Alioşa ” File de Jurnal ”

27/03/2021

La Noi ca la Nimeni(P. a 67-a ). ”….. guvern nevolnic” ……………..

Filed under: generale — Aliosa @ 8:36 am

” În loc de motto :

Ca să nu mai dau ” apă la moară” ca pe susținătorii ” GuWERNERului ” de la putere rău să-i doară , REPUBLIC prin ” copy paste” un articol care pune PUNCTUL pe ” I” versus DIBĂCIA 🙂 🙂 🙂 guvernului PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR de a gestiona PANDEMIA și a întreține FURIA românilor care NU sunt de ACORD cu măsurile trinomului Raed Arafat&Klaus WERNER Johannis&Cîțu !!! 😦 😦 😦

” Măsurile ridicole ale unui guvern nevolnic

Măsurile ridicole ale unui guvern nevolnic

Măsurile antiCovid scremute aproape o săptămână 

sunt o mare fâsăială care dă măsura slăbiciunii periculoase și pe alocuri inepte, dar și a populismului periculos al acestui guvern.

Pare că au fost alese cele care să deranjeze cât mai puțin, dar mai ales cele care să pună cel mai puțin la încercare o autoritate publică total destrămată.

Guvernul nu vrea să arate că nu mai poate impune nimic, exact atunci când suntem cu ATI-ul plin, când frica de virus este la cel mai scăzut nivel, când lumea este mai obosită și tot mesajul în privința combaterii bolii a fost decredibilizat.

Să luăm Bucureștiul.

Deși este la un indice de infectare egal cu al altor localități aflate în carantină, va avea niște limitări absolut simbolice. În timpul săptămânii. absolut nimic în afara restaurantelor deja închise, dar mutate pe terase practic închise. Veselie și relaxare, așadar.

Prefectul amenință cu controale care, atunci când nu sunt menite să vâneze pe cineva anume, se vor lăsa cu amenzi cât consumația de la o masă.

Vineri, sâmbată si duminică, nu se va mai putea circula după ora 20 și nu se va putea intra în mall-uri după ora 18. O mare lovitură dată pandemiei, nu glumă! Să vedem ce urmează să se întâmple, în mod logic.

Până vineri la 20 din București se va ieși pe capete, fiecare unde vede cu ochii, în stațiuni, la rude, la prieteni, pe unde vor putea. Sigur că vor lua și virusul după ei, dacă sunt infectați, că doar n-o să-l închidă în casă.

Adică în loc să încerci să limitezi cât poți mișcările de oameni din localități cu circulație intensă a virusului, esența carantinei, tu stimulezi circulația la maximum nepunând nicio limită până vineri la ora 20.

Pentru cine totuși chiar nu va găsi unde să plece din București, mall-urile rămân deschise până la 18.

 Dacă scurtezi programul de lucru, ce efect obții oare?

Sporești aglomerația în timpul mai scurt de funcționare, e simplu.

Nu cred că trebuie să fii genial ca să înțelegi că scurtarea programului va provoca exact ceea ce tu vrei să eviți, pentru că aglomerația este mediul ideal de transmitere a infecției.

Aglomerația va spori și la metrou,

unde în afara orelor de vârf trenurile vor circula la intervale mai mari, deci timpul petrecut în stații și numărul celor din vagoane va fi mai mare.

Deci liber la infectare în București și din București!

Pentru localitățile care trec de 7,5/mie, aceleași restricții geniale se extind pentru restul săptămânii. Cu exact aceleași efecte.

Pentru slujba de Înviere, alt populism.

Toată Europa Occidentală întâmpină Paștele catolic cu prudență, unii cu lockdown, nu-și mai dă nimeni ochii peste cap.

La noi, deși vârful de infectări este așteptat tocmai înainte de Paști – că doar de aia prelungim și vacanța elevilor, nu? – se stabilește de pe acum că la Înviere va fi liber până la ora 2. Cum să îți asumi așa ceva când tu, guvern, te aștepți deja la cel mai rău val de până acum și când deja ești cu ATI-ul plin?

Deja radicalii, precum Teodosie Snagoveanul, protestează și la această minimă restrângere. Cum adică până la 2?

Vor obține tot ce vor, pentru că blestemul patriarhului Daniel la adresa liberalilor de Sf. Dumitru le-a băgat frica în oase politicienilor, iar liderul PSD Marcel Ciolacu nu face decât să instige la iresponsabilitate.

Mi se pare de o aroganță uluitoare Teodosie Snagoveanul când spune: „cu Dumnezeu nu negociem!”. De când are un om, fie el și preot, exclusivitate cu Dumnezeu? De ce numai Sangoveanul îl reprezintă pe Dumnezeu? De ce nu și medicul de la ATI care salvează vieți și care cade de pe picioare de oboseală și care ne imploră să evităm aglomerațiile?

Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi în biserici în Săptămâna Mare și regret profund că aripa radicală a conducerii BOR a reușit să impună o atitudine atât de iresponsabilă în aceste vremuri, când era nevoie mai mult decât oricând de înțelepciune. Înțelepciunea papei Francisc, de exemplu.

Ca de obicei, singura sacrificată a fost școala. Vacanța suplimentară ar fi fost o măsură bună, cu două condiții:

 1. Să fi fost însoțită și de alte măsuri serioase, nu bășcălia decisă joi. Cu mall-urile și terasele deschise, ce va face elevul liber toată ziua?

2. Să fi fost recuperată, așa cum dorea inițial ministrul Câmpeanu, prin prelungirea anului școlar până pe 2 iulie. Oamenii raționali, ca fostul ministru Mircea Miclea, cereau de anul trecut ca anul școlar să fi început cu mult mai repede pentru a compensa pierderile. Nu era nicio nenorocire ca anul școlar să ajungă în iulie, chiar până pe 15 iulie.

Pentru că este enorm de recuperat, nu doar aceste săptămâni de vacanță suplimentară, ci și perioada școlii online, la care unii copii nu au avut acces deloc, chiar în București, sau care a fost de foarte proastă calitate din cauza profesorilor nepricepuți la tipul acesta de predare.

Dar aici și-au dat părinții testul de responsabilitate.

 Cum să fie școală în iulie? Nu cred o iotă despre dificultatea de a învață pe căldură și alte pretexte. De fapt, sunt 200% sigură că este vorba despre concedii, despre năvala pe care toți așteaptă să o dea pe plaje. Și se știe că finalul de iunie este în general cu prețuri mai mici.

Așa că în coliziune cu distracția, educația copilului pierde. Deci nu se va mai recupera decât o săptămână, dacă și aceea.

Atâta se poate, aceștia suntem, oameni care trebuie convinși cu restricții să-și apere viața.

Aceștia ne sunt conducătorii, foarte ezitanți, foarte slabi, total lipsiți de coerență și autoritate.” .

Sursa : internetul .

 • Astăzi, 27 martie 2021 se împlinesc 31 de ani de la conflictul interetnic de la Târgu Mureș , orașul ce apare în imaginea postată în articolul de fond publicat pe https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/03/23/
  În urmă cu 31 de ani, în PRIMUL an de după înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu de la conducerea României Socialiste , la Târgu Mureș , datorită MANIPULĂRII românilor și maghiarilor din împrejurimile orașului , a avut loc o sângeroasă confruntare soldată cu cinci morți, sute de răniți și un oraș aruncat spre periferia democrației !!! 😦 😦 😦

https://romania.europalibera.org/a/bela-puczi-eroul-nimanui-nu-va-temeti-frati-maghiari-tiganii-sunt-solidari-/31160942.html

 • La 103 ani de la proclamarea de către SFATUL ȚĂRII la 27 MARTIE 1918 a UNIRII BASARABIEI cu Regatul ROMÂNIEI 🙂 🙂 🙂 situația AMBIGUĂ în care se găsește PROVINCIA ROMÂNEASCĂ de peste PRUT din cauza IGNORANȚEI politicienilor români de după DECEMBRIE 1989 , nu-mi permite decât să fac trimitere la ARTICOLUL indicat în sursa de mai jos :
 • În final de postare , cu ocazia aniversării Zilei de Naștere ,28 MARTIE ,îmi permit să-i urez SOREI mele mai mici , Georgeta POPOVICI Strat autoarea mai multor volume de POEZII dintre care , la unul din ele am participat și EU cu mândrie la LANSARE https://aliosapopovici.wordpress.com/2018/10/21/ un sincer și călduros La Mulți Ani , sănătate și la cât mai multe VOLUME de POEZII !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa .

16 comentarii »

 1. „Nu cred că trebuie să fii genial ca să înțelegi că scurtarea programului va provoca exact ceea ce tu vrei să eviți, pentru că aglomerația este mediul ideal de transmitere a infecției.”
  Nu trebuie sa fi genial sa intelegi ca asta se si doreste de fapt!
  La fel nu trebuie sa fi genial sa intelegi ca IPS Teodosie e singurul care isi face treaba
  pentru care e pus si nu are nadragii plini ca restul indiferent de functie!
  Din nou un articol care loveste in biserica! Tare le este frică de ea!

  Comentariu de ioansperling — 27/03/2021 @ 8:45 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Ioan 🙂 și BINE ai revenit în ” căsuța-mi virtuală” ! 🙂
   ” Punct OCHIT , punct LOVIT” 🙂 ca la ARMATĂ !!! 🙂 🙂 🙂
   ” Nu cred că trebuie să fii genial ” ca să înțelegi că prin REPUBLICAREA articolului de mai sus ,
   ” am prins DOI iepuri” dintr-o singură LOVITURĂ !!! 🙂 🙂 🙂
   ” Nu cred că trebuie să fii genial ca să înțelegi” 🙂 că AUTOAREA articolului sus REPUBLICAT
   NU este SIMPATIA mea virtuală și nici plătită de ” PE-SE-DE” de frica căruia îi TREMURĂ și la SKI ” nădragii” lui Johannis ,
   Autoarea LOVEȘTE în PRIMUL RÂND în ” GuWERNERu” trădătorilor de NEAM și ȚARĂ 😦 😦 😦
   și-apoi , COLATERAL și în BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ 😦 😦 😦 din care cu mândrie strămoșească FAC PARTE și EU !!! 🙂 🙂 🙂
   În CONCLUZIE :
   NU am dat REPUBLICARE articolului de mai sus ca să-i fac jocul autoarei versus cele afirmate despre reprezentanții BOR 😦 😦 😦
   ci pentru a ARĂTA încă ODATĂ ROMÂNILOR care au VOTAT în 6 DECEMBRIE 2020 cu PNL(PDL)&USR-PLUS că au făcut cea mai mare GREȘEALĂ din viața lor iar ACUM , pe lângă ei, SUFERĂ și ROMÂNII care au VOTAT împotriva celor aflați astăzi la guvernare !!! 😦 😦 😦
   Mulțumesc pentru VIZITĂ și COMENTARIU , Ioan ! 🙂
   Treci RAR pe la MINE 😦 😦 😦 dar treci cu FOLOS ! 🙂
   Mulțumesc frumos ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/03/2021 @ 9:17 am | Răspunde

   • Aliosa nu stiu ,joci sah? Exista de altfel si in alte sporturi ( in judo stiu sigur) o tactica de atac prin sacrificiu! Femeia ataca guvernul ca sa sacrifice biserica! Asa o vad eu! Se poate sa ma insel! Corect dupa umila mea parere era sa ataci guvernul si sa nu amesteci biserica! Alaturarea bisericii la guvern este paguboasa pentru prima!

    Comentariu de ioansperling — 27/03/2021 @ 9:32 am | Răspunde

    • În timp ce EU citeam POEZIA ta, cele sus postate erau gata de-a pleca virtual spre ” căsuța-mi virtuală” 🙂 iar EU plecam tot virtual de pe blogul tău dar NU cu MÂNA GOALĂ 🙂 ci cu POEZIA ta cu tot , după cum se poate observa mai jos !!! 🙂 🙂 🙂
     Ca să-ți răspund punctual la ÎNTREBAREA ta, răspunsul este DA ! 🙂
     Am jucat și joc ȘAH de câte ori am avut și am ocazia ! 🙂
     Cât privește ” tactica de atac prin sacrificiu” te sigur că am învățat-o încă din 1979 când am urmat timp de 9 ( nouă) luni de zile
     un CURS de CALIFICARE SPORTIVĂ la IEFS București
     în vederea numirii în funcția de OFIȚER cu PREGĂTIREA FIZICĂ la Regimentul 2 Pontonieri ” Eftimie Croitoru” ,
     unde, pe lângă faptul că jucam ȘAH în timpul liber ,am însușit și arta luptelor marțiale în care JUDO a fost pe primul loc !!! 🙂 🙂 🙂
     Așa este ,
     ” Femeia asta atacă guvernul ca să sacrifice biserica ” 🙂
     fapt constatat și exprimat în scris și de mine în comentariul de mai sus ! 🙂
     Atunci…., de ce cele afirmate în ultimele două fraze ??? 😦 😦 😦

     Comentariu de Aliosa — 27/03/2021 @ 10:10 am

    • Nu stiu de care ultime doua fraze vorbesti dar se pare ca te-au afectat intr-un fel sau altul! Nu a fost intentia mea! Eu sunt mai necioplit, mai direct mai fara diplomatie; daca aveam ceva cu tine iti spuneam direct! Eu am cu articolul si cum nu e al tau ce vina puteam sa-ti bag?

     Comentariu de ioansperling — 27/03/2021 @ 10:15 am

   • PS !!! 🙂 🙂 🙂

    În urmă cu câteva minute ,
    ca mulțumire la cele sus postate ,
    am trecut să-l salut fierbinte ,
    pe prietenul virtual dibaci în cuvinte
    ce pot în multe feluri răstălmăcite.
    Pe blogul lui plin de durere și umor ,
    am dat peste poezia ” Te iubesc de te omor” 🙂
    pe care la plecare ,
    am preluat-o prin ” copy paste”
    s-o CITEASCĂ și persoanele virtuale ,
    ce trec pe-aici, intenționat sau din întâmplare !!! 🙂 🙂 🙂

    „Te iubesc de te omor!”
    este al statului refren,
    pe înțelesul tuturor:
    statul este…oligofren!

    La început de pandemie
    spunea: „gripa e banală!”
    din iubire, să nu știe,
    nimeni, din ce avea să moară!

    Mai apoi să respirăm,
    ne-au oprit tot din iubire!
    Ne-au pus să ne izolăm,
    să murim prin părăsire!

    Din iubire nu ne lasă
    măcar să ne împărtășim,
    ca-n a sufletului casă
    pe Iisus ca să îL primim!

    Din iubire ne tratează,
    cu scheme ucigătoare!
    Tot din ea nu prea contează,
    schemele vindecătoare!

    Și vaccinul se impune
    din iubire să-l primim!
    Fiind intenții foarte bune,
    ce contează că murim?

    Tot din dragoste-i cerut
    să murim de foame în casă;
    (de vaccinul n-ai făcut
    ca să cumperi nu te lasă!)

    Eu doresc să mă urască,
    cum le stă de fapt în fire,
    să nu mă mai ocrotească;
    nu-s vrednic de a lor „iubire”!
    22.03.2021 ” !!! 🙂 🙂 🙂
    Sursa :
    https://vrabiute.blog/2021/03/27/te-iubesc-de-te-omor/

    Alioșa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 27/03/2021 @ 9:39 am | Răspunde

   • Of, Ioan, se pare că-mi testezi ATENȚIA, CONCENTRAREA și LOGICA !!! 🙂 😦 ;(
    Cele două fraze la care m-am referit sunt OPERA ta și ele sună perfect așa :

    …………………………..” Corect dupa umila mea parere era sa ataci guvernul si sa nu amesteci biserica!
    Alaturarea bisericii la guvern este paguboasa pentru prima! ”

    La aceste DOUĂ FRAZE m-am REFERIT ! 🙂
    Aceste DOUĂ FRAZE m-au DRRANJAT ! 😦

    Din ele rezultă că trebuia să ATAC guvernul și să NU AMESTEC BISERICA …………

    Cu tot RESPECTUL , eu doar am REPUBLICAT articolul 🙂
    lăsând la latitudinea persoanelor virtuale care urmau să citească acel articol să TRAGĂ CONCLUZIILE logice care se impuneau !!! 🙂 😦 🙂
    Din motive care-mi scapă deocamdată, Domnia Ta ai LĂSAT să se ÎNȚELEAGĂ ce-i de ÎNȚELES
    din cele DOUĂ FRAZE postate mai sus în GHILIMELELE de RIGOARE !!! 😦 😦 😦
    Pe bună dreptate cele DOUĂ FRAZE aruncate virtual ” pe repede înainte” 😦 ca să nu spun pe negândite ,m-au AFECTAT MORAL 🙂
    tocmai pentru faptul că sunt FALSE și jignitoare la adresa mea ! 🙂

    Una peste alta , îți MULȚUMESC pentru faptul că mi-ai oferit posibilitatea să JUSTIFIC chiar cu propriile tale cele DOUĂ FRAZE ,
    acuzele nefondate pe care , din grabă , mi le-ai atribuit ……………

    O DUMINICĂ așa cum ți-o dorești și cum îți permite buzunarul !!! 🙂 🙂 🙂

    Cu stimă și prietenie virtuală ,
    Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

    Comentariu de Aliosa — 28/03/2021 @ 9:12 am | Răspunde

    • Se pare ca cu atentia nu stai grozav! Si ca roman nu te dezmiti: ai impresia ca e atac la persoana ta! SI NU E!
     Acum te rog intoarcete la frazele cu pricina si citeste SI PROPOZITIA DE MAI INAINTEA LOR! Asta se intampla cand extragi ceva din conext! Parca ai fi politician zau asa!🤣Inainte scriam Nu Ca Tu ci „FEMEIA (nu esti femeie nu?) ataca guvernul ca sa sacrifice biserica” si apoi „Corect ar fi…” samd!
     Deci tu nu erai nicaieri aici dar ai vrut sa „faci scandal”😂
     Duminica faina si tie! Din pacate nu tine de buzunare la noi ca in ele ar fi ceva marunt dar nu ai unde sa-i cheltuiesti!

     Comentariu de ioansperling — 28/03/2021 @ 2:01 pm

    • Bună dimineața Ioan ! 🙂
     Dacă citeam IERI, 28 martie ,cele postate mai sus , cu siguranță altceva aș fi spus ! 🙂
     Cum le-am citit acum , la prima oră a primei zile din SĂPTĂMÂNA MARE a Sfintelui PAȘTI catolic și protestant ,
     NU că aș fi CATOLIC 🙂 mă ABȚIN în a-ți RĂSPUNDE ! 🙂
     Las pe alții să CONCLUZIONEZE care-i treaba cu ATENȚIA ………………
     O săptămână așa cum ți-o dorești ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 29/03/2021 @ 9:05 am

 2. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Pentru Doamnele, Domnișoarele și Domnii
  care au TRECUT și-or mai TRECE pe AICI ,
  un sfârșit de săptămână FERICIT și FRUMOS precum melodia ” CONDORUL ” !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 27/03/2021 @ 10:23 am | Răspunde

 3. Asta doresc, sa ingenuncheze ORTODOXIA !!!
  VREDNIC ESTE , Inalt Preasfintitul Teodosie !!!
  Un sfarsit de saptamana binecuvantata, Aliosa ! 🙏

  Comentariu de lacrimaroua — 27/03/2021 @ 6:05 pm | Răspunde

 4. buona domenica

  Comentariu de newwhitebear — 27/03/2021 @ 9:51 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!! :

  1) Pe măsură ce CRESC bâlbele și acțiunile cu DUBLĂ MĂSURĂ aplicate ” pe repede înainte” și
  complet pe negândite de cei de la guvernare (Cîțu,Bode,Voiculescu , Arafat, prefecți, subprefecți, președinți de CJ, jandarmi și ăolițiști zeloși ) 😦
  CREȘTE ” pas cu pas” 😦 😦 😦 și gustul morbid al COVID-19 de a UCIDE la propriu cât mai mulți pacienți
  aflați în stare gravă la secțiile ATI din țară !!! 😦 😦 😦

  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-27-martie-2021-ora-13-00

  2) Scârbit de cele făcute în ultimele 24 de ore de cei aflați la PUTERE 😦 😦 😦
  cu VOIA expresă , ANTIDEMOCRATICĂ , ANTICONSTITUȚIONALĂ și ANTIROMÂNEASCĂ a președintelui României ,
  Klaus WERNER Johannis 😦 deși au PIERDUT alegerile parlamentare din 6 DECEMBRIE 2020 🙂 🙂 🙂
  m-am hotărât să VIZIONEZ în premieră 🙂 🙂 🙂
  FILMUL :

  Pentru credincioșii ORTODOCȘI o DUMINICĂ binecuvântată 🙂 🙂 🙂
  iar pentru credincioșii catolici și protestanți din ROMÂNIA și din ITALIA ,
  o DUMINICĂ a FLORIILOR fericită !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 28/03/2021 @ 9:45 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: