Alioşa ” File de Jurnal ”

26/07/2021

TĂIEREA abuzivă , ilegală și ” pas cu pas” a PĂDURILOR seculare ale ROMÂNIEI ,sinucidere curată !!!

Filed under: generale — Aliosa @ 7:36 am

În loc de motto :

Ca să nu mai dau ” apă la moară” unora ca mai apoi capul rău să-i doară 🙂 afirm cu subiect și predicat că de TĂIEREA ABUZIVĂ și ILEGALĂ a PĂDURILOR seculare ale ROMÂNIEI ,se fac VINOVAȚI în aceeași măsură toți politicienii POSTDECEMBRIȘTI avizi de BANI nemunciți !!! 😦 😦 😦 Nu degeaba românii spun : ”BANUL este OCHIUL dracului ” ! 😦 Iar pentru BANI , politicienii postdecembriști au făcut orice, de la TĂIEREA ilegală și abuzivă a PĂDURILOR la TRĂDAREA intereselor ROMÂNIEI !!! 😦 😦 😦

” Defrișarea în numere (Noi statistici din 2021)

De către Anonimus -23 iulie, 2021 ;

Vă întrebați cum afectează defrișările sănătatea copacilor planetei?

Ați ajuns la locul potrivit!

În acest articol vom acoperi:

– Ce este despădurirea și cum afectează ecosistemele

– Efectele negative ale defrișărilor

– Cum putem face față defrișărilor în următorii ani

Și mult mai mult!

Deci, dacă doriți să înțelegeți mai multe despre modul în care defrișările afectează planeta și cum poate afecta propria zonă, continuați să citiți!

Ce se întâmplă în prezent cu defrișările?

Știați că dacă vom continua să distrugem pădurile la ritmul cu care o facem astăzi, pădurile tropicale ale Pământului vor dispărea în următorii 100 de ani?

Oricine crede că afirmația de mai sus este hiperbolă probabil nu a văzut numerele. În 1990, pădurile ocupau 31,6% din suprafața terestră. Până în 2016, proporția terenurilor ocupate de păduri era cu aproximativ 1% mai mică, la 30,7%.

Situația nu se îmbunătățește, deoarece tropicele (regiunea Pământului care înconjoară ecuatorul) pierdeau o suprafață de pădure echivalentă cu dimensiunea unui teren de fotbal la fiecare șase secunde în 2019. Distrugerea din 2020 a fost și mai gravă. Defrișarea este responsabilă pentru această reducere rapidă a suprafețelor forestiere din întreaga lume.

Acest articol încearcă să spună povestea defrișărilor folosind statistici. Începem prin a prezenta câteva statistici rapide care indică cât de gravă este problema defrișărilor. Articolul se concentrează apoi pe impactului defrișărilor asupra încălzirii globale, a biodiversității și a mijloacelor de trai. În cele din urmă, ne concentrăm asupra a ceea ce putem face fiecare pentru a inversa daunele provocate de defrișări.

Ce este despădurirea? 

Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Organizației Națiunilor Unite, „defrișările implică pierderea pe termen lung sau permanent a acoperirii pădurilor și implică transformarea într-o altă utilizare a terenului”. FAO adaugă că „o astfel de pierdere poate fi cauzată și menținută doar de o perturbare continuă indusă de om sau naturală”.

Cu toate acestea, defrișările nu includ situațiile în care copacii sunt îndepărtați din cauza exploatării sau recoltării durabile. De asemenea, nu cuprinde cazuri în care se așteaptă ca pădurile distruse să se regenereze în mod natural.

Din definițiile de mai sus, putem descrie despăduririle ca procesul de tăiere a copacilor dintr-o bucată de teren, fără perspectiva ca acești copaci să se regenereze sau să fie înlocuiți cu copaci noi. Copacii pot fi tăiați ca urmare a activității umane sau a schimbărilor de mediu legate de activitatea umană.

Câteva statistici rapide

FAO spune că „despăduririle și degradarea pădurilor continuă la rate alarmante”. Iată câteva numere de la FAO care oferă context pentru această afirmație:

Pădurile acoperă aproximativ o treime din suprafața terestră globală.

Există în jur de 60.082 specii de arbori.

Numărul copacilor din lume este estimat la 3,04 trilioane.

Aproximativ 50% din suprafața forestieră a lumii este relativ intactă.

O treime din suprafețele forestiere pot fi numite păduri primare, ceea ce înseamnă că pădurile se regenerează în mod natural, fără dovezi ale activității umane.

Cinci țări găzduiesc peste 50% din pădurile globale, iar 66% din pădurile globale sunt situate în zece țări.

În ultimele trei decenii, rata defrișărilor a scăzut.

Principalul motor al defrișărilor este agricultura, agricultura comercială la scară largă fiind responsabilă de „40% din defrișările tropicale între 2000 și 2010, iar agricultura locală de subzistență pentru încă 33%”.

Aproximativ 3,7 milioane de hectare de păduri din Europa sunt afectate de incendii de pădure, animale, insecte, boli și alte activități umane.

Cât de gravă este defrișarea? 

Faptul că pădurile tropicale ale Pământului scad rapid nu mai este contestat. Dar cât de gravă este situația?

Observatorul Pământului al NASA sugerează că „rata reală a defrișărilor este dificil de determinat”. Adăugând: „Oamenii de știință studiază defrișările pădurilor tropicale prin analiza imaginilor prin satelit ale zonelor împădurite care au fost defrișate”.

Oricât de dificil ar fi să se determine rata efectivă a defrișărilor, există eforturi ale unor erudiți și organizații individuale care ne oferă o idee despre ritmul în care pădurile dispar.

FAO raportează că „Din 1990, se estimează că s-au pierdut 420 de milioane de hectare de pădure prin conversia la alte utilizări ale terenului”.

Într-un raport publicat de 2019 al NationalGeographic.com, Christina Nunez citează Banca Mondială, care indică faptul că „Între 1990 și 2016, lumea a pierdut 502.000 mile pătrate (1,3 milioane de kilometri pătrați) de pădure”. Aceasta reprezintă o zonă de mărimea Africii de Sud.

Nunez citează, de asemenea, un studiu publicat în revista Nature, care raportează că „De când oamenii au început tăierea pădurilor,  46 la sută din copaci au fost doborâți”.

World Wide Fund (WWF) raportează că „în Amazon, aproximativ 17% din pădure s-a pierdut în ultimii 50 de ani, în principal din cauza transformării pădurilor pentru creșterea vitelor”. WWF adaugă că „Defrișarea în această regiune este deosebit de intensă în apropierea zonelor mai populate, a drumurilor și a râurilor, dar chiar și zonele îndepărtate au fost invadate atunci când sunt descoperite valoroase rezerve de mahon, aur și petrol”.

Cum este defrișarea pădurilor o problemă?

Există o îngrijorare semnificativă cu privire la distrugerea pădurilor. Totuși, mulți oameni se pot întreba de ce distrugerea rapidă a pădurilor este o problemă. La urma urmei, unii ar putea susține că trebuie să scăpăm de păduri pentru a crea spații în care construim orașe, să ne cultivăm hrana și să generăm energie.

Deși are sens că ar trebui să folosim copacii la fel cum folosim alte resurse naturale, problema constă în utilizarea acestor copaci într-un mod care nu este sustenabil, ceea ce ar putea face ca toate pădurile tropicale să dispară într-un secol.

Să ne uităm la unele dintre efectele nedorite ale defrișărilor.

Încălzire globală

Pentru a înțelege legătura dintre despădurire și încălzirea globală, să începem prin a ne uita la câteva informații de bază despre copaci, dioxid de carbon (CO2) și oxigen (O2). În timpul unui proces cunoscut sub numele de fotosinteză, copacii absorb dioxidul de carbon din atmosferă și eliberează oxigen în atmosferă.

Copacii sunt capabili să absoarbă CO2 din atmosferă numai atunci când sunt în viață. Odată ce sunt tăiați, lăsați să putrezească sau arși, dioxidul de carbon stocat în copaci este eliberat în atmosferă.

Un articol publicat de ScientificAmerican.com răspunde la întrebarea „Este adevărat că tăierea și arderea copacilor adaugă mai multă încălzire globală în atmosferă decât toate mașinile și camioanele din lume combinate?”

Răspunsul: „Din multe puncte de vedere, defrișările din pădurile tropicale adaugă mai mult dioxid de carbon în atmosferă decât suma totală de autoturisme și camioane pe drumurile din lume”. ScientificAmerican.com citează World Carfree Network (WCN), care spune: „Mașinile și camioanele reprezintă aproximativ 14% din emisiile globale de carbon”. Pe de altă parte, aceeași sursă spune că „majoritatea analiștilor atribuie peste 15% defrișărilor”.

Dacă dioxidul de carbon s-ar acumula la niveluri prea mari, ar crește efectul de seră. În această situație, energia termică este prinsă în atmosferă, rezultând temperaturi mai calde. Creșterea temperaturii pământului este ceea ce se numește încălzire globală.

Reducerea biodiversității 

Pădurile găzduiesc 80% din speciile terestre documentate din lume. WWF observă că, atunci când pădurile sunt distruse, și aceste specii își pierd casele, „adesea nu sunt în stare să subziste în micile fragmente de teren împădurit rămas în urmă”. Adăugând: „Devin mai accesibile vânătorilor și braconierilor, numărul lor începe să scadă, iar unele, în cele din urmă, se sting”.

În următorii 25 de ani, se estimează că 28.000 de specii vor dispărea din cauza defrișărilor.

Pierderea locurilor de muncă și a mijloacelor de trai

Mijloacele de trai ale multor oameni depind de păduri. Aceasta este o realitate recunoscută de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), care spune că „Defrișările și degradarea pădurilor au un impact asupra vieții a 1,6 miliarde de oameni ale căror mijloace de trai depind de păduri”. Adăugând: „Un miliard dintre ei sunt printre cei mai săraci din lume”.

Cum are efect degradarea și reducerea pădurilor asupra mijloacelor de trai? IUCN are răspunsul: „52 la sută din toate terenurile utilizate pentru producția de alimente sunt afectate moderat sau sever de eroziunea solului sănătos”. Eroziunea se întâmplă atunci când acoperirea solului oferită de copaci nu mai este disponibilă. În cele din urmă, eroziunea solului afectează securitatea alimentară.

Organizația Națiunilor Unite sugerează că, în zonele în care pădurile sunt gestionate și utilizate în mod durabil, acestea pot contribui la reducerea sărăciei și pot facilita întreprinderile și serviciile forestiere. ONU raportează că „peste 60 de milioane de oameni sunt angajați în industriile forestiere” în întreaga lume.

Tratarea defrișărilor

Lumea se confruntă cu o provocare în ceea ce privește defrișările. Cu toate acestea, vestea bună este că oamenii încă mai au șansa de a inversa efectele defrișărilor.

O modalitate de conservare a pădurilor a fost înființarea pădurilor protejate. FAO raportează că „la nivel global, 18 la sută din suprafața forestieră a lumii sau mai mult de 700 de milioane de hectare se încadrează în arii protejate legal stabilite, cum ar fi parcurile naționale, zonele de conservare și rezervațiile de vânat”.

Chiar dacă rezervațiile naturale oferă o parte a soluției, FAO constată că aceste rezerve sunt insuficiente pentru a restabili diversitatea. Acest lucru se datorează faptului că aceste rezervații sunt adesea mici și restricționează migrația naturală a speciilor.

În anumite zone, oamenii se reunesc pentru a-și proteja pădurile. De exemplu, în Tanzania, comunitățile de pe insula Kokota sunt implicate în repararea pagubelor cauzate de defrișări pe insula lor. Potrivit NationalGeographic.com, acești rezidenți au plantat peste 2 milioane de copaci .

Indiferent cât de mici sunt eforturile noastre, putem contribui la reducerea defrișărilor. Iată câteva lucruri pe care le puteți face începând de astăzi:

– Plantează un copac. Dacă fiecare persoană de pe Pământ ar planta un copac pe an, am avea încă 7,5 miliarde de copaci în plus în fiecare an.

– Folosiți mai puțină hârtie, deoarece peste 40% din toată lemnul este utilizat pentru fabricarea diferitelor forme de hârtie.

Reduceți cererea de hârtie prin reciclare.

– Consumați mai puțină carne, deoarece aproximativ 80% din pădurile defrișate în Amazon sunt defrișate pentru a face loc creșterii vitelor.

– Sprijiniți companiile care pot dovedi că își aprovizionează în mod durabil produsele din lemn.

Există multe alte lucruri pe care le putem face pentru a ajuta la conservarea pădurilor. Dacă fiecare dintre noi contribuie într-un mod mic, diferența pe care o facem împreună va fi enormă. Cu toate acestea, cu toții avem de ales: fie începem să facem tot ce putem pentru a opri despăduririle, fie urmărim pasiv de pe margine pe măsură ce situația se înrăutățește.”.

Sursa :

Defrișarea în numere (Noi statistici din 2021)

 • Dacă cele sus postate-REPUBLICATE nu vă îndeamnă ceva a COMENTA 😦 link-ul ce urmează sigur vă va MOTIVA ! 🙂

https://gandeste.org/analize-si-opinii/minciunile-guvernarii-usr-si-disparitia-societatii-civile/121261/

 • Și tot politicienii postdecembriști se fac VINOVAȚI și pentru starea deplorabilă a INFRASTRUCTURII RUTIERE din ROMÂNIA care a dus ” pas cu pas” la MOARTEA a MII de OAMENI și COSTURI de peste 3 ( trei) MILIARDE de EURO anual !!! 😦 😦 😦
 • Pentru locuitorii capitalei în GENERAL și pentru locuitorii Sectorului 1 București în SPECIAL , doar atât : Ați votat GUNOIAIE 😦 suportați GUNOAIELE și COSTURILE mult mai mari ca înainte !!! 🙂 🙂 🙂

https://evz.ro/afacerile-controversate-ale-primarului-clotilde-armand-noua-firma-de-salubrizare-legaturi-cu-mafia-italiana.html

 • Sursa imaginilor de mai sus, internetul .
 • Alioșa .

15 comentarii »

 1. @ ALLLLL !!!!! 😦 😦 😦 😦 😦

  ” ULCIORUL nu merge de multe ori la APĂ” !!! 😦 🙂 😦
  După ce în primul meci din grupă ROMÂNIA a învins la J.O de la Tokyo HONDURASUL printr-un AUTOGOL norocos rezultat în urma unui CORNER 🙂

  iată că în meciul cu COREEA de SUD , căpitanul OLIMPICILOR , Marius Marin,
  a ÎNSCRIS în propria poartă provocând mare BUCURIE în rândul coreenilor !!! 😦 😦 😦
  Iar ca ” tacâmul să fie complet și GHINIONUL jucătorilor lui Mirel Rădoi& Răzvan Burleanu să fie și mai la vedere ,
  ROMÂNIA a rămas în 10 jucători după ce în prelungirile reprizei întâi,
  ION GHEORGE a fost ELIMINAT pentru CUMUL de CARTONAȘE GALBENE !!! 😦 😦 😦
  Din acel MOMENT , românii au jucat din PROST în mai PROST și au mai PRIMIT încă 3 ( trei) GOLURI !!! 😦 😦 😦

  În urma acestui RUȘIONS REZULTAT 😦 clasamentul grupei B arată astfel :
  1. Coreea de Sud – 3p
  2. Honduras – 3p
  3. Noua Zeelandă – 3p
  4. România – 3p

  Ca să NU FIE NICI UN DUBIU versus CALIFICĂREA în OPTIMILE de FINALĂ a PRIMELOR DOUĂ echipe din grupă ,
  ultimele două partide se vor disputa la aceeași oră , astfel:

  România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

  SINGURA soluție pentru ca ROMÂNIA să meargă mai departe ,
  este VICTORIA ,
  adică cele 3 (TREI) PUNCTE !!! 🙂 🙂 🙂
  Dacă în meciul cu NOUA ZEELANDĂ jucătorii tandemului Rădoi&Burleanu
  nu vor JUCA OFENSIV și AGRESIV tot meciul PLUS prelungirile pentru a ÎNVINGE naționala Noii Zeelande ,
  atunci ,
  ADIO calificarea în OPTIMILE de FINALĂ ale turneului olimpic de fotbal !!! 😦 😦 😦

  NOROC cu bravele CANOTOARE și bravii CANOTORI !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 26/07/2021 @ 7:51 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Alioșa!🤗🍵🌞Nu mai cred în calificare, la cum au jucat este greu să se mai gândească la așa ceva…😏

   Comentariu de AureliaAlbAtros — 26/07/2021 @ 11:09 am | Răspunde

   • Bună dimineața, Aurelia ! 🙂
    Nici EU nu mai CRED în CALIFICAREA echipei lui Burleanu&Rădoi în OPTIMILE de FINALĂ ! 😦
    Am postat cele sus postate ca DOVADĂ a celor postate ANTERIOR versus
    ALCĂTUIREA naționalei OLIMPICE a ROMÂNIEI nu pe CRITERII FOTBALISTICE 😦
    ci pe CRITERII de NEPOTISM și RIBEDENII !!! 😦 😦 😦
    Mulțumesc pentru COMENTARIU ! 🙂
    O zi plăcută îți doresc din toată inima ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 27/07/2021 @ 10:21 am | Răspunde

 2. Nu știu dacă se mai poate face ceva în privința pădurilor, nu că nu se poate face, dar la noi nu se vrea.
  Dacă acești bastarzi sunt capabili să ucidă pădurarii care se implică pentru a proteja și aș face meseria, atunci ce am putea face noi ?
  Deja suportăm consecințele defrișărilor.
  Ăștia suntem noi. Planeta în loc să ne binecuvinteze, de acum înainte se va întoarce împotriva noastră ca un blestem.
  O săptămână superbă îți doresc, Alioșa !

  Comentariu de rofstef — 26/07/2021 @ 9:21 am | Răspunde

  • Bună dimineața, Ștef ! 🙂
   În primul rând, vizita ta mă ONOREAZĂ iar pentru asta-ți MULȚUMESC ! 🙂
   În al doilea rând SUBSCRIU pertinentului tău COMENTARIU plin de DURERE dar și de ADEVĂR !! 😦 😦
   În al treilea rând , nu trebuie să UITĂM că ” SPERANȚA moare ULTIMA” !!! 🙂 🙂 🙂
   În al patrulea rând, NU mă aștept ca JUSTIȚIA lu”PEȘTE alterat să facă DREPTATE versus TĂIEREA ILEGALĂ și ABUZIVĂ a PĂDURILOR SECULARE ale ROMÂNIEI !!!! 😦 😦 😦 😦
   Singurul care-i va JUDECA DREPT pe HOȚII de LEMNE și COMPLICII lor este numai și numai bunul DUMNEZEU !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
   Toate cele BUNE îți doresc 🙂 iar de vei mai AJUNGE pe AICI 🙂
   treci și pe My Blog
   http://amintiriamintiri.wordpress.com/2021/07/27/
   Cu simpatie ,
   Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

   Comentariu de Aliosa — 27/07/2021 @ 9:33 am | Răspunde

   • Cu mare drag !
    Este o plăcere și de partea mea să fac cât de cât ceva, având în vedere faptul că doar 3 la % dintre muritori îi preocupă aceste chestiuni legat de mediu, ecologie, reciclare și sctivism.
    Și eu mă bucur și îți mulțumesc mult pentru munca de a realiza un astfel de articol, VERDE.
    Facem ce putem și ce depinde de noi.
    O zi superbă îți doresc !

    Comentariu de rofstef — 27/07/2021 @ 11:08 am | Răspunde

    • Mulțumesc pentru cele postate ! 🙂
     Așa după cum am specificat în POSTAREA de BAZĂ ,titlul articolului de față are mare legătură cu dorința politicienilor postdecembriști de a se ÎMBOGĂȚI ” deîndată” și CU ORICE PREȚ , chiar cu prețtul TRĂDĂRII de NEAM și ȚARĂ !!! 😦 😦 😦
     Ca să demonstrez cp proverbul românesc
     ” BANUL este OCHIUL dracului ” 😦
     este de mare ACTUALITATE , iată câteva DOVEZI :

     Când vine vorba de BANI, românii au o vorbă :
     ” BANUL este OCHIUL dracului ” !!! 🙂 😦 🙂
     IATĂ câteva DOVEZI care întăresc PROVERBUL sus CITAT :

     1) De când guvernele lui Klaus WERNER Johannis , Orban& Cîțu gestionează reburile în ” România educată” ,
     DATORIA PUBLICĂ a țării a ajuns la aproape 50% din PIB !!! 😦 😦 😦
     Mult mai grav este faptul că deși au promis TRANSPARENȚĂ TOTALĂ în cheltuirea BANULUI PUBLIC , actualul premier, fost ministru de finanțe în primul guvern al lui Johannis
     condus de Ludovic Orban , când este ÎNTREBAT pe ce a CHELTUIT cele peste 500 de MILIARDE de RONI , fuce ” ca dracu de tămâie ” !!! 🙂 🙂 🙂
     Toate DETALIILE despre DATORIA PUBLICĂ a României se găsesc pe :
     https://romania.europalibera.org/a/31373843.html

     2) Fostul tenismen , actual miliardar, ION ȚIRIAC, ales pe 19 iunie 2019 președinte al Federației Române de Tenis ,
     și-a dat DEMISIA din funcția de președinte al FRT.

     „Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere.
     Trebuie să aibă un Consiliu Director ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar PLĂTIȚI BINE , ca să poată face ceva.
     Asta pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică” .
     Numai că……………., la AUNAREA dedicată acestei DEMISII , bătrânul miliardar a fost nevoit să asiste la SCENE ȘOCANTE provocate
     de FINUL lui Klaus WERNER Johannis……………..
     Toate DETALIILE versus SCANDALUL respectiv pe :
     https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/ion-tiriac-si-a-dat-demisia-frt-scandal-638007.html

     3) ”De ce ești sărac?
     Că ești prost!
     Dar de ce ești prost?
     Că ești sărac!
     Păi așa e.
     Dacă nu ai bani, nu ai nicio șansă să fii tratat omenește de cei ce se cred nemuritori.
     Am rămas un pic mai uimită și mai dezamăgită ultima vreme, dar stau liniștită fiindcă Dincolo vom pleca toți:
     și cei săraci, și cei care acum se țin mari stăpâni ai situației și ai societății.
     Acolo pe toți ne vor primi fără pile, FĂRĂ BANI ….” .
     Sursa : un blog prieten .

     4) Primarul Sectorului 1 București, userista Clotide Armand , ajunsă primăriță datorită PNL(PDL)
     versus firma de salubritate RomPrest printr-un CONTRACT semnat ÎNAINTEA decretării de către prefectul userist al BUCUREȘTIULUI, Alin Sotoica ,
     ar mare legătură tot cu BANUL ” ochiul dracului ” !!! 😦 😦 😦
     Toate DETALIILE pe :
     https://www.gandul.ro/actualitate/ies-la-iveala-jocurile-lui-clotilde-armand-a-rupt-o-cu-romprest-pentru-a-semna-cu-o-firma-care-are-legaturi-cu-mafia-italiana-si-cu-un-roman-retinut-

     O zi superbă și eu îți doresc ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 27/07/2021 @ 6:51 pm

    • Încerc să-mi țin departe de politică, fotbal și pescuit, coarnele astea spiralate, pentru că odată ce mi le-am încâlcit prin chestiile astea, apoi mai am nevoie de ele. 😅

     Te apreciez pentru lupta care o duci și efortul tău de a face ceva, de a schimba ceva !
     Rămâi mai departe pe linia ta și fii la fel de devotat în aspirațiile tale, poate într-o zi am și eu o motivație în plus atunci când pun ștampila pe buletinul de vot.
     Numai bine îți doresc, prietene Alioșa ! 😇🙏🙏

     Comentariu de rofstef — 29/07/2021 @ 11:13 am

   • Bună dimineața, prietene virtual ! 🙂

    Îți RESPECT în totalitate OPINIA ! 🙂
    Fiecare gândește și face ce VREA EL 🙂 .i NU ce vor alții………………………..

    Mulțumesc pentru ÎNCURAJĂRILE făcute! 🙂
    Sincer,
    postez ceea ce postez prin REPUBLICARE folosind metoda” copy paste” cu indicarea SURSEI 🙂
    postez OPINIILE personale versus actuala coaliție de guvernare dintr-un singur MOTIV :
    indivizii care acum GUVERNEAZĂ România au PROMIS înaintea ALEGERILOR PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020 că NU VOR fi ALTFEL decât cei de dinaintea lor la guvernare , iar CEEA CE FAC ACUM din toate punctele de vedere DEMONSTREAZĂ faptul că sunt mult mai
    IPOCRIȚI,
    demagogi,
    OPORTUNIȘTI,
    fripturiști,
    LACOMI,
    lași,
    MINCINOȘI ,
    pofticioși,
    AGRAMAȚI ,
    infatuați ,
    DEZBINATORI ,
    manipulatori
    șamd
    Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT , prietene virtual ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 30/07/2021 @ 10:00 am | Răspunde

 3. sereno inizio di settimana

  Comentariu de newwhitebear — 26/07/2021 @ 10:12 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Pentru astăzi, 27 iulie 2021 ,
  ȘTIREA zilei vine de la Jocurile Olimpice de Vară de la TOKYO 2020( 2021)
  și se referă la performanța deosebită și UNICĂ în istoria NATAȚIEI ROMÂNEȘTI !!! 🙂 🙂 🙂

  Este vorba despre COPILUL minune de doar 16 ani , David POPOVICI ,legitimat la Clubul Sportiv al Armatei, STEAUA 🙂 🙂 🙂
  care , astăzi, 27 iulie , dimineață,când până și HOȚII de BUZUNARE dormeau ,
  a OBȚINUT locul 4 în FINALA de la 200 metri LIBER desfășurată în compania a 7 ( șapte) finaliști cu un bogat PALMARES european, mondial și olimpic
  printre care s-a numărat și reprezentul RUSIEI ,campionul EUROPEAN ” en titre” , Martin Malyutin sub steagul COR ( Comitetul Olimpic Rus),
  pe motiv că CIO a SUSPENDAT Rusia pentru folosirea anterioară de către olimpicii ei unor stimulente INTERZISE sportivilor ).

  Fenomenalul JUNIOR David POPOVICI , la PRIMA sa participare la J.O.de VARĂ , astăzi dimineață ,la J.O.de la TOKYO .
  în finala probei de 200 de metri liber, după primii 50 de metri,a fost pe LOCUL TREI 🙂
  iar în final,a ratat medalia de BRONZ la o distanță de doar DOUĂ SUTIMI de brazilianul Fernando Scheffer !!! 😦 😦 😦

  Dar iată cum arată CLASAMENTUL final al probei de 200 metri liber în care a EVOLUAT EXCELENT juniorul român ,
  David POPOVICI :

  Tom Dean (UK)- 1:44:22
  Duncan Scott (UK) – 1:44:26
  Fernando Scheffer (Brazilia) – 1:44:66

  David POPOVICI (România) – 1:44:68

  Martin Malyutin (COR) – 1:45:01
  Kieran Smith (SUA) – 1:45:12
  Hwang Sunwoo (Coreea de Sud) – 1:45:26
  Danas Rapsys (Lituania) – 1:45:78

  Din DRAGOSTE de NEAM și ȚARĂ și RESPECT pentru OLIPMICII ROMÂNI 🙂 🙂 🙂
  la ora când DELATORII mei ȘTIUȚI și NEȘTIUȚI , VISAU idolii lor de la guvernare ,
  am URMĂRIT ” cu SUFLETUL la gură” EVOLUȚIA înotătorului ROMÂN David POPOVICI care,
  la ultimul bazin de 50 de metri, putea să-l depășească pe brazilianul din fața sa cu doar UN SINGUR PAS,
  dar n-a fost să fie !!! 😦 😦 😦

  Asta nu mă împiedică să-i MULȚUMESC că a REPREZENTAT cu CINSTE și ONOARE ROMÂNIA 🙂 🙂 🙂
  și să-i UREZ din toată INIMA mea de ROMÂN-ROMÂN ,
  SUCCES astăzi , la ora 13:22 , ora ROMÂNIEI ,în proba lui FAVORITĂ , 100 metri LIBER !!! 🙂 🙂 🙂

  ” VÂNT bun din PUPA” , David POPOVICI 🙂 🙂 🙂

  și să-i DEDIC o frumoasă MELODIE !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 27/07/2021 @ 9:45 am | Răspunde

 5. @ ALLLLL !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Dimineața zilei de 28 IULIE 2021 va rămâne in ISTORIA participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de Vară
  ca o ZI de MARI SUCCESE !!!

  1) La J.O. de la ” TOKYO 2020” ROMÂNIA a cucerit a 20-a MEDALIE de AUR a CANOTAJULUI ROMÂNESC
  în proba feminină de dublu vâsle, prin
  ANCUȚA BODNAR ,portdrapelul ROMÂNIEI la ceremonia de deschiderea de la TOKYO ,
  și
  SIMONA RADIȘ,
  la prima lor participare OLIMPICĂ ! 🙂

  Pentru cei/cele care nu știu, ROMÂNCELE de AUR de la TOKYO ,
  sunt vicecampioane mondiale în 2019 la Linz 🙂 și campioane europene în 2020 la POZNAN și în 2021 la VARESE 🙂 🙂

  În FINALA de azi dimineață ,ROMÂNCELE au câștigat MEDALIA de AUR cu timpul de 6 min, 41 secunde și 03/100 ,
  cel mai bun timp olimpic la proba respectivă !!! 🙂 🙂 🙂
  Le-au urmat în clasamentul final echipajele din Noua Zeelandă și Olanda .

  2) ROMÂNIA a mai cucerit și medaliile de argint tot la CANOTAJ dar în proba masculină de patru rame, prin
  MIHĂIȚĂ ȚIGĂNESCU ,
  MUGUREL SEMCIUC,
  ȘTEFAN BERARIU
  și COSMIN PASCARI
  cu timpul de 5 minute, 43 secunde și 13/100 ,
  culmea GHINIONULUI la numai 37/100 de echipajul AUSRALIEI , care a cucerit medalia de aur.

  3) După EXCELENTA performanță obținută în finala de la 200 m liber, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo,
  în care a obținut un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz,
  COPILUL MINUNE de doar 16 ani ,
  DAVID POPOVICI ,
  s-a CALIFICAT și în FINALA probei de 100 metri LIBER cu al cincilea timp din semifinale, 47 sec 72/100 !!! 🙂 🙂 🙂
  Ca unul care am urmărit în direct, la ora 04:30 minute SEMIFINALA în care a evoluat DAVID POPOVICI ,
  îi doresc din toată inima mult succes în FINALĂ ,
  ” VÂNT bun din PUPA” 🙂
  și o MEDALIE OLIMPICĂ indiferent de CULOAREI ei !!! 🙂 🙂 🙂

  4) Aceleași SINCERE URARE și TUTUROR olimpicilor români care vor EVOLUA în continuare pentru ROMÂNIA
  în CALIFICĂRI , semifinale și FINALE !!! 🙂 🙂 🙂
  Hai ROMÂNIA !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Aliosa — 28/07/2021 @ 9:03 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: