Alioşa ” File de Jurnal ”

16/06/2021

La Noi ca la Nimeni/81. Pensionarul greu de înlocuit din funcție .

Filed under: generale — Aliosa @ 10:12 am
 • Pentru persoanele virtuale care nu știu nimic despre pensionarul Victor Opaschi , căci despre el este vorba în TITLUL de mai sus ,iată câteva informații utile :


Sursa imaginilor de mai sus , internetul ! 🙂

” Născut în 1948, Victor Opaschi, a fost, din 1971 în 1982, potrivit informațiilor din CV-ul său, “cercetător științific“ la Institutul de Științe Politice – probabil că este vorba de “Institutul de Studii Istorice și Social-Politice“, subordonat secției de propagandă a PCR.
Între 1982 și 1983, Opaschi a fost inspector la Departamentul Cultelor.
După 1990, el a fost nedezlipit de Iliescu, fie în calitate de consilier al Administrației Prezidențiale, tot la Culte, fie în calitate de consilier senatorial, fie ca secretar general al Fundației “Clubul de la București“, condusă de Iliescu.
În 2013, a publicat cartea “Ion Iliescu, om și lider“.
În 2012, a fost numit de premierul Ponta la conducerea secretariatului de stat pentru Culte și, de atunci, n-a mai fost schimbat.
Potrivit declarației de avere, el are o pensie de 44.000 de lei pe an. De la secretariatul de stat pentru Culte el a câștigat 116.000 de lei, în 2019.
În iunie 2020, întrebat de jurnalistul Sabin Orcan de ce menține în funcții publice personaje controversate,
șeful Guvernului a explicat că a ținut cont de „dorința cultelor religioase și a minorităților naționale din Parlament”.

„Nimeni nu este însă bătut în cuie”, a spus Orban, dar ulterior nu a făcut nimic pentru a-l schimba pe actualul secretar de stat de la Culte.

Sursa :
https://newsweek.ro/politica/pensionarul-opaschi-fost-consilier-al-lui-iliescu-uitat-la-conducerea-secretariatului-pentru-culte

Motto:

” Ciudatul caz al României: Situația în care minoritățile dictează majoritarilor

De către Anonimus -8 iunie, 20211

Parlamentari vot

Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Șapte premieri care sunt legați, în ultimii aproape 8 ani, de un singur om. Intangibil, imuabil și imbatabil. Este omul care, dacă ne luăm după diverse surse parlamentare și guvernamentale, ține actualul cabinet de la Palatul Victoria în picioare. Fără el, totul ar pica, iar PSD ar putea reveni la putere. Însă cine este omul-cheie, pe baza căruia se fac majorități și care ar putea duce la căderea guvernului?

Ajuns la 73 de ani, i-a fost consilier prezidențial lui Ion Iliescu, iar în guvern a fost adus de Victor Ponta, în 2013. Este decanul de vârstă al secretarilor de stat. Victor Opaschi, căci despre el este vorba, este total necunoscut pentru publicul larg, deși administrează un buget uriaș, de peste un miliard de lei, adică mai bine de 200 de milioane de euro, bani destinați cultelor oficiale din România. Victor Opaschi este secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC).

Însă, care este cheia succesului său? Răspunsul vine din partea parlamentarilor aflați acum la putere, dar și a unor surse din guvern: minoritățile! Conform surselor citate, minoritățile naționale îl susțin pe Victor Opaschi la SSC. PNL a obținut în portofoliul său SSC, dând la schimb Cancelaria prim-ministrului celor de la USR-PLUS. Căutat de politicieni, fie ei primari, fie parlamentari, pentru a primi diverse sume de bani pentru lăcașurile de cult, Victor Opaschi a devenit favoritul minorităților naționale.

Surse parlamentare au precizat că minoritățile ar fi condiționat susținerea lui Florin Cîțu ca premier de menținerea lui Opaschi în fruntea SSC. Asta deși din cauza lui, PNL a pierdut grav în 2020, în pandemie, când viața religioasă a fost profund afectată, iar libertatea religioasă a suferit atingeri nemaiîntâlnite în țara noastră. Liberalii ar fi avut nevoie să primească sfaturi de la Opaschi, fapt care nu s-a petrecut.

Se ridică o întrebare pe cât de logică, pe atât de simplă și importantă: cum se face că, pe de o parte, PNL-ul a pierdut foarte multe voturi la alegerile locale și parlamentare din cauza proastei comunicări publice pe tema restricționării vieții religioase, dar, în același timp, îl susține în continuare la Culte pe Opaschi, personaj adus de Victor Ponta și menținut de alți 3 premieri PSD?

Surse liberale au informat că Ludovic Orban a precizat că funcția de secretar de stat pentru culte a fost solicitată de către reprezentanții minorităților naționale, în special de deputatul evreilor, Silviu Vexler. La rândul său, Silviu Vexler a negat că ar avea un interes deosebit față de păstrarea lui Opaschi în guvern, dar s-a arătat mulțumit de faptul că acesta cunoaște ritualurile religioase evreiești. Cu alte cuvinte, nu PNL-ul îl ține pe Opaschi în guvern, nici USR-PLUS sau UDMR, ci cei 18 deputați ai minorităților naționale, care în algoritmul matematic al alianței de guvernare conferă siguranța unei majorități stabile.

Așa devine ciudat cazul României, o țară majoritar ortodoxă, în care minoritățile naționale ajung să impună secretarul de stat pentru culte. Adică, mai simplu spus, minoritățile dictează majoritarilor. Însă, o parte din ecuație o rezolvăm cu ajutorul cifrelor puse la dispoziție de către Secretariatul de Stat pentru Culte.

Din analiza preliminară făcută în intervalul 2013-2020, adică de când e Opaschi secretar de stat pentru culte și până în prezent, nu minoritățile religioase, în general, au fost miluite cu sume considerabile, ci doar unele dintre acestea. Conform legii, toate cele 18 culte religioase pot primi fonduri de la SSC în funcție de numărul de credincioși ai fiecăreia conform recensământului populației.

Astfel, Federația Comunităților Evreiești din România, al cărui președinte este deputatul Silviu Vexler, care are 3.519 credincioși conform Recensământului din anul 2011, a primit, de la SSC, aproape 17 milioane de lei în perioada 2013-2020. Doar în ultimii 3 ani a primit 4 milioane de lei pentru Sinagoga din Timișoara, oraș care oricum primește fonduri suplimentare din mai multe surse (inclusiv europene) pentru că este desemnat drept Capitală Culturală Europeană în anul 2023.

Comparativ, Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană, biserica etnicilor germani, din care face parte și Klaus Iohannis, și care are mai mulți credincioși decât Federația Comunităților Evreiești, adică 5.399 persoane, a primit nu mai mult decât comunitatea evreiască, așa cum ar impune legea, ci de aproximativ 16 ori mai puțin. Nici comparația dintre Comunitatea Evreiască și Cultul Musulman, care are 64.337 credincioși, nu este în favoarea lui Opaschi pentru că, deși musulmanii sunt de 18 ori mai mulți decât evreii, nu au primit în intervalul 2013-2020 nici măcar jumătate din fondurile acordate evreilor.

Silviu Vexler, contestat de foarte mulți membri ai Comunității Evreiești din România pentru afinitățile sale explicite pentru PSD în trecut, a reușit, la finele anului 2020, să devină nu doar reprezentantul evreilor în Camera Deputaților, ci și șeful Federației Comunităților Evre”iești.

Din această postură, Vexler este practic șeful Cultului Mozaic din România și singurul membru al Grupului Minorităților Naționale din Parlamentul României direct interesat de dărnicia lui Victor Opaschi.

Guvernarea Cîțu pornește la drum ruptă de interese particulare care sunt, așa cum se poate observa, negociate până la ultimul leu. Și nu doar banii în sine sunt importanți, ci mai ales persoana care îi semnează. Nu este o guvernare strategică sau care să aibă principii democratice călăuzitoare. Nu e, poate, întâmplător nici faptul că noul program de guvernare votat la sfârșitului lunii decembrie a lui 2020

este primul program de guvernare de după Revoluție care ocolește complet Biserica.

Nici Biserica Ortodoxă, nici celelalte culte, nu apar menționate în programul de guvernare.” .

Sursa :

Legat de cele sus postate , merită citit și analizat și articolul de pe

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/romania-este-o-colonie-a-israelului

În final de postare , câteva URL-uri în care sunt IMPLICAȚI cei din coaliția de guvernare încropită pe ” repede înainte” de președintele României, Klaus WERNER Johannis din PERDANTELE alrgerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 , adică ,din PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR care au ajuns ANTICONSTITUȚIONAL și ANTIDEMOCRATIC la guvernarea României 😦 😦 😦 distrugând din incompetență și compromisuri politice PNNR-ul despre care Johannis spunea anul trecut că a negociat cu Comisia Europeană să aloce vreo 80 ( optzeci) de MILIARDE de EURO din fondurile europene.

https://newsweek.ro/opinii/doi-fanfaroni-orban-si-ghinea-au-distrus-pnrr

https://www.mediafax.ro/editorialistii/ion-cristoiu-telenovela-pnrr-sunt-prosti-sau-se-fac-20138180

https://evz.ro/politistii-protesteaza-in-fata-palatului-cotroceni-si-cer-convocarea-de-urgenta-a-csat.html

https://www.cotidianul.ro/ultimul-glont-tras-catre-avocatul-poporului-si-sefa-cna/

https://www.capital.ro/cdc-acest-efect-secundar-al-vaccinului-apare-mai-des-decat-se-anticipa.html

Alioșa .

7 comentarii »

 1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
  Remarcabil de perseverent ești cu seria intitulată ”La noi ca la nimeni”, dovadă că, într-adevăr, în țara noastră parcă am trăi într-o altă lume, înapoiată, plină de oportuniști fără conștiință și de prejudecăți care pot fi fatale. Un fel de Est Sălbatic. Nu-l cunosc pe personajul de mai sus, dar știu mulți alții ca el, care trăiesc boierește din pensii de nabab. Nimeni nu a avut curajul să se atingă de ei, deși au promis mai mulți. Sunt oameni cu relații și au în spate o legislație care încă îi susține, conform Curții Constituționale.
  Îți doresc să ai parte de o zi de joi, frumoasă cum e pe la noi, prietene dunărean! 🙂

  Comentariu de racoltapetru6 — 17/06/2021 @ 6:28 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Petru ! 🙂
   Aș fi mai ipocrit decât Băsescu&Johannis la un loc dacă nu aș recunoaște că ai PUS punctul pe ” !” !!! 🙂 🙂 🙂
   Ai dreptate , TRĂIM în COLONIA ” Românica” plină de IPOCRIȚI, demagogi, OPORTUNIȘTI ,mincinoși, AGRAMAȚI , ignoranți, PLAGIATORI , profitori ,
   SECURIȘTI , propagandiști ,FALSIFICATORI , turnători ,VIOLATORI , impostori ,TRAFICANȚI de influență , persoane, droguri, țigări de contrabandă , deșeuri toxice în concluzie ,
   ” într-o altă lume ,înapoiată , plină de oportuniști fără conștiință și de prejudecăți care pot fi fatale ” 😦 😦 😦 cum foarte bine ai PUNCTAT ! 🙂
   Personajul pe care nu-l cunoști , este URMAȘUL propagandei din vremuri de mult apuse și care ,odată cu schimbarea regimului politic de la noi ,
   s-a adaptat din mers SFĂTUINDU-I pe mai marii așa ziși lideri postdecembriști la tot felul de chestii ortodoxe și neortodoxe …………
   La fel a el sunt încă mulți oportuniști și sfătuitori-profitori
   ” care trăiesc boierește din PENSII de nabab” 😦
   deși liderii USR-PLUS care acum sunt la GUVERNAREA ROMNIEI prin MOFTUL antidemocratic și anticonstituțional a președintelui Klaus WERNER Johannis , au PROMIS în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020 că VOR ELIMINA PENSIILE SPECIALE ( de nabab) ………..

   Scandalos. Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea Dogaru. Şi-au rotunjit veniturile cu 50%


   După ce și-au văzut ” sacii în căruță” adică după ce-au ajuns la GUVERNARE 😦 au UITAT de PROMISIUNILE ELECTORALE iar la ora actuală ,
   PENSIILE SPECIALE se virează ” deîndată” în prima decadă a lunii pe CARDURILE de DEBIT ale foștilor parlamentari , primari, președinți de consilii județene ,prefecți, magistrați, aviatori , funcționari publici la curtea de conturi , actualilor miniștri, secretari de stat , consilieri șamd 😦 😦 😦
   timp în care ,
   MONSTRUOASA coaliție de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR
   a ÎNGHEȚAT :
   – alocațiile pentru copii;
   – pensiile ;
   – salariul minim ;
   – îndemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap locomotor;
   a ELIMINAT :
   – transportul gratuit al elevilor cu autobuzele primăriilor spre școli și licee ;
   – biletele ce călătorie pe CFR ale studenților ;
   – subvenția de 3000 de euro pentru SOLARIILE fermierilor de 1000 de metri pătrați din programul ” TOMATA” 😦 😦 😦
   Aș mai avea multe de spus dar mă opresc aici , nu înainte de a-ți MULȚUMI că în toate cele postate ai PUS punctul pe ” I” !!! 🙂 🙂 🙂
   O zi de JOI cu SOARE și BUCURII, prietene nordist ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 17/06/2021 @ 7:37 am | Răspunde

 2. @ ALLL !!! 😦 😦 😦

  Odată cu REVOCAREA Avocatului Poporului ,
  în ” România educată” 🙂 😦 🙂
  de coaliția parlamentară PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR gestionată 😦

  DEMOCRAȚIA a MURIT !!! 😦 😦 😦

  https://www.cotidianul.ro/sa-ne-punem-rapid-omu-si-aici/

  https://www.cotidianul.ro/capul-avocatului-poporului-avem/

  https://www.cotidianul.ro/renate-weber-dezvaluie-miza-revocarii/

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 17/06/2021 @ 11:33 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Încă ” o palmă ” pe blazonul liderilor PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ahtiați de microbul PUTERII și CONTROLULUI total ! 😦

  Astăzi , 17 iunie 2021 , Curtea Constituțională a României ( CCR) a deliberat și anunțat cu subiect și predicat
  că majoritatea parlamentară formată din PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  în graba ei de a CONTROLA ” pas cu pas” Societatea Română de Televiziune ( SRTv) și Societatea Română de Radiodifuziune ( SRR) 😦 😦 😦
  a purces ” deîndată” la numirea ca DIRECTORI GENERALI interimari
  pe Ramona Săseanu , propusă de PNL(PDL) la Societatea Română de Televiziune (SRTv )
  și pe Liviu Popescu , propus de USR-PLUS ,la Societatea Română de Radiodifuziune ( SRR) !!! 😦 😦 😦

  Pentru persoanele virtuale care au UITAT voit sau întâmplător , reamintesc că pe 11 mai, 2021,
  după ce majoritatea parlamentară PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR a RESPINS ” pe REPEDE ÎNAINTE” 😦
  RAPOARTELE de ACTIVITATE
  și conturile de execuție bugetară pe anii 2017-2019 ale SRTv și SRR ,
  RESPINGEREA care a dus la
  DEMITEREA imediată a Consiliilor de Administrație ale celor două SOCIETĂȚI comerciale de STAT 😦 😦 😦
  au purces CONTRAR prevederilor constituționale la VOTAREA cu 237 voturi ” pentru ” și 134 ” împotrivă ”
  ca directori generali interimari pe Ramona Săseanu la SRTV şi pe Liviu Popescu la SRR !!! 😦 😦 😦
  Numai că………………..,
  ” GHINION ” 🙂 🙂 🙂
  pentru coaliția parlamentară a lui Klaus WERNER Johannis 🙂 🙂 🙂
  CCR le-a DEMONSTRAT că au ÎNCĂLCAT ” pas cu pas” CONSTITUȚIA și LEGILE în VIGOARE
  versus numirea directorilor generali interimari ai SRTv și SRR .

  Care nu mă crede pe ” cuvânt de blogger” , să apeleze la motorul de căutare ” GOOGLE” 🙂 și se va convinge ” deîndată” !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 17/06/2021 @ 8:18 pm | Răspunde

 4. Aliosa, democratia noastra precum panza de paianjen, a inceput sa fie ingropata de pe vremea lui Basescu. Neomarxistii au reusit sa o duca la crematoriu sa nu mai ramana nimic din ea. Te admir ca reusesti sa lupti macar aici in casuta ta impotriva ticalosilor care s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie. Dumnezeu sa-ti dea putere si sa ne ajute sa supravietuim acestui genocid provocat si nepedepsit de criminalii de la guvern in frunte cu namiloiul care-i conduce precum satana fratii lui.

  Comentariu de Beta — 18/06/2021 @ 3:31 pm | Răspunde

  • Anda ,
   DEMOCRAȚIA în ” ROMÂNIA educată” de ” nămiloi” din 2014 GESTIONATĂ
   https://aliosapopovici.wordpress.com/2014/10/03/
   a MURIT de când coaliția lui PARLAMENTARĂ și de GUVERNARE
   alcătuită de el ” pe repede înainte” din cei care au PIERDUT ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 decembrie 2020
   a ajuns la BUTOANELE PUTERII !!! 😦 😦 😦
   Cum OPOZIȚIA nu-i OPOZIȚIE consistentă și UNITĂ 😦 SLABE SPERANȚE să mai scăpăm de nenorociții care au NENOROCIT ROMÂNIA și i-au BATJOCORIT și UMILIT ” pas cu pas ” la un loc atât pe pe ROMÂNII care i-au votat 😦 😦 😦
   cât și pe cei care NU I-AU VOTAT !!! 🙂 🙂 🙂

   Doar bunul DUMNEZEU ne mai poate SCĂPA de HIENELE de la guvernare ! 😦

   Mulțumesc că ai ajuns și pe AICI 🙂 și scuză-mi RĂSPUNSUL întârziat 😦 căci de acest COMENTARIU PERTINENT 🙂 abia acum am luat act ! 😦
   Alioșa ! 🙂

   Comentariu de Aliosa — 22/06/2021 @ 5:23 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: