Alioşa ” File de Jurnal ”

02/04/2021

Punctul pe ” I”/62 . De când cu pandemia, s-a uitat că UDMR vrea autonomia așa zisului ținut secuiesc…………….

Filed under: generale — Aliosa @ 1:21 pm

” Cine UITĂ, nu merită” ( Nicolae Iorga) .

 • Cine UITĂ, nu merită decât dispreț , adaug de la mine .

Pentru persoanele virtuale care se vor întreba de ce imaginea de mai sus apare la începutul republicării articolului de mai jos , răspunsul se găsește pe :

https://evz.ro/primaria-targu-mures-promoveaza-autonomia-tinutului-secuiesc-iertam-dar-nu-uitam.html

https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/03/24/de-cand-usr-plus-si-udmr-au-ajuns-la-guvernare-sintagma-coruptia-ucide-a-murit-iar-politrucii-pnlpdl-au-amutit/

https://www.activenews.ro/stiri-social/Raport-Final-asupra-lui-Laszlo-Tokes-Portretul-unui-agent-de-influenta.-Romania-si-razboaiele-de-imagine.-EXCLUSIV-ActiveNews-135311

https://www.activenews.ro/stiri/ILEGAL.-Steagurile-Ungariei-din-nou-pe-toate-gardurile-si-toti-stalpii-din-Sfantu-Gheorghe-165716

” Ungurii nu renunţă! Cum au vrut să ocupe Transilvania în 1990? Dezvăluirea momentului

Ungurii nu renunţă! Cum au vrut să ocupe Transilvania în 1990? Dezvăluirea momentului

29 martie 2021, 11:40 de Gabriel Zamfirescu

Ies la iveală amănunte absolut incredibile despre un plan secret al Ungariei prin care aceştia voiau să ocupe Transilvania. Totul s-a întâmplat în martie 1990, în timpul evenimentelor sângeroase de la Târgu Mureş. Jurnalistul Dan Andronic vine cu dezvăluiri absolut incendiare din urmă cu 31 de ani.

România a fost la un pas de a-şi pierde o mare parte a teritoriului în urmă cu 31 de ani. După Revoluţia sângeroasă din 1989 şi înaintea Mineriadei de o cruzime inimaginabilă din 13-15 iunie 1990, ţara noastră a trecut printr-un alt şoc.

Ungaria a vrut să ocupe Transilvania

În martie 1990, Ungaria a vrut să ocupe Transilvania. Evenimentele sângeroase de la Târgu Mureş au reprezentat un bun prilej de încercare a anexării acestei părţi a României. Jurnalistul Dan Andronic vine cu dezvăluiri anslut incendiare despre planul Aurora Zorilor, pus la cale de conducerea de la Budapesta.

“Martie 1990, evenimentele de la Târgu-Mureș. Planul “Aurora Zorilor” conceput de conducerea politică și militară a Ungariei pentru a ocupa Transilvania.

O emisiune a „Evenimentului Istoric” a stârnit reacții extrem de aprinse. Era și normal… Vineri am prezentat o nouă carte scoasă de “Evenimentul Istoric”, dedicată momentului din martie 1990, TÂRGU MUREȘ 1990: ZORI ÎNSÂNGERATE.

Conflictele interetnice din 1989-1990 în dosarele CNSAS, semnată de col. SRI (r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir. O carte al cărei manuscris l-am citit pe nerăsuflate, ca pe un roman polițist.

Pentru un ziarist care a trăit acele evenimente în care românii și ungurii au fost la un pas de război civil, în care au fost morți și răniți, în care Ardealul a fost la un pas de explozie, era un privilegiu. Să citești documente secrete despre evenimente pe care le-ai trăit, se întâmplă extrem de rar.

Dosarul 019150 este piesa principală a cărții. Cele două volume ale Dosarului 019150, cu un total de 453+1 file cuprind contribuția informativă a Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș la Buletinul Informativ – material elaborat zilnic înspre informarea principalilor factori de decizie ai Statului Român (ceea ce astăzi se numește Buletin de Evenimente).

Este vorba de date și informații în stare brută, culese profesionist, în cea mai mare parte verificate. Acestea urmau să fie prelucrate de o structură centrală – Grupa operativă de analiză-sinteză.

Din cuprinsul cărții am înțeles de ce unele lucruri aparent greu de priceout sunt într-o logică istorică milenară. Ungaria nu a încetat să revendice Ardealul. Nu o va face niciodată. Iar atunci când va putea va acționa. Așa cum a făcut și în martie 1990.

“Pregătirea Planului „Aurora Zorilor” – IV a durat aproape un an (mai 1989 – martie 1990), iar punerea în operă a implicat mii de ”elemente turbulente”, sute de levenți, zeci de ofițeri de informații acoperiți, ale căror acțiuni în teren au fost supervizate de ambasadorul R.P. Ungare la București și de atașatul militar al Ungariei, col. Sándor Arady”.

Punerea sa în aplicare a fost aprobată și supervizată de președintele interimar al Ungariei

Mátyás Szürös, de primul-ministru Miklós Németh, de ministrul de Externe Gyula Horn, de ministrul Apărării, Ferenc Karpati.

Ca să vedeți că nu este doar părerea autorilor, sau a mea, vă pot spune că cel care certifică că așa au stat lucrurile este și cel care semnează prefața cărții.

Este vorba despre gl. mr. (ret.) prof. univ. dr. Gheorghe NICOLĂESCU. Un spion militar de excepție, ex-locţiitor al şefului Direcţiei Informaţii Militare, ex-locţiitor al şefului Directorului General al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, fost şef al Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militar. Acesta vine și completează dezvălurile autorilor cărții ”Zori Însângerate„.

Iată un fragment din prefața semnată de el:

”În decembrie 1989, Budapesta mai credea că elementele de forță ale Planului „Aurora Zorilor” erau încă funcționale, acestea conținând numeroase obiective pe linie de dezinformare și manipulare, specifice războiului psihologic care s-a și desfășurat pe teritoriul României.

Rămâneau valabile obiectivele legate de acutizarea iredentismului și revizionismului (că doar le desfășurau cu mijloace proprii și pe teritoriul lor) și crearea cât mai rapidă a Coloanei a V-a, care să fie întrebuințată în mod special pentru acțiuni de epurare etnică.

Și nu în ultimul rând, încă se mai spera într-o intervenție militară sovietică pe teritoriul României, care să le ușureze ocuparea Transilvaniei.

Astfel, în viziunea liderilor maghiari, etapele a II-a și a III-a ale Planului „Aurora Zorilor” ar fi decurs de la sine dacă nivelurile politico-militar, propagandistic și subversiv deveneau funcționale.

Numai că evenimentele nu au decurs așa cum se așteptau, datorită câtorva cauze majore. (…) Unele interpretări sau extrase din notele informative conținute în dosarele studiate de autori pot fi subiective. Dar realitatea va rămâne însă veșnic OBIECTIVĂ.„

Un fost șef al serviciului de informații al Armatei confirmă documente ale SRI. Mai rar așa ceva…

Din acest motiv, vreau să închei cu motto-ul pe care o să-l găsiți la începutul cărții, ce va apărea cam peste două săptămâni:

Se dedică ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie, cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate.

P.S. Ieri, în comuna Sângeorgiu de Mureş, alipită municipiului Târgu-Mureş, a fost dezvelit sâmbătă monumentul închinat victimelor, răniţilor şi persecutaţilor în urma confruntării sângeroase între români şi maghiari din martie 1990, eveniment rămas în memoria comună sub denumirea de Martie negru, transmite agenția maghiară de știri MTI. Mesajul viceprim-ministrului ungar Zsolt Semjén, trimis cu ocazia dezvelirii, a fost citit de consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, László Tóth.

După cum spuneam, Ungaria are o strategie coerentă, pe termen lung.

Sincer, mă bucur că am făcut emisiunea vineri, înaintea acestor manifestări oficiale. Dacă vreți să vedeți și o altă versiune a evenimentelor din martie 1990, uitți-vă la emisiune. Dacă nu, nu…”, a scris jurnalistul, conform

 evz.ro.

Sursa :

https://www.capital.ro/ungurii-nu-renunta-cum-au-vrut-sa-ocupe-transilvania-in-1990-dezvaluirea-momentului.html

” Războiul hibrid din martie 1990: Ungaria a încercat să ocupe Transilvania

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………Se dedică ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie, cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate.

Sursa :

Alioșa .

8 comentarii »

 1. @ ALLL !!!

  ” Iar a tăcea, și lașii știu …………………………”

  Decebal către popor, de George Coșbuc :
  ” Viaţa asta-i bun pierdut
  Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
  Şi-acum ar vrea un neam călău
  S-arunce jug în gâtul tău:
  E rău destul că ne-am născut,
  Mai vrem şi-al doilea rău?

  Din zei de-am fi scoborâtori,
  C-o moarte tot suntem datori!
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moş îngârbovit;
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănţuit.

  Cei ce se luptă murmurând,
  De s-ar lupta şi-n primul rând,
  Ei tot atât de buni ne par
  Ca orişicare laş fugar!
  Murmurul, azi şi orişicând,
  E plânset în zadar!

  Iar a tăcea şi laşii ştiu!
  Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
  Să râdă! Bunii râd şi cad!
  Să râdem, dar, viteaz răsad,
  Să fie-un hohotit şi-un chiu
  Din ceruri până-n iad!
  De-ar curge sângele pârău,
  Nebiruit e braţul tău
  Când morţii-n faţă nu tresari!
  Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari
  Când râzi de ce se tem mai rău
  Duşmanii tăi cei tari.

  Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?
  Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
  Zamolxe, c-un întreg popor
  De zei, i-am întreba: ce vor?
  Şi nu le-am da nici lor pământ
  Căci ei au cerul lor!

  Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
  E rău destul că ne-am născut:
  Dar cui i-e frică de război
  E liber de-a pleca napoi,
  Iar cine-i vânzător vândut
  Să iasă dintre noi!

  Eu nu mai am nimic de spus!
  Voi braţele jurând le-aţi pus
  Pe scut! Puterea este-n voi
  Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
  Că zeii sunt departe, sus,
  Duşmanii lângă noi!” !!! 😦 😦 😦
  Sursa : internetul .
  @
  Informațiile despre COVID-19 se ajung în mass media scrisă și vorbită după cum vor cei de la guvernare !!! 😦 😦 😦
  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-1-aprilie-2021-ora-13-00

  @@
  Dacă ROMÂNII nu-l mai vor pe Raed Arafat la guvernare ,
  președintele țării, Klaus WERNER Johannis . se pare ,
  că nu-l mai vrea ca președinte al PNL(PDL) pe Ludovic Orban care,
  pentru a fi votat de USR-PLUS&UDMR președinte al Camerei Deputaților a dat dovadă de TRĂDARE
  versus liderii PNL(PDL) din teritoriu care în 6 decembrie 2020 ,la alegerile parlamentare
  deși au obținut cel mai mare procent de voturi s-au trezit spre a lor disperare ,
  cu PREFECȚI useristo-plusisto-udemeriști la conducerea urbelor lor natale !!! 🙂 😦 🙂

  https://www.capital.ro/klaus-iohannis-nu-il-mai-vrea-pe-ludovic-orban-tensiuni-mari-in-pnl.html?utm_source=sf_articol&utm_medium=sf_articol

  @@@
  COINCIDENȚĂ sau nu , chiar azi, 3 aprilie, când în BUCUREȘTI sunt AȘTEPTAȚI peste 100.000 de PROTESTATARI din toată ROMÂNIA chiar ÎMPOTRIVA măsurilor aberante impuse chiar de el
  ( închiderea MAGAZINELIOR la ora 18:00 ) 😦 😦 😦 . secretarul de stat în MAI , Raed Arafat , va pleca într-o vizită oficială ,
  culmea SUSPICINILOR chiar în IORDANIA !!! 😦 😦 😦

  https://m.facebook.com/DiasporaEuropeanaOficial/photos/a.1140053396182132/1307661229421347/?type=3&source=57

  @@@@
  Nici nu a ACHITAT la stat AMENDA de 1500 de lei pentru NEPURTAREA măștii de protecție în interiorul Palatului Parlamentului 😦
  că ministrul userist al sănătății arogantul și habarnistul de Vlad Vasile Voiculescu a fost DEPISTAT iarăși de jurnaliști fără MASCA de PROTECȚIE pe FAȚĂ într-un SPAȚIU ÎNCHIS în timp ce dădea un INTERVIU unei jurnaliste ce purta MASCA ……..

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 03/04/2021 @ 9:54 am | Răspunde

 2. serena vigilia di Pasqua

  Comentariu de newwhitebear — 03/04/2021 @ 6:48 pm | Răspunde

  • Buonasera Gian Paolo! 🙂

   Quest’anno , la tua Pasqua è domenica 4 aprile e per me domenica 2 maggio ! 🙂

   Quindi, per me, la vigilia di Pasqua sarà sabato 1 maggio 2021! 🙂

   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 03/04/2021 @ 8:38 pm | Răspunde

   • mi ricorderò della tua Pasqua

    Comentariu de newwhitebear — 03/04/2021 @ 9:47 pm | Răspunde

    • OK !!! 🙂 🙂 🙂
     Buona Pasqua , Gian Paolo !!! 🙂 🙂 🙂
     Con amicizia ,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 04/04/2021 @ 7:49 am

    • grazie e ciao

     Comentariu de newwhitebear — 04/04/2021 @ 10:10 pm

    • Buona Pasqua , ancore , Gian Paolo ! 🙂
     Ciao ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 05/04/2021 @ 7:57 am

    • ciao

     Comentariu de newwhitebear — 05/04/2021 @ 11:58 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: