Alioşa ” File de Jurnal ”

26/04/2021

BANUL nu are GUST și nici CULOARE politică !

Filed under: generale — Aliosa @ 9:28 am

În loc de motto :

Toate până la BANI spune-o vorbă din popor ! 😦

Din REPUBLICAREA de mai jos , se poate vedea CLAR că proverbul popular

” Interesul poartă fesul” 😦

este la ordinea zilei în mintea foștilor PARLAMENTARI de la TOATE PARTIDELE , care, după ce li s-au ANULAT pensiile SPECIALE , i-a cuprins subit AMNEZIA versus VORBELE ipocrite, demagogice și murdare ce și le-au adresat reciproc în mandatele avute și …………,

” deîndată”

și-au DAT MÂNA făcând FRONT COMUN pentru RECUPERAREA pensiilor speciale NEDREPT acordat tot de ei în legislaturile anterioare !!! 😦 😦 😦

În condițiile în care MILIOANE de ROMÂNI nu au ce pune pe MASĂ din cauza SĂRĂCIEI generate de lipsa BANILOR 😦 ei , foștii parlamentari își vor PENSIILE SPECIALE înapoi ! 😦

După umila mea părere , DEMERSUL foștilor parlamentari este cea mai mare DEMAGOGIE, IPOCRIZIE , EGOISM , OPORTUNISM și NESIMȚIRE ………………………

Din păcate , dacă veți STUDIA cu ATENȚIE imaginile mai jos REPUBLICATE cu indicarea sursei în final 🙂 veți CONSTATA că unii din acele imagini , fac parte din păcate din guvernul PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR,

adică guvernul coaliției lui Klaus WERNER Johannis !!! 😦 😦 😦

” Vechii adversari din politica românească luptă în sfârșit pentru o cauză comună:

recuperarea pensiilor speciale.

400, Coaliția specialilor. Gabriel Oprea, Adrian Năstase, Petre Roman, Teodor Meleșcanu, Eugen Nicolicea și alte câteva sute de foști parlamentari își vor înapoi pensiile speciale

Valentin ȘchiopuData: 25/04/2021

Sute de foști senatori și deputați, de la toate formațiunile politice, au dat în judecată instituțiile pe care le-au reprezentat, pentru a-și recâștiga privilegiile. Aceștia cer anularea actului normativ adoptat în martie, care consfințea eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Politicieni importanți ieșiți la pensie, foști prim-miniștri, miniștri și baroni locali ai ultimelor decenii și-au dat în sfârșit mâna, de dragul banilor. Susțin că alții făceau afaceri în timp ce ei guvernau și legiferau pentru binele țării. Petre Roman, Teodor Meleșcanu, Adrian Năstase, Gabriel Oprea, Victor Babiuc, Eugen Nicolicea, Dumitru Buzatu, Petre Daea, Gheorghe Funar, Gheorghe Ariton, Victor Paul Dobre sau Dan Ilie Morega sunt câteva dintre numele cele mai cunoscute de pe listele reclamanților.

Foștii senatori și deputați s-au organizat și au deschis acțiuni comune în toate județele țării. Când interesul poartă fesul, disputele politice nu mai au acoperire. De exemplu, Kelemen Atilla Bella Laszlo (deputat UDMR în cinci legislaturi) și Adrian Moisoiu (deputat PRM în 2000-2004 și 2004-2008) luptă pe același front la Mureș.

Primul a devenit cunoscut mai ales după ce Agenția Națională de Integritate a semnalat faptul că se află în conflict de interese după ce și-a angajat soția la biroul parlamentar. Kelemen a motivat senin că aceasta îl ducea la aeroport cu mașina, pentru a nu fi nevoit să lase autoturismul timp de mai multe zile în parcare, atunci când pleca la București. În baza contractului civil încheiat, consoarta deputatului a obținut venituri salariale în cuantum de 27.248 de lei.

Sedință în plenul Camerei Deputaților și Senatului, miercuri, 17 februarie 2021. Foto: Inquam Photos / George Calin

Fost om de nădejde al lui Vadim Tudor, Adrian Moisoiu a publicat în 2018 o carte despre activitatea sa parlamentară. Are 1400 de pagini și se numește „Deputat PRM de Mureș. Implicare în exercitarea mandatelor parlamentare 2000-2004 și 2004-2008”. La lansare a fost chemat să vorbească și fostul coleg de partid, Gheorghe Funar, care a profitat de ocazie pentru a prezenta și propriul volum „Cifrele getice. Cifrele primordiale pe Pământ?!”.

E o chestiune de principii. Demnitatea de parlamentar trebuie să-și recâștige prestigiul”

Ioan Oltean e unul dintre cei mai importanți politicieni pe care i-a dat Bistrița. Era supranumit Crocodilul sau, mai reverențios, Jupânul. A activat vreme de 25 de ani în politică sub stindardul FSN, PD, PDL și PNL. În 2007, încasa bani de la Parlament pentru plata chiriei, deși avea proprietăți în București. După ce presa a semnalat aberația, deputatul avea să restituie banii.

Ioan Oltean la ședința Comisiei juridice de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, miercuri, 2 decembrie 2015. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai târziu, și-a propulsat protejata, pe Crinuța Dumitrean, o fostă Miss Bistrița, până în fruntea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Cei doi au fost cercetați într-un dosar instrumentat de DNA: Oltean era acuzat că ar fi primit șpagă 600.000 de euro în curtea bisericii din Chitila, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, ca să intervină la Dumitrean pentru a-l ajuta pe afacerist să obțină o despăgubire de 20 de milioane de euro. Dosarul a fost clasat în decembrie 2020 din lipsă de probe suficiente.

Astăzi, Oltean spune că DNA „l-a scos pe tușă” și că actuala clasă politică e cea mai slabă din 1990 încoace. „Crocodilul” e sigur că USR-PLUS, în special, s-ar scălda în ape tulburi.

„Avem de-a face cu una dintre cele mai neperformante asocieri guvernamentale, oarecum asemănătoare cu cea pe care PNL a încheiat-o în 2008 cu PSD. Sunt asocieri de forțe politice conflictuale prin ideologie, programe, atitudini, prin educație și prin ce mai doriți dumneavoastră. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni denotă o lipsă de maturitate și responsabilitate, mai ales din partea celor de la USR-PLUS, o lipsă de educație și de bun simț”, a declarat Ioan Oltean pentru PressOne.

În cazul anulării pensiilor speciale, fostul parlamentar spune că apără un principiu. De altfel, toți foștii senatori și deputați cu care am vorbit s-au declarat mai puțin interesați de bani, dar foarte convinși de justețea cauzei: aceea de a apăra demnitatea statutului de parlamentar în România.

„Eu am avut șase mandate. Nu e atât de importantă suma, deși dacă analizați sumele de care beneficiază alte categorii, o să constatați că un parlamentar cu șase mandate primește de trei ori mai puțin decât ia un judecător, un procuror sau un polițist. Indiferent de câte mandate ai, de la trei în sus această indemnizație are aceeași valoare. Trece puțin peste 10.000 de lei, aceasta e indemnizația maximă de care beneficiază un parlamentar cu cel puțin trei mandate.

Sigur, nu se poate spune că în lumea asta există oameni pe care nu-i interesează banii, însă nu banul este cel care întotdeauna te motivează să susții un asemenea demers juridic, ci modul în care se pune problema vizavi de o demnitate atât de înaltă cum e cea de parlamentar în România”, a mai declarat Ioan Oltean pentru PressOne.

Apăr un principiu, dacă vreți, și o solidaritate cu colegii mei. Principiul unei demnități extrem de înalte care a căzut într-un ridicol și o dizgrație totală la nivelul acestei țări. Demnitatea aceasta de parlamentar trebuie într-un fel sau altul să-și recâștige prestigiul. Nu prin pensii speciale își câștigă credibilitatea, e adevărat, dar a fost dusă în derizoriu inclusiv de cei care astăzi dețin demnitatea de senatori și deputați.

Ioan Oltean, fost parlamentar de Bistrița

827 de foști senatori și deputați beneficiau de pensiile speciale înainte de anularea lor

Și fostul deputat de Arad, Mihăiță Calimente, susține că e un om cu principii. Conform unuia dintre ele, familia e pe primul loc. Și el a fost reclamat de ANI că și-a angajat fiul ca referent la propriul cabinet parlamentar. Dar asta s-a întâmplat în urmă cu mult prea mult timp, 2008-2012, nu mai e un subiect de actualitate.

Fostul PNL-ist e în schimb supărat pentru felul în care a fost nevoit să plece din partidul aflat în prezent la putere, pentru o declarație pe care o găsește și acum doar amuzantă. La câteva zile după incendiul de la Colectiv și protestele care au urmat, Calimente spunea că „dacă poporul nu ne vrea pe noi, să-i voteze pe bulgari”. Alina Gorghiu l-ar fi scos la următoarele alegeri de pe listele partidului pentru această declarație, pretinde fostul politician.

„Se striga la protestele alea că nu o să ne mai voteze, că toți politicienii români ar fi la fel. Am zis ok, atunci să-i voteze pe bulgari. Li s-a părut că mamă, ce jignire! Păi unde-i jignirea? Ca să nu mai zic că la vreo trei luni după, s-au găsit câteva județe din Bulgaria care voiau să adere la România, hahahaha.

Una din vinile aduse de Alina Gorghiu era că eu am fost de la început împotriva USR-ului și a protestelor organizate de ei.

Plus alianța cu PD-ul, o altă chestie imposibilă. Eu am fost la guvernare și cu PSD-ul, și cu PD-ul, și vă spun că nu există comparație între cele două partide. PSD-ul are totuși oameni mult mai de cuvânt, mult mai organizați și mai aplecați spre interesele României. Nu mai e nicio legătură cu partidul Brătienilor. E de fapt partidul domnului Băsescu, plus toate deviațiunile și populismele pe care USR le-a adus în așa-zisul PNL”, spune Calimente.

Mihăiță Calimente (68 de ani) și-a încheiat cariera politică anul trecut. Trecuse la ALDE și în ultimii trei ani și jumătate a ocupat funcția de secretar general adjunct al Senatului. A prins pensia specială câteva luni, puțin peste 10.000 de lei pe lună.

„Nu le mai numiți pensii speciale. Ele sunt pensii de serviciu, țările democratice care-și respectă instituțiile iau aceste măsuri ca să nu existe bănuiala sau tentația de corupție. Pensiile de serviciu asigură și accesul în politică al celor mai puțin bogați. Că nu numai cei cu bani trebuie să ocupe funcții politice. Eu am avut patru mandate de parlamentar și o pensie de puțin peste 10.000 de lei pe lună.

Legea spune așa: la un mandat, ai 40 la sută din salariul unui parlamentar, la două mandate ai 60 la sută din salariul unui parlamentar, la trei mandate ai 80 la sută din salariul unui parlamentar și de aici nu mai contează numărul de mandate că tot atâta iei. Un parlamentar ia în mână vreo 12.000 și ceva de lei la ora actuală. Faceți calculul!”, a încheiat Calimente.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse în 2015 la inițiativa PSD. În februarie anul acesta, înainte de a se vota anularea lor, un număr de 827 de foști deputați și senatori erau beneficiari de pensii speciale. Impactul bugetar al acestora era undeva la un milion de euro pe lună, conform unui răspuns furnizat de Parlament la cererea G4Media.ro.

Meleșcanu: „Au fost oameni care au stat prin pușcării, în lagăre, la Canal”

Teodor Meleșcanu a împlinit în martie 80 de ani. Ultima funcție importantă pe care a deținut-o a fost cea de președinte al Senatului, cu susținerea PSD, în toamna lui 2019. Într-o declarație de avere publicată în acel an, apărea detaliul că Meleșcanu încasa pe lângă salariu și pensie de la MAE, aproape 9.000 de lei pe lună. Pentru activitatea parlamentară, pensia lui trecea de 10.000 de lei.

Meleșcanu, alături de mai mulți foști colegi, printre care Petre Roman, Doru Bădulescu, Daniela Aprodu-Buruiană sau Minodora Cliveti, s-a adresat Tribunalului Ilfov, acționând în instanță Camera Deputaților și Secretarul General al CD, respectiv Senatul și Secretarul General al acestei instituții, pentru anularea actului normativ prin care și-au pierdut pensiile speciale. Dosarul a fost înregistrat la data de 14 aprilie 2021.

Fost ministru în mai multe guverne și director al SIE, Meleșcanu găsește justificată acțiunea.

„Să se țină seama de faptul că timp de 16 ani, în calitate de senator, Senatul României nu ne-a plătit nouă în niciun fel bani de pensie, pornindu-se de la ideea că nu există fonduri prea multe și că, până la urmă, când o ajunge cineva la vârsta de pensie, dacă o ajunge, atunci se va da o indemnizație. Mai mult, potrivit Codului Civil și potrivit în general legislației noastre, nu poți să iei măsuri retroactive atunci când este vorba de chestiuni patrimoniale.

Ce ar fi însemnat să mărim cu 50 la sută indemnizațiile parlamentare pentru a putea plăti asigurările de pensie? 16 ani e totuși o perioadă, ar trebui să vedem și unii și alții ce se întâmplă.

Consider că e o chestiune normală, fac parte și eu din grupul care a făcut o plângere la nivelul justiției obișnuite, fără a intra în discuții cu Curtea Constituțională. Nu e vorba doar de mine, e vorba de colegi, mulți dintre ei care în primele sesiuni ale Parlamentului… au fost oameni care au stat prin pușcării, prin lagăre, pe la Canalul Dunăre-Marea Neagră și care azi nu au posibilitatea să se întrețină”, a declarat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu, 24 iunie 2020. Foto: Inquam Photos / George Calin

Declarația lui Meleșcanu e înduioșătoare, dar în grupul de foști parlamentari care au deschis acțiunea comună la Tribunalul Ilfov nu e nicio victimă a vechiului regim.

Îl găsim în schimb pe Dănuț Saulea, fostul PRM-ist (deputat în 2000-2004) care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Ceruse 50.000 de euro unui preot caterisit ca să intervină la primăria din Adunații Copăceni (Giurgiu) pentru a înlesni un schimb de terenuri.

Unde te uiți pe listele reclamanților găsești foști parlamentari care au avut sau încă au probleme cu Justiția. E și cazul lui Aristotel Căncescu (69 de ani), fost mogul de presă, președinte al CJ Brașov (3 mandate), dar și senator din partea FSN și PDSR (1990-1996) și PD (1996-2000). În 2014 a primit Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni din partea patriarhului Daniel. Martiriul lui Aristotel începe în 2017, când e trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu. În 2020 a fost condamnat de Tribunalul Brașov la 7 ani de închisoare. A atacat decizia la Curtea de Apel.

Aristotel Căncescu s-a adresat Tribunalului Brașov pentru a susține că eliminarea pensiilor a fost un act care a încălcat legea.

Majoritatea foștilor parlamentari sunt reprezentați de Casa de Avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners.

Petre Roman vorbește de o „chestiune de ordin moral”, legată de demersul lui și al colegilor săi de a-și recupera pensiile.

Petre Roman la un eveniment ocazionat de marcarea a 30 de ani de existență postdecembristă a Senatului, în Senatul României, joi, 10 septembrie 2020. Foto: Inquam Photos / George Călin

„La ora actuală suntem vreo 400. Am semnat și eu eu pentru că am considerat că este incorect ce s-a întâmplat. Nu aș fi semnat dacă nu aș fi văzut felul în care casa de avocați a promovat această idee, pentru că ea este foarte corectă. La vremea aceea noi nu aveam altă posibilitate. Așa era legea, așa trebuia să facem. Prin urmare, nu ne puteam ocupa de alte lucruri care să ne asigure niște venituri. În 25 din 27 de țări ale Uniunii Europene există această modalitate. Dincolo de natura materială, e o chestiune de ordin moral.

Nu e o pensie specială, ci o indemnizație legată de această situație: parlamentarii nu puteau și nu aveau dreptul să se ocupe de altceva. Eu unul, câtă vreme am fost în politică, n-am amestecat niciodată, sub nicio formă, politica cu afacerile. Din păcate, tocmai cei care au făcut-o s-au găsit acum să dea curs la acest populism”, spune fostul premier al României.

„Nu sunt jurist, nu comentez, nu mă pricep. Despre chestii legate de justiție n-am făcut comentarii de nici un fel. Respecte!”

Victor Paul Dobre, deputat PNL în două legislaturi

„E vorba și de bani, hai să vorbim cinstit acuma”

Alexandru Pereș (68 de ani) a fost membru FSN (1990-1992), membru PD (1992-2007), după care a intrat în PNL. A fost deputat sau senator de Alba în șase legislaturi și un mare admirator al lui Traian Băsescu, a cărui fotografie a expus-o în biroul său. Tatăl său fusese șef al Securității Cluj înainte de 1989.

Pereș spune că el și colegii săi au cerut doar o clarificare din partea Justiției, că nu banii îi mână în luptă. Deși e vorba și de bani:

„Pentru a avea o imagine clară asupra unei situații, am apelat și la justiție să vedem de ce într-o vreme indemnizațiile astea speciale erau valabile și acuma nu mai sunt. Vrem să vedem punctul de vedere al justiției, cam asta-i tot. O fi bine, o fi rău, câștigăm, nu câștigăm, rămâne de văzut. Urmează și alte categorii să intre în malaxorul acesta, așa am văzut eu, inclusiv magistrații, primarii și viceprimarii.

Deci pentru asta e, nu că am fi săraci lipiți pământului. Sunt alții care din punct de vedere pecuniar stau mai rău ca noi. Când e o problemă neclară, toată lumea apelează la justiție. N-ați văzut că a ajuns Curtea Constituțională cea care cântărește și dă verdictul la toate?

E vorba și de bani, hai să vorbim cinstit acuma. Fac parte din marea majoritate a românilor pe care nu-i dau banii afară din casă. O fi vreo 1 sau 2 la sută dintre români care au posibilitate financiară îndestulătoare.

Am încercat să vedem și aici cam care este punctul de vedere al justiției.

Eu am avut șase mandate. Oricum la trei se oprește, nu e o problemă, e aceeași sumă. Cât? În jur de 10.000 și ceva. Sigur, o sumă consistentă, considerabilă, dar să vedem ce spune și justiția”, a declarat Alexandru Pereș.

*

Ultimii care s-a adresat justiției pentru a-și recupera pensia de parlamentar sunt fostul premier Adrian Năstase, generalul cu patru stele Gabriel Oprea, fostul Ministru al Apărării Victor Babiuc, Anghel Iordănescu sau Eugen Nicolicea. Dosarele acestora au fost înregistrate pe 22 și 23 aprilie 2021.

Sedință în plenul reunit al Camerei Deputaților și a Senatului, miercuri, 17 februarie 2021. Inquam Photos / George Calin

Nicolicea a apelat la Tribunalul Mehedinți. Tras pe linie moartă în PSD, a fost unul dintre artizanii modificării legilor Justiției. A adunat șapte mandate în 28 de ani de activitate parlamentară. Nicolicea a dat în judecată Parlamentul României – Camera Deputaților și pe Secretarul General al Camerei, cerând „repunerea în plată a indemnizației pentru limită de vârstă începând cu data de 27.02.2021, la zi”.

Nicolicea a fost declarat și „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”. N-a fost niciodată limpede participarea lui la revoluția din Drobeta Turnu Severin, unde l-au prins evenimentele din 1989. Totuși, această distincție a venit la pachet cu o indemnizație lunară de aproape 500 de euro de la bugetul de stat.

Gabriel Oprea a încasat în 2019, conform declarației de avere, 115.824 de lei drept pensie specială pentru mandatele de senator. La această sumă s-a adăugat și pensia militară, 96.420 de lei pe an. La un calcul simplu, Oprea se bucura de aproape 18.000 de lei pe lună din pensii speciale. Politicianul susținea că trăiește doar din pensie.

L-am sunat și i-am trimis apoi un mesaj cu rugămintea de a-și motiva demersul juridic. A răspuns cu un emoji cu steagul României.

Gabriel Oprea, unul dintre arhitecții plagiatului pe scară industrială în învățământul superior de poliție, militar și de intelligence, la ceremonia de depunere a jurământului din 2015. FOTO: Ilie Bumbac / AGERPRES

Și Adrian Năstase se judecă pentru a-și reprimi pensia de parlamentar. De altfel, fostul prim-ministru comenta ironic pe blogul său imediat după eliminarea pensiilor speciale.

„Ce a fost mai ușor s-a făcut! S-au eliminat pensiile foștilor parlamentari. Toate partidele (cu excepția UDMR) au aruncat «lest» peste bord și au dat satisfacție opiniei publice, întrecându-se cine să bifeze această inițiativă mai întâi. Miza nici nu era importantă – 780 de „dinozauri”, foști parlamentari, al căror vot oricum nu mai contează. S-a făcut o economie de 10 milioane euro, anual, care va putea fi folosită pentru a rezolva problemele din sănătate și infrastructură.

Cele mai amuzante comentarii mi s-au părut cele ale președintelui Plus, europarlamentarul Dacian Cioloș, furibund la adresa pensiilor parlamentarilor români, care, la Digi 24, spunea că nu știa că EUROPARLAMENTARII, deci și el, au/vor avea pensii speciale de mii de euro!

Captură de pe portalul Tribunalului București, 24 aprilie 2020

Sunt în cauză deci nu voi comenta foarte mult. Sunt/erau argumente și contraargumente pentru aceste pensii (indemnizații). Dar a spus Augustin Zăgrean, cu sfătoșenia sa obișnuită, de la înălțimea veniturilor/pensiilor sale de 6.500 de euro (magistrat, parlamentar, profesor) că țara e săracă și că are nevoie de bani. Ceea ce este adevărat”, scria Năstase în februarie.” !!! 😦 😦 😦

Sursa :
https://pressone.ro/400-coalitia-specialilor-gabriel-oprea-adrian-nastase-petre-roman-teodor-melescanu-eugen-nicolicea-si-alte-cateva-sute-de-fosti-parlamentari-isi-vor-inapoi-pensiile-speciale

Alioșa .

24 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Știrea zilei :

  Cu gândul la DUMINICA FLORIILOR ,
  la grătarele cu PEȘTE de apă dulce și apă sărată,
  la plimbările prin târgurilor pline cu bunătăți pe placul românilor ,
  LUMEA a uitat se pare de senatoarea DIANA ȘOȘOACĂ !!! 🙂 😦 🙂
  EA însă nu la PEȘTE avea gândul ,
  ci la cum să atragă românul ,
  de partea opiniilor ei ,
  versus conducătorii de NEAM și ȚARĂ , după EA niște mișei ! 😦

  ” Diana Șoșoacă a dezvăluit că a început să pună bazele partidului propriu.
  Aceasta a declarat că se va ocupa personal, când va conduce țara, să afle cum a ajuns coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, colonel.
  Întrebată de moderatore dacă intenționează să „conducă România”, senatoarea a spus că poate conduce „din mai multe puncte de vedere”,
  chiar și fără susținerea formațiunii din care a făcut parte.

  „AUR nu mai există nici el, a căzut 4%, vă mai luați după sondajele astea plătite.
  Mă uitam la altă televiziune care vorbea despre trecerea de la USR la AUR și la AUR mă puneau pe mine ca să inducă lumea în eroare.
  Vreau să precizez la nivel național, NU sunt membră AUR, NU mai fac parte din AUR și prin toate peregrinările mele prin țară,
  am văzut acest lucru, au încercat să mai adune oameni, dar nu a venit nimeni, pentru că li s-a spus că Diana Șoșoacă nu mai este în AUR.
  Este deja făcut un partid, veți auzi de el când va veni timpul”, a declarat Diana Șoșoacă la România TV.

  ”Sunt mai mult decât Marine Le Pen”
  „Nu vă spun nimic până nu consider că e necesar. Poate că sunt mai mult decât Marine Le Pen,
  am văzut că ea nici nu prea mai există pe acolo, au lăsat-o fără replică. Pe mine nu mă lasă nimeni fără replică”, a mai spus senatoarea” .
  Sursa :
  https://www.dcnews.ro/diana-sosoaca-si-a-facut-partid-senatoarea-s-a-comparat-cu-marine-le-pen_816429.html

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2021 @ 9:35 am | Răspunde

   • Florine, Florine ,
    în loc să -ți exprimi OPINIA versus articolul de mai sus , ARTICOL căruia i-am dat REPUBLICARE 🙂
    tu mă INVIȚI să-și CITESC inepțiile , ca să nu spun TÂMPENIILE ? 😦
    Credeam că te-ai SCHIMBAT dar bag seama că tot ca înainte ai rămas :
    ÎNDOCTRINAT și FRUSTRAT și care la o ÎNTREBARE ,
    răspunzi cu ALTĂ ÎNTREBARE !!! 😦 😦 😦
    JENANT ! 😦
    Florine ,
    au trecut 17 luni de când ” ciuma galben-portocalie ” guvernează România 😦 😦 😦
    și tu te hrănești tot cu stafiile trecutului !!! 😦 😦 😦
    Prietene , TRECUTUL nu ține de FOAME 😦
    iar PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR despre care TU NU postezi NIMIC ,
    iar EU știu de ce 🙂 🙂 🙂
    duc ” pas cu pas” ROMÂNIA în COLAPS TOTAL 😦 😦 😦
    și-n SĂRĂCIE LUCIE pe ROMÂNII de rând !!! 😦 😦 😦
    Am intrat în SĂPTĂMÂNA MARE
    și-n chiar prima zi , Sfânta Mare LUNI ,
    tu postezi ură și răzbunare ,
    în loc de sincere rugăciuni !!! 😦 😦 😦
    Alioșa .

    Comentariu de Aliosa — 26/04/2021 @ 1:54 pm | Răspunde

 2. Știi că eu sunt împotriva specialelor, oricum s-ar denumi astea și știu că opiniile noastre nu coincid fiindcă tu ai propriul interes. Dincolo de asta, personajele paginii tale sunt niște gunoaie. Uite și lista despre care ți-am scris: https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/2017/11/04/traiasca-7-noiembrie/

  Comentariu de Florin — 26/04/2021 @ 10:31 am | Răspunde

  • Știu că ești împotriva SPECIALELOR , dar asta este OPINIA ta și ți-o respect ! 🙂
   Dacă ai fi CITIT cu IMPARȚIALITATE postarea de pe :
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/08/12/
   ai fi înțeles care-i DIFERENȚA dintre ” PENSIILE SPECIALE ” și ” PENSIILE de SERVICIU” , dar așa …………………..
   Fiecare este LIBER să gândească și să spună ce vrea , conform CONSTITUȚIEI ! 🙂
   Așa este , PERSONAJELE din ARTICOLUL sus REPUBLICAT ” sunt niște gunoaie” ! 😦
   Ceea ce tu nu vrei să RECUNOȘTI și asta din motive bine de mine știute 🙂 🙂 🙂
   este faptul că acele personaje aparțin TUTUROR partidelor politice ,
   iar de te-ai fi UITAT cu ATENȚIE la IMAGINILE sus REPUBLICATE ,
   ai fi OBSERVAT că unii dintre acele ” GUNOAIE” sunt și de la PNL(PDL) 🙂 🙂 🙂
   iar SORIN CÂMPEANU face parte ASTĂZI din coaliția de guvernare IMPUSĂ românilor 😦 😦 😦
   de idolul tău Klaus WERNER Johannis și PNL-ul său , condus de Ludovic Orban , feblețea ta !!! 🙂 😦 🙂
   Cât privește LISTA de pe URL-ul sus menționat ,
   ” cu toată dragostea” eu am CUNOȘTINȚĂ de EA încă de pe băncile Liceului Militar ” Ștefan cel Mare”
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
   iar despre mulți dintre cei menționați acolo , am AVUT , AM și VOI AVEA aceeași OPINIE :

   niște SLUGI ale STRĂINILOR de NEAM și ȚARĂ cum sunt și cei care conduc ASTĂZI ROMÂNIA !!! 😦 😦 😦

   În final,
   mulțumesc că ai răspuns pozitiv INVITAȚIEI făcute de a accesa și ACEST BLOG ! 🙂

   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 26/04/2021 @ 1:26 pm | Răspunde

   • Alioșa, mânăria asta cu de serviciu și constituția știi bine că e doar o mânărie. Lasă-ma să nu te supăr azi. În ce te privește, știi că îți urmăresc blog-ul.

    Comentariu de Florin — 26/04/2021 @ 2:22 pm | Răspunde

    • Florine,
     dacă și pe Colonelul ALEXANDRU I oan CUZA , primul și ultimul Domnitor al ROMÂNIEI MODERNE îl acuzi de ” mânărie” versus PENSIILE de SERVICIU ale MILITARILOR , atunci prietene , NU MAI AM NIMIC de COMENTAT !!! 😦 😦 😦
     Și mai GRAV , cu toate că a fost VOTATĂ la vremea respectivă și de PNL , INCREDIBIL dar ADEVĂRAT ,
     afirmi că și CONSTITUȚIA ROMÂNIEI este tot o ” mânărie” ………………
     Mai multe NU MAI POT ADĂUGA , dar cei/cele care vor URMĂRI dialogul nostru virtual ,
     SIGUR vor ÎNȚELEGE ce este ce ÎNȚELES !!! 🙂 😦 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/04/2021 @ 8:20 pm

    • Prietene, te rog explică-mi motivul pentru care ar merita aceste pensii plătite de noi toți. Militarii au avut totdeauna niște avantaje – îmbrăcăminte, încălțări, hrană, etc. Au avut și salarii mari la nivelul României. Explică de ce nu le ajunge pensia dobândită prin contributivitate, ce au făcut mai mult ca alții, salariați ca și ei.

     Comentariu de Florin — 26/04/2021 @ 8:25 pm

    • Ți-am EXPLICAT de mai multe ori că MILITARII nu au PENSII SPECIALE ,
     ci PENSII de SERVICIU stabilite pe bază de CONTRIBUTIVITATE ,
     dar din motive personale , AI CE AI CU MILITARII !!! 😦 😦 😦
     Este clar că NU AI SATISFĂCUT SERVICIUL MILITAR la vremea când trebuia 😦 căci altfel ,
     ai fi REȚINUT un lucru elementar :

     CADRELE MILITARE munceau NOIN STOP , 24/24 de ore ,
     zi și noapte ,
     pe orice stare a vremii,
     inclusiv în ZILELE de SĂRBĂTORI legale ,
     REVELION, CRĂCIUN, PAȘTI , zile ONOIMASTICE ,
     toate zilele săptămânii , iar când GOARNA suna ALARMA , CADRELE MILITARE erau OBLIGATE să se prezinte în cel mai SCURT TIMP la UNITATEA MILITARĂ , de unde se ÎNTORCEAU chiar și după câteva zile dacă ALARMA era cu ÎNDEPLINIREA unei MISIUNI TACTICE 🙂 🙂 🙂
     nu ca tine doar 8 (opt) ORE pe zi ,
     după care închideai vestiarul în care aruncai salopeta plină de uleiuri și alte mirosuri puternice și plecai acasă iar până a doua zi când trebuia să mergi din nou la muncă , nu te DERANJA nimeni, chiar dacă îți ARDEA amărâta aia de SALOPETĂ unsuroasă …………………………..
     Norma de HRANĂ și de ECHIPAMENT a fost dată nu de ” PE-SE-DE ” sau ” PE-NE-LE” 😦 🙂
     ci de primul și ultimul Domnitor al ROMÂNIEI MODERNE ,
     Colonelul ALEXANDRU Ioan CUZA 🙂 🙂 🙂
     care a fost ÎNDEPĂRTAT de la CÂRMUIREA ROMÂNIEI de înaintașii celor care astăzi conduc România spre DEZASTRU , sărăcie și HAOS total !!! 😦 😦 😦
     Prietene , în rândul SALARIAȚILOR despre care tu faci vorbire au făcut și fac parte și ” analfabeții funcționali” , lucrătorii de la salubritate , paznicii șamd FĂRĂ prea multă CARTE 😦 iar un OM ca să ajungă CADRU MILITAR trebuie să ÎNVEȚE ani mulți :
     – liceul, 4 ani ;
     – școala miliară 3 ani
     iar pentru a AVANSA în funcție și grad , mai învață încă 2 ani la ACADEMIA MILITARĂ 🙂
     și 1-2 ani la diferite CURSURI POSTACADEMICE !!! 😦 😦 😦

     – Ce ai făcut în noaptea MARELUI cutremur din 4 MARTIE , 1977 ??? 😦 😦 😦
     CADRELE militare și militarii din subordinea OFIȚERILOR au SCOS OAMENII de sub DĂRÂMĂTURI …………..
     Ai lucrat ca mine și subordonații mei la construirea
     TRANSFĂGĂRĂȘANULUI ,
     Canalului Dunăre Marea Neagră ,
     sutelor de mii de km de CANALE de IRIGAȚII ??? 🙂 🙂 🙂
     Sunt sigur că NU ! 😦
     Acum pricepi care-i DIFERENȚA dintre salariații despre care faci vorbire și CADRELE MILITARE ??? 🙂 🙂 🙂

     Și dacă tot ești FAN ÎNRĂIT al celor de la putere,
     DE CE NU le CERI să pună ” deîndată” pe ordinea de zi a celor DOUĂ camere ale PARLAMENTULUI
     un PROIECT de LEGE care să ELIMINE și PENSIILE MILIARILOR care după tine sunt SPECIALE ??? 🙂 🙂 🙂

     Cum dețin MAJORITATEA , printr-un simplu vot ți-ar LUA o grea PIATRĂ de pe inima ta plină de frustrări și care trăiește cu AMINTIRI din TRECUT !!! 😦 😦 😦

     Înainte de a-mi răspunde , CITEȘE cu atenție articolele :

     https://www.cristoiublog.ro/cum-a-sarit-klaus-iohannis-in-ajutorul-dgia-implicata-intr-un-urias-scandal-de-devalizare-de-fonduri-secrete/

     https://evz.ro/covid-19-dictatura-fara-scapare.html

     căci sunt tare curios să-ți aflu OPINIA !!! 🙂 🙂 🙂

     Comentariu de Aliosa — 26/04/2021 @ 9:06 pm

    • Ceea ce-mi aduc eu aminte este că_”CADRELE MILITARE” beau non-stop. Despre”MUNCĂ” nu putea fi vorba. În rest, nu ai adus nici un argument pentru care ei merită altceva decât toți ceilalți.

     Comentariu de Florin — 26/04/2021 @ 10:10 pm

    • Ca de obicei , atunci când NU ai CURAJUL de a RECUNOAȘTE ADEVĂRUL ,
     ai dat și de data aceasta un răspuns ” OFF TOPIC” ! 😦
     Ți-am EXPLICAT mai sus cu subiect și predicat care-i DIFERENȚA dintre un SALARIAT cum probabil că ai fost tu și un CADRU MILITR ! 🙂
     Și tot ca de obicei , te faci că NU ÎNȚELEGI ………….
     În schimb , arunci cu acuze grave și NEFONDATE la adresa TUTUROR CADRELOR MILITARE 😦 cum face și locatarul de la Cotroceni care acuză ” PE-DSE-DE” de toate NEÎMPLINIRILE lui și ale guvernului lui de ADUNĂTURĂ ……………….
     Dacă în mintea ta ți-a rămas ideea că pe vremea când tu erai în ARMATĂ , doar IDEEA că TOATE CADRELE MILITARE ” beau non-stop” ,
     atunci prietene , MINTEA ta are MARI PROBLEME …………..
     – Apropo , unde și când ai ÎNDEPLINIT SERVICIUL MILITAR ?
     Poate că acolo unde TU ai ÎNDEPLINIT serviciul militar , la ” DIRIBAU” sau la EXTRAS de CĂRBUNE din MINELE PATRIEI ,
     se BEA NON-STOP 🙂 😦 🙂 dar Regimentul OPERATIV unde am ACTIVAT EU ,
     CONSUMUL de ALCOOL era STRICT INTERZIS iar cei care îndrăzneau să CONSUME erau aspru SANCȚIONAȚI ! 🙂

     Iar ca” tacâmul să fie complet ” și FRUSTRAREA &OFTICA ta să fie la și mai mare VEDERE ,
     NU ți-ai exprimat OPINIA versus mizeriile pe care le fac ” pas cu pas” IDOLII tăi de ” DOI BANI” 🙂
     despre care este vorba în URL-urile sus menționate special pentru tine ca să le CITEȘTI ! 🙂
     Dacă te încălzește cu ceva , mă bucur de continuarea dialogului nostru virtual căci NUMAI AȘA ,
     lumea virtuală ce va ajunge pe aici își va da seama de cât de ÎNDOCTRINAT penelist ești 😦
     și cât de pornit ești împotriva CADRELOR MILITARE !!! 😦 😦 😦
     Să trag cumva CONCLUZIA că ai fost RESPINS în tinerețea ta din varii motive la ACCEDEREA în INSTITUȚIILE MILITARE de ÎNVĂȚĂMÂNT și-acum , de OFTICĂ și FRUSTRARE ataci virtual CADRELE MILITARE ??? 😦 😦 😦
     În CONCLUZIE :
     1) Cadrele militare au PENSIE de SERVICIU ! 🙂
     2) Cei ENUMERAȚI în articolul sus REPUBLICAT au PENSII SPECIALE , adică PARLAMENTARII 😦
     și în plus , aviatorii civili , cei de la Curtea De Conturi ,magistrații de la ÎCCJ ,inclusiv cei din CCR precum
     https://stirileromanilor.ro/livia-stanciu-62-de-ani-pensie-de-454-716-lei-si-303-179-lei-de-la-ccr-un-apartament-de-la-stat-o-dacie-din-1999-si-un-matiz-din-2003/

     Comentariu de Aliosa — 27/04/2021 @ 8:24 am

    • Alioșa, ți-am pus niște întrebări simple, gen de ce ați merita niște bani nemunciți și pentru care nu ați cotizat. Nu e prima dată. Totdeauna răspunsul tău este alături și că mi-ai explicat. Niciodată n-ai făcut asta.
     Armata mea mi-am povestit-o pe cel puțin o pagină.
     Hai să inversăm întrebarea ta: pe unde era regimentul tău operativ?

     Comentariu de Florin — 27/04/2021 @ 9:04 am

    • URA , FRUSTRAREA și EȘECURILE din viața ta ți-au întunecat atât de mult logica încât scoți pe gură numai TÂMPENII !!! 😦 😦 😦
     Cum poți afirma că în timpul activității CADRELE MILITARE nu au COTIZAT pentru PENSIE ??? 😦 😦 😦
     Pe ce lume trăiești, omule ? 😦
     Până și BOSCHETARII știu că TOATE CADRELE MILITARE au COTIZAT pentru PENSIE de la PRIMA și până la ULTIMA SOLDĂ ! 🙂
     Până și idolii tăi, Johannis, Orban , Cîțu , până și FEBLEȚEA ta , mult TITRATA și LICENȚIATA pe la RUȘI , ministresa muncii și protecției sociale din guvernul lui Johannis au RECUNOSCUT că militarii au PENSII de SERVICIU !!! 🙂 🙂 🙂
     Te-ai găsit tu mai cu ” moț” să spui ca PAPAGALUL tot felul de TÂMPENII !!! 😦 😦 😦
     Mai NOU , bag seama procedezi exact ca Johannis , Orban și Cîțu ,
     care ATUNCI când N-AU ARGUMENTE logice sau le este RUȘINE( frică) la anumite ÎNTREBĂRI puse de JURNALIȘTI ,
     spun ” ALTĂ ÎNTREBARE” !!! 🙂 🙂 🙂
     Îmi răspunzi la ÎNTREBAREA mea cu ALTĂ ÎNTREBARE ??? 😦 😦 😦
     Dacă VREI să AFLI RĂSPUNSUL la ” șmecheroasa” ta ÎNTREBARE ,
     CITEȘTE cu ATENȚIE toate ARTICOLELE de pe
     ” Alioșa , File de Jurnal ”
     începând cu
     ” PRIMUL POST”
     https://aliosapopovici.wordpress.com/2009/03/25/
     și vei afla care este REGIMENTUL OPERATIV unde am INSTRUIT și EDUCAT 31 de ani și 6 luni de zile ,
     nu numai MILITARI în TERMEN
     dar și MILITARI cu TERMEN REDUS ( MTR) , adică ABSOLVENȚI de FACULTĂȚI
     și CADRE MILITARE în REZERVĂ concentrate de-a lungul anilor de activitate !!! 🙂 🙂 🙂
     Dacă în RĂSPUNSUL la cele sus postate iar vei ” bate câmpii ” 😦 mai bine lasă-te păgubaș căci altfel ,
     îți voi TRIMITE comentariul în SPAM .

     Comentariu de Aliosa — 27/04/2021 @ 10:04 pm

    • 😦 😦 😦

     Comentariu de Florin — 27/04/2021 @ 10:26 pm

 3. sereno inizio di settimana

  Comentariu de newwhitebear — 26/04/2021 @ 7:23 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 26/04/2021 @ 8:20 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  Dintre toate ȘTIRILE prezentate de mass media scrisă și vorbită,
  am reținut pentru ” prietenul meu virtual” FLORIN ( cap de câine)
  următoarele :

  1) Conform celor stipulate pe :
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/04/21/
  CRIZA politică din România provocată de URA președintelei României , Klaus WERNER Johannis versus ” PE-SE-DE” 😦
  care și-a format ” guvernul lui ” din PERDANȚII alegerilor parlamentare din 6 DE EMBRIE 2020 😦 adică din PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  CONTINUĂ !!! 😦 😦 😦

  CONCRET ,
  viceprimarul USRPLUS ,Horia Tomescu și consilierii USR-PLUS ,
  amenință că nu vor vota astăzi bugetul Primăriei Capitalei, pe motiv că NU a fost discutat cu ei 🙂 🙂 🙂
  și că cifrele sunt nerealiste și umflate ”în mod populist” de primarul capitalei, Nicușor Dan susținut de PNL(PDL) dar și de ei !!! 🙂 😦 🙂
  Mai mult , consilierii USR-PLUS îl acuză pe primarul general, Nicușor Dan 🙂 🙂 🙂 că nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale,și ca atare ,
  CER retragerea ” deîndată” 🙂 a proiectului de buget și reluarea discuțiilor
  anunțând că decizia politică de a nu vota bugetul a fost luată la nivelul USR-PLUS ! 🙂
  Mai multe detalii pe :
  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24765319-consilierii-usr-plus-ameninta-nu-voteaza-bugetul-capitalei.htm

  https://adevarul.ro/news/politica/surse-persoane-controversate-vrea-promveze-viceprimarul-usr-plus-capitala-conducerile-spitalelor-1_60898c5c5163ec42717793bd/index.html
  Dacă nici asta NU ÎNSEAMNĂ ȘANTAJ și DISENSIUNE , atunci ,DUMNEZEU cu MILA …………………..

  2) Dacă în februarie 2017 președintele României , Klaus WERNER Johannis a IEȘIT în Piața Universității
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
  MANIPULÂND și INSTIGÂND contrar CONSTITUȚIEI ( art .80) #reziștii împotriva ” PE-SE-DE” ,
  #reziști care acum sunt la GUVERNAREA ROMÂNIEI 😦 😦 😦
  acum ,
  a ieșit în fața camerelor de luat vederi ÎNDEMNÂND maneliștii ( a se citi EVAZIONIȘTII ) 😦
  să-l AJUTE în LĂMURIREA românilor NELĂMURIȚI din cauza proaste comunicări și gestionări de către ” guvernul lui” 😦
  să se VACCINEZE ” pe repede înainte ” ……………………..
  Mai mare RUȘINEA să APELEZI la cei care au PARTICIPAT și ÎNTREȚINUT paranghelii, priveghiuri, nunți, botezuri, înmormântări și adunări
  în care SUTE de semeni de-ai lor , ÎNGHESUIȚI unul lângă altul FĂRĂ MASCĂ de PROTECȚIE ca la CONCERTELE de pe Cluj Arena înainte de PANDEMIE …

  3) INCREDIBIL dar ADEVĂRAT , deși primarul PNL de IAȘI , Mihai Chirică este inculpat de DIICOT într-un dosar de înșelăciuni cu un teren aparținând municipalității. iar seful CJ Iași, PNL-istul Costel Alexe, are probleme penale, președintele PNL(PDL) , Ludovic Orban și POLITRUCII lui în frunte cu Mario de Mezzo ,
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/04/24/
  încă ÎI SUSȚIN POLITIC !!! 😦 😦 😦
  De unde se vede că proverbele
  ” Prietenul la nevoie se cunoaște”
  și
  ” O mână spală pe alta și amândouă obrazul”
  sunt la ORDINEA ZILEI 😦 🙂 😦
  iar sloganul ” CORUPȚIA UCIDE” invocat de liderii PNL(PDL) înainte de a fi ÎMPINȘI de Johannis la GUVERNARE ,
  a DISPĂRUT ” deîndată” 😦 ce ” GuWERNERu” lui a ajuns la BUTOANELE PUTERII și la CIOLANUL de ROS !!! 🙂 😦 🙂
  Întrebat de situația celor doi PNL(PDL)-iști , Mihai Chirică și Costel Alexe ,
  Klaus WERNER Johannis a răspuns:

  „Ar fi cazul să reacționeze politic și PNL. Dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuție”.

  Sigur fiind că a fost o DECLARAȚIE doar așa , de OCHII PRESEI ,
  aștept cu nerăbdare DISCUȚIA ce o va avea Johannis cu șeful PNL(PDL) !!! 🙂 🙂 🙂

  4) MIZERIA adusă de către cei din PNL(PDL) în fața camerelor de luat vederi , nu are LIMITE ! 😦
  Recent , DEPUTATUL PNL(PDL) , pastorul Ben oni Ardelean ,
  PRINS de agenții de circulație BĂUT la VOLAN , amendat cu 1300 de lei 🙂 și cu PERMISUL de conducere SUSPENDAT pe nu știu cîte zile ,
  a DECLARAT că ALCOOLEMIA se DATOREAZĂ consumului de PASTILE de TENSIUNE !!! 🙂 😦 🙂
  Dacă nici asta nu-i MINCIUNĂ , DEZINFORMARE , LAȘITATE , atunci , mă las de prezentat ȘTIRILE la ZI !!! 😦 🙂 😦
  Pentru ” TOMA NECREDINCIOSUL” iată și i altă OPINIE :

  https://octavpelin.wordpress.com/2021/04/27/prins-beat-la-volan-deputatul-pdl-pnlpastorul-ben-oni-ardelean-amicul-lui-klauss-johannes-a-ramas-fara-permis-dar-contesta-decizia/

  5) La BARUL din centrul orașului CĂLĂRAȘI ce-i aparține liberalului Dragoș Coman ,
  fost SECRETAR de STAT în Ministerul Tineretului și Sportului în guvernul lui Ludovic Orban,
  dat afară de premierul Cîțu 🙂 🙂 🙂 la fel ca toți OAMENII lui Ludovic Orban ,
  niște OSPĂTĂRIȚE comercializau pe lângă ALCCOL și DROGURI 😦 iar PARTONUL a spus că NU ȘTIA !!! 😦 🙂 😦

  6) https://mucenicul.wordpress.com/2021/04/27/monica-krueger-reactie-dura-din-germania-ce-o-sa-mai-planga-romania-se-alege-praful-de-tot-si-toate/

  7) https://octavpelin.wordpress.com/2021/04/27/degeaba-iese-cucu-de-la-cotroceni-la-orele-1800-respingerea-pnrr-e-in-principal-esecul-lui-klaus-iohannis/

  8) https://octavpelin.wordpress.com/2021/04/27/ultima-decizie-a-lui-iohannis-colonie-sau-guberniesau-ce-face-sasul-klaus-fara-mutti-merkel-care-l-a-lasat-in-grija-lui-putin/

  9) https://octavpelin.wordpress.com/2021/04/27/klaus-face-redresare-si-rezilienta-fara-bani-europeni/

  10) https://octavpelin.wordpress.com/2021/04/27/citu-raspuns-bomba-despre-expulzarea-oficialului-ambasadei-rusiei/

  Florine , știu că URMĂREȘTI ” pas cu pas” postările mele așa că …..,
  te ÎNTREB :
  – Cum comentezi ȘTIRILE sus postate ??? 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 28/04/2021 @ 8:45 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Fie ca Sfânta și Marea JOI , să fie una cu SĂNĂTATE și BINECUVÂNTARE ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 28/04/2021 @ 8:53 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: