Alioşa ” File de Jurnal ”

30/05/2021

Consens General !?!? La NOI ca la NIMENI /80.

Filed under: generale — Aliosa @ 9:40 am
 • – De ce TITLUL de mai sus ? 🙂 – RĂSPUNSUL este CUNOSCUT de toată lumea virtuală dar NERECUNOSCUT de susținătorii coaliției de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR încropită pe ” repede înainte” de președintele României, Klaus WERNER Johannis ,din partidele care au PIERDUT alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, ca să aibă pe lângă ” guvernul lui ” și ” parlamentul lui” pentru a se RĂZBUNA pe ” PE-SE-DE” care a câștigat respectivele alegeri .
 • SURSA imaginilor sus postate , INTERNETUL ! 🙂
 • Parlamentarii actualei puteri ce guvernează România , sunt cu toții în CONSENS GENERAL când vine vorba despre : – VOTAREA proiectelor de legi care le aduc avantaje imediate cum ar fi ÎNDEMNIZAȚIILE și ALOCAREA de fonduri din banul public pentru DEPLASĂRILE lor în ȚARĂ și STRĂINĂTATE , mâncarea cea de toate zilele , chiria, salariile pupilelor de ” doi lei” angajate pe post de CONSILIER, SECRETAR, ȘOFER șamd ; – VOTAREA OUG și HG care duc la ECONOMII de BANI pentru a fi distribuiți CLIENTELEI lor politice iar ÎNGHEȚAREA salariilor, pensiilor , alocațiilor pentru copii, ELIMINAREA subvențiilor la IMM-uri și în AGRICULTURĂ și lista ar putea continua , sunt doar câteva exemple !!! 😦 😦 😦

Mai multe despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR ) , găsiți pe :

https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/05/26/

https://aliosapopovici.wordpress.com/2021/05/27/

Cu PNRR-ul politic la Parlament: Ratificare a proiectului de la Bruxelles – moțiune de cenzură împotriva proiectului din Piața Victoriei

de Razvan Diaconu ,26.5.2021

România s-a achitat miercuri de sarcina de a adopta sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene, Parlamentul votând acest proiect de lege cu 378 voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 3 abțineri.


Sistemul de resurse proprii al UE e un mecanism care are nevoie de ratificarea fiecărui stat membru, astfel încât Uniunea să poată împrumuta ”la comun” banii pentru fondul de redresare și reziliență.

În fața aleșilor, premierul Florin Cîțu a prezentat

doar 4 cifre generale pe care a construit PNRR

și nu s-a achitat de promisiunea prezentării și a detaliilor în Parlament,

astfel că PSD a anunțat că va depune pe 14 iunie o moțiune de cenzură.

Potrivit programului comunicat de Guvernul României, premierul Florin Cîțu urma să prezinte miercuri, în Parlament,

detaliile Planului Național de Redresare și Reziliență, care urmează să fie depus pe 30 mai la Bruxelles.

Premierul  a livrat, însă, mai degrabă, ”declarație politică” completată de câteva cifre cu caracter general.

Cifra care contează din declarația politică: Negocierile de la Bruxelles ne-au tăiat 2 miliarde de la infrastructura de transport

Premierul a anunțat în Parlament doar 4 cifre din planul care se negociază de peste o lună cu Comisia Europeană:

 • 7,6 miliarde euro alocări pentru infrastructura de transport – autostrăzi, căi ferate și metrou
 • 2 miliarde euro cloud guvernamental și digitalizare
 • 2,1 miliarde euro fond local pentru tranziția ecologică
 • 3,6 miliarde euro pentru programul România educată

De precizat: cifra anunțată de premier pentru proiecte de infrastructură de transport este cu 2 miliarde euro mai mică față de varianta PNRR cu care România a intrat în negocieri la Bruxelles.

Ratificare a proiectului de la Bruxelles – moțiune de cenzură împotriva proiectului din Piața Victoriei

Premierul a avut alocate 60 de minute pentru prezentarea PNRR, dar nu a utilizat nici jumătate pentru a-și susține declarația politică.

”Acest plan este unul care garantează că vom avea o guvernare pe principii liberale cel puțin 8 ani de acum încolo. România va continua să corecteze greșelile din trecut, iar reformele care vor fi implementate garantează partenerilor că România e pe drumul cel bun”, a spus în plenul Parlamentului Florin Cîțu.

Refuzul premierului de a oferi detalii legate de proictele cuprinse în PNRR, dar mai ales a reformelor promise la Bruxelles, a dat ocazia PSD să lanseze o serie de acuzații la adresa echipei guvernamentale, pe care a acuzat-o, între altele, că a ”ascuns 2 miliarde de euro în PNRR” care vor merge către ”clientelă și firme de consultanță”.

Marcel Ciolacu a mai promis PNL că ”niciuna dintre măsurile de austeritate nu va fi votată de PSD în Parlament”. După o consultare de 30 de minute cu grupul parlamentar PSD, Marcel Ciolacu a anunțat: „Astăzi nu a fost prezentat în plenul parlamentului PNRR. Tot ce știm e că nu vizează dezvoltarea României, ci este un plan de austeritate. Pentru toți românii, răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul Guvernului în privința PNRR”.

PSD s-a aliniat la rezolvarea principalei restanțe legislative a României

După dezbaterile politice generate de declarația făcută de premier, Parlamentul a votat proiectul de lege de aprobare a sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene, proiect adoptat cu largul concurs al PSD.

 România era unul dintre cele 4 state europene care nu onorase această obligație față de UE.

Uniunea așteaptă ratificarea acestui document în toate statele membre (restante mai sunt doar Polonia, Ungaria și Luxembourg) ca să înceapă campania de împrumuturi pe piețele externe pentru a finanța Mecanismul de Relansare și Reziliență.” .

Sursa :

În cele ce urmează dau REPUBLICARE prin ” copy paste” unui material care are mare legătură cu TITUL acestui POST , versus CONSENSUL GENERAL din coaliția parlamentară încropită pe ” repede înainte” de președintele Klaus WERNER Johannis din partidele care au PIERDUT alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 ,

adică PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR care au MAJORITATEA în PARLAMENT 😦 😦 😦

și care VOTEAZĂ LEGI și guvernează ROMÎNIA numai și numai în INTERESUL lor și al CLIENTELEI lor politice ,

și NU pentru ROMÂNII-români !!! 😦 😦 😦

” PARLAMENTUL ROMÂNIEI A FALSIFICAT ADEVĂRUL ISTORIC ÎN LEGĂTURĂ CU EROUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZU !

În ziua de 27 mai 2021, în baza Legii nr.137 din 21 iulie 2020, în mai multe localități din România, au fost organizate manifestări cu caracter cultural-științific pentru Mihai Viteazu, Martir și Erou al Națiunii Române.

Atât în titlul Legii nr.137/2020, cât și în articolul 1,

Parlamentul României a falsificat Adevărul istoric

și i-a acordat post-mortem Eroului Național Mihai Viteazu titlu de „Principe al Transilvaniei.”

În documentele istorice semnate de domnitorul Mihai Viteazu, în anul 1600, scrie că a unit

„Țara Românească, cu Ardealul și cu toată Țara Moldovei”.

Parlamentul României a falsificat adevărul și l-a declarat pe Mihai Viteazu

„Domn al Țării Românești șial Moldovei și Principe al Transilvaniei.”

Această falsificare a Istoriei Poporului Român, urmaș al Poporului Primordial Get,

urmărește să ascundă Adevărul despre multimilenarul Ardeal din Grădina Maicii Domnului, din Geția Edenică.

Pe unele tăblițe din Tezaurul de aur de la Sinaia (găsit în anul 1875) și aflate la Vatican și la Moscova (unde au fost duse de regii alogeni Carol al II-lea și Mihai I) este scris cuvântul Ardeal.

Cele 514 tăblițe au fost turnate din aur masiv în mileniul I î.Hr. și până în anul 106 d.Hr. Cuvântul Transilvania nu există în niciun document istoric ce datează înainte de secolul al XVIII-lead. Hr.

Asasinii istorici și mincinoșii științifici oficiali au înlocuit multimilenarul cuvânt Ardeal

cu hibridul Transilvania cu scopul de a aduce un argument în susținerea tezei false și absurde a latinității Limbii Române.

Adevărul istoric este că în timpul Imperiului Roman nu a existat limba latină!

Împărații de la Roma, inclusiv Traian și Hadrian, au semnat edictele scrise în limba greacă, limba oficială în Imperiul Roman.

Unirea celor trei Țări Române a fost înfăptuită de Voievodul Mihai Viteazu în anul 1600 și a fost consemnată în mai multe documente semnate de Marele Apărător al Creștinătății.

Fiecare hrisov a fost scris în Limba Getă, respectiv Limba Română, folosind Alfabetul Get, Alfabetul Primordial pe Pământ. Alfabetul latin a fost adus în Ardeal pe filiera Vaticanului și a Școlii Ardelene (spre sfârșitul secolului al XVIII-lea),

iar în România s-a introdus de la 1 ianuarie 1870 în baza unui Decret semnat de domnitorul Karol Eitel Friederich Zephirynus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen,

un străin de Poporul Român, care a condus România și Academia Română cu ajutorul translatorilor pentru Limba Română.

Se știe că, după Unire, Voievodul Mihai Viteazu a avut un sceptru pe care erau reprezentate cele trei Țări Românești.

De asemenea, a fost realizată Stema noii țări.

Cei care au falsificat Adevărul privind Istoria multimilenarului Popor Român au omis să precizeze numele de GEȚIA pe care l-a dat Mihai Viteazu noii țări. Izvoarele istorice aflate la Vatican, la Viena și la Academia Română confirmă acest Adevăr.

Pentru respectarea Adevărului,

Legea nr.137/2020, trebuie să fie modificată și completată, inclusiv cu obligația autorităților centrale și locale de a organiza manifestări patriotice în toate localitățile pentru cinstirea memoriei Eroului Național Mihai Viteazu .

Actuala Lege nr.137/2020 prevede că sărbătorirea Unirii înfăptuită de Voievodul Mihai Viteazu are loc numai acolo unde se poate și dacă sunt asigurate fondurile necesare.

Adică, dacă autoritățile pot se organizează manifestări de cinstire a Eroului Național.
Dacă nu pot, atunci nu se organizează nimic.
În noua Lege ar trebui să se prevadă înălțarea de statui sau busturi ale Voievodului Mihai Viteazu în toate localitățile unde până acum nu s-a făcut această acțiune patriotică și de demnitate națională.

( N.R. – Semnat ) Dr.Gheorghe Funar, Președinte al Partidului România Noastră ,Cluj-Napoca,29 mai 2021 ”

https://evz.ro/ingineria-prin-care-cel-mai-mare-castel-din-transilvania-a-ajuns-in-patrimoniul-statului-maghiar.html

 • Cum mâine, 31 mai 2021 se împlinesc 162 de ani de la Înființarea prin Înalt Decret Domnesc semnat de Domnitorul României Moderne , Colonelul Alexandru Ioan Cuza , PRIMUL și ULTIMUL domnitor ROMÂN 🙂 🙂 🙂

de la înființarea ARMEI GENIU , respectiv a PRIMULUI BATALION de PONTONIERI

https://aliosapopovici.wordpress.com/2020/05/28/

ca GENIST-PONTONIER ce-am fost și sunt și acum ca PENSIONAR 🙂 🙂 🙂

urez din toată inima GENIȘTILOR activi, în rezervă și retragere , un sincer și călduros

La Mulți Ani

de Ziua GENISTULUI 🙂 🙂 🙂

și aceeași urare și TUTUROR REZERVIȘTILOR MILITARI de Ziua REZERVISTULUI !!! 🙂 🙂 🙂

 • Iar în final de postare , pentru 1 IUNIE , Ziua COPILULUI , urez din toată inima mea de BUNIC a DOI năzdrăvani de NEPOȚEI , TUTUROR COPIILOR din ROMÂNIA și de PRETUTINDENI

un sincer și călduros La Mulți Ani !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa.

15 comentarii »

 1. … cu fiecare zi care trece, tara va fi tot mai ingenunchiata datorita IUDELOR care o guverneaza … 😡😡😡

  Comentariu de lacrimaroua — 30/05/2021 @ 5:04 pm | Răspunde

  • Bună dimineața, Lăcrimioara ! 🙂
   Din păcate , ai perfectă dreptate ,
   dar cei/cele care ar trebui să VADĂ și să RECUNOASCĂ aceste fapt ,
   se fac că NU VĂD și o tot țin ” langa -laga ” ca berbecul și oaia cu talanga 😦
   lăudându-i ” pas cu pas ” pe cei din jurul lui Klaus WERNER Johannis , guvernul și parlamentul lui 😦 😦 😦
   ce este în CONSENS GENERAL când vine vorba despre AVANTAJELE lor și ale clientelei lor politice !!! 😦 😦 😦
   Mult mai grav și periculos mi se pare LAȘITATEA multor români care ,
   deși văd zi de zi cum FĂCĂTURA de coaliție de guvernare își BATE JOC de ei ,
   nu numai că TAC , dar îi și mai CRITICĂ cu elan băsisto-pedelisto-johannisto-penelist pe persoanele care au CURAJUL de a PUNE punctul pe ” I” 🙂
   adică, în a SPUNE ADEVĂRUL cum faci Domnia Ta ! 🙂

   Când cei/cele care acum TAC și îi CRITICĂ pe cei/cele care NU TAC 🙂 🙂 🙂 vor conștientiza că au fost PĂPRTAȘI MORALI la PRĂBUȘIREA ECONOMICĂ și la FEDERALIZAREA României 😦 😦 😦 va fi prea TÂRZIU iar DUMNEZEU își va ÎNTOARCE FAȚA de la ei ……………………
   O zi cât mai suportabilă climateric dar musai cu SĂNĂTATE și BINECUVÂNTARE , Lăcrimioara ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 01/06/2021 @ 8:31 am | Răspunde

   • Buna dimineata, Aliosa ! 🙂
    Din pacate ai mare dreptate … nu stiu ce se intampla cu acest neam , ii intereseaza vaccinarea pentru plecari in vacanta afara sau in tara, mersul la restaurante si cafenele, concerte si mai stiu eu ce dar, nu vor sa vada ce se intampla cu adevarat in tara !!! 🤨🤨🤨
    da, ploua si parca nu vrea sa se opreasca , multumesc pentru urare ,
    asemenea Aliosa !!! 🙂🙂🙂

    Comentariu de lacrimaroua — 01/06/2021 @ 10:17 am | Răspunde

    • Bună dimineața , Lăcrimioara ! 🙂

     ȘTIU că am DREPTATE 🙂
     dar mai ȘTIU și că NU POT SCHIMBA NIMIC versus NENOROCIRILE care i se produc ” pas cu pas” POPORULUI ROMÂN de către FĂCĂTURA acestei coaliții guvernamentale ! 😦
     Pe ROMÂNII care s-au LĂSAT VACCINAȚI ca oile în târguri, piețe, săli de clasă și de sport , mașini
     și NU în CABINETE MEDICALE STERILIZATE ,
     nu i-a ÎNDEMNAT spiritul DIVIN și nici măcar DORINȚA de SĂNĂTATE 😦
     ci DORINȚA EXPRESĂ de a putea PLECA ” pe repede înainte” în STRĂINĂTATE
     unii la MUNCĂ CINSTITĂ 😦
     alții la FURAT , tâlhărit, CERȘIT ,produs BANI pe linia de centură și FĂCUT de RUȘINE ROMÂNIA ………………………..

     Cât privește PLOAIA , dacă PLOUĂ când și cât TREBUIE 🙂
     PLOAIA este BINEVENITĂ 🙂 iar FERMIERII și CULTURILE MULȚUMITE ! 🙂
     Pentru cei/cele cu GÂNDUL numai la PARANGHELII la Vama Veche și nu numai , PLOAIA este o POVARĂ 😦 dar asta-i PUTEREA lor de a DISCERNE ce-i BUN și ce-i RĂU pe lumea asta MANIPULATĂ ” pas cu pas” de FORȚELE OCULTE ce guvernează ROMÂNIA de vreo 18 luni de zile
     prin MINCIUNĂ , manipulare, IPOCRIZIE, demagogie ,OPORTUNISM, nepotism, URĂ , învrăjbire și DISCRIMINARE!!! 😦 😦 😦

     O lună IUNIE cu SĂNĂTATE , bucurii , DRUMEȚII reușite și BINECUVÂNTĂRI de la DUMNEZEU , Lăcrimioara ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 01/06/2021 @ 11:00 am

    • Trist si foarte adevarat , Aliosa !
     Multumesc pentru urari !
     Dumnezeu sa ne ajute tuturor !!!
     🙂

     Comentariu de lacrimaroua — 02/06/2021 @ 10:40 am

    • ” DUMNEZEU să ne ajute tuturor” 🙂 celor care iubim NEAMUL și ȚARA 🙂
     dar NU și celor care TRĂDEAZĂ ” pas cu pas” România ! 😦
     O zi cât mai frumoasă 🙂 Lăcrimioara ! 🙂
     Alioșa .

     Comentariu de Aliosa — 02/06/2021 @ 12:29 pm

 2. @ ALLLLL !!!!!

  Pentru astăzi, 31 MAI 2021 , ultima zi de PRIMĂVARĂ ASTRONOMICĂ ,
  am REȚINUT doar DOUĂ ȘTIRI care au mare LEGĂTURĂ cu TITLUL postului de față :

  1 ) Lupta pentru PUTERE în PNL(PDL) a început OFICIAL !!! 😦 😦 😦

  Premierul lui Klaus WERNER Johannis , Florin Vasile Cîțu , și-a anunțat oficial CANDIDATURA la șefia PNL(PDL) ! 🙂
  Cum NU mai CRED de mult în SPUSELE lui Cîțu ,
  voi spune numai ce-am VĂZUT la mai multe posturi de televiziune din momentul LANSĂRII OFICIALE a CANDIDATURII la șefia PNL(PDL) ! 🙂

  În timp ce scotea pe gură cuvinte pe care nu le-am băgat în seamă ,
  am văzut în jurul lui multe persoane oficiale din vechiul PDL( Traian Băsescu) precum :

  – Emil Boc , primarul Clujului cu care recent Cîțu a ” bătut palma” versus REDESCHIDEREA concertelor cu miile de personaje care mai de care mai ciudate venite din toată lumea la Clujul LIBER la distracții………;
  – Raluca Țurcan ,fosta ministresă în cabinetul Orban, acum VICEPREMIERUL lui Cîțu ;
  – fostul politruc băsist Florin Roman , acum vicepreședinte PNL(PDL) și liderul grupului deputaților PNL(PDL) ;
  – fostul jurnalist Rareş Bogdan, acum EUROPARLAMENTAR PPE și prim-vicepreşedinte PNL(PDL) ;
  – Robert Sighiartău, europarlamentar PPE și secretar general al PNL( PDL);
  – Anisie ,fosta ministresă a EDUCAȚIEI în cabinetul Orban , cea care de ziua de naștere a lui Orban îi URA ” la mulți ani ”
  – Vergil Chițac, cel care a ASCUNS că era INFECTAT cu COVID-19 și la internarea în Spitalul Județean de Urgență din CONSTANȚA a transmis VIRUSUL
  inclusiv managerului acelui spital , ca mai apoi , în loc să ajungă locatar la Poarta Albă a ajuns PRIMARUL CONSTANȚEI ;

  Și tot din gura lui Cîţu am aflat că alături de el sunt deja o treime din șefii Consiliile Județene PNL(PDL) din țară și că ,
  până la CONGREUL PNL(PDL) care se va desfășura în 25 SEPTEMBRIE 2021 , vor mai adera și alții ……………..

  După opinia mea ,INDIFERENT cine va deveni în 25 septembrie 2021 președinte al PNL(PDL) ,

  ROMÂNIA va evolua ” pas cu pas” din RĂU în mai RĂU !!! 😦 😦 😦

  2) Formațiunea politică ANTIROMÂNEASCĂ , UDMR , a ÎNCEPUT să FACĂ ce are în CAP încă din prima zi a anului 1990 !!! 😦 😦 😦

  UDMR ajunsă la guvernare ca urmare a URII cronice a președintelui Klaus WERNER Johannis
  pe ” PE-SE-DE” , câștigătorul ALEGERILOR PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020,
  ca să aibă cât mai multe atuuri în a cere AUTONOMIA așa zisului ” ținut secuiesc”

  Punctul pe ” I”/62 . De când cu pandemia, s-a uitat că UDMR vrea autonomia așa zisului ținut secuiesc…………….


  ȚINUT care-i 100% PĂMÂNT ROMÂNESC
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/06/14/
  a trecut ” pas cu pas” la EPURAREA SIMBOLURILOR ROMÂNILOR din centrul și nord-vestul ROMÂNIEI !!! 😦 😦 😦

  https://www.activenews.ro/stiri/Consiliul-local-din-Targu-Mures-dominat-de-UDMR-epureaza-simbolurile-romanesti-Piata-Memorandumului-adica-a-rezistentei-romanilor-din-Transilvania-va-purta-numele-medicului-maghiar-D%C3%A1niel-Gecse-mare-filantrop-si-EPIDEMIOLOG-167128

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 31/05/2021 @ 9:31 am | Răspunde

 3. De 30 de ani și mai bine, ne-am lămurit ce clasă politică „minunată” am avut în fruntea țării. Oricare s-ar da acum mai bun și mai tare, faptele din acești ani, atât de mulți, arată taman contrariul! Ori unii, ori ceilalți, s-au zbătut cel mai mult pentru interesele lor și prea puțin pentru ale țării! Pur și simplu mi-e silă de cei care se dau acum drept mari „luptători”, iar când erau la putere… nu au făcut nimic. Aștilalți…. la fel.
  Nu prea am înțeles partea din articol cu numele de „Ardeal”. Am învățat la istorie că denumirea de Transilvania au dat-o romanii, vechii strămoși ai acestui popor. Mai târziu a apărut numele de Ardeal, de când pe acel teritoriu au venit și ungurii (Erdely e numele dat de ei). Nu am auzit pe cineva să zică altceva în acest sens. Am căutat pe net și am găsit același lucru: https://ro.wikipedia.org/wiki/Etimologia_numelui_Transilvaniei
  Părerea mea este că ambele nume au fost folosite în aceeași măsură de-a lungul timpului. Important este să ne cunoaștem și să ne respectăm istoria, fără să o „rescriem”, în funcție de tot felul de interese. Ale unora sau altora.
  Multă sănătate și numai bine!

  Comentariu de Alex — 31/05/2021 @ 11:47 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Alex ! 🙂
   În primul rând , mulțumesc pentru vizită și comentariu ! 🙂
   În al doilea rând , un sincer și călduros La Mulți Ani FETIȚEI tale cu ocazia zilei de 1 IUNIE , ziua COPILULUI !! 🙂 🙂

   În al treilea rând , cu toate că POSTUL de față cuprinde mai multe SUBIECTE , unul mai interesant decât altul ,
   curios mi se pare faptul că ai dezbătut pe larg DOAR materialul semnat de singurul politician cu adevărat PATRIOT și iubitor de NEAM și ȚARĂ , ,GHEORGHE FUNAR ! 🙂
   Cu cele afirmate versus CLASA POLITICA postdecembristă sunt 1000% de ACORD iar TITLUL ” CONSENS GENERAL” nu întâmplător a fost conceput de mine !!! 🙂 🙂 🙂
   În spiritul ADEVĂRULUI cunoscut dar NERECUNOSCUT de mulți români ,
   trebuie să RECUNOAȘTEM că NICIODATĂ până în DECEMBRIE 2020 PREȘEDINTELE României ,
   indiferent că s-a NUMIT Iliescu, Constantinescu sau Băsescu ,
   NU și-a BĂTUT JOC de DEMOCRAȚIE ca președintele Klaus WERNER Johannis 😦 care ,
   din RĂZBUNARE pe ”PE-SE-DE ” câștigătorul ALEGERILOR DEMOCRATICE din 6 DECEMBRIE 2020 🙂
   nici măcar nu i-a dat măcar ȘANSA CONSTITUȚIONALĂ de a ÎNCERCA ca în timp de 10 zile cum prevede LEGEA ELECTORALĂ , PSD să formeze o COALIȚIE parlamentară care să-i permită să formeze un GUVERN LEGAL ………
   Ca un președinte de ” DOI LEI” 🙂
   a ÎNCROPIT ” pe repede înainte” COALIȚIA lui PARLAMENTARĂ formată din cei care au PIERDUT alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 ,
   adică din PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR care ,
   în LOC să GUVERNEZE ROMÂNIA pentru ROMÂNII, guvernează pentru ei, clientela lor politică și ONG-urile SOROSISTO-SECURISTO-useristo-cioloșisto-PEDELISTO-peneliste !!! 😦 😦 😦
   https://www.cotidianul.ro/angajarile-fictive-la-ordinea-zilei/
   Acesta-i SUBIECTUL principal al acestui POST , Alex ! 🙂
   – Uciderea DEMOCRAȚIEI de către Klaus WERNER Johannis ,
   – nerespectarea și încălcarea ” pas cu pas ” a CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI de către președintele României și miniștrii guvernului lui de CORUPȚI , mai CORUPȚI decât TOȚI CORUPȚII de dinaintea lor 😦 😦 😦
   – CORUPȚIA care bântuie în rândul coaliției de guvernare actuale ,
   – lupta miniștrilor cabinetului Cîțu pentru CIOLAN 😦 adică , pentru ÎMPĂRȚIREA l=clientelei lor politice a ZECILOR de milioane de euro ÎMPRUMUTATE de guvernele Orban&Cîțu despre care NU se ȘTIE pe ce s-au CONSUMAT și NU în ultimul rând ,
   – ȘANTAJUL pe care-l face ” pas cu pas” USR-PLUS și UDMR asupra PNL(PDL) pentru ca ,
   sub AMENINȚAREA ieșirii de la guvernare care ar însemna DEMITEREA guvernului lui Klaus WERNER Johannis ,
   să le satisfacă liderilor Barna, Cioloș și Hunor toate PRETENȚIILE antiROMÂNEȘTI , anitDEMOCRATICE , antiCONSTITUȚIONALE !!! 😦 😦 😦
   Dacă subiectul cu ” ARDEALUL” ar fi fost SEMNAT de ALTICINEVA decât PATRIOTUL Gheorghe Funar ,
   sunt convins că ar fi fost ” deîndată” TRECUT cu VEDEREA !!! 😦 😦 😦
   Cât privește ce-au FĂCUT cei de-au fost înaintea actualului guvern PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR la GUVERNAREA ROMÂNIEI,
   las să VORBEASCĂ :
   – SALARIAȚII cu SALARIUL MINIM ÎNGHEȚAT ;
   – PENSIONARII cu PUNCTUL de PENSIE REDUS cu 26 % ( Legea în vigoare prevede mărirea PUNCTULUI de PENSIE cu 40% iar ei au dat doar 14% și acesta PROROGAT…) ;
   – cei peste 3,5 MILIOANE de COPII ai ROMÂNIEI ( printre care și COPILUL vostru) cu ALOCAȚIILE mărite cu doar 20 % față de 100 cum prevede LEGEA în vigoare ) ;
   – FERMIERII care NU au PRIMIT SUBVENȚIILE pe anul 2020 și cărora li s-a ANULAT ” programul TOMATA (subvenții 3000 de EURO la 1000 de metri pătrați SOLAR cu ROȘII ROMÂNEȘTI ) ca ROMÂNII să CONSUME fructe, legume, verdețuri , carne, pâine și nu numai , de la STRĂINII de NEAM și ȚARĂ 😦 😦 😦
   https://r3media.ro/romania-importa-peste-90-de-tone-de-fructe-si-legume-in-fiecare-luna/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=romania_izvor_de_materii_prime_exportam_grau_la_preturi_de_nimic_si_importam_paine_congelata_de_13_ori_mai_scumpa&utm_term=2021-05-31
   – PATRONII IMM-urilor , MINERII , CEFERIȘTII , cadrele medicale , polițiștii și TOATE SINDICATELE …………………..
   Aș mai avea multe de spus pe tema celor comentate versus acest POST dar mă opresc aici ! 😦
   Toate cele bune, Alex ! 🙂
   Alioșa .

   Comentariu de Aliosa — 01/06/2021 @ 9:13 am | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  Pentru prima zi din ” CIREȘAR” am selectat câteva ȘTIRI de ultimă oră care au mare legătură cu TITLUL postului de față ! 🙂

  1) Versus alegerea președintelui PNL(PDL) dintre Ludovic Orban, actualul președinte ,
  și premierul lui Klaus WERNER Johannis Florin Vasile Cîțu

  https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/10/15/l-orban-este-fiul-cpt-imre-orbancare-a-fost-loctiitor-al-sefului-securitatii-raionului-stalin-intre-anii-1948-si-1956/

  https://www.impact.ro/secretul-din-familia-premierului-florin-citu-de-ce-si-a-dat-fratele-in-judecata-23411.html

  la congresul PNL(PDL) din 25 septembrie 2021 , sugerez accesarea linkului :
  https://www.cotidianul.ro/jonglerie-politica-pentru-sefia-pnl/
  https://www.cotidianul.ro/alegerile-din-pnl-vor-fi-cistigate-de-iohannis-si-sri-inainte-de-congres/

  2) Pentru persoanele virtuale care NU au ÎNȚELES de ce în toate postările de pe blogurile personale NU scriu PNL
  https://www.cotidianul.ro/bilantul-meu-cu-ce-se-lauda-pnl-dupa-doua-luni-de-guvernare/
  ci permanent PNL(PDL) ,le sugerez să acceseze linkul :
  https://www.cotidianul.ro/banda%E2%80%8E-pdl-intr-o-noua-fotografie-istorica/

  3) Pentru persoanele virtuale care CRED că în coaliția de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR
  este PERFECTĂ ARMONIE 🙂 le sugerez să acceseze link-ul:
  https://www.cotidianul.ro/s-a-sculat-robu-debarasati-va-de-aliatul-toxic-usr/

  4) Premierul României, Florin Vasile Cîțu , este CONVINS că România este o ȚARĂ SIGURĂ 🙂 😦 🙂
  https://www.news.ro/politic-intern/florin-citu-asasinarea-omului-afaceri-aradean-ioan-crisan-eveniment-30-ani-zile-inseamna-romania-tara-nesigura-vom-afla-s-intamplat-acolo-vom-invata-vom-permite-astfel-evenimente-1922401631492021052220226322

  5) Ministrul useristo-plusist al fondurilor europene Cristian Ghinea,
  a anunțat ieri 31 mai că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă( PNRR) a fost depus oficial la Comisia Europeană iar după vreo câteva LUNI de evaluare-AȘTEPTARE BANII de la UE vor veni ca BUȘTENII pe DUNĂREA bătrână când în amonte de ROMÂNIA ploile vor fi TORENȚIALE timp de multe zile ….
  Și tot după spusele lui Ginea , toate detaliile din PNRR-ul trimis la Comisia UE ,vor fi publicate şi prezentate oficial miercuri, 2 iunie …………….
  https://www.news.ro/politic-intern/update-cristian-ghinea-anunta-ca-planul-natonal-de-redresare-si-rezlienta-a-fost-depus-oficial-la-comisia-europeana-suntem-aproape-de-capatul-drumului-anuntul-comisiei-europene-video-1922400831002021051820226073
  5) ȘTIU că multora NU le va PLACE 😦
  dar, sincer, n-am ce a le FACE 🙂
  și ca urmare ,postez spre a tuturor ȘTIINȚĂ 🙂
  ce CRED eu de CUVIINȚĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  @) Noi cu PĂDURI , noi fără PĂDURI ! 😦
  https://incredibilia.ro/curiozitate/care-este-cel-mai-mare-proprietar-privat-de-paduri-din-romania/

  @@) De astăzi, 1 IUNIE , începe MAREA DISCRIMINARE versus VACCINAȚI-NEVACCINAȚI !!! 😦 😦 😦

  https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/comisia-europeana-a-lansat-sistemul-de-verificare-a-certificatelor-digitale-covid-sapte-tari-au-inceput-deja-sa-emita-primele-documente-de-acest-gen

  @@@) ” Cine UITĂ, nu MARITĂ” ( Nicolae Iorga) ASASINAT în 1940 de LEGIONARI 😦 😦 😦
  și Mareșalul României , Ion Antonescu , ASASINAT în 1946 de COMUNIȘTI !!! 😦 😦 😦
  https://r3media.ro/calendarul-zilei-1-iunie-75-de-ani-de-la-executia-lui-ion-antonescu-maresalul-a-murit-cu-tricolorul-la-piept-strigand-traiasca-romania/

  6) Pentru persoanele virtuale care doresc să afle care-i OPUSUL titlului ” CONSENS GENERAL” ,
  le sugerez să acceseze linkurile :

  https://r3media.ro/premierul-anti-comunist-al-sloveniei-a-sters-pe-jos-cu-dacian-ciolos-pe-care-l-a-numit-auto-proclamat-avocat-al-poporului-nu-i-am-permis-lui-milosevici-sa-ne-cenzureze-n-o-sa-i-per/

  https://r3media.ro/miscare-neasteptata-slovenia-blocheaza-parchetul-european-condus-de-laura-codruta-kovesi/

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 01/06/2021 @ 11:07 am | Răspunde

 5. Buna seara draga Aliosa!
  Felicitari pentru aceasta ampla prezentare a evenimentelor ce au loc in Romania.
  Este revoltator ce se intampla dar de asteptat pentru faptul ca (parerea mea) securistii cu state vechi au reusit mai ales in randul tinerilor si a ignorantilor sa spele creiere asiduu.
  Pacatele acestui neam este memoria si daca mai intervin si ticalosii cu metodele lor manipulatorii e de inteles ca traim ceea ce traim.
  Marele nostru ghinion a fost ca atat americanii cat si rusii (ei isi dau mana pe la spatele omenirii si infaptuiesc ceea ce doresc in interesul lor) l-au ales pe Namiloi ca presedinte nu o data ci de doua ori, pentru ca a fost bine citit ca e usor de manevrat in distrugerea poporului si a Romaniei stiind ca e gol pe dinauntru, lipsit de sentimente umane.
  S-a vazut ce fel de „om” este dupa cum se comporta plin de aroganta si lipsit de empatie punand umarul cu mare inversunare la distrugerea celui mai mare si puternic partid din acest moment pentru ca asa are cale libera sa implineasca ceea ce a promis.

  Ajutat de ticalosii securisti, de tradatorii de neam care vor binele doar in interesul lor , a reusit in mare masura sa aduca tara aproape de prapastie, mai trebuie doar un branci sa dea si si-a facut datoria fata de fortele oculte.
  Are la guvernare ceea ce si-a dorit si desigur UDMR-ul care nu duce lipsa de membri inteligenti si capabili au intrat in joc cu speranta ca vor reusii ceea ces-si doresc de veacuri.
  De aceea se fac tot felul de incercari de a denatura istoria reala a acestui popor.
  Sa nu uitam ca si comunistii au facut la fel multi dintre noi invatand ceva iar adevarul era altundeva..

  Pacat ca au reusit sa distruga iubirea de tara si neam din majoritatea inimilor de romani, acestia avand drept scoip doar traiul lor personal in rest sa vina potopul care din ce se vede a cam venit datorita defrisarilor nemiloase facute de prietenii sasului care l-au si decorat si premiat pentru asta. Desigur ca romanii stau, clevetesc dar nu fac nimic pentru a-si salva avutiile macar acum in al o sutalea ceas.
  Unde nu e nici Dumnezeu nu cere.
  Avem exemple de oameni care stiu sa-si apare drepturile dar nu invatam nimic, ne e mai bine pe stadioane sa mancam seminte unul in capul celuilalt, sa batem cluburile unde sa ne aratam muschii ca platim numai sampanii scumpe si concedii pe taramuri exotice etc lasa-i pe altii ca noi luam totul de-a gata.
  Ma doare sufletul ca traiesc astfel de momente si ii invidiez pe cei ce au plecat in ceruri , poate acolo au parte de o lume mai buna si mai dreapta.

  Dupa cum se aseaza faptele cred ca il pregatesc pe Citu sa fie urmatorul presedinte, exact cum il doresc un om gol dar proprietar de munte unde a facut sa arate ca el(golit de padure iar el de suflet).
  Speculeaza orice ii aduce capital politic si poate sa prosteasca naivii si neganditii.

  La multi ani copilasilor din familia ta si de ce nu si adultilor care mai poarta-n ei suflet de copil.

  O vara frumoasa plina de bine si bucurii !

  O seara frumoasa sa ai !

  Comentariu de Beta — 01/06/2021 @ 6:42 pm | Răspunde

  • Bună ziua, dragă Anda ! 🙂
   Ca de obicei , spre disperarea DELATORILOR mei ai pus PUNCTUL pe ” I” 🙂 versus TITLUL postului de față ! 🙂
   Mulțumesc pentru OBIECTIVITATEA și CURAJUL de a comenta punctual și pe înțelesul tuturor ! 🙂
   Având în vedere faptul că TIMPUL nu-mi permite să-ți răspund punctual la fiecare IDEE din comentariul la obiect 🙂
   și luând în considerare faptul că la multe din opiniile sus exprimate clar și concis
   am dat deja RĂSPUNSURI în COMENTARIILE postate la nr.crt 1-4 inclusiv ,
   mă voi rezuma în a afirma cu toată responsabilitatea că , versus cele sus postate 🙂
   ai DREPTATE 100% !!! 🙂 🙂 🙂
   Și totuși,
   voi posta un videoclip în care , un ROMÂN-ROMÂN 100% , cu DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ și IUBIRE față de DUMNEZEU și ADEVĂR ,
   versus CLASA Noastră politică SLUJITOARE a INTERESELOR străine ROMÂNIEI , spune cu subiect și predicat MULTE ADEVĂRURI pe care cei din gașca ” nămiloiului” le-au ASCUNS românilor !!! 😦 😦 😦

   În speranța că nu te vei supăra , în numele FAMILIEI mele și a năzdrăvanilor mei de NEPOȚEI ,
   închei DORINDU-ȚI multă SĂNĂTATE , putere de muncă ,
   BINECUVÂNTARE de la bunul DUMNEZEU 🙂
   și mulțumiri din toată inima pentru URĂRILE făcute și superbele IMAGINI postate !!! 🙂 🙂 🙂
   Cu cele mai curate și sincere gânduri ,
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/06/2021 @ 12:51 pm | Răspunde

 6. sereno martedì sera.

  Comentariu de newwhitebear — 01/06/2021 @ 10:52 pm | Răspunde

  • Grazie, Gian Paolo ! 🙂
   Sereno mercoledi pemeriggio ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 02/06/2021 @ 9:57 am | Răspunde

 7. @ ALLL !!!

  Spre a DELATORILOR mei ȘTIINȚĂ ,
  postez spre a lor CUNOȘTINȚĂ ,
  câteva URL-uri despre idolii lor , bunăoară ,
  din gașca trădătorilor de neam și țară !!! 😦 😦 😦

  @ Accesați cele două linkuri de mai jos ” deîndată”
  și-o să vedeți cum individul ”o face lată ” ! 😦
  https://www.cotidianul.ro/tulai-ati-vazut-cum-a-aparut-bulai/
  https://www.cotidianul.ro/bulai-acest-rege/
  @@ ) Președintele României , de i IUNIE , Ziua Internațională a COPILULUI 🙂
  în loc să le UREZE cu subiect și predicat un sincer La Mulți Ani de ziua lor ,
  a postat pe pagina lui de feisbuc o fotografie din preajma majoratului ,
  care , în loc de LIKE-uri ,i-a adus IRONII din partea comenttorilor !!! 🙂 🙂 🙂
  DOVADA pe :
  https://www.cotidianul.ro/festival-de-ironii-cu-poza-lui-iohannis/
  @@@ ) ” Mai bine mai târziu decât niciodată ” 🙂 spune-o vorbă din popor 🙂
  Lucian Duță , fostul șef al CNAS , fără pic de umor ,
  luminează poporul român neștiutor
  versus CARDUL de SĂNĂTATE
  despre care ,s-au știut puține din păcate !!! 😦 😦 😦
  https://www.cotidianul.ro/lucian-duta-spune-care-e-de-fapt-menirea-cardului-de-sanatate/

  @@@@ Pentru PĂRINȚII și BUNICII care doresc pentru COPIII și NEPOȚII lor EDUCAREA în spiritul tradiției creștin ortodoxe ,
  recomand cu căldură accesarea LINK-ului :

  https://r3media.ro/1-iunie-ziua-internationala-a-copilului-7-sfaturi-ale-patriarhului-daniel-cu-privire-la-educatia-copiilor/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 02/06/2021 @ 10:12 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: