Alioşa ” File de Jurnal ”

24/04/2021

Acordul între PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR s-a SEMNAT ,dar CRIZA politică din România CONTINUĂ fiind întreținută ” pas cu pas” inclusiv de POLITRUCII de serviciu ai celor patru lideri ! Punctul pe ”I”/68.

Filed under: generale — Aliosa @ 9:34 am

În loc de motto:

La toate posturile de televiziune și pe toate site-urile de știri , atât președintele României , Klaus WERNER Johannis cât și liderii PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR care guvernează din decembrie 2020 ROMÂNIA deși au PIERDUT acele ALEGERI PARLAMENTARE 🙂 🙂 🙂 la întrebarea jurnaliștilor NEASERVIȚI celor de la butoane versus NEÎNȚELEGERILE din cadrul coaliției , cei patru lideri ai coaliției lui Johannis , Ludovic Orban, Dan Barna , Dacian Julien Cioloș și Kelemen Hunor răspund la unison că între ei NU SUNT neînțelegeri !!! 😦 🙂 😦

 • Realitatea însă , demonstrează cu subiect și predicat că între cei patru lideri ai coaliției de guvernare a lui Klaus WERNER Johannis și premierul Florin Vasile Cîțu au FOST, SUNT și vor FI permanent neînțelegeri pentru că……………,
 • ce vor unii,
 • nu vor alții ……………….
 • Neomarxiștii din USR-PLUS vor ELIMINAREA pensiilor speciale ale PRIMARILOR în timp ce PNL(PDL) se opune ; liderii USR-PLUS vor alegerea primarilor și a președinților consiliilor județene în DOUĂ TURURI , iar cei de la UDMR e opun și LISTA ar putea continua ! 🙂

Din nenorocire pentru NEAM și ȚARĂ , acordul încheiat între liderii PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR nu a fost încheiat pentru BINELE POPORULUI ROMÂN 😦 ci pentru binele lor 😦 adică , să NU se mai TOARNE unul pe altul cum s-a întâmplat versus REVOCAREA din funcție a ministrului sănătății , Vlad Vasile Voiculescu și a secretarului de stat Andrea Moldovan .

https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/04/21/

La neînțelegerile dintre cei de la guvernare contribuie din plin și POLITRUCII de serviciu ai tuturor ,care ” pas cu pas” se ACUZĂ reciproc ! 😦

Pentru astăzi, am ales în mod aleatoriu un specimen de POLITRUC care mai întâi a fost în tabăra ” PE-SE-DE” 🙂 😦 🙂 iar acum e în tabăra PNL(PDL) !!! 🙂 😦 🙂

 • CA să nu fiu ACUZAT de DELATORII mei că spun POVEȘTI , mai jos , postez prin ” copy paste” 🙂

câteva DOVEZI incontestabile despre TRASEISTUL de partide , politrucul l pesedisto-liberal , Mario de Mezzo !!! 🙂 🙂 🙂

„Demenzza totala” unde nu te astepti: Cine este, de fapt, „asasinul politic” al PNL?!

Postat la: 21.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

"Demenzza totala" unde nu te astepti: Cine este, de fapt, "asasinul politic" al PNL?!

In urma scandalurilor locale legate de candidatura reprezentantului PNL la Primaria Slatina, liberalul Mario de Mezzo risca sa devina un soi de Nicusor Dan de provincie.

Acesta este acuzat de catre contracandidati ca e un „liberal vopsit”, un traseist politic care si-a facut stagiul la PSD.

Dar si de multe altele, dupa cum se va vedea in cele ce urmeaza, De Mezzo ajungand dintr-un cvasi-necunoscut un personaj-cheie, care pare sa „descuie” mai multe uși in spatele carora se afla oameni ai puterii din interiorul si exteriorul Romaniei.

De altfel, chiar liberalii au avut mari dubii in ceea ce-l priveste pe De Mezzo. El s-a inscris in PNL cu mai bine de un an si jumatate in urma, la filiala sector 1 din Bucuresti, dupa ce a devenit un „specialist” in comunicare, adus in partid pe filiera oculta a lui Ludovic Orban, care, mai apoi, l-a plimbat – ca pe urs – pe mai toate posturile de televiziune ca sa-si dea cu parerea. De Mezzo a sperat chiar ca va candida la primaria Sectorului 1, dar acolo i s-au pus bete-n roate de catre Tanase Stamule, care a amenintat cu dezvaluiri-bomba partidul, drept pentru care chiar liderul de sector Sebastian Burduja a intervenit pe la Orban ca sa calmeze spiritele. Orium, lucrurile aveau sa se transeze dupa ce liberalii au cedat sectorul 1 catre useristi.

Dupa scandalul intern, Orban i-a promis lui De Mezzo ca il propune la primaria Slatina (el provenind din acest oras), asta pe la inceputul anului 2020, dupa care, prin martie – surpriza! – se anunta in presa ca liberalii vor avea alt candidat pentru capitala judetului Olt. Numai ca Mario De Mezzo, din joly-joker, devine un soi de hopa-mitica, in august Orban decide sa-l puna din nou pe lista si-l sacrifica pe seful liberal local, Liviu Voiculescu, cel care ar fi avut sanse reale sa castige primaria din Slatina.

Lui Voiculescu i se promite, la schimb, o pozitie in Consiliul Judetean Olt. Voiculescu iese „prajit” din aceasta „mutare” a lui Orban, deoarece, initial, el era candidat la primaria Slatina si, de rezerva, ocupa in paralel si pozitia a doua la CJ Olt pe lista liberalilor, prima pozitie fiind a lui Ion Voicu. Numai ca listele s-au definitivat, au fost depuse, asa ca dupa ce Voiculescu a fost retras de la candidatura primariei si (re)inlocuit peste noapte cu De Mezzo, liderul PNL Slatina a ramas pe pozitia a doua si cu buzele umflate, asa ca nu mai are nici sansa de a deveni presedintele CJ. Ca sa nu se supere, dupa aceasta sarada, seful cel mare al liberalilor i-a promis lui Liviu Voiculescu un super-loc de parlamentar, numai ca nu se stie daca pandemia de Covid nu va duce la suspendarea alegerilor parlamentare. Leapșa, carevasazica!

De Mezzo devine un „incurca-i drace” in mijlocul oltenilor! Ca atare, multa lume s-a intrebat: „Ce-i cu De Mezzo asta? De unde a aparut el si de ce Orban joaca asa de prost pe mana lui? De ce incurca el treburile in Slatina si in Judetul Olt?” Caci, Slatina fiind un oras „roșu” este evident ca De Mezzo nu are sanse la primaria locala, dar dezbinand partidul si oportunitatile electorale, PNL risca sa piarda chiar totul in Olt.

Si, colac peste pupaza, ca sa demonstreze pana la capat cat de prost gestioneaza Orban treburile politice, el decide sa-l numeasca pe Mario De Mezzo ditamai seful ORDA, institutia care se ocupa cu drepturi de autor. Aici e vorba despre un alt scandal care mocneste, cu implicatii din partea scriitorilor, actorilor, cantaretilor si altor artisti, dar despre asta vom vorbi in alt episod al telenovelei slatinene.

Se vede, cu ochiul liber, ca nu se cunoaste care e „steaua” lui De Mezzo. E cand la primarie, e cand sef la ORDA, e cand la Slatina, cand la Bucuresti. Basca faptul ca „inunda” posturile de televiziune ca mare strateg si comunicator liberal. Practic, De Mezzo e in tot si in toate, iar Orban bajbaie haotic prin noaptea minții!

Presa locala l-a asemanat pe De Mezzo, in aceasta situatie, cu un „asasin politic” (daca nu si economic, tinand cont de miza financiara locala pentru liberali), iar un comentator l-a numit chiar „Demenzzo”, afirmand ca liberalii au ajuns la „demenzza totala”. Speculatiile sunt multiple, o parte a mediei sustine ca Mario De Menzzo ar fi sprijinit pe linie externa de catre rusi, care-l vor pe langa ALRO Slatina al lui Oleg Deripaska (oligarhul lui Putin) si ca Orban ar fi primit „ordin” de la Kremlin. O alta parte a presei din Slatina sustine ca „acest De Mezzo, aparut din neant, este sustinut chiar de mafia italiana, cu mari interese locale”. Sigur, acest gen de speculatii trebuie privite cu precautie.

Ceea ce este cert este ca Mario De Mezzo si-a pornit activitatea politica la PSD, a trecut mai apoi pe la Fundatia Principesa Margareta, de unde a plecat pe usa din dos, pe internet exista comentarii ca a fost ceva de natura financiara, iar Casa Regala a preferat, ca sa nu iasa un scandal monstru, sa afirme ca a fost vorba despre „o despartire amiabila”.

Dupa acest episod pesdisto-liberalul devine sef de comunicare la Holzindustrie Schweighofer, mare firma de taiere de lemne si despadurire din Romania, austriecii fiind cei ce rad munti si dealuri intregi de conifere. Referitor la „momentul Schweighoper”, tot analistii media locali sustin pe posturile de televiziune oltene ca in realitate De Mezzo nu este nici al rusilor, nici al italienilor ci al austriecilor si al nemților, infiltrat spre a avea o ascensiune politica in Romania si ca nu Orban este „taticul lui” ci chiar Klaus Iohannis, care i-a ordonat lui Orban sa-l propulseze. N-ar fi, deci, Putin, ci ar fi Merkel!

Noua, insa, ni se pare ca lui de Mezzo i se pune pe cap o palarie prea mare, cu toate ca, admitem, e greu de explicat – inclusiv de catre „cititorii in stele” – de ce e pus pe aceasta traiectorie politica, cu ascendent in Palatul Victoria.

Ar mai fi de spus ca De Mezzo si-a scos din CV ca a fost sef de imagine si comunicator la Holzindustrie Schweighofer dupa ce a inceput scandalul cu austriecii si, culmea, si-a promovat pe pagina sa de internet un ONG care se opune taierii padurilor, ceea ce trebuie sa recunoastem este de o ipocrizie maxima! Bineinteles, ca sa incheiem traseul lui De Mezzo, dupa pesedisti, fundatia regala, jefuitorii de lemne, cu o raita pe la o editura, el ajunge – cum ziceam – la liberali, unde traieste ca-n sanul lui Avraam, su mai precis, ca la sanul lui Orban!

Si daca tot am vorbit ba de rusi, ba de italieni, ba de nemti, sa consemnam si latura maghiara a lui De Mezzo, care – cum spuneam – e si plurivalent: a facut teologia, dreptul, e specialist in IT, a fost sef de comunicare, sef de editura, sef de ONG, sef de fundatie, ca sa ajunga si sef peste drepturile de autor, plus politician, plus multiplu candidat, numai multiplu campion mondial si olimpic n-a fost, desi nu e timpul pierdut (sa recunoasteam ca are toate calitatile unui spion de serviciu secret, ceea ce, ridica iarasi mari semne de intrebare in privinta infiltrarii acestuia in diverse medii, mai mult sau mai putin acoperite). Revenind la unguri sa completam, in incheiere, cu ceea ce se scria in saptamanalul „Catavencii”:

„Se spune că principalul susținător în partid al domnului De Mezzo ar fi Gigel Sorinel Știrbu, deputat de Olt și fost ministru al Culturii. Doar că domnul De Mezzo se ferește de orice asociere cu domnul Știrbu, cel puțin în public, pentru că Știrbu ar avea o imagine proastă ca fin al lui Tăriceanu. Totuși, pe cei doi îi leagă cel puțin studiile din tinerețe. Mario De Mezzo, înainte de a se apuca de Drept, a absolvit Institutul Teologic de la Budapesta, așa cum Gigel Sorinel Știrbu a absolvit Seminarul Teologic și Facultatea de Teologie din Craiova, Știrbu a și profesat ca preot, o vreme, despre domnul De Mezzo neexistând astfel de informații. Se știe însă că, în afară de posturile de conducere ocupate ba la Fundația Principesa Margareta, ba la Habitat for Humanity, Mario De Mezzo a mai fost, la începutul actualului mileniu, membru PSD și consilier al lui Gheorghe Păunescu, primarul PSD al Slatinei până în 2004. A mai fost și director de comunicare la Schweighofer Holtzindustrie, dar a început să se rușineze de funcția asta, precum și de cea de consilier al unui pesdist și de studiile teologice, așa că și le-a șters din CV. (…) De Mezzo, liberal 100%, a primit un post mai mult decât călduț la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, unde a fost uns vicepreședinte. Nu mult, două luni, din aprilie 2020 până în iunie 2020. După care a fost dat jos. Nu pentru că intrase în dizgrație, ci pentru că partidul avea nevoie de un șef la ORDA, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Și l-a găsit pe acest șef în persoana domnului De Mezzo, care i-a devenit, tot din iunie 2020, director general, cu un venit lunar de peste 15.000 de lei.”

Sursa :

https://www.ziuanews.ro/politica/demenzza-totala-unde-nu-te-astepti-cine-este-de-fapt-asasinul-politic-al-pnl-1523741

 • În completare la cea de sus REPUBLICARE , mai adaug de la mine și de la alții , cele ce urmează ! 🙂


” Fostul candidat desemnat de PNL la funcția de primar al Slatinei, Mario De Mezzo, a fost eliberat, marți, 2 iunie 2020,
de premierul Ludovic Orban, din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC).
Mario DE MEZZO fusese numit vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat al Autorității Naționale pentru Cetățenie,
pentru un mandat cu durata de patru ani, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban publicată în Monitorul Oficial, din 21 aprilie 2020 ” !!! 🙂 🙂 🙂
Sursa :
http://gazetaoltului.ro/2020/06/02/mario-de-mezzo-eliberat-din-functia-de-vicepresedinte-al-anc/

Iar ca tacâmul să fie complet și lovitura primită de politrucul PNL(PDL) Mario de Mezzo să fie și mai dureroasă, premierul PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR, Florin Vasile Cîțu

l-a dat afară și de la șefia ORDA !!! 🙂 🙂 🙂

” Mario De Mezzo, dat afară de Cîţu de la Oficiul pentru Drepturile de Autor (ORDA)
Premierul Florin Cîţu l-a eliberat din funcţia de director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA),
decizia fiind publicată, marţi, 7 aprilie 2021 în Monitorul Oficial.
În aceeaşi zi, a fost publicată şi decizia privind numirea unui nou director general al ORDA, în persoana lui Răzvan-Codruţ Pop.
Este a doua oară când De Mezzo este îndepărtat dintr-o funcţie, de când a pierdut candidatura la Primăria Slatina.
Anul trecut, el a fost demis din funcţai de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie”.
La începutul lunii martie, De Mezzo era retras din postura de candidat al PNL la Primăria Slatina
şi înlocuit chiar de preşedintele filialei judeţene, Liviu Voiculescu, primar al comunei Cungrea.
Motivul care ar fi stat în spatele acestei decizii este acela că De Mezzo n-a reuşit să crească în sondaje,
în ciuda faptului că şi-a anunţat candidatura de mai multe luni, iar Liviu Voiculescu ar sta mai bine în măsurătorile sociologice făcute în luna februarie.
În plus, majoritatea membrilor filialei Slatina sunt în continuare nemulţumiţi de faptul că le-a fost impus un candidat de la Bucureşti”.
Sursa :
https://gazetanoua.ro/index/art/t/mario-de-mezzo-dat-afara-de-citu-de-la-oficiul-pentru-drepturile-de-autor-orda-

Cum ” sângele apă nu se face ” ,

deși mazilit din funcții destul de bănoase atât de Ludovic Orban cât și de Florin Vasile Cîțu ,

Mario de Mezzo a rămas credincios PNL(PDL)

iar DOVADA SUPREMĂ se regăsește pe :

https://www.b1.ro/stiri/politica/scrisoare-deschisa-catre-ministrul-sanatatii-draga-vlad-a-fost-revoltator-sa-iei-un-intreg-guvern-ciolos-si-sa-il-duci-la-tine-acasa-362711.html?fbclid=IwAR3lw41OVgKraE-t0JMh6muln3zkkd0jkL8iiHz3cLJ6-GLy1fawSWrRIPM

O sâmbătă plăcută 🙂 iar ” DUMINICA FLORIILOR ” să fie cu SOARE și BUCURII !!! 🙂 🙂 🙂

” Vin FLORIILE cu SOARE și SOARELE cu FLORII” !
https://youtu.be/FqA53pKohbw

Pentru persoanele virtuale ce poartă nume de FLORI , 
un sincer și călduros 
La Mulți Ani, de FLORII !!! 🙂 🙂 🙂 


Alioșa .

2 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Anul trecut, în DUMINICA FLORIILOR , credincioșii ortodocși din România , au fost obligați să execute ordinul
  ” stați ACASĂ” ( KWI)
  ascultând SLUJBA de FLORII la televizor !!! 😦 😦 😦

  Anul acesta , după discuțiile SECRETE purtate de președintele României, Klaus WERNER Johannis cu ÎPS Daniel , Patriarhul BOR ,
  enoriașii pot participa la slujba de FLORII cu respectarea măsurilor de zădărnicire a răspândirii COVID-19 stabilite .

  https://www.libertatea.ro/stiri/patriarhia-anunta-cum-se-vor-desfasura-slujbele-de-florii-3515443


  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 25/04/2021 @ 8:08 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  Dacă NNIMENI nu a avut CURAJUL de a posta vreun COMENTARIUL legat de ACORDUL încheiat și CRIZA politica din cadrul guvernului lui Johannis ,
  ce va continua „pas cu pas” cineva a pus totusi PUNCTUL pe ” !” .

  ” Economii la pensii. Medicii de familie, penalizați dacă tratează bătrâni

  Vârstnicii nu mai au valoare pentru guvernanți
  Noile norme ale Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate sunt de-a dreptul șocante. Medicii de familie atrag atenția că punctajul acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani a scăzut,
  în condițiile în care acești pacienți au cele mai mari probleme de sănătate.
  Totodată, noile reglementări fac o economie drastică la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibilă prevenția.
  Guvernul Cîțu a depășit orice limită în încercarea de a face economii la buget.
  Astfel, normele de aplicare ale noului Contract cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate instituie sume mult mai mici acordate medicilor de familie pentru tratarea pacienților vârstnici.

  ”Normele noi determină medicul de familie să se concentreze pe calcule financiare pentru a face ca praxisul său să supraviețuiască.
  Scade punctajul acordat per capita pentru pacienții din grupa de vârstă peste 60 de ani, deși aceștia reprezintă o categorie cu vulnerabilități și nevoi crescute și se pune accent pe servicii preventive doar în mod declarativ, fără să se asigure finanțarea analizelor de laborator necesare, ceea ce face prevenția de nerealizat”,
  se arată într-un comunicat al Societății Naționale de Medicina Familiei.

  Organizația profesională avertizează că negocierile pentru normele de aplicare au fost minimale și în dezavantajul pacienților și medicilor, cerând, totodată, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să prelungească actualul Contract cadru până la sfârșitul acestui an, pentru a se putea finaliza negocierile.

  ”În mod repetat, medicii de familie au solicitat atenție și implicare din partea decidenților pentru reglementări corecte referitoare la renunțarea la birocrație, independența profesională, finanțare și asigurarea accesului pacienților la serviciile prevăzute în contract.
  Răspunsul autorităților a fost invariabil nesatisfăcător pentru profesioniștii din sănătate și dezavantajos pentru asigurați”,3
  mai precizează conducerea Societății Naționale de Medicina Familiei.

  Venituri mai mici în plină pandemie
  Medicii de familie semnalează faptul că veniturile cabinetelor vor scădea, conform noilor norme, fapt care va destabiliza total acest sector.

  ”Amintim și că singura ramură medicală care acoperă zona rurală este medicina de familie, așa precară cum este, și că absența oricărei strategii coerente pe termen scurt și lung în condițiile depopulării medicale va expune sănătatea cetățenilor unor riscuri incalculabile.
  Noi, medicii de familie, am cerut respect și nu ni s-a acordat.
  Am cerut debirocratizare și nu am obținut. Am cerut finanțare și nu ni s-a alocat. Singura soluție viabilă în acest moment este renunțarea, până vom reveni la normalitate, la modificările propuse de CNAS, de neacceptat în actualele condiții, pentru a nu tulbura un echilibru și așa extrem de precar în care se află sistemul nostru de sănătate”,
  se mai stipulează în comunicatul Societății Naționale de Medicina Familiei.

  Guvernul, dat în judecată
  Președintele Asociației Medicilor de Familie Harghita, dr.Soós Szabó Klára,
  a arătat că venitul medicului de familie este mai mic decât al unei asistente medicale angajată la stat.

  ”Da, cabinetele noastre sunt private, însă fără cabinetele noastre private statul nu poate garanta dreptul cetățenilor la asistența medicală primară.
  Lipsa acută de medici de familie este consecința directă a iresponsabilității și a abuzului celor de la putere.
  Consider că avem suficiente dovezi și probe pentru a acționa în instanță guvernul și CNAS pentru discriminare, neglijență în serviciu, abuz în serviciu și subminarea siguranței naționale.
  Cred că a venit timpul să fie trași la răspundere toți cei care distrug medicina primară, punând în pericol viața și sănătatea cetățenilor.
  Totodată, cred că a venit timpul să nu mai asistăm neputincioși la acest dezastru și să ne folosim de toate pârghiile legale pentru a obliga decidenții să oprească acest dezastru și să guverneze în interesul cetățenilor, și nu pe baza unor interese obscure”,
  a afirmat dr. Soós Szabó Klára, președintele Asociației Medicilor de Familie Harghita” !!! 🙂 🙂 🙂

  Sursa :
  https://www.national.ro/social/economii-la-pensii-medicii-de-familie-penalizati-daca-trateaza-batrani-719127.html

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 25/04/2021 @ 9:53 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: