut subvenția de la Autoritatea Electorală Permanentă, suma cuvenită era de 8.3 milioane de lei. A prefera însă să primească banii ca minoritate națională, iar valoarea a fost de 32.3 milioane de lei. Comparativ, USR a încasat anul trecut 19.6 milioane de lei.

Sumele prevăzute în bugetul din 2020 pentru minoritățile naționale

1Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.3.212,74
2Asociația Liga Albanezilor din România2.710,86
3Asociația Macedonenilor din România3.629,48
4Asociația Partida Romilor „Pro-Europa“21.053,29
5Comunitatea Rușilor Lipoveni din România8.262,67
6Federația Comunităților Evreiești din România4.949,43
7Forumul Democrat al Germanilor din România11.807,05
8Uniunea Democrată Maghiară din România32.311,89
9Uniunea Armenilor din România6.443,17
10Uniunea Bulgară din Banat – România5.331,18
11Uniunea Croaților din România3.797,81
12Uniunea Culturală a Rutenilor din România2.292,50
13Uniunea Democrată Turcă din România5.820,11
14Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România5.261,45
15Uniunea Elenă din România5.763,29
16Uniunea Polonezilor din România3.902,41
17Uniunea Sârbilor din România5.898,69
18Uniunea Ucrainenilor din România10.551,98
T O T A L143.000,00

Cum explică liderii minorităților naționale majorarea

Este un buget în ordine”, a comentat liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, suma alocată pentru 2021.

Deputatul a precizat că în acest an au intrat în Parlament 18 organizații ale minorităților naționale, deoarece au „intrat și tătarii”. În precedentul for legislativ, grupul minorităților naționale a numărat 17 reprezentanți. Pambuccian spune că nu și-a dat seama că bugetul alocat minorităților naționale a devenit egal cu subvenția încasată de partidele parlamentare.

Hai să numărăm câte partide sunt și câte organizații ale minorităților, cu UDMR suntem 19”, a comentat Varujan Pambuccian.

Potrivit acestuia, cheltuielile minorităților naționale au crescut în ultimii ani.

Organizațiile s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Au apărut foarte multe sucursale noi, la nivelul fiecărei organizații. Din ce în ce mai mulți oameni își declară originea etnică și intră în organizațiile respective. Noi (n.r. – Uniunea Armenilor din România) am înființat o sucursală la Baia Mare, unde am avut o mare surpriză să constatăm că sunt destul de mulți armeni, la Craiova, la Timișoara. Sunt trei sucursale pe care numai Uniunea Armenilor le-a înființat în ultimii ani”, a spus deputatul.

El a subliniat că o sucursală înseamnă cheltuieli suplimentare, precum sediu, utilități, o persoană angajată.

Noi folosim sumele pentru cultură, presă, cărți, publicații, care țin de minoritatea națională respectivă”, a declarat deputatul Ovidiu Ganț, reprezentantul Forumului Democrat German din România (FDGR).

Datele din ultimele alegeri arată faptul că reprezentanții minorităților naționale, cu excepția UDMR, obțin câteva mii de voturi pentru a ajunge în Parlament. Prezența lor în forul legislativ este garantată prin Constituție.

Articolul 62

(2) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care nu întrunesc în alegeri numărul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament, au dreptul la câte un loc de deputat, în condiţiile legii electorale. Cetăţenii unei minorităţi naţionale pot fi reprezentaţi numai de o singură organizaţie.” .

Sursa :

https://romania.europalibera.org/a/cadoul-premierului-citu-pentru-minoritatile-nationale-cat-de-importante-sunt-18-voturi-guvern/31133423.html

 • Și dacă tot am abordat problema BANILOR ROMÂNILOR care se ” duc pe apa sâmbetei” 😦 😦 😦 după cum ” vrea muschii președintelui Johannis” și capul premierului său, Florin Vasile Cîțu , din cele peste 4000 de AMENDAMENTE propuse de PSD la proiectul LEGII BUGETULUI pe anul 2021 , coaliția parlamentară a lui Klaus WERNER Johannis ,alcătuită ” pe repede înainte” din PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR culmea ANTIDEMOCRAȚIEI din ROMÂNIA , din partidele care au PIERDUT alegerile parlamentare din 6 DECMBRIE 2020 🙂 🙂 🙂
 • NU a VOTAT nici un AMENDAMENT chiar dacă unele din ele se refereau la PENSIONARII și ELEVII României .
 • Ca să nu mai dau ocazie DETRACTORILOR mei să ” posteze lucruri trăsnite” 🙂 😦 🙂 la adresa mea ,postez mai jos URL-ul care pune PUNCTUL pe ” I” versus BUGETUL lui Cîțu&Orban&Barna&Cioloș&Hunor dirijați din umbră de locatarul de la Cotroceni : https://www.stiripesurse.ro/gelu-diaconu-intra-la-rupere-nu-am-crezut-vreodata-ca-poate-fi-cu-putinta-o-asemenea-manipulare-intr-un-domeniu-al-cifrelor-exacte_1672600.html
 • Despre coaliția parlamentară și de guvernare alcătuită de președintele României, Klaus WERNER Johannis ” pe repede înainte” ca să țină câștigătorul alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 ” PE0SE-DE ” în ” AFARA DECIZIILOR POLITICE” 😦 😦 😦 foarte mulți români au UITAT complet ISTORIA ultimilor 81 de ani !!! 😦 😦 😦

Merită ACCESATE și URL-urile :

Alioșa .

8 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  1) COVID-19 tot mai rău lovește !!! 😦 😦 😦
  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-5-martie-2021-ora-13-00

  2) Capitala ROMÂNIEI unde funcționează toate INSTITUȚIILE centrale ale statului român se ÎNDREAPTĂ ” pas cu pas” spre SCENARIUL ROȘU 😦 😦 😦
  asta însemnând BLOCAREA nu numai a BUCUREȘTENILOR dar și a PROTESTATARILOR din toată țara care anunțaseră că vor purcede
  ” deîndată” spre BUCUREȘTI pentru a-și manifesta NEMULȚUMIREA față de președintele țării , Klaus WERNER Johannis și guvernul său, PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR ……..

  3) Decizia de condamnare la 8 ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE a inculpatei Elenei Udrea în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009
  pentru infracțiunile de instigare la luare de mită și spălare de bani ,
  i-a determinat pe procurorii DNA să solicite Curții de Apel București (CAB) PUNEREA ei sub CONTROL JUDICIAR ,
  pentru a fi siguri că individa NU va PĂRĂSI ROMÂNIA înaintea deciziei definitive în dosarul în care a fost CONDAMNATĂ ,
  așa cum a făcut în FEBRUARIE 2018 , când ,înainte de DECIZIA DEFINITIVĂ a instanței
  în dosarul ” Gala Bute”
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2015/02/03/
  a FUGIT ” pe repede înainte” tocmai în Costa Rica , alături de condamnata Alina Bica !!! 😦 😦 😦

  Numai că………..,
  ” GHINION” 😦
  CAB a respins, astăzi, 5 martie , cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub CONTROL JUDICIAR ,
  ceea ce înseamnă că individa are LIBER la a PLECA într-o țară de unde nu va putea fi EXTRĂDATĂ ………………………………

  Și tot ” GHINION” dar de data aceasta pentru Elena Udrea ,
  DECIZIA de astăzi a CAB nu este DEFINITIVĂ și poate fi CONTESTATĂ de procurorii DNA !!! 🙂 🙂 🙂

  4) Luând la cunoștință de faptul că cei de la guvernare au înaintat Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților
  un proiect de LEGE prin care VACCINAREA românilor va fi OBLIGATORIEI ,
  partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR ) a depus mai multe amendamente la Legea Vaccinării prin care ,
  s-ar elimina obligativitatea vaccinării,
  părinții nu ar mai fi sancționați dacă aleg să nu-și vaccineze copiii,
  iar medicii își vor putea exprima opinia medicală fără risc de a fi pedepsiți! 🙂

  Numai că, ” GHINION” 😦 😦 😦
  coaliția parlamentară PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR alcătuită pe ” repede înainte” de președintele României, Klaus WERNER Johannis
  imediat după PIERDEREA de către PNL(PDL) a ALEGERILOR PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020 ,
  MAJORITARĂ fiind , AMENDAMENTELE AUR nu au NICI o ȘANSĂ de a fi VOTATE 😦
  cum NU au avut NICI o ȘANSĂ nici cele peste 4000 de AMENDAMENTE depuse de PSD la legea BUGETULUI pe 2021 !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 05/03/2021 @ 6:36 pm | Răspunde

 2. felice fine settimana

  Comentariu de newwhitebear — 05/03/2021 @ 11:21 pm | Răspunde

 3. Alioșa, ai uitat doar un detaliu. M-am dus acolo să strig Jos Zdrențele Roșii, doar după ce a autorizat M-me Firea. Vreau să știu cine a dat ordinele și cum au ajuns scelerații ăia în jandarmerie – poate așa îi selecționează.

  Comentariu de Florin — 06/03/2021 @ 11:31 am | Răspunde

  • Florine , dragă Florine ,

   în primul rând , constat că după luni de TATONARE , te-ai hotărât să COMENTEZI și pe blogul ” Alioșa File de Jurnal” 🙂 așa că ,
   BINE ai ajuns și pe acest al doilea BLOG al meu ! 🙂

   În al doilea rând , SINCER , îți lăsam în SPAM comentariul , dar , ieșindu-ți ” porumbelul pe gură” :

   ” m-am dus acolo să strig Jos Zdrențele Roșii” ,

   și ținând cont de proverbul românesc ” gura păcătosului adevăr grăiește ” 🙂 😦 🙂
   ți-am APROBAT comentariul ca să VADĂ toată LUMEA VIRTUALĂ care ajunge pe AICI ,
   cât de SUPERFICIAL tratezi SUBIECTUL abordat în ARTICOLUL de fond !!! 😦 😦 😦

   Florine , dragă Florine ,
   în articolul de fond ,eu nu am făcut nici o trimitere la persoana ta ci la persoana președintelui României ,
   Klaus WERNER Johannis care ,
   CONTRAR art.80 din CONSTITUȚIA României , în iarna anului 2017 a PARTICIPAT la mitingul #reziștilor , peneliștilor ,pedeliștilor , securiștilor din statul paralel și al oamenilor ușor de manipulat ca și tine ca să strige cum ai STRIGAT și tu ” Jos Zdrențele Roșii” ……………
   iar în urmă cu câteva zile ,tot CONTRAR CONSTITUȚIEI României , i-a CERUT ministrului JUSTIȚIEI , useristului Ion Stelian să …………………
   ( VEZI SOLICITAREA din articolul de fond) .

   Florine, dragă Florine ,
   tu poți PARTICIPA la orice fel de MITING ,
   poți STRIGA până vei răguși orice-ți trece prin capul tău îndrăgostit de STRĂINII de NEAM și ȚARĂ , adică , de ” Zdrențele Galben Portocalii ” ,
   poți bălăcări pe toți așa cum mă bălăcărești și pe mine doar pentru faptul că am CURAJUL de a-ți DEMASCA idolii ce ocupă nemeritat Palatul Victoria ÎMPĂRȚIND banii poporului român CLIENTELEI politice pedeliste,peneliste, useriste , udemeriste și johanniste ……..
   dar PREȘEDINTELE ROMÂNIEI , indiferent CINE ar fi , NU are VOIE , înțelegi??? 🙂 🙂 🙂

   Florine, dragă Florine ,
   știu că te DOARE dar n-am ce-ți face ! 🙂
   Și încă ceva :
   dacă aș fi SINGURUL care l-aș DEMASCA pe idolul tău , Klaus WERNER Johannis , poate ai avea oarece bănuieli stupide ,
   dar sunt destui SPECIALIȘTI în DREPT PENAL care îl CRITICĂ !!! 🙂 🙂 🙂

   ” „Nimeni, niciodată nu a arătat atâta dispreț față de judecători.
   Nimeni, niciodată nu și-a permis să se urce cu bocancii pe puterea judecătorească.
   Nimeni, niciodată nu a arătat atât de clar că pur și simplu nu dă doi bani pe lege și Constituție, pe ideea de stat de drept.
   Am ajuns să fim tratați că niște infractori.
   Am ajuns să fim fugăriți și umiliți, la chemarea unor politicieni iresponsabili, mânați de ură și dornici să devină stăpânii absoluți.
   Să vă fie rușine!” 🙂 🙂 🙂
   Florine, dragă Florine ,
   cele sus postate în GHILIMELELE de rigoare , NU sunt EMANAȚIA GÂNDIRII MELE ,
   ci a judecătoarei ADRIANA STOICESCU de la Tribunalul Timiș 🙂 🙂 🙂 iar pentru a te convinge , INTRĂ pe :

   https://r3media.ro/judecatoarea-adriana-stoicescu-despre-interventia-presedintelui-iohannis-in-cazul-10-august-nimeni-niciodata-nu-si-a-permis-sa-se-urce-cu-bocancii-pe-puterea-judecatoreasca/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=bucurestiul_intra_in_scenariul_rosu_cu_48_de_ore_inainte_de_protestul_impotriva_vaccinarii_obligatorii&utm_term=2021-03-0

   – Nu știi ” cum au ajuns scelerații ăia în jandarmerie ” ??? 🙂 😦 🙂

   Așa cum au AJUNS și PERDANȚII alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 ,
   PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR , la GUVERNAREA ROMÂNIEI cu sprijinul NEMIJLOCIT al președintelui României ,
   Klaus WERNER Johannis 😦 😦 😦
   adică , POLITIC , Florine , dragă Florine !!! 😦 😦 😦
   Florine, dragă Florine ,
   ȘTIIND din comentariile tale anterioare postate pe My Blog
   http://amintiriamintiri.wordpress.com/
   că TOT TIMPUL comentai ” OFF TOPIC” și mult mai GRAV 😦 folosind cuvinte jignitoare la adresa mea pe motiv că aveam CURAJUL de a-ți
   DEMASCA idolii de la Palatul Cotroceni și Palatul Victoria ,te avertizez politicos că de vei ” bate din nou câmpii” ,
   îți voi FACE ce ți-am FĂCUT la ULTIMUL tău comentariu postat pe My Blog !!! 🙂 🙂 🙂

   Comentariu de Aliosa — 06/03/2021 @ 6:15 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  Deși l-am AVERTIZAT
  cu subiect și predicat ,
  că de va ” bate câmpii” în răspunsul dat ,
  va sfârși în SPAM aruncat ! 🙂
  Din păcate ,Florin ” cap de câine” blajin ,
  a rămas același individ hain 😦
  postând cuvinte ce nu pot fi AICI reproduse ,
  așa că , în SPAM toate fură trimise !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 07/03/2021 @ 10:06 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: