Alioşa ” File de Jurnal ”

05/05/2021

La Noi ca la Nimeni/74. În loc de o logică și corectă colaborare, BALAMUC la scară mare……….

Filed under: generale — Aliosa @ 7:36 am

Motto :

Sursa CITATELOR sus postate , internetul cu de toate !!! 🙂 🙂 🙂

” Ioan Buduca: „Klaus Iohannis a rămas la nivelul (in)capacităţilor intelectuale cu care a intrat în primul său mandat”.

Sub primele valuri ale pandemiei,

Klaus Iohannis a ieşit din inerţiile comodităţii sale şi a făcut figură de preşedinte activ. 

A reintrat în aşternurile molaticei sale boierii exact când au început demersurile ministeriale pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Au fost necesare două respingeri ale acestui plan la Bruxelles pentru ca extraordinar de comodul nostru preşedinte să convoace la Cotroceni o şedinţă de control asupra situaţiei din echipa celor care răspund de aşezarea proiectelor în PNRR.

Ce va fi putut controla numai Dumnezeu ştie, de vreme ce nimeni nu l-a văzut pe preşedintele nostru preocupat de felul în care alţi preşedinţi ori prim-miniştri au conceput elaborarea Planului în ţările lor.

Noutatea radicală a Green Deal nu l-a putut determina pe Klaus Iohannis să se documenteze cum înţeleg alte ţări adaptarea lor la principiile verzi. Acum zice că e normal să avem dificultăţi în aprobarea Planului la Bruxelles tocmai fiindcă noutatea lui ca plan postpandemic este dublată de dimensiunile sale ecologiste. Dar mult mai normal ar fi fost să nu avem dificultăţi dacă boierosul nostru preşedinte n-ar fi avut astâmpăr până ce n-ar fi lămurit ceea ce era de lămurit.

Ni se spune, acum, la Bruxelles că cerem prea mulţi bani pentru autostrăzi. Are asta vreo legătură cu pandemia ori cu ecologismul? Evident, nu. A anticipat Iohannis acest impas? Evident, nu. L-au anticipat câţiva jurnalişti care au înţeles de ce ni s-au băgat nouă beţe în roţile proiectelor de autostrăzi. Nu era chiar acum cel mai bun prilej ca preşedintele nostru să scoată câteva beţe din roţile acestea? Ba era.

Dar pe Iohannis l-a luat somnul de frumuseţe în cel mai important moment al preşedinţiei sale. L-a lăsat pe inenarabilul ministru actual al transporturilor să se descurce în faţa birocraţilor europeni asistându-l cum o putea pe oengistul fără meserie Cristian Ghinea, care a devenit peste noapte planificatorul-şef al României, incapabil să înţeleagă că, de pildă, apa pentru irigaţii nu e luată din pânza freatică a solurilor.

Totul a început cu felul în care preşedintele a păstorit formarea acestui guvern. Nu era greu de priceput că planificatorul-şef al României a ajuns să fie o persoană care n-a planificat în viaţa ei nici măcar o curăţenie de Paşti în apartamentul familiei sale.

Ca unul care cândva, prin 2015, a crezut că un proiect de ţară ar putea fi scris la un cenaclu de politruci, Klaus Iohannis a rămas la nivelul (in)capacităţilor intelectuale cu care a intrat în primul său mandat. Nici după şase ani de mandat nu a reuşit să afle că prima cerinţă a unui proiect naţional de dezvoltare are a fi un răspuns coerent la întrebarea „Care vrem să fie nucleul acestei dezvoltări?”.

Iohannis are un umor de cretă scârţâind pe tablă. Zice că în privinţa PNRR nu-i ca la Bac: admis-respins. Că, adică, nicio ţară nu va fi respinsă. S-o fi temut ăla care îi repară lanţul de la bicicletă că vor fi respinşi? Foarte bine a simţit omul acela, aşa ne-am prezentat. De parcă dracu’ ne-a instruit anume ca să fim respinşi!

Autor: Ioan Buduca

Sursa: cotidianul.ro

” Sorin Roșca Stănescu: „Mare balamuc la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis e luat cu asalt de revoluționari.”

Mare balamuc la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis e luat cu asalt de revoluționari. De grupurile rivale. Și tocmai când credea că furtuna s-a calmat. După ce l-a numit pe Alexandru Mironov ditamai președinte al Institutului Revoluției. Și după ce acesta, dintr-un condei, l-a demis pe Gelu Voican Voiculescu din poziția de director general. Acum Iohannis se vede asaltat de contestații, de comunicate și de apeluri. Pe unde-și va scoate cămașa?

Istoria acestui Institut al Revoluției Române își are originea în evenimentele din 1989. Pe care unii istorici, analiști și simpli cetățeni le-au atribuit unei mișcări revoluționare încununate de succes, prin îndepărtarea de la putere a regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu. Și în urma executării acestuia după un proces drept, făcut de o instanță constituțională. O altă parte a populației, agrementată și ea de istorici și de analiști, consideră că în decembrie 1989 nu a avut loc o Revoluție. Ci o lovitură de stat. Iar Nicolae Ceaușescu nu a fost scos din circulație de un tribunal legal, ci pur și simplu a fost executat de un grup de persoane, care s-au autointitulat „emanați ai Revoluției”. Cum-necum însă, cinci ani mai târziu, în 2004, tot în luna decembrie, sub premierul Nicoae Văcăroiu, a fost creat Institutul Revoluției Române din decembrie 1989. Președinte onorific nu putea fi nimeni altul decât Ion Iliescu. Cel care, pe creasta valului Revoluției, l-a înlocuit pe Nicolae Ceaușescu. Iar director executiv, adică ordonator de credite, pentru că acest institut a avut fonduri guvernamentale la dispoziție, a fost numit Claudiu Iordache. Căruia i-a succedat Gelu Voican Voiculescu. Toți trei sunt figuri emblematice ale evenimentelor din decembrie 1989.

Teoretic, Institutul Revoluției Române urma să adune mărturii și documente de epocă, să întocmească analize și sinteze, care, treptat, să lămurească o serie de enigme, care încă învăluie într-o ceață deasă acele momente dramatice, căror le-au făcut față românii și care, în cele din urmă, au pus capăt regimului comunist, așa cum a fost el configurat sub Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu. Din păcate, pe tot parcursul existenței sale, Institutul a acționat, ca să mă exprim elegant, cu o discreție aproape absolută. Puțini dintre noi am fost conștienți de existența lui. Și mai puțini dintre noi au avut șansa de a călca vreodată în vila discretă, pusă la dispoziție în acest scop de către RAPPS. Până când au vent liberalii la putere.

Guvernul Ludovic Orban a acționat fulgerător. Ca și când desființarea acestui Institut ar fi fost una dintre prioritățile programului politic liberal. Una dintre primele mișcări ale noului Executiv a fost să desființeze Institutul, printr-o ordonanță de urgență. Și desființat a rămas. Nu după multă vreme, Parlamentul a aprobat ordonanța de urgență, crucificând definitiv, așa s-a crezut atunci, acest Institut la Revoluției. Iar bomboana pe colivă a pus-o președintele Klaus Iohannis, care, 30 de zile mai târziu, a promulgat legea. Se părea că lucrurile s-au liniștit. Revoluției i se pusese capăt prin trei lovituri succesive de baros. Dar cei care și-au imaginat asta s-au iluzionat. Mai muți parlamentari PSD au atacat legea la Curtea Constituțională.

În primăvara acestui an, Curtea Constituțională, în unanimitate, a decis că legea prin care a fost desființat Institutul Revoluției Române nu se conformează cu Legea Fundamentală a statului. Aici se cuvine să deschidem o paranteză. Curtea Constituțională nu este o instanță care se ocupă de istoria României. Ea nu poate decide dacă în decembrie 1989 a fost Revoluție sau lovitură de stat. Și nici nu a făcut acest lucru. Ea doar s-a pronunțat asupra măsurii în care, precipitându-se să lovească orbește o instituție creată și menținută în viață de adversarii politici, adică de „ciuma roșie”, Guvernul Orban și apoi noua majoritate parlamemtară au procedat sau nu în conformitate cu Constituția României. Iar concluzia a fost, întrunind unanimitatea judecătorilor, că acestea s-au grăbit și au lovit orbește, fără a-i consulta în prealabil pe juriști.

Pisica moartă a revenit în grădina lui Klaus Iohannis.

Acesta ce mai putea să facă? În condițiile în care, încolțit, Ion Iliescu demisionase din poziția de președinte, iar locul era vacant, Iohannis, pentru a se conforma deciziei CCR, a numit o altă persoană în fruntea institutului. Iar legea îl obliga să aleagă un revoluționar. Un revoluționar cât de cât onorabil. Și tot căutând și sfătuit poate de istoricul Andrei Muraru, care îi este consilier, Iohannis a măsurat de zece ori și a tăiat o dată.

L-a numit pe Alexandru Mironov, fără a consulta în prealabil, așa cum era firesc, conducerea aleasă a Institutului. Iar aceasta, la rândul ei, l-a demis pe Gelu Voican Voiculescu fără vreun motiv formal și fără a fi avut cu acesta o discuție în prealabil. De fapt. Gelu Voican Voiculescu a aflat din presă că a rămas pe drumuri.

Revenind la Mironov, acesta este un politician extrem de controversat.

Care, în timpul primului mandat prezidențial al lui Ion Iliescu, un mandat și jumătate, a îndeplinit o vreme și misiunea de mare răspundere de a-i fi acestuia consilier la Cotroceni. După care a fost răsplătit cu poziția de ministru al Tineretului și Sporturilor. Unde a tăiat o vreme frunza la câini. Se părea că Mironov s-a întors o dată pentru totdeauna în science-fiction. Acolo unde se plasase încă din tinerețe. Dar nu a fost să fie așa. Iohannis l-a coborât din cosmos. L-a adus pe pământ. Și l-a pus moț în fruntea Institutului Revoluției Române.

Și de aici încolo s-a declanșat un adevărat război fratricid. Războiul Revoluționarilor. Pentru că Mironov avea ceva de împărțit, de acum vreo 30 de ani, cu Gelu Voican Voiculescu. Pe care l-a lichidat dintr-o lovitură. L-a demis pe Gelu Voican Voiculescu din poziția de director executiv al Institutului. Luându-i peste noapte pâinea de la gură. Și numind în locul acestuia un protejat, firește, tot revoluționar, pentru că altfel nu se poate, în persoana lui Ioan Savu. Și de aici sarabanda protestelor, comunicatelor și solicitărilor de audiență la Cotroceni.

După Săptămâna Patimilor, iată, Klaus Iohannis intră cu dreptul în luna mai.

Va trebui să își îndeplinească cea mai neplăcută dintre obligațiile pe care le are în calitate de președinte.

Să medieze.

De astă dată nu între USR-PLUS și PNL, cum a mai făcut recent și va mai face cât se poate de repede, ci între grupurile de revoluționari care-și revendică drepturi istorice asupra Institutului fondat în 2004 de Ion Iliescu.

Și transformat într-un ciolan de ros.”

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: corectnews.com

 • Din păcate pentru NEAM și ȚARĂ , nu numai guvernanții și politicienii ce ocupă vremelnic Palatul Cotroceni și Palatul Victoria se CEARTĂ între ei” pas cu pas” pentru ORGOLII și CIOLANUL care a mai rămas de ros 😦 😦 😦
  ci și REPREZENTANȚII de seamă ai Bisericii Ortodoxe Române ( BOR) pe tema VACCINĂRII împotriva COVID-19 despre care ROMÂNII știu că este ” un fel de GRIPĂ UȘOARĂ” ( KW Johannis, în februarie 2020 ) 🙂 🙂 😦 când în realitate ,
 • COVID-19 este o boală vasculară: proteina spike a coronavirusului atacă sistemul vascular la nivel celular https://scitechdaily.com/covid-19-is-a-vascular-disease-coronavirus-spike-protein-attacks-vascular-system-on-a-cellular-level/ În schimb , CADRELE MEDICALE din toată ROMÂNIA știu că premierul României, Florin Vasile Cîțu , le-a PROMIS cîte 40 ( patruzeci)de RONI pentru FICARE INOCULARE a VACCINULUI antiCOVID-19 !!! 😦 🙂 😦

https://www.bursa.ro/aprilie-financiar-discordie-la-palatul-victoria-pnrr-in-stand-by-si-evaluari-bune-la-nivel-macroeconomic-26990341

 • ​Despre POLEMICA dintre cei doi reprezentanți ai BOR , menționez următoarele :
 • purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, i-a criticat pe preoții antivacciniști care spun că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”.

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului,
oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie.
Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor,
ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin.
Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu.
Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg.
Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical
cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat,
că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva” la care ,

 • Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a răspuns în stilul său caracteristic agresiv cu subiect și predicat :

„Hristos este doctorul suprem, iar cel ce comentează este un laic care nu poate să înțeleagă ce trăiește un slujitor.
Am citit (ce-a spus) și m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurcă în ele.
E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm.
Mai mare protecție ca a lui Dumnezeu nu putem avea.
Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu, așa încât să nu amestecăm lucrurile”.

 • VERSUS polemica de mai sus , ca un credincios ortodox ce sunt din moși-strămoși ,
  mă abțin în a COMENTA cele afirmate în spațiul public de cei doi reprezentanță ai BOR , lăsându-i pe cei curajoși să facă acest serviciu ! 🙂

https://www.activenews.ro/stiri/Lovitura-dura-pentru-securistii-%E2%80%9EBisericii-Paralele-din-BOR-Parintele-Ciprian-Gradinaru-dezminte-ca-se-va-vaccina-si-acuza-Agerpres-si-Basilica-de-FAKE-NEWS.-Cunoscutul-Duhovnic-de-la-Catedrala-mai-considera-ca-virusul-COVID-a-fost-conceput-in-laborator-166633

 • Dacă cele sus REPUBLICATE nu sunt destul de lămuritoare versus TITLUL postării de față ,
 • de veți accesa URL-urile mai jos menționate , cu siguranță vă veți LĂMURI iar eu voi scăpa de pornirile agresive și impardonabile ale DELATORILOR mei virtuali !!! 🙂 🙂 🙂

http://www.corectnews.com/politics/cine-i-arat-pisica-lui-klaus-iohannis

http://www.corectnews.com/politics/florin-c-u-anun-privilegii-pentru-oamenii-vaccina-i

https://adevarul.ro/news/politica/bugetul-primariei-conduse-piedone–adoptat-voturile-consilierilor-usr-plus-1_609161125163ec4271b06d00/index.html

Clasa politică redusă la tăcere

https://www.stiripesurse.ro/florin-citu-nu-vom-sustine-de-la-bugetul-de-stat-un-derapaj-la-bucuresti_1769783.html?

În final de postare-republicare , pentru ROMÂNII cu DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ mai adaug doar atât:

” DOAMNE , ocrotește-i pe ROMÂNI” !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa .

13 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  ” Doamne, nu uita de noi”

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 05/05/2021 @ 8:02 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 05/05/2021 @ 12:59 pm | Răspunde

 3. @ ALLL !!!

  Dacă CITITOARELE și CITITORII acestei postări alcătuită din REPUBLICĂRI și TRIMITERI spre anumite URL-uri care

  DEMASCĂ
  ipocrizia, demagogia, ignoranța, aroganța, manipularea , nepotismul . oportunismul și nesimțirea celor care vremelnic
  conduc ROMÂNIA
  spre HAOS TOTAL , DISCRIMINARE , ÎNVRĂJBIRE , URĂ , ÎMBOGĂȚIRE rapidă a ” șmecherilor” pe seama COVID-19
  și nu în ultimul rând
  pe seama ÎMPĂRȚIRII românilor în VACCINAȚI și NEVACCINAȚI 😦 😦 😦

  nu au avut CURAJUL să-și expună un punct de vedere 😦 😦 😦

  iată că am găsit un OM CURAJOS despre care din păcate abia acum am AUZIT
  și care pune PUNCTUL pe ” I” !!! 🙂 🙂 🙂

  ” Pentru o himeră, de fapt, în goana după imagine, care să țină loc de performanță la guvernare,
  Iohannis,
  Cîțu
  și gașca
  au distrus sistemul constituțional românesc.
  Cetățenii nu mai sunt egali în drepturi, libertăți și obligații.
  Este o continuare, cu alte mijloace, a infamei ”românizări” din anii negri ai statului național legionar.
  Românizarea a fost înlocuită cu vaccinarea.

  Dacă nu te-ai vaccinat, ți se restrânge exercițiul drepturilor și obligațiilor.

  În anii 1930, dacă erai român(orice ar fi însemnat asta!) te bucurai de privilegii.

  Acum te bucuri de ”privilegii” dacă ești vaccinat. Așa ceva este inacceptabil”.
  Autor: Constantin Gheorghe
  Sursa :
  https://gandeste.org/analize-si-opinii/constantin-gheorghe-iohannis-citu-si-gasca-au-distrus-sistemul-constitutional-romanesc/

  Din păcate , DISCRIMINAREA făcută ” pas cu pas” de coaliția de guvernare și parlamentară ,PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  versus VACCINAȚII și NEVACCINAȚII 😦 😦 😦 nu este SINGULARĂ ! 😦
  DISCRIMINAȚI sunt și COPIII !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 05/05/2021 @ 7:50 pm | Răspunde

 4. sereno mercoledì sera

  Comentariu de newwhitebear — 05/05/2021 @ 10:33 pm | Răspunde

 5. @ ALLLLL !!!!! 😦 😦 😦 😦 😦

  De departe, ȘTIREA ZILEI de 6 MAI 2021,
  are foarte mare LEGĂTURĂ cu articolul de fond și se referă din păcate , tot la MOARTE 😦
  dar nu la MOARTEA românilor UCIȘI după guvernul PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR de COVID-19 😦
  ci la MOARTEA prin ÎMPUȘCARE de către un ” prințișor ” oarecare a celui mai MARE, FRUMOS și LONGEVIV urs din CARPAȚII ROMÂNIEI ,
  pe numele său simbolic , ARTHUR !!! 😦 😦 😦

  Incredibil dar adevărat ,
  abia acum am descifrat,
  de ce în urmă cu vreo lună și jumătate ,
  presa obedientă posta pe prima pagină cu prioritate ,
  ȘTIRI după ȘTIRI despre URȘII din HarCov care ” terorizau” 🙂
  după spusele băștinașilor locului 😦
  ” pas cu pas” oamenii HarCov-ului !!! 😦 😦 😦
  Chiar în acea perioadă de propagandă UDMR-istă ANTIURȘII din ROMÂNIA 😦
  un prinț OBSEDAT de trofee de vânătoare ,
  a ÎMPUȘCAT mortal cel mai FRUMOS, longeviv și sănătos URS din CARPAȚII ORIENTALI
  ce se HRĂNEA și PLIMBA liniștit într-un SPAȚIU PROTEJAT de LEGE !!! 😦 😦 😦

  Și tot incredibil dar adevărat ,
  UCIGAȘUL ursului din HarCov-ul UDMR-ist ,
  este fiul TATĂLUI care pe președintele României, Klaus WERNER Johanni l-a DECORAT

  https://www.mediafax.ro/politic/tatal-printului-care-a-impuscat-exemplarul-de-urs-in-covasna-este-nikolaus-von-liechtenstein-presedintele-unei-societati-care-il-decoreaza-pe-k-iohannis-20066901

  https://www.cotidianul.ro/dezvaluiri-legatura-dintre-iohannis-si-tatal-printului-care-a-ucis-ursul/

  pentru merite doar de SERVIICIILE SECRETE și ei știute ! 😦

  Ca să nu fiu ACUZAT de DELATORII mei,nimeni alții decât SUSȚINĂTORII johannisului ,
  postez spre lecturare , dovezi grăitoare !!! 🙂 🙂 🙂

  https://www.cotidianul.ro/ursul-pacalit-cu-premiul-lui-iohannis/

  https://www.zf.ro/eveniment/cat-costa-sa-impusti-un-urs-tariful-de-impuscare-a-unui-urs-porneste-20066904

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24778581-agent-green-cel-mai-mare-urs-din-romania-impuscat-catre-print-austriac-intr-arie-protejata-din-covasna.html

  https://www.g4media.ro/agent-green-arthur-cel-mai-mare-urs-din-romania-a-fost-impuscat-de-un-print-austriac-intr-o-arie-protejata-din-judetul-covasna-printul-nu-avea-autorizatie-pentru-impuscarea-lui-arthur.html

  https://www.mediafax.ro/social/prima-reactie-a-printului-emanuel-von-und-zu-liechtenstein-acuzat-de-uciderea-marelui-urs-brun-arthur-20067318

  https://republica.ro/ziarul-elvetian-blick-l-a-intrebat-pe-printul-emanuel-von-und-zu-liechtenstein-de-impuscarea-lui-arthur

  Mai multe pe :

  Ursul ARTHUR ucis mișelește de un ” prințișor” doar pentru că era cel mai mare frumos și longeviv exemplar din CARPAȚII ROMÂNIEI……..

  Alioșa !!!!! 😦 😦 😦 😦 😦

  Comentariu de Aliosa — 06/05/2021 @ 7:56 am | Răspunde

 6. Hristos a înviat! Sănătate și numai bucurii! Și să dea Dumnezeu bine în lumea întreagă, căci în nădejdea oamenilor….

  Comentariu de Alex — 06/05/2021 @ 8:49 am | Răspunde

  • Adevărat a Înviat ! 🙂
   Așa este , SPERANȚA în mai BIENE rămâne la mila lui DUMNEZEU ! 🙂
   În oameni ca cei mai sus nominalizați , personal , nu am nici o NĂDEJDE ! 😦
   Sănătate și numai bucurii și țieAlex dar și celor dragi ție ! 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 06/05/2021 @ 11:04 am | Răspunde

 7. @ ALLLL !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Bună dimineața , lume virtuală ! 🙂

  BUCURIA ce îmi stăpânește FIINȚA astăzi ,7 MAI 2021 , este atât de MARE 🙂
  încât voi POSTA doar două ȘTIRI tare dragi mie încă din COPILĂRIE ! 🙂

  @ Prima ȘTIRE se referă la TRADIȚIA CREȘTIN ORTODOXĂ pe care am preluat-o de la VENERABILUL meu TATĂ plecat la chemarea lui DUMNEZEU tatăl și IISUS HRISTOS fiul la venerabila VÂRSTĂ de 94 de ani , în 14 MARTIE 2003, direct în RAIUL celor SFINȚI și DREPȚI ! 🙂
  Astăzi 7 MAI , credincioșii români ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului !!! 🙂 🙂 🙂

  @@ A doua ȘTIRE se referă la INCREDIBILA performanță sportivă a unei echipe românești de fotbal obținută în 7 MAI 1986 pe pământ SPANIOL ,
  în fața unei echipe de fotbal SPANIOLE , a ZECI de MII de SPECTATORI CATALANI
  și a FAMILIEI REGALE a SPANIEI în frunte cu Regele Spaniei care era pregătit să OFERE CCE echipei catalane FC BARCELONA !!! 🙂 🙂 🙂

  Este vorba despre STEAUA BUCUREȘTI , echipa Clubului Sportiv al ARMATEI României ,
  pe al cărui cochet STADION din cartierul GHENCEA am fost pentru prima dată în vacanța de vară din anul II de LICEU MILITAR :
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
  Legat de fostul STADION al CSA Steaua BUCUREȘTI din acei ani ,
  la ora când postez aceste cuvinte , acel STADION a fost DEMOLAT iar în locul lui a APĂRUT cel mai frumos STADION de FOTBAL din ROMÂNIA postdecembristă !!! 🙂 🙂 🙂

  În urmă cu 35 de ani, mai exact în seara zilei de 7 MAI 1986 ,
  student la ACADEMIA de ÎNALTE STUDII MILITARE fiind
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
  am trăit cea mai frumoasă SEARĂ SPORTIVĂ din VIAȚA MEA iar pașii m-au dus în Piața Universității unde , alături de ZECI de MII de FANI STEAUA am scandat numele echipei toată noapte !II 🙂 🙂 🙂

  În acea magică SEARĂ , pe pământ spaniol ,
  Echipa de Fotbal a Armatei , STAUA BUCUREȘTI ,
  a cucerit pe stadionul din SEVILLA , Spania,
  pentru PRIMA DATĂ în ISTORIA ROMÂNIEI dar și a țărilor din Tratatul de la Varșovia ,
  CUPA CAMPIONILOR EUROPENI

  în fața echipei spaniole , FC BARCELONA , cu scorul de 2-0 după EXECUTAREA loviturilor de la 11 METRI ,
  ca urmare a faptului că după cele 120 de minute REGULAMENTRE de joc în 4 reprize ,
  DOUĂ normale și DOUĂ de prelungiri , SCORUL a rămas 0-0 !!! 🙂 🙂 🙂

  Din păcate , TRDIȚIA câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni din seara zilei de 7 MAI 1986 ,
  a fost stopată de implicarea în fotbalul intern după 1990 a unor șmecheri , oportuniști și profitori indivizi care au CUMPĂRAT pe NIMIC echipa de fotbal STEAUA BUCUREȘTI și ulterior au VÂNDUT-O pe BANI frumoși altor indivizi cu gândul doar la PROFIT ( bani) care au dus
  ” pas cu pas ” ECHIPA de FOTBAL a ARMATEI în LIGILE INFERIOARE 😦 😦 😦
  iar la ora actuală , luptă pentru PROMOVAREA în LIGA a DOUA !!! :- 😦 😦

  De Ziua Izvorului Tămăduirii Domnului 🙂
  urez din toată inima CREDINCIOȘILOR ORTODOCȘI ROMÂNI în general 🙂 🙂
  și persoanelor virtuale care au vizitat această postare în special,
  o ZI BINECUVÂNTATĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 07/05/2021 @ 8:33 am | Răspunde

 8. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  Nu știu dacă este vreo legătură între APELUL DISPERAT al miniștrilor și politrucilor PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR către maneliștii țării de a ÎNDEMNA românii să se VACCINEZE ” deîndată” 🙂 😦 🙂
  ,dar sigur știu că cele ce urmează a fi mai jos postate prin ” COPY PASTE” sunt din păcate adevărate ! 😦

  ” Pfizer așteaptă cererea de vaccin Covid pentru ani de zile
  Cererea pentru vaccinul Covid al lui Pfizer ar putea să-și consolideze veniturile de ani de zile, a spus gigantul american al medicamentelor.
  Pfizer a spus că așteaptă o „cerere durabilă” pentru vaccin, într-un mod similar cu vaccinurile antigripale.
  În primele trei luni ale anului 2021, vaccinul a generat venituri de 3,5 miliarde de dolari (2,5 miliarde de lire sterline),
  în timp ce guvernele s-au grăbit să încerce să conțină pandemia.
  Veniturile din tratament sunt de așteptat să atingă 26 miliarde de dolari anul acesta – reprezentând mai mult de o treime din vânzările Pfizer.
  Prognoza se bazează pe contracte deja semnate pentru 1,6 miliarde de doze de vaccin care urmează să fie livrate în acest an.
  Pfizer a declarat că se așteaptă să semneze mai multe acorduri în acest an și este în discuții cu mai multe țări pentru aprovizionare pentru 2022 și nu numai.

  Vaccinuri Covid:
  Companiile medicamentoase vor obține profituri mari?

  „Pe baza a ceea ce am văzut, credem că o cerere durabilă pentru vaccinul nostru Covid-19 – similară cu cea a vaccinurilor antigripale – este un rezultat probabil”, a declarat directorul executiv Albert Bourla.
  Vaccinul cu două lovituri a fost cel mai bine vândut produs al Pfizer în primul trimestru.
  Cheltuielile și profitul din vaccin sunt împărțite 50-50 între Pfizer și partenerul său german BioNTech.
  Pfizer și compania americană Moderna profită de vaccinurile lor,
  în timp ce AstraZeneca
  și gigantul american Johnson & Johnson le furnizează pe ale lor la preț de cost, în timp ce pandemia continuă.
  Pfizer a semnat recent un contract cu Marea Britanie pentru furnizarea a 60 de milioane de doze suplimentare în 2021.
  Acesta testează utilizarea unei a treia doze de vaccin ca rapel și se așteaptă ca SUA să dea aprobare pentru a fi utilizat la copii cu vârste între 12 și 15 ani în timpul pandemiei.
  De asemenea, testează siguranța și eficacitatea vaccinului la copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani, se arată într-o declarație pregătită.
  https://www.bbc.com/news/business-56979406

  Pfizer expects Covid vaccine demand for years – BBC News
  Demand for Pfizer’s Covid vaccine could bolster its revenues for years, the US drugs giant has said.
  Pfizer said it was expecting „durable demand” for the vaccine, in a similar way to flu vaccines …
  http://www.bbc.com

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 09/05/2021 @ 8:09 am | Răspunde

 9. […] La Noi ca la Nimeni/74. În loc de o logică și corectă colaborare, BALAMUC la scară mare…&… […]

  Pingback de Remember 8 MAI 1921 și cei 7 ( șapte) ani de mandat prezidențial johhannist !!! | Alioşa ” File de Jurnal ” — 09/05/2021 @ 9:00 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: