Alioşa ” File de Jurnal ”

20/08/2021

Punctul pe ” I”/77 . Scandalul adevărat din PNL(PDL) abia acum începe !!! Ludovic Orban și-a depus oficial candidatura pentru șefia PNL(PDL) iar astăzi și-o va depune și Florin Vasile Cîțu.

Filed under: generale — Aliosa @ 9:37 am

https://www.national.ro/dezvaluiri/orban-executat-s-a-dat-drumul-la-dosarul-unifarm-732758.html

” Alea jacta est” !!! 🙂 🙂 🙂

O fotografie face cât un milion de cuvinte !!! 🙂 🙂 🙂

https://gandeste.org/analize-si-opinii/iohannis-decreteaza-sa-vina-afganii-la-mine/121535/

https://www.national.ro/dezvaluiri/banii-lui-iohannis-plasati-de-van-groningen-la-viena-732857.html

https://gandeste.org/analize-si-opinii/gheorghe-piperea-e-treaba-dlui-iohannis-cum-vrea-sa-iasa-din-istorie-cu-fruntea-sus-sau-cu-pata-pe-sacoul-alb-de-ospatar/121527/

-O vorbă din POPOR spune : ” Cine se SCOALĂ de DIMINEAȚĂ, departe AJUNGE” ! 🙂 Președintele actual al PNL(PDL) , Ludovic Orban și-a DEPUS ieri oficial candidatura la șefia PNL(PDL) ! 🙂 – Se va confirma oare , ZICALA de mai SUS ? 🙂 – Domniile Voastre , ce spuneți ? 🙂

https://www.bursa.ro/florin-citu-isi-depune-vineri-la-ora-1600-in-mod-oficial-candidatura-la-sefia-pnl-69380448

https://romania.europalibera.org/a/economia-romaniei-a-crescut-/31414821.html

– Dintre Ludovic Orban și Florin Vasile Cîțu , cine va CÂȘTIGA șefia PNL(PDL) ??? 🙂 🙂 🙂

Moţiunea prin care actualul președinte al PNL(PDL)Ludovic Orban vrea să obțină un nou mandat are drept scop după mintea lui ,clarificarea poziționării doctrinare a partidului și plasarea în zona conservatoare.

„PNL este un partid care, deși susține constant modernizarea, dezvoltarea, respinge toate curentele neo-marxist-progresiste, care în ultima vreme  își fac loc pe nevăzute în mințile unor români ” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa : videoclipul postat mai sus !!! 🙂 🙂 🙂

” Ludovic Orban, candidat oficial la preşedinţia PNL

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 20 august

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus, ieri, moţiunea pe baza căreia s-a înscris în competiţia pentru un nou mandat la conducerea formaţiunii politice pe care o conduce.

„Vă garantez un lucru: tot ce pot să fac omeneşte, voi face. Pentru că pe 25 septembrie, nu e doar un vot pentru preşedintele PNL, e un vot despre România, despre cum va fi PNL, despre cum va guverna şi în ce direcţie va duce ţara. Trebuie să păstrăm tradiţia PNL. Suntem un partid cu rădăcini adânci în istoria României, un partid naţional care s-a născut din specificul românesc, din tot ceea ce ne dă identitate, personalitate. PNL trebuie să continuie politica începută în 1875 şi să exprime nevoile şi speranţele poporului român, să continuie să se bată pentru interesele fundamentale ale României”, le-a transmis Ludovic Orban, susţinătorilor care au ales să îi fie alături la depunerea candidaturii.

El a precizat că, odată cu depunerea moţiunii privind candidatura sa, începe campania oficială de promovare a acesteia, al cărei obiectiv primordial pentru Ludovic Orban este recâştigarea încrederii cetăţenilor în PNL, încredere care a scăzut cu 10%, în ultimele trei luni, faţă de momentul alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

„Eu reprezint o certitudine pentru PNL. Aproape toţi membrii mă cunosc, ştiu cine sunt, ce am făcut pentru PNL în peste 30 de ani de carieră. Membrii PNL ştiu că m-am luptat pentru promovarea ideilor liberale şi pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrograde ale formaţiunilor politice născute din fostul Partid Comunist Român. Moţiunea mea este liberal-conservatoare. (…) Obiectivul nostru este extrem de ambiţios: dorim o Românie puternică, care să fie o putere economică la nivel european; dorim o Românie inteligentă care să valorifice la maxim predispoziţia poporului român spre inovare; dorim o Românie care să aibă şansa de oferi fiecărui român posibilitatea de a se realiza în viaţă, aici în ţară”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că formaţiunea politică pe care o conduce este o promotoare a valorilor, tradiţiilor şi pesonalităţii româneşti şi că susţine instituţiile fundamele din societatea noastră: biserica, familia, satul, cultura românească.

„PNL susţine constant dezvoltarea, modernizarea şi respinge toate curentele neomarxist-progresiste care în ultima vreme îşi fac loc pe nevăzute în minţile unora dintre români”, a spus Ludovic Orban.

• Ludovic Orban: „Membrii PNL trebuie să decidă cine merită să fie preşedintele PNL, nu preşedinţii de filiale”

Domnia sa a precizat că moţiunea sa va fi prezentată până pe 15 septembrie în toate filialele judeţene şi că are încredere în membri PNL că vor vota pentru binele formaţiunii politice.

„Avem aproape 1300 de primari care sunt modele de activitate, de performanţă în guvernarea locală. Avem mii de consilieri locali şi judeţeni, de oameni care ne reprezintă în administraţia centrală şi în serviciile deconcentrate – buni profesionişti, oameni oneşti, corecţi. Ei reprezintă PNL şi ei trebuie să decidă cine merită să conducă PNL. Nu cred că doar numărătoarea preşedinţilor de filiale e importantă în această competiţie. La Congres vin 5000 de reprezentanţi ai tuturor membrilor PNL. (…) Sunt convins că decizia colegilor din 25 septembrie va asigura traiectoria ascendentă a PNL şi îi va oferi posibilitatea de a îşi îmbunătăţi performanţa guvernamentală, în vederea câştigării tuturor scrutinurilor din 2024”, a spus Ludovic Orban.

Spre deosebire de Florin Cîţu care, deşi încă nu şi-a depus oficial candidatura, a prezentat „echipa câştigătoare” din jurul său, Ludovic Orban – actualul preşedinte al PNL – a menţionat că în 25 septembrie la Congres vor fi aleşi doar şeful PNL, preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj şi preşedintele Comisiei de Cenzori, restul echipei de conducere a formaţiunii politice liberale urmând a fi aleasă în cadrul unui eveniment naţional care se va desfăşura ulterior.

În moţiunea Forţa Dreptei, Ludovic Orban a cuprins ca puncte primordiale asigurarea bunei guvernări pentru România, consolidarea poziţiei Partidului Naţional Liberal de lider al dreptei politice şi câştigarea alegerilor politice din 2024. În document, se mai arată că statutul PNL va fi îmbunătăţit în urma unui audit organizaţional şi a unei ample dezbateri în partid. Modificările ar urma să asigure democraţia în partid, garantarea drepturilor membrilor, proceduri şi criterii clare pentru selecţie, organizarea mai bună a partidului, îmbunătăţirea activităţii comisiilor de specialitate, etc..

„Selecţia în partid pentru ocuparea diferitelor poziţii publice se va face în toate cazurile printr-o procedură transparentă şi pe baza unor criterii obiective”, se specifică în moţiunea depusă de Ludovic Orban.

• Politizarea actului de guvernare şi prioritizarea finanţării proiectelor liberale – „şopârlele” din moţiunea Orban

Un punct controversat din moţiunea preşedintelui PNL este cel privind administraţia publică locală, aflat la pagina 7 a textului documentului ce însoţeşte candidatura lui Ludovic Orban.

„Obligaţia conducerii Partidului Naţional Liberal şi a Guvernului condus de PNL este aceea de a sprijini toate proiectele comunităţilor locale conduse de primari liberali şi ale judeţelor conduse de preşedinţii de Consilii Judeţene ai Partidului Naţional Liberal. În cadrul Secretariatului general va fi înfiinţat un departament special pentru relaţia cu reprezentanţii PNL în administraţia locală, care va avea rolul de suport al aleşilor locali în relaţia cu activitatea Guvernului şi în relaţia cu parlamentarii pentru probleme de natură legislativă (va prelua şi va transmite grupurilor parlamentare propunerile de modificări legislative susţinute de primari), în susţinerea demersurilor pe lângă administraţia

centrală, în diseminarea rapidă a informaţiilor utile, în demersurile de obţinere de finanţări pentru proiecte de investiţii locale, în acordarea de asistenţă de specialitate. Primarii şi preşedinţii de Consilii judeţene vor fi consultaţi şi se va ţine cont de punctul lor de vedere în toate deciziile importante ale partidului. Liga Aleşilor Locali va deveni un for cu greutate în viaţa partidului, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional”, se arată în moţiunea Forţa Dreptei.Practic, din cele de mai sus ar reieşi că Ludovic Orban şi echipa din jurul său doresc nici mai mult, nici mai puţin decât politizarea actului de guvernare şi polizarea modului de acordare a finanţărilor pe proiectele derulate de administraţiile publice locale, lucru care este neconform principiilor democratice ale secolului XXI.

Rămâne de văzut dacă această moţiune va suferi modificări în urma dezbaterilor din teritoriu şi dacă pasaje curioase, cum este cel de mai sus, se vor mai regăsi la momentul 25 septembrie, când va avea loc prezentarea acestui document în cadrul Congresului PNL.” !!! 🙂 🙂 🙂

Sursa :

https://www.bursa.ro/ludovic-orban-candidat-oficial-la-presedintia-pnl-28280446

 • Versus cele sus postate-republicate , dintre multele opinii exprimate de prietenii, adversarii și colaboratorii din coaliția parlamentară și de guvernare , PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR încropită pe ” repede înainte” de președintele României, Klaus WERNER Johannis din PERDANȚII alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 , pentru AICI și ACUM am selecționat de pe Facebook OPINIA deputatului USR-PLUS , Iulian Bulai, a cărui formațiune politică face parte din ” guvernul lui Johannis” !!! 😦 😦 😦
 • Pentru politrucii PNL(PDL) loviți de ciuma galben-portocalie care ”latră” precum câinele turbat susținând sus și tare ,că în coaliția de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR este ARMONIEI și RESPECT reciproc în actul de guvernare , postez prin ” copy paste” un MESAJ din partea deputatului USR-PLUS , Iulian Bulai ,
  născut la 2 decembrie 1987,din părinți modești , satul Tămășeni , județul Neamț ,absolvent al Liceului Franciscan „Sf. Francisc de Assisi” din Roman după care ,
  doar DUMNEZEU știe exact ce-a făcut căci din mass media scrisă și vorbită, am recepționat că individul
  CERȘEA pe străzile din capitala Norvegiei !!! 🙂 😦 🙂

  https://60m.ro/video-iulian-bulai-a-fost-cersetor-la-oslo-inainte-de-a-ajunge-parlamentar-usr-plus-retele-de-crima-organizata-controleaza-cersetoria-in-norvegia/

” Rugăciune de seară auzită prin vecini:
“Doamne, te rog, dă-le înțelepciune oamenilor din PNL:

 • să ne se mai atace public. Nu e frumos.
 • în campania internă să vorbească despre proiecte și idei, nu despre persoane.
 • lupta lor internă să rămână acolo. Să nu afecteze guvernarea.
 • să nu mai amenințe public colegii de partid.
 • să nu mai facă scrisori publice când vor să discute nemulțumiri. Să se vadă față-n față și să vorbească la telefon dacă sunt reproșuri.
 • să gândească proiecte macro pentru țară, nu programe PNDL ca să mulțumească financiar pe fiecare membru de partid.
 • să facă team-buiding împreună, nu să se șantajeze reciproc cu dezvăluiri.”
  Chiar mi-au plăcut gândurile de mai sus.
  Le împărtășesc cu voi.
  Succes, dragi colegi din PNL!
  Sper să nu vă autodistrugeți irecuperabil înainte de congres.
  Avem o țară de guvernat împreună!” !!! 🙂 🙂 🙂

Ca nu cumva unele persoane virtuale să creadă că vreau să-i promovez ideile ipocritului de Iulian Bulai ,
precizez cu subiect și predicat că am postat cele de sus NUMAI și NUMAI pentru a mai arăta încă odată ROMÂNILOR
pe mâna cui au dat în 6 decembrie 2020 ROMÂNIA, ” Grădina Maicii Domnului ” !!! 😦 😦 😦

 • Așa după cum am specificat în TITLUL postării-republicării de față , astăzi după amiază , premierul României, Florin Vasile Cîțu și-a DEPUS și el oficial CANDIDATURA la ȘEFIA PNL(PDL) :

„Este deja oficial acum, mi-am depus candidatura pentru preşedinţia PNL .(…)
Sunt un liberal convins şi cred că acest lucru este evident pentru toată lumea.
Îmi trăiesc, mi-am trăit viaţa, o trăiesc astăzi şi o voi trăi în viitor doar după principii liberale.
Indiferent în ce situaţie mă voi afla, alături de cine vom guverna în următorii 8 ani de zile,
nu voi abdica niciodată de la principiile liberale”, a afirmat Cîţu.
Mai multe pe :

https://www.agerpres.ro/politica/2021/08/20/citu-si-a-depus-candidatura-la-presedintia-pnl-intru-in-aceasta-cursa-sa-castig-sa-construiesc-sa-unesc-pnl–766720

https://m.ziuanews.ro/editorial/agentul-neantului-florin-c-u-fa-cu-reac-iunea-1565193

 • Interesant este faptul că , Florin Vasile Cîțu, ca și Klaus WERNER Johannis în 2012 , a primit de la susținătorii săi din BPN al PNL(PDL) DEROGARE de la STATUTUL partidului lui Johannis , pentru a PUTEA CANDIDA la ȘEFIA PNL(PDL) !!! 🙂 😦 🙂
 • ȘI la fel de interesant este și faptul că PRIMUL susținător care l-a APLAUDAT și PRIMUL care l-a FELICITAT pe CONTRACANDIDATUL lui Ludovic Orban la ȘEFIA PNL(PDL) la încheierea discursului este nimeni altul decât fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu în perioada când TĂIAU salariile bugetarilor cu 25 % , adică,fostul PDL-ist, acum PNL-ist, Emil Boc , primarul Clujului , nu numai un TRASEIST de PARTIDE 😦 dar și un politician OPORTUNIST care , după ce a fost susținut de Ludovic Orban cu VOTURILE liberalilor ca să REajungă PRIMAR al orașului de sub Dealul Feleacului , acum, ca un veritabil TRASEIST de partide ,l-a TRĂDAT pe Orban în favoarea lui Cîțu care i-a dat ” UNDĂ VERDE” pentru desfășurarea la Cluj a unor festivaluri cu participarea CU și FĂRĂ MASCĂ , VACCINARE și TESTARE PCR a ZECI de MII de # reziști din ȚARĂ și de peste HOTARE !!! 😦 😦 😦
 • Iar în final de postare-republicare , o ȘTIRE care are mare legătură cu coaliția de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR alcătuită ” pe repede înainte” de președintele României, Klaus WERNER Johannis din PERDANȚII alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 😦 asta, numai și numai pentru a avea ” guvernul lui” ca să-și bată JOC de români 😦 😦 😦 și pentru a le face JOCUL străinilor de NEAM și ȚARĂ !!! 😦 😦 😦

” Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în această seară în culorile roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei,
„pentru a marca importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru”, a transmis Primăria Brașov condusă de USR-istul Allen Coliban.

Coliban, ca și premierul Florin Cîțu și studiile lui, este cunoscut și pentru faptul că

și-a trecut în CV absolvirea Facultății de Automatică și Calculatoare din București fără ca acest lucru să fie real” . CONTINUAREA pe :
https://www.activenews.ro/stiri/De-Ziua-Ungariei-USR-istul-Allen-Coliban-transforma-Brasovul-in-oras-unguresc.-ABERATIA-ZILEI-168748

 • De unde se vede chiar și de pe TÂMPA că ” INTERESUL poartă FESUL” iar COABITAREA în actuala coaliție de guvernare PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR încropită ” pe repede înainte” de președintele României , Klaus WERNER Johannis ,se bazează ” pas cu pas” pe COMPROMISURI 😦 😦 😦 și asta , numai și numai din obsesia cronică de a avea guvernul și parlamentul lui din PERDANȚII alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 !!! 😦 😦 😦
 • Iar în final de postare , o ȘTIRE și mai tare ! 🙂

17 comentarii »

 1. @ ALLL !!! 🙂 😦 🙂

  1) Dacă cele sus postate-republicate nu vă îndeamnă a comenta ,
  poate, poate, link-ul ce urmează , puțin, puțin vă va motiva !!!

  https://spotmedia.ro/stiri/social/au-inceput-sa-fie-date-derogari-pentru-ursi-e-mai-ieftin-sa-fie-impuscati-decat-tranchilizati

  Iar pentru a vedea și mai bine cum pun problema existenței sau neexistenței URȘILOR în pădurile din România cei aflați acum la guvernare ,
  PREIA pe RÂND prin ” COPY PASTE” TITLURILE articolelor de mai jos , postează-le pe MOTORUL de căutare GOOGLE

  1) România dă 4 milioane de euro ca să afle câți urși are. Ministrul Mediului spune că e un studiu-premieră mondială (Video)

  2) A fost adoptată ordonanța împotriva urşilor. Cîțu spune că într-un an va fi gata și o strategie, dar nu vom şti niciodată câţi urşi avem

  3) Agent Green: Noua OUG va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi. Semnaţi petiţia ”STOP vânătorii de trofee”!

  4) ONG: Ordonanța împotriva urșilor este inutilă, va duce efectiv la întârzierea în intervenție

  5) Primarul Braşovului critică OUG împotriva urşilor: Imaginaţi-vă un primar, un vânător, un veterinar şi un jandarm, faţă în faţă cu un urs

  6) Primarul din Băile Tușnad: Urșii au probleme ”geneticale” și trec de gardurile electrice

  și …………………………………., de vei avea răbdare , vei CONSTATA că zicala românească
  ” INTERESUL poartă fesul” 😦 🙂 😦
  este la fel de actuală ca și IPOCRIZIA ipocriților de la guvernare !!! 😦 🙂 😦

  2) Dacă problema URȘILOR nu este PROBLEMA domniilor voastre 😦
  iar postările-republicările mele vă STRESEAZĂ ,
  vizionați și ascultați cu atenție și răbdare , videoclipul :

  Un sfârșit de săptămână după placul fiecăruia ! 🙂
  Alioșa ! 😦

  Comentariu de Aliosa — 20/08/2021 @ 10:25 am | Răspunde

  • Bună ziua, Alioșa!🤗✌️☀️🍵🕊️
   Un sfârșit de săptămână binecuvântat!🙌🙋

   Comentariu de AureliaAlbAtros — 20/08/2021 @ 3:15 pm | Răspunde

   • Bună seara, Aurelia ! 🙂
    Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT și Domniei Tale ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Comentariu de Aliosa — 20/08/2021 @ 9:42 pm | Răspunde

 2. Buna ziua, Aliosa ! 🙂
  … alegeri, candidaturi si alte cele … sincer nu am nici o INCREDERE ca ele vor fi facute pertinent – am vazut cum si-au batut JOC de votul romanilor la sectorul 1 …
  Nu MAI AM INCREDERE in cei care ne guverneaza, imi este LEHAMITE de aceste personaje – TRADATORI DE NEAM SI TARA !!! 😡
  … asteptam MASCARADA celor de la PNL …
  Un sfarsit de saptamna plin de binecuvantare iti doresc !
  Lacrimioara 🙂

  Comentariu de lacrimaroua — 20/08/2021 @ 12:48 pm | Răspunde

  • Bună seara , Lăcrimioara ! 🙂
   În spiritul adevărului trebuie să recunosc că EU,
   NU am AVUT nicioda ÎNCREDERE în cei care GUVERNEAZĂ din păcate ROMÂNIA de la sfârșitul anului 2020 ! 😦
   Faptul că am POSTAT ce-am POSTAT mai sus cu indicarea SURSELOR ,
   se datorează în exclusivitate încăpățânării mele de a le DEMONSTRA alegătorilor lor că cei pe care i-au VOTAT în decembrie 2020 , adică pe cei din PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR , sunt de 100 de ori mai IPOCRIȚI , demagogi, MINCINOȘI , aroganți, OPORTUNIȘTI , fripturiști , MANIPULATORI , lăudăroși ,HABARNIȘTI, tupeiști și ANTIROMÂNI decât TOȚI cei pe care i-au dat jos de la GUVERNARE in toamna anului 2020 !!!
   Aliosa.

   Comentariu de Aliosa — 20/08/2021 @ 9:53 pm | Răspunde

   • Buna ziua, Aliosa ! 🙂
    Am crezut ca „alesii” trebuie sa aiba precum strabunii : DRAGOSTE de NEAM si TARA … facea parte din NORMALITATE dar, pentru mine nu sunt decat niste : IUDE ( si cu asta cred ca am spus TOTUL ) !!!
    Lacrimioara

    Comentariu de lacrimaroua — 21/08/2021 @ 4:16 pm | Răspunde

    • Bună dimineața, Lăcrimioara ! 🙂
     Ai pus din nou PUNCTUL pe ” I” ! 🙂
     Eu , ca și Domnia Ta , știu ce înseamnă cuvântul ” IUDE” ,
     dar tot la fel de bine ști și că ” tinerii liberi și frumoși” ,
     adică # reziștii lui Barba&Cioloș din ” România educată” 😦 de Johannis și coaliția lui de guvernare gestionată 😦 😦 😦
     HABAR nu au cine a fost IUDA și ce a făcut sinistrul personaj biblic !!! 😦 😦 😦
     Mai mult și mai grav, guvernarea lui Johannis , SFIDEAZĂ nu numai pe ROMÂNI 😦
     ci chiar și pe măsurile ca să nu spun ORDINELE Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS) !!! 😦 😦 😦

     https://www.stiripesurse.ro/alerta-romania-sfideaza-oms-si-anunta-ca-incepe-administrarea-celei-de-a-treia-doze-de-vaccin-anti-c_1955314.html

     Vorba Domniei Tale :
     ” și cu asta cred că am spus TOTUL” ! 🙂
     O duminică BINECUVÂNTATĂ ! 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 22/08/2021 @ 8:27 am

    • O seara binecuvantata !

     Comentariu de lacrimaroua — 22/08/2021 @ 8:28 pm

    • O săptămână la fel de plăcută și utilă ca cea trecută, Lăcrimioara !!! 🙂 🙂 🙂
     Alioșa ! 🙂

     Comentariu de Aliosa — 23/08/2021 @ 7:21 am

    • Doamne ajuta !
     Asemena iti doresc, Aliosa ! 🙂😉

     Comentariu de lacrimaroua — 23/08/2021 @ 3:16 pm

 3. sereno fine settimana.

  Comentariu de newwhitebear — 20/08/2021 @ 6:45 pm | Răspunde

 4. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  SCANDALUL din PNL(PDL) continuă ” pas cu pas” !!! 🙂 🙂 🙂

  Pentru SUSȚINĂTORII celor din PNL(PDL)
  postez prin ” COPY PASTE” fără nici o MIDIFICARE ,
  spre a lor INFORMARE ,
  următoarea POSTARE ! 🙂

  ” Orban, executat! S-a dat drumul la Dosarul UNIFARM!

  De la ”Bitanu” Barbu i se trage…
  Se mișcă plăcile tectonice în Partidul Național Liberal mai ceva decât în Haiti. Și cum nimic nu este întâmplător pe lumea asta, la doar câteva ore după ce am dezvăluit punerea lui Florin Cîțu sub ”înaltul protectorat” britanic prin intermediul ”omului MI6” în România, Raed Arafat, tabăra premierului primește o gură de oxigen izbăvitoare. Și menită a deturna agenda publică de la scandalul dosarului penal al lui Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii. Printr-un alt dosar penal…

  Virgil Guran a vrut să se bage în față la dosare…
  Dar, de această dată, unul care îl vizează pe Ludovic Orban! Cel ai cărui susținători, după cum avertizam în urmă cu doar câteva zile, s-au grăbit să deschidă șampania victoriei. Mai ales că nici Ludovic Orban, nici minuscula grupare din sistem care încă îl susține pe acesta neavând niciun merit real în ”îngroparea” lui Florin Cîțu. Prietenii DGSE știu prea bine de ce! Oricum, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că, gata, s-a dat OK-ul pentru a se da drumul la dosarul UNIFARM. Iar odată cu ”cooptarea” și a lui Ludovic Orban în ”hora penalilor” odată cu relansarea acestei anchete declanșate în urmă cu peste un an, noii prieteni externi ai lui Cîțu îi mai eliberează acestuia gâtul din ștreangul mediatic al primelor două dosare. Adevăratul scop urmărit fiind ca, astfel, susținătorii lui Ludovic Orban să fie îndeajuns de timorați încât să nu mai dea drumul și la cel de al treilea val al dezvăluirilor, cel al ”prafurilor”.

  Iohannis nu mai are ochi pentru Orban…

  Chiar dacă pentru asta Cîțu a fost nevoit să plătească ”prețul corect” nu doar noilor ”stăpâni”, dar și useriștilor. Cei care ar urma să primească, după mazilirea lui Orban, Președinția Camerei Deputaților pentru actualul vicepremier ”decorativ” Dan Barna…

  Costel Barbu, căutat de servicii!
  ”Se strânge lațul la Orban : Costel Barbu, căutat de Servicii” titram ”lovitura” din 28 iunie. Pentru că, deși Virgil Guran s-a simțit imediat cu musca pe căciulă și a început să urle ca din gură de șarpe că serviciile îi pregătesc lui un dosar, ”dulăul” lui Orban trebuie să mai aibă ”puțintică răbdare”… Pentru că o să vină și rândul apăsării pedalei accelerației DNA pe anchetarea licitației camioanelor militare.

  Gorghiu ia Senatul, Barna la Camera Deputaților

  Până atunci însă, ghinion, vorba președintelui Iohannis, ofițerii de informații au deschis deja o nouă pistă. Și lucrurile se precipită serios, mai ales că până și cei mai apropiați oameni ai lui Ludovic Orban recunosc că fostul secretar general adjunct al Guvernului reprezintă adevărata ”nucleară” care poate dinamita alegerile de la viitorul Congres. Guran fiind perceput chiar ca o simplă ”petardă” pe lângă Barbu, ”Bitanu” despre care se spune că le-ar fi făcut prea ca la țară… Iar faptul că deja se pun întrebări despre Barbu arată că tabăra Cîțu a primit ”verde” pentru declanșarea unui nou ”puci în justiție” care să îi clatine decisiv poziția lui Orban.

  Voturile Sudului, decisive!

  Mai ales că, nu trebuie uitat că, până la primirea funcției de secretar general adjunct al Guvernului, Costel Barbu a reprezentat, fără putință de tăgadă, unul dintre motoarele organizării liberale din teritoriu. Astfel că poziția de forță a acestuia l-a transformat pe Barbu într-unul dintre liderii liberali despre care se spune că ar avea ”în buzunar” voturile mai multor organizații județene din Sudul României. Astfel că un calcul extrem de pragmatic arată că la Congresul PNL, unul care se apropie vertiginos, Costel Barbu poate aduce voturile decisive, pentru oricare din cele două tabere, aflate în plin război pe viață și pe moarte. Iar cum numărătoarea prealabilă este încă una destul de încâlcită, rolul lui Costel Barbu a crescut exponențial în ultimele zile.

  Nazare, executat de Cîțu pentru că i-a stricat combinația Eurobond!

  Mai ales de când partea iohannistă a serviciilor și-a mobilizat teribila mașinărie de ”surse autorizate informative” și colaboratori, cu ordinul expres de a da de îndată ”tot ce au” despre ”Bitanul” Barbu. Însă, după cum suna ultimul avertisment, ceea ce i-a surprins cu adevărat până și pe inițiații sistemului nu a fost faptul că s-a ajuns, în cele din urmă, și la Costel Barbu. Mai ales că și ”Bitanul” s-a expus în prea multe scandaluri publice… Numai că adevărata preocupare este de ce ”vânătorii” lui Barbu nu au pus întrebări punctuale, care să permită declanșarea imediată a unei anchete penale. Ci au preferat doar să bată apa în piuă cu tot felul de curiozități despre legăturile deja cunoscute ale fostului secretar general adjunct al guvernului cu diverși oameni de afaceri. De parcă susținătorii premierului Cîțu s-au gândit să îi acorde astfel răgazul necesar lui Barbu pentru a schimba taberele…
  Mai ales după ”experimentul reușit” Eugen Pîrvulescu, tot la Teleorman…

  Alina Gorghiu, al doilea om în stat!

  ”Visurile de mărire ale blondei Elena Udrea în timpul celui de al doilea mandat prezidențial al lui Traian Băsescu par niște simple copilării de fată mare a politicii față de ambițiile blondei Alina Gorghiu în cel de al doilea mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis” avertizam pe 2 august. Atunci când subliniam și că, deși inițial a refuzat orice apropiere de ”devoratoarea de bărbați de stat” de la vârful politicii liberale, până și Iohannis a ajuns acum să îi facă jocurile unei Alina Gorghiu care nu uită și nu iartă.

  Gata, dosarul UNIFARM explodeaza la țanc pentru tabăra premierului

  Dar mai ales care, concomitent cu plătirea polițelor trecutului față de Ludovic Orban își pregătește deja terenul pentru îndeplinirea marelui său vis. Cel de a deveni prima femeie președinte din istoria României. Până atunci însă, Alina Gorghiu va trebui să se mulțumească doar cu a doua poziție în statul român, ea urmând a fi recompensată cu Președinția Senatului. În timp ce, în cadrul unui troc politic mai larg, actuala șefă de la Senat, Anca Dragu ar primi la schimb, drept premiu de consolare, conducerea unuia dintre ministerele importante ale Guvernării. Mișcarea fiind tolerată mai ales de Dan Barna. Cel care, fiind ținut de decor la Palatul Victoria, nu ar refuza la rândul său Președinția Camerei Deputaților!

  Afacerea Eurobond, 385 milioane de euro!

  În mod oficial, premierul l-a schimbat pe ministrul Finanțelor pentru că… a putut. Ce este drept, nici Alexandru Nazare nu a fost prea explicit cu privire la eventuala justificare care s-a aflat în spatele acestei ”execuții sumare”. Lăsând doar de înțeles că această mazilire s-ar datora faptului că nu s-a plasat alături de premier într-un clip de promovare a acestuia. Nazare mărturisind în acest sens și că Florin Cîțu însuși i-ar fi recunoscut că demiterea nu ar avea vreo legătură cu rezultatele înregistrate la conducerea Ministerului Finanțelor, ci cu ”echipa”. Totuși, stranie coincidență, prima cerere de revocare a lui Nazare a avut loc exact cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri. Și, într-adevăr, o astfel de mișcare în pragul acestei operațiuni financiare majore ar fi putut avea ”efecte adverse” catastrofale. Însă aceasta este doar o parte a adevărului din spatele ”ejectării” lui Nazare din Guvern.

  La ”next level” al sistemului știindu-se deja foarte bine – deși se tace! – că Nazare s-a opus de fapt ”ofertei de nerefuzat” a premierului de ”subapreciere” a acestor eurobonduri, ceea ce ar fi dus la o pierdere calculată la Ministerul Finanțelor de aproximativ 386 milioane euro! Pierdere care astfel nu a mai fost bifată în dreptul statului român, ci în prognozele calculate de ”clienții” lui Florin Cîțu de pe piața bancară. Și totodată cei despre care există informații că ar fi asigurat ”mintea limpede” de la Palatul Victoria că are ieșirea de rezervă asigurată în board-ul BERD.

  Astfel că Florin Cîțu are acum nevoie ca de aer de Dan Vâlceanu în fruntea Ministerului Finanțelor, dacă vrea să își onoreze promisiunile făcute noilor săi prieteni externi. Pentru că altfel, dacă România nu continuă să se împrumute orbește de la marii jucători de pe piața bancară, atunci chiar că nimeni nu este de neînlocuit…” .
  Sursa :
  https://www.national.ro/dezvaluiri/orban-executat-s-a-dat-drumul-la-dosarul-unifarm-732758.html

  PS ! 😦
  Din motive tehnice , fotografiile persoanelor nominalizate în articolul original nu au putut fi REDATE în acest COMENTARIU ! 😦
  Pentru cei care vor să DOARMĂ cu fotografia Alinei Gorghiu Isar ” SUB PERNĂ” 🙂 🙂 🙂
  le RECOMAND să ACCESEZE link-ul sus postat și să să-și DESCARCE fotografia !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa .

  Comentariu de Aliosa — 22/08/2021 @ 10:31 am | Răspunde

 5. […] Punctul pe ” I”/77 . Scandalul adevărat din PNL(PDL) abia acum începe !!! Ludovic Orban și-a … […]

  Pingback de La 77 de ani de la întoarcerea armelor de către Armata României împotriva tandemului Hitler&Horthy, Ziua de 23 AUGUST 1944 se vrea UITATĂ !!! | Alioşa ” File de Jurnal ” — 23/08/2021 @ 9:49 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Mulțumesc WordPress.com/

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: