Alioşa ” File de Jurnal ”

11/06/2021

S-a făcut dreptate !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 6:48 pm

ROMÂNII cu DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ ar trebui să participe cu SUFLETUL și INIMA la măcar o ORĂ de LECȚIE de ISTORIE !!! 🙂 🙂 🙂

https://www.mediafax.ro/cultura-media/istorie-mihail-kogalniceanu-si-proclamatia-independentei-romaniei-din-9-mai-1877-19123142

” Cine UITĂ, nu MERITĂ” ( Nicolae Iorga ) .

De acum înainte , în fiecare an ,

la 10 MAI ,

ROMÂNII din ȚARĂ și de peste hotare ,

vor sărbători

Ziua INDEPENDENȚEI de STAT a ROMÂNIEI 🙂 🙂 🙂


și nu la 9 mai cum era până acum !!! 😦 😦 😦

” Istoria și-a luat revanșa: Parlamentul a declarat ziua de 10 mai drept Ziua Independenței Naționale a României!

Anand-Sergiu Donca 09/06/2021

sursă foto: Facebook: LS Iași

Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege PL-x nr. 66/2017 cu 166 de voturi pentru, 5 împotrivă și 92 de abțineri. De acum înainte, Ziua Independenței va fi sărbătorită în mod oficial de către toate autoritățile pe data de 10 mai, nu pe 9 mai cum în mod greșit s-a procedat până acum.

Academia Română a jucat un rol esențial, susținând aprobarea proiectului de lege, expunând pe scurt argumentele într-un document trimis unei comisii parlamentare.

În ceea ce privește votarea, s-a putut observa o opoziție ușor surprinzătoare din partea AUR și una mai puțin neașteptată, plină de abțineri, a PSD. Coaliția de guvernare a votat în unanimitate „pentru”.

sursă foto: captură de ecran/ http://www.cdep.ro

Liga Studenților din Iași și-a adus și ea aportul, prin susținerea inițiativei și a evidenței istorice în rândul parlamentarilor.

„În perioada 1877-1947 Ziua Națională a României a fost 10 mai, la care se aniversa:

– depunerea jurământului principelui Carol I față de poporul român (1866);
– proclamarea independenței de stat a României de către domnitorul Carol I (1877);
– proclamarea Regatului României (1881);
– recunoașterea drepturilor aromânilor din cuprinsul Imperiului Otoman (1905) și transformarea ei în Ziua Aromânilor (sărbătorită în unele medii pe 23 mai, ca o adaptare pe stil nou a sărbătorii de 10 mai s.v.);
– unitatea de neam a poporului român după Marea Unire și încheierea Primului Război Mondial.

În 1877, la 9 mai, Mihail Kogălniceanu doar a citit proclamația de independență în fața Adunării Deputaților, urmând ca aceasta să fie dezbătută și votată de către Senat. Proclamația lui Kogălniceanu a reprezentat încheierea dezbaterilor din Parlamentul țării asupra relației cu Imperiul Otoman, care începuseră la data de 27 aprilie.

După votul Senatului, a fost trimisă domnului spre promulgare, ca să îi dea forță juridică și caracter oficial pe 10 mai. În aceeași zi de 10 mai a fost hotărâtă și încetarea plății tributului către Imperiul Otoman și serbarea zilei ca zi națională. Doar Domnul avea prerogativa constituțională de a proclama independența, nici primul ministru, nici parlamentul neavând vreo atribuție în acest sens.

Sărbătorirea Independenței pe 9 mai a fost impusă de comuniști, ca să condiționeze simbolic independența noastră de ocupația Armatei Roșii, pentru a se suprapune cu „Victoria Armatei Roșii” și arborarea drapelului sovietic în Berlin (День Победы), dar și pentru a fi imediat după ziua de 8 mai când s-a înființat Partidul Comunist Român (PCR).

De asemenea, comuniștii urmăreau eliminarea rolului regelui Carol I în lupta pentru Independență.

Unii confundă ziua ocupării Berlinului de către sovietici (9 mai 1945) cu sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și cu Ziua Europei. Însă, în Occident, ziua încheierii războiului este 8 mai, când Germania a capitulat în fața Aliaților. Iar ziua Europei nu este sărbătorită pe 9 mai pentru a aniversa ocuparea de către Armata Roșie a Berlinului, ci pentru a aniversa Declarația Schuman (9 mai 1950), prin care s-a propus crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (CECO).

În prezent, sărbătorirea Zilei Independenței pe 9 mai reprezintă de fapt o declarație de recunoștință față de soviete, de care se bucură atât de mult cercurile filo-ruse. Înseamnă batjocorirea ideii de unitate națională românească. Nu poți susține Unirea Basarabiei cu România, iar în același timp să sărbătorești Independența la un loc cu „Ziua Victoriei” Armatei Roșii.

Sărbătorirea Independenței pe 9 mai înseamnă asumarea tezei sovietice că Basarabia și Bucovina de Nord nu au fost niciodată teritorii românești și înseamnă batjocorirea milioanelor de români care au fost victimele regimului opresiv al URSS și a zecilor și sutelor de mii de români deportați în lagăre de muncă, exterminați în masacre sau înfometați de autoritățile comuniste.

Și mai reprezintă o călcare în picioare a jertfei milioanelor de români care au murit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru apărarea integrității, credinței și demnității acestui popor. Și a jertfei sutelor de studenți morți, arestați și bătuți pentru participarea la manifestațiile de 10 mai din perioada 1944-1947.

A susține că o întreagă clasă politică în care îi numărăm pe Brătianu, Vaida, Maniu, Iorga și mulți alții, și un întreg popor în perioada 1877-1947 au sărbătorit în mod greșit Ziua Națională (Ziua Independenței) pe 10 mai este un non-sens istoric, logic și simbolic.” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa :

Pentru comparație și nu numai , RECOMAND și https://romania.europalibera.org/a/vot-istoric-parlament-10-mai-ziua-independentei/31298865.html

Aș vrea ca să se facă dreptate și în speța ce urmează :

” Procuror:

S-a încercat arderea a 2.000 de vapoare cu deşeuri menajere în România

comisarul.ro joi, 10 iunie 2021, 19:24  Distribuie

Procurorul Teodor Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa susţine că România a devenit o groapă de gunoi a lumii, din cauza legislației și administrației defectuoase. 

„Sunt absolut îngrijorat, pentru că am posibilitatea să observ acest lucru şi vreau să îmi împărtăşiţi îngrijorarea că, dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deşeuri”, a declarat Niţă, joi, într-o conferinţă de presă.   

El a precizat că România are o legislaţie de mediu inadecvată şi o administraţie nepricepută.  

„Din 2016, China şi-a închis porţile, România are o legislaţie inadecvată, o administraţie fie nepricepută, fie… mă abţin să spun de care pentru că se autorizează tot felul de trăsnăi. Vin în ţară botezate mii de tone”, a afirmat procurorul constănţean.   El crede că, dacă nu se iau măsuri urgente, atunci în România ne va fi teamă să respirăm aerul de pe stradă.   

„Am văzut vârful aisbergului, dar în condiţiile în care legea nu se actualizează aşa cum ne cere Consiliul Europei, începând cu raportul de evaluare din 2018, vom ajunge foarte curând să ne fie teamă să mai respirăm aerul de pe stradă pentru că în România se pregătesc să vină dacă s-au prins operatorii de deşeuri că se poate din toate zonele atât deşeuri industriale, cât şi deşeuri menajere”, a explicat Teodor Niţă.  El a precizat că au fost încheiate contracte de ardere în fabricile de ciment a două mii de vapoare cu deşeuri menajere. 

„Au fost cazuri în care s-au încheiat contracte de ardere în cuptoarele fabricilor de ciment a două mii de vapoare cu deşeuri menajere. Domnilor, două mii de vapoare.

I-am trimis înapoi, dar nu ştiu cât vom reuşi lucrul acesta fără o legislaţie corespunzătoare. Găuri legislative sunt multe, dureroase şi dacă cineva nu este făcut conştient asupra acestor pericole, cei care avem copii sau nepoţi vom fi responsabili de ceea ce le lăsam după noi şi anume o ţară care foarte curând se va transforma într-una cu peisaje apocalipitice, în care pădurile se ard, se termină, se distrug, se defrişează şi o să apară în locul munţilor împăduriţi, munţi de gunoaie”, a mai afirmat procurorul Teodor Niţă.” .

 • În final de postare , o ȘTIRE în exclusivitate pentru IUBITORII FOTBALULUI 🙂 FOTBALUL a ÎNVINS pandemia 🙂 🙂 🙂 iar din această seară pe ” Stadio Olimpico ” din ROMA ,ITALIA, se dă startul turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2020 și-apoi, urmează meciul dintre ITALIA și TURCIA !!! 🙂 🙂 🙂 Mult succes și baftă ITALIA !!! 🙂 🙂 🙂

Din păcate , din cauza unor nepricepuți din conducerea fotbalului românesc în general și al nepriceperii în meseria de antrenor al naționalei de fotbal a României , deși BUCUREȘTIUL va găzdui TREI MECIURI în fazele preliminare și unul în optimile de finală ale EURO 2020/2021 , iubitorii de fotbal din ROMÂNIA nu vor avea posibilitatea să SUSȚINĂ echipa națională de fotbal a ȚĂRII , din simplul motiv că selecționata condusă de Mirel Rădoi , NU s-a CALIFICAT la TURNEUL FINAL !!! 😦 😦 😦

 • Dacă ar fi avut măcar un gram de DEMNITATE , antrenorul Mirel Rădoi și-ar fi dat ” deîndată” și cu ” celeritate” DEMISIA din funcția de SELECȚIONER al NAȚIONALEI de FOTBAL !!! 😦 😦 😦 Alioșa .

19 comentarii »

 1. Un sfarsit de saptamana insorit si plin de binecuvantare iti doresc , Aliosa ! 😃

  Comentariu de lacrimaroua — 11/06/2021 @ 7:09 pm | Răspunde

  • Mulțumesc frumos pentru urare , Lăcrimioara ! 🙂
   La ora când postez aceste cuvinte , la MINE este SOARE 🙂 vântul abia adie, iar lumea se grăbește spre PIAȚA MUNICIPALĂ plină cu legume, zarzavaturi, verdețuri proaspete , ecologice și gustoase 🙂 🙂 🙂 produse de fermierii satelor limitrofe orașului de pe malul Dunării bătrâne ! 🙂
   Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT , Lăcrimioara ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 12/06/2021 @ 8:07 am | Răspunde

   • Buna ziua Aliosa ! 🙂
    La mine soarele s-a ascuns in nori, ploaia cade intr-un dans nebun … 😃
    Multumesc pentru urare !
    Toate cele bune iti doresc cu drag ! 🙂

    Comentariu de lacrimaroua — 12/06/2021 @ 2:54 pm | Răspunde

    • Bună dimineața Lăcrimioara ! 🙂
     Ieri, și pe malul DUNĂRII bătrâne s-a mai ASCUNS din când în când 😦
     și PLOAIA a mai căzut din CERUL tuturor 🙂 🙂
     dar una peste alta , la mine ,ZIUA de IERI 12 IUNIE a fost un a FRUMOASĂ 🙂 🙂 🙂
     piața municipală plină cu de toate , iar LUMEA, curios și dureros de adevărat 😦
     era destul de liniștită în comparație cu BATJOCURA pe care le-o aplică zi de zi și
     ” pas cu pas” adunătura zgomotoasă din coaliția lui de guvernare ,
     PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR 😦 😦 😦
     chitită pe ÎNVRĂJBIREA românilor , sădirea URII între versus PENSIONAREA generațiilor de ” DECREȚEI”
     după spusele ministresei muncii, țurcana cea bălaie , cu voce de oaie ,
     ea însăși , tot un ” DECREȚEL” 🙂 🙂 🙂
     și nu în ultimul rând chitită ( COALIȚIA lui Johannis) pe CIOLANUL de ROS și VÂNZAREA pe BUCAȚI a ROMÂNIEI străinilor de NREAM și ȚARĂ 😦 😦 😦
     și NU pentru PROPĂȘIREA NEAMULUI ROMÂNESC ……..
     Și eu îți mulțumesc pentru urare ! 🙂
     O DUMINICĂ BINECUVÂNTATĂ oriunde vei fi la ora aceasta !!! 🙂 🙂 🙂
     Cu drag,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 9:40 am

    • … nu stiu ce sa zic, Aliosa … sunt ORIPILATA de tot ce se intampla in tara, de guvernanti care isi vad propriile interese , de oamenii care stau cu umerii aplecati de atatea poveri . de minciuna cu PLANDEMIA si Vaccinarea, in mod special a copiilor, de faptul ca nu gandim mai mult, nu ne informam , ca nu mai vdem libertate decat prin plecarea in vacante, la terse, concerte sau mai stiu eu ce … 🤔🤔🤔
     Pamantul acesta stramosesc PLANGE de atata BATJOCURA ,
     se rasucecesc in morminte cei ce si-au dat sufletul pentru glie !!! 😥😥😥
     O duminica binecuvantata !
     Saptamana care se prefigureaza in zare, sa fie cu liniste in suflet si binecuvantare !!!
     Cu drag – Lacrimioara 🤗😊

     Comentariu de lacrimaroua — 13/06/2021 @ 3:41 pm

    • Bună seara, Lăcrimioara ! 🙂
     Pe lângă faptul că și eu sunt OROPILAT ca și Domnia Ta ,
     mă ÎNGRIJOREAZĂ cel mai tare ” tinerii liberi și frumoși” 🙂 😦 🙂
     care NU ȘTIU decât :
     să CHIULEASCĂ de la ȘCOALĂ ,
     să se DISTEZE fără perdea ,
     să consume alcool și droguri ,
     să de prostitueze ,
     să se bată între ei ajungând de multe ori la OMORURI ziua în amiaza mare ,
     să gonească cu viteză foarte mare cu MAȘINA condusă sub INFLUENȚA alcoolului sau a drogurilor ,
     să comită CRIME, TÂLHĂRII , FURTURI șamd !!! 😦 😦 😦
     -De ce mă ÎNGRIJOREAZĂ ? 😦
     Pentru singurul fapt că ei , așa zișii ” tineri liberi și frumoși ” sunt VIITORUL ROMÂNIEI , țara noastră numită de cineva
     ” Grădina Maicii Domnului ” ……………………………
     Trebuie să recunosc că NU TOȘI ” tinerii liberi și frumoși” se încadrează în categoria celor de mai sus ,
     dar din păcate , cei care NU SE ÎNCADREAZĂ sunt mult mai PUȚINI , decât cei CARE SE ÎNCADREAZĂ !!! 😦 😦 😦
     Și mă mai ÎNGRIJOREAZĂ foarte mult
     NESIMȚIREA ,
     demagogia ,
     OPORTUNISMUL ,
     minciuna
     NEPOTISMUL ,
     aroganța
     și IPOCRIZIA
     ipocriților care astăzi sunt la ” butoanele statului ticăloșit” ÎNFIINȚAT de ” JAVRA ORDINARĂ ”
     și perfecționat de Klaus WERNER Johannis cu ajutorul foștilor PEDELIȘTI ( băsiști ) 😦
     https://www.comisarul.ro/politic/cutremur/coldea_352951.html
     https://www.comisarul.ro/articol/agresorii-activistului-alergat-si-batut-in-stil-ma_1234279.html
     INFILTRAȚI după plecarea lui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni în PNL-ul lui Klaus WERNER Johannis !!! 😦 😦 😦
     La 31 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 😦 😦 😦
     președintele PNL (PDL) Ludovic Orban , care este în PLOLTICĂ chiar din acea perioadă ,
     cu o IPOCRIZIE nemaiîntâlnită , cu toate că a fost inclusiv PREMIERUL României, astăzi
     , în Piața Universității ,în fața unor așa ziși jurnaliști precum unul poreclit ” ceaușescu”
     când a fost ÎNTREBAT de atacul mediatic al europarlamentarului PNL(PDL) Bogdan Rareș împotriva sa
     https://www.comisarul.ro/articol/rares-bogdan-il-rog-din-suflet-pe-ludovic-orban-sa_1234129.html
     a ” întors-o ca Traian Băsescu versus LOVIREA în VĂZUL LUMII a acelui COPIL la mitingul de la Ploiești din perioada
     ” Dragă Stolo ” 😦 😦 😦

     Sincer, aș mai avea multe de spus
     versus speța de mai sus
     dar ca FAN FOTBAL din primul meu an de ȘCOALĂ 🙂
     vreau să urmăresc meciul de pe ARENA NAȚIONALĂ ,
     dintre Austria și MACEDONIA de NORD ! 🙂
     Mulțumesc pentru revenirea pe acest POST 🙂 și pentru URĂRILE făcute ! 🙂
     O săptămână mai frumoasă din toate punctele de vedere decât cea care stă să treacă !!! 🙂 🙂 🙂
     Cu drag,
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 7:01 pm

 2. @ ALLLLL !!!!!

  La prima oră a dimineții de 12 iunie 2021,
  ca FAN FOTBAL
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2011/08/08/
  încă de pe băncile Liceului Militar ” Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc
  https://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
  postez doar o singură ȘTIRE legată de FAVORITA mea DINTOTDEAUNA ,
  ITALIA ! 🙂

  În meciul inaugural al Campionatului European de Fotbal ” EURO 2020 ”
  pe stadionul olimpic din ROMA ,
  în prezența unui public entuziast și pătimaș ,
  după o FESTIVITATE de DESCHIDERE de nota 10+ 🙂 🙂 🙂

  ITALIA-TURCIA , 3-0 !!! 🙂 🙂 🙂

  Toate detaliile versus desfășurarea meciului inaugural al” EURO 2020 ”
  dintre ITALIA și TURCIA se găsesc pe :
  https://www.prosport.ro/fotbal-extern/euro-2020/turcia-italia-de-la-ora-2200-live-video-online-primul-meci-de-la-euro-2020-se-joaca-la-roma-echipele-probabile-19277457

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2021 @ 8:15 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 🙂 😦 🙂

  IPOCRIZIE și DEMAGOGIE generală în Piața Obor din parohia primarului Radu Mihaiu , USR-PLUS !!! 😦 😦 😦

  Pentru a MOTIVA oamenii să se VACCINEZE
  ” deîndată” ,
  primarele Sectorului 2 ,Radu Mihaiu le-a promis credulilor ,
  un VOUCHER în VALOARE de :
  – 3 mici;
  – 2 chifle;
  – muștar cât vrea omul;
  – o sticlă de 1/2 de litru de apă plată sau minerală !!! 😦 😦 😦
  Cum
  ” Cea mai bună MÂNCARE
  este MÂNCAREA dată de POMANĂ ”

  oamenii , ca să prindă un VOUCHER , s-au trezit cu NOAPTEA-n CAP ………

  Primarele spune că nu-i MITĂ 🙂
  oamenii spun că nu au venit pentru MOCI 🙂
  dar VIDEOCLIPUL de mai jos ,
  îi fac ” deîndată” pe toți de RÂS !!! 🙂 😦 🙂

  Mă dezgustă TOȚI !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 12/06/2021 @ 11:32 am | Răspunde

 4. Felicitări pentru lecția de istorie! Într-adevăr ziua de 10 mai merita să-și reia importanța cuvenită. Poate nu până într-acolo cât să redevină Zi Națională, cu toate că… În fine! Totuși prea multe schimbări dăunează. Imn, stemă… De câte ori să tot fie modificate? Dacă ai curiozitatea să cauți în urmă, vei vedea că ideea de permanență parcă ne este străină, deși tocmai asta ne-am dori mai asiduu. Poate că stema de acum este cea care întrunește cel mai mult condițiile, prin îmbinarea blazoanelor provinciilor istorice, însă am făcut armata purtând la caschetă acel „cuc” cu spice. L-am iubit cum era! 🙂 Frumos este că acum doi ani am primit cadou de la foștii mei colegi o cană, pe care au personalizat-o cu stema României ca să îmi facă o bucurie. Numai că nu știuseră cum arată acum, pentru că probabil pe internet tot aia veche a rămas, onorată de sportivii noștri de frunte, ca Nadia și Hagi… Astfel că mă simt ca la 20 de ani, ori de câte ori îmi beau cafeaua 🙂 Am ceva și cu Imnul, parcă n-ar fi trebuit să dea în foc și să-l schimbe atât de iute. Om fi noi adormiți, dar nu trebuie să spunem la toată lumea. Zic și eu!…
  Mulțumesc pentru filmulețe!

  Comentariu de condeiblog — 12/06/2021 @ 1:05 pm | Răspunde

  • FELICITĂRI și ție pentru REVENIREA pe modestul meu blog ! 🙂
   NU , ziua de 10 IUNIE va rămâne doar ZIUA INDEPENDENȚEI de STAT a ROMÂNIEI 🙂 🙂 🙂
   și nu va fi propusă de NIMENI și NICIODATĂ ca să DEVINĂ ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI ,
   care va rămâne de-a pururea și-n vecii veacurilor Ziua de 1 DECEMBRIE !!! 🙂 🙂 🙂
   Cât privește celelalte opinii personale expuse în comentariul tău, doar atât :
   – FIECARE cu OPINIA lui ! 🙂
   Am REȚINUT că ai ÎNDEPLINIT STAGIUL MILITAR și asta mă BUCURĂ știind că DIALOGHEZ cu o PERSOANĂ care
   știe cu ce se ” MĂNÂNCĂ ARMATA” 🙂 🙂 🙂
   și nu ca # reziștii de acum din guvernul lui Klaus WERNER Johannis ce își dau cu părerea despre PENSIILE MILITARE
   cu toate că NU știu nici măcar care-i TREABA cu ” CUIUL CĂTĂRII ” !!! 🙂 🙂 🙂
   Mulțumesc și eu pentru vizită și cele postate ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 9:51 am | Răspunde

 5. Chiar daca nu ma omor cine stie ce dupa mici, cred ca de aici inainte chiar ii voi evita!
  Chiar penibila o astfel de abordare…

  Cat priveste ziua de 10 mai, tot e bine ca si-au gasit timp pentru un astfel de subiect. Ar fi fost interesant de ascultat
  dezbaterea din parlament, desi nu stiu daca mai sunt date la TV.

  Un weekend placut, Aliosa si multumesc pentru linkuri.

  Comentariu de Suzana — 12/06/2021 @ 8:14 pm | Răspunde

  • Bună dimineața , Suzana ! 🙂
   Din vremea când Marian Vanghelie ,primarul sectorului bucureștean cu mii de
   ” analfabeți funcționali” 😦
   oferea ALEGĂTORILOR din acel sector ca MITĂ ELECTORALĂ câte
   TREI mici ,
   o chiflă,
   o lingură de muștar
   și un pahar cu POȘIRCĂ 😦 😦 😦
   m-a cuprins o SILĂ de MICI atât de mare ,
   încât ,nu am mai consumat nici un MIC la întâmplare !!! 🙂 🙂 🙂
   Ca un blestem asupra ROMÂNIEI , și astăzi 13 iunie ,
   în Piața OBOR lumea se ÎNGHESUIE la VACCINARE
   ca OILE speriate de LUPUL care le dă târcoale
   dar nu pentru a lor stare de sănătate 😦
   ci ca să obțină acel blestemat de VOUCHER
   oferit ca MITĂ de primarul USERIST , Radu Mihaiu ) !!! 😦 😦 😦
   În concluzie ,
   sila față de MICII pregătiți de alții mi s-a TRIPLAT 😦
   și chiar de-ar fi să MOR de FOAME , nu aș mai consuma ………………..
   Legat de DEZBATEREA din Parlament versus DISCUȚIILE cu 10 mai ,
   am CĂUTAT dar nu am găsit nici un VIDEOCLIP iar MOTIVUL lipsei este clar ! 🙂
   O să mai caut și de voi găsi ceva , ” deîndată” îl voi POSTA aici ! 🙂
   O DUMINICĂ BINECUVÂNTATĂ , Suzana ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 10:12 am | Răspunde

 6. @ ALLL !!! 🙂 😦 🙂

  Dacă față de ziua de 10 MAI ” S-a făcut DREPTATE ” 🙂
  despre PNRR-ul lui Ghinea&Cîțu&Johannis din păcate 😦
  lucrurile sunt mult prea departe ,
  de a fi LĂMURITE cu ” celeritate” !!! 😦 😦 😦

  IATĂ doar câteva OPINII :

  @ ) – A fost sau nu RESPINS PNRR-ul lui Ghinea&Cîțu&Johannis ??? 🙂 😦 🙂

  http://www.corectnews.com/politics/comisia-european-retrimis-proiectul-pnrr-cu-zeci-de-observa-ii-

  http://www.corectnews.com/politics/obr-znicia-distruge-rom-nia-normal

  @@) Un ANALIST care pune PUNCTUL pe ” I” !!! 🙂 🙂 🙂

  „România a cerut greșit banii pe împrumuturi în PNRR depus la Bruxelles.”

  România a cerut greșit banii pe împrumuturi în PNRR depus la Bruxelles.
  Asta ne va costa timp!
  Din păcate domnul Ghinea nu a înțeles care este plafonul maxim al împrumutului care poate fi luat prin PNRR potrivit Reg 241/2021 astfel încât să nu fim puși în situația de a ne fi amânată aprobarea PNRR.
  Domnul Ghinea a pus 15 miliarde euro împrumut.
  Plafonul maxim era de doar 14,2 miliarde deoarece regulamentul este foarte clar: cuantumul împrumutului nu poate depăși 6,8% din VNB – ul statului membru pe anul 2019(venitul national brut care difera de PIB).
  Ei bine VNB 2019 România a fost de 210 miliarde euro.
  Astfel cuantumul maxim al împrumutului pe care România îl putea solicita era de 14,2 miliarde euro.
  În total(granturi plus împrumuturi) România putea solicita 28,4 miliarde euro și nu 29,2 miliarde euro.
  Aceasta greșeală va duce la întârzierea adoptării PNRR dar si la diminuarea sumelor solicitate de România.
  De unde se taie?
  Autor: Adrian Câciu ”.
  Sursa :
  https://gandeste.org/analize-si-opinii/adrian-caciu-romania-a-cerut-gresit-banii-pe-imprumuturi-in-pnrr-depus-la-bruxelles/120699/

  @@@) ” Cutremurător dar asta e realitatea necoafată, pe care mulți inițiați refuză să o recunoască iar cei multi,
  adică cetățenii, nici nu știu prin ce trec.
  Cum e folosită România ca suveica pentru plasarea capitalului la dobânzi pozitive, pentru a ajuta economiile europene si băncile europene?
  Romania face datorie ca sa importe. Bancile straine prin filiale plaseaza aici capitalul primit gratuit de la BCE, il plasează cu dobanzi de 10 ori mai mari decât dacă ar fi împrumutat firmele germane, italiene, franceze etc. Ce face România cu banii? Cumpara bunuri si servicii, face investitii unde 60-70% reprezintă importuri din tarile comunitare.
  Banii se întorc în economiile europene, companiile străine rețin randamentele, România rămâne cu datoria și dobânzile, băncile straine încasează dobanzile si castiga înzecit.
  Ce conteaza deficitele, ce conteaza dezechilibrele macroeconomice?
  Acestea sunt folosite ipocrit de samsarii capitalului doar când România are curajul să își restructureze datoria si să încerce să fie independentă.
  34 miliarde de euro s-au învârtit în forma asta în ultimul an jumătate în România.
  Datorie! 34 miliarde euro.
  Bani îndeajuns pentru ca România să fi redus decalajul față de Polonia sau Ungaria.
  Nu a fost sa fie.
  Risipă si atât.
  Dar datoria și dobânzile se vor plăti de oameni și de economie.
  Povestea se repetă .
  În 2009-2010, imprumuturile luate de România au ajutat bancile grecesti, ulterior pe cele austriece să iasă pe plus din criza de lichiditate.
  Desi aveau posibilitatea să apeleze la clauza de salvgardare în cadrul zonei euro, ceea ce ar fi condus la restructurari interne de capital pentru greci, respectiv austrieci, au facut altfel.
  L-au gasit niște țuțări, gen Basescu, respectiv Boc, iar acestia au dispus ca România sa faca datorie, sa se împrumute pentru a asigura lichiditate bancilor grecesti, ulterior austriece.
  În loc sa isi reduca expunerea bancile cu capital grecesc sau austriac au dat credite la greu in Ro si au incasat dobanzi cu care si-au echilibrat problemele de lichiditate. Romania a ramas cu datoria. Românii cu creditele.
  7 ani ne-a luat sa platim acea aventura falimentară pentru România.
  Retraim filmul printr-o suveica similara. Asa se întâmplă când tara este condusa de un broker de credite.
  Ne pregătim să mai luăm 15 miliarde euro împrumut care se transforma în datorie.
  Unde vor merge banii?
  80% vor merge la firmele din Europa. Pentru că importăm aproape tot ceea ce ține de infrastructură.
  Iar unde nu importăm bitum si fier beton sau vopsea, vom da banii pe consultanță la firmele europene.
  Asta a ajuns România. O suveica prin care Europa își multiplica capitalul.
  Iar România o țară condusă de slugi va rămâne să plătească toată nota de plată!
  Autor: Adrian Câciu ”.
  Sursa :
  https://gandeste.org/analize-si-opinii/adrian-caciu-asta-a-ajuns-romania-o-suveica-prin-care-europa-isi-multiplica-capitalul/120794/

  .@@@@ …………..” Ultima evoluție relevantă a României în relația cu UE, a fost președinția rotativă,
  în care guvernul condus de Viorica Dăncilă (!!!) a performat incontestabil.
  Astăzi, în pofida garanțiilor, promisiunilor și angajamentelor președintelui Iohannis și ale premierului Cîțu,

  ROMÂNIA A EȘUAT în ceea ce trebuia să fie platforma unei relansări istorice.
  Din cei 80 de miliarde anunțați de președintele Iohannis, se pare că rămăseseră doar 30, din care jumătate împrumuturi.
  Însă chiar și așa, era o speranță pentru educație, digitalizare, infrastructură, mediu de business.
  Însă totul s-a năruit.

  Deși au promis la Bruxelles – fără să le-o ceară cineva – că renunță la investițiile în irigații (oare de ce?),
  că taie ori îngheață pensii și salarii, responsabilii de la Victoria nu au fost în stare, măcar, să producă un document acceptabil.

  Prin urmare, după sfidarea societății, după secretomania privind conținutul PNRR,
  după jignirea partidelor parlamentare de opoziție, s-a consemnat dezastrul”………………..
  Toate DETALIILE pe :
  https://www.stiripesurse.ro/obraznicia-distruge-romania-normala_1838114.html

  @@@@@ ) ” Gura păcătosului adevăr grăiește” ( Proverb românesc) ! 🙂

  -” La noi, pensiile au fost văzute ca instrument politic” ( Raluca Țurcan, ministrul muncii…) !!! 😦 😦 😦

  Întrebată când este gata legea pensiilor, fosta PDL-istă , acum PNL-istă și ministru muncii și protecției sociale Raluca Turcan,
  spus cu subiect și predicat că NU Comisia Europeană i-a cerut să facă o NOUĂ lege a pensiilor !!! 😦 😦 😦

  – ” Nu ne-au cerut ei, ci noi am spus că nu mai putem merge așa cum s-a construit sistemul de pensii în România
  și că avem obligația și voința să facem reformă ” !!! 😦 😦 😦

  https://www.stiripesurse.ro/ministrul-muncii-raluca-turcan-pensii-pensionari_1831499.html

  Iar ca IPOCRIZIA fostei PDL-iste, acum PNL-istă și minisresă a muncii , Raluca Țurcan ,să iasă și mai clar în evidență ,
  accesați de e cu putință , și :

  https://romania.europalibera.org/a/pensionarea-op%C8%9Bional%C4%83-la-70-de-ani-efecte-interdic%C8%9Bia-cumul%C4%83rii-pensiei-cu-salariul-/31300963.html

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 10:19 am | Răspunde

 7. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Dacă Naționala României condusă de Mirel Rădoi nu mi-a oferit șansa să fiu astăzi 13 mai pe Arena Națională 😦
  s-o văd la lucru, sunt nevoit să urmăresc la televizor meciul de fotbal AUSTRIA -MACEDONIA de NORD !!! 🙂 🙂 🙂
  La ora când postez aceste cuvinte , SCORUL este EGAL între cele două competitoare ! 🙂
  Au deschis scorul austriecii în minutul 18 și au egalat macedonenii în minutul 28 !!! 🙂 🙂 🙂
  Forza MACEDONIA !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa ! 🙂
  PS ! 🙂
  Voi REVENI cu amănunte funcție de evoluția SCORULUI ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 7:35 pm | Răspunde

  • În repriza a doua ,
   austriecii au mai marcat DOUĂ GOLURI , în minutelele 78 și 89 și astfel ,
   AUSTRIA obține PRIMA sa VICTORIE la un un TURNEU FINAL EUROPEAN ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 13/06/2021 @ 8:55 pm | Răspunde

 8. sereno inizio di settimana

  Comentariu de newwhitebear — 13/06/2021 @ 10:23 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: