Alioşa ” File de Jurnal ”

29/06/2021

La Noi ca la Nimeni/85. Ministrul EDUCAȚIEI Sorin Câmpeanu PNL(PDL)nu dezminte , ba dimpotrivă, confirmă statutul său de politician ” cu două fețe” .

Filed under: generale — Aliosa @ 8:25 am

În loc de motto :

Nu am resentimente versus omul Sorin Câmpeanu , dar am ce am cu ” analfabeții funcționali” care OBȚIN prin tot felul de ” șmecherii” 😦 DIPLOME de LICENȚE și DOCTORATE 😦 pe bază de PLAGIATE !!! 😦 😦 😦

Motto :

” Oamenii de care trebuie să te temi nu sunt cei care au păreri diferite de ale tale, ci cei ce sunt prea lași ca să îți spună acest lucru ” ( Napoleon ) !!! 🙂 🙂 🙂

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. FOTO: Sabin Cîrstoveanu / INQUAM PHOTOS

” Ministrul Sorin Cîmpeanu, pas înapoi în scandalul plagiatelor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu se repliază în scandalul public declanșat de intenția sa de a modifica Regulamentul de funcționare a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și a Metodologiei de analiză a sesizărilor de plagiat. 

Cîmpeanu a anunțat la ședința Consiliului Național al Rectorilor (CNR), care a avut loc la finalul săptămânii trecute la Cluj-Napoca, că suspendă adoptarea modificărilor operate pe Metodologia de analiză a sesizărilor de plagiat cel puțin până pe 6 iulie – data la care este programată viitoarea ședință a Consiliul General al CNATDCU. 

De altfel, ministrul a anunțat în aceeași întâlnire că așteaptă un punct de vedere exprimat de Consiliul General al CNATDCU, structura deliberativă a întregului CNATDCU, dar și de universități, prin intermediul Consiliului Național al Rectorilor. 

Surse care au participat la întâlnire susțin că a fost o discuție „contondent㔄cu cuțitele pe masă”, în care s-a ridicat inclusiv ideea gândirii și adoptării unei noi viziuni pentru CNATDCU. 

Mai exact, s-a pus problema dacă CNATDCU ar trebui să mai fie instituția care intră pe conținutul tezelor, le validează și verifică acuzațiile de plagiat, sau dacă ar trebui să se ocupe mai mult de conceperea politicilor de integritate pentru mediul academic. 

În plus, unii rectori apropiați de Sorin Cîmpeanu au profitat de ședința CNR pentru a pune în discuție, din nou, tăierea atribuțiilor CNATDCU de verificare a plagiatelor și mutarea acestora la Comisiile de etică ale universităților. 

Despre această intenție, exprimată inclusiv de Sorin Cîmpeanu încă de acum un an, am scris în exclusivitate, la acel moment, pe PressOne

***

„Ce nu a mers în legătură cu Metodologia actuală de analiză a plagiatelor, de vreți să o schimbați?”. 

Această întrebare, adresată în mod repetat ministrului Sorin Cîmpeanu de profesorul Mircea Dumitru, unul dintre cei trei vicepreședinți ai CNATDCU, a fost cea care l-a făcut pe ministru să dea înapoi în legătură cu modificarea Metodologiei de analiză a sesizărilor de plagiat, susțin mai multe surse consultate, care au participat la întâlnirea de la Cluj-Napoca.

În ultima variantă care viza modificarea Metodologiei de analiză a sesizărilor de plagiat, document de lucru trimis pe 20 iunie către membrii Consiliului general al CNATDCU și către membrii CNR, Ministerul Educației anunța intenția de a schimba următoarele lucruri la actuala procedură: 

 • modalitatea de admitere/respingere a unor noi sesizări de plagiat, care ar urma să fie făcută de Serviciul Secretariat al CNATDCU, o structură nou înființată, și eliminarea UEFISCDI din procedura de înregistrare; 
 • limitarea înregistrării unor noi sesizări pentru teze pentru care CNATDCU a emis deja un verdict;
 • analizarea unei teze de doctorat în integrum;
 • introducerea soft-urilor de detectare a similitudinilor ca parte a procedurii de analiză. 

Replierea ad-hoc a lui Sorin Cîmpeanu a fost generată de discursurile radical anti-modificări ținute în ședința CNR de sâmbătă de către toți cei trei vicepreședinți ai CNATDCU, prezenți la întâlnire: profesorii Mircea Dumitru, Marius Andruh și Dorel Banabic. 

Profesorul Mircea Dumitru susține că și-a corectat părerea exprimată public acum mai bine de o săptămână în legătură cu modificările propuse de Ministerul Educației după ce în ultima săptămână a avut discuții și cu alți membri ai Consiliului General al CNATDCU. 

Chiar dacă eu am avut o părere ușor diferită acum o săptămână, am revizuit-o în ceea ce privește partea sensibilă cu privire la felul în care se admit sesizările și mai ales cum sunt ele verificate, în ce manieră sunt verificate. Nu am făcut niciun fel de rabat de la aceste două idei”, susține profesorul Dumitru. 

Toți cei trei vicepreședinți ai CNATDCU – profesorii Mircea Dumitru, Marius Andruh și Dorel Banabic –  au argumentat în fața rectorilor prezenți la Cluj faptul că modificările propuse și susținute de Ministerul Educației nu sunt oportune, ba chiar ar putea influența analizarea sesizărilor de plagiat, dar mai ales emiterea unor verdicte care să reflecte în mod real situația de plagiat dintr-o teză. 

„În urma prezentărilor noastre și în urma discuțiilor care au avut loc, ministrul a decis să suspende pentru moment procedura prin care dorește să refacă și să modifice Regulamentul CNATDCU și metodologiile. Și ne-a cerut să prezentăm un punct de vedere al Consiliului General al CNATDCU”, precizează profesorul Dumitru. 

Mircea Dumitru, vicepreședinte al CNATDCU, s-a opus modificării metotologiei de analiză a plagiatelor plănuită de ministrul Sorin Cîmpeanu. FOTO: Angelo Brezoianu / Agerpres

Acesta mai spune că ministrul Cîmpeanu a afirmat sâmbătă că „va ține seama, probabil, și de un punct de vedere al Consiliului Național al Rectorilor” și că „nu face nicio modificare a Metodologiilor decât în urma consultării cu Consiliul General al CNATDCU”.

„A solicitat expres un punct de vedere din partea Consiliului General al CNATDCU, în lipsa căruia a spus că nu va face nicio modificare a Regulamentului CNATDCU și, în același timp, a solicitat Consiliului General să facă o strategie pe termen mediu și pe termen lung pentru plagiat”, a mai detaliat vicepreședintele CNATDCU. 

Ședința Consiliului General al CNATDCU în care se vor discuta modificările și se va formula un punct de vedere urmează să aibă loc marțea viitoare, pe 6 iulie. 

La solicitarea de a-și exprima un punct de vedere legat de discuțiile din ședința CNR despre modificările propuse, ministrul Sorin Cîmpeanu a refuzat să ofere detalii. 

„Când voi avea un astfel de punct de vedere, voi comunica asupra acestui lucru. Până atunci, aștept și eu punctele de vedere ale Consiliului General CNATDCU și CNR pentru a putea avea un punct de vedere puternic consolidat”.

***

Surse politice susțin că ministrului Cîmpeanu i s-a atras atenția „pe linie de partid” să nu opereze nicio modificare a Regulamentului de funcționare a CNATDCU fără să aibă aprobarea Consiliului pentru a evita un eventual scandal public. 

De altfel, pe 15 iunie, cu o zi înainte de lansa în discuție modificările în Consiliul de Dialog Social, Cîmpeanu a primit o scrisoare oficială semnată de președintele Ioan Aurel Pop „în numele conducerii CNATDCU” în care acesta aprecia „ca fiind oportune modificările propuse”

Respectiva scrisoare avea rolul de scut politic în fața eventualelor critici sau explicații care i s-ar fi cerut lui Cîmpeanu pe linie sau ierarhie politică.

Printre modificările propuse de Cîmpeanu și catalogate de Ioan Aurel Pop ca fiind oportune se aflau și următoarele schimbări: 

 • constatarea plagiatului inclusiv în baza unor rapoarte emise de o serie de softuri de identificare a similitudinilor, care iau în calcul doar publicațiile disponibile online;
 • eliminarea posibilității de reanalizare a unei teze în cazul în care CNATDCU a pronunțat anterior un verdict de neplagiat, chiar dacă în lucrarea științifică cu pricina ar fi identificate și probate elemente noi de plagiat, nedescoperite și neanalizate la prima verificare a lucrării. 

După ce am dezvăluit în exclusivitate, în urmă cu aproape două săptămâni, planul ministrului Sorin Cîmpeanu de a modifica Metodologia de analizare a sesizărilor de plagiat, acesta a fost criticat public, iar Ioan Aurel Pop a recunoscut că nu s-a consultat cu membrii CNATDCU înainte de a semna și trimite scrisoarea către Ministerul Educației. 

În plus, europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Tudorache i-a cerut lui ministrului să prezinte în cadrul coaliției schimbările anunțate. 

După aceste intervenții, Cîmpeanu a lăsat senzația că a făcut un pas înapoi și a operat o serie de modificări pe varianta inițială a documentului, însă noile sale propuneri sunt construite astfel încât arată și mai evident intenția sa de salvare a plagiatorilor.  

Astfel, în noua variantă a Metodologiei este introdusă în clar ideea de verificare „in integrum” a tezelor, iar în cazul acestora nu se va mai putea reveni cu o nouă sesizare „cu excepția  sesizărilor în care se menționează probe noi privind suspiciunea de plagiat și care nu au fost cunoscute CNATDCU, precum  documente în format letric-indisponibile în format electronic și documente scrise în limbi străine de circulație restrânsă, fără a se limita la acestea”.  

O altă prevedere introdusă în urma criticilor publice, este cea care face referire la faptul că „pentru tezele care au fost analizate parțial până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, sesizările sunt admisibile în măsura în care vizează alte capitole din teza sau aduc elemente noi, care nu au fost analizate de CNATDCU”.

În plus, sesizările noi vor fi acceptate sau respinse printr-un referat în care sunt analizate „condițiile de admisibilitate”, iar referatul cu „condițiile de admisibilitate” poate fi contestat la instanța de  contencios administrativ în termen de 30 de zile de la comunicare.

***

Surse care au participat la întâlnirea de la Cluj-Napoca susțin că ministrul Cîmpeanu a cerut ca CNATDCU să se pună de acord cu CNR în privința modificărilor, însă unii rectori nu au fost de acord cu această idee și au cerut ca CNATDCU să își exprime – în primul rând – un punct de vedere propriu „pentru că este Consiliul care răspunde de chestiunea plagiatelor”

Profesorul Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și președinte interimar al CNATDU până la data de 30 iunie, susține că în urma discuțiilor de sâmbătă, „demersul de modificare a fost suspendat până la exprimarea unui punct de vedere din partea CNATDCU, iar apoi, dacă va fi cazul, și din partea CNR”. 

Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov și viitor președinte interimar la CNR începând cu data de 1 iulie, susține că CNR va prezenta, de fapt, nu poziția rectorilor, ci poziția universităților pe care rectorii le reprezintă. 

Acesta nu a putut indica un orizont de timp până la care universităților vor putea declanșa o dezbatere în comunitățile proprii, astfel încât mai apoi punctele de vedere să poată fi adoptate de Consiliile de Administrație și de Senatele universitare, care, potrivit legislației, reprezintă cele mai înalte foruri academice. 

Marian Preda, rectorul Universității din București, susține că din punctul lui de vedere, pe care l-a prezentat și la întâlnirea rectorilor de la Cluj-Napoca, ar trebui făcute mai multe lucruri în legătură cu prevenția și responsabilizarea. 

„De exemplu, aș scoate toate avantajele materiale legate de doctorat. Adică, să nu se dea sporul de doctorat și alte avantaje care creează tentația de a face doctorat dintr-un interes, altul decât cel științific. Acesta e un exemplu de măsură de prevenție”. 

***

Discuțiile aprinse din Consiliul Național al Rectorilor pe tema plagiatului s-au desfășurat în prezența lui David Ungureanu, rectorul Academiei de Poliție, și a Ramonei Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, ambii acuzați de plagiat.

Rectorul Academiei de Poliție, care are două doctorate, are sesizări de plagiat înregistrate la CNATDCU pentru ambele teze care i-au adus titluri științifice de doctor în Științe militare și Drept.

CNATDCU urmează să se pronunțe pe cele două doctorate ale lui Ungureanu, despre care PressOne a scris, în exclusivitate, că sunt plagiate.

În cazul Ramonei Lile lucrurile sunt deja tranșate în privința unei decizii. 

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) – organism omolog CNATDCU, care se ocupă de verificarea sesizărilor de plagiat în articolele științifice sau cărți – a constatat că Lile a plagiat „masiv”, în blocuri de text „preluate, majoritar, fără modificări ulterioare și fără citarea de rigoare” în nu mai puțin de șase texte. 

CNECSDTI a sancționat-o pe Ramona Lile cu retrogradarea de la gradul de profesor universitar la cel de conferențiar și suspendarea pentru cinci ani a dreptului de a se înscriere la vreun concurs didactic, sau pentru o funcție de conducere, de îndrumare și control sau ca membră în comisii de concurs. 

Sancțiunile aplicate de CNECSDTI ar fi trebui completate cu revocarea din funcție a lui Lile, însă, deși documentele au fost trimise la Ministerul Educației de la mijlocul lunii martie, Sorin Cîmpeanu nu a semnat ordinul care ar duce la demiterea acesteia. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu îi răspundea printr-un sms jurnalistei Melania Cincea pe 18 martie că

Nu am primit încă niciun document/informare pe acest subiect, dar dacă a fost trimis către Ministerul Educației voi solicita să fiu informat pentru a analiza situația”. 

Sursa :

https://pressone.ro/ministrul-sorin-cimpeanu-pas-inapoi-in-scandalul-plagiatelor

 • Iar în final de postare-republicare , o ȘTIRE care dă ” bătăi ” mari de cap celor de la guvernare
 • Sursa imaginilor sus postate , internetul !
 • Alioșa .

5 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  La Mulți Ani ROMÂNILOR din ȚARĂ și din diaspora ce poartă numele
  Sfinților Apostoli , PETRU și PAVEL ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Comentariu de Aliosa — 29/06/2021 @ 8:38 am | Răspunde

 2. @ ALLLLL !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  Despre ALEGERILE parțiale din 27 iunie 2021 ,din cele 36 de localități ale ROMÂNIEI prăduite 😦
  ” pas cu pas” de cei de la guvernare și acoliții lor 😦
  SINCER ,
  la câte am VĂZUT și AUZIT la televizor 😦
  și la câte am CITIT în PRESA scrisă ,plătită cu BANI MULȚI de guvernul PNL(PDL) din 2020
  conform OUG nr. 63 din 7 mai 2020
  pentru organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19
  emisă de guvernul PNL(PDL) condus de Ludovic Orban și publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 373 din 8 mai 2020
  ,mă ABȚIN a COMENTA ceva ! 🙂
  Postez însă spre ȘTIINȚĂ și IMPARȚIALĂ analiză ARTICOLUL :

  ” Olé, olé, mai există USR?

  Pe 27 iunie au avut loc alegeri parțiale în 36 de localități din România.

  În 35 dintre acestea au fost aleși primarii, iar în una a fost ales consiliul local. Alegerile locale parțiale au avut loc pentru că primarii aleși pe 27 septembrie 2020 în respectivele localități fie au decedat, fie au renunțat la mandat, fie nu le-a fost validat mandatul de la bun început. În Deveselu, de exemplu, alegerile fuseseră câștigate de către fostul primar, decedat în timpul campaniei electorale, iar un astfel de mandat nu putea, desigur, să fie validat.

  Deja duminică seară, cele două tabere începeau să clameze victoria.
  Prin vocea lui Sorin Grindeanu, PSD anunța că a câștigat această tură a alegerilor locale, obținând 17 din cele 35 de primării.
  Luni dimineață a anunțat și Orban același lucru.

  Adică, deși a spus că PNL a câștigat aceste alegeri, obținând 16 primării, Orban a recunoscut, de fapt, că PSD a obținut 17.
  ( N.R.
  Nu întâmplător președintele PSD , Marcel Ciolacu i-a spus președintelui PNL(PDL) , Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului :
  – ” 17 este mai mare decât 16 , Orbane ” !!! 🙂 🙂 🙂

  Lipsesc două primării. Ei bine, acestea au fost câștigate de independenți. Cât de independenți rămâne să vedem, căci în localitățile respective PSD nu a avut candidați. În comuna Cojasca, din Dâmbovița, PNL a câștigat majoritatea în Consiliul Local, căci acolo pentru alcătuirea CL s-au ținut alegeri. La Deveselu au candidat și vărul fostului primar, din partea PSD, și fiul aceluiași, din partea PNL. De câștigat a câștigat vărul, fiul clasându-se al doilea.

  Lipsește ceva din această poveste, nu? Desigur. Lipsesc primăriile câștigate de către USR-PLUS. Practic, partidul lui Dan Barna și Dacian Cioloș nu a câștigat nici măcar o singură funcție de primar.
  În unele dintre localități, USR-PLUS nici măcar nu s-a ostenit să-și trimită în competiție vreun candidat, de parcă ar fi fost sub demnitatea lor să vizeze localități atât de mici. Nu e de nasul unui partid atât de mare să se lupte pentru localități precum Filiași, Bumbești-Pițic, Viziru, Voitec sau Slătioara. Dacă nu ești din Timișoara, Brașov sau din sectorul 1 al Bucureștiului, nu meriți un candidat USR-PLUS.

  Nici la alegerile locale din 27 septembrie 2020, USR-PLUS nu a avut candidați în multe dintre localități, în condițiile în care în doar puține locuri a funcționat alianța cu PNL. Atât de dezinteresați au fost cei din USR-PLUS de miza localelor, încât au gândit extrem de prost strategic abordarea alegerilor. Știind din sondaje cum stau, s-au îmbătat cu apa rece a alegerilor europarlamentare și nu s-au ostenit să urgenteze unificarea partidelor. Asta a făcut ca pragul lor electoral să urce la 6%, în loc de 5%, pentru că au candidat ca alianță. Dacă ar fi fost un singur partid, cum au ajuns în zilele noastre, ar fi avut mai mulți reprezentanți în consilii județene și locale. Așa, sunt consilii în care vocea alegătorilor USR-PLUS nu se aude, rămânând să se manifeste tot pe Facebook, plină de frustrări mai mult sau mai puțin justificate.

  La vârful partidului, acolo unde aerul pare mai rarefiat și mai pur, situația este cunoscută. Pe unii îi preocupă, pe alții nu-i interesează. Deocamdată au reușit să se impună cei care nu dau doi bani pe o structură puternică în teritoriu. Lor li se pare că este suficient să ai puterea de a negocia la București sau la Bruxelles, să poți bate cu pumnul în masă în coaliție, profitând de slăbiciunile unuia ca Orban, pentru a obține cele mai râvnite și bănoase ministere. Este suficient pentru câțiva, pentru norocoșii care și ajung să ocupe funcțiile de miniștri, secretari de stat, directori și directorași prin diverse agenții, dar este insuficient pentru membrii simpli ai partidului și este irelevant pentru alegători.

  Este, însă, relevant că în acest partid există oameni care nu-s preocupați de mizele așa-zis mici. În biroul de vicepremier al lui Dan Barna nu vin primari de mărunte comune să i se plângă că n-au bani pentru renovarea școlii. Probabil de aia Dan Barna poate fi văzut voluntariind la restaurarea de conace, dar niciodată voluntariind sau susținând în Guvern construcția de toalete cuplate la canalizare în școlile de la țară. În biroul de vicepremier al lui Dan Barna nu vine vreun primar care să-i explice că în comuna lui se plâng alegătorii că le crapă pământul pe câmpuri pentru că nu îl pot iriga. De aia nici n-o să găsiți în PNRR vreo abordare a domeniului irigațiilor, pentru că în Centrul Vechi din București nu este nimeni preocupat de irigații.

  Nu poți ajunge un partid cu adevărat important ignorând mai bine de jumătate din populația României, adică ruralul și orașele mici. Nu poți spera să conduci cu adevărat România preocupat fiind doar de problemele unor zone nișate ale acesteia.

  Contează și cei care lucrează în IT, contează și micii antreprenori din marile orașe, contează industriile creative și lumea bună a artei teatrale și cinematografice, dar nu doar asta este România. Iar problemele României le rezolvi doar dacă le cunoști.

  Când în cercul tău strâmt se discută doar despre autostrada care te poate duce mai repede la Viena ca să-ți bei cafeaua, atunci vei crede că asta este prioritatea numărul unu. Dacă în Zalău nu ai vreun membru de partid care împletește frumos baloane, vei crede în continuare că Sălajul este capitala județului Sălaj.

  Cam ăsta este USR-ul zilelor noastre. Un partid nu atât elitist, cât rupt de realitate, cu cel puțin un copreședinte atât de plin de el încât se oferă să dea autografe și oamenilor care nu doar prin comparație chiar au făcut istorie.

  Când te hrănești cu burgeri de păpădie, jambon de quinoa și bei doar fresh de kumquat, e mai greu spre imposibil să înțelegi care-s problemele reale la Țăndărei, Burjuc sau Terpezița. Când începi să te obișnuiești ca orice uniformă să-ți dea onorul când cobori grăbit din limuzina de serviciu, nu-ți mai vine să crezi că te poate amenda un polițist doar pentru că i-ai atras atenția că parchează pe trecerea de pietoni.

  Toți politicienii români, aproape, sunt rupți de realitate și de interesele reale ale alegătorilor lor, dar unii se rup în timp, după ani buni de huzur pe banii publici, în timp ce unii ajung gata rupți la o putere pentru care nici măcar nu s-au zbătut prea mult.

  USR-PLUS și-a obținut prea ușor actualele poziții de forță și, din păcate, nu prea știe cu adevărat ce poate face cu ele. România este departe de a fi populată de ONG-uri, iar oamenii nu trăiesc în hub-uri creative, economia reală nu este dominată de start-up-uri istețe. Klaus Iohannis nu are o viziune pe termen lung pentru că este prea limitat pentru a avea ceva. În USR-PLUS există oameni capabili de astfel de performanțe, dar multora le lipsește legătura directă cu realitatea. Când te hrănești doar din studii și statistici întocmite de la distanță, e greu să știi cu adevărat care este situația prin țară. Iar când dovedești că nici măcar nu te interesează să ajungi în cele mai mici localități ale țării, e greu să mai convingi pe cineva că-ți pasă.

  E drept, dacă Dan Barna ar fi fost președinte, altfel ar fi stat lucrurile. Cum? Asta chiar n-o să aflăm niciodată.

  Sursa :
  https://www.catavencii.ro/editorial/ole-ole-mai-exista-usr/?fbclid=IwAR2HGuAOPUg_v3__fCi-WO1qVQ7b5ov2gvs9zi7XB6Vpcswdi-nteayh4BY

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 29/06/2021 @ 9:08 am | Răspunde

 3. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Președintele PNL(PDL) și al Camerei Deputaților ,Ludovic Orban spunea că Renate Weber nu era Avocatul poporului si că, in realitate, era avocatul PSD.
  Ca urmare , împreună cu cei din coaliția lui Klaus WERNER Johannis , adică cu US-PLUS și UDMR ,
  au purces ” deîndată” la REVOCAREA Doamnei Renata Weber , fostă PNL ,din funcția de AVOCAT al POPORULUI 😦 😦 😦
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/renate-weber-a-fost-revocata-de-parlament-din-functia-de-avocat-al-poporului-1565895
  și pe ” repede înainte ” l-au propus ca Avocat al Poporului pe UDMR-istul Gyula Fabian.
  https://www.europafm.ro/noul-avocat-al-poporului-va-fi-fabian-gyula-propus-de-udmr-audio/

  Și-atunci ,întreb și eu ca omul nemembrul niciunui partid, formațiune politică sau ONG :
  – al cui avocat ar fi fost udemeristul Gyula Fabian, atunci când ar fi avut inclusiv posibilitatea de a cenzura actele guvernului PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR
  condus de Florin Vasile Cîțu , omul lui Klaus WERNER Johannis ??? 😦 😦 😦

  Numai că………….,
  ” GHINION” 🙂 🙂 🙂
  pentru coaliția parlamentară și de guvernare PNL(PD)&USRPLUS&UDMR a președintelui României , Klaus WERNER Johannis 🙂 🙂 🙂

  Curtea Constituțională a României( CCR) a declarat în UNANIMITATE de VOTURI astăzi , 29 iunie ,
  chiar în ziua Sfinților Apostoli PETRU și PAVEL 🙂
  că REVOCAREA Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost NECONSTITUȚIONALĂ !!! 🙂 🙂 🙂

  ” COMUNICAT DE PRESĂ, 29 iunie 2021
  În ședința din data de 29 iunie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat din Senat și din Camera Deputaților și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.
  Curtea a reținut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancțiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare și după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea și să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanțe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condițiile art.21 din Constituție referitor la liberul acces la justiție.
  Or, întemeindu-se pe dispoziții legale care nu asigură garanțiile de independență ale Avocatului Poporului în raport cu alte autorități publice, dispoziții cărora Parlamentul le-a atribuit o altă interpretare decât cea care rezultă din conținutul lor normativ, Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului încalcă dispoziţiile constituţionale cuprinse în art.1 alin.(3) și (5) care consacră principiul statului de drept și principiul legalităţii şi al supremaţiei Legii fundamentale, precum și dispozițiile art.9 alin.(2) din Legea nr.35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului.
  Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019.

  Decizia este definitivă şi general obligatorie.
  Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei,
  care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  Compartimentul relații externe, relații cu presa şi protocol
  COMUNICAT DE PRESĂ, 29 iunie 2021” !!! 🙂 🙂 🙂
  Sursa :
  https://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-29-iunie-2021/

  În CONCLUZIE :
  după publicarea în Monitorul Oficial al României , Partea I, Renata Weber își va RELUA FUNCȚIA luată abuziv și ilegal de coaliția parlamentară a lui Klaus WERNER Johannis , spre DISPERAREA premierului Florin Vasile Cîțu care intenționa să dea ORDONANȚE după ORDONANȚE de URGENȚĂ și de GUVERN ca să le facă pe plac lui Ludovic Orban, Dan Barna ,Dacian Cioloș, Kelemen Hunor ,Klaus WENER Johannis, Comisiei Europene , Parlamentului European, PPE și clientelei lor politice !!! 😦 😦 😦

  Despre subiectul sus postat , merită citit și articolul de pe :
  https://www.activenews.ro/opinii/LA-LOC-COMANDA-Judecatorii-CCR-au-hotarat-in-unanimitate-ca-revocarea-din-functia-de-Avocat-al-Poporului-a-Renatei-Weber-este-neconstitutionala-167672

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 29/06/2021 @ 10:22 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!!

  Despre dezbaterile de astăzi ,29 iunie , din plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului României
  versus MOȚIUNEA de CENZURĂ depusă de PSD împotriva guvernului PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  nefiind membrul niciunui partid politic , niciunei formațiuni sau alianțe politice sau ong precizez următoarele :
  – a fost CIRC în toată regula iar VIDEOCLIPURILE ce le voi posta sunt DOVADA SUPREMĂ !!! 😦 🙂 😦
  – au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”;
  – pentru ca moțiunea să fi fost ADOPTATĂ iar guvenul PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR să CADĂ ,arfi fost nevoie de 234 de voturi, lucru care NU s-a REALIZAT din cauza ORDINULUI dat de Ludovic Orban , Dan Barna , Dacian Cioloș și Kelemen Hunor , PARLAMENTARILOR din coaliția lui Klaus WERNER Johannis , ca să STEA în BANCA lor și să NU VOTEZE !!! 😦 .-( 😦
  Cu rânjetu-i caracteristic pe gura-i spartă , președintele PNL(PDL) și al Camerei Deputaților le-a spus celor din OPOZIȚIE :
  Coaliția guvernează în continuare”,
  Premierul Florin Vasile Câțu , contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL(PDL) l-a CERTAT pe Orban pentru că NU l-a APĂRAT de atacurile verbale ale senatoarei Diana Șoșoacă :

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 29/06/2021 @ 11:27 pm | Răspunde

 5. @ ALLL !!!

  Și dacă tot am spus una și alta despre ministrul educației, Sorin Câmpeanu ,
  traseistul de partide ABONAT la CIOLANUL de ROS din cămările celor ajunși la guvernarea României ,
  în cazul de față la cămările guvernului PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,
  iată un videoclip ce spune multe despre cei care au fost NOMINALIZAȚI de Klaus WERNER Johannis
  la GUVERNAREA României , deși au PIERDUT alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 !!! 😦 😦 😦

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 04/07/2021 @ 10:02 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: